Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 09:56   #3811
olla74
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
w tym zestawie za 19,90 w tej miniaturce szamponu mam tylko połowę opakowania pełną to normalne w tych miniwersjach czy pisać żeby mi dołączyli teraz drugi?
Też tak mam. I nawet dziecię dostał opirnicz ,że używało.

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
w sumie to pies ich... wiadomo co nie chce mi się pisać o 25 ml szamponu... miało być na gratis, ale trudno
No trochę nie fer, tez miało iść na gratis ale połowy nie dam.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:03   #3812
katniewojt
Zakorzenienie

Dziewczęta, czy któraś z Was ma charm zegarek, który jest teraz na wyprzedaży? Jak się spisuje? Nie ściera się, warto go wziąć?
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:05   #3813
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo-połowa szamponu
to zważ go i porównaj z gramaturą z listy pobrań która to listę masz w tej paczce.... szampon ma 50ml, wiecie ile zajmuje 50'tka wódki? na pewno wiecie bo to taki strandardowy element pomiarowy w naszym kraju
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:15   #3814
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
to zważ go i porównaj z gramaturą z listy pobrań która to listę masz w tej paczce.... szampon ma 50ml, wiecie ile zajmuje 50'tka wódki? na pewno wiecie bo to taki strandardowy element pomiarowy w naszym kraju
no właśnie nie ma co dramatyzować podana jest ilość mililitrów do wszystkiego można się doczepić, że nie jest pełne, chociażby sucha karma dla kota w pudełku, na opakowaniu podana jest waga, za którą płacisz i zgadza się z zawartością, chociaż jak otworzysz pudełko to produkt zajmuję 1/3 opakowania
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:38   #3815
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kissms Pokaż wiadomość
Witam , dziewuszki mam pytanie czy jeżeli wysłałabym im zwrot torebki Jenna zakupiony w październiku zeszłego roku to uwzględnia mi zwrot ? Klientka chce zwrotu kasy , bo mało co jej uzywała a strasznie zeszła jej ta lakierowana powłoka i jest popękana .A za te pieniądze powinna troszkę posłuzyć .. Co radzicie .. pomóżcie
Tak jak dziewczyny pisały Avon daje 3 miesiące gwarancji i będą utrudniać, chyba, że powołasz się na prawo i paragrafy, na rękojmię.. Tu dziewczyny próbowały tego i wygrały.
A klientka też, nie wiedziała, że ma na zwrot tylko 3 miesiące?

Możesz jeszcze zrobić tak; kupisz raz jeszcze Jennę, dać nową klientce, a zepsutą zwrócić (jako nową).

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która z tych dwóch wód Reese jest najładniejsza? Bo doktor z mamy pracy chce kupić wnuczkom, a mama powiedziała o tej promocji wyprzedażowej i nie wiem, którą polecić, a wiecie, on dosyć dużo kupuje, więc nie chcę mu polecić byle czego
Ta zielona jest bardziej drapieżna, ma słodkie podbicie, chyba trwalsza nawet. Żółta delikatniejsza, letnia, bardziej taka herbaciana.
Stary 2011-08-05, 10:41   #3816
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ta zielona jest bardziej drapieżna, ma słodkie podbicie, chyba trwalsza nawet. Żółta delikatniejsza, letnia, bardziej taka herbaciana.
Może wezmę tę pomarańczową (żółta to dopiero niedługo wejdzie ), podejrzewam, że to młode dziewczyny, więc powinna się spodobać
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:51   #3817
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Może wezmę tę pomarańczową (żółta to dopiero niedługo wejdzie ), podejrzewam, że to młode dziewczyny, więc powinna się spodobać
Oj, tak, ja już nie pamiętam dobrze koloru
Mnie też bardziej się podoba pomarańczowa tylko, że nie jest trwała
Stary 2011-08-05, 10:52   #3818
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
No ok,ok,ale jak już dają te 50 ml to mogliby zrobić do nich normalne opakowania ,albo te co teraz są uzupełnic do pełna.
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:55   #3819
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
podkład w płynie "Idealny kolor" jest w kat.13 na str.68 nad pędzlem do twarzy -w prawym dolnym rogu
za drogo czekamy na promocję

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Jakie próbki najczęściej dajecie nowym klientkom? Chodzi mi o osoby, których prawie nie znacie, bo koleżanki to zawsze inaczej
perfumy-staram się dawać te próbki,których zapach będzie na promocji w kolejnym katalogu i kremy,głównie Solutions,chyba ze kobitka starsza i duże zamówienie złożyła to Anew
Cytat:
Dziewczyny, która z tych dwóch wód Reese jest najładniejsza? Bo doktor z mamy pracy chce kupić wnuczkom, a mama powiedziała o tej promocji wyprzedażowej i nie wiem, którą polecić, a wiecie, on dosyć dużo kupuje, więc nie chcę mu polecić byle czego
Zielona jest słodka,cięższa na zimę moim zdaniem,pomarańczowa świeża,rześka,bardzo przyjemna,na teraz
Cytat:
Możesz jeszcze zrobić tak; kupisz raz jeszcze Jennę, dać nową klientce, a zepsutą zwrócić (jako nową).
Zrobiłam tak kiedyś z butami bo zgubiłam z pierwszych paragon
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 10:55   #3820
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
no właśnie nie ma co dramatyzować podana jest ilość mililitrów do wszystkiego można się doczepić, że nie jest pełne, chociażby sucha karma dla kota w pudełku, na opakowaniu podana jest waga, za którą płacisz i zgadza się z zawartością, chociaż jak otworzysz pudełko to produkt zajmuję 1/3 opakowania
Masz rację,ale szamponu do połowy wypełnionego jeszcze nie spotkałam.
Ja nie dramatyzuję,nie przeżywam,bo i tak za szamponami Avonu nie przepadam,ale głupio to wygląda strasznie
Stary 2011-08-05, 11:06   #3821
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
Vintage to odpowiednik dawno wycofanego Imagine!
już samo opakowanie mi to sugerowało
Cytat:
A nie pamiętam.
Pamiętam zapach. Może dziewczyny będą wiedziały.
Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
mi Summer Breeze przypomina Oasis
no właśnie..teraz nie wiem czy Oasis czy Tropics bo nie pamietam ktory z nich mialam :p

wkurzyłam się dziś! Mam na fakturze ten krem rozjaśniająco-redukujący przebarwienia z netto, na liście pobrań też a w paczce nie zamiast tego jest jakiś kojący balsam po goleniu, którego odwrotnie nigdzie nie ma zapisanego. już im wysmarowałam maila, nie wspominając o balsamie :p
i jadę rozwieźć kosmetyki
Stary 2011-08-05, 11:12   #3822
kasiunia91tcz
Przyczajenie

Witam , chciałabym zapytać o męską wodę MY VIBE . Czy któraś z Was już ją kupiła i wie cos na jej temat? czy jest trwała i czy ładnie pachnie? czy nadaje sie dla młodego chłopaka? chciałabym ją kupić na prezent. Pomoże ktos ?
kasiunia91tcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 11:27   #3823
an92dzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
już samo opakowanie mi to sugerowało

no właśnie..teraz nie wiem czy Oasis czy Tropics bo nie pamietam ktory z nich mialam :p

wkurzyłam się dziś! Mam na fakturze ten krem rozjaśniająco-redukujący przebarwienia z netto, na liście pobrań też a w paczce nie zamiast tego jest jakiś kojący balsam po goleniu, którego odwrotnie nigdzie nie ma zapisanego. już im wysmarowałam maila, nie wspominając o balsamie :p
i jadę rozwieźć kosmetyki
Ja ostatnio miałam zamiast wody signatur balsam do ciała z naturals i zadzwoniłam do nich,w tej paczce mam signatur w bezpłatnych bo oczywiście ostatnio musiałam za niego zapłacić.
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 11:42   #3824
monia1707
Raczkowanie

Ewula 91, miałam tak samo z tym kremem rozjaśniajcym tylko zamiast niego miałam krem pod oczy anew eye lift. Też wysmarowałam maila, napisali że dołączą krem do następnego zamówienia. Ja wspomniałam że mi dali coś czego na fakturach nie było i co ja mam z tym zrobić, ale oni to przemilczeli.. Ja nie wiem jak oni te paczki pakują
monia1707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 11:50   #3825
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia1707 Pokaż wiadomość
Ewula 91, miałam tak samo z tym kremem rozjaśniajcym tylko zamiast niego miałam krem pod oczy anew eye lift. Też wysmarowałam maila, napisali że dołączą krem do następnego zamówienia. Ja wspomniałam że mi dali coś czego na fakturach nie było i co ja mam z tym zrobić, ale oni to przemilczeli.. Ja nie wiem jak oni te paczki pakują
podejrzewam, że pakują setki paczek każdego dnia, a przy starcie katalogu, to już wogóle kocioł, tam pracują ludzie tacy jak my, każdy może się pomylić
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 12:11   #3826
patrycja11
Raczkowanie

Hej Dziewczyny Co powiecie o naszych olejkach , kremach itd do opalania z seri avon sun?? Ja osobiście czuję w nich spyrol;/ Myślałam że trafiłam na feler, olejku spf 6 w ogóle nie dało sie używać jednak po czasie zakupiłam spf 10 i tak samo!! Nie wiem czy to normalne bo nigdy nie czułam w olejkach alkoholu. Co o tym myslicie??
patrycja11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 12:14   #3827
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały Avon daje 3 miesiące gwarancji i będą utrudniać, chyba, że powołasz się na prawo i paragrafy, na rękojmię.. Tu dziewczyny próbowały tego i wygrały.
A klientka też, nie wiedziała, że ma na zwrot tylko 3 miesiące?

Klientka widocznie dobrze zna swoje prawa i wie ,że przysługują jej dwa lata na zwrot towaru wadliwego. A ,że Avon informuje o 3 miesiącach gwarancji na produkty niekosmetyczne ( z wyjatkiem zegarkow) to tylko łamie prawo i szuka naiwnych.W razie problemow kontaktuj sie z Federacją Konsumentow , oni wszystko wyjaśnią Ci pod względem prawnym. Jak ktoś sie daje wykiwać to Avon na tym korzysta.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
podejrzewam, że pakują setki paczek każdego dnia, a przy starcie katalogu, to już wogóle kocioł, tam pracują ludzie tacy jak my, każdy może się pomylić
Tak oczywiście masz rację, tylko jak zbyt często zdarzają sie takie pomyłki ( a zdarzają sie) to sami dla swojego dobra powiini wzmóc kontrole.
Stary 2011-08-05, 12:26   #3828
patusia24
Raczkowanie

witajcie

w katalogu 11 przy zakupie 5 i więcej kremów anew dostawało się gratis wode little red dress,dokonując zwrotu dwóch kremów muszę oddać wodę little red dress?bo klientka chce dokonać zwrotu kremów bo okazało się ,ze ma na nie uczulenie

proszę o pomoc
patusia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 12:27   #3829
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patusia24 Pokaż wiadomość
witajcie

w katalogu 11 przy zakupie 5 i więcej kremów anew dostawało się gratis wode little red dress,dokonując zwrotu dwóch kremów muszę oddać wodę little red dress?bo klientka chce dokonać zwrotu kremów bo okazało się ,ze ma na nie uczulenie

proszę o pomoc
nie musisz zwracac LRD.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 12:32   #3830
patusia24
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28568668]nie musisz zwracac LRD.[/QUOTE]

dziekuje za odpowiedz
patusia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:17   #3831
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monia1707 Pokaż wiadomość
a kazali Ci zapłacić za ten krem teraz? Ja sobie tamten balsam jako prezent przeprosinowy zostawię :p Zapytałam tylko czy dołączą do następnego zamówienia czy uaktualnią fakturę. Bo w 11 już nie będę zamawiać. Czekam na odpowiedź narazie
Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam zamiast wody signatur balsam do ciała z naturals i zadzwoniłam do nich,w tej paczce mam signatur w bezpłatnych bo oczywiście ostatnio musiałam za niego zapłacić.
u mnie to pierwsza taka sytuacja
Stary 2011-08-05, 13:26   #3832
angie_910108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiunia91tcz Pokaż wiadomość
Witam , chciałabym zapytać o męską wodę MY VIBE . Czy któraś z Was już ją kupiła i wie cos na jej temat? czy jest trwała i czy ładnie pachnie? czy nadaje sie dla młodego chłopaka? chciałabym ją kupić na prezent. Pomoże ktos ?
MY VIBE ładnie pachnie, podobnie troche do JUST PLAY zalatuje... co do trwałości to zapytam mojego TŻ

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez angie_910108 Pokaż wiadomość
MY VIBE ładnie pachnie, podobnie troche do JUST PLAY zalatuje... co do trwałości to zapytam mojego TŻ
dla młodego chłopaka jak najbardziej

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja11 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Co powiecie o naszych olejkach , kremach itd do opalania z seri avon sun?? Ja osobiście czuję w nich spyrol;/ Myślałam że trafiłam na feler, olejku spf 6 w ogóle nie dało sie używać jednak po czasie zakupiłam spf 10 i tak samo!! Nie wiem czy to normalne bo nigdy nie czułam w olejkach alkoholu. Co o tym myslicie??
ja wyczuwam spyrol w olejku po opalaniu ale da się przeżyć
angie_910108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:35   #3833
an92dzia
Raczkowanie

Cytat:
Masz rację,ale szamponu do połowy wypełnionego jeszcze nie spotkałam.
Ja nie dramatyzuję,nie przeżywam,bo i tak za szamponami Avonu nie przepadam,ale głupio to wygląda strasznie
Ja na początku jak zaczęłam być konsultantką miałam w paczce puste opakowanie po toniku do twarzy, w szoku byłam bo nic nie było mokre a ani śladu po toniku Ale napisałam do nich i przysłali mi nowy. Ale co najciekawsze mam kuzynkę, która jest konsultantką AVON i ona też miała taką sytuację
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:47   #3834
angie_910108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
Ja na początku jak zaczęłam być konsultantką miałam w paczce puste opakowanie po toniku do twarzy, w szoku byłam bo nic nie było mokre a ani śladu po toniku Ale napisałam do nich i przysłali mi nowy. Ale co najciekawsze mam kuzynkę, która jest konsultantką AVON i ona też miała taką sytuację
dobre ja jeszcze nie miałam takiej sytuacji ale kilka razy zdarzyło mi się że czegoś mi nie zapakowali, zdarza się to tylko ludzie

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
dokładnie tak, zgadzam się
angie_910108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:55   #3835
kasiunia91tcz
Przyczajenie

[QUOTE=angie_910108;285699 96]MY VIBE ładnie pachnie, podobnie troche do JUST PLAY zalatuje... co do trwałości to zapytam mojego TŻ

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

dla młodego chłopaka jak najbardziej

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Dziękuje za opinie, to prosiłabym jeszcze o zapytanie o trwalość
kasiunia91tcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:58   #3836
cheneelle
Zakorzenienie

Też nie wiem jak pakują te paczki. Dzisiaj dostałam paczkę - błyszczyk rose hues tym razem dla koleżanki, balsamy do ust i lakiery do pazurków , jakies próbki. To zamówiłam. A w paczce dostałam krem do twarzy solutions pomarańczowy, choć nie zamówiłam Za pocałunki już te 3 kremy dostałam.
Ktoś sie pomylił, i nie wiem czy do nich napisac czy nie...
Stary 2011-08-05, 14:37   #3837
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiunia91tcz Pokaż wiadomość

Dziękuje za opinie, to prosiłabym jeszcze o zapytanie o trwalość
Dla mnie trwałośc niestety zerowa,nie wyczuwam od mojego tż zapachu po 5 minutach już
Stary 2011-08-05, 14:41   #3838
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

mam nadzieję że pytanie zagineło w gąszczu i ktoś mi odpowie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Witam

Ja do was za poradą, zastanawiam się jaki błyszczyk opalizujący zamówić, zdjęcia widziałam, zastanawiałm się nad Rose Hues ale te zielone drobinki...sama nie wiem, natomiast czytałam że Peach Twist jest różowy czy tez opalizuje na różowo. Jakie dokładnie te dwa kolory są w rzeczywistości? Widać tą opalizację mam nadzieję? Jak dokładnie wygląda ten drugi kolor?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 14:44   #3839
malgosia27
BAN stały

Wiecie co właśnie rozliczyli mi moje zwroty (parę rzeczy) i policzyli mi ,że oddawałam 2 wody Hawaiian shores,a oddawałam aby 1
Stary 2011-08-05, 14:46   #3840
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie co właśnie rozliczyli mi moje zwroty (parę rzeczy) i policzyli mi ,że oddawałam 2 wody Hawaiian shores,a oddawałam aby 1
a może zamawiałaś 2 sztuki i na rozliczeniu jest -2 a naprawde rozliczyli 1.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości