|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
A, zapomniałam się pochwalić, że Eda nie dostaje butli, bo ładnie je z UU
![]() Dobranoc
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
W zasadzie, gdyby nie ta zielona kupa, to stwierdziłabym, że jest zwyczajnie marudny i dlatego tak cuduje przy jedzeniu. Mieliśmy 16 sierpnia iść do neurologa (jak może pamiętacie, to ostatnio "cudowna" pani doktor "rozpoznała" u Antosia wcześniacze obniżone napięcie mięśniowe), ale zadzwonili dzisiaj, że jeśli nam pasuje, to możemy przyjechać dzisiaj na 19-tą, więc oczywiście pojechaliśmy. Trafiliśmy na bardzo miłą panią neurolog, która gruntownie przebadała Antoniusza i nie stwierdziła ani obniżonego, ani wzmożonego napięcia mięśniowego Dała nam skierowanie na usg głowy, ale udało nam się go zapisać dopiero na 5 września. Skierowania na rehabilitację nam nie dała, bo powiedziała, żeby nas tam wyśmiali i spytaliby po co przyszliśmy. Nie przyznałam się, że ta wspaniała pediatra już nam dała skierowanie na rehabilitację z tą samą diagnozą, co do niej. Pójdziemy tam sobie, może i tak nam jakieś ćwiczenia pokażą. Jeśli chodzi o tą pediatrę, to pani neurolog powiedziała, że to co ona sprawdzała u Antosia, to w zasadzie u 4-miesięcznych dzieci się sprawdza, a poza tym jak jest taka mądra, żeby diagnozować wcześniacze napięcie mięśniowe, to powinna też wiedzieć, że u Antosia powinna patrzeć na jego wiek korygowany, a nie urodzeniowy. Ogólnie powiedziała, że to jest silny, super chłopak i mamy się nie martwić ![]() Grazin tarta wygląda bosko ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Matallewar super, że się Edzikowi poprawiło z jedzeniem Trzymam żeby już tak zostało.Dziewczonka Antoś już od dawna praktycznie nie śpi w dzień, łącznie może 2 godziny i to pod warunkiem, że się przy nim jest i się go głaszcze lub buja
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M
więc nie martwcie się, bo to super silny chłopak matall brawo dla Edzika, się chłopczę naprawiło... oby tak dalej |
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Helou ciekawostka w klubie w watku Tajne przez poufne
|
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka - zobacz: makijaż naszej eweski w wersji granatowej. Może gdybyś zrobiła w wersji niebieskiej..., chociaż żeby to wszystko sie nie zlało można kolor wprowazić np. mój ulovany fioletoooooooooowy
http://www.youtube.com/watch?v=467XcDUCiKA Zapomniałabym... SPECJALNE I GORĄCE PODZIEKOWANIA DLA BZYCZKI I WEREDKI
Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-08-03 o 22:39 |
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Mam rozjaśnione włosy tzn odrosty a moje chłopaki są ładnie obcięci, była u nas fryzjerka. Od razu czuję się lepiej. Franio miał dziś dzień mocno wrażliwy, był niespokojny, popłakiwał więc starałam się bardzo delikatnie i czule bardziej niż dotąd się z nim obchodzić. Grazin Twój Sebek się nie przewraca bo to kawal chłopa jest i trudniej mu, nasze okrąglinki muszą troszkę poczekać : ) ![]() aga pe u nas teraz jest faza mocnego chwalenia starszego syna jak coś zrobi dobrze i jak jest "użyteczną lokomotywą" (Tomek i przyjaciele") I jak go tak chwalimy to mniej się popisuje i jest bardzo fajny
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi podążam...
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,edit/ za ciemny dla mnie. Ewesko widziałaś moją prośbę może jakieś maleńkie wskazówki chociaż chciałabym makijaż wyraźny ale nie za mocny żeby ładnie na zdjęciach wyjśćJutro przyjeżdża moja mama, siostra i brat a drugi dojedzie w sobotę jak się cieszę
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-03 o 22:54 |
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje dziecko sie posuuuuuuuuuuuuułoooooooo oooooo...
Cały dzień wszystko było be, a nawet BE! Cuda na kiju przed nia tworzyłam a ona łeeeeeeeeeeeeeee... Tak wyglada skok 8-9 tydzień? To ja wyjeżdżam! albo lecę w kosmos |
|
|
|
#3580 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny nadrobię wszystko jutro, chłopcy jacyś dzwni są, zanowu mało jedzą zwłaszcza Wiktor, jacyś niespokojni są, bardzo mało dziś spali a i tak co chwile sie budzą :/ Nie wiem jaka nocka mnie dziś czeka.
Matal o tobie też pamietam, wiem miałam to zrobić wcześniej mamaoptymistka jutro kochana doczytam co pisałaś i postaram sie pomóc A zaraz uciekam jeszcze chłopców karmić i spać ![]() Nogi mi wchodzą do d... łaziłam dziś duzo i chyba z 10km zrobiłam byłam dzis ponad 7 godzin na dworze. |
|
|
|
#3581 | ||
|
Zadomowienie
|
nie mogę z Ciebie Cytat:
no i zaj...ście Ci niektórzy pediatrzy to się nadają...Cytat:
Cieszę się.
|
||
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska spróbuj hebatkę uspokajającą może... własnie reklamę na maila dostałam. Po cyrkach Karoli dzisiejszych chyba normalnie zaraz zakupię
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Musimy chyba przeżyć jakoś ten pierwszy rok życia ze skokami...a potem bunt 2 latka Byle do przodu;]
|
||
|
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
10 km wow,
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj spala lacznie az godzine ![]() ![]() no ale za to w nocy jest spokoj ![]() Cytat:
![]() wyladowalismy w tesco a nie w makro bo makro do 22 ![]() ale kupilam olence kapelusik z daszkiem w kolorowe serduszka |
||
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam Wam napisać, że na obiad zrobiłam w końcu coś takiego. Polecam.
Edit: kurde, wynożyczkowało mi. A nie umiem podlinkować;> |
|
|
|
#3587 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dobra chłopcy nawet pojedli Bartuś troszkę mniej ale nawet nie źle a Wiktor po całym dniu zabawy z jedzeniem wciągnał 120 ml więc sukces, teraz można spokojnie iść spać oby nocka była dpbra, dobranoc
|
|
|
|
|
#3588 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tak jest, że Maja jeśli tata w domu woli bawić się z nim. Córeczka tatusia – powiedzenie znikąd się nie wzięło. Tak to już przeważnie jest, że córusie to takie ulubienice tatusiów co nie znaczy,że mama jest w odstawce. My mamy swoje kobiece sprawy, jak np malowanie paznokci i takie tam![]() Cytat:
Korzystam, dziś prawie cały dzień poza domem. Jutro mamy mieć gości, więc do południa będę chciała z nimi wyjść jak najszybciej .Cytat:
Cytat:
Wiesz, moja ma już prawie 4 lata, także więcej już na pewno sama się sobą zajmie. Huśta się już sama, ja ją ewentualnie sadzam jak gdzieś wyżej, w piaskownicy też się pobawi albo znajdzie jakieś dziecko do towarzystwa. Często bierzemy rower, ja prowadzam wózek, a ona jeździ, tylko wtedy głowa mi się urywa od oglądania na samochody i krzyku by zjechała na bok. Czasem są chwile grozy, bo nie wiem czy mam za nią biec, czy wózka z dzieckiem pilnować. Adaś raczej w wózku leży, czasem na ręce go biorę, to pcham brzuchem wózek i biegniemy do domu, bo zazwyczaj głodny. Maja już wie, że jak bierze rower czy hulajnogę to sama będzie musiała je prowadzać, bo ja nie mam jak. Dużo rzeczy da jej się wytłumaczyć, oczywiście jak to dziecko czasem nic do niej nie dociera. U ciebie Zosia jest jeszcze malutka, także na pewno Ci ciężko, jeszcze chce wszystko z mamą robić. 2 a 4 lata to ogromna różnica, jeszcze musisz ją bardziej pilnować, Maja można powiedzieć już się mnie pilnuje. Sama na auta uważa jak idziemy i mnie upomina, żebym zjechała na bok jak spacerujemy. Cytat:
Moja mama stwierdziła, że on tak ulewa przez zachłanność bo właśnie je jakby z rok cycka nie widział ![]() Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
He he mądrą masz córeczkę. Takimi „sztućcami” to Gabrysia na pewno by się najadła do syta ![]() Cytat:
Cudowni chłopcy, a Bartuś jaki uroczy uśmiech posłał, ale masz z nimi wesoło. Wiktor siłacz, chyba chciał rozerwać poszwę ![]() Cytat:
Powodzenia na rozmowie ![]() Cytat:
Dziś było w miarę ciepło może dlatego miała mniejszy apetyt Wygląda smakowicie, i znów mam ochotę na jedzenie ![]() Cytat:
wszystkiego dobrego dla MalutkiejCytat:
za spadek wagi i postępy Antosia Obie fajne dziewczyny ![]() Cytat:
gratulacje dla Edzika amarcia, wszystkiego dobrego dla malutkiej z okazji 2 miesiąca My dzisiaj korzystaliśmy z pogody do oporu. W domu byliśmy tylko na karmienia. Adaś zaliczył też dziś pierwsza wyprawę do marketu na szybkie zakupy. Zachowywał się ładnie jak na grzecznego chłopca przystało . Idę się myć i spać. dołączam do grona dziewczyn z wilczym apetytem wieczorem, a że długo spać nie chodzę to i w nocy mnie to dopada. Dobranoc!!! |
|||||||||||||
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
anusia82 tradycyjnie już zgasiła wieczorem światło na wątku, a ja tradycyjnie już wątek uruchamiam skoro świt.Pepe jadł wieczorem o 20.30 i spał do 3.45 Jak się obudził, to leżał w poprzek łóżeczka ![]() Spałam w jednym kawałku 4,5 godziny. Co za uczucie Piersi mi przeciekły przez tą długą przerwę ( a doiłam koło 22 ), więc teraz intensywnie je opróżniam i oglądam samoloty ;D Może jeszcze pośpię ze 2 godziny.
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-08-04 o 04:27 |
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agnieszka.m wiedzialam ze z antosiem wszystko ok! u nas ok norbi wesoly, noc przespana
|
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Hej dawno mnie nie było.
Nie ma o czym pisać,Martynka miewa się świetnie. Na wczorajszej wizycie waga pokazała nam 6 kg,rośnie jak na drożdżach ![]() Mała jest bardzo silna potrafi trzymać długo główkę uniesioną,położona na brzuszku. Kolki nam się skończyły,wzdęcia także nie dokuczają,ładnie śpi w nocy w dzień też nie najgorzej. Za 10 dni wyjeżdżamy na urlop i wreszcie chłopcy zobaczą siostrę. Powiedzcie jak to jest u Was,moja mała prawie nie mieści się w gondoli hmm pewnie we wrześniu zaraz zmienimy na spacerówkę. Masakra jak ona rośnie,62 na styk a 68 ciut za duże Tyle o nas zmykam,trzeba przygotować sie do gina Miłego dnia
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
DZIEŃ-DO-BRY !!
Cudownie wspaniały poranek, dzidzia przebudziała się o 7 a potem od razu zasnęła żeby dać rodzicom troszku czasu dla siebie hmmmm....Dziś słonko świeci więc wyruszamy na pewno na spacer, w niedzielę już wakacje ! JUPI !!!!
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() temat poruszany juz, wczoraj wlasnie patrzylam jak sprawa wyglada u nas i wyciagniety norbert siega juz calej gondoli. na razie czekam bo nasza spacerowka jest plytka, tzn ma niskie boki i sie boje
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Edzika - może z jedzeniem się naprawił, ale spanie... Dziś pobudki co 1,5h ![]() SPAAAAAAAAAAAAĆ...
|
|
|
#3595 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Chłopcy jednak dali pospać nocka tradycyjnie Teraz sobie ładnie leżą po kolejnym jedzonku.Dziękujemy za miłe slowa. Wseoło jest jasne, jak oboje zaczną się uśmiechać to sie człowiek rozpływa. Kiedyś sobie pogadali do siebie ![]() Anusia chłopcy mi tak ciągną kołdrę, kocyki i swoja pościel, czasami aż na siebie naciągają i sie drą bo na buzie nakladaja. cudaczki kochane to są i jak już kontaktują. Zastanawiam się nad przedsiadka do spacerówki bo łobuziaki się juz nie mieszczą prawie a jak wyprostują nogi to już są na calej długości gondolek. Matall o to chyba gdzies pominęłam wiadomość o tym że tż w szpitalu.
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznam że nie czytałam wczorajszych postów,koniecznie muszę nadrobić. Nasza spacerówka też nie jest zbyt wysoka,tż upiera się żeby kupić jakąś lepszą.Tylko któa nadaje się dla tak małego dziecka ![]() Przeglądałąm neta jednak wybiorę się pooglądać w sklepach,nie ma to jak na żywca zobaczyć,pomacać
|
|
#3597 |
|
Moderatoreska
|
Mamaoptymistka na pewno nie rób makijażu całego w kolorystyce sukienki bo będziesz od stóp do głów niebieska.
Ostatnio malowałam pewną wizazankę właśnie w odcieniach podobnych do Twojej sukienki, ale wszystko przełamane fioletem, możesz zobaczyc na blogu to sa pierwsze zdjęcia. Pasowałby również tu makijaż niebiesko brązowy, niebiesko-szary jak i również niebiesko-czarny, takie makijaże ładnie i efektownie wyglądają, jeśli zrobisz niebiesko-szarny kącik oka zewnętrzny podkreśl również czarnym cieniem, lub tylko załamanie ruchomej powieki w sumie w każdym z tych makijaży, mozesz dodać również czarnego cienia, aby nadać głębi oku. Jak masz jeszcze jakieś pytania pisz śmiało
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj byliśmy pół dnia na dworze a wieczorem miałam marudę-płaczka w domu, więc nawet nie mogłam zajrzeć. Całe szczęście że nocka w miarę ok. Jak tak czytam i oglądam co wasze dzieci wyprawiają to wpadam w dół, bo mój Tymi nawet na brzuszku nie chce leżeć i jest mega ryk ![]() Dziewczonka, mój Tymuś też bardzo malutko w dzień śpi więc nie jesteś sama ![]() Grazin, ale pyszności robisz. Uwielbiam tarty
|
#3599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my naszego dominisia szybko przesadzilismy, spacerowka byla zabudowana(to bylo coneco solar, ogolnie do kitu pod innymi wzgledami) ja nie moge wypalic z nowym, bo by mnie tz spalil na stosie ![]() Cytat:
ale wiesz co, nie byloby mi przykro jakbym miala 2 takich jak norbi
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My już u siebie, wróciliśmy od rodziców i rozkoszujemy się ciszą i spokojem.. Tonuś na nowo poznaje swój domek, bo jak wyjeżdzał to jeszcze słabo widział i teraz biedaczek pewnie kręćka do głowy dostaje i sam nie wie gdzie i u kogo w końcu jest! ![]() Antonek na swoich chrzcinach był bardzo grzeczny! Na mszy ani razu nie zapłakał, tylko się patrzył i drzmał u taty na rękach Jestem z niego dumna, bo tak się denerwowałam, że będzie ryk i wrzask, że nas ksiądz wyprosi z kościoła i zapędzi do zachrystii!! Na szczęście wszystko było super i bardzo kulturalnie W restauracji to samo, troszkę na początku się powiercił i ponarzekał.. a póżniej grzecznie usnął w wózeczku ![]() ![]() Co jak co, ale mój synek wśród ludzi umie się zachować Jak dostanę fotki od fotografa, na pewno wrzucę pokazać wam mojego elegandzika ![]() Zbieram się (w końcu!) do zrobienia albumu mojego Anteczka.. Paulizia - nie bij ![]() Póki co na szybko tutaj wrzucam mojego maluszka Na pierwszej fotce Antoś ma tydzień, a druga fotka zrobiona przedwczoraj ale różnica!
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-08-04 o 09:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Trzymam
żeby już tak zostało.

chciałabym makijaż wyraźny ale nie za mocny żeby ładnie na zdjęciach wyjść