Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 12:38   #61
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Już 8 część no proszę
Melduje się

Mam chwilę to lecę nadrobić stary wątek

Aha no i suknie. Tenebrosa zaraz tu wkleję to zamień później proszę link
Bo tamtego już nie edytuję jak zamkną wątek.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:41   #62
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

A ja biedna zaraz poza czołówką
Trzeba było więcej pisać

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:42   #63
monikazmc
Raczkowanie

Witam i ja w kolejnej części

Zaręczyny I ... .08.2008

Zaręczyny II 5.12.2010

Ślubujemy 28.04.2012
monikazmc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:42   #64
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28549437]Tak, samolotem Niesamowite było to że na drugi dzień po naszym zakupie ta oferta potaniała o ponad 300zł na osobę bo zostały 2 miejsca. A pytałam czy jest szansa na to że będzie taniej bo nam się nie śpieszyło z rezerwacją to mówiła że nie[/QUOTE]
Z reguły mówi się, że nie, bo zależy im na sprzedaży wszystkich miejsc. Miałam praktyki w biurze podróży

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a tak poza tym udało Ci się z tym Panem Chatką

Chyba Pani Chatka mnie za to nie skarci. Bo zapomniałam przezwiska Pana Chatki.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:43   #65
magdziaS
Podróżniczka

Zakupione/zaklepane/szyjące się suknie PMek 2012
niekoniecznie chronologicznie

nena - klik

kicia - klik 1 and klik 2

maxwelka - klik

magdziaS - klik 1 and klik 2

Evoonia86 - klik 1 and klik 2

Vesna84 - klik

Jamee - klik

Lubcia- klik 1 and klik 2 and klik 3

Nattiv - klik

eimear - klik

gamariel - klik

Madziuniusia - klik

maruda80 - klik

kasiamniam - klik 1 and klik 2

sztuczka_magiczka - klik

Oriflame_Rybnik - klik

kooocur - klik

Na dzień dzisiejszy mamy 17 szczęśliwych posiadaczek sukni

Stary 2011-08-04, 12:45   #66
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Z reguły mówi się, że nie, bo zależy im na sprzedaży wszystkich miejsc. Miałam praktyki w biurze podróży
.
Ja zawsze mówie, ze bedzie taniej jesli wiem, że bedzie...
Po co oszukiwać, wiem, że jesli kupi tanio to nastepnym razem też do mnie przyjdzie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:46   #67
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Melduję się i ja w tym nowym, ósmym już wątku
Sztuczka na miejscu 14 jeśli chodzi o zestawienie z poprzedniej części - nieźle Kicia w ilości postów jak zwykle dała czadu
...ale kto Waszym zdaniem pisze najdłuższe notki ?

Hehe

Tu jeszcze coś zaległego:

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Sztuczko za romantyzm TŻ
Dziękuje w imieniu "Pana Sztuczki" hehe

sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 12:47   #68
patrycjja
Zadomowienie

nie ogarniam nie mogę się wszystkiego doczytać. pędzicie

w ogóle część i dzień dobry!

jak ja zazdroszczę Wam tych urlopów przed Wami. mi zostało jeszcze 4 dni i znów okrąglutki rok czekania na wakacje

wstałam i uświadomiłam sobie, że został rok. czyli od tej chwili każdy dzień przeżywam jako ostatni w stanie panieńskim mam nadzieje że czas nie będzie za bardzo pędził, żeby znaleźć chwilę na wszystko
Stary 2011-08-04, 12:49   #69
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Trzeba było więcej pisać
Czasem to nie jest takie proste jak Wy tak gonicie z postami

Co do wiejskiego stołu. Nie wyobrażam sobie żeby go nie było. Mój brat jest masażem i zrobiłby to nam bo w rodzinie u każdego robił tylko nie bardzo zgadza się na to właściciel sali, mówi że on to nam zrobi ale wiadomo drożej by nam to wyszło, liczy sobie za to 700zł. Brat zrobiłby po rodzine o wiele taniej i ogólnie za te stoły wiejskie nie powinni brać wiecej niż 600zł, tak twierdzi mój brat a co nieco się zna. W jednym domu weselnym nam właścicielka powiedziała 1500zł. Myślałam że gały mi z orbit wyjdą.
Stary 2011-08-04, 12:49   #70
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Jagodzia jak ty coś wymyślisz to nie ma, że boli
aaaa to nie ja to gosza :P ja nie mam weny ostatnio ;p
chociaż mojej siostry facet z którym była nazywał się Farid a ja na niego Faraon
Cytat:
I ja sie melduję

ja tez wypadłam z 2 pozycji ale to przez tą chorą sytuację ale może się poprawię ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:51   #71
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Zakupione/zaklepane/szyjące się suknie PMek 2012
niekoniecznie chronologicznie

nena - klik

kicia - klik 1 and klik 2

maxwelka - klik

magdziaS - klik 1 and klik 2

Evoonia86 - klik 1 and klik 2

Vesna84 - klik

Jamee - klik

Lubcia- klik 1 and klik 2 and klik 3

Nattiv - klik

eimear - klik

gamariel - klik

Madziuniusia - klik

maruda80 - klik

kasiamniam - klik 1 and klik 2

sztuczka_magiczka - klik

Oriflame_Rybnik - klik

kooocur - klik

Na dzień dzisiejszy mamy 17 szczęśliwych posiadaczek sukni
Ale ładnie to zrobiłaś Normalnie Magdzia rulezzzzz!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja zawsze mówie, ze bedzie taniej jesli wiem, że bedzie...
Po co oszukiwać, wiem, że jesli kupi tanio to nastepnym razem też do mnie przyjdzie....
Bo prowadzisz swój własny biznes, a w "sieciówkach" wiadomo jak jest. Akurat Triadę poznałam od kuchni troszkę.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Sztuczka a Ty nam się tu chwal szybko, co Twój TŻcik na wieczorek wczorajszy wymyślił.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:53   #72
tenebrosa
Wtajemniczenie

To ja jeszcze poodpowiadam na Wasze posty z poprzedniego wątku:

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
dokładnie. mi też wszyscy znajomi mówi: zaczniej wczesniej, bo u kazdego się chwilkę posiedzi i nagle zostanie Ci miesiąc do ślubu a na liście jeszcze 50 osób do obskoczenia
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Przypomnisz, która to?

My zaczniemy zapraszać w Wielkanoc - wtedy będziemy mieć największy dostęp do Rodzinki TŻta, więc mamy nadzieję, że Tomaszów nam się przez te kilka dni uda obskoczyć... oczywiście jak najwięcej będziemy chcieli dać osobiście, może oprócz takich, jak Kanada, Hiszpania
No i nie wiem, czy do Poznania i Krakowa i Wrocławia nam się uda pojechać, ale kto wie, może sobie będziemy robić weekendowe wypady, może na wiosnę? Zobaczymy
My pewnie też zaczniemy na Wielkanoc zapraszać i gdzie będziemy mogli, to pójdziemy/pojedziemy osobiście z zaproszeniem. Do zagranicznych gości wyślemy pocztą zaproszenia przed Wielkanocą i tak planuję, że w Wielkanoc zadzwonimy z życzeniami i od razu ich telefonicznie poinformujemy o ślubie i powiemy, że zaproszenie już jest w drodze do nich. Dlatego od stycznia musi ruszyć produkcja, tak żeby przed kwietniem wszystkie zaproszonka były już gotowe

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
AAAAaaaa to teraz już wiem co to za fucha no proszę, proszę, mega oryginalnie gratuluję na czym polegał ten test i jakie w ogóle wymaganie należało spełnić? Na jaki etat to jest praca? Płacą od czego? Od filmu? Czy jak? Hmmm bardzo ciekawie to wszystko brzmi

No widzisz...4tys ale za 2 dni!!! Ja wiem, że DJ+wodzirej to ogólnie z reguły tańsza opcja od kapeli (mówię o takiej z prawdziwego zdarzenia, gdzie jest więcej niż 3os. ) Ale aż taka różnica??? Ten zespół się Nas pytał czy życzyć sobie będziemy także ich na poprawiny...wtedy to będzie łącznie 9tys. gdzie jeszcze niedawno ktoś płacił im za 2dni 6tys (widać za poprawiny liczą sobie połowę tego, co za wesele) A tu, z reguły, dziewczyny mają kapele na 2dni i wszystkie płacą 3,500, 4,300, 4,500 !!! Jedna tylko z dziewczyn daje jakoś koło 6tys., ale to też za 2dni!!! Ehhh masakra z tą ceną szkoda mi po prostu aż takiej kasy...
No nic, czekam do jutra na odp tego drugiego zespołu i tyle, wtedy się okaze... eh Tak jak mówisz, to, czego wymagamy od zespołu nie jest standardem, ale nie jest też nieosiągalne tzn. po prostu są takie kapele, które wszystkim tym dysponują. I znaleźliśmy kilka, ale przeważnie mieli już terminy pozajmowane.... ewentualnie straszyli ceną (jak np. goście z Wa-wy krzyknęli 11tys!!!) A trójka ludzi z Lublina wraz z dojazdem chciała jakoś 4,300-4,500zł, więc tu w sumie wychodzi OK za 6osób-5tys. do 3 rano... plus ewentualne dodatkowe 300zł/h, to nawet jeśli goście będą się bawić do 4 czy 5 to wyjdzie Nas to 5300-5600, nie 6tys. a mamy kapelę na miejscu, za dojazd nie trzeba płacić... no i zwrócą Nam jeszcze to, co uda im się jeszcze uzbierać (sama już nie wiem czy piszę teraz do Ciebie, Kochana, czy sama siebie przekonuję )...
Test do tej pracy polegał na przetłumaczeniu napisów do fragmentów trzech filmów, z tym, że miałam tylko angielskie templatki do dyspozycji, a nie nagrania video, więc trzeba się było domyślać, gdzie się scena zmienia itd., bo nie zawsze było to jasne. A wymagania to doświadczenie w subtitlingu przede wszystkim (dzięki rocznemu kursowi na studiach je nabyłam), native Polish i nie pamiętam co tam jeszcze, no ale po przesłaniu CV stwierdzili, że jestem odpowiednią kandydatką A płacą od minuty filmu.

Co do zespołu, to chyba ten co za dodatkowe godziny grania bierze po 300zł, to chyba wydaje się najrozsądniejszy? Bo to ten z Małopolski, który wstępnie zarezerwowaliście, tak? Wiesz, zawsze to nie 9 czy 11 tys. więc można powiedzieć, że ciągle się opłaca, jeśli mają wszystko to, czego szukacie. Chociaż i ten z Lublina jest cenowo OK, tylko, że Wy chyba chcecie więcej osób niż 3 w kapeli?

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Witam od rana

Rok temu próbowałam się wkręcić do wątku, ale mało czau na zainteresowanie weselem sprawiło, że nie miałam o czym pisać. Mam nadzieje, że teraz będzie inaczej, bo bardzo wątek mi się podoba

A więc ślub 7.7.2012(wesele na 140 osób). Załatwione: sala, kamerzysta, zespół i raczej obgadane auto do ślubu. Poza tym narazie cisza. Kościół dopiero po wakacjach, po 15 idę się przejść po salonach. Trzeba też foto zamówić, ale jak czytam ceny to mnie przerażają, a chcielibyśmy sami sfinansować wesele, więc będzie dość skromne

Trochę o nas: jesteśmy razem pewnie z 7 lat, w piątek minie równe 3 lata jak mieszkamy razem. Ja jeszcze studiuje dziennie ostatni semestr, pracuje i myśle czy zacząć od tego października czy przyszłego drugi kierunek(na szczescie tylko magistra i zaocznie). TZ pracuje uprzyjemnia mi zycie.

Czy są tu PMki mieszkające w Wawie?? Bo chcielibysmy znaleźć fajne nauki, jakies ciekawsze i więcej wnoszące do życia i najlepiej niedrogie(lub bezplatne) I gdzie warto się przejść oglądać suknie? Gdzie trzeba się umawiać wcześniej??
Witaj ponownie! Zaraz sprawdzę, czy jesteś już w naszym kalendarzyku, jak nie to dopiszę I zapraszam do pozostania z nami na dłużej

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Jak u Was będzie z innymi alkoholami? Bo ja chcę zrobić stolik barowy (niestety bez barmana), na którym będzie kilka rodzajów win (białe i czerwone) oraz inne alkohole, które oczywiście wybierze TŻ poza tym postawić pojemnik z lodem, i talerzyki z cytrusami do drinków oraz napoje.
U nas będzie wino na osobnym stole, przy ciastach i kawce oraz zupełnie osobny stolik z drinkami przy owocach. Już kiedyś pisałam, że u nas bezpłatnie drinki będzie robić jedna z kelnerek obsługujących wesele. Sam właściciel nam to zaproponował. My wybierzemy kilka drinków, jakie mają być serwowane, będzie stało np. po 5 drinków danego rodzaju i jak zejdą, to kelnerka będzie dorabiać. Dziewczyny są po kursach barmańskich, więc powinny mieć pojęcie co i jak zmieszać
Stary 2011-08-04, 12:54   #73
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

Co do wiejskiego stołu. Nie wyobrażam sobie żeby go nie było. Mój brat jest masażem i zrobiłby to nam bo w rodzinie u każdego robił tylko nie bardzo zgadza się na to właściciel sali, mówi że on to nam zrobi ale wiadomo drożej by nam to wyszło, liczy sobie za to 700zł. Brat zrobiłby po rodzine o wiele taniej i ogólnie za te stoły wiejskie nie powinni brać wiecej niż 600zł, tak twierdzi mój brat a co nieco się zna. W jednym domu weselnym nam właścicielka powiedziała 1500zł. Myślałam że gały mi z orbit wyjdą.

lepiej kiedy mamy coś pewniejszego. chyba nie odważyłabym się na wiejski stół od właścicieli sali- kto wie czy nie robią zakupów w jednej z sieciówek a potem nie wykładają. szkoda tylko że jeśli chce się swój 'towar' trzeba mieć na niego papiery. a wiadomo- nie zawsze można załatwić dobrze mieć znajomego 'oficjalnego' który prowadzi sprzedaż a nie jest wujkiem hodującym świnki ( chociaż to jest pyyszne)
Stary 2011-08-04, 12:57   #74
Seagirl
Zadomowienie

Dzieńdoberek,wpadłam zobaczyć co nowego u Was bo ostatnio nie mam czasu na nic, a tu proszę : Zawitałam do Nowego Wątku
U mnie z ostatnich newsów to taki że zmieniliśmy zespół, tamtym podziękowaliśmy, z nowym już umowę mamy spisaną.
Co prawda straciliśmy zaliczkę ale trudno.
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:58   #75
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Pozwolę sobie za Chatkę wkleić ponownie link. Fryzurki te wyczaił Pan Chatka
http://0.asset.soup.io/asset/2259/4832_2a39_500.jpeg
A pomiędzy nimi ta, którą ja planuję dla siebie i 27 sierpnia będę ją mieć próbnie na głowie http://8.asset.soup.io/asset/2166/4040_4c52.jpeg Mam naprawdę nadzieję, że mojej fryzjerce uda się wyczarować to cudo...

Pan Chatka - Ciekawe co on na to

Cytat:
A tak w ogóle drogie panie to Gosza ma dzisiaj 250 ddś
Trzeba będzie to z TŻtem uczcić. Już jutro koło 23 powinien być u mnie w domu

Narobiłyście mi smaka pomidorówką, więc dzisiaj robię ja- z ryżem
Gratki

A pomidorówkę to ja tylko z kluseczkami, takimi cieniutkimi, "babuni" To moja najulubieńsza zupa!

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28549437]Tak, samolotem Niesamowite było to że na drugi dzień po naszym zakupie ta oferta potaniała o ponad 300zł na osobę bo zostały 2 miejsca. A pytałam czy jest szansa na to że będzie taniej bo nam się nie śpieszyło z rezerwacją to mówiła że nie[/QUOTE]

No to nieźle. Ja się nawet nie pytałam czy ceny spadną, bo zależało mi, żeby zarezerwować ten konkretny hotel, a poza tym wnerwili mnie znajomi, którzy milion wyjazdów obiecywali, że załatwią, a potem wszystko przespali i ceny poleciały do góry na łeb na szyję Więc się wściekłam, zarezerwowałam tylko dla siebie i TŻta, i dzięki temu będziemy mieć podróż międzyślubną Lecimy z Wezyr Holidays.

Cytat:
A co ja mam powiedzieć? Duuuużo poza czołówką, muszę się poprawić!
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 12:59   #76
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Melduję się i ja w tym nowym, ósmym już wątku
Sztuczka na miejscu 14 jeśli chodzi o zestawienie z poprzedniej części - nieźle Kicia w ilości postów jak zwykle dała czadu
...ale kto Waszym zdaniem pisze najdłuższe notki ?

Hehe

Tu jeszcze coś zaległego:

Dziękuje w imieniu "Pana Sztuczki" hehe

a wiesz że jak widzę twoją wiadomość to myślę tak: o Sztuczka znowu wypracowanie napisała. Pewnie w szkole lubiła j.polski ;p przperaszam jeśli cię uraziłam nie miałam zamiaru w razie co ;p poprostu tak mi na myśl przychodzi :P
Cytat:

U nas też chcieli 1500zł ale powiedzieli że można samemu i że nawet dla nich to lepiej więc robimy sami
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-04, 13:00   #77
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja też się w poprzedniej części nie popisałam

Cytat:
aaaa to nie ja to gosza :P ja nie mam weny ostatnio ;p
chociaż mojej siostry facet z którym była nazywał się Farid a ja na niego Faraon
A to zwracam honor Goszy. Ale ten Faraon to też nieźle

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 13:03   #78
magdziaS
Podróżniczka

Co do wiejskiego stołu to my nie będziemy mieć. W zamian postawiliśmy an płonące udźce Cenowo były droższe a dostaliśmy na nie upust. Dodatkowo będzie zimna płyta bufet + ogóry i smalec. To nie wiejski stół, ale zawsze jakaś wędlinka będzie, a ten bufet już mamy w cenie.

Jeśli chodzi o alkohol, nie mamy ani barmana, ani stołu z alkoholami. I nie specjalnie żałuje. Planujemy wódkę i wino stawiać na stołach normalnie. A w drugi dzień będzie dodatkowo piwo, które będzie stało tam gdzie zimna płyta.

Gosza - dziękuję
A ta piosenka z Grey's Anatomy , o której pisałaś w poprzednim wątku to przypadkiem nie Snow Partol - Chasing Cars ? Uwielbiam tą piosenkę

Stary 2011-08-04, 13:03   #79
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
lepiej kiedy mamy coś pewniejszego. chyba nie odważyłabym się na wiejski stół od właścicieli sali- kto wie czy nie robią zakupów w jednej z sieciówek a potem nie wykładają. szkoda tylko że jeśli chce się swój 'towar' trzeba mieć na niego papiery. a wiadomo- nie zawsze można załatwić dobrze mieć znajomego 'oficjalnego' który prowadzi sprzedaż a nie jest wujkiem hodującym świnki ( chociaż to jest pyyszne)
Jesli chodzi o to czy właściciel ma swoje jakieś tam wyroby to jestem pewna że nie, ma dwie sale weselne więc ma na głowie trochę. Od wędlin ma masaża tylko jakiego dokładnie to się nie dowiesz, nie zdradzają takich rzeczy. Parę osób było tam na weselach i nie narzekali więc nie mam się co martwic ale na pewno wolałabym to mięsko od mojego brata, bo pewne źródło, wiem co jem i za to jakie pyszniutkie Chodzi mi bardziej o koszty. Właściciel nie mówił tak na fest że stół to tylko oni robią i innej opcji nie ma. Będziemy negocjować a może się akurat uda.
Stary 2011-08-04, 13:03   #80
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość

A pomidorówkę to ja tylko z kluseczkami, takimi cieniutkimi, "babuni" To moja najulubieńsza zupa!
moja teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeż mogę ją jeść i jeść i mi się nie nudzi :P potem jest rosół grochówka i flaczki nie lubię jarzynowych fuuuuu

a mój tżcik wręcz ubóstwia moją pomidorówkę twierdzi że nikt nie robi takiej pysznej jak ja więc dzisiaj przez wasz pomidorówkowy temat będę robić pomidorówkę ale chyba jutro
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-04, 13:06   #81
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też chcieli 1500zł ale powiedzieli że można samemu i że nawet dla nich to lepiej więc robimy sami
I ja bym tak chciała bo osoba która by mi to zrobiła już jest praktycznie zaklepana i za małe pieniądze a facet z sali chce się uprzeć na swoim bo na tym zarobi.
Stary 2011-08-04, 13:07   #82
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
moja teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeż mogę ją jeść i jeść i mi się nie nudzi :P potem jest rosół grochówka i flaczki nie lubię jarzynowych fuuuuu

a mój tżcik wręcz ubóstwia moją pomidorówkę twierdzi że nikt nie robi takiej pysznej jak ja więc dzisiaj przez wasz pomidorówkowy temat będę robić pomidorówkę ale chyba jutro
U mnie tata zrobił w weekend, chyba jeszcze lepszą niż zwykle robi moja mama, bo było więcej pomidorów, i przecier był naturalny, zrobiony przeze mnie więc sobie przedwczoraj jedliśmy z TŻcikiem i stwierdziliśmy, że jest rewelacyjna i że nie ma lepszej zupy
Stary 2011-08-04, 13:07   #83
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Sztuczka a Ty nam się tu chwal szybko, co Twój TŻcik na wieczorek wczorajszy wymyślił.
Tiaa... także tego

Właściwie to nic :p Jak zjadł to było już po 22 jak wiecie, on zmęczony po pracy (13-21) więc sił nie miał, kładł mi głowę na kolanach - oczywiście żeby uciąć sobie drzemkę. Ponieważ mam parcie na zakup papieru (już się tu rozwodzę nad tym od tygodni ;p) to chciałam się go poradzić ile tego kolorowego papieru do motylków kupić to zaczął mnie tyrać, że upadłam na głowę jak chcę mieć 1000 motylków I ja w sumie nie powiedziałam, że dokładnie tyle chcę, tylko tak orientacyjnie powiedziałam ile kartek zakupić tak "na zaś" żeby starczyło w razie gdybym coś jeszcze potem wymodziła Raptem 33zł mi wyjdzie za ten papier (taką kasę to człowiek nawet nie wie kiedy i gdzie przepuści a mój TŻcik oczywiście ma problem, że to za dużo jak na dekoracje, no matko i córko ) a on zaczął się ze mnie nabijać, że będziemy mówić gościom: "proszę, tu jest twoja winietka i 10 motylków" pfff ;p No i skończyło się na tym, że zakopał się pod kołdrą

Hehe domyślam się, że po takim wstępie jak wczoraj wieczorem spodziewałyście się ciekaweszego zwieńczenia, no ale niestety musiałam Was rozczarować :p

Ale nic się nie martwcie - dziś zapomniałam kluczy (głupol ) to TŻcik przywiózł mi je przed swoją pracą i był bardzo milutki, powiedział że może być tyle motylków ile chcę (;p) no i coż czuję, że dziś sobie ten wieczór odbijemy
Stary 2011-08-04, 13:10   #84
jagodzia133
Zakorzenienie

o właśnie a jaką pomidorówkę robicie czerwoną czy zabielaną śmietaną?? Bo ja zabielaną moja jest taka różowiutka i do tego kluseczki ale takie cieniutkie najlepiej makaron jajeczny mmmmmmm
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-04, 13:10   #85
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
o tym samym pomyślałam zawsze siedziałyśmy późnym wieczorem/ nocą i zakładałyśmy nowe
Hehe, zmieniamy nawyki

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
po prostu czyła przesyt tematem ślubnym

lecę robić zapiekankę makaronowo-serową
O, chyba mi podrzuciłaś pomysł na obiadka na dziś!
Cytat:
Mam nadzieję, że u naszej kochanej "biuściastej" Madzi wszystko po woli się układa. No i oby z jej TŻtem było dobrze.
Kochana jeśli nas gdzieś tam podczytujesz, to wiedz, że jesteśmy z Tobą ( pewnie dziewczyny się pod tym podpiszą).
Podpisuję się jak najbardziej. Mam nadzieję, że wszystko jest na dobrej drodze u Madzi i jej TŻ.

Cytat:
A tak w ogóle drogie panie to Gosza ma dzisiaj 250 ddś
Trzeba będzie to z TŻtem uczcić. Już jutro koło 23 powinien być u mnie w domu
Zaraz będzie jedyneczka z przodu...!

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Aha no i suknie. Tenebrosa zaraz tu wkleję to zamień później proszę link
Bo tamtego już nie edytuję jak zamkną wątek.
Podmieniłam już linka.

Cytat:
U nas taki stół wiejski kosztuje ok. 1000-1200zł w zależności od ilości gości. Ale my go bierzemy tylko z tego względu, że będą na nim serwowane oprócz zimnych przekąsek także trzy dania ciepłe przez całe wesele (w podgrzewaczach), właśnie takie bardziej tradycyjne np. bigos, pierogi ruskie, żeberka, kwaśnica, łosoś na ciepło czy co tam sobie wybierzemy. Jak by miały być tylko zimne przekąski, to raczej byśmy się nie zdecydowali, jakoś na nas nie robi wrażenia ten stół, a jest prawie na każdym weselu na jakim jesteśmy.

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek,wpadłam zobaczyć co nowego u Was bo ostatnio nie mam czasu na nic, a tu proszę : Zawitałam do Nowego Wątku
U mnie z ostatnich newsów to taki że zmieniliśmy zespół, tamtym podziękowaliśmy, z nowym już umowę mamy spisaną.
Co prawda straciliśmy zaliczkę ale trudno.
Gratuluję dobrej decyzji i zmiany na lepsze!

Ja też zmykam popracować!
Stary 2011-08-04, 13:11   #86
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Jesli chodzi o to czy właściciel ma swoje jakieś tam wyroby to jestem pewna że nie, ma dwie sale weselne więc ma na głowie trochę. Od wędlin ma masaża tylko jakiego dokładnie to się nie dowiesz, nie zdradzają takich rzeczy. Parę osób było tam na weselach i nie narzekali więc nie mam się co martwic ale na pewno wolałabym to mięsko od mojego brata, bo pewne źródło, wiem co jem i za to jakie pyszniutkie Chodzi mi bardziej o koszty. Właściciel nie mówił tak na fest że stół to tylko oni robią i innej opcji nie ma. Będziemy negocjować a może się akurat uda.
a gdyby dogadać się z właścicielami na zasadzie pół na pół ? Ty wiesz co jest pyszne u Twojego brata (pewnie wszystko, ale tak najbardziej) i to zaproponuj od siebie w zamian za niższą cenę. Tym bardziej że pewnie alkohol ( bimber o ile się praktykuje ) będzie w waszej gestii . Może pójdą na kompromis pół na pół
Stary 2011-08-04, 13:15   #87
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
a gdyby dogadać się z właścicielami na zasadzie pół na pół ? Ty wiesz co jest pyszne u Twojego brata (pewnie wszystko, ale tak najbardziej) i to zaproponuj od siebie w zamian za niższą cenę. Tym bardziej że pewnie alkohol ( bimber o ile się praktykuje ) będzie w waszej gestii . Może pójdą na kompromis pół na pół
Watpię żeby się tak dało z tym kolesiem od sali. Jest dość specyficzny, nie bardzo da sie z nim dogadać. Jeśli już to zgodzilby sie na całość albo on albo my. Nie ma co dzielić takich rzeczy pół na pół. Alkohol mamy we własnym zakresie.
Stary 2011-08-04, 13:16   #88
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
a wiesz że jak widzę twoją wiadomość to myślę tak: o Sztuczka znowu wypracowanie napisała. Pewnie w szkole lubiła j.polski ;p przperaszam jeśli cię uraziłam nie miałam zamiaru w razie co ;p poprostu tak mi na myśl przychodzi :p
Hahahaha dobre No coś Ty, pewnie że mnie nie uraziłaś - odbieram to jako komplement Ano w gimnazjum lubiłam (wprost uwielbiałam!) wypracowania pisać Nasza pani czytała je później w pokoju nauczycielkim i np. matematyczka albo w-f'istka mnie chwaliły, że zaj.ebi.ste Tak wiem - nienormalna jestem ^^ A i dokładność i dbałość o szczegóły to moje takie cechy nadrzędne - z jednej strony pozytywne, ale częściej chyba negatywne :p

Jak nie chce Wam się czytać to spoko, zawsze możecie ominąć
Stary 2011-08-04, 13:23   #89
bluesky89
Zakorzenienie

Maxwelka, ja chce bardzo podobną fryzurkę do Twojej. Bardzo mi się podoba i już od dawna mam podobną zapisaną na dysku
Stary 2011-08-04, 13:27   #90
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Maxwelka, ja chce bardzo podobną fryzurkę do Twojej. Bardzo mi się podoba i już od dawna mam podobną zapisaną na dysku
To przy najbliższej okazji wypróbuj ją sobie i pokaż jak wyszło!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości