Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 21:46   #3391
Ainnel
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Czy Ty naprawdę nie widzisz, że dążysz do chorej wagi i jesz głodowe porcje?
Po co i na co?
Bo koleżanka z forum waży mniej? Daj spokój. Obudź się póki nie jest za późno.
Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Oj, chyba już jest za późno.
dziewczyny, szkoda słów. chrzańcie ją, skoro ona ma gdzieś Wasze rady i swoje zdrowie, to Wam tym bardziej nie powinno zależeć.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:46   #3392
jagoda1616
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
owoce? 2 nektarynki, brzoskwinia i papierówka to nie jest zły wynik
za to w ogóle nie ma warzyw, poza zupą ogórkową w której może jakieś pływały oprócz ogórków ;P
także warzyw brakuje, to jedno
do śniadania koniecznie jakieś orzechy, a do kolacji pełnoziarniste pieczywo ;-)
a do obiadu przydałoby się jakieś mięsko.
myślałam warzywa a napisałam owoce
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:58   #3393
Ewelina093
Raczkowanie

Teoretycznie P:

Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z sałatą, wędliną, pomidorem i papryką
II śniadanie: połowa jogurtu naturalnego Danone, połowa grahamki (cała 65 g)
Obiad: talerz zupy ogórkowej, mały kawałek mięsa (polędwiczka)
Podwieczorek: 2 małe jajka na miękko
Kolacja: serek wiejski lekki z wkrojonym szczypiorkiem, kromka chleba razowego z sałatą, wędliną, pomidorem i papryką

Edytowane przez Ewelina093
Czas edycji: 2011-08-02 o 23:00
Ewelina093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 22:32   #3394
mickey_mouse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelina093 Pokaż wiadomość
P:

Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z sałatą, wędliną, pomidorem i papryką
II śniadanie: połowa jogurtu naturalnego Danone, połowa grahamki (cała 65 g)
Obiad: talerz zupy ogórkowej, mały kawałek mięsa (polędwiczka)
Podwieczorek: 2 małe jajka na miękko
Kolacja: serek wiejski lekki z wkrojonym szczypiorkiem, kromka chleba razowego z sałatą, wędliną, pomidorem i papryką

Jak dla mnie masakra, przecież to co napisałaś ma jakieś 1000 kcal, nie chcę myśleć ile jadłaś wcześniej skoro coś takiego uznajesz za P
Musiałabyś mieć jakieś poważne problemy z tarczycą albo inne dolegliwości, żeby na tym przytyć, takie jest moje zdanie.

Geez. Jak dobrze mieć ten skrajnie chorobliwy etap za sobą...
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 23:37   #3395
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewelina093 Pokaż wiadomość
Teoretycznie P:

Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z sałatą, wędliną, pomidorem i papryką powinny być minimum 3 kromki z masłem, może jakiegoś sera żółtego do tych kanapek lub chociaż majonezu, owoc
II śniadanie: połowa jogurtu naturalnego Danone, połowa grahamki (cała 65 g) jogurt koniecznie cały, można by było dorzucić jakichś orzechów do niego, płatków śniadaniowych, wtedy mogłaby być ta połowa grahamki ale z czymś, np. masło orzechowe i dżem?
Obiad: talerz zupy ogórkowej, mały kawałek mięsa (polędwiczka)zupa powinna być oczywiście zabielana, mięsa powinno być sporo + do tego minimum 3 ziemniaki i surówka jakaś
przydałby się również jakiś mały deser

Podwieczorek: 2 małe jajka na miękko a nie smaczniej by było zjeść sobie np. budyń na mleku minimum 1,5% z orzeszkami, do tego jakiś owoc? jest tyle możliwości, nawet te jajka mogły by być, ale koniecznie z jakimś chlebkiem z masłem i czymś jeszcze...
Kolacja: serek wiejski lekki z wkrojonym szczypiorkiem, kromka chleba razowego z sałatą, wędliną, pomidorem i papryką serek wiejski lekki out, powinien być normalny, kromki minimum 3 z masłem

po kolacji też by się coś przydało...kakao, orzeszki, może parę plasterków wędliny lub sera żółtego?

To tyle, ile mogę od siebie dodać. Twój jadłospis jest bardzo ubogi, dziewczyny będące na redukcji jedzą więcej. Poza tym to jedzenie jakieś takie mdłe mi się wydaje, na pewno nie masz radości z jedzenia suchej bułki z połową jogurtu czy dwóch jajek bez niczego... Musisz nauczyć się cieszyć się jedzeniem Możesz, a nawet powinnaś sobie też częściej pozwalać na jakieś słodkości : drożdżówki, ciasta, przekąski. Popracuj trochę nad kalorycznością i wielkością posiłków, może wtedy będzie można twój jadłospis nazwać P.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 14:58   #3396
colson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Będę jeść więcej bo nauka to jednak wysiłek a przytyć dalej muszę
a fora nie tylko kucharskie? hm? nie zapominaj o życiu

cel : medycyna

Ignavia corpus habetat, labor firmat
colson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:35   #3397
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colson Pokaż wiadomość
a fora nie tylko kucharskie? hm? nie zapominaj o życiu
Wiem wiem. W życiu są ważniejsze rzeczy

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:37   #3398
201605090956
Konto usunięte

Moja rozmowa z psycholog uświadomiła mi, że mam rację - powinnam się wyprowadzić. Niech no tylko się jakiś chłop zdecyduje, albo ten co go uwielbiam się mu zachce to się wyprowadzam.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 15:41   #3399
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Moja rozmowa z psycholog uświadomiła mi, że mam rację - powinnam się wyprowadzić. Niech no tylko się jakiś chłop zdecyduje, albo ten co go uwielbiam się mu zachce to się wyprowadzam.
Czemu tak piszesz? Czy wówczas nabierzesz innego podejścia do jedzienia ?

Stary 2011-08-03, 16:06   #3400
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Czemu tak piszesz? Czy wówczas nabierzesz innego podejścia do jedzienia ?
Sporo rzeczy się w moim życiu wali. Nie tylko jedzenie. Dla rodziców jestem zerem.
Stary 2011-08-03, 16:16   #3401
colson
Raczkowanie

Cytat:
Sporo rzeczy się w moim życiu wali. Nie tylko jedzenie. Dla rodziców jestem zerem.
myślę tak jak twoja terapeutka - zmiana toksycznego otoczenia ci pomoże
oby na lepsze

ervisha, cieszę się że zdajesz sobie z tego sprawę

Stary 2011-08-03, 16:26   #3402
Eside
Raczkowanie

Wkurza mnie już to wszystko. Ile to jeszcze moze trwać? ;/
niepokoję sie też,bo w ogóle nie odczuwam głodu,ani sytości!!!!! Co do cholery
Czy ja nadal jem za mało?
Na sniadanie np dziś zjadłam 1.5 bułki białej z wędliną masłem i pomidorem,potem brzoskwinie,3 gruszki,potem serek gratka z bułką i kromkąchleba białego (te bułki są duże) i teraz dwie kanapki z wędlina masłem i pomidorem,bo takie lubie i zazwyczaj jem i jeszcze bd kolacjai pewnie jakiś owoc. Przecież chyba to jest normalne jedzenie,przełamuje sie,od miesiaca tak jem,czasem nawet wiecej bo dochodzi cos słodkiego lub kalorycznego . A nadal nei czuję głodu i sytości,mogłabym ciągle jeść. ;/
Schudłam tylko z 3-4 kg przecież,wiec co jest.

A ta kw ogóle złapał mnie dół,dostałam od psychologa zadanie ,ze codziennie az do spotkania musze sprawic sobei przyjemnosc( czy to chodzi o jedzenie czy spotykanie,czy robienie czegos dla siebie co lubię,badz kiedys robiłam) I nie mam pojecia codzis moglabym zrobic. ;/Nie chce mi sie,ajjj ; (
Nie mogę się poddać,było juz lepiej
Eside jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 16:41   #3403
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno tak nie jest. To nie prawda. Rodzice na pewno Cię kochają. Przecież jesteś ich córką

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Eside Pokaż wiadomość
Wkurza mnie już to wszystko. Ile to jeszcze moze trwać? ;/
niepokoję sie też,bo w ogóle nie odczuwam głodu,ani sytości!!!!! Co do cholery
Czy ja nadal jem za mało?
Na sniadanie np dziś zjadłam 1.5 bułki białej z wędliną masłem i pomidorem,potem brzoskwinie,3 gruszki,potem serek gratka z bułką i kromkąchleba białego (te bułki są duże) i teraz dwie kanapki z wędlina masłem i pomidorem,bo takie lubie i zazwyczaj jem i jeszcze bd kolacjai pewnie jakiś owoc. Przecież chyba to jest normalne jedzenie,przełamuje sie,od miesiaca tak jem,czasem nawet wiecej bo dochodzi cos słodkiego lub kalorycznego . A nadal nei czuję głodu i sytości,mogłabym ciągle jeść. ;/
Schudłam tylko z 3-4 kg przecież,wiec co jest.

A ta kw ogóle złapał mnie dół,dostałam od psychologa zadanie ,ze codziennie az do spotkania musze sprawic sobei przyjemnosc( czy to chodzi o jedzenie czy spotykanie,czy robienie czegos dla siebie co lubię,badz kiedys robiłam) I nie mam pojecia codzis moglabym zrobic. ;/Nie chce mi sie,ajjj ; (
Nie mogę się poddać,było juz lepiej
Powinnaś jeść normlane wartościowe obiady. Jeden posiłke w ciągu dnia powinien być gotowany a u Ciebie tego brakuje. I skoro nie odczuwasz głodu to moze powinnaś brać leki na łaknienie ?

Stary 2011-08-03, 16:53   #3404
Eside
Raczkowanie

Hmm,a czemu mogą służyć te leki? I czym może być spowodowane brak uczucia głodu i sytości? ;/
Ale ja dzisiejszy taki jadłospis przykładowo dałam.JEm czasami obiady ,tak 2-4 w tygodniu,nigdy nie jadłam codziennie,czasami nawet w tygodniu nie jadałamw ogóle ,tylko w niedziele,teraz i tak juz czesciej jem...
Stary 2011-08-03, 16:58   #3405
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm,a czemu mogą służyć te leki? I czym może być spowodowane brak uczucia głodu i sytości? ;/
Ale ja dzisiejszy taki jadłospis przykładowo dałam.JEm czasami obiady ,tak 2-4 w tygodniu,nigdy nie jadłam codziennie,czasami nawet w tygodniu nie jadałamw ogóle ,tylko w niedziele,teraz i tak juz czesciej jem...
Te leki pobudzają apetyt.

Cytat:
Brak łaknienia - zwykle łączy się z uczuciem sytości. Występuje w przewlekłych chorobach infekcyjnych, prawie stale towarzyszy przewlekłej mocznicy (niewydolność nerek), zaawansowanej niewydolności wątroby (marskość), niedoczynności nadnerczy i tarczycy oraz nadczynności przytarczyc. Brak apetytu obserwujemy także w przewlekłym alkoholizmie i niedoborze tiaminy. Brak łaknienia jest charakterystyczny dla raka żołądka, często występuje też w zanikowym nieżycie żołądka. Odrębną jednostkę stanowi anoreksja (anorexia nervosa - jadlowstręt, jadlowstręt psychiczny). Jest to choroba o podłożu psychicznym i z reguły towarzyszy stanom depresyjnym.

Stary 2011-08-03, 17:19   #3406
colson
Raczkowanie

ja piłam kiedyś syrop na pobudzenie apetytu, ale pani psyccholog powiedzała że mija się to z celem- aby wyzdrowieć muszę mieć naturalny apetyt

Stary 2011-08-03, 17:23   #3407
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colson Pokaż wiadomość
ja piłam kiedyś syrop na pobudzenie apetytu, ale pani psyccholog powiedzała że mija się to z celem- aby wyzdrowieć muszę mieć naturalny apetyt
Jak leżałam w klinice 3 lata temu to mi endokrynolog przepisał chociaż odczuwałam głód. Potem po wypisie nie brałam ich w domu. Ale jeśli ktos nie czuje glodu to chyba powinien to brac chociaż przez jakiś czas by go pobudzic. a potem by samemu jesc

Stary 2011-08-03, 17:24   #3408
Eside
Raczkowanie

Ale ja mam apetyt chyba.Bo mogłabym to zjeść i w ogóle,ale jakbym chyba zaczela jesc to bym bez opamiętania jadła. : < Chociaz i tak lepiej jak kiedys,bo wczesniej wszystko zjadłabym z lodówki,a teraz już nie. Po prostu jak zjem tą bułke,potem coś jeszcze,t onei czuję nic a nic,jak rano sie budze w brzuchu wciąż tak samo. ;((((
Może t oz czasem przyjdzie,co? Muszę chyba się uzbroić w cierpliwość; /
Ciężkoo,aż boję się pomyśleć ,jak to będzie pózniej .

Edytowane przez Eside
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:26
Stary 2011-08-03, 17:25   #3409
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja mam apetyt chyba.Bo mogłabym to zjeść i w ogóle,ale jakbym chyba zaczela jesc to bym bez opamiętania jadła. : < Chociaz i tak lepiej jak kiedys,bo wczesniej wszystko zjadłabym z lodówki,a teraz już nie.
Może t oz czasem przyjdzie,co? Muszę chyba się uzbroić w cierpliwość; /
Ciężkoo,aż boję się pomyśleć ,jak to będzie pózniej .
wiesz ja tez ostatnio tak czasem mam. chyba to jest spowodowane brakami z niedożywienia. dziiajs upiekłam rano ciasto jabłkowe i od razu zjadłam 8 porządnych kawałków czyli pół ciasta (na drugie sniadanie)potem obiad i na podiweczorek druga połowa ciasta Też mnie to martwi

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:27
Stary 2011-08-03, 17:30   #3410
Eside
Raczkowanie

Pogadałabym z psychologiem moim już,a dopiero nastepne spotkanie za tydzień.
Ona w sumie nie powiedziała mi czemu tak jest,powiedziala tylko ,ze bede sie cieszyla jak poczuję wreszcie głód.
Oj czekam na to.
Stary 2011-08-03, 17:32   #3411
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Pogadałabym z psychologiem moim już,a dopiero nastepne spotkanie za tydzień.
Ona w sumie nie powiedziała mi czemu tak jest,powiedziala tylko ,ze bede sie cieszyla jak poczuję wreszcie głód.
Oj czekam na to.
A Ty miałaś anoreksje czy bulimię ?

Stary 2011-08-03, 17:39   #3412
Eside
Raczkowanie

Wiesz co,to było tak.Zaczęłam odchudzanie,ograniczyłam jedzenie,zadnych tłustych rzeczy,słodyczy i do tego cwiczenia. No i jeszcze piłam herbatki.I potem zdarzalo sie mi rzucić na ciastka i zjesc planowane jedzenie plus z 10 ciasteczek i od razu wyrzuty ... Potem były jeszcze takie dwie sytuacje ,raz tez zjadłam planowany posilek ,potem talerz zapiekanki i jeszcze 3 kanapki ,myslalam,ze pekne,wypilam herbatki przeczyszczajace i poszłam zwymiotować ,próbowałam,srednio sie udało.I powiedzialam to kolezance,ona powiedziala,ze tez to miala i to są początki zaburzeń. :<
Wiec postanowiłam sie nie odchudzac juz, i z 2-3 miesiace zajelo mi to,aby przełamywać sie i wszystko zjesc, I już ponad meisiac w zasadzie jem wszystko.POczątkowo po odchudzaniu tez ograniczałam,potem zdałam solbie,ze robie zle i nadal w tym tkwie i duzo tu,na wizazu zrozumiałam,ze na poczatek trzeba jesc normalnie...
Wiec zaczynala mi sie bulimia,ale na psychike zdąrzylo mi jeszcze pójść .:< niestety...ciesze sie,ze w pore oprzytomiałam izdaję sobie sprawę z sytuacji. ; )

Edytowane przez Eside
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:40
Stary 2011-08-03, 17:59   #3413
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co,to było tak.Zaczęłam odchudzanie,ograniczyłam jedzenie,zadnych tłustych rzeczy,słodyczy i do tego cwiczenia. No i jeszcze piłam herbatki.I potem zdarzalo sie mi rzucić na ciastka i zjesc planowane jedzenie plus z 10 ciasteczek i od razu wyrzuty ... Potem były jeszcze takie dwie sytuacje ,raz tez zjadłam planowany posilek ,potem talerz zapiekanki i jeszcze 3 kanapki ,myslalam,ze pekne,wypilam herbatki przeczyszczajace i poszłam zwymiotować ,próbowałam,srednio sie udało.I powiedzialam to kolezance,ona powiedziala,ze tez to miala i to są początki zaburzeń. :<
Wiec postanowiłam sie nie odchudzac juz, i z 2-3 miesiace zajelo mi to,aby przełamywać sie i wszystko zjesc, I już ponad meisiac w zasadzie jem wszystko.POczątkowo po odchudzaniu tez ograniczałam,potem zdałam solbie,ze robie zle i nadal w tym tkwie i duzo tu,na wizazu zrozumiałam,ze na poczatek trzeba jesc normalnie...
Wiec zaczynala mi sie bulimia,ale na psychike zdąrzylo mi jeszcze pójść .:< niestety...ciesze sie,ze w pore oprzytomiałam izdaję sobie sprawę z sytuacji. ; )
Też się cieszę A z wagą wszytko ok ?

Stary 2011-08-03, 19:07   #3414
Eside
Raczkowanie

Mam niedowagę. Schudłam 3-4 kg . Zawsze miałam niedowagę,może własnie po przytyciu jak przytyłam 2 ponad kg to juz miałam normalną i wtedy sie załamałam i postanowilam sie odchudzać. .Nie mam okresu,mam nadzieje,ze za jakiś czas się pojawi :/
Wagi nie bede pisała,bo chyba zakazane ale jak niedowaga ,to wiadomo,ze za mało ;/
Stary 2011-08-03, 19:10   #3415
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mam niedowagę. Schudłam 3-4 kg . Zawsze miałam niedowagę,może własnie po przytyciu jak przytyłam 2 ponad kg to juz miałam normalną i wtedy sie załamałam i postanowilam sie odchudzać. .Nie mam okresu,mam nadzieje,ze za jakiś czas się pojawi :/
Wagi nie bede pisała,bo chyba zakazane ale jak niedowaga ,to wiadomo,ze za mało ;/
Okres nie wróci przy zbyt niskiej wadze i niedoborze tłuszczy

Stary 2011-08-03, 21:06   #3416
misecia
Raczkowanie

Drugie podejście, liczę na wskazówki, trochę przeraziło mnie moje typowo chorobowe BMI. Ważę teraz odpowiednio do swojego wzrostu, nie chcę chudnąć (a niestety moja waga dzisiaj pokazała mi 2 kg mniej niż jakieś dwa tygodnie temu, chociaż od tamtego czasu pozwalam sobie na wiele więcej. Chciałabym wrócić do wagi sprzed dwóch tygodni i w miarę możliwości ją utrzymywać.

Śniadanie: Muesli na mleku z suszonymi truskawkami(mleko 1,5%) + jabłko
Drugie śniadanie: Jogurt Fantazja wiśniowy z płatkami owsianymi

Obiad: 3 faszerowane ryżem i suszonymi + smażonymi warzywami papryczki z kostkami tofu polane sosem śmietanowo-serowym z sałatką z makaronem ryżowym
Kartonik mleka sojowego czekoladowego

Podwieczorek: Kolejny raz jogurt Fantazja, tyle że o innym smaku
Połowa pomarańczy, garść orzechów

Kolacja: dzisiaj akurat brak czegoś treściwego, zjadłam 2 duże, zwykłe ogórki i jednego małosolnego w trakcie sporządzania przetworów na zimę i jakoś straciłam apetyt

Gdyby ktoś był tak miły i coś doradził, proszę mieć na względzie to, że jestem wegetarianką.

Edytowane przez misecia
Czas edycji: 2011-08-03 o 21:10
misecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 21:57   #3417
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno tak nie jest. To nie prawda. Rodzice na pewno Cię kochają. Przecież jesteś ich córką
Jest Zwalają na mnie winę, mówią mi przykre rzeczy - w pewnym wieku miałam problemy - oni nie widzą jak mnie to boli - płaczę na samo wspomnienie. Ojciec narzuca mi swoje zdanie - zawsze musi być tak jak On chce. To nie jest miłość. Zamiast interesować się mną - interesuje się wszystkim innym. Jak to jest "miłość" to ja wysiadam z tego tramwaju. Szczegóły? Na PW.

Mam tego wszystkiego dosyć.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-08-03 o 23:23 Powód: Musiałam edytować, wybaczcie, to nie pożywka dla co poniektórych na forum :]
Stary 2011-08-03, 22:07   #3418
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Jest Słyszę - "skończysz na dworcu centralnym", "będziesz sprzątać kible w szpitalu". "Z domu zostanie dla ciebie przestrzeń pod schodami do wejścia do domu, a reszta idzie dla siostry". "nie należysz do nas" "chyba cię ktoś nam podrzucił" "powinnaś się cały czas uczyć" "gdybyś chciała to byś miała same 5 i 6" "wszystkie twoje problemy to twoja wina" (przemoc od różnej strony - okres gimnazjalno - licealny) - oni nie widzą jak mnie to boli (dziś u niej zaciskałam z bólu pięści, płakałam na samo wspomnienie) - moje choroby, moje problemy z koncentracją, ze wszystkim) Ojciec narzuca mi swoje zdanie - zawsze musi być tak jak On chce. To nie jest miłość. Zamiast interesować się mną - interesuje się wszystkim innym. Jak to jest "miłość" to ja wysiadam z tego tramwaju.

Jestem ich córką, ale tylko z głupiego przypadku. Nie raz mi mówiono, że jestem dzieckiem z wpadki - i co najgorsze zaczynam podejrzewać, że tak jest

Mam dość - to wszystko rzuca się cieniem na moje jedzenie. Albo jem dużo, albo nic.

Zawsze tak było? Od małego cię tak okrutnie traktowali?

maskara.
Przytulam mocno.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2011-08-03 o 23:07
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 22:17   #3419
201605090956
Konto usunięte

Nie, trafiłam na kilku palantów w wieku gimnazjalnym - licealnym Nikt nie zareagował, rodzina udawała, że nic się nie dzieje, albo mnie obwiniała - tak jest po dziś dzień. Dopiero na studiach dostałam pomoc psychologa, dzięki przyjacielowi, nie rodzinie. Nie wszyscy mają silny charakter by to wytrzymać, rzecz z resztą kto by to wytrzymał? Raczej nikt.

A rodzicie - do wieku lat 12 było całkiem normalnie - potem było co raz gorzej - z roku na rok.

Edit: Edytowałam moją historię - widzę, że część dam traktuje to jako rodzaju swojego zabawę. To nie jest zabawa Bo znam takowe panie tutaj na wizażu, co uważają moją historię za bzdurę - niestety to nie bzdura - Polska rzeczywistość miłe panie Mam dosyć czytania i komentowania moich postów - przez osoby, którym wydaje się, że lubią wbijać mi szpilę w plecy.

Dziękuję Winky za edycję

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-08-03 o 23:25
Stary 2011-08-03, 23:07   #3420
szakal165
Zakorzenienie

a ja ostałam w domu z matką,ojciec wroci pod koniec mca,mam problem z ta relacją usłyszałam ze "nie wystarczy sie najesc,musi to miec wartosci". wciskanie ciagle mi tego co ona sama chce :| to chore jestemm dorosła a ta mi mowi ze powinnam jesc zupe mleczna a ja nie chce przejadło mi sie ;/
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości