|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Dziewczyny szalone jestescie 4 strony w jedno popoludnie
Poczytalam ale mam zamet w glowie hhihi Ja na razie dla dzidzi nic nie kupuje Wozek napewno Quinny speedi SX kupie bo mialam przy dzieciach i spisal sie swietnie chyba ze mnei cos innego zauroczy Dzis mi sie snilo ze urodzilam syna ciekawe czy to tzw proroczy sen Utknelam w kuchni , robie troche na sobote bo bez pomocy ciezko zwlaszcza ze mecze sie jakbym byla w 8 miesiacu jakies zadyszki i skurcze
|
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
hej!
wróciłam z urlopu i nadrabiam zaległości wczoraj byłam u gin i moje dzieciątko pięknie macha nóżkami |
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie
.Kathi75 - te wózki tylko trójkołowe są? Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-04 o 10:53 |
|
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
a mi sie dzisaj jakos chce plakac od rana
wszystko jakos nie tak jest. ![]() tylko oczywiscie fasolka jest cudowna reszta jest do d... |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam co prawda polskiego lekarza ale tu na miejscu ![]() a co do pokrzywy, to czytalam ze jest ona dozwolona i nawet polecana w ciazy, bo zawiera wiele zelaza. Bede pic jedna dziennie, wiec nie przesadze. A z tym zatrzymaniem wody nie jest az tak tragicznie, bo nie puchne przeciez
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28543098]Dziewczyny, a może bym tak zrobiła listę potrzebnych rzeczy i wkleiła? A żeby łatwo było znaleźć, to dam link w swojej stopce na stałe?[/QUOTE] swietny pomysl ![]() [QUOTE=engela;28543125] TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI NA 10 MAM WIZYTĘ U GINEKOLOGA napewno bedzie wszystko okale macie dziewczyny tempo pisania,chyba zawsze bede do tylu ![]() wczoraj mielismy 30 st na dworze a dzisiaj 20 i okropny deszcz,zmoczy mi tylek na rowerze jadac do pracy ![]() mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w UK mialyscie juz pierwsza wizyte z polozna?ile czasu wam zajela? mam pierwsze spotkanie w poniedzialek,i musze w pracy powiedziec o ktorej przyjde a nie wiem ile czasu nam to zajmie ![]() zmykam do pracy milego dnia |
|
|
|
|
#1478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mieszkasz na poludniu UK? Cytat:
Ostrzegli mnie ze to na pewno potrwa 1 godzine lub troszke dluzej. A zaraz na tej wizycie polozna umowi mnie na USG kilka dni pozniej. Ale nie chca mi dokladnie powiedziec kiedy bedzie to USG taka u nich organizacja. Dopiero 19go mi powiedza ze np. 23 musze przyjsc. A jak to w pracy mam zalatwic to juz ich nie obchodzi
|
||
|
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszyatko w porządku dziewczyny u mnie po wizycie
Dzidzia cały czas cała i zdrowa z bijącym serduszkiem, tylko jakąś cystę na jajniku mi pan doktor wykrył.
|
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do cysty - to niestety dosc czesto sie zdarza.... powinna sie sama wchlonac. Trzeba ja obserwowac. |
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
No to samo mi lekarz powiedział, idę za 2 tygodnie na wizytę to zobaczymy co z dzidzią i z cystą...
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta jak przy poprzedniej ciazy (juz z widocznym brzuszkiem) bylam w aptece i chcialam kupic jaks herbatke, zeby wlasnie troche zmniejszyc obrzeki, to pani mi herbatki nie sprzedala ![]() Do tego mowila tez, ze im gorzej mamusia sie miewa, tym lepiej dzidzi Moze nie zawsze sie zgadza, ale cos w tym jest
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wiele kobiet sie wypowiadalo ze pily pokrzywe na obrzeki i obuchlizne i im fajnie pomagala, poprawiala poziom zelaza we krwi i lekarze tez polecali, wiec jak widac co lekarz to opinia... Swojego sie spytam jak bede na wizycie, ale poki co bede popijac od czasu do czasu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1484 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28543098]Dziewczyny, a może bym tak zrobiła listę potrzebnych rzeczy i wkleiła? A żeby łatwo było znaleźć, to dam link w swojej stopce na stałe? Gotuję jarzynową właśnie, jak zawsze z mrożonek robiłam, to mi wygodniej to dzisiaj poszalałam Kapusta pekińska, pomidorek, papryka, cukinia, pietrucha, marchew, liście zielone jakieś, seler, kartofle i mięsko. Pachnie [/QUOTE]yes, yes, yes ![]() i zupka pewnie mniam Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dzidzię, a cysta pewnie szybko się wchłonie
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, że się wtrące. Jestem przyszłą mamą lutową ( pod koniec lutego )
![]() Pytała któraś ile czasu zajmuje spotkanie z położną, no tak z dobrą godzinke napewno. Zrobi wywiad o chorobach przebytych, w rodzinie, pobierze próbki krwi, moczu na białko, zmierzy ciśnienie, zważy. Noi zapewne dostaniecie dwie torby książek, ksiązeczek, ulotek, voucherów i troche próbek dla maleństwa. Położna na koniec powiedziała, no że teraz widać że jestem w ciąży, bo będe wracać, a raczej wracałam do domu obładowana dwoma torbami od niej
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-08-04 o 12:18 |
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
wróciłam od doktora
ok.4/5 tydzień, fasolka tam gdzie trzeba tylko doktor mówi,że coś na jego oko za mała... ![]() więc w ciągu 2 tyg. muszę zrobić kolejne usg żeby było widać czy rośnie... pytałam o rower i powiedziałam, że jeżdżę codziennie to doktor mi powiedział,że nie widzi przeciwwskazań o ile nie jeszcze forsownie i niebezpiecznie narażając się na upadek. ogólnie to poleca ruch jeżeli dobrze się czuje bo jak przyjdzie zima to ciężko mi będzie się zmobilizować oj... ile badań do zrobienia... ja mam wolny tylko jeden dzień w tyg...
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz sie nie moge doczekac mojego spotkania z polozna. I probki ale fajnie chociaz to co dostane to pewnie zalezy od poloznej i od regionu... Cytat:
|
||
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28543694]A to śliwki polecam, świeże, suszone, to samo morele. I frytki
O, sok jabłkowy też.[/QUOTE]ja cos takiego kiedys na innym watku widziałam, więc poszukam raz jeszcze ![]() ale wy piszecie jak szalone, ledwo wyrabiam się z czytaniem.... Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-08-04 o 13:47 |
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na spacerze
![]() w lesie na grzybkach Ale zmęczona jestem niesamowicie
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie juz do nieczego nie nadaje , zrobilam ptasi emleczko upoeklam biszkopt na torta i parowki w ciescie i dupa czuje sie wypompowana wyc mis ie chce , tyle roboty a ja przed kompem ale co mam zrobic jak sily nie mam gosica cysty w ciazy sie prawie zawsze wchlaniaja Kiedys mojej znajomej lekarz proponowal albo zabieg albo ciaze na cysty wlasnie |
||
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1492 | |
|
Rozeznanie
|
oj karolca zazdroszcze Ci...ja dziś mam wolne i jak na złość pogoda się zepsuła
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki przyszlam sie pozegnac
nie bede sie juz udzielac Zaczne moze od poczatku. Wczoraj w pracy zlapal mnie straszny bol w dole brzucha, pozniej o malo nie zemdlalam. Pierwsze co pomyslalam sobie, ze emigra zemdlala dzien wczesniej. Zwolnilam sie z pracy i pojechalam do mojego gina, tam okazalo sie, ze nie widac pecherzyka.... Dostalam skierowanie do szpitala.... tam strasznie duzo badan.... Dwie osoby robily mi USG, az w koncu znalezli nasza kruszynke. Niestety w lewym jajowodzie pokazali nam jak jest umiejscowiona i co najgorsze jej bijace serduszko . Po czym oczywiscie powiedzieli, ze musza usunac ciaze bo zagraza mojemu zyciu, oraz usunac jajnik. Zalamka. Jestem juz po operacji, na szczescie wszytko poszlo dobrze i wypisali mnie dzisiaj do domu. ;( Trudno mam nadzieje, ze nastepnym razem sie nam uda. Trzymam za was wszytkie kciuki i zycze powodzenia. Ps. Pewnie czasami wpadne przeczytac co tam u was. Buziaki
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i współczuje, trzymaj się
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochanie tak mi przykro... trzymaj się...
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro, aż mi łzy pociekły ![]() Mam nadzieję, że szczęście się do Was uśmiechnie i za niedługi czas zawitasz z radosną nowiną Oszczędzaj i dbaj o siebie, buziaki
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
przeraziłam się...najpierw edzia teraz kasiuleks... i zaczynam panikować znów...
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dzis ruszylam sie troche z domu bo ile mozna kisic w lozku. Mama mi po pracy przyjezdza pomagac przy Filipku wiec toszke wtedy moge wypoczac. Wybralam sie dzis i kupilam wkoncu ten korzen imbiru i juz pije napar i musze powiedziec ze pomaga przy tych okrutnych mdlosciach [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28539731]Ty, Twój synek 16 maja, moja córa 17 maja ;D[/QUOTE] no dwa byczki ![]() ciekawe czy charakterki maja podobne Cytat:
witajCytat:
Ale pocieszyl mnie bo powiedzial ze w wiekszosci one isamoistnie wchlaniaja, moze byc i tak u Ciebie. Czesto spowodowane sa ciaza tzn nadmiarem hormonow. Takze trzymam kciuki by u Ciebie tez sie wchlonela. A jaka wielkosc tej cysty u Ciebie? bardzo mi przykro trzymaj sie kochana.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-04 o 14:37 |
||
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
kasiuleks tak mi przykro,
myślę każda z nas przed wizytą u gina się obawiała, że może się skończyć jak u ciebie. Usunęli ci jajnik? dlaczego? Zawsze się tak robi? karolca nie wiem gdzie mieszkasz i czy w ogóle w Polsce (przepraszam, może pisałaś) ale w moim regionie można złapać kleszcza nawet w wysokiej trawie, a co dopiero w lesie. Mam nadzieję, że u ciebie jest inaczej, bo samą aż mnie skręca żeby się wybrać do lasu w moje rodzinne strony i pooddychać zapachem jodłowego, porośniętego mchem zagajnika i nazbierać koszyk borowików (aaaaaaaaaaah rozmarzyłam się). Ale u nas kleszczy jest na potęgę (nieraz w życiu niejednego złapałam niestety) a najgorsze że przenoszą boreliozę. Już 2 osoby z mojej rodziny złapały boreliozę (nie przejęły sie rumieniem) i leczą się już 2 lata (kuracja naprzemienna seriami antybiotyków wykańcza człowieka), bo tego pierwotniaka trudno zniszczyć: chowa się w stawach, w gałkach ocznych, mięśniach... a jak przenika barierę krew-mózg to przez łożysko też się dostanie. Wolę nie ryzykować póki jestem w ciąży. Mam nadzieję że mieszkasz w bezpiecznym regionie. |
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
kasiuleks bardzo mi przykro... strasznie sie zmartwiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

ciekawe czy to tzw proroczy sen

.

za obie

taka u nich organizacja. Dopiero 19go mi powiedza ze np. 23 musze przyjsc. A jak to w pracy mam zalatwic to juz ich nie obchodzi

Moze nie zawsze sie zgadza, ale cos w tym jest 

nie bede sie juz udzielac
trzymaj się...