Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 10:56   #3871
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
no a jak mam sprawdzić zapach?nie dotykałam tylko chciałam powąchać. Dlaczego mam kupować coś co mi pózniej nie bedzie pasować...
Tylko potem nie zdziw się jak ochroniarz będzie cię non stop obserwował

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:00   #3872
maysun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A jaką zostawia skórę w dotyku? Miękką i przyjemną czy "tępą", szorstką?
miękką i nawilżoną, ale nie natłuszczoną na szczęście Ostatnio do ciała używałam balsamu ziaji (masło kakaowe, tego w butelce) i masło biedronkowe jest bez porównania przyjemniejsze jeśli chodzi o stosowanie, wchłanianie i odczucie po
maysun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:07   #3873
22nika27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
sorry ale nie trawie jak ktoś tak robi
i jak kupuje kosmetyk to zawsze biorę ostatni bo po prostu nie wyobrazam sobie kupić czegoś co sobie ktoś poużywał bo chciał wypróbować czy coś
Ja rozumiem że ktoś otworzy balsam czy żel żeby powąchać zapach (pod warunkiem, że go oczywiście nie użyje na rękę) bo tam nic nie wyleci i się nic temu nie stanie, ale lakiery i pudełka peelingów to...
22nika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:10   #3874
maysun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22nika27 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem że ktoś otworzy balsam czy żel żeby powąchać zapach (pod warunkiem, że go oczywiście nie użyje na rękę) bo tam nic nie wyleci i się nic temu nie stanie, ale lakiery i pudełka peelingów to...
Ja byłam wcześnie, ale i tak sprawdzałam, czy biorę zamknięte - na szczęście wszystkie te 'sreberka' na peelingach i maśle, które wzięłam, były nienaruszone, a lakiery były w takich pudełeczkach z przezroczystą nalepką zabezpieczającą otwarcie
Stary 2011-08-03, 11:10   #3875
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 22nika27 Pokaż wiadomość
mi się zdarza wachać, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby otworzyć i sobie wypróbować chociaż ostatnio widziałam jak w naturze dwie osoby oglądały antyprespiranty w sprayu i sobie nimi pryskały
Stary 2011-08-03, 11:12   #3876
dziuba85
Zakorzenienie

A ja wącham żele pod prysznic oraz szampony - zawsze pierwsze z półki i odstawiam jak stały. Chyba, że spodoba mi się zapach, to biorę ten wąchany. Innych kosmetyków nie ruszam.

Córcia 21.04.2018 <3

Edytowane przez dziuba85
Czas edycji: 2011-08-03 o 11:13
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:13   #3877
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maysun Pokaż wiadomość
Ja byłam wcześnie, ale i tak sprawdzałam, czy biorę zamknięte - na szczęście wszystkie te 'sreberka' na peelingach i maśle, które wzięłam, były nienaruszone, a lakiery były w takich pudełeczkach z przezroczystą nalepką zabezpieczającą otwarcie
to co whenee otwierała każde pudełeczko żeby lakier użyć
Stary 2011-08-03, 11:15   #3878
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
mi się zdarza wachać, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby otworzyć i sobie wypróbować chociaż ostatnio widziałam jak w naturze dwie osoby oglądały antyprespiranty w sprayu i sobie nimi pryskały
A moze to był testery ?

Stary 2011-08-03, 11:20   #3879
maysun
Zadomowienie

Cytat:
to co whenee otwierała każde pudełeczko żeby lakier użyć
najwidoczniej
Kupiłam jeszcze to mydełko za 1,99 kokosowo-ananasowe - pachnie tak, jak może pachnieć glicerynowe mydło w kostce, ale ma fajny turkusowy kolor. A masowanie wypustkami wypróbuję wieczorem
Stary 2011-08-03, 11:21   #3880
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A moze to był testery ?
yyy raczej tester byłby podpisany..

Ale nie ma co się rozwodzić nad tym już
Stary 2011-08-03, 11:24   #3881
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze nie bylo ochroniarza, po drugie jak mam cos kupic jak nie wiem jak to pachnie, wyrzucać kase, a po trzecie nie ja pierwsza i nie ja ostatnia, i oczywiscie opiepsz dla mnie bo napisalam co jak pachnie, a poza tym któraś z "nas" mówiła ze peeling borówkowy smierdzi zepsutym jogurtem, a skad by to wiedziała? no widocznie albo otworzyła albo ktoś otworzył przed nią? a po czwarte napisze po raz kolejny nie uzywałam zadnego z otwieranych kosmetyków tylko je wąchałam...

no otworzyłam sobie lakiery, druga strona pudełka nie była zaklejona:P o mecyje....

eh.. a poza tym kto widziałam testery w biedronce... tym bardziej testerów lakierów nie ma nawet w drogeriach...

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2011-08-03 o 11:30
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:31   #3882
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siiia Pokaż wiadomość
TUTAJ się trochę rozpisałam o tym oleju Był w tej gazetce o zdrowiu, więc u mnie stał tam gdzie te wszystkie błonniki i inne ziarenka z gazetki. Kosztował 11,99. Ale teraz gazetka się skończyła to może go przecenią i przestawią gdzieś indziej. W mojej biedronce specjalnie nie schodził, więc na pewno został jeszcze.
dzięki
bardzo fajny blog
Stary 2011-08-03, 11:31   #3883
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze nie bylo ochroniarza, po drugie jak mam cos kupic jak nie wiem jak to pachnie, wyrzucać kase, a po trzecie nie ja pierwsza i nie ja ostatnia, i oczywiscie opiepsz dla mnie bo napisalam co jak pachnie, a poza tym któraś z "nas" mówiła ze peeling borówkowy smierdzi zepsutym jogurtem, a skad by to wiedziała? no widocznie albo otworzyła albo ktoś otworzył przed nią? a po czwarte napisze po raz kolejny nie uzywałam zadnego z otwieranych kosmetyków tylko je wąchałam...

no otworzyłam sobie lakiery, druga strona pudełka nie była zaklejona:P o mecyje....

eh.. a poza tym kto widziałam testery w biedronce... tym bardziej testerów lakierów nie ma nawet w drogeriach...
Chciałam zauyażyć, ze tłumaczenie się 'nie uzywałam zadnego z otwieranych kosmetyków tylko je wąchałam' nie ejst żadym wytlumaczeniem, ponieaz wiele kosmetyków ma określona ważność po otwarciu, najczesciej 6-12 m-cy!!!!!! To jest zaznaczone na pudełkach, wiec jak ty otworzyłaś i ktos kupi ten tylko powąchany produkt juz traci na jakości produktu!

I właśnie dlatego, ja zawsze biore produkt z tyłu rzedu....
- przeraszam, ze sie wtrąciłam, ale musiałam bo nie wiem czy każdy o tym wie.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6

Edytowane przez beatiska
Czas edycji: 2011-08-03 o 11:32
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:36   #3884
pamfilia
Zakorzenienie

Dziewczyny szybkie pytanie bo biegnę do B. - KTÓRE MASEŁKO NAJŁADNIEJ PACHNIE? Albo opiszcie mniej więcej zapachy tych co macie, prrrrooooooszę!
I zapachu tych żeli pod prysznic też jestem bardzo ciekawa
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:37   #3885
mehja
Zakorzenienie

kupiłam pizza z pieca kamiennego- 4 sery- bardzo dobra
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:40   #3886
whenee
Zakorzenienie

chyba się samo zlinczuje

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Dziewczyny szybkie pytanie bo biegnę do B. - KTÓRE MASEŁKO NAJŁADNIEJ PACHNIE? Albo opiszcie mniej więcej zapachy tych co macie, prrrrooooooszę!
I zapachu tych żeli pod prysznic też jestem bardzo ciekawa
wiesz musisz sama wszystkie pootwierać i powachać ale nie uzywać, a pozniej cie zlinczują

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2011-08-03 o 11:42
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:41   #3887
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Chciałam zauyażyć, ze tłumaczenie się 'nie uzywałam zadnego z otwieranych kosmetyków tylko je wąchałam' nie ejst żadym wytlumaczeniem, ponieaz wiele kosmetyków ma określona ważność po otwarciu, najczesciej 6-12 m-cy!!!!!! To jest zaznaczone na pudełkach, wiec jak ty otworzyłaś i ktos kupi ten tylko powąchany produkt juz traci na jakości produktu!

I właśnie dlatego, ja zawsze biore produkt z tyłu rzedu....
- przeraszam, ze sie wtrąciłam, ale musiałam bo nie wiem czy każdy o tym wie.
Zgadzam się. Co innego otowrzyć wieczko szamponu i powąchać a co innego otworzyć lakier

Stary 2011-08-03, 11:42   #3888
madeline26
Raczkowanie

Cytat:
eeeeee
otwierałam wszystkie po kolei:P
Uuuu , nieładnie Już lepiej było nie przyznawać się do tego. Nie znoszę takich osób, które wszystko otwierają, a potem nie można nic dostać ładnie zapakowanego. Czasem chcę coś kupić komuś na prezent i co? Wszystko jest porozwalane i pootwierane

Cytat:
no a jak mam sprawdzić zapach?nie dotykałam tylko chciałam powąchać. Dlaczego mam kupować coś co mi pózniej nie bedzie pasować...
Co za głupie wytłumaczenie Otwarte kosmetyki są już otwarte i nikt nie chce ich kupować. Nie ważne czy Ty je tylko wąchałaś czy dotykałaś. Ja takiego kosmetyku nie kupię i już
To ciekawa jestem jak kupujesz szminki, pudry, tusze do rzęs?! Też je otwierasz i malujesz się?? Bo przecież mówisz że po co masz kupować coś, co nie będzie Ci później pasować.

Cytat:
nie macałam ale są z takiego grupszeo materiału neopropen, jak walizki
Hehe walizek nie macałaś, tylko je wąchałaś ? jak masła i inne kosmetyki? dobree

Cytat:
sorry ale nie trawie jak ktoś tak robi
i jak kupuje kosmetyk to zawsze biorę ostatni bo po prostu nie wyobrazam sobie kupić czegoś co sobie ktoś poużywał bo chciał wypróbować czy coś
Dokładnie
Cytat:
hehe
Tak przy okazji ochroniarz mógłby w tym wypadku zwrócić uwagę na takie zachowanie, no ale to nie jego obowiązek
W Rossie kiedyś pani ochroniarz zwróciła uwagę chłopakom, jak zaczęli sprawdzać wszystkie zapachy dezodorantów (odblokowywali nowe sztuki, a stały obok już wcześniej otwarte) Mieli potem takie głupie miny, bo pani miała siłę perswazji i na szczęście nie wyśmieli jej ani nic, przeprosili i poszli sobie. Mam tylko nadzieję, że już tak nie będą robić i że osoba, której zwróci się uwagę, bierze sobie to do serca i więcej już tak nie postąpi
madeline26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:43   #3889
lenka05
Raczkowanie

Tez bardzo jestem ciekawa jak pachną te masła do ciała Bo ceny mają przyjemne

Mnie też wkurza jak wszystkie kosmetyki są otwarte. Problem rozwiązałyby testery, ale tych często nie ma nawet w drogeriach niestety:/ Bo w sumie jedna osoba "tylko" otworzy, druga wsadzi jeszcze palca, żeby zobaczyć jaką ma konsystencję...

Edytowane przez lenka05
Czas edycji: 2011-08-03 o 11:48
lenka05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:49   #3890
dishevelled
Przyczajenie

hej dziewczyny !
troszeczkę wtrącę się w wasz wątek, ale kupiłam peeling - ten o zapachu winogronowym. od razu poleciałam wypróbować i jestem bardzo zadowolona myślę, że jest wydajny, drobinki są super, zapach jest taki słodki - nie jest rewelacyjny, ale mi odpowiada, fajny na lato skóra po nim bardzo ładnie pachnie, od razu mam ochotę na takie słodkie cukierasy ^^
dishevelled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:50   #3891
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka05 Pokaż wiadomość

Mnie też wkurza jak wszystkie kosmetyki są otwarte. Problem rozwiązałyby testery, ale tych często nie ma nawet w drogeriach niestety:/ Bo w sumie jedna osoba "tylko" otworzy, druga wsadzi jeszcze palca, żeby zobaczyć jaką ma konsystencję...
no tak, bo przecież pani X chce zobaczyć, czy masło/krem będzie zostawiać tłustą powłokę, bo przecież jej nie lubi. Oj tylko paluszka namoczy
Stary 2011-08-03, 11:57   #3892
22nika27
Rozeznanie

Powinny być testery i nie byłoby takich problemów
22nika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:59   #3893
Klepsydra88
Zakorzenienie

masło ujędrniające brazylia pachnie cudnie szybko się wchłania, nie pozostawia 'tłustej powłoki'
i peeling winogronowy jest... rewelka! chyba zrobie zapas
Stary 2011-08-03, 12:03   #3894
madeline26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenka05 Pokaż wiadomość

No właśnie każdy jest ciekawy, jak pachnie i jaką ma konsystencję itd. Ale dla mnie to właśnie temu służy internet, żeby dowiedzieć się jakie są opinie na temat danego produktu lub po to tutaj z Wami piszę i czytam Wasze posty, żeby dowiedzieć się, co nieco, idę do Biedry, kupuję i sama testuję, czy to prawda co piszą na forach int.
W ten sposób kupiłam poprzednie 2 masła - mango i chyba limonka - i jestem b. zadowolona, a z mango nawet bardziej

Ja kupując kosmetyki, sprawdzam testery, a jak nie ma to pytam, czy są, i jak mi się coś podoba to kupuję przeważnie produkt na końcu półki (sprawdzam datę ważności, opakowanie czy jest zamknięte, zablokowane lub zaklejone, a dezodoranty wybieram te które wydają mi się być najcięższe ) a jak mi coś nie odpowiada lub nie jestem tego pewna, to czekam na opinie kogoś kto kupi . Natomiast gdy produkt jest ten sam tylko smak czy zapach inny, a nie można go sprawdzić to biorę ten którego jest mniej
madeline26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:05   #3895
lenka05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madeline26 Pokaż wiadomość
No właśnie każdy jest ciekawy, jak pachnie i jaką ma konsystencję itd. Ale dla mnie to właśnie temu służy internet, żeby dowiedzieć się jakie są opinie na temat danego produktu lub po to tutaj z Wami piszę i czytam Wasze posty, żeby dowiedzieć się, co nieco, idę do Biedry, kupuję i sama testuję, czy to prawda co piszą na forach int.
W ten sposób kupiłam poprzednie 2 masła - mango i chyba limonka - i jestem b. zadowolona, a z mango nawet bardziej

Ja kupując kosmetyki, sprawdzam testery, a jak nie ma to pytam, czy są, i jak mi się coś podoba to kupuję przeważnie produkt na końcu półki (sprawdzam datę ważności, opakowanie czy jest zamknięte, zablokowane lub zaklejone, a dezodoranty wybieram te które wydają mi się być najcięższe ) a jak mi coś nie odpowiada lub nie jestem tego pewna, to czekam na opinie kogoś kto kupi . Natomiast gdy produkt jest ten sam tylko smak czy zapach inny, a nie można go sprawdzić to biorę ten którego jest mniej

Ja robię dokładnie tak samo, tylko kiedyś i tych produktów z końca półki może zabraknąć
lenka05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:05   #3896
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz musisz sama wszystkie pootwierać i powachać ale nie uzywać, a pozniej cie zlinczują
dlatego pytam tutaj, nie jestem świnia

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
masło ujędrniające brazylia pachnie cudnie szybko się wchłania, nie pozostawia 'tłustej powłoki'
i peeling winogronowy jest... rewelka! chyba zrobie zapas
jak pachnie powiedz powiedz
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:07   #3897
kejszi
Raczkowanie

A więc tak kupiłam:
- peeling mango
- żele Luksja
- żel/płyn Johnon's
- krem Scholl
- pomadkę owoce świata - zapach mi się niestety nie podoba, ale poza tym raczej ok
Chcę kupić jeszcze jakieś masło albo balsam, ale niestety nie ma testerów, a więc nie wiem jaki zapach brać...
kejszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:09   #3898
Klepsydra88
Zakorzenienie

peeling pachnie troche zgniło ale przyjemnie ale tutaj raczej chodzi o grubość ziarenek, które są naprawde duże

a masło, zapach nie jest duszący i mi troche zalatuje na gumę do żucia 'donald' albo różową orbit ale każdy ma inny nos

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

kejszi napisz jak pachnie mango

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

aha i jeszcze konsystencja masła jest troche rzadsza niż tych poprzednich (limonka i mango )

Edytowane przez Klepsydra88
Czas edycji: 2011-08-03 o 12:13
Klepsydra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:12   #3899
whenee
Zakorzenienie

mango pachnie najprzyjemniej z tych 3 peelingów.
Stary 2011-08-03, 12:15   #3900
TheDocha
Dossisława I

Mogłaby któraś z Was sprawdzić kto jest producentempomadek ochronnych?
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości