Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 14:33   #4861
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Ja tu przyszłam się pochwalić że zupkę grzybową zrobiłam na obiad, a tu widzę wątek obiadowo- kulinarny się zrobił
Aha! Grzybową zagryzłam krówkami Żeby nie było...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ktos pytał o obiad i ze nie ma pomysłu to ja zapraszam do mnei bo mam nadmiar barszczu ukraińskiego, własnei gotuje juz na jutro i wyszło mi go mega duzo az musiałam drugi garnek brac i teraz w dwóch sie gotuje
Kocham barszcz ukraiński Daj, daj...

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mam taki tani z supermarketu i czasem używam, ale głównie do gotowania warzyw. Ryba mi nie smakuje z tego wynalazku Mięso też nie. Wole z piekarnika
Ja mam parowar pożyczony od rodziców na czas diety tż. Zresztą wcześniej kupiliśmy im go w prezencie (parowar of kors ) Chyba to Tefal jest... Mięso jeszcze ujdzie, chociaż wolę z rękawa w piekarniku. A ryba z parowaru

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ogólnopolski dzień prania
Ja też się dopisuję, właśnie się kończy
Normalnie jakbyśmy się zmówiły...
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać - reakcja męża na nową fryzura taka jak przewidziałam najpierw go uprzedziłam że mu sie pokaże ale niech nie mdleje a on jak mnie zobaczył to stwierdził że "normalnie wyglądam, jak zawsze ładnie" i że jak mówiłam mu o omdleniu to sobie wyobraził że połowe głowy mam łysą czy coś

agnieszka

Kolczyki śliczne

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Melduje!
Wózek jest, czarno-niobieski
Nosidełko jest to moje wymarzone
Łóżeczko wiklinowe było jednak takie sobie ładnie na zdjeciu wygladało

Ale jaki sukces
Mąż zadowolony, mama też

Idę jeść ze szcześci
za zakupy. Czekamy na fotki.
Pochwal się gdzie kupowałaś?
Stary 2011-08-03, 14:45   #4862
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Racja z tym szpitalem
Koleżanka tam urodziła i zadowolona, a ja to poprostu leżalam na sali "dla niewyjaśnionych przypadków" stąd moje obawy Oddział dla "nowonoarodzonych" jest zupełnie gdzieś indziej i pewnie inaczej wygląda

Przyszły tydzień brzmi okej
Może być np. wtorek, 10.30 tam gdzie miałyśmy sie spotkać ostatnio?
A jak nie to każdy inny dzień pasi
no ja przemyslałam wszystkie za i przeciw no i za przemawia: bliskość, poznałam juz dwie połozne z tego szpitala, z jedna moge sie umówic zeby mi powiedziała co zabrac itd(przyjmuje u mnei w przychodni gdzie biegam do lekarza) no i lekarz tez jest z tego szpitala wiec cuz przynajmniej moze uda sie zobaczyc jakaś znajomą twarz albo co hehe a w pyskowicahc w sumei nigdy nie byłam itd

co do spotkania to mi wtorek pasi , a gdzie to w sumie mi obojetne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:46   #4863
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

aa Widziałam sms, ale jak wróciłam. Musiał ktoś w domu mi usiąść, już mnie ta komórka wykańcza, od razu zmieniłam nazwę na jakąś dalszą bo co się ją dotknie jakoś nie tak to dzwoni do Ciebie bo masz "aa" i jesteś pierwsza. Przepraszam

A teżecisko mnie wkurzył bo ma jakieś wymysły durne, wyjazdy do Poznania. Bo mu się chce i już. I nic, że jedzie z durnym kuzynem, który prowadzi jak szalony i nic, że ja się będę martwiła bo z nim i to 3 godziny... Wczoraj go prosiłam ładnie, dzisiaj schowałam mu kluczyki od auta i sobie poszłam na dwór siedzieć. I tak siedziałam chyba 3h popłakałam, przemyślałam wiele rzeczy. generalnie problem jest większy i już kiedyś miałam spięcia z tż w tym zakresie... myślałam, że się zmieniło, że liczy się ze mną, ale chyba trochę się przeliczyłam i po tym jak widział, że nie działa na mnie jego obrażenie, straszenie, że i tak pojedzie pociągiem ( zaproponowałam że mu nawet sama rozkład spiszę) i inne to powiedział, że nie pojedzie i zadzwonił do kuzyna i powiedział mu, że nie jedzie bo ja mu tu ryczę. No normalnie facet roku- później się dziwi że ten kuzyn mnie nie lubi a rodzina ma za dziwadło
W ogóle mama mi mówi że mi brzuch opadł i że sąsiadka jakaś gadała. Ale dzisiaj się mu przypatrzyłam i kłamią

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-08-03 o 14:48
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:49   #4864
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
ja wyprawiłam meza dopracy i jestem cała wasza

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Melduję, że dwa zębiszcza kanałowo wyleczone. 3 stówy za plomby, ale przynajmniej mam to z głowy...
No to mam nadzieję, ze wytrute na śmierć
Cytat:
Melduje!

