|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
engela my mieliśmy później pomyśleć o dziecku, bo kredyt na mieszkanie bo chcieliśmy sie sobą pocieszyć( nowym mieszkaniem cieszymy sie rok) ja pracuje na umowę zlecenie a tu bach nie ma miesiączki ale i tak sie ciesze
|
|
|
|
#1352 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wcale nie musisz, prócz badania poziomu żelaza, wapnia i takich tam no i krzywej cukrowej wcale nie jest to konieczne. Ja z Agatką też A w nocy takie koszmary miałam, że ryczałam. Śniło mi się, że Agatkę musimy oddać mojej znajomej, bo w szpitalu nam dzieci zamienili i ona nie jest nasza! I robiłam lasce rozpiskę, co Aga je, jak śpi i tak dalej, koszmar! |
|||
|
|
|
#1353 | |||||
|
Rozeznanie
|
engela witamy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28514514] [...] Na urodziny - polecam tort truskawkowy, lekki, dzieci też go mogą jeść. Robiłam wg tego przepisu, ZARĄBISTY: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513 [...] Mdłości nie mam, tzn. mam tylko wówczas, gdy głodna jestem, ciągle bym coś jadła. [/QUOTE] Kochana jestes kopalnia pomyslow normalnie ja co prawda nie na urodziny syna ale imieniki TZta taki tort zrobie co prawda tylko dla nas dwojki ale co tam! (nikt z rodziny tu nie mieszka a w UK sie imienin nie obchodzi wiec znajomi tez odpadaja) no ale okazja to okazja ja tez ciagle cos bym jadala. jak nei jem to mnie ssie strasznie. no ale ja zawsze lakomczuch straszny bylam wiec nie wiem czy to od ciazy czy po prostu usprawiedliwiam swoje lasuchostwo ![]() Cytat:
trzymamy kciukasy ogormne za Ciebie i maluszka. odpoczywaj, nie wstawaj nic tylko mysl pozytywnie i mow do brzuszka. Cytat:
![]() A jaka pozycje Ci zalecil do siadania??? Tez staram sie co godzine wstawac i przejsc sie chociaz z minute. Cytat:
![]() ja jestem 8+3d i objawow nadal zero i tez sie czasem zastanawiam... no ale widocznie taka moja "uroda" Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-03 o 13:37 |
|||||
|
|
|
#1354 |
|
Rozeznanie
|
gucia6 o tym że ciężarna dla pracodawcy w Niemczech to jest jakby nie było "balast" to był nawet raz jakiś program. Właśnie Polka opowiadała że jest dyskryminowana przez szefa (bo ten chciał ją zwolnić w momencie gdy mu powiedziala o ciąży) ale nawet to jej nie pomogło bo i tak zrobił co chciał.Odnosze wrażenie,że Niemcy są jeszcze gorsi niż Angole. Ale to pewnie przez inna polityke prorodzinną. Nie wiem jak jest z nią w u Ciebie,ale tu za złe traktowanie ciężarnej to można szefowi niezłego bydła narobić... A nie daj panie jak chcą ją zwolnic...
|
#1355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba musi mi przejść pierwsza faza zszokowania ... Moja koleżanka co urodziła miesiąc temu powiedziała mi że ona na początku też ryczała a potem już się uspokoiła
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28527116]
A w nocy takie koszmary miałam, że ryczałam. Śniło mi się, że Agatkę musimy oddać mojej znajomej, bo w szpitalu nam dzieci zamienili i ona nie jest nasza! I robiłam lasce rozpiskę, co Aga je, jak śpi i tak dalej, koszmar![/QUOTE] o matko ![]() ja tez odkad jestem w ciazy mam dziwne sny - ale nie takie straszne naszczescie.. dzis mi sie snilo ze kazali mi zrobic operacje nosa bo za duzo kichalam i to szkodzilo maluszkowi w brzuchu. Tlumaczyli mi ze brzuch sie naciaga jak kicham i musza mi koniecznie nos skrocic |
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle pisałyście tu o swojej wadze...
Ja też jestem z tych większych mamusiek waga 74 kg no i właśnie mam pytanie bo schudłam przez ostatnie 2 miesiąc ponad 6 kg i się zastanawiam czy mogę dalej dużo się ruszać aby coś mi jeszcze ubyło... Czy już nie powinnam nic kombinować? Mam na myśli jazdę na rowerze, ćwiczenie mięśni brzucha na taki kręcącym się kółku, brzuszki na ramiona po 2 kg jeden... |
|
|
|
#1358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak czekalam na odpowiedni moment odkad 24 lata skonczylam i zawsze cos wyskakiwalo i tak minelo 5 lat! I w sumie jeszcze chcialam czekac ale TZ mowi koniec jak bedzie to bedzie. I buch - jest ![]() Remontu nie skoncze, kasy nie odloze, biznesu chwilowo nie otworze ale co tam. W sumie moglam jeszcze i nastepne 5 lat czekac i znowu by i tak cos wyskoczylo. Jakis kredyt do splacenia, praca itd. Takze ciesz sie kochana i zobaczysz ze wszystko sie ulozy |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo wczesniej wazylam 65-66kg. ale glupek ze mnie i stresy zajadam niestety. ![]() Nie chudnij juz! Brzuszki zakazane! Szczegolnie z obciazeniem! Ale na roweru mozesz jedzic - niezbyt forsownie, plywac mozesz - cwiczenia pomagaja dotlenic malucha - tak powiedzial moj gin. Tylko nie mozna sie forsowac. I na pewno nie cwiczyc brzucha. On teraz bedzie rosl a nie malal
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-03 o 13:48 |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28527116]
A w nocy takie koszmary miałam, że ryczałam. Śniło mi się, że Agatkę musimy oddać mojej znajomej, bo w szpitalu nam dzieci zamienili i ona nie jest nasza! I robiłam lasce rozpiskę, co Aga je, jak śpi i tak dalej, koszmar![/QUOTE] Cytat:
Podobaja mi się Wasze sny ![]() Ja po usg w 12 tygodniu Wsio w porządku, dzidzia ma prawie 7cm Ulgaaaaa
|
|
|
#1362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi sie dzisiaj snilo ze zaczelam plamic Cytat:
a jesli chodzi o cwiczenia to mozesz cwiczyc jesli lekarz nie widzi przeciwwskazan, ale musza to byc cwiczenia typu spacer, rower stacjonarny (na normalnym jest zbyt duze ryzyko upadku) czy orbitrek powoli. Natomiast dziewczyno zapomnij o odchudzaniu, jestes w ciazy i powinnas przede wszystkim zdrowo sie odzywiac, a na odchudzanie przyjdzie pora po porodzie i karmieniu. Zostal mi jeden rozdzial pracy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
Engela, ja 73
Z Agatką przybrałam tylko 9kg, dobiłam do 75 wtedy..Dziewczyny, to takie ględzenie, ale naprawdę ruch w ciąży to podstawa. Zapewne dlatego niewiele przytyłam, czułam się świetnie (prawie cały czas chodziłam do pracy, a tam rzadko na tyłku siedziałam), jadłam BARDZO dużo owoców (to była moja kolacja - najpierw faza mandarynkowa, potem kiwi, potem pomarańcze), no i ogólna sprawność fizyczna jest ważna przy porodzie. Mój gin, o ile jest ciąża ok, zaleca jak najbardziej basen (można wsadzić tampona dla ochrony przed ew. bakteriami), chodzenie, rower, lekki aerobik, taniec. Ja po prostu mnóstwo chodziłam, jeszcze dzień przed porodem zrobiłam 2h spacer. Polecam
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez miałam wiele planów ( studia,kupno domu,wesele itd itp...) a tu się okazało że jestem w ciąży.... Nie płakałam,nie myślałam że szkoda że już jest... A wiecie czemu? Bo się bałam,że jeśli będę tak myślec to się maleństwu coś stanie,czy że potem jużnigdy nie będę mogła mieć dzieci... Bo ja jestem bardzo zabobonna i w zły los wierze...Po prostu na razie staram się myśleć pozytywnie,że wszystko się ułoży
jedyne czego sie obawiam to reakcja rodziców,bo oni o niczym jeszcze nie wiedzą.....![]() kumkura no to gratuluję!!! Matko ale duże to twoje dzieciateczko!!! A brzusze Ci już widać??
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-08-03 o 13:56 |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28527744]Engela, ja 73
Z Agatką przybrałam tylko 9kg, dobiłam do 75 wtedy..Dziewczyny, to takie ględzenie, ale naprawdę ruch w ciąży to podstawa. Zapewne dlatego niewiele przytyłam, czułam się świetnie (prawie cały czas chodziłam do pracy, a tam rzadko na tyłku siedziałam), jadłam BARDZO dużo owoców (to była moja kolacja - najpierw faza mandarynkowa, potem kiwi, potem pomarańcze), no i ogólna sprawność fizyczna jest ważna przy porodzie. Mój gin, o ile jest ciąża ok, zaleca jak najbardziej basen (można wsadzić tampona dla ochrony przed ew. bakteriami), chodzenie, rower, lekki aerobik, taniec. Ja po prostu mnóstwo chodziłam, jeszcze dzień przed porodem zrobiłam 2h spacer. Polecam [/QUOTE]ja malego palca wsadzic nie moge co dopiero tampon
|
|
|
#1367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28527744][...]Dziewczyny, to takie ględzenie, ale naprawdę ruch w ciąży to podstawa. [..][/QUOTE] dokaldnie tak tylko miesnie brzucha oszczedzac ale rower, basen, spacery, lekki taniec jak najbardziej trzeba cwiczyc do porodu zeby go latwiej przejsc. Wiele moich znajomych tak robilo i ze swietnym skutkiem Cytat:
![]() nawet jesli na poczatku sie zdziwia lekko
|
||
|
|
|
#1368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do brzuszków to tez mi się wydaja ryzykowne,bo to jednak jakiś ucisk jest... podobo są jakieś specjalne ćwiczenia dla ciężarnych,ale się jakoś tym specjalnie nie interesowałam jeszcze![]() I musze Was o cos zapytać... Jak myslicie czy odchudzanie mogło "pomóc" mi w zajściu w ciąże?? bo ja przez dwa m-ce przed zajściem odchudzałam się i straciłam 10 kg... A czytałam że właśnie niekiedy takie oczyszczenie organizmu powoduje że łatwiej dochodzi do zapłodnienia.... nie śmiejscie się z mojej teorii proszę...
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Zariah że się zdziwią to jest mało powiedziane... Bo oni nawet ostatnio nas !!!prosili!!! żebysmy z dzieckiem się wstrzymali tak,żeby chociaż po słubie sie miało urodzić.... Bo oni są tym typem "a co ludzie powiedzą"... Więc nawet nachodzą mnie myśli,że może być jedna wielka obraza i wyklęcie... I szkoda by było jakby dziadkowie nie chcieli wnuka zaakceptowac... Moja mama z reszta powiedziala że czuje się za młoda na bycie babcią (43 l.) i że nawet sobie tego nie wyobraża... A co do teściowej to łooooooooo nawet nie myślę o jej reakcji bo zła kobieta jest niestety... Powiedziała mi kiedyś,że mam na jej pomoc przy wychowywaniu ewentualnych dzieci nie liczyć,bo ona sobie musiała sama ze wszystkim dawać radę.... Słodko,nie??
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyś półleżała na krzesełku, z wyciągniętymi nogami i wyprostowanymi plecami.
|
#1372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze my z mezem jestesmy tacy ze zyjemy po swojemu, mamy swoje zasady itp i jest nam zupelnie obojetne co ktos pomysli, a rodzice/tesciowie przestali juz nam radzic co i jak najlepiej powinnismy zrobic tesciowa moja tez uwazala ze powinnismy sie wstrzymac z dzieckiem a teraz szaleje za ciaza i ciagle pyta jak sie czuje i modli sie za nas, wiec nie jest powiedziane ze i Twoi nie zeswiuja ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
albo moze skombinowalas je z jakimis ziolami lub innymi lekami co koliduja i zmniejszaja skutecznosc tabl?
||
|
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=emigra;28527735]super wiadomosci
![]() Powiem szczerze i wiem ze to brutalne, ale jak sie dziecko chce odkladac to sie dba o odpowiedni zabezpieczenie Dlatego się zabezpieczaliśmy więc tym bardziej jestem w szoku... Brałam tabletki,ale teraz miałam przerwę żeby organizm odpoczął no i prezerwatyw używaliśmy co jak co, ale w tych sprawach to ja jestem uświadomiona No to w taki razie brzuszki już wykreślam z listy aczkolwiek bardzo Wam polecam właśnie takie kółko (nie pamiętam jak się to nazywa profesjonalnie) co się kładzie na podłodze przytrzymuje rękami np.o parapet i się kręci tułowiem, ćwiczy się na tym mięśnie skośne brzucha i pięknie widać wtedy wcięcie Co do diety to dla mnie bycie na diecie oznacza nie jedzenie słodyczy itp. śmieciowego jedzenia... więc myślę,że to jak najbardziej dobra dieta dla maluszka Obawiam się właśnie,że jak pójdę do lekarza to mi powie,że jestem za gruba i muszę mocno uważać... Balbinka20 ja też się obawiam reakcji rodziców nawet nie mam pomysłu jak im powiedzieć, ale to będzie ich pierwsze wnuczka/wnuczek i tym samym jak na razie jedyne maleństwo w rodzinie więc siłą rzeczy pewnie będą się cieszyć |
|
|
|
#1375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mielismy w planach cywilny ale się jakoś rozmyśliliśmy i teraz może troszkę załuję, bo obyłoby się bez "trucia" calej rodzinki... Mnie tez nie zależy na opinii innych (sam wyjazd za granicę tuż po maturze z !chłopakiem!-bo nawet nie był jeszcze wtedy narzeczonym to był podobno niezłym zgorszeniem) ale pochodze z typowej wsi i tam nie da sie nie być pod lupą.... No cóż ale będę poważna i im powiem po badaniu (bo nie chce zapeszać mimo to) i zobaczymy co powiedzą ![]() A co do tabletek to byłam strasznie sumienna Ale piłam jakieś herbatki odchudzające to fakt i nie sprawdziłam czy nie będą obniżac skuteczności... poza tym brałam Yaz a one zbyt skuteczne ponoć nie są...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-08-03 o 14:27 |
|
|
|
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do niejedzenia śmieciowego żarcia to popieram bo to tylko szkodzi... i nie wydaje mi się żeby lekarz mógł Ci tak powiedzięc... Bo moja mama to jednak jest kawał kobiety(zawsze taka była) i urodzila 4dzieci i nigdy nie usłyszała czegoś podobnego od gina... A kiedy masz zamiar im powiedzieć? I u mnie też to będzie pierwszy/a wnuk?wnuczka? i nie zapowiada się żeby szybko był kolejny bo rodzeństwo z Tż-tem mamy duzo młodsze ( moja siostrzyczka najmłodsza 15lipca skończyła 4latka fajnie nie?)
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam kilka pytan
![]() Czy moge sobie zafarbowac włosy normalna farbą? czy lepiej wybrac szampon koloryzujący? Czy moge sie smarowac balsamem ujedrniajaco brązującym lirene on jest kawowy? No i w ogole czy moge sie na celulit smarowac balsamami? oczywiscie dół nogi pupa. Chce zapobiegac a ze lubie sie masowac wieczorami po kapieli to niewiem czy moge czy lepiej nie? Jak myslicie.
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
co do farby to moze zrezygnuj bo amoniak podobno może szkodzić (bo tez chciałam sie farbować)... a pod pytaniem o balsam brązujący tez się podpisuje,bo nie wiem czy czasem nie skończy to się jakimiś przebarwieniami?? Jeśli chodzi o ten przeciw rozstępom to to przeciwwskazań ponoć żadnych nie ma...
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Normalną farbą możesz farbować (są bez amoniaku też), jedynie w 1 trym. powstrzymaj się od rozjaśniania *czyli amoniak).
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
acha czyli normalnie moge sobie kupic farbe? bo ja chce isc zaraz kupic i sie farbnąc bo kolor mi sie zmył(wczesniej bylam ruda i brąz mi sie zmył juz mam o sloncu rudawe) teraz musze sie zafarbowac na ciemny brąz mzoe sie juz ebdzie trzymał a ze jestem brunetka to zawsze mam ciemne odrosty jak mam jasniejsze wlosy, teraz tez.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

Wcale nie musisz, prócz badania poziomu żelaza, wapnia i takich tam no i krzywej cukrowej wcale nie jest to konieczne. 

a teraz zaraz ide na usg i po wyniki badan az sie boje

Bo wczesniej wazylam 65-66kg.

albo moze skombinowalas je z jakimis ziolami lub innymi lekami co koliduja i zmniejszaja skutecznosc tabl?