|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
za kupkę ![]() imprezkę robimy w lokalu, parę kroków od kościoła i w sumie od naszego mieszkanka. Ja w takim rozwiązaniu widzę same plusy : -w mieszkaniu nie zmieszczę tylu ludzi -kasę na zakupy na obiad i jakieś ciasto też trzeba wydać więc się zeruje -ja plus ktoś jeszcze musiałby gotować np moja mama a nie chcę babci w chrzciny wnuka przy garach trzymać -sprzątanie na mojej głowie a mnie się nie chce w niedzielę sprzątać -trzeba pożyczać zastawę na tyle osób suma sumarum wolę wejść, zjeść i o nic się nie martwić a koszty pewnie podobne ![]() co do lekarzy to racja ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-04 o 21:14 |
||
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Super, że już nie zakładają jej tego gipsu. Myślałam że to dłużej potrwa...Cookie - bardzo dobrze, że WYMUSIŁAŚ poród rodzinny za darmo! A ja dziś po pracy zrobiłam wypad do Douglasa, bo już mi się kończyły ukochane kosmetyki, a teraz to trzeba na zapas, bo po porodzie pewnie nie będę mieć głowy do wybierania pudru No i sobie przyjemność sprawiłam Bo jeszcze się do tego nie przyznawałam, ale ... jestem uzależniona od dobrych kosmetyków
|
|
#2493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej to pierwsze...obejrzałam kiedyś na YouTube "Matura to bzdura" i chyba już niewiele takich rzeczy mnie zdziwi... Cytat:
dzielna byłaś! współczuję że musiałaś się z takimi położnymi męczyć...a wszystko przyjdzie z czasem ![]() Cytat:
![]() my też bierzemy catering właśnie z takich powodów nie zamierzam spędzić na sprzątaniu kilku dni a drugie tyle na gotowaniu...![]() Idę kąpać Głoda Ale sukces bo ostatnie kąpiele przechodzą w ogóle bez płaczu, nawet bez pisku chyba zaczyna lubić ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Brumek, pochwal się co kupiłaś
|
|
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
Cookie- dzieki za opis , troche przeraza ....
Wodaqua- gratulacje kochana ![]() No wiec u mnie jak narazie bez zmian, bole sa ale nieregularne , co 20 , 30 minut , w dzien nawet godz spalam I nic nie czulam . Bylam na spacers zeby wspomoc , No I dalej sa takie same . Wkolo kazdy pyta , ale tylko siostrze powiedzialam , Bo mam dos tych tel. Moze w nocy sie cos ruszy , juz dopakowalam torbe , posprzatalam Dom , Tz mowi ze zaczynam wariowac , ale musze rece zajac , zeby nie myslec o porodzie. Tz naladowal baterie do aparatu , zatankowal samochod do pelna. Dzis znow pofiglujemy ,no Bo wreszcie juz czas, zeby sie rozpakowac... Dobra nie bede smecic...trzymam za wszystkie przeterminowane , zeby sie ruszylo. Buziaki |
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
no to zrobiło mi się tkliwie i umieściłam zdjęcia mojego głoda w klubie
|
|
|
|
#2496 |
|
BAN stały
|
Wieści od Moniczki:
O 14:40 na świat przyszedł Bartuś 2780 gram i 50 cm dostał 10 punktów.Całuski dla was. Ps. poród naturalny
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Moniczka gratuluję Wam
. I mamy kolejnego niemowlaczka . Agni mnie też się nudzi okropnie . Za kilka tygodni będziemy marzyły o chwili odpoczynku .
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Brunku śliczny ten biustonosz kupiłaś, cena faktycznie spora, ale napewno warto
![]() WODAQUA GRATULACJE KOCHANA!! kl aski: ZOSIA ŚLICZNA! I TAKA DŁUGA ![]() Iustynko cieszę się, że z malutiej nóżką coraz lepiej Cytat:
trzeba robić sobie dobrze ![]() Domek już wykąpany, teraz karmienie i do łóżeczka ![]() Miło spędziliśmy dzisiaj dzień, dużo spacerowaliśmy, nareszcie pogoda się poprwiła
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Moniczko, ogromne gratulacje- witamy na świecie Bartusia!!!
Ja też staram się cieszyć tymi ostatnimi dniami wolności, chociaż już powoli nie wiem co robić. ![]() Tż pracuje jak szalony, żeby móc po narodzeniu małej z nami posiedzieć jak najdłużej, więc ciągle jestem sama. ![]() Na szczęście jutro przyjeżdżają do Poznania moi rodzice, żeby zająć się bratankiem, więc będę mieć towarzystwo. Brumek, chwal się szybko co fajnego kupiłaś.
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
mój dzieć śpi od 18
a my czekamy kiedy łaskawie się obudzi na papu i kąpiel hehe ciekawe jak będzie potem z zasypianiem
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Moje dziecko rzadzi dzis od 11. Nie spi dluzej niz pol godziny, a jak juz to tylko na rekach i najlepiej z cycem w buzi, ale w charakterze smoczka. Z jedzeniem tez jakos dziwnie kaprysnie. Nie mialam czasu dzis nawet do toalety pojsc, ani sie najesc dopoki maz nie wrocil, nie mowiac juz o zrobieniu zdjec, zeby sie skonsultowac z Kajool. Zapowiada sie koszmarna noc, chyba wyskocze z balkonu, zeby skrocic swe meczarnie. Szkoda tylko ze tak nisko mieszkam.... Na dodatek chyba mam kryzys laktacyjny, bo pokarmu bardzo malo, nie czuje twardnienia piersi, a Ida jak na zlosc glodna dzis byla jak wilk. Tak tylko chcialam jedna reka na klawiaturze ponarzekac, bo mam mala na kolanach i probuje ja uspic.... |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczka gratulacje!
Agulaaabar gratuluje wszystkim nowym mamom
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
A puder sypki Estee Lauder i krem do mycia buzi Decleor
![]() Madziara, a na kiedy Ty masz dokłądnie termin, bo ja sie już pogubiłam w tym wszystkim
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-04 o 22:30 |
|
|
|
#2506 | |
|
BAN stały
|
tak tak
![]() koło kalisza, no mamy jakies 300 km ![]() Cytat:
tak tak , ale przez calą ciąze tylko 8 przytylam.no a od dzisiaj biore anty, i ciekawe czy nie przybiore. Ale kupilam nową wagę, i musze kontrolowac się z jedzeniem, a juz czuje ze mam większy apetyt Moniczka i wodaqa wilkie gratulacje mamusie **---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- acha, zapomnialam napisac najwazniejszego. moj synek dzis zaczl się do mnie usmiechac |
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Gratuluję serdecznie i ...czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-05 o 00:29 |
||
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
WODAUQA - WIELKIE WIELKIE GRATKI!!!
![]() ![]() klask i:WOW, WITAMY SLICZNA ZOSIE!!! o, widze, ze i Moniczka urodzila MONICZKA - GRATULACJE!!! ![]() k laski:![]() WITAMY BARTUSIA!!! iustynka - super, ze z nozka wszystko w porzadku Cookie - czytalam kiedys, ze kobietom po ciezkich porodach moze sie ten slynny instynkt macierzynski nie wlaczyc od razu, tak pewnie bylo i w Twoim przypadku. No coz, w zyciu bywa roznie. To samo moze dotyczyc Twojego TZta - napatrzyl sie podczas porodu na Twoje cierpienie, bardzo to przezyl i dlatego moze nie byc tak od razu najlepszym Tata na swiecie dla coreczki, bo milosc do niej przeslania mu to czego ostatnio doswiadczyl, moze ja nawet winic za Twoje meki. Niby nielogiczne, ale na uczucia niewiele da sie poradzic... |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Agata dziś kończy 7 tygodni,w zwiazku z tym zaserwowałą mamie kolki i zaparcia
Padam na twarz, bo od 16 na rękach. A zeby nas jeszcze dopic to na usg bioder wyszło,ze lewe jest super, prawe troche gorsze (prwdopodobnie przez przedwczesny poród) i mamy profilaktycznie szeroko pieluchować Moniczka i wodaqa wielkie gratulacje mamusie |
|
|
|
#2510 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Cytat:
Cytat:
czekam az przyslą smska z 20 % rabatem do sephory i wtedy moja karta nie zazna spokoju ![]() Cytat:
![]() ![]() waga akurat do porodu naturalnego Cytat:
a ja pieke jabłecznik, i kruche ciacho z malinami Tz ma w sobote urodziny, wiec wrecze mu 2 blachy ciacha na jutro do pracy ![]() w sobote robimy grilla dla znajomych wiec jutro tez bedzie pracowicie w kuchni. mam nadzieje ze dam rade wszystko przygotować, bo moj brzuch (najprowdopodobniej jelita) nie daje mi spokoju na razie lekarz kazał łykac mi priobiotyk-Linex w obawia że to zapalenie jelita zobaczymy jak to bedzie
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj do godziny 21 dowiedziałam się, jak to jest mieć dziecko które śpi
