|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
mówiłam jej, że wiem co robie, że nie wymyślam sobie tych pielęgnacji sama, tylko biore niemal wprost przepis od dziewczyn, które z większego siana wyprowadziły po kilku latach włosy na piękne, i że robie dokladnie to co one od kilka lat i one włosów nie stracily.
to co usłyszałam że dziewczyny tu na forum musza kłamać (!!!), bo ONA WIE, że to wpływa źle na włosy ![]() no rozmawiaj sensownie z takim kimś
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
To znaczy nadmiar kosmetyków też szkodzi włosom-wiadomo, przecież one też zawierają detergenty. Ale używanie ich z głową może, z umiarem, nie w kolosalnych ilościach doprowadzi je do składu i ładu
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie martw się i dlatego ja chowam moje kosmetyki do włosów bo mam ich aż tyle, że.......
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jak idzie się opalać krzyczy: Kasia, którego mam użyć?
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
no ja wlaśnie tak delikatnie po kolejnej wojnie zasugerowałam, że niech mnie poucza, jak przeczyta te wszystkie zasoby internetu co ja przeczytałam ... troche odpuściła.
a własnie nawet tu dziewczyny stwierdziły, że mam stosunkowo mało rzeczy - dwa szampony ziołowe, odżywka isana, gliss kur, olej rosmana i ten seboradin z rozmarynem... i to jest wszystko wszystko... więc nie jest źle, napewno nie przesadzam! choc w porownaniu z ilością która ona uzywa, to wiadomo, moja kolekcja wygląda jak pól drogerii dla niej... ale chyba racja - trzeba bardziej "w ukryciu" to robić
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:09 |
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
To faktycznie masz mało kosmetyków ; O Już w moich wyobrażeniach było pół szafy pękającej w szwach!
No ja dziś pojeździłam na rolkach, pierwszy raz od paru dobrych lat, jakoś rewelacyjnie mi nie szło, a zakrętów to już w ogóle nie umiem robić! ![]() Właśnie mi włosy schną, umyłam włosy szamponem z Joanny Rzepa, nałożyłam WAX-a i zrobiłam płukankę pokrzywową. Kurde mam wrażenie, że odkąd płukam włosy pokrzywą to one są jakieś przetłuszczone, nie wiem co się dzieję, ale obiecałam sobie, że jak dzisiaj i jutro będzie tak samo to zrezygnuję z płukanki. Może to też dlatego, że wcześniej myłam włosy resztkami szamponu i wodą..
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
no prawda, malutko, a i tak mam przejścia z tego powodu, cóż poradzić, wierze, że moja rodzicielka z czasem to zaakceptuje
ja dziś zakupiłam sobie półlitrowy kubek na skrzypopokrzywe na noc spryskam sie serodarinorozmarynem i w ogóle chciałam sie pochwalić, że widzę pierwsze efekty olejowania mimo, że musiałam umyć włosy rano, nie były tak bardzo napuszone, wyglądają naprawde lepiej tak więc żadne nikogo gadanie mnie nie odwiedzie od kontynuowania pielęgnacji edit - no i zaraz zmykam robic swoje brzuszki i wymachy wszelkie nogami, a co
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
To super
a powiedz mi, czy te olejki trudno się zmywają? bo właśnie chcę sobie zakupić, a mam włosy przetłuszczające się, że muszę myć codziennie i boję się, że jak zacznę olejować to same strączki tłuste zostaną?
|
#2260 |
|
Przyczajenie
|
poradźcie mi coś, mam włosy 70 cm, ogólnie nie są najgorsze, blask w miare, mam je ścieniowane i te najkrótsze i średnie są zdrowe, ale te najdłusze mam już sporo porozdwajanych i dzieje się to na wysokości 10 cm (mam różne długości i dlatego), i teraz zastanawiam się czy fryzjer zetnie mi aż 10 cm, a ja bym chciała podciąć te porozdwajane ale 5cm to maksimum, a najlepiej jak najmniej ;( i tak jak zetne i dojdą znowu do tej długości to od nowa zaczną się rozdwajać, po prostu taki włos mam, a stosowałam już wszystko na to ;(
Cele na rok 2012 1. schudnąć z 73 na 68 kg (coraz bardziej w to wątpie) 2. zmienić swoje włosy na lśniące proste i miękkie 3. zapuścić włosy z 70 cm na 80 cm ![]() 4. w końcu znaleźć odpowiedni dla siebie make up |
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olejowanie włosów nie powoduje ich szybszego przetłuszczania. Trzeba dokładnie umyć włosy. Ja np. zmywam kokosa i oliwkę dla mam z rossmana szamponem farmony brzozowym z slesem. Również myję włosy codziennie. |
|
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:10 |
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że dużo osób na tym wątku dąży do 50cm tak jak ja . Moje włosy przekroczyły już 40cm (ale nie wiem dokładnie ile mają) i mam nadzieję, że za jakieś pół roku osiągną wymarzoną długość. Ale tak dobrze to nie jest, bo ze względu na to, że mam falowane włosy chciałabym zejść z cieniowania i zapuścić grzywkę, która jest jeszcze krótka. Pewnie wiele zapuszczania przede mną. Na pewno nie planuję drastycznych cięć. Zapuszczam do 50cm, a później regularnie podcinam
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie to cieniowane włosy w ogóle mi się nie podobają
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
dd
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam, że ja kiedyś bardzo lubiłam mocno wycieniowane fryzury na prostych włosach. Efekt tego był taki, że paliłam włosy prostownicą
. Teraz już coraz mniej mi się to podoba. Szczególnie jak ktoś ma niezbyt gęste włosy takie cieniowanie potrafi zaszkodzić i zrobić jeszcze rzadsze piórka. Moje włosy akurat mają objętość i to cieniowanie nie jest na nich aż tak widoczne. Teoretycznie takim falowanym włosom powinno służyć i wydobywać skręt, ale mnie irytuje już trochę, tymbardziej że wolałabym aby moje włosy były prostsze . Szczególnie te postopniowane wióry przy twarzy, bo każdy wiwija się jak chce i w inną stronę. No i jak patrzę, że z tyłu mam takie długie to żal mi, że z przodu są krótsze .Co do grzywek to uwielbiam grzywki szczególnie takie proste na całe czoło i chyba lepiej mi w grzywce. Gdybym miała proste włosy pewnie bym jej nie zapuszczała, ale nie mam a prostować już nie chcę ***** A bez wyprostowania moja grzywka wygląda jak podkręcona na wałek ![]() aha, jeszcze denerwuje mnie to, że te wierzchnie, wyprostowane warstwy wydają się zawsze takie jakby najbardziej wyświechtane i zniszczone
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-08-05 o 13:18 |
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
d
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też właśnie nosiłam tylko prostą grzywkę
Parę lat temu nie prostowałam w ogóle włosów i tej grzywy, bo miałam takie proste włosy same z siebie No, ale farbowanie zrobiło swoje. Teraz, gdy mam naturalne znowu mam takie same jak sprzed laty Ale grzywki jednak nie chcę A jak grzywka Ci się wywija to faktycznie nie ma sensu jej katować prostowaniem, a wałek a'la "BrzydUla" odpada No ciepło jest ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- misiuuniaa: Dzięki Bogu Ci się potrzaskała
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
d
|
|
|
#2273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty też zostaw te trwałe i prostownice i dbaj z nami o włoski ![]() Cytat:
. Na razie ją prostuję dopóki nie odrośnie, ale reszty włosów wolę prostownicą nie męczyć. Może zacznę chodzić w opasce, chociaż nie lubię siebie w tej wersji. Będzie trzeba jakoś przetrwać ten okres. Widzisz, może dobrze, że grzywki nie chcesz, same z nią problemy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Może mam te 12 cm włosów, ale tak samo wolę mieć zdrowe, błyszczące, nie katować ich suszarką, prostownicą, lokówką. I prowadzić odpowiednią pielęgnację niż mieć długie i popalone włosy. Czasami na ulicy widzę dziewczyny z długimi włosami (60-70 cm), tleniony blond, końcówki porozdwajane na 20 cm, popalone, sianowate.. : O Nie sztuką jest mieć długie, a brzydkie włosy. To takie moje małe pocieszenie, że nie jest jednak tak źle..
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne słowa! ![]() cała prawda, lepiej mieć krótkie niż na siłę próbować mieć długie i sianowate. zaniedbane.
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
pozwolę się wtrącić. Ja farbuje włosy hmm od dobrych 4 lat, prostuje jeszcze dłużej używam suszarki i muszę powiedzieć że ja zniszczonych włosów nie mam. Mam gładkie i miękkie. Jedynie wypadają mi włosy ale na to co one przeszły to dziwie się że jeszcze mam
hehe. W Boże Narodzenie postanowiłam być rudą kobietką tak więc poprosiłam siostrę o dekoloryzację. za pierwszym razem dobrze się nie rozjaśniły więc trzeba było 2 raz... więc na moje ryzyko zrobiłam drugą dekoloryzację po 3 dniach :d A teraz jestem w fazie zapuszczania włosów.
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2279 | |
|
Wtajemniczenie
|
To inna sprawa jak sie ma miękkie i gładkie. Ale jak są długie i ZNISZCZONE z porozdwajanymi końcami na 20 cm to nie widzę sensu, aby zapuszczać takie włosy..;]
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Na pewno TAK włosy traktowane nie mogą być w pełni zdrowe
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam grzywke, a właściwie to dalej mam. dobrze mi w niej, obiektywnie korzystniej mi w grzywce, ale teraz ją zapuszczam, bo nie posiadanie grzywki jest prostsze w utrzymaniu (ojjj mam problemy z sensowna konstrukcja zdania
)
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Jeżeli chodzi o mnie to cieniowane włosy w ogóle mi się nie podobają