Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 07:21   #3721
ganimedea
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej , mogę się przyłączyć? też mam ten problem co wy , ciągle dokupuje nowe kosmetyki ( szczególnie szampony coraz to inne) , a moja kosmetyczka pęka w szwach - aż ostatnio oddałam kilka kosmetyków koleżance w ramach rewanżu za coś. Szok jak widzę jakąś fajną promocję to zaraz muszę mieć nowy kosmetyk ;D

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

mogła by któraś z was podesłać mi przykład takiej listy? bo nie bardzo wiem jak się za nią zabrać ?

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Wiecie co tak sobie myślę ,że na początek mojego "odwyku" postaram się nie kupować więcej niż 1 kosmetyk w Avonie miesięcznie - tam zawsze tyle promocji ,szczególnie w katalogu dla konsultantek ,że jestem chora a później jak przychodzą kosmetyki nie zawsze jestem zadowolona. Cena nie zawsze idzie w parze z wielkością i jakością. I jednak większa radość z małego zakupu co jakiś czas ... przynajmniej jak dla mnie
Witaj

Przykład takiej listy znajdziesz w naszych podpisach - ja mam akurat dosyć uproszczoną wersję (możesz dodać sobie np. daty ważności czy sporządzić takową w excelu, żeby móc przesortowywać sobie kosmetyki według różnych kryteriów).

Postanowienie masz bardzo dobre, czyli motywacja na początek jest Też kiedyś sporo w Avonie kupowałam, a teraz bywa, że nic nie biorę nawet 3-4 katalogi z rzędu (inna sprawa, że niewiele mam kategorii, w których brak zapasów )

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 08:31   #3722
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
hej , mogę się przyłączyć?
Stary 2011-08-04, 08:42   #3723
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

actriz, anita, witajcie!

Hosenko, przepraszam, ze sie spóźniłam, ale najlepsze życzenia dla Ciebie, spełnienia kolejnych marzeń!Cudownego ślubu, wesela i żeby już wszystko w życiu układało Ci się tak jak tego chcesz!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 08:44   #3724
Hosenka*
Zakorzenienie

Zużyłam czarną kredke do oczu

Ten tusz Eveline z zestawu z Biedronki jest super! Co prawda trochę suchy i mógłby bardziej wydłużać, ale faktycznie zagęszcza rzęsy Jutro spróbuję połączyć go z innym tuszem, żeby był też bardziej czarny.

Luskap: dziękuje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 10:16   #3725
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

witaj anita w moim podpisie tez mozesz zobaczyc sobie jak wyglada lista

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 11:48   #3726
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Wg mnie jest taki sam. Tylko mniej się świeci, ale wiadomo, że na aukcji specjalnie tak zrobili
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Bilans udany, mało wydałaś. Nie chciałaś arbuzowej mgiełki do kompletu?
Co do welonu - wydaje mi się, że jest taki, jak w aukcji. Wiadomo, że tam komputerowo dorobili błysk kamyczków, żeby zachęcić... Czasem jak oglądam na aukcjach jakieś ubrania, to aż oczy bolą od patrzenia na te wyfotoszopowane modelki i błysk od każdego kolczyka/naszyjnika.
Fajnie, że macie już obrączki. Do ślubu coraz bliżej. Stresujesz się?
Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ten sam welon.
Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
nynka87 tak się poprzyglądałam i jak dla mnie to ten sam welon
dziewczyny kurde no u mnie w domu każdy kto go widział na żywo twierdzi co innego, ja po zdjęciu byłam przekonana że on będzie obszyty kamyk przy kamyku a nie z takimi przerwami
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nynka: ja też mam szczupłe palce - "pierścionkowy" ma rozmiar 9 (pierścionek zaręczynowy mam 9,5 bo nie było mniejszego i musze na niego uważać)
Proste - miałam na myśli, że bez żadnych kamyczków, wzorków i jednobarwne. A kształt, jak pisałam, zaookrąglone, takie wypukłe.
Dla siebie chcą wąską (3 mm) żeby ładnie wygladała z pierścionkiem, TŻ szerszą, choć tez nie bardzo, bo tę ma szczupłe palce.
ja również nie chciałam kamyczków bo takich obrączek nie da się zmniejszyć ani powiększyć a nigdy nie wiadomo jak to będzie co do prostych obrączek - też taki chcieliśmy a gdy zaczęliśmy mierzyć to nie spełniły naszych oczekiwań
Twoja będzie w tym stylu?
http://www.taxor.pl/obraczki_slubne.php?ido=64&kol=4
my jak oglądaliśmy to tylko jedna miała 3 mm reszta wszystkie szersze
Stary 2011-08-04, 11:56   #3727
Hosenka*
Zakorzenienie

Nynka: ale szerokość jest do dopasowania
Tak, tego typu, tylko widzieliśmy z bledszego złota, które ładnie wyglądają z moim pierścionek (pod niego dobieramy )

Co było z nimi nie tak? My mierzyliśmy i najbardziej sie nam podobają
(TŻ zawsze prosił o taką w kolorze cielistym, żeby nie było widać wariat )

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-08-04 o 11:57
Stary 2011-08-04, 12:02   #3728
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nynka: ale szerokość jest do dopasowania
Tak, tego typu, tylko widzieliśmy z bledszego złota, które ładnie wyglądają z moim pierścionek (pod niego dobieramy )

Co było z nimi nie tak? My mierzyliśmy i najbardziej sie nam podobają
(TŻ zawsze prosił o taką w kolorze cielistym, żeby nie było widać wariat )
wiem że do dopasowania ale ja nie zdecydowałabym się na coś takiego nie mając jej wcześniej na ręku, taka już ze mnie po prostu maruda a mój TŻ chciał żeby obrączka była widoczna niech wszyscy wiedzą że on już żonaty, a co dla nas takie proste były że tak powiem za proste
Stary 2011-08-04, 12:21   #3729
Hosenka*
Zakorzenienie

No chyba , że tak Mam zamiar nosić na tym samym placu co zaręczynowy, więc żadnej skomplikowanej nie mogę mieć.

Instagram

Stary 2011-08-04, 12:26   #3730
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba , że tak Mam zamiar nosić na tym samym placu co zaręczynowy, więc żadnej skomplikowanej nie mogę mieć.
przy moim zaręczynowym nawet cienka obrączka nie bardzo wyglądała więc raczej i tak nie będę nosić razem z obrączek jesteśmy oboje zadowoleni i to najważniejsze prawda? nam się mają podobać a tak w temacie to kupiłam biedronkowe masło ale już nie pamiętam które bo zostało u TŻa
dziewczyny chodzące na solarium powiedzcie mi, na ile minut iść na pierwszy raz? nigdy nie byłam, opalałam się tylko na słońcu teraz też jestem już troszkę opalona a za bardzo też nie mam zamiaru być
Stary 2011-08-04, 12:58   #3731
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem jak oglądam na aukcjach jakieś ubrania, to aż oczy bolą od patrzenia na te wyfotoszopowane modelki i błysk od każdego kolczyka/naszyjnika.

Dalej trzymamy kciuki - Oby zadzwoniła jutro, bo takie czekanie przez dwa tygodnie w niepewności będzie ciężkie.
Jak są wyfotoszopowane, to jeszcze nie ma tragedii. Kojarzę jedną babkę, która po protu jest straszna sama w sobie Plantynowe natapirzone włosy, tipsy, solara już chyba maksymalna, makijażu pół tony - sztuczna do granic możliwości... Aż mam odruch wymiotny, jak się na nią natykam
Dziękuję Myślałam, że jeśli miałabym przyjść, to zadzwoniłaby jeszcze wczoraj, no ale na razie cisza. Wydaje mi się, że jednak będzie dzwoniła po 15. sierpnia.

Cytat:

dzień dobry
nazywam się actriz jestem uzależniona od kosmetyków od nie pamiętam kiedy

Nusia kurczę też bym chciała pracować w YR
Witamy w naszym gronie Czekamy na listę - dziewczyny już Ci wyjaśniły, co i jak
Co do pracy w YR, to jeśli ją dostanę, to na pewno nie wpadnę znów w wir zakupów Moje uzależnienie zaczęło się, jak pracowałam w SP, więc teraz nauczona doświadczeniem już się nie dam A za kciuki dziękuję bardzo.

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
No to zaczęłam kiepski sierpień od wizyty w Biedronce. Jeszcze panią kasjerkę sprowadziłam na złą drogę bo tak oglądała mój balsam Eveline, że pewnie zaraz poleciała sobie odłożyć.

Nusia.
Oj tam, oj tam

Cytat:
O to bardzo dobre wieści i ciąg dalszy kciuków.

Cytat:
Moje zakupy:
- masła 3 szt
- balsam Eveline Mango
- żel do mycia twarzy BeBeauty
- 4 szt pudru do kąpieli
Oj, to teraz będzie smarrrowanie

Cytat:
zgadza się wish lista na wątku o YR już jest kwota też no ale ja w YR to szaleję głównie raz na rok, z okazji książeczki rabatowej
Jakiej książeczki rabatowej? Czy tylko ja nigdy jej nie widziałam? (no chyba, że ona jest np. wysyłkowo)

Cytat:
Widzę, ze Biedronkowe szaleństwa trwają. Sama jestem przed zakupami jeszcze i aż mnie nosi, że nic nie widziałam.
A ja dzielnie się opieram kuszeniu
Skoro masz tylko dwa nawilżacze, to spokojnie możesz sobie coś kupić - byle nie za wiele
A czy te masła (Africa, itp.) są w stałej ofercie?
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 12:59   #3732
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nynka: ja też mam szczupłe palce - "pierścionkowy" ma rozmiar 9 (pierścionek zaręczynowy mam 9,5 bo nie było mniejszego i musze na niego uważać)
A mi się wydawało, że ja mam szczupłe palce Na serdecznym mam rozmiar 11.

Cytat:
A w tym miesiącu to w ogóle przejdę sama siebie.
Ja za to chyba będę mieć najlepszy miesiąc

Cytat:
Taka zła byłam wczoraj, że nawet sobie tego nie wyobrażacie TŻ po 2 smsch to wyczuł i kochany zadzwonil mnie pocieszać Powiedział, że sama robie piękne makijaże, zrobie sobie 2 czy 3 razy taki jaki bym chciała na ślub, żeby mi się wizja utrwaliła i ew. jakieś poprawki zrobiła i już bez stresu pomaluje się w dzień ślubu "ale i tak jesteś kochanie piękna, więc mozesz iśc nawet bez makijażu"

A szkoda, szkoda ... Dziwne w sumie ... Młoda dziewczyna, ma fajne kosmetyki, a jakoś tak bez pojęcia jest. Po prostu przekombinowała - widziałam zdjęcia pomalowanych przez nią dziewczyn i bardzo ładnie wyglądały, ale były to "klasyczne" makijaże. Ja chciałam coś "innego" no i to miałam
Kochany TŻ Ja też usłyszałam wczoraj podobną "gadkę" i aż byłam zdziwiona Ostatnio zaczęłam prawie codziennie malować usta (wcześniej rzadko - no ale kiedyś muszę zużyć te błyszczyki i szminki ) i TŻ od razu to zauważył (akurat trafił mi się bardzo spostrzegawczy egzemplarz ) i powiedział mi, że ja wcale się nie muszę malować, bo sama w sobie jestem piękna, że bez makijażu wyglądam równie pięknie, że uwielbia mój widok, jak się rano budzę, itd.
A co do tej dziewczyny, to rzeczywiście dziwne, że inne laski pomalowała ładnie, a z Tobą jakoś "nie wyszło"

Cytat:
aha no to Wam powiem, że chyba zwariowałyście przecież ja bym musiała na co najmniej miesiąc się zakopać w tym i spisywać spisywać spisywać o matko serio mówicie? dobra zrobię ale nie wiem na kiedy bo trochę mi to zajmie czasu
Uwierz mi, że warto się trochę pomęczyć Przynajmniej później masz ogarnięty cały zbiór no i - nie ma co ukrywać - jest to skuteczny sposób na niekupowanie zbędnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Ja jutro jade do centrum, musze pociac wlosy bo siegaja mi do pasa
Mmm marzę o takich Dzielnie zapuszczam!

Cytat:
Witamy i czekamy na listę

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Postanowienie masz bardzo dobre, czyli motywacja na początek jest Też kiedyś sporo w Avonie kupowałam, a teraz bywa, że nic nie biorę nawet 3-4 katalogi z rzędu (inna sprawa, że niewiele mam kategorii, w których brak zapasów )
A ja wybrałam najbardziej ekstremalną drogę - przestałam w ogóle bawić się w Avon

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny chodzące na solarium powiedzcie mi, na ile minut iść na pierwszy raz? nigdy nie byłam, opalałam się tylko na słońcu teraz też jestem już troszkę opalona a za bardzo też nie mam zamiaru być
Zależy, jaką masz karnację. Ja np. mam bardzo jasną i jak zaczynałam chodzić (nieopalona), to zaczynałam od 5 min. A jak byłam trochę opalona, to 7 min.

