|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXI
Cytat:
Szoruj do lekarza, bo my se możemy co najwyżej pogdybać Cytat:
![]() I jak porównam moje problemy z Majowymi, to sobie myślę,że mając jej podejście do życia już bym się zdążyła ze trzy razy powiesić i z pięć razy skoczyć z mostu. Na beton. Wolę ten mój czasem wkurzający, ale jednak optymizm. O, problematyczne, egzystencjalne szczytowanko
|
|
#1862 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie też się zastanawiam, czy można w ogóle wierzyć w choć jedno słowo... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też niby tak było, ale mam wrażenie, że często działo się to moim kosztem. Sama to sobie robiłam. Teraz wychodzę z założenia, że jeśli mnie będzie dobrze ze sobą- w szerokim znaczeniu tego slowa, to innym też- znaczy, skorzystają.
|
|
#1864 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
życie do kitu,brak perspektyw też uważałam,że nie powinnam się urodzić,że nie prosiłam o to i najlepiej,jak mnie stąd zabiorą,bo nie chcę żyć w takim bagnie Tylko kurna ja miałam wtedy 17,18 lat i byłam mało dojrzałą nastolatką w liceum
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
któż opracował jedyne i słuszne definicje dorosłości pod które każda jednostka musi się przystosować? ![]() Cytat:
![]() A własny komfort emocjonalny? hmm... święty spokój. Cytat:
katoliczką mnie wychowali i nie skocze bo tchórzeu
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-03 o 22:40 |
|||
|
|
|
#1866 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieć własne cele i je realizować- co nie znaczy, że zawsze musi się udawać
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2011-08-03 o 22:44 |
|
|
|
|
#1868 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Pa pa
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- O!a jak się nie chce tego zaczynać to przestać narzekać na to,co w 90 % zalezy od nas samych.
|
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratulacje dla Gucia ![]() Cytat:
Ja czasem w przypadku drobiazgów ustępuję, ale to są mało ważne sprawy, nie rezygnuję z siebie dla innych. Wtedy to co robię robiłabym nie z przekonania, a z poświęcenia. A to się wyczuwa i działanie już nie to samo. Justynko, nie gniewaj się, ale czasem czytając to co piszesz mam wrażenie,że aż za bardzo myślisz o sobie, niekiedy kosztem W. i jego emocji. Często zupełnie świadomie robisz o jeden krok za daleko, wiedząc,że drugiej stronie sprawisz przykrość. Bo przecież jak przegniesz, to zawsze można pokazowo popłakać i wszystko wróci do normy. To nie chodzi o to,żeby dla świętego spokoju komuś wiecznie ustępować, ale żeby czasem postawić się w sytuacji drugiej strony i świadomie odpuścić. Uwielbiam Cię czytać, uwelbiam Twoje historie, ale czasem odnoszę właśnie takie wrażenie. Mam nadzieję,że błędne
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-08-03 o 22:49 |
||
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
romantyzm, najbliższa memu sercu epoka, nie słynęła z pgarnietych postaci. Wręcz przeciwnie
Doskonale rozumiem tych popapranych bohaterów targanych wciąż nowymi emocjami, wątpliwościami, aż za dobrze...Choć ostatnio zainteresowała mnie filozofia A. Camus i nawiązania do mitu Syzyfa i absurdu w walce mimo świadomości braku sensu. Jeszcze się muszę w to dobrze wczytać, ale brzmi cholernie racjonalnie. Tylko nawiązania do Nietzschego mi trochę zgrzytają. Kojarzą mi się z dumaniami Raskolnikowa jaki to on nie jest nad wszystko i że wszystko może ocenianie samego siebie to dopiero bezsens totalny, nikt nie może mieć obiektywnego wglądu na własną osobę.A może jednak zostanę przy romantykach i żyć dalej emocjami a nie rozumem, w końcu rozumowe podejście też mnie przez wiele lat w życiu nie zadowalało "Czucie i wiara silniej mówi do mnie Niż mędrca szkiełko i oko." A może jeszcze conradowskie "tak trzeba" sobie przypomnę? dopra, piwo się skończyło, koniec gadania goopot, idem spać
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-03 o 22:58 |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, idę spać.
Mam dziś zły dzień i jak tak dalej będę rozdawać strzały na prawo i lewo, to za chwilę nikt nie będzie chciał ze mną gadać ![]() Jeśli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać dobranoc
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#1873 |
|
Nindżopesz
|
Maja, a czemu nie popróbujesz sił w sprzedawaniu własnoręcznie zrobionej biżuterii? Lubisz to a nie masz chwilowo nic lepszego do roboty.
Ja jutro wysyłam TŻ po lutownicę do Biedronki, będę tworzyć
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolczyki z mechanizmami zeg. nad jakimi siedziałam pół dnia na all so po 10 zetajako hobby moze być jak się komuś chce tyle siedzieć, bo zarobić się na tym wiele nie da.
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-03 o 23:01 |
|
|
|
|
#1876 |
|
Wpisz tu zomzing
|
ała
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- się nic nie pomyliłaś
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale niektórzy nie mają najbliższych, na którym im zależy, są sami na tym świecie i są szczęśliwi, mają pozytywne podejście do życia
Ale może to też się wiąże z jakimiś priorytetami życiowymi ![]() Taaa wszyscy idźcie spać ![]() Cytat:
![]() Żart
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1878 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
spoko...juz ustalilismu ze maja ma wszystko opóznione o 10-15 lat wiec jej wolno pierd...ic ![]() Cytat:
o jaaaaaa! to ja! ja! serio mialam identyko rozkminki,ale jak miałam 15-16 lat , jak mialam 17 to juz mialam rozkminione po swojemu i konfrontowalam z Tzem Maja! bosz...jak ja ci wspolczuje..wszystko wskazuje na to ze ty serio dojrzewasz bo czulam sie wtedy zaiste fatalnie i dol egzystencjalny rozrywał mi trzewia o! dobra mysl , w sumie to mialam na mysli czarne , a najbardziej zaintrygował mnie ten obły kształt..nie wiem czy forma inna niz kulowata byłaby tak urocza w wydaniu futrowym?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-08-03 o 23:11 |
||
|
|
|
#1879 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ty tak na serio..? |
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak miałam 16-17 lat, to byłam racjonalistką, kierowałam się tylko rozumem, miałam wszystko poplanowane, rozumowe podejście do wszystkiego... I o kant dooophy to potłuc, też mi było źle ![]() Skończyło się mega dołem i przewartościowaniem wszystkiego w wieku jakiś 20 lat no przecie nie na żarty ![]() dumam jakby to ✂✂✂✂✂✂✂one życie ugryźc i się do niego zabrać, ale czy podchodzę sercem czy rozumem to mi i tak i tak w choooi niedopsz
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-03 o 23:16 |
||
|
|
|
#1881 |
|
grozi wypollizowaniem
|
maja-a moze jednak młoda polska
, ja po romantyzmie mialam fazke na MP-w sumie fajniejsza -alko,knajpy , sex , zabawa i to wszystko w ramach egzystencjalnego doła edit-no i wierszyki o szatanie
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie każdy przecie musi przechodzić bunt jako nastolatek, c'nie? Ja w sumie też nie przechodziłam, tzn rozkminy miałam nad sensem życia i inne pierdoły, to może przechodziłam , zresztą ja i teraz miewam różne rozkminy i więcej buntów przechodzę niż kiedyś
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eviva l'Arte! ![]() chlanie, knajpy - bardzo chętnie tylko ta rozwiązłość cuś mi nie wychodzi ![]() pozytywizm zgubiłaś po drodze ![]() no i dopsz - nuudny był ![]() Cytat:
![]() crap
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-03 o 23:20 |
||
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie podchodź ani tym ani tym
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że przykrość jest skutkiem ubocznym- często nie miałam świadomości, że taki bedzie koniec- nie myslałam o tym? Pokazowe płakanie to coś, co już - przynajmniej ostatnio- nie występuje. To była manipulacja z mojej strony, wiem, i niedojrzałość. Demonstracja bezsilności. No i pisałam o konfliktach, starciach- było ich w pewnym momencie nagromadzenie. Teraz nie piszę- bo się nie kłócimy- i to nie dlatego, że ja milczę, albo godzę się na siłę- "żeby już było dobrze", tylko wiem, że to, co mogę zmienić, to ja sama i słucham Wojtka inaczej- nie jak ktoś, kto jest tłamszony, ale nastawiam się na Niego i Jego uczucia. Pewnie, że czasem się wkurzam- ale już inaczej, niż kiedyś. I bardzo mi moje warsztaty pomagają, nie sposób przecenić. Cytat:
Tak to już jest - piszę o czymś, co się dzieje, a jak jest dobrze- to i nie ma o czym pisać (w kontekście mojich i Wojtka sporów). Przypomina mi się taki żarcik rysunkowy- na fotelu siędzi facet, kompletnie załamany, drzwi uchyla żona i mówi do stojącej obok przyjaciółki "Od kiedy pokonał w sobie gniew, jest strasznie smutny"
|
|
#1886 |
|
grozi wypollizowaniem
|
werszyk dla Maji
Fałsz, zawiść, płaskość, mierność, nikczemność, głupota: oto rafy, o które łódź moja potrąca, płynąc przez życia mętne i cuchnące błota pod niebem zachmurzonym, bez gwiazd i bez słońca. Wiem, że błot nie przepłynę - odrzucam precz wiosła i przymknąwszy powieki na dnie łodzi leżę, nie dbając, kędy by mnie mętna woda niosła, nie dbając, gdzie i jakie czeka mnie wybrzeże? Tak płynę ja, zrodzony od czystego morza, do purpurowych wschodów, zachodów złoconych, do gwiazd kroci, orkanu, co gna przez przestworza, do cisz wielkich i sennych i do wysp zielonych. Tak płynę ja, zrodzony, by słoneczne fale pruć silnym ruchem ręki leżącej na sterze, by wiry i wietrzyce roztrącać zuchwale - - tak płynę i półmartwo na dnie łodzi leżę.
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
branoc
|
|
#1890 | ||
|
Nindżopesz
|
![]() Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że albo byłam/jestem bardzo płytką osobą albo się nie buntowałam. Jakoś w połowie liceum doszłam do wniosku, że życie jest do doopy, ja jestem do doopy, że nic mnie już dobrego w życiu nie czeka. Zapłakałam nad swym losem po czym wzruszyłam ramionami i znalazłam se ekipę do picia
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Czy Ty naprawdę nie zamierzasz dorosnąć i wziąć się w garść?