Ale jaki sukces
Mąż zadowolony, mama też

Idę jeść ze szcześci
Pochwal się!!!!!!! Zapodaj foty!
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mi tż oznajmił, że jutro jedziemy kupić, ale jestem na niego taka zła, złe nawet by mi to przyjemności nie sprawiało.
Co Ci zrobił?
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ja tu przyszłam się pochwalić że zupkę grzybową zrobiłam na obiad, a tu widzę wątek obiadowo- kulinarny się zrobił
Aha! Grzybową zagryzłam krówkami Żeby nie było...
zupka
krówki

A ja dziś zjadłam leczo ze słoika
Cukinia leży odłogiem i nabiera ważności
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:50   #4865
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ja kiedyś piekłam i wszytsko było ok. Ciasto wychodziło pyszne, a teraz robie wg tych samych przepisów i dooopa. Więc szczerze mówiąc nie pamietam kiedy piekałam. A nie - wiem! Na świeta BN makowce dla całej rodziny, ale powiedziałam sobie, że już nigdy więcej!!!!!
A co to za pycha przepis na ciacho czekoladowe?? Może takiemy beztalenciu jak mi też wyjdzie
rozpuscić w kąpieli wodnej 250g ciemnej czekolady (60-70% masy kakaowej), do gorącej masy dodać 125g masła, zostawic do ostygniecia.

W tym czasie ubic piane z 4 bialek z 100g cukru=6-7 łyżek (cukier dodac dopiero gdy same bialka sie ubiją).

4 zóltka + 2 całe jajka ubijamy z 75g cukru (ok.5 łyżek)
Do masy zóltkowej dać czekoladę z masłem i wymieszać, potem dodać łyżkę ubitych białek i energicznie wymieszać, a potem reszte piany i delikatnie mieszać nabierając powietrze. Wlać do niewysmarowanej tortownicy, na której dnie wyłożono pergamin. Piec 35-40 min. w temp. 180 st.C.
Ciasto po wyjeciu opada i w to miejsce nakładamy wcześniej ubitą śmietanę Całość ja posypuję gorzkim kakaem

Mniam mniam. A ciasto robi się szybciutko. Ja też beztalencie jeśli chodzi o ciasta, dlatego tylko to piekę A najlepsze jest takie jeszcze delikatnie ciepłe - rozpływa się w ustach....

Cytat:

Melduję, że dwa zębiszcza kanałowo wyleczone. 3 stówy za plomby, ale przynajmniej mam to z głowy...
Ja na szczęście zdążyłam wyleczyć przed ciążą

Cytat:
Melduje!

Ale jaki sukces
Mąż zadowolony, mama też

Idę jeść ze szcześci
Ty ze szczęścia to się lepiej pochwal
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:50   #4866
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
aa Widziałam sms, ale jak wróciłam. Musiał ktoś w domu mi usiąść, już mnie ta komórka wykańcza, od razu zmieniłam nazwę na jakąś dalszą bo co się ją dotknie jakoś nie tak to dzwoni do Ciebie bo masz "aa" i jesteś pierwsza. Przepraszam

A teżecisko mnie wkurzył bo ma jakieś wymysły durne, wyjazdy do Poznania. Bo mu się chce i już. I nic, że jedzie z durnym kuzynem, który prowadzi jak szalony i nic, że ja się będę martwiła bo z nim i to 3 godziny... Wczoraj go prosiłam ładnie, dzisiaj schowałam mu kluczyki od auta i sobie poszłam na dwór siedzieć. I tak siedziałam chyba 3h popłakałam, przemyślałam wiele rzeczy. generalnie problem jest większy i już kiedyś miałam spięcia z tż w tym zakresie... myślałam, że się zmieniło, że liczy się ze mną, ale chyba trochę się przeliczyłam i po tym jak widział, że nie działa na mnie jego obrażenie, straszenie, że i tak pojedzie pociągiem ( zaproponowałam że mu nawet sama rozkład spiszę) i inne to powiedział, że nie pojedzie i zadzwonił do kuzyna i powiedział mu, że nie jedzie bo ja mu tu ryczę. No normalnie facet roku- później się dziwi że ten kuzyn mnie nie lubi a rodzina ma za dziwadło
W ogóle mama mi mówi że mi brzuch opadł i że sąsiadka jakaś gadała. Ale dzisiaj się mu przypatrzyłam i kłamią
spoko mozesz do mnie dryndac myślałam ze rodzisz żartuje jeszcze troche poczekaj

co do wyjazdu to dobrze zrobiłas , przynajmniej został i możesz byc spokojniejsza, a srodki zastosowane
Stary 2011-08-03, 14:52   #4867
cotynato
Zakorzenienie

hahaha raczej sms napiszę jak coś, więc spokojnie a dzisiaj zmieniłam na Zaa2, więc już nie będzie ci nikt głowy zawracał głuchym telefonem.

Wymianka.
Stary 2011-08-03, 14:56   #4868
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
melduje sie w dniu dzisiejszym brzuszek juz tak nie boli, jak wstaje albo chodze to czasem zakuje ale ogólnie jets zdecydowanie lepiej niz wczoraj

Natalka moze maz nei pomyslał ze taka radosc bedziesz miała z kwiatka? moze sie jeszcze poprawi

ktos pytał o obiad i ze nie ma pomysłu to ja zapraszam do mnei bo mam nadmiar barszczu ukraińskiego, własnei gotuje juz na jutro i wyszło mi go mega duzo az musiałam drugi garnek brac i teraz w dwóch sie gotuje
hej kochana
dobrze że z brzusiem lepiej, odpoczywaj duuużo

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no własnie a ja do dzisiaj się nie dorobiłam piekarnika

odezwal się ten chłopak od samochodu. Chce znów obejrzec po niedzieli ale z siostrą (bo się okazało że to dla niej). Ciekawe czy cos z tego wyniknie

Acelinka to dowodzi że znasz męza na wylot i że mu się podobasz
za sprzedaż jak to samochód dla kobiti to najważniejsze żeby wyglądowo jej przypadł do gustu

hehhe znam, znam miło ze mu się podobam, ale móglby się chociaz raz zachwycić

Cytat:
mroziłyscie kiedys zupe? myslicie ze mogłabym troche tego barszczu w takih zamknietych pojemnikach zamrozic?
ja mroziłam jakąś jarzynówke i po rozmrożeniu jest cacy, jak świeżutka
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja potrafie tylko jedno ciasto upiec. Ale za to jakie czekoladowe Bez dodatku mąki ani proszku do pieczenia. Sama czekolada, jajka, cukier i bita śmietana wg przepisu Nigeli
Jeden kawałek ciasta zaspokaja pragnienia nawet największego łasucha

Ogólnie lubię gotować, ale u siebie w kuchni. Teraz jak jestem u mamy, to daję się wykazać mamie
ale to brzmi pysznie daj przepis
Cytat:
w końcu Twoje zębolki dają się ujarzmić

Cytat:
Melduje!

Ale jaki sukces
Mąż zadowolony, mama też

Idę jeść ze szcześci
smacznego

a przypomnij jaki wózeczek kupowaliście i jakie nosidełko
Cytat:
A teżecisko mnie wkurzył bo ma jakieś wymysły durne, wyjazdy do Poznania. Bo mu się chce i już. I nic, że jedzie z durnym kuzynem, który prowadzi jak szalony i nic, że ja się będę martwiła... Wczoraj go prosiłam ładnie, dzisiaj schowałam mu kluczyki od auta i sobie poszłam na dwór siedzieć. I tak siedziałam chyba 3h popłakałam, przemyślałam wiele rzeczy. generalnie problem jest większy i już kiedyś miałam spięcia z tż w tym zakresie... myślałam, że się zmieniło, że liczy się ze mną, ale chyba trochę się przeliczyłam i po tym jak widział, że nie działa na mnie jego obrażenie, straszenie, że i tak pojedzie pociągiem ( zaproponowałam że mu nawet sama rozkład spiszę) i inne to powiedział, że nie pojedzie i zadzwonił do kuzyna i powiedział mu, że nie jedzie bo ja mu tu ryczę. No normalnie facet roku- później się dziwi że ten kuzyn mnie nie lubi a rodzina ma za dziwadło
Widzisz jednak tż posłuchał, dla niego a rodziną się nie przjemuj, tym dziwnym kuzynem tym bardziej
powiedz kobitom zeby sobie okulary pożądne kupiły a nie Cie stresowały niepotrzebnie

melduję że zakupy w realu zrobione, masakra ile czasu mi teraz zajmuje doczłapanie tam i człapanie po sklepie kupiłam schabik i na obiad schab ze śliwkami, oby wyszedł

Brat z bartowa na chwilke byli u mnie, dzisiaj jadą nad morze, ale im zazdraszczam my za rok też jedziemy i koniec kropka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:58   #4869
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha raczej sms napiszę jak coś, więc spokojnie a dzisiaj zmieniłam na Zaa2, więc już nie będzie ci nikt głowy zawracał głuchym telefonem.
a jak będziesz rodziła to będziesz się zastanawiała gdzie jest ten nr do aa2

No się Twój popisał- też uwielbiam jak mój powie,że czegś przeze mnie nie może Kiedyś mu taką awanturę ot to zrobiłam, ze hej.

Ale co, w końcu nie pojechał?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:02   #4870
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
no ja przemyslałam wszystkie za i przeciw no i za przemawia: bliskość, poznałam juz dwie połozne z tego szpitala, z jedna moge sie umówic zeby mi powiedziała co zabrac itd(przyjmuje u mnei w przychodni gdzie biegam do lekarza) no i lekarz tez jest z tego szpitala wiec cuz przynajmniej moze uda sie zobaczyc jakaś znajomą twarz albo co hehe a w pyskowicahc w sumei nigdy nie byłam itd

W tej miejscowości mieszka moja przyszła bratowa z córeczką

Cytat:

Nie ma to jak babskie łzy. Nie ważne że ten kuzyn Cię nie lubi. Ważne że efekt końcowy zadowalający.

Ja to się teraz stresuję ułożeniem małej. Wczoraj znajoma, która ma termin na tydzień przede mną uświadomiła mi, że dziecko ma coraz mniej miejsca więc coraz mniejsze prawdopodobieństwo, że się obróci A dziś do tego przyjaciółka powiedziała, że jej synek to od początku ciąży głową w dół leżał... No i teraz schiza. I to w momencie, kiedy stwierdziłam, że naturalny poród bym wolała niż cc
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:16   #4871
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Asia, a powiedz mi wiesz już gdzie zapiszesz Marcelka do poradni?
Powiem Ci że zawsze to inaczej jak kogoś "znasz".
Więc wtorek 10.30 koło rosmana w centrum oki?

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
A kogo masz nastepnego w ksiażce?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
W tej miejscowości mieszka moja przyszła bratowa z córeczką

Ja to się teraz stresuję ułożeniem małej. Wczoraj znajoma, która ma termin na tydzień przede mną uświadomiła mi, że dziecko ma coraz mniej miejsca więc coraz mniejsze prawdopodobieństwo, że się obróci A dziś do tego przyjaciółka powiedziała, że jej synek to od początku ciąży głową w dół leżał... No i teraz schiza. I to w momencie, kiedy stwierdziłam, że naturalny poród bym wolała niż cc
A bratowa nie Ania z córką Oliwką? Bo kurde świa okazał by się meg mały

Ja wyczytalam żeby wykonywać ćwiczenia żeby zmobilizować dzidzie do fikolka glową w dół... Znajdę jeszcze raz w tej książce jakie dokladnie te ćwiczenia to Ci napisze bo nie chcę źle doradzić
A Kochana najważniejsze żeby dzidzia była wyszła cala i zdrowa nie ważne którędy Moja kuzynka urodziła jakieś 3 tyg temu. Pojechala na sn, a w rezultacie rodzila cc bo miała zaniki skurczy partych czy coś
Tez nie chciała ale jak zobaczyła maleńką to było jej bez znaczenia w jaki sposob urodziła - mała przysłonila wszystko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 15:17   #4872
lausanne
Wtajemniczenie

Asia no i dalas mi teraz do myślenia. Skoro 20 km to dużo żeby malż cos dowozil (co jest racją) to co będzie ze mną jak urodzę w Wa-wie i okaże się że czegos zapomniałam??:c onfused: Teraz mam stresa żeby wszystko wziąć

Cotka grunt że nie jedzie. A że kuzyn nie będzie Cię lubił - kij mu w ucho!
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:18   #4873
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

a ja dzis na obiadek robie piers zapiekaną w sosie śmietanowym z cukinią, cebulką i serem, mniaaami...do tego chyba ryż i jakaś surówka
brzmi pysznie daj przepis
Cytat:
młode ziemniaki, pierś w płatkach i standardowo pomidory ze śmietaną

Dobra spadam po dzieciowe zakupy

Nie piszcie za dużo co bym mogła nadrobić
udanych zakupów
a już doczytałam że już popochwal się zdobyczami
Cytat:
dzień dobry
melduje sie w dniu dzisiejszym brzuszek juz tak nie boli, jak wstaje albo chodze to czasem zakuje ale ogólnie jets zdecydowanie lepiej niz wczoraj

Natalka moze maz nei pomyslał ze taka radosc bedziesz miała z kwiatka? moze sie jeszcze poprawi

to dobrze kochana że już się lepiej czujesz
Cytat:
no własnie a ja do dzisiaj się nie dorobiłam piekarnika

odezwal się ten chłopak od samochodu. Chce znów obejrzec po niedzieli ale z siostrą (bo się okazało że to dla niej). Ciekawe czy cos z tego wyniknie

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Acelinka to dowodzi że znasz męza na wylot i że mu się podobasz
za sprzedaż samochodu
Cytat:
Pewnie, że mroziłam. Po rozmrożeniu i podgrzaniu smakuje tak samo.
p.s. Dobrze, że dzisiaj czujesz się lepiej

Cytat:
Dopiero weszłam. Pokazywałaś jaki model wózka wybrałaś?

Mi tż oznajmił, że jutro jedziemy kupić, ale jestem na niego taka zła, złe nawet by mi to przyjemności nie sprawiało.

Smigam mamuśki do szkoły rodzenia niestety mężuś nie zdążył ale trudno pojadę sama
do później

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:23   #4874
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a jak będziesz rodziła to będziesz się zastanawiała gdzie jest ten nr do aa2

No się Twój popisał- też uwielbiam jak mój powie,że czegś przeze mnie nie może Kiedyś mu taką awanturę ot to zrobiłam, ze hej.

Ale co, w końcu nie pojechał?
No właśnie. Tyle rzeczy można wymyśleć a ten kurde znowu że ja taka zła, beksa itp No jakby nie mógł wymyśleć czegokolwiek. Jak na trening ostatnio nie chciał jechać to taką bajkę wymyślił że aż w szoku byłam i sama uwierzyłam, a tu zero inwencji .

No nie pojechał, co gorsze !! Okazało się że kuzyn też jednak nie jedzie, czyli coś czuję, że historia za kilka dni się powtórzy. Ale skoro nie rozumie, że to nie złośliwość, ale obawy i sam nie zrezygnuje to już pierniczę.

Pozbieram 600 zł na rozwód i go wypierniczę nooo, oczywiście dopiero po tym jak wózek kupi

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Asia no i dalas mi teraz do myślenia. Skoro 20 km to dużo żeby malż cos dowozil (co jest racją) to co będzie ze mną jak urodzę w Wa-wie i okaże się że czegos zapomniałam??:c onfused: Teraz mam stresa żeby wszystko wziąć

Już mnie nie lubi, ale ze wzajemnością

Wymianka.
Stary 2011-08-03, 15:27   #4875
julia1906
Raczkowanie

Witam czytam na biezaco ale weny do pisania nie mam. U nas wszystko oki jak narazie, wizyta 10 mysle ze nadal bedzie bez zmian.

Jestesmy w trakcie remontu ale juz widac swiatełko w tunelu wiec do pazdziernika jak coś to sie wyrobimy mam nadzieje.

Danika myślałaś coś o naszym spotkaniu??
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:32   #4876
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Asia, a powiedz mi wiesz już gdzie zapiszesz Marcelka do poradni?
Powiem Ci że zawsze to inaczej jak kogoś "znasz".
Więc wtorek 10.30 koło rosmana w centrum oki?

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

A kogo masz nastepnego w ksiażce?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

A bratowa nie Ania z córką Oliwką? Bo kurde świa okazał by się meg mały

Ja wyczytalam żeby wykonywać ćwiczenia żeby zmobilizować dzidzie do fikolka glową w dół... Znajdę jeszcze raz w tej książce jakie dokladnie te ćwiczenia to Ci napisze bo nie chcę źle doradzić
A Kochana najważniejsze żeby dzidzia była wyszła cala i zdrowa nie ważne którędy Moja kuzynka urodziła jakieś 3 tyg temu. Pojechala na sn, a w rezultacie rodzila cc bo miała zaniki skurczy partych czy coś
Tez nie chciała ale jak zobaczyła maleńką to było jej bez znaczenia w jaki sposob urodziła - mała przysłonila wszystko
co do przychodni to zapisze Marcela tam gdzie ja chodze do gina, bo oni tam z nfz maja podpisaną umowe i w razie czego moge tam dziecko zarejestrowac, juz nawet gadałam z ta połozna jak sie to odbywa i nei musze wczesniej nic robic , jak urodze to dostaniemy karte szczepieć, maż musi podjechac do przychodni oni mu cos tam podbijaja i wraca z tym do szpitala, a ja potem jak juz wyjde dzwonie do nich umawiam sie z połozna i tyle a potem jak mi sie nie spodoba to zawsze możan zmienic

Cytat:

kochana ale ty juz masz jedna dziecie i wiesz wszystko co i jak wiec i organizacja pewnie inna, ja na razie tego wszystkiego sie boje wiec woel byc blisko domu, urzedów poradni itd właśnei gdyby trzeba było coś załatwic albo dowieźć, mój męza w takim wypadku ponad 20 kilosów w jedna i deruga strone musiałby robic wiec woele bliżej bo wtedy bedzie jak co szybciej ze mna i Marcelem , no i trasa mniejsza do pokonania to nei bede sie martwiła ze sie spieszy czy cos, wiesz jakbym miała dziecko i wiedziałabym dokładnei jak to technicznie sie odbywa to moze bym sie nad ta bliskoscia wale nei zastanawiała, a tak to nie wiem co do czego itd i dlatego wole bliżej hehe po prostu ze starchu
Stary 2011-08-03, 15:33   #4877
cotynato
Zakorzenienie

Nie no zabije tego tż, prosiłam go żeby nie brał tego smrodzielca na zakupy z nami. Przepraszam za zwrot, ale dzisiaj mam taki humor, że nawet od tego mi się ryczeć chce. A okazuje się że się jutro z nimi umówił.
I znowu ma w doopie to, że znowu mam wyczulony węch i czuję durny boczek krojony daleko w kuchni a co dopiero kilkudniowy smrodzik faceta.

jeju, już nie marudzę, ale tż to zaraz serio zabiję

Wymianka.
Stary 2011-08-03, 15:36   #4878
acelinka
Zakorzenienie

Dziewczyny ile trwa takie jedne spotanko w sr? Bo ja jutro mam iść na to spotkanko o pielęgnacji maluszka i nie wiem ile mi tam zejdzie, godzinka? Bo chciałabym się też wybrac na tą sesje jutro w końcu

Jeszcze jedno pytanko:
jak jest z odwiedzinami w Waszych szpitalach, na sali czy w osobnym pokoju? W moim szpitalu do odwiedzin jest osobny pokój a dzieciątko jest w pokoju obok za szybą i okej baaardzo mi się ta opcja podoba, bo na sali swojej mam spokój a nie wiecznie pielgrzymki, nikt mi na dziecko nie dmucha i nie chucha zarazkami, no ale problem w tym ze na tą sale nawet tż podobno nie moze wejśc dla mnie to bezsensu jak to tata do dziecka nie może wejśc, nie może wziąć na ręce, poza tym siedzenie w pokoju odwiedzin na twardym krześle jest raczej mało wygodne a jednak chciałabym zeby tż więcej przy mnie był

zamówiłam właśnie naklejke kubusiową na ściane obok kołyski i jest happy

Cytat:
Nie no zabije tego tż, prosiłam go żeby nie brał tego smrodzielca na zakupy z nami. Przepraszam za zwrot, ale dzisiaj mam taki humor, że nawet od tego mi się ryczeć chce. A okazuje się że się jutro z nimi umówił.
I znowu ma w doopie to, że znowu mam wyczulony węch i czuję durny boczek krojony daleko w kuchni a co dopiero kilkudniowy smrodzik faceta.

jeju, już nie marudzę, ale tż to zaraz serio zabiję
a jakie to zakupy, takie spożywcze? To bym zrobiła tż'towi liste i powiedziała żeby sam jechał i już a jak nie to

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:40
Stary 2011-08-03, 15:40   #4879
cotynato
Zakorzenienie

U mnie ćwiczenia - 1h a wykładziki-2h.

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 15:41   #4880
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no to kochana talent jest ja używam piekarnika tylko do pieczenia mięsa, ciast nie robie, to nie dla mnie zabawa, stanowczo
no przynajmniej ciasteczka mi wychodza
Cytat:
tylko wiesz ten co ja ugotowałam jest z paprochami czyli potarte buraki marchewka ziemniaki itd co tam mysle ze do krokietów tez moze byc

no brzuch juz lepiej przynajmniej w nocy mnie nic nie boli i jak leże to tez nie, widze ze dzis tez lepiej jak chodze wiec mysle ze moze odbiło sie na mnie to sprzatanie po malowaniu, w piatek jade i tak do szpitala na usg to lekarzowi powiem jakby dalej bolało na razie jak najwiecej leże i popieram to co ktos napisał kiedys juz ze naprawde pomaga
dobrze z brzuszkiem juz lepiej

Cytat:
mroziłyscie kiedys zupe? myslicie ze mogłabym troche tego barszczu w takih zamknietych pojemnikach zamrozic?
chcialam ten barszczyk i zasnelam przed zamrozeniem musisz mi wyslac jeden pojemnik bo ci sie w zamrazalce nie zmiesci
Cytat:
Ja potrafie tylko jedno ciasto upiec. Ale za to jakie czekoladowe Bez dodatku mąki ani proszku do pieczenia. Sama czekolada, jajka, cukier i bita śmietana wg przepisu Nigeli
Jeden kawałek ciasta zaspokaja pragnienia nawet największego łasucha

Ogólnie lubię gotować, ale u siebie w kuchni. Teraz jak jestem u mamy, to daję się wykazać mamie
chcialam napisac o przepis ale widze ze juz dodalas brzmi pysznie napewno sprobuje niebawem
Cytat:
Melduje!

Ale jaki sukces
Mąż zadowolony, mama też

Idę jeść ze szcześci
gratuluje zakupów pochwal sie koniecznie
Cytat:
Chciałam was nadrobić, ale głowa mi pęka i nie daję rady.

Od rana sobie popłakiwałam przez durne teżecisko i teraz mam efekty, kinol na pół twarzy, oczy jak pipki i jeszcze ten ból głowy aaaa.
Nic nie zjadłam przez to wszystko do 15, teraz zapchałam się ciastem i oscypkiem- i powiem, że połączenie dobre
zeby ból głowy przeszedł szybko

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:46
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:43   #4881
agnyska81
Zakorzenienie

Dzień dobry! Zaglądam tylko jak postępy w postach Bo u mnie dziś dzień sprzątania, prania i wystawiania aukcji na allegro. Chyba będę po tym wszystkim spać jak małe dziecko

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:50   #4882
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile trwa takie jedne spotanko w sr? Bo ja jutro mam iść na to spotkanko o pielęgnacji maluszka i nie wiem ile mi tam zejdzie, godzinka? Bo chciałabym się też wybrac na tą sesje jutro w końcu

Jeszcze jedno pytanko:
jak jest z odwiedzinami w Waszych szpitalach, na sali czy w osobnym pokoju? W moim szpitalu do odwiedzin jest osobny pokój a dzieciątko jest w pokoju obok za szybą i okej baaardzo mi się ta opcja podoba, bo na sali swojej mam spokój a nie wiecznie pielgrzymki, nikt mi na dziecko nie dmucha i nie chucha zarazkami, no ale problem w tym ze na tą sale nawet tż podobno nie moze wejśc dla mnie to bezsensu jak to tata do dziecka nie może wejśc, nie może wziąć na ręce, poza tym siedzenie w pokoju odwiedzin na twardym krześle jest raczej mało wygodne a jednak chciałabym zeby tż więcej przy mnie był

a jakie to zakupy, takie spożywcze? To bym zrobiła tż'towi liste i powiedziała żeby sam jechał i już a jak nie to
No właśnie chciałam jechać wybrać jeszcze kilka rzeczy z listy. Może jakieś klapki poszukać i inne duperele które zostały... Wkurza mnie to, że teraz najważniejsze żeby im nie odmówić, ale ja sobie mogę nie jechać. Od czasu ślubu to pierwszy raz kiedy z tż mamy takie spięcia- jedno po drugim, nawet nie rozmawiamy, tylko warczymy do siebie.

Wymianka.
Stary 2011-08-03, 15:55   #4883
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze jedno pytanko:

u mnie sa odwiedziny normalnie na sali w ktorej lezysz w sumie to sobie teraz tak pomyslalam ze moze okazac sie to uciążliwe ciagłe pielgrzymki i dmuchanie i dotykanie maluszka jak to mowia zero prywatnosci bo jak nie twoi goscie to goscie innych pacjentek bo u mnie sale 2 - 3 osobowe

moze tata dziecka bedzie mógł jednak wejsc bo to chyba wazne zeby kontakt z maluszkiem mial...
u nas w szpitalu po porodzie jak juz umyja maluszka to każa tacie sie rozebrac z koszuli i daja takiego golego bobaska na klate zeby tatus grzał

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:02   #4884
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
brzmi pysznie daj przepis
proszę cie bardzo Martunia danie jest proste w przygotowaniu i pyszne:

Składniki:
-piersi kurczaka
-1 duża cebula, lub dwie mniejsze
-cukinia
-starty ser lub w plasterkach, ja osobiscie biore wedzony w palsterkach z biedry
-śmietana , majonez, przyprawy

Piersi kurczaka kroje na takie średnie kawałki, posypuje vegetą i układam na kwadratowej brytwanie. Cebulę kroję w półkrążki i układam na piersiach, a na to cukinie pokrojoną w plasterki. Sosik robie z 4 łyżek śmietany i majonezu+ przyprawy wg gustu(ja daje troche pieprzu, soli czosnkowej i czuprycy). I tym sosem zalewam piersi. Na koniec układam plasterki sera. Wstawić brytwane do piekarnika 180C na ok. 40min.

Smacznego
Stary 2011-08-03, 16:05   #4885
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chciałam jechać wybrać jeszcze kilka rzeczy z listy. Może jakieś klapki poszukać i inne duperele które zostały... Wkurza mnie to, że teraz najważniejsze żeby im nie odmówić, ale ja sobie mogę nie jechać. Od czasu ślubu to pierwszy raz kiedy z tż mamy takie spięcia- jedno po drugim, nawet nie rozmawiamy, tylko warczymy do siebie.
a jakbyś powiedziała tż w takim razie ędzie jechał dwa razy an zakupy ... raz z sąsiadem a raz z Tobą?

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
u mnie sa odwiedziny normalnie na sali w ktorej lezysz w sumie to sobie teraz tak pomyslalam ze moze okazac sie to uciążliwe ciagłe pielgrzymki i dmuchanie i dotykanie maluszka jak to mowia zero prywatnosci bo jak nie twoi goscie to goscie innych pacjentek bo u mnie sale 2 - 3 osobowe

moze tata dziecka bedzie mógł jednak wejsc bo to chyba wazne zeby kontakt z maluszkiem mial...
u nas w szpitalu po porodzie jak juz umyja maluszka to każa tacie sie rozebrac z koszuli i daja takiego golego bobaska na klate zeby tatus grzał
no właśnie w innych szpitalach wszyscy wchodzą na sale i jakoś nikt z tego problemu nie robi ... a tutaj nawet ojciec wejsc nie moze, dla mnie to przesada tym bardziej że wiem że będe tż potrzebować jak nigdy, a poza tym uważam właśnie że dziecko od początku powinno też mieć kontakt z tatą, nie tylko z mamą.
Jak sobie o tym myśle to jestem więcej niż pewna że dzień po porodzie będe miałą dość i będe chciała iść do domu

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Zaglądam tylko jak postępy w postach Bo u mnie dziś dzień sprzątania, prania i wystawiania aukcji na allegro. Chyba będę po tym wszystkim spać jak małe dziecko
powolutku pracusiu

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
proszę cie bardzo Martunia danie jest proste w przygotowaniu i pyszne:

Składniki:
-piersi kurczaka
-1 duża cebula, lub dwie mniejsze
-cukinia
-starty ser lub w plasterkach, ja osobiscie biore wedzony w palsterkach z biedry
-śmietana , majonez, przyprawy

Piersi kurczaka kroje na takie średnie kawałki, posypuje vegetą i układam na kwadratowej brytwanie. Cebulę kroję w półkrążki i układam na piersiach, a na to cukinie pokrojoną w plasterki. Sosik robie z 4 łyżek śmietany i majonezu+ przyprawy wg gustu(ja daje troche pieprzu, soli czosnkowej i czuprycy). I tym sosem zalewam piersi. Na koniec układam plasterki sera. Wstawić brytwane do piekarnika 180C na ok. 40min.

Smacznego

jak tylko spałaszujemy dzisiejszy schabik ze śliwkami to robie te pyszności

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-08-03 o 16:08
Stary 2011-08-03, 16:07   #4886
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze porównałam dwa zdjęcia- jedno z 25lipca a drugie z dzisiaj- i mam wrażenie że mocno mi urósł brzuch i niestety razem z nim rozstępy ale nie opadł wcale więc nie wiem co mnie straszą te sąsiadki

Wymianka.
Stary 2011-08-03, 16:09   #4887
kaileight
Zadomowienie

Witajcie! Humor i samopoczucie mam na szczęście w końcu lepsze biorę się za nadrabianie

Cytat:
Ogólnopolski dzień prania
Nastawiłam własnie 3 ture- hihi

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
A Acelince to ja zazdroszczę hehe chciałabym być na takim etapie jak Ty bo już mnie wszystko tak męczy, że szok i czuję się tak strasznie nieużyteczna, że masakra A przyzwyczajona jestem do tego, że zawsze sobie sama ze wszystkim radziłam a tu nagle głupie mycie naczyń czy wyjście z psem to nie lada wyczyn nie wspominając o wstawaniu lub kładzeniu się do łóżka- takich akrobacji to ja w życiu nie robiłam
Rozumiem o czym mówisz, nawet zwykła kąpiel i założenie butów powodują u mnie przyspieszenie tętna i stękanie bo wiecznie mi niewygodnie

Cytat:
zup nie gotuje bo TZ nie chce jesc, a ja teraz nie moge z mąką ani śmietaną, ani z makaronem - jak mam jesc same warzywa ugotowane to wole je na parze
A ja kocham zupki Nawet mój cukier nie buntuje się bardzo na makaron czy ziemniaki- oczywiście w małych ilościach. A zabielam jogurtem naturalnym.

Cytat:
Tak, można bez obaw mroźić

Cytat:

malamutka

AAh... jakie pysz ności- już wiem jakie ciasto zrobię na niedziele

MalgosiaM8

Gratuluję zakupów

Cytat:
Chciałam was nadrobić, ale głowa mi pęka i nie daję rady.

Od rana sobie popłakiwałam przez durne teżecisko i teraz mam efekty, kinol na pół twarzy, oczy jak pipki i jeszcze ten ból głowy aaaa.
Nic nie zjadłam przez to wszystko do 15, teraz zapchałam się ciastem i oscypkiem- i powiem, że połączenie dobre

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Smigam mamuśki do szkoły rodzenia niestety mężuś nie zdążył ale trudno pojadę sama
do później
Nic się nie martw, ja sama chodziłam do szkoły rodzenia, bo mąż na popołudnia miał dyżury. Potem mu streszczałam co się działo, i dzięki temu wszystko teraz dobrze pamiętam
Stary 2011-08-03, 16:10   #4888
danika
Zakorzenienie

ja tylko na moment wpadłam prosić o kciuki za wizytę dzisiejszą mamy na 19.30

jak wrócę to będę nadrabiać

ide sie szykować bobera juz rano doprowadziłam do ładu ale jeszcze nogi musze ogolić i sie wykąpać
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:14   #4889
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2011-08-03, 16:19   #4890
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze porównałam dwa zdjęcia- jedno z 25lipca a drugie z dzisiaj- i mam wrażenie że mocno mi urósł brzuch i niestety razem z nim rozstępy ale nie opadł wcale więc nie wiem co mnie straszą te sąsiadki
co do rozstepów to moja kolezanka miała podobne do twoich i na szczescie zbladły wiec u ciebie bedzie pewnie tak samo
Cytat:

jak wrócę to będę nadrabiać

ide sie szykować bobera juz rano doprowadziłam do ładu ale jeszcze nogi musze ogolić i sie wykąpać
kciuki zacisniete
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości