|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Czeeeść Mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Chciałam pogadac z tż-tem, ale dowiedziałam sie jedynie, ze przyjezdzaja do niego kumple z Niemiec dzis i zostaja do niedzieli , wrrr... a tyle obiecywał, ze razem pojdziemy na festyn, bo u nas jakis jest no i mielismy isc, ale pewnie nie pojdziemy, bo on bedzie z nimi. Widuja sie bardzo rzadko, ale znow bedzie jaranie, picie, a mnie juz na samą myśl nosi.
Jak myslicie mogę na rowerze jezdzic? U mnie brzuszek jeszcze nie jest widoczny, nie przeszkadza mi, pogoda u nas piękna ,a ja cały czas w domu , więc pomyślałam o rowerku ![]() A co do wózka to ja jeszcze nie myślałam nic, nad niczym jeszcze nie myśle, bo do mnie to tak jakoś wolno dociera , że będę mamą. Wiem od 3 miesiecy o tym, ale jakos nie umie mi to sie zaprogramować ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-04 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Raczkowanie
|
hej klaurencja kiedy idziesz na usg ? ciekawe czy ten test sie potwierdzi na usg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Raczkowanie
|
Witam, wpisuje się na ten wątek. Termin mam 12 luty 2012
![]() ![]()
#1235 |
Zadomowienie
|
Z tego co mi sie wydaje nie musisz koniecznie wykupować położnej,mi nikt nic o tym nie mówił ,ze muszę ,a przecież jak zacznę rodzić to chyba jakaś mi pomoże.Hmm nie wiem jak to jest.A sali nie będziemy wykupywać,ale rodzić będziemy razem.
#1236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do sali to tam też są 2- osobowe i jest tak, że jeżeli drugiej rodzącej będzie Twój partner przeszkadzał to mogą go wyprosić - dowiedziałam się tego ostatnio i tak jest we wszystkich szpitalach gdzie są sale 2- osobowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny macie czasmi bóle podbrzusza,moze bardziej macicy ,ale nie jak na okres tylko taki kurcze noe nie wiem ,ból po prostu,bo mi ostatnio coraz częściej dokucza i w nocy jak śpię też.
![]() |
#1238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie wiem, że nie wiadomo na kogo sie trafi, tym bardziej zależy mi żeby te chwile w szpitalu przebiegły jak najspokojniej. Położna jest niestety drogim przedsięwzięciem bo kosztuje 1500 zl ;/ a TŻ mnie ciągnie na dodatek na świeta do krakowa do rodziny i jak tam urodzę a kasa przepadnie? ja mam ten problem, że muszę mieć dwie opcje rodzenia i w wawie i w krakowie. Ponadto na żelaznej trzeba płacić 600 zł za znieczulenie ;/ inaczej nie dają ;/ i nie można zobaczyć szpitala i sal porodowych wcześniej. Eh a żadnej alternatywy nie mam i żelazna mam blisko domu. Mało tego ten szpital jako jedyny w wawie zostal wyróżiony nagrodą rodzić po ludzku i specjalnie chodzę do lekarza, który tam pracuje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | ||
Wtajemniczenie
|
nawet bardzo
chcialabym moc sie codziennie do niego przytulic, a on chcialby codziennie widziec brzuszek, ale na razie nie mamy takiej mozliwosci oczywiscie robimy wszystko,zeby widziec sie jak najczesciej i mozemy liczyc na moich Rodzicow i tesciow, takze nie mam co narzekac, tak na dobry lad a mamy do siebie ok.260 km on Warszawa, ja Mazury Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1240 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-08-04 o 17:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Wtajemniczenie
|
Narazie z nim na ten temat nie gadam.
Wiecie co? Od tak dlugiego czasu wiem o ciąży, a nie umie to do mnie dotrzeć. Tak tak dziennie myślę, że ja sobie to wszystko wmawiam, że te badania, usg to jakiś żart, że mdłości , wymioty to nie objawy ciąży. Mam jakąś blokadę, barierę, której nie umiem przekroczyć rozmawiam o ciąży w koło z ludzmi, ale jakbym mówiła o kims innym nie o sobie. Co prawda kilka miesiecy temu miałam problemy na tle psychicznym (współuzależnienie), do tego doszła popalana trawa... no i teraz dziwnie się czuję, nawet boję sie, że brzuch mi zacznie rosnąć, nie boję sie , ze ludzie beda gadac, ze bede gruba czy cos, boje sie przed tym, ze na prawde jestem w ciazy. Wiem, większość z Was czyta to i pomysli no co za wariatka, ale od początku nie potrafiłam dopuścić do siebie tej wiadomości, że będę miała dziecko. Gdyby ciąża była planowana na pewno byłoby to inaczej. Powinnam sie teraz cieszyc, a nie potrafię, czuję ten strach, poza tym z każdej strony jakiś problem... Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-04 o 17:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() zoskasamoska z tego co wiem, co rower i konie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
agawoo trzymam kciuki i tak jak radzisz dziewczynom nie stresuj się!
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cześć Sylwia. Witamy nową mamusię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Męża nie ma, siedzę sama w domu ![]() I na dodoatek w sobotę wesele, a ja mam tylko sukienkę ![]() ![]() Jutro kosmetyczka, w sobotę fryzjerka, chyba jakoś pójdzie ![]() Tylko mam obawy, że padnę szybko ![]() ![]()
![]() |
#1245 |
Zakorzenienie
|
heloł.......
![]() gratuluję wszytskim udanych wizyt!!!! witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Rozeznanie
|
pearpearl drugi strumien to po prostu środkowy strumień moczu. Idziesz do kibelka i początkowo sikasz do kibelka (bo ten pierwszy moczyk zawiera najwięcej bakterii), wstrzymujesz na chwilę, podstawiasz kubeczek, sikasz do kubeczka tyle ile trzeba, a potem resztę sikasz do toalety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
Chyba moj bobasek coraz częściej mnie boksuje od środka... tzn tak mi si wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj w mathercare oglądał jeden wózek, do lekkich nie należy bo 13kg ale raczka jest przekładana...nie jest to szczyt marzeń bo siedzenie jest kubełkowe i jako spacerówka przechyla sie całość a nie tylko oparcie i chyba jest za mały. Spacerówka jest również gondolą bo spód się odpina, mi masywna gruba gondola nie jest potrzebna bo w Irl nie ma ostrych zim. Ale cena bez fotelika w promocji z 550euro na 400euro...masakra + ok 100euro za fotelik. KOlor oliwkowy mi sie bardzo podoba. Cytat:
![]() ![]() Mężuś krzyczy że chce deserek...to idę zrobić a zaraz wrzóce zdjęcie bluzeczki ciążowej jaką sobie dzisiaj kupiłam ![]()
![]() |
#1249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1250 |
Zadomowienie
|
To ten wózek o którym pisałam ...
http://www.mothercare.com/Mothercare...es/b/306880031 no i bluzeczka.....
#1251 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki wrociłam od lekarza. Przeziernośc ok, dzidzia zdrowa i bede miała CÓRKE !
![]() Lenke ![]() ale jestem szczęsliwa ![]() ide was teraz nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zadomowienie
|
Super!!!!!
#1255 |
Zadomowienie
|
A teraz znalazłam taki wózek..
http://dino.sklep.pl/nowy/coletto-ma...s-p-11049.html
#1256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
bluzeczka fajna, ale za to jaki brzuch
![]() a wózek fajny - ale na zdjęciach to chyba czarny jest ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Zadomowienie
|
Kasia no właśnie mi się też ten wózek dzisiaj rzucił w oczy
![]() znalazłam tylko innej firmy na allegro: http://allegro.pl/leo-wozek-graco-sy...737861381.html jadę teraz po TZ bo wraca z delegacji, ale później Was nadrobię ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wózka to ja też tak do końca nie wiem..... Jeszcze u mnie jest opcja ze moglibysmy od brata tżta odkupić za 700zł w zasadzie wszystko tam jest ,gondola, spacerówka, fotelik i parasolka....ale sama nie wiem ma 3 kołą tz 4 ale te 2 sa tak bliziutko siebie że prawie jak jedno wyglądają no i jest czerwony co mi nie bardzo pasi ale możliwe się się zdecydujemy bo to mały koszt.....ja sobie zaczynam oglądać wózki i jak mi się coś naprawde spodoba to kupimy a jak nie to odkupimy tamten. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.