|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
[QUOTE=aja1;28540054]Akurat ostatnio robiłysmy porządki na liście
![]() Fajne zdjątka ![]() My jutro startujemy na spacerek w spacerówce, zobaczymy jak będzie [/QUno to miałam pecha teraz jestem w domu ale za tydzien w sobote lecimy do Grecji na wakacje wiec znow mnie nie bedzie przez dwa tyg.Jestem ciekawa jak mały zniesie lot boje sie troche.Ok zmykam lulu. Dobranoc
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
mora fajnie ze sie odezwalas
mam wreszcie laptopa tylko dla siebie tż ma juz wreszcie swojego "starego"lapka a ja odzyskalam swojego
|
#1323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wanilia83 dziękujemy i super że dzień udany
![]() ja uwielbiam kawowe ![]() mój wczoraj pogardził ale dałam więcej marchewki dziś dałam malutko i zjadł 100ml Trzyrazyi dziękujemy ![]() Cytat:
Cytat:
tak usunęłyśmy dziewczyny co długo się nie odzywały ale zawsze jest szansa powrotu ![]() baj baj ![]() Cytat:
dobrze że nie boli ooo i jak zjadł ładnie ![]()
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
tak zescie zachwalaly te zupki ze szpinakiem, ze kupilam swojej oli tez
![]() ogolnie to nabralam tego multum hehe :P ale masakra mowia, ze po 4msc wszystkiego po trochu a tu sok sliwkowy od 4 przeciez z jablkami i musem różanym od 4 ![]() dobrze, ze moja przyjmuje wczesniej od najprostszych to moze te cuda tez jej zasmakuja za 2 tygodnie jak zaczne pełną parą
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
dobranoc
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
agus a ja własnie nie mogę dostac tego ze szpinakiem... napisz później czy Oleńce smakowało
|
|
#1328 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() wczoraj mu pokazałam - najpierw patrzał z zainteresowaniem a potem się rozpłakał ale to było wieczorem -może już zmęczony był.Cytat:
teraz ostatnio waga stanęła i nie chce polecieć w dół.od porodu schudłam już ok23 kg ale jeszcze 10 kg zostało mam nadzieję że w krótce waga się w dół ruszy ![]() Cytat:
podobieństwa do Ciebie nie widzę ale dzieci się tak szybko zmieniają w tym wieku ![]() Cytat:
super- trzymamy kciuki za siostrę ![]() ja miałam większe dziecko 4420 i rodziłam sn Cytat:
Cytat:
![]() aale trafila sie okazja uzywana- jak nowa bo tamto dziecko sie balo wiec jest jak nieuzywana za male pieniadze -dlatego wzięłam bez zastanowienia Cytat:
![]() ryk rosnie jak na drożdzach ![]() sliczny chłopak - ostatnia fotka boska a ja liczyłam na jakiś dobry przepis na pizze ![]() a u nas wczoraj wieczor koszmar mały maruda nad marudami ![]() zasnal dopiero po 22 myslalam ze pospi z 6-7 h a tu dup.. po 5 godzinach pobudka i potem zasna i po 3 [pobudka tak ze nie spimy juz od 6 teraz wlasnie powoli zasypia wiec ja tez moze skorzystam z drzemki bo max 1h pospi
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, nie ma czasu pisać za bardzo ostatnio. Wczoraj korzystaliśmy z pogody, mały był na dworze 4 razy, w tym raz na szczepieniu, którego nie zrobili, bo nie było szczepionki....
Cytat:
I jeszcze próbuje się obrócić w kółko( w poziomie) jak jest na brzuszku, ale to jak coś ciekawego zobaczy ![]() Co do szpinaku, to mały nie lubi, dałam mu taki z ziemniakami i rewelacji nie było, za to był cały zielony ![]() Gratuluję dzieciaczkom kolejnych skończonych miesięcy. Wszystkie dzieci śliczne ![]() A i za pamięci Anessko dobrze, że z TŻ lepiej już
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a fotka ostatnia to w konkursie AVENT-u jest chyba![]() laseczkaa Ty schudłąś 23 kg od porodu ?? wow chyba,ze liczysz to z brzuszkiem ciążowym.Bo ja przytyłam 18 i zostało mi wtedy jeszcze 4 kg zaległości ![]() margo co do bólu głowy to też tak mam.Może to organizm się dopomina,że są braki albo anemia,która powoduje zawroty głowymaggol przyjdzie czas i na przytulankę,nie raz ją jeszcze oślini ![]() Tymek ostatnio lubi walczyć z pieluchą.
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
witam
u nas 2 dzien slonecznej pogody trzeba korzystac ![]()
|
#1332 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ego dobry pomysł z tym balonem - u mnie pod JAsną Górą jest dużo, dziś kupie, może będzie troche spokoju I mój Szym też od 2 dni podnosi głowkę do siadu, jak go trzymam pionowo na rekach to tak się odchyla w przód.. jak załapał, że tak można to teraz cały czas Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nocki współczuję.. może skoku ciąg dalszy.. A my wczoraj cały dzień na dworze, postanowiłam korzystać w pogody ile się da, bo weekend podobno znów ma być deszczowy.. Byliśmy u teściów na grillu, Szymuś był aniołkiem także trochę sobie nawet poleżałam na słoneczku ![]() Nocka w miare tzn od 20 do 2.30 a pozniej do 6;/ ta końcówka jedynie mi sięnie podoba. JA już nie wiem co zrobić, żeby to moje dziecię troche dłuzej rano spało Dzis pogoda równie piękna jak wczoraj, może pojedziemy gdzieś nad wodę, polezeć troche. Miłego dnia
Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-08-04 o 08:41 |
||||||||
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od porodu schudłam 12 kg wspołczuje marudera widze, ze taki marudny egzemplarz Ci sie trafił u nas nocka w miare, mała pospała od 20 do 3.30, potem do 5 w lozeczku, ale sie krecila, wiec ja wzielam do siebie i od 6.30 nie spimy. Matka pije kawe, mała urzadza drzemkę. ![]() szalejecie ze spacerowkami.... my do jesieni na pewno w gondoli pojezdzimy
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas pogoda byla super...do dzisiaj....zaczelo padac i mam nadzieje ze dlugo to nie potrwa bo lapie dola wtedy.poza tym glowa mnie boli od paru dni i nie wiem od czego. Michal zaczal ladnie spac w nocy budzi sie raz albo dwa wiec jestem w miare wsypana-pisze w miare bo o 7 pobudke robi,je bawi sie i znowu idzie spac,moglby od razu zasypiac ale nie chce dzisiaj z Michem na szczepionke idziemy.tak tego nie lubie ![]() co do spacerowek-ja jezdze juz od miesiaca.moj Michal szybko sie znudzil gondola i nie podobalo mu sie tam,wiec zeby dziecka i siebie nie meczyc poprostu zmienilismy i jest o niebo lepiej wogole staram sie mu dawac mniej piersi bo chcialabym stopniowo odstawic ale moje piersi czasami sa jak glazy i to tak boliiiiiiiiiiiiiiii nie wiem co mam robic
|
|
|
|
#1335 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
u nas znów piękne słoneczko od rana. Mateusz jeszcze śpi a ja jem śniadanko wczoraj wieczorem już nie miałam siły pisać, padłam jak długa zaraz po kąpaniu Mateusza Cytat:
no i przestałam opychać się po 20 ![]() co do sukienki to u mnie to samo. wszystkie za ciasne w cyckach, a jak wezmę rozmiar większą to w cyckach dobra ale wszędzie wisi. no i na plecach też mi zawsze wisi, niezależnie od rozmiaru ![]() a wczoraj udało mi się kupić w końcu. wisiała na mnie najmniej ze wszystkich. i w cyckach dobra. no i długość odpowiednia bo reszta do połowy uda była.ja nie wiem na kogo oni te kiecki szyją ![]() 3mam kciuki, żebyś też znalazła szybko. mnie jeszcze poszukiwania butów czekają ![]() Cytat:
a ból głowy to pewnie od spadku glukozy. ja jak długo nie jem to też mnie głowa boli i kręci mi się w głowie. Cytat:
faktycznie do mamusi nie jest podobna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no niezłą wagę miał Kacperek. Mateusz ważył tyle jak miał 2,5 m-ca |
|||||||||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
kampasiula,Olusiaa tak nieskromne wspomnę,ze ja też zgubiłam 23 kg od porodu przez 2,5 miesiąca
cuda istnieją,haha ![]() marta to widzę,że taki 'przypadek' jak z mojej Mamuli
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Nie zdążyłam was nadrobić po ostatnim weekendzie, a na ten znów jadę do rodziców.
Tak w skrócie, bo zaraz do dentysty jade. Oliwcia waży 7200. Ma ok 70 cm. Ja ważę ... 49,5 kg. Najniższa waga od jakichś 13 lat Wczoraj jadła marchewkę z ziemniaczkiem Hipp. Smakowało nam ![]() A wieczorem była taka kupa jakiej jeszcze nie widziałam. Tż trzymał ja na rękach i wypłynęło centralnie na jego krawat. Myślałam, że padnę ze śmiechu. ![]() Jutro śmigamy na cały dzień nad jeziorko. Pozdrawiam
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
dzisiaj się zorientowałam że mój syn kończy 5 miesięcy ! jak ten czas leci... ![]() pospaliśmy pięknie od 20.00 do 5 rano i od 5,20 do 9.09 ! ![]()
|
#1339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ah te mamy uparciuchy. a córki pewnie też nie mniej uparte ![]() Cytat:
![]() a waga niezła. i mamy i córki
|
||
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
![]() Oliwcia jeszcze śpi
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wlasnie wczoraj myslalm o twoim synku idac na miasto kiedy konczy 5 miesiecy ![]() buziak od cioci z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() w koncu powazny wiek
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugie tyle i roczek a przecież tak szybko zleciało...
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
marta - moja mama też pracuje w służbie zdrowia. Podejrzewam, że jest bardzo chora, ale nam nie powie - bo się boi leczenia i operacji. A jak raz w szpitalu była na 1 noc i ją następnego dnia odwiedziłam, to o mało się nie rozpłakała. Musiałam iść prosić siostry żeby ja wypuściły do domu.
A tyle lat pracowała w szpitalu.... u mnie na obiad może być gargoły i tż nic nie powie. Zreszta z nim jak z dzieckiem- on prawie nic nie lubi (warzywa i owoce to dla niego trucizna). Ale jak ja mam ochotę to sobie nagotuję na trzy dni i jem. A on kanapki i płatki
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=87czarna;28543518]kampasiula,Olusiaa tak nieskromne wspomnę,ze ja też zgubiłam 23 kg od porodu przez 2,5 miesiąca
cuda istnieją,haha ![]() marta to widzę,że taki 'przypadek' jak z mojej Mamuli [/UOTE]Dzień doberek Czarna co to za dieta że tyle zjechała w takim tempie ,ja od porodu zgubiłam 15 kilo od 2 tyg waga stoi a mam do zrzucenia6 kilo a urlop za tydzień nie rozbiore się do kostiumu
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
mora daj koniecznie znać jak było w Grecji jak mały zniesie podróż, nas tez to czeka ale za 1,5 msc i mały będzie miał 6 msc i 2 tyg prawie jaki kupiłaś krem dla małego przeciwłoneczny?
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Montii;28543779]Hej dziewczyny
dzisiaj się zorientowałam że mój syn kończy 5 miesięcy ! jak ten czas leci... ![]() pospaliśmy pięknie od 20.00 do 5 rano i od 5,20 do 9.09 ! ![]() [/QUOTEBuziaki dla Fabianka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- . Eryk będzie miał dokładnie 3 i pół miesiąca ,kupiłam mu krem Nivea 50 cały czas go latem używałam jestem z niego .zadowolona ,przeraża mnie to że muszę wsiąść 4 puszki mleka paczkę pampersów bo tam są bardzo drogie i pełno innych rzeczy a gdzie lećcie? My na Kos |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
mora my do Tunezji na 10 dni, wrzesień, mam nadzieję,że nie będzie upalnie aż tak, mleko na szczęście mam w cyckach
ale pampersy muszę zabrać, ja kremu z nivei nie miałam, ale z babydream +50 tak i też fajny tylko trochę śmierdzi muszę kupić te pampki do pływania ![]()
|
#1349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla FabiankaCytat:
też nam nie mówi o swoim zdrowiu nic. czasem tylko, że ją plecy bolą. muszę się solidnie za nią zabrać, żeby chociaż badania podstawowe porobiła.a mój mąż tak jak twój widzę. z owoców to banany i mandarynki tylko toleruje. reszta go w gardło drapie ![]() mora, monti zazdroszczę wakacji my jak dobrze pójdzie pewnie nad Bałtyk na kilka dni skoczymy
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-08-04 o 10:08 |
||
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Pampki do pływania juz zakupiłam ,kupiłam mu tez malutki basenik bo ,boje sie wsadzic go do tego duzego wiec bedzie miał swoj prywatny
dobrze masz ze jest fabianek na cycu ja do tunezji musiałabym chyba brac dodatkowo wode w zgrzewce hehehehehe po tunezji i Egipcie mam zawsze rewolucje zoładkowe a w egipcie wylądowałam nawet w szpitalu złapała mnie zemsta faraona,podobno za mało alkoholu we krwi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

[/QU
teraz jestem w domu ale za tydzien w sobote lecimy do Grecji na wakacje wiec znow mnie nie bedzie przez dwa tyg.Jestem ciekawa jak mały zniesie lot boje sie troche.Ok zmykam lulu. Dobranoc

teraz ostatnio waga stanęła i nie chce polecieć w dół.
mam nadzieję że w krótce waga się w dół ruszy 
.Byłoby idealnie gdyby jutro przyszedł na świat bo Lilka urodziła sie 08.04.2011r,a Mikołaj urodziłby się 04.08.2011r!Trzymajcie kciuki