Czyli już wiem, że mam grzeczne dziecko tylko ma problemy z brzuszkiem, bo jak nie boli to jest aniołkiem. Właśnie od 21 walczymy bo brzuszek boli i do teraz na rączkach i z płaczem. Uciekam dalej walczyć. Oby noc była znośna
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Wielkie gratulacje dla Moniczki i Wodaqua. Brumku z tego co pamietam Madziaranew miała termin na wczoraj, wiec sie Juz przeterminowala. Agni jak tam, jak tam sytuacja ? Współczuje wizyty dzisiejszej. CookieMonster dziekuje za opis porodu. Chyba pierwszy negatywny ze tak to określe. Dzielna Jestes. Brawa dla Ciebie i Meza. Mam nadzieje ze maz sie zreflektowal po tym incydencie. Wiecej nie pamietam co miałam odpisać. U mnie nudy. Nic sie nie dzieje ciekawego. Kwitne w domu. Dzis pól dnia przespalam, pogoda butelkowa wiec do spania akurat. Stopy dalej spuchniete i chyba Juz do końca mi tak zostanie |
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak tylko się skończy czas kolkowy będziecie mieć istną sielankę ![]() A jak "randka" Kuby? ![]() Cytat:
Ja właśnie tak sobie myślę, że siedzieć w domu to strasznie nudno Dlatego nie chciałam zwolnienia ![]() A my przed sekundą wróciliśmy z nocnego błyskawicznego wypadu do Tesco. Kupiliśmy ... 3 zgrzewki Frugo
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle sie nasluchalam, ze to chlopcy przede wszsytkim je maja, a tu sie okazuje, ze dziewczyny tez to spotyka![]() co do szerokiego pieluchowania to nie wiem czy Wam ortopeda wyjasnil jak nalezy to robic, ale jesli nie chcesz owijac dziecka w 2-3 tetry naraz to mozna na rynku kupic specjalne pieluchy flanelowe - kosztuja ok. 20-30pln. Uzywalam przy pierwszym dziecku-chyba najwiekszym plusem jest szybkosc zakladnia. Obecnie na allegro znalazlam takie: http://allegro.pl/hit-pieluchowanie-...731496054.html a tak w ogole to witam z rana wszsytkie wyspane i niewyspane Mamy - obecne oraz przyszle. dziewczynkom przeterminowanym zycze naglego zwrotu akcji
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() fajne zakupki i bardzo przyjemny nałóg ![]() Mój smyk od 22 przespał do 6 rano z jedną pobudka na jedzenie. Ale o 3.00 zjadł błyskawicznie i zaraz usnął ![]() A teraz zjadł śniadanko, leży w łóżeczku i się ze mną kłóci
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
gratuluje nowych coraz lepszych osiągnięc maluchów Lili,Agni,Karolinee, Madziaranew ![]() MONICZKA GRATULACJE SERDECZNE ![]() |
|
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
Ja klasycznie - po wyprawieniu Tzta do pracy nadrobiłam zaległości i oczy mi się zamykają, więc zamiast odpisywać dośpię, bo mi literk przed oczmi wirują
Miłego dnia
|
|
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kiedy masz termin cc? Cytat:
|
||
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Babonik - zapomnialam wczesniej zapytac, a juz nie bede pisac w tamtym watku - wystapilas do ZUSu o wczesniejsze rozpoczecie macierzynskiego??
ja, wyobraz sobie, zalozylam firme od 1.08, a wlasciwie odwiesilam, bo zalozylam w marcu tylko bez zadnych ruchow "biznesowych" po 3 tygodniach zawiesilam (pisalam Ci wtedy o powodach). No ale teraz troche mi sie skomplikowala sytuacja, wiec asekuracyjnie - znow jestem "prezeska" ha ha i moze nawet uda mi sie jedna wieksza transakcja - nie zarobie na tym, ale jak bede miala sprzedaz to sie przynajmniej ZUS nie doczepi, ze firma fikcyjna... ![]() mam jeszcze tydzien-dwa na to wszystko, bo po 15tym kazali mi sie zglosic na CC duzo czasu nie zostalo, ale chyba dam rade![]() I raczej - rowniez asekuracyjnie - nie bede sie rzucac na ta najwyzsza skladke.. Ale to jeszcze zobaczymy
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-05 o 08:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

wszystko wylecialo z pampersa na moje spodnie,a potem na podkladke na ktorej go polozylam.to sie nazywa mega szybkie i skuteczne dzialanie

za kupkę 

. Za kilka tygodni będziemy marzyły o chwili odpoczynku 
kl aski:
a my czekamy kiedy łaskawie się obudzi na papu i kąpiel 

zobaczymy jak to bedzie

Tyle sie nasluchalam, ze to chlopcy przede wszsytkim je maja, a tu sie okazuje, ze dziewczyny tez to spotyka