Idziemy dziś z TŻ do ZOO Od wczoraj jest znów pięęękna pogoda
Stary 2011-08-04, 14:09   #3733
Hosenka*
Zakorzenienie

Poprosiłąm mamę, żeby mi kupiła kufer w Biedronce Przełożę sobie zapasowe żele i masła z pudeł po Avonie

Instagram

Stary 2011-08-04, 14:14   #3734
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Jak są wyfotoszopowane, to jeszcze nie ma tragedii. Kojarzę jedną babkę, która po protu jest straszna sama w sobie Plantynowe natapirzone włosy, tipsy, solara już chyba maksymalna, makijażu pół tony - sztuczna do granic możliwości... Aż mam odruch wymiotny, jak się na nią natykam
Dziękuję Myślałam, że jeśli miałabym przyjść, to zadzwoniłaby jeszcze wczoraj, no ale na razie cisza. Wydaje mi się, że jednak będzie dzwoniła po 15. sierpnia.
tak ja też wiem która to, jest straszna, a w dodatku na aukcji strojów kąpielowych zobaczyłam, że ma sztuczne cycki RÓWNIEŻ, bo od spodu piersi widać było blizny
trzymam też kciuki

Dzwoniłam do dziekanatu- jest już mój dyplom więc jutro mam zabiegany dzień (to moj ostatni dzień wakacji) bo muszę isć do UP po skierowanie, zanieść je do szkoly, jechać na uczelnię odebrać dyplom i iść do studium pedagogicznego złożyć dokumenty o zaświadczenie o przygotowaniu pedagog. mam nadzieję, ze się wyrobię i że dotrę na miejsce (nie wiem gdzie to studium, ale wydrukowałam mapę)

Dziewczyny, a mogę sobie kupić w Biedronie jakieś masełko? Bo mam ochotę też na peeling (mam 1 w użyciu i 1 w zapasie)
Stary 2011-08-04, 14:17   #3735
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: tak zeszłaś z ilości balsamów i maseł?

Instagram

Stary 2011-08-04, 14:26   #3736
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

nie to dotyczyło peelingów
Stary 2011-08-04, 18:34   #3737
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Luskap: tak zeszłaś z ilości balsamów i maseł?
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
nie to dotyczyło peelingów

Przejrzałam przy okazji sprzątania po malowaniu mieszkania swoje kosmetyki i stwierdzam, że w sierpniu kilka się na pewno skończy . Gdy pomyślę, że przez ostatnie 2 miesiące miałam tylko 2 zużycia, to ta perspektywa wygląda nadzwyczaj budująco

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2011-08-04, 20:17   #3738
actriz
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny kurde no u mnie w domu każdy kto go widział na żywo twierdzi co innego, ja po zdjęciu byłam przekonana że on będzie obszyty kamyk przy kamyku a nie z takimi przerwami
a jakie to są kamyczki? bo.. no nie wiem czy to akurat by był dobry pomysł przy welonie ale u mnie w szkole tańca (tak, tak, tańcuję sobie od.. no będzie już 4 lat ) był jakiś czas temu "szał" na diamenciki na butach do łaciny było zbiorowe kupowanie dżetów w Grażce (hurtownia krawiecka) i później taką maszynką specjalną przytwierdzanie do butów. niby można to zrobić również zwykłym żelazkiem tyle, że jest o wiele trudniej nie przypalić satyny na butach

Cytat:
Witamy w naszym gronie Czekamy na listę - dziewczyny już Ci wyjaśniły, co i jak
Co do pracy w YR, to jeśli ją dostanę, to na pewno nie wpadnę znów w wir zakupów Moje uzależnienie zaczęło się, jak pracowałam w SP, więc teraz nauczona doświadczeniem już się nie dam A za kciuki dziękuję bardzo.

Jakiej książeczki rabatowej? Czy tylko ja nigdy jej nie widziałam? (no chyba, że ona jest np. wysyłkowo)

tak mnie przestaszyłyście tą listą, że aż wczoraj wygrzebałam wszystko co się prawie kończy, żeby jak najszybciej zużyć u mnie to jest właśnie największy problem, że jeszcze jedno nieskończone a już kupuję następne i później mam kilka otwartych
hm, w SP by mnie chyba tak bardzo nie kusiło jak w YR

książeczka rabatowa z czekami zniżkowymi jest rozdawana w sklepach stacjonarnych co roku na wakacje (ważna od 1.07 do 31.08), zazwyczaj dostanie się jak się zrobi jakiś zakup ale jak się poprosi "z biegu" to też powinni dać

raczej w limitowanej

Cytat:
Dzwoniłam do dziekanatu- jest już mój dyplom więc jutro mam zabiegany dzień (to moj ostatni dzień wakacji) bo muszę isć do UP po skierowanie, zanieść je do szkoly, jechać na uczelnię odebrać dyplom i iść do studium pedagogicznego złożyć dokumenty o zaświadczenie o przygotowaniu pedagog. mam nadzieję, ze się wyrobię i że dotrę na miejsce (nie wiem gdzie to studium, ale wydrukowałam mapę)
oo Ty już Pani pedagog a ja dopiero zaczynam drugi rok jaką miałaś specjalizację? i chcesz pracować w szkole?

Cytat:

Przejrzałam przy okazji sprzątania po malowaniu mieszkania swoje kosmetyki i stwierdzam, że w sierpniu kilka się na pewno skończy . Gdy pomyślę, że przez ostatnie 2 miesiące miałam tylko 2 zużycia, to ta perspektywa wygląda nadzwyczaj budująco

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 21:17   #3739
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam też kciuki

Dziewczyny, a mogę sobie kupić w Biedronie jakieś masełko? Bo mam ochotę też na peeling (mam 1 w użyciu i 1 w zapasie)
Dziękuję za kciuki
Fajnie, że dyplom już jest, oby jutro udało Ci się wszystko załatwić
Znając ilość Twoich smarowideł, to chyba nie powinnaś

Cytat:
hm, w SP by mnie chyba tak bardzo nie kusiło jak w YR

książeczka rabatowa z czekami zniżkowymi jest rozdawana w sklepach stacjonarnych co roku na wakacje (ważna od 1.07 do 31.08), zazwyczaj dostanie się jak się zrobi jakiś zakup ale jak się poprosi "z biegu" to też powinni dać
Jakbyś miała zniżki pracownicze + darmowe kosmetyki, to wiesz...
Dzięki za info o książeczce

Byłam dziś w tym ZOO, super było, cieszyłam się jak głupia na widok zwierzątek

Dziś w nocy rodzice jadą na 3 dni do Pragi, także znów będę mieć TŻ-a u siebie Ale to pewnie już ich ostatni wyjazd w te wakacje...

Poszedł mi krem do stóp.
Stary 2011-08-04, 21:37   #3740
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszamy, zapraszamy.
Cytat:
Skoro masz tylko dwa nawilżacze, to spokojnie możesz sobie coś kupić - byle nie za wiele
Chłopak mi mówi, że mogę kupić, jak będę miała jeden i to na wykończeniu. Nie, masła Afryka itd nie są w stałej ofercie.
Cytat:
Gratulacje, że masz już dyplom! Powodzenia jutro z tym załatwianiem wszystkiego.
Peeling tak, ale kolejne masełko?
Cytat:
(tak, tak, tańcuję sobie od.. no będzie już 4 lat )
Tańcujesz sobie? A co tańcujesz? Ja śmigam teraz z chłopakiem na 3 kursy tańca. A kilka innych mamy już za sobą. Ale to wszystko tak dla siebie, a nie wyczynowo.
Kończ to, co masz otwarte. Będziesz miała dużo zużyć na początek - tak na zachętę.
Cytat:
Muszę mojemu lubemu przypomnieć, że idziemy do ZOO od 4 lat i nie możemy dojść.
z krem.

Melduję, że jestem po Biedronkowych szaleństwach. Zakupy kosmetyczne zrobiłam przez telefon, bez wychodzenia z domu. Ale ostatecznie i tak wylądowałam w B. i wtedy kupiłam bambusa i twarde podkładki na biurko.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 22:00   #3741
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie to są kamyczki? bo.. no nie wiem czy to akurat by był dobry pomysł przy welonie ale u mnie w szkole tańca (tak, tak, tańcuję sobie od.. no będzie już 4 lat ) był jakiś czas temu "szał" na diamenciki na butach do łaciny było zbiorowe kupowanie dżetów w Grażce (hurtownia krawiecka) i później taką maszynką specjalną przytwierdzanie do butów. niby można to zrobić również zwykłym żelazkiem tyle, że jest o wiele trudniej nie przypalić satyny na butach
przezroczyste kamyki
Stary 2011-08-04, 22:42   #3742
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Jakbyś miała zniżki pracownicze + darmowe kosmetyki, to wiesz...
Dzięki za info o książeczce

Dziś w nocy rodzice jadą na 3 dni do Pragi, także znów będę mieć TŻ-a u siebie Ale to pewnie już ich ostatni wyjazd w te wakacje...
ojjojjoj to by dopiero był hardkor

ZOO? ja też chcę do ZOO!!

to się będzie działo

Cytat:
Tańcujesz sobie? A co tańcujesz? Ja śmigam teraz z chłopakiem na 3 kursy tańca. A kilka innych mamy już za sobą. Ale to wszystko tak dla siebie, a nie wyczynowo.
Kończ to, co masz otwarte. Będziesz miała dużo zużyć na początek - tak na zachętę.

z krem.

Melduję, że jestem po Biedronkowych szaleństwach. Zakupy kosmetyczne zrobiłam przez telefon, bez wychodzenia z domu. Ale ostatecznie i tak wylądowałam w B. i wtedy kupiłam bambusa i twarde podkładki na biurko.
a tańcuję właściwie to miałam do czynienia już ze wszystkim oprócz baletu (choć podstawy znam ) najpierw długo była salsa solo, później jazz i jego odmiany, hip hop (ale mam do tego dwie lewe nogi i nie mam tego.. "feelingu") i podstawy towarzyskiego (o ile łacinę lubię - najbardziej jive'a sambę i pasodoble - o tyle standard jest dla mnie za sztywny i nudny), salsa w parach, współczesny (za bardzo mnie plecy po nim bolały ) i w końcu bardzo długo chodziłam na modern jazz i afro jazz, później już tylko afro, mała przerwa, powrót i jakiś miesiąc temu podczas powtórki układu współczesno-modernowego źle 'upadłam' i stłukłam kostkę co niestety czuję po dziś dzień (opuchlizna i siniaki już trochę zeszły) ale po wakacjach planuję come back najpierw na salsę w parach (choć na początku to nudy straszne będą ) a później znów na afro
ja raczej też nie wyczynowo bo trochę się za późno za to wzięłam ale co roku uczestniczę w urodzinach szkoły organizowanych w teatrze tańca czasami jakiś pokazik no i kilka lekcji udało mi się współprowadzić
o matko ja o kosmetykach i tańcu to mogę mówić i pisać bez końca dlatego przepraszam za takiego długiego offa

coś daleko to ZOO macie

Ty to jesteś gwiazda

Cytat:
przezroczyste kamyki
hmm.. no to chyba ta wersja z dżetami by tu nie pasowała

Stary 2011-08-04, 22:45   #3743
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

Cytat:
Zużyłam czarną kredke do oczu

Ten tusz Eveline z zestawu z Biedronki jest super! Co prawda trochę suchy i mógłby bardziej wydłużać, ale faktycznie zagęszcza rzęsy Jutro spróbuję połączyć go z innym tuszem, żeby był też bardziej czarny.
Porządne zużycie. Mówisz, że ten tusz taki fajny? Oglądałam go dzisiaj, ale w końcu nie wzięłam, bo napisali, że wydłużający, a przy soczewkach takie są niewskazane. Za to kupiłam pozostałe dwa balsamy Eveline, peeling mango, żele Luksja i 3 świeczki zapachowe. Przesadziłam trochę, ale wszystko ma długie daty ważności (2013/2014) - tak to sobie tłumaczę. I kusi mnie teraz piasek Bielendy, ale raczej nie kupię. A co do świeczek to w domu stwierdziłam, że najładniejsza jest wanilia + pomarańcza, mogłam wziąć jej dwie sztuki, a zieloną herbatę odpuścić.

Cytat:
Mi się wydaje, że jedno byś mogła kupić.

Cytat:
Co kupiłaś?

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 08:32   #3744
Hosenka*
Zakorzenienie

Carrola: ten opis w gazetce jest zupełnie nie trafiony. Tusz nie ppgrubia za bardzo ani nie wydłuża, a zagęszcza rzęsy. Użyłam dziś na niego inny tusz i jest super

Kupiłam wczoraj 2 kuferki

Instagram

Stary 2011-08-05, 09:18   #3745
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
a tańcuję

My teraz chodzimy na dwa kursy salsy (na jednym jest kubańska, na drugim jest liniowa - kubańska o wiele lepsza ) oraz na latynoamerykańskie w parach (ostatnio robiliśmy rumbę, myślałam, że umrę; ciężkie to cholerstwo, a ja nie do końca umiem być taka "kokietka-kobietka", czego wymaga ten taniec). Chodziliśmy też na latino solo - myśleliśmy, że przez 8 zajęć poznamy podstawowe kroki różnych tańców, ale babka sobie wymyśliła, że zrobimy układ choreograficzny z czaczy. Dzięki niej na samą myśl o czaczy dostaję teraz białej gorączki, mam kompletny przesyt. Byliśmy też na podstawach tańca towarzyskiego - najwięcej klepaliśmy walca angielskiego, ale to był jedyny ze standardu. Zrobiliśmy też odrobinę czaczy, jivvea () i samby (chłopak mi mówi, że w sambie skaczę jak żaba ). Fajna sprawa tak sobie potańczyć, po wakacjach nie będzie na to tyle czasu. A Tobie życzę powrotu do zdrówka, żebyś mogła skakać i hulać na nowo.
Aaa, wybaczcie offa.
Cytat:
Porządne zużycie. Mówisz, że ten tusz taki fajny? Oglądałam go dzisiaj, ale w końcu nie wzięłam, bo napisali, że wydłużający, a przy soczewkach takie są niewskazane. Za to kupiłam pozostałe dwa balsamy Eveline, peeling mango, żele Luksja i 3 świeczki zapachowe. Przesadziłam trochę, ale wszystko ma długie daty ważności (2013/2014) - tak to sobie tłumaczę. I kusi mnie teraz piasek Bielendy, ale raczej nie kupię. A co do świeczek to w domu stwierdziłam, że najładniejsza jest wanilia + pomarańcza, mogłam wziąć jej dwie sztuki, a zieloną herbatę odpuścić.

Co kupiłaś?
Wow, widzę, że każda z nas Biedronkuje. Ogromnie kusi mnie balsam Eveline, nawet dzisiaj mi się śniło, że zużyłam kolejne smarowidło do ciała i mogłam kupić nowe. Co do świeczek to wg mnie też w+p pachnie najładniej.

Wrzucam foty moich zakupów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5191.jpg (119,1 KB, 21 załadowań)

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 09:39   #3746
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam wczoraj 2 kuferki
Obydwa na zapasy kosmetyczne?

Kusicie tym mangiem i winogronem Dziś jadę do Biedry po spożywkę i pewnie głowa będzie mi się sama kręciła w kierunku kosmetyków

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2011-08-05, 09:51   #3747
Hosenka*
Zakorzenienie

Gani: tak Przez zakupy żelowe i masłowe Eveline, musiałam zaadaptować 2 pudełka po Avonie, na nie właśnie. Mam nadzieję, że w kufrach się choć część zmieści

Instagram

Stary 2011-08-05, 11:19   #3748
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Chłopak mi mówi, że mogę kupić, jak będę miała jeden i to na wykończeniu. Nie, masła Afryka itd nie są w stałej ofercie.

E no bez przesady z tym jednym i to w dodatku na wykończeniu
W takim razie może kupię kiedyś, pewnie jeszcze się pojawią.
Coś daleko macie to ZOO Gdyby to zależało od mojego TŻ-a, to też pewnie byśmy poszli za nie wiadomo ile Ale wczoraj rano zadzwoniłam i poinformowałam go, że idziemy

Cytat:
ojjojjoj to by dopiero był hardkor

ZOO? ja też chcę do ZOO!!

to się będzie działo
No właśnie dla mnie był, ale dotarło to do mnie, jak już sobie narobiłam sporych zapasów
No to idź do ZOO, fajnie jest
Oj będzie, choć szkoda, że brat został

Cytat:
Carrola: ten opis w gazetce jest zupełnie nie trafiony. Tusz nie ppgrubia za bardzo ani nie wydłuża, a zagęszcza rzęsy. Użyłam dziś na niego inny tusz i jest super
Ale jeśli tusz ma w nazwie "wydłużający", tzn. że ma mikrowłókna, które mogą dostać się do oka i zabrudzić soczewkę. Niestety się o tym kiedyś przekonałam (drażniło oko) i już więcej dziękuję za takie tusze

Cytat:
Aaa, wybaczcie offa.
Dziewczyny, przestańcie tak pisać Przecież to nie jest wątek tylko na zasadzie "kupiłam coś tam, zużyłam coś tam". Tu się gada o wszystkim.
Stary 2011-08-05, 13:54   #3749
actriz
Zadomowienie

Cytat:

My teraz chodzimy na dwa kursy salsy (na jednym jest kubańska, na drugim jest liniowa - kubańska o wiele lepsza ) oraz na latynoamerykańskie w parach (ostatnio robiliśmy rumbę, myślałam, że umrę; ciężkie to cholerstwo, a ja nie do końca umiem być taka "kokietka-kobietka", czego wymaga ten taniec). Chodziliśmy też na latino solo - myśleliśmy, że przez 8 zajęć poznamy podstawowe kroki różnych tańców, ale babka sobie wymyśliła, że zrobimy układ choreograficzny z czaczy. Dzięki niej na samą myśl o czaczy dostaję teraz białej gorączki, mam kompletny przesyt. Byliśmy też na podstawach tańca towarzyskiego - najwięcej klepaliśmy walca angielskiego, ale to był jedyny ze standardu. Zrobiliśmy też odrobinę czaczy, jivvea () i samby (chłopak mi mówi, że w sambie skaczę jak żaba ). Fajna sprawa tak sobie potańczyć, po wakacjach nie będzie na to tyle czasu. A Tobie życzę powrotu do zdrówka, żebyś mogła skakać i hulać na nowo.
Aaa, wybaczcie offa.

Wow, widzę, że każda z nas Biedronkuje. Ogromnie kusi mnie balsam Eveline, nawet dzisiaj mi się śniło, że zużyłam kolejne smarowidło do ciała i mogłam kupić nowe. Co do świeczek to wg mnie też w+p pachnie najładniej.

Wrzucam foty moich zakupów.

kubańskiej za bardzo nie lubię za to L.A. jest cudowna ale ruedy de casino to już zupełnie nie pojmuję rumba ciężka?! no co Ty! łatwiutkie a tym bardziej przy swoim TŻcie o mamusiu! ja też na same słowa cha-cha dostaję odruchu wymiotnego za dużo i za nudne to walc angielski jest niezły ale dużo fajniejszy wiedeński haha samba powinna nazywać się skakanka ja bez tańca nie potrafię długo wytrzymać więc tańcuję prawie cały rok a co do kontuzji to już nie z takimi się tańczyło (moja koleżanka nawet z gipsem na ręku przychodziła na treningi, a ja rok temu na pokazie w teatrze tańczyłam z plastrami rogrzewającymi na całych plecach, żeby zmniejszyć ból) więc muszę dać radę dziękuję

bo z promocji trzeba korzystać
mnie też strasnzie kusi ten balsam Eveline

Edytowane przez actriz
Czas edycji: 2011-08-05 o 20:26
Stary 2011-08-05, 13:57   #3750
actriz
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie dla mnie był, ale dotarło to do mnie, jak już sobie narobiłam sporych zapasów
No to idź do ZOO, fajnie jest
Oj będzie, choć szkoda, że brat został

Dziewczyny, przestańcie tak pisać Przecież to nie jest wątek tylko na zasadzie "kupiłam coś tam, zużyłam coś tam". Tu się gada o wszystkim.

chciałabym ale za bardzo nie mam z kim muszę kogoś wyciagnąć dawno nie byłam
i na brata można znaleźć jakiś sposób
dziękujemy za wyrozumiałość rozumiem, że lubicie czytać o naszych tanecznych wyczynach [brakuje mi tu emotki <tancze> z gg]

Cytat:
Obydwa na zapasy kosmetyczne?

Kusicie tym mangiem i winogronem Dziś jadę do Biedry po spożywkę i pewnie głowa będzie mi się sama kręciła w kierunku kosmetyków
peeling winogronowy wczoraj przeszedł testy i wypadł pozytywnie

przepraszam za post pod postem ale te ograniczniki w emotkach mi przeszkadzją

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości