|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
![]() ![]() A wojewódzki jest fajny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Ło Jezu, co musiałam postów nadrobić
![]() Madzia, ja na początku też wyjechałam z takim zapałem picia czerwonej herbaty i po pierwszym łyku myślałam, że pawia puszczę ![]() ![]() ![]() ![]() Baletnico, uśmiałam się z tego Avatara ![]() ![]() A jeszcze mam do Ciebie pytanie o śniadanko. Jadłam Just Fity, gdy jeszcze się nie odchudzałam i wtedy waliłam do tej miski ile dusza zapragnie ![]() ![]() Agniesik, dobrze, że piszesz o tej książce, że miażdży. Bo już miałam kupić ją mamie na prezent, ale to chyba nie byłby dobry pomysł. Never, właśnie, 7 dusz też piękny film. Chociaż wydaje mi się, że nie odzwierciedla nawet w najmniejszym stopniu dzisiejszych realiów. Jak widzę jak ludzie sądzą się latami o kawałeczek ogródka pra pra prababki, jak rozpadają się przez to rodziny, pojawiają się waśnie, to nie wiem czy ktokolwiek byłby zdolny poświęcić życie i części ciała dla rodziny (fakt, są nieliczne wyjątki), nie mówiąc już o podarowaniu ich przypadkowym osobom. Niemniej jednak film piekny, no i typowy wyciskacz łez ![]() ![]() Tinek, jakie ciacho ![]() ![]() ![]() ![]() No i chcę Ci powiedzieć, że świetny ten sweterek ![]() ![]() Mimi, o ja Cię ![]() ![]() Ja w końcu dziś na rwr pojeździłam. Ech jak cudownie było znów poczuć mięśnie ![]() ![]() ![]() No i niestety miałam spięcie z TŻ. Tzn. to on miał problem i mówię to całkowicie szczerze, bo ja naprawdę nic nie zrobiłam. Otóż mój TŻ pali fajki. Wczoraj jak jechał do pracy to dałam mu 20zł, żeby już nie biegł do bankomatu. Widziałam rano, że kupił paczkę papierosów. Nie patrzyłam ile było w środku, myślałam, że paczka jest "całkiem nowa". Później w Lidlu powiedziałam, że zapłacę za zakupy, a on przed płaceniem szepnął mi "Weź mi Westy", na co ja powiedziałam, że widziałam, że ma jeszcze fajki i niech spróbuje palić trochę mniej (no pliz, paczka na dzień?! ![]() ![]() ![]() ![]() Monia, teraz przeczytałam Twój komentarz na temat śniadania Baletnicy. To jak sugerujesz jeść żeby się najeść a nie przejeść. Jutro chcę włączyć tą Vitellę zmieszaną z płatkami i otrębami, ale nie wiem w jakich proporcjach ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-03 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() A cebuli lepiej nie jeść bo może Ci być ciężko na żołądku w nocy, możesz mieć zgagę i śmierdzące gazy i beknięcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
A zdjęcia fajne ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() |
#214 |
Wieczne Kutango
|
dzaga jakiś przewrażliwiony ten Twój tż. Żeby się o takie coś obrażać? Paranoja. Chociaż jeśli chodzi o palenie to u mnie paczka na dzień spokojnie idzie więc się nie dziw, że ludzie tyle potrafią palić
![]() ![]() Monia ja czasem robię sobie leczo z kurczaka kroję pierś z kurczaka na kawałki dodaje przyprawę, smażę bez tłuszczu wrzucam do garnka dodaje pomidory w puszce jakieś warzywa i gotuje i zjadam sobie najczęściej z grzybkami marynowanymi albo ogórkami w curry które robi moja mama, uwielbiam je ![]() ![]() ![]() ![]() A co do zapiekanek to wcale nie muszą być kaloryczne. Chlebek razowy do tego jakaś chuda polędwica, ser light lub mozzarella light i ketchup odtłuszczony przynajmniej ja tak robię i to naprawdę dużo kalorii nie ma a smak ma naprawdę dobry
![]() ![]() 04.12.13 Ostrzyknięcie ust ![]() ![]() Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2011-08-03 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#216 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A chlebek jest pyszny, ja tylko ten jem i żadnego innego. Taka jedna kromka w zupełności mi wystarcza bo jest strasznie syta ![]() ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Never, doskonale wiem, że tak się da. Też kiedyś paliłam, może nie paczkę dziennie, ale w stresie (np. podczas sesji) potrafiłam pół paczki spalić. Ale TŻ jeszcze w tamtym tygodniu kupował paczkę co 3 dni, bo dzielił sobie papierosy (pewnie, żeby nikt mu w pracy nie wypalał), np. brał 4 do pracy, a resztę zostawiał w domu. I nie wiedziałam, że na nockach mają taki "układ". Przykro mi się zrobiło, że tak odwalił. Bo naprawdę poczułam się jakby honor wobec tego kolegi, który notabene jest tylko pierwszym lepszym kolegą, nawet się poza pracą nie kontaktują, nie widują, był ważniejszy od tego jak ja musiałam i muszę się teraz czuć.
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-03 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do śniadania, ja nigdy nie daje więcej niż szklankę mleka. Co do płatków to odmierzam je sobie w szklance - pół szklanki Just Fit, łyżka owoców suszonych, łyżka otręb pszennych, 2 łyżki otręb granulowanych i na górę jeszcze sypie ten błonnik z biedronki ale już mi się kończy więc nie będę go dodawała więcej. Wyjdzie mi wtedy wszystkiego cała szklanka (bez górki na szczycie ![]() Co do Vitelle to wcale nie jest to odpowiednik Just Fitów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Wieczne Kutango
|
z tego co pamiętam jakoś w zimie to kupowałam i piłam ale pamiętam, że mnie po nich brzuch bolał w ogóle jakoś tak dziwnie było może mnie po tym przeczyszczało? Hmm sama już nie wiem, ale piłam to w smaku takie sobie ale jedną taką małą buteleczką to sie nie najesz. Ja piłam egzotyczne najbardziej mi smakowało
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Widziałam wcześniej te pytanie ale dziewczyny tyle pisały, że się zakręciłam i zapomniałam odpisać...
Ja próbowałam kiedyś te A'la Actimelki z Biedronki i moim zdaniem nie ma porównania z prawdziwym Actimelem. Ta Biedronkowa podróbka mi wcale nie smakowała, może dlatego że wcześniej piłam dużo Actimela z Danona. Tak więc ja wolę prawdziwego Actimelka ![]()
#223 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź kochane
![]() Mi smakują.. choć fakt, no nie umywają się do Actimelka (znacznie droższego). Zazwyczaj jem jakąś bułkę i popijam tym a'la actimelkiem i mi wystarcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Monia tutaj mam przerozne chlebki, jedne razowe, inne z ziarnami pychotka normalnie tylko ze sa suche i bardzo sie kruszą
![]() sa tez takie chleby co smakuja jak babka piaskowa a to pewnie dlatego ze dodaja cukru ale ten chleb uzaleznia naprawde ![]() najwiecej to oni maja chlebów tostowych takie na tosty, sa i pszenne i razowe ale wiesz taka kanapka na ok 90 kalorii, wielkoscia jest duza ale zeby sie najesc to chyba z 10 trzeba bylo zjesc bo one sa takie nadmuchiwane jakies ![]() jest tez w lidlu typowo polski pszenny krojony chleb ale takiego niejem dlatego tesknie za tym ktory ty masz, nie dosc ze nie jest suchy, to z ziarnami i ciezki, a tu wiekszosc chlebow sie strasznie kruszy i ciezko sie kroi bo sie rozpadaja, ale da sie przezyc, nie jest zle ![]()
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj grzeszyłam, ale postaram się poprawić
![]() Zdjęc nie robiłam niestety..:P Przyznam, że pomysł bardzo fajny ale tak mi sie nie chce ![]() 7.30 sniadanie- mały kawałeczek szarlotki, takiej domowej, nie była strasznie słodka + herbata (niezbyt mądre śniadanie, wiem, ale sie spieszyłam) ok.10 - frytki + sałatka - wyszło spontanicznie. Miałam bieganine po miescie i musialam cos zjesc. 14.-kawa z ekspresu z mlekiem i cukrem / ryż + przysmażane jabłka 18 - mała buteleczka a'la actimelka z Biedronki + 2 kromki chleba 3 ziarna + na treningu napój izotoniczny z Biedronki klik (już go nie kupię-barwi język na niebiesko! ![]() 22 kawa z ekspresu z mlekiem i cukrem Dużo tego wyszło...ale połowe dnia byłam poza domem i stad ta niekonsekwencja. Postaram sie poprawic. Za tydzień w Biedronce będzie Blender z rozdrabniaczem za 49.99zł -jakby kogos to interesowało zostawiam link: ![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...z_za_tydzien/#
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-08-03 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() Uciekam spać do jutra kochane ![]()
![]() ![]() 04.12.13 Ostrzyknięcie ust ![]() ![]() Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2011-08-03 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
A co
![]() to byly zajecia aerobikowe wiec nie taki znowu trening ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
ja to mam taka schize, ze nie jem platkow, bo rano musze kawe wypic...a jakos nie moge mleka a potem kubla kawy jeszcze
![]() czasem sobie postanawiam, ze raz w tygodniu chociaz zjem platki, ale w sumie czy to mleko jest doroslemu w diecie takie potrzebne? Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-03 o 22:59 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tą kawą?
to jakiś straszny błąd? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
dobranoc gwiazdeczki..
jutro na opalanie sie szykuje to pewnie po poludniu zajrze dopiero |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Olały mnie, no masz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Sweet, wiesz, Wujek Google nie gryzie
![]() Lecę spać. Napisałam stronę pracy ![]() A przypomniało mi się, że Ty kosaciec pytałaś czy pracę piszę w jęz. obcym. Tak ![]() Dobranoc ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Sweet po 1 duzo nie zjadlas naprawde, nawet nie przekroczylas 1200 kcal
a z ta kawa to juz ci mowie co pewnie Never miala na mysli ![]() Otóz po treningu zaleca sie zjesc weglowodany i bialko np, razowy ryz, kasza, makaron z jakims kurczakiem albo kurczak z warzywami, ewentualnie razowa bulke z jajkiem, twarogiem itd A kawa to niezbyt ciekawe rozwiazanie, nie wazne czy aeroby czy inny wysilek, po treningu musisz dostarczyc organizmowi weglowodany zeby uzypelnil sie zapas glikogenu w watrobie a bialko na regeneracje mięśni ![]() Mam nadzieje ze pomoglam ![]() ![]() Dziewczyny jak mozecie to klikajcie w te linki, kazdy klik wspomaga dzieci glodne i schroniska http://pajacyk.pl/index.php http://pustamiska.pl/index-3.php Ślicznotki pewnie juz spią więc ja tez zaraz ide spac ![]() Dobranoc, do juterka ![]() ![]() ![]()
https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg"]https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg[/URL] Edytowane przez Dorisek16 Czas edycji: 2011-08-04 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
A ja posprzątałam dziecku w szafce z ciuchami bo miał jeden wielki kocioł. Trochę to trwało ale przynajmniej nie będe jutro godzinę szukała mu koszulki i spodenek
![]() ![]() ![]() ![]() dzaga no faktycznie on powinien Ci to spokojnie wytłumaczyć a nie się obrażać. Ale Ty też mogłaś dla Świętego spokoju kupić mu te fajki a potem wypytać się po co mu druga paczka i dlaczego tyle pali. Dobrze, że mój mąż nie pali bo bym chyba zwariowała i psychicznie się wykończyła! ![]() Karola ja już 8 lat się "męczę" ![]() ![]() ![]() Dorisek to dobrze, że przynajmniej masz tam co jeść ![]() ![]() Kosaciec co To za pytanie w ogóle? ![]() ![]() ![]() sweet ja tam na kawie sie nie znam bo jej nie piję - tzn. takiej czarnej z fusami. Rozpuszczalną lubię ale nigdy nie interesowałam się jej składnikami. A ponieważ nie ćwiczę bo leń ze mnie i nie mam zresztą kiedy to też nie wiem co się je po treningach. Ale kiedyś oglądałam jakiś program, i lekarka mówiła że trzeba białko jeść. Co do Twojego menu jest straszne :P Śniadanie i drugie śniadanie to w ogóle masakra :P a kolacja to co to ma być? 22 - kawa??? Na noc kawe pijesz? a gdzie jakieś jedzenie? ojjj niedobrze ![]() A weź mi jeszcze przypomnij czy Ty chcesz schudnąć czy wagę utrzymać? bo nie pamiętam. ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- no ja tez uciekam spać! Dobranoc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#236 |
Zadomowienie
|
No i jestem ja wreszcie nadrobiłam zaległości i jak to dobrze wiedzieć co u kogo słychac
![]() Dzaga Dorisek Monia dziekuje za miłe słowa ![]() Co do mojego obiadu wczorajszego to wiem ze bułka nie była super obiadem ale specjalnie chciałam zjeść mniejszy obiad jak na kolacje planowałam same węgle, dziś mam ochote na jakieś placki po węgiersku lub gołąbki wybierzemy sie z TŻ do jakiejs restauracji to zamówie sobie coś domowego ![]() ![]() Baletnica nie wiem czy to było było głodna sie nie czułam pomiedzy piłam herbate i kawe wiec czułam sie wsam raz a że na kolacje planowałam same węgle to specjalnie starałąm sie jesc deczko mniej ![]() ale dziękuje za troske ![]() ![]() A co do TŻ mój jest tez niestety zazdrosny tylko ze ja na poczatku byłam głupia i pozwalałam soba manipulowac bo jego fochy działały na moją psyche i urwałam kontakt z kolezankami bo nie chcialam chodzic w rynek itp. GŁUPIA BYŁAM, teraz chodze wszedzie powiedziałam mu nieraz nie pasuje to wyjazd nikt Cie nie trzyma, ja nie mam zamiaru siedziec na dupie majac 22lata chcesz chodź zemna nie to siedz w domu i sie skonczylo naszczescie moge wychodzic gdzie chce ( byle nie było tam za duzo kolegów ) bo jak sa jacys moi z pracy to ok, ale Ty masz inna sytuacje myśle ze moze być podejżliwy w stosunku do Ciebie juz na zawsze, jakis urazik pewnie juz w nim pozostanie ale pracuj nad tym bo z tego co mówisz jaki jest kochany to warto ![]() Monia e tam obiad super duzy ale zdrowy ![]() ![]() Dzaga wow podziwiam piszesz prace po angilsku czyli musisz miec anglika w 1 paluszku zazdroszcze ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zwracam sie z prosbą bo jestem mała zwolenniczka zupek chińskich ( wiem ze troche kiepski obiad ale mnie zapycha i dobra sprawa na obiad w pracy ) z tyłu na opakowaniu pisze ze ma 70g a w tabeli 100g przygotowanego produktu to 71,3 czy to znaczy ze ta zupka która ma 70g to jest 70g przygotowanego czy suchego ? i Bóg wie ile wyjdzie po przygotowaniu mam banie:/ lubie czasem zjesc taka zupke bo to gorący posiłek i choc to sama chemia to mi smakuje, a chcialam wiedziec czy dozowolona jest na diecie ![]() Za mną standardowe śniadanie just fit + błonnik + orzechy ide sie kapac dziś kolejny słoneczny dzień ![]()
#237 |
Uzależnienie
|
Lubie lubie, właśnie wciągnęłam nesquiki na śniadanie :P dziś czeka mnie dzień w laboratorium, przygotowałam sobie jabłko, nektarynke i chrupkie pieczywo pełnoziarniste
![]() Kurde wątek pędzi, nie nadążam a jeszcze się muszę jakoś wkręcić między was ![]()
#238 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Wstałam godzinę temu, zjadłam śniadanko (3/4 szklanki Vitelli, 2 łyż. płatków owsianych i 2 łyż. otrąb) ![]() ![]() ![]() Lublin ponownie skąpany w słońcu, zatem wyciągam zaraz z piwnicy rower i jadę nad jezioro ![]() ![]() ![]() ![]() Monia, ja kiedyś przysięgałam sobie, że nie będę miała chłopaka palacza. Później sama dorwałam się papierosów i było mi już wtedy wszystko jedno. Teraz nie narzekam bo widziały gały co brały. Sama rzuciłam (chociaż gdy ktoś ma Elefanty lub Black Devil - czekoladowe, to mnie jeszcze kusi), a palacza muszę znosić. Dobrze, że w domu nie pali, tylko wychodzi na dwór. Jednak ustaliliśmy, że rzuci fajki, choćby z pomocą specjalisty, na pół roku przed staraniem się o dziecko. Jak nie chce dbać o siebie to niech chociaż zadba o "małych kolegów" ![]() Tineczko, ja z ingliszem jestem za pan brat prawie od pieluchy ![]() ![]() A co do metody nauczania...hm...faktyczn ie metoda callana jest ciągle popularna i sądzę, że jest dobra jeśli chodzi o naukę komunikacji. Kiedyś było to sztywne powtarzanie fraz, ale teraz ta metoda się uwspółcześniła i jest naprawdę skuteczna. Chociaż ja polecam szkoły, które nie mają nacisku na żadną metodę, tylko je mieszają. Bo to oznacza że dostosowują sposób nauczania do indywidualnym wymagań uczniów. Sama robię tak na korkach i moim tegoroczni maturzyści pozdawali na 70-80%, a zaczynali od poziomu "nie zdania" ![]() Acha! Zielony Kotku, pobrałam sobie polecaną przez Ciebie ANGORĘ i będę się dokształcać! Czas przenieść swój poziom obycia w świecie na wyższy level ![]() Ok, nadrobię jeszcze wiadomości z dnia wczorajszego, bo nawet nie ogarniam co się na świecie dzieje i lecę nad jezioro ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-04 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
I oto moje wczorajsze zmagania.
Śniadanie: pól bułki fitness z sałatą, kiełbasą żywiecką i pomidorem + 100g serka wiejskiego lekkiego + nektarynka Śniadanie II: takie samo jak śniadanie I tylko bez nektarynki Przekąska:kawałek drożdżówki(wiem, nie powinnam, ale to moja najukochańsza) + 100g jogurtu naturalnego i odrobinę musli i nektarynką Obiad: sałatka z kurczakiem curry, ananasem i ryżem brązowym 1 godzina rolek Kolacja:1 nektarynka, 2 plasterki szynki i pomidor I jak może być? Nie za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki ;*
Ale lecicie z tymi postami ![]() ![]() Buahhot już przyjęłam zaproszenie ![]() ![]() Tinek ładny sweterek i Ty ładna ![]() ![]() Monia ale te Twoje posiłki smakowicie wyglądają ![]() A ja wczoraj spotkałam koleżankę Cocktail ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie wypiłam piwka, bo boli mnie gardło ale za to zjadłam dużą porcję frytek z surówkami ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.