|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
ew jakiś łagodny czopek można ja na szczęście należę do osób z dobrą przemianą i nawet w ciąży, a potem w połogu nie miałam problemów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zawsze na stolnicy wyrabiam ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Tylko pozazdrościc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zakorzenienie
|
Myszeczka86
Deska czytaj stolnica ![]() Od razu widać jaka jestem kucharka ![]() Jak gotuję to tak abym się nie przemęczyła. A bardzo lubimy makarony i kluski więc tego typu jedzonko można u mnie znalezc, choć też bez przesady ;p Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-04 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | ||||
Raczkowanie
|
Przyjechał dziś wózek i wszystkie akcesoria, jest super
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A fotelik to na 99% Maxi cosi cabrio fix, 1% Bebe confort creatis.fix. Z bazą na pewno, tylko nie wiem czy isofixową, bo w obecnych samochodach nie mamy isofixa. Jak zmienimy szybko na nowy, to baza isofix, a jak nie to zwykła EasyBase2. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Obym też tak miała ![]() Pochwal się wóziem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Zadomowienie
|
dziękuje dziewuszki .... w sobote zatem kopytka beda... zobaczymy czy zjadliwe
![]() moj brak kucharzenia wynika JEDYNIE z lenistwa.... mieszkam sama z bratem, a ze zyjemy jak pies z kotem, to dla mnie samej nie chce mi sie gotowac.... a w taka pogode mam mniejszy apetyt niz np. w chlodniejsze dni... niemniej na kopytka ochote mam, wiec coz.... bede jeszcze prosic o trzymanie kciuków ![]() ![]() ![]() a na wieczór : na polsacie film "bliżej" ... widziała któraś z Was??? podobno genialny, wiec zamierzam oglądać ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-04 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
kkkasikkk my po 3 tygodniowej wycieczce po Meksyku najlepiej z calego wyjazdu wspominamy pewna przymorska restauracje prowadzona przez Francuza, tak wiec rozumiem ![]() A jakie masz ulubione wroclawskie? My ostatnio lubimy soho, choc sa pewne niedociagniecia, ale cena jest ok. Szkole rodzenia zaczynamy 8.09, ale jednak idziemy do tej platnej przy brochowie, bo w promyku bylyby zajecia w piatek, a my czesto jezdzimy do rodzicow na weekendy. Daj znac jak poszlo. Ja dzis wykanczalam lazanki ![]() Dostalam jeansowowke ciazowa, ktora kupilam na allegro z firmy mama licious. Jakosc fajna, moglaby by byc ciutke krotsza/mniejsza bo to 40, ale pochodze ![]() Wczoraj dzidzia przeniosla mi sie wyzej chyba i az nie moglam sie wyprostowac taki czulam bol nad pepkiem. Jak lezalam bylo ok. A mi sie wydawalo, ze jak kopie po dole to boli ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Magolina to teraz jestes tak super przebadana, ze mozesz bez problemu jechac na wypoczynek. Do mojego urlopu jeszcze 3 tygodnie i caly czas mysle gdzie jechac, zeby bylo fajnie, bezpiecznie i w miare niedrogo ![]() Bienioka z ta biela to jesli potem i tak planujecie kupienie jakiejs malej spacerowki to czemu nie? Zeby tylko potem nie bylo, ze sie bedziesz denerwowac, jak dziecko bedzie brudzic. To tez zalezy od poziomu wyluzowania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Blizej ogladalam, ja jestem dosyc sporym kinomanem, ale przez to ze duzo ogladam potem czesto nie pamietam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Rozeznanie
|
Aniolina ... super zajęcia. Wyluzowana kobieta na maksa, nie jest jakaś poważna, więc często się śmiejemy
![]() ![]() ![]() ![]() Bahamadia_25 Będę rodzić na Brochowie. Lecę robić kolację, bo już zgłodniałam, mimo, że przed chwilą wciągnęłam z mężem shake waniliowego. A i uwielbiam kopytka właśnie z sosikiem pieczarkowym, ale nigdy ich nie robiłam, bo mnie przerażały, a widzę, że to chyba nic trudnego. W przyszłym tygodniu zrobię na 100% ![]() Miłego wieczoru mamusie
#3069 |
Zakorzenienie
|
Spadam juz lulu, dobranoc
![]()
![]() |
#3070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dokładnie to samo, rwa w prawym pośladku :/ lekarz powiedział mi to samo co Tobie, że z tygodnia na tydzień będzie coraz gorzej i doznam cudownego uzdrowienia po porodzie.... Polecił basen, nie pozwolił się niczym nacierać i nic brać. Wcześniej przed ciążą nie raz byłam na ketonalu.... Rwę mam przez dyskopatie w lędźwiowym odcinku zdiagnozowaną 8 lat temu.... ale teraz - w ciąży jest masakra.
![]() |
#3071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama,siostra też tak robią-przypomiało mi się jak napisąłaś ![]() może jutro zrobię kopytka-a co tam-najwyżej nie wyjdą ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- ja podobnie jak witaminkaccc nie lubię gotowac tylko dla siebie,ale też w sobotę zrobie kopytka-a co tam ![]() ![]() nudzi mi się więc zjem sobie grapefruita ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() |
#3072 |
Zadomowienie
|
Teraz to mnie naleciało na kopytka
![]() Dzisiaj mały byl bardzo cichy, ale zjadłam parę łyżeczek kakao dla dzieci i mam lambadę w brzuchu ![]() MIewacie twardnienia brzucha? Ja wcześniej nie miałam, ale od jakiegoś tygodnia się zdarzają a jestem w 26tc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
Dygotka ja tą część z ziemniaków zostawiam, kładę te ziemniaki na bok tzn na resztę ziemniaków
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() fajnie,że Ty tak robisz bodzięki Tobie juz wiem jak je zorbić ![]() ale jestem śpiąca,ale czekam dzielnie na housa i tz aż wróci
![]() |
#3075 |
Zadomowienie
|
Oolong dziękuję za odpowiedź, jestem uratowana
![]() Dygotko zalałam 3 śliwki, niepełna szklanka wody, cudownie pomogło ![]() Idę do łóżka z książką ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zadomowienie
|
tak, tak - pisałam że będę mięć cc w narkozie (narkoza przez to ze dyskopatia jest umiejscowiona akurat w lędźwiach).... ![]()
#3077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A później zaczelam sie zastanawiac, ze moze czytalam, ze to dzieciom nie wolno dawac, bo cos o dzieciach tez czytalam... ale nie pamietam ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Witaj z powrotem ![]() Nam tez pogoda dopisala, tzn 2 dni brzydkie byly, ale co to 2 dni na 7 ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- ja tez od 11.08 ![]() ![]()
![]() |
#3078 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam ze jestem ostatnio malo aktywna. Jutro przyjezdza do mnie przyjaciolka ze szkocji i dzis zajmowalam sie przygotowaniami na te okolicznosc. Bedzie u mnie do poniedzialku pewnie, wiec czasu na wizaz bedzie malusko.
Widze w ostatnim watku, ze szukalyscie wyjasnien odnosnie kozich produktow. Wlepie to co znalazlam o diecie: Alkohol Nawet małe jego dawki przechodzą do krwi płodu. Picie alkoholu w ciąży może spowodować u dziecka tzw. zespół poalkoholowy (opóźnienie rozwoju, niska masa urodzeniowa, nieprawidłowy rozwój mózgu, serca). Napoje gazowane Cola i pepsi zawierają kofeinę, dwutlenek węgla (w dużych ilościach podrażnia przewód pokarmowy), fosforany (pogarszają wchłanianie wapnia), a także duże ilości cukru. Mirinda, fanta czy tonik są sztucznie barwione i aromatyzowane. Zawierają benzoesan sodu, który podrażnia śluzówkę żołądka. Nie ma w nich nic potrzebnego dziecku. Kawa i napoje z kofeiną Kofeina wypłukuje z organizmu witaminy z grupy B, wit. C, wapń, potas, cynk. Podnosi ciśnienie krwi. Jeśli jesteś zdrowa i nie masz nadciśnienia, możesz czasem wypić filiżankę słabej kawy z mlekiem. Z napojów typu cola lepiej zrezygnuj. Częste picie ich oraz kawy (nawet tylko dwie filiżanki dziennie!), jak wskazują najnowsze badania, zwiększa ryzyko poronienia, przedwczesnego porodu i niskiej masy ciała noworodka. Sztuczne słodziki Choć nie wykazano szkodliwego wpływu na płód ich umiarkowanego spożycia, lepiej z nich zrezygnuj. Głównie dlatego, że są odżywczo bezwartościowe. Uważnie czytaj etykietki produktów: często w tych reklamowanych jako niezawierające cukru są sztuczne substancje słodzące. Słodycze Mają niewiele wartości i są kaloryczne. Lepiej jeść suszone owoce lub ciasta domowe. Staraj się unikać ciastek kupowanych w sklepie. Zawierają niezdrowy utwardzony tłuszcz cukierniczy, w którym są izomery trans kwasów tłuszczowych. Mogą one niekorzystnie wpływać na rozwój dziecka – hamują przyrost masy ciała, zaburzają przemiany nienasyconych kwasów tłuszczowych potrzebnych do budowy mózgu. Orzeszki ziemne Jak wynika z amerykańskich badań, ich spożywanie w ciąży zwiększa ryzyko rozwinięcia się u maluszka alergii na nie. Liczba dzieci uczulonych na orzeszki przez ostatnie 10 lat wzrosła trzykrotnie! Surowe mięso Nie wolno ci jeść surowych i półsurowych produktów mięsnych. Mogą się w nich znajdować drobnoustroje odpowiedzialne za takie choroby jak toksoplazmoza i listerioza. Są one groźne dla nienarodzonego dziecka, powodują niekiedy uszkodzenia w układzie nerwowym. Wędliny, wędzone ryby Postaraj się je jeść najwyżej jeden, dwa razy w tygodniu. Wędzone produkty zawierają bowiem rakotwórcze nitrozaminy i mają dużo soli (to jedna z przyczyn nadciśnienia). Unikaj gorszej jakości wędlin (mają najwięcej soli oraz sztucznych dodatków) i parówek. Zastąp je pieczonymi, duszonymi, gotowanymi mięsem oraz rybami. Fast foody To tzw. puste kalorie, często szkodliwe – ze względu na obecność dużych ilości soli, izomerów trans kwasów tłuszczowych oraz sztucznych dodatków). Duży hamburger prawie w jednej trzeciej pokrywa dzienne zapotrzebowanie na kalorie w ciąży i w połowie na tłuszcze! Sery pleśniowe Sery dojrzewające i pleśniowe przetwory z niepasteryzowanego mleka koziego i owczego to potencjalne źródła listerii, bakterii wywołującej listeriozę. Przyszłe mamy są bardziej podatne na tę chorobę, a ciężkie jej przypadki mogą wywołać przedwczesny poród, infekcję u noworodka, uszkodzenia neurologiczne. Niebezpieczne „E” Staraj się nie kupować zbyt dużo żywności zawierającej konserwanty, sztuczne barwniki i aromaty. Mogą one wywoływać odczyny alergiczne, biegunki, zaburzenia żołądkowe. Uważaj zwłaszcza na: Benzoesan sodu. Dodawany do konserw, dżemów, majonezów. Może powodować alergię. Kwas fosforowy, fosforan sodu. Obecne w proszkach do pieczenia i napojach typu cola. Pogarszają wchłanianie żelaza, często wywołują zaburzenia trawienia. Glutaminian sodu. Dodawany do napojów, zupek i innych dań (np. sosów) w proszku, konserw. Poprawia ich smak, może jednak powodować skórne reakcje alergiczne.
#3079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bahamadia, jutro postaram się pstryknąć wózek przy dziennym świetle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle,ze tutaj jest o serach z mleka niepasterzowanego,a na opakowaniach w sklepie jest napisane,że sa to sery z mleka pasteryzowanego.ni sa to sery dojrzewające. a ja głupia zjadłam własnie bagietkę z masełkiem i dżemem;//pyszne było,ale ja nie byłam głodna-znowu z nudów zjadałm ![]()
![]() |
#3083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przed chwilką zauważyłam ze nie mogę ich wytrzeć, nie dosięgam ![]() na pedicure juz tylko do kosmetyczki ![]()
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
dygotka - to razem bedziemy robic kopytka... wizazowo
![]() korzystam z przerwy na reklamy i mówie dobranoc.... pisałam Wam ze udalo nam sie w koncu złożyc łóżeczko... okazuje sie ze to najlepsza miejscowa do spania dla 1 kota... im czesciej go wywalam tym czesciej wskakuje... wiec obralam metode, ze mam w nosie... i wylazł ![]() tżet sie martwi ze bedzie zawsze chcial wskakiwac, ale uwazam ze teraz to cos nowego, chce zobaczyc co to, potem mu sie znudzi, jak duzo innych miejsc w domu.... no i poza tym kot bedzie w innym pokoju... na poczatku kontakty beda ograniczone... w załączniku testowanie lozeczka przez kicie ..
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3086 |
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Wczoraj pisałyście o gotowaniu więc ja bardzo lubię gotować jak i ciasta piec. Kopytka często robię. Przepis na kopytka jest zawsze taki sam. Ja jeszcze robię takie kluski leniwe tzn. ser biały,jajko,cukier łyżeczka + mąka zagniatamy z tego ciasto. Dużo mąki się nie dodaje by czuć ser. Potem robimy taka jak na kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy posypane cukrem i polane rozstopionym masłem. Niektórzy polewają bułką tartą z masłem
#3087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Joamic podsunelas mi przepis na przyszly tydzien... ![]() W ciazy zauwazylam u siebie powrot do tradycyjnej kuchni, moze to lato i mlode ziemniaki, fasolka itd tez maja na to wplyw ![]() Dzis w radiu mowili, zde w tym roku we wrzesniu ma byc 10 stopni, a w pazdzierniku juz zima. Mam nadzieje, ze to kolejne nietrafiona prognoza, bo faktycznie bedzie problem z kurtka. Ja na wiosne sobie kupilam taka krutki czarny, batdzo szeroki plaszyk, ale przy sniegu to w nim zamarzne. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3088 |
Raczkowanie
|
Ja naszczęście z kurtką nie mam problemu bo mam z tamtej ciąży, która prawie cała przypadała na zimę
![]()
#3089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj bylam u kuzynki i dostałam super wyprawkę dla mojego dzidziusia, takie 0-3 ![]() ![]() ![]() Wczoraj też wpadłam w wir gotowania i zrobiłam pulpety z mięsa drobiowego w sosie +ryż+surówka a na deser naleśniki z jagodami+twarożek ![]() ![]() ![]() A kopytek jeszcze nigdy nie robiłam to chętnie zrobię ale to po niedzieli może, bo wyjeżdzam znowu na weekend Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-08-05 o 07:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() Wcinamy śniadanko, naleśniki z dżemem, te z wczoraj których nie wykończył synuś. Ja w zeszłym roku kupiłam sobie białe ponczo, dosyć ciepłe, z fredzelkami, świetnie się sprawdzi na pewno, a drugie dostałam od siostry, taki ciemny róż. Więc myślę ze na pażdziernik mi wystarczy spokojnie, a potem to juz nigdzie nie będę wychodzić, jedynie na porodówkę ![]() Syna rodziłam 30 października i nie miałam jakiejś obszernej kurtki i jakoś nie umarzłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.