Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 13:36   #1321
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ehh, mierzyłyście sobie brzuch miarą? bo ja wczoraj wieczorem zmierzyłam i było 93 cm a rano 91

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,dziś maż ma wolne,pojechalismy zrobić przegląd i na zakupy do tesco,ale niestety zasłabłam juz pod koniec zakupow.Juz prawie mdlałam i szybko wrócilismy do domu.Zastanawiamy sie z mężem nad imieniem Olimpia i Patrycja.Które Wam sie bardziej podoba?
Z tych dwóch to Partycja mi się bardziej podoba
Stary 2011-08-05, 13:37   #1322
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kasiahexe mnie co prawda w tym czasie "@ "tak brzuch nie boli ale czasami tak po prostu zaczyna mnie trochę bolec. Co prawda od miesiąca mnie nie bolał ale wcześniej czasami brałam nospę.

Wózek faktycznie drogi i nie zdecyduję sie na niego(też przez tą kubełkową spacerówkę) ale znalazłam wersję podobną(ten drugi link co wczoraj dawałam) i teraz na allegro widzę za 1500zł. To jest kwota którą ewentualnie mogę przeznaczyć bo dziadkowie sie pewnie cos dorzuca No i oparcie jest rozkładane a nie kubełkowe

http://allegro.pl/wozek-3w1-matteo-c...752057940.html w wersji beżowej mi sie podoba.
A na you tube jest filmik tylko nie wiem po co ta baba tak kreci tym wózkiem bo ten obrót to chodzi o to ze się strony zmienia a nie karuzela hehe http://www.youtube.com/watch?v=he0jr1fbLVQ

Agawoo pisała ze wygląda dziwnie(obydwa bardzo podobne ) ale mi się takie kosmiczne podobają
Hehe To pewnie przez to kubłkowe siedzenie, bo reszta nawet nie jest zła. Ja już sama nie wiem, jaki wózek kupić, jakie koła
Muszę na żywo pooglądać te wózki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:38   #1323
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

No dobra, a co to jest kubełkowe oparcie?????? bo nie mam pojęcia
Stary 2011-08-05, 13:47   #1324
Haniula
Zakorzenienie

A to moi faworyci :
http://allegro.pl/x-lander-xa-zestaw...722303646.html obowiazkowo kolor amethyst - chociaz nie spelnia wszystkich moich kryteriow

http://allegro.pl/2-w-1-espiro-gtx-g...736334789.html - ten wydaje się ze ma wszystko, i to za rozsądne pieniązki musze sie przymierzyc do niego kolor fioletowy albo zielony:d

http://allegro.pl/roan-marita-wersja...707988103.html ten wydaje sie byc solidny duzy i wygodny, ale nie jest taki ładny podoba mi sie taki jak nr 519 tylko kiedys widzialam w brązie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 13:55   #1325
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Haniula mi się X-lander też podoba - kolor Desert najbardziej - ale niestety cena powala, wiem, że rodzice dołożą - i jedni i drudzy - ale nie wiem czy jest sens kupowania wózka za ponad 2 tys. A szkoda, bardzo mi się podoba.

Espiro też wygląda fajnie no i cena już bardziej 'ludzka' roan marita najmniej mi się podoba. Z tym, że ja patrzę na razie na wygląd
Stary 2011-08-05, 13:58   #1326
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,dziś maż ma wolne,pojechalismy zrobić przegląd i na zakupy do tesco,ale niestety zasłabłam juz pod koniec zakupow.Juz prawie mdlałam i szybko wrócilismy do domu.Zastanawiamy sie z mężem nad imieniem Olimpia i Patrycja.Które Wam sie bardziej podoba?
Kurcze te zasłabnięcia są nie fajne
Wczoraj sobie myślałam nad imieniem Patrycja, jak na razie w razie dziewczynki to Blanka mi sie podoba ale Patusia tez fajne

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mi mama dzis powiedziała ze oni chcą ufundowac wózek dla wnuczki fajnie bo jeden wydatek mniej. Podoba mi sie X-lander , espiro i roan marita. Marita jest w najprzystępniejszej cenie, ale nie podoba mi sie spacerówka i fotelik zamontowany na stelażu wygląda paskudnie

Ale pojedziemy gdzies do hurtowni i sie pomierzymy wtedy podejmiemy decyzje
X lander ładny ale cały siedzisko trzeba przełożyć zeby zmienić kierunek, jak dla mnie odpada bo np. takie roczne dziecko już sporo waży, śpi sobie na spacerku a tu trzeba odwrócić, bo wiatr, słońce, cokolwiek....
Espiro świetny chyba wszystko jest ok a kolorek zielony po prostu cudny a marita mi sie nie widzi...to takie moje zdanie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 14:07   #1327
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze te zasłabnięcia są nie fajne
Wczoraj sobie myślałam nad imieniem Patrycja, jak na razie w razie dziewczynki to Blanka mi sie podoba ale Patusia tez fajne

X lander ładny ale cały siedzisko trzeba przełożyć zeby zmienić kierunek, jak dla mnie odpada bo np. takie roczne dziecko już sporo waży, śpi sobie na spacerku a tu trzeba odwrócić, bo wiatr, słońce, cokolwiek....
Espiro świetny chyba wszystko jest ok a kolorek zielony po prostu cudny a marita mi sie nie widzi...to takie moje zdanie
dokladnie to samo nie podoba mi sie w x landerze, i to ze nie mozna spacerowki rozlozyc na plasko i cena

roan brzydki ale ma najwieksza gondole i w ogole podobno to sa dobre wozki
chyba espiro z tych 3 najlepszy
Stary 2011-08-05, 14:10   #1328
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
No dobra, a co to jest kubełkowe oparcie?????? bo nie mam pojęcia
to jest taka spacerówka co nie ma rozkładanego oparcia tylko całe siedzisko przesuwasz w góre i w dół. Czyli jak dziecko śpi to nie może sobie prosto leżeć bo ten podnóżek sie unosi. Widziałam takie wózki wczoraj na żywo i jak dla mnie porażka

Cytat:
A to moi faworyci :
http://allegro.pl/x-lander-xa-zestaw...722303646.html obowiazkowo kolor amethyst - chociaz nie spelnia wszystkich moich kryteriow

http://allegro.pl/2-w-1-espiro-gtx-g...736334789.html - ten wydaje się ze ma wszystko, i to za rozsądne pieniązki musze sie przymierzyc do niego kolor fioletowy albo zielony:d

http://allegro.pl/roan-marita-wersja...707988103.html ten wydaje sie byc solidny duzy i wygodny, ale nie jest taki ładny podoba mi sie taki jak nr 519 tylko kiedys widzialam w brązie
hihi ja sobie sama szukałam i ten espiro to trochę inny kolor znalazłam i 3w1. Zielony z beżem http://allegro.pl/wozek-gleboko-spac...737199091.html

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-08-05 o 14:12
Stary 2011-08-05, 14:12   #1329
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
to jest taka spacerówka co nie ma rozkładanego oparcia tylko całe siedzisko przesuwasz w góre i w dół. Czyli jak dziecko śpi to nie może sobie prosto leżeć bo ten podnóżek sie unosi. Widziałam takie wózki wczoraj na żywo i jak dla mnie porażka

hihi ja sobie sama szukałam i ten espiro to trochę inny kolor znalazłam i 3w1. Zielony z beżem
poka

edit juz widze

fajny kolorystycznie super, ale te przednie kóleczka mi sie wydaja za małe, i spacerowa dziwna z boku

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-05 o 14:14
Stary 2011-08-05, 14:23   #1330
kasikzaki
Zadomowienie

Haniula na tej stronce o espiro co ja podałam nie znalazłam wagi a na tej Twojej jest ze 15kg....kurcze trochę dużo, no i nie ma przekładanej rączki....jak narazie zostaję przy Matteo Coletto

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Haniula ja taka gapa, piszę coś i zapominam dokończyć

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

aaa..... Twój jest GTX a ten co ja znalazłam victor, faktycznie wygląda inaczej ale rączkę ten victor ma przekładaną

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-08-05 o 14:19
Stary 2011-08-05, 14:23   #1331
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula na tej stronce o espiro co ja podałam nie znalazłam wagi a na tej Twojej jest ze 15kg....kurcze trochę dużo, no i nie ma przekładanej rączki....jak narazie zostaję przy Matteo Coletto

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Haniula ja taka gapa, piszę coś i zapominam dokończyć
noo ja na wage nie patrze to akurat duzy plus, bo ciezko znalesc dobry ładny i lekki wozek
Stary 2011-08-05, 14:26   #1332
kasikzaki
Zadomowienie

no i fakt te kółeczka za małe.....

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Uciekam do sklepu....bo w końcu za ten obiad się muszę wziąć.....bo ja tylko na wizażu siedzę
Stary 2011-08-05, 14:27   #1333
Haniula
Zakorzenienie

uuu myslalam ze ten Gtx tez ma raczke przekladana
Stary 2011-08-05, 14:30   #1334
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

hihi ja sobie sama szukałam i ten espiro to trochę inny kolor znalazłam i 3w1. Zielony z beżem http://allegro.pl/wozek-gleboko-spac...737199091.html
aa no to już wiem, i rzeczywiście bez sensu jeśli nie jest rozkładana spacerówka... strasznie niewygodne dla dziecka.

Ja nie muszę też patrzeć na wagę, mieszkamy w domku który był przystosowany dla siostry tż na wózku - więc nie ma żadnego schodka

a ten espiro vector fajny ale małe koła przednie rzeczywiście są. No i mi się podobają szare wózki z domieszką innego koloru
Stary 2011-08-05, 14:32   #1335
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam
Ja znowu poruszam ten sam temat, ale proszę powiedzcie mi jakich kremów na rozstępy używacie?

Ja używam tego babydream z rossmana, ale na piersiach pojawily sie rozstepy i to niemało, juz teraz wokół brodawek przy obu... :/ a tak mialam nadzieje, ze mnie to nie dotknie.

Jaki krem polecacie? Bo najwidoczniej ten babydream rady sobie nie daje

Znajoma , ktora jest w ostatnim miesiacu ciazy poleciła mi Mustelle, ale to jest strasznie drogie jak na mnie...

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-08-05 o 14:34
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 14:36   #1336
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam
Ja znowu poruszam ten sam temat, ale proszę powiedzcie mi jakich kremów na rozstępy używacie?

Ja używam tego babydream z rossmana, ale na piersiach pojawily sie rozstepy i to niemało, juz teraz wokół brodawek przy obu... :/ a tak mialam nadzieje, ze mnie to nie dotknie.

Jaki krem polecacie? Bo najwidoczniej ten babydream rady sobie nie daje

Znajoma , ktora jest w ostatnim miesiacu ciazy poleciła mi Mustelle, ale to jest strasznie drogie jak na mnie...
Ja kupilam jak w superpharmie była promocja Mamamil - krem i oliwkę i używam, ale rozstępów nie mam. Wydaje mi się że jak masz mieć to będziesz miała nie ważne czy będziesz używała kremów za 100zł czy za 20zł
Stary 2011-08-05, 14:37   #1337
MMONIKA9
Wtajemniczenie

część Mamusie ja już w domku starałam sie was na bieżąco czytać ale ze rodzic emają wolny net ze jedna strona pół godziny otwiera co mnie strasznei wkurzało więc po łebkach leciałam -sory za dużo do nadrabiania , przywiozłam z domu trochę ciuszków które kiedyś - bardzo dawno temu dostałam od cioci do lalki a ze były tak ładne to mamie powiedziałam zeby tego nie wyrzucała ani nie wydawała tylko schowała bo kiedyś się przyda no i proszę ubranka były wyprane i schowane i są w super stanie
kupiłam sobie gazete m jak mama i tam był pokazany super wózek tu niedaleko mnie jest hurtownia wózków i ponoć tam on jest tak było napisane w necie jak spojrzałam na lokalizacje sklepów to ta hurtowni abyła podana więc w którąś sobotę rodzice do mnie przyjadą i się tam przejdziemy bo w końcu dziadek funduje brykę ale musi zobaczyc za co płaci

http://www.bebetto.pl/ oferta i odrazu pierwszy od góry Fabio - cudeńko zawsze mi się taki marzył i tego jak zobaczyłam to się zakochałam dziadkowi i babci też się bardzo spodobał więc jest szansa jak nie będzie zbyt drogi

a tu są ciuszki jakie przywiozłam z domu to te pierwsze a te następne to dostałam od szwagierki jedne spodnei musze przerobić bo mają kokardki na nogawkach więc idą do ucięcia a poranniczek od teściowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciuszki.jpg (96,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki3.jpg (133,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki2.jpg (83,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-08-05, 14:38   #1338
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja kupilam jak w superpharmie była promocja Mamamil - krem i oliwkę i używam, ale rozstępów nie mam. Wydaje mi się że jak masz mieć to będziesz miała nie ważne czy będziesz używała kremów za 100zł czy za 20zł
Nawet mi nie mów...

Dopiero połowa 4 miesiaca, a tu juz takie rozstępy:/ to co będzie pod koniec ciąży? Ani nie chce wiedzieć, załamana jestem jak to zobaczyłam
Stary 2011-08-05, 14:45   #1339
Haniula
Zakorzenienie

Monika jaka pokazna kolekcja
a bylas na tym usg w poznaniu? ciekawa jestem jak wrazenia po usg 3d

zoska ja tez uzywam tego z rossmana, ale na rozstepy cudow sie nie zdziala, trzeba dobrze nawilzac skore, smarowac jak najczesciej. Moze oliwka dla dzidzi, to bardziej natłusci

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-05 o 14:46
Stary 2011-08-05, 14:48   #1340
klaurencja
Raczkowanie

Nie łapię się w tych wózkach . Co potrzebne, a co nie?
Mój faworyt to x-lander i taki też "wypozyczy" mi siostra
Stary 2011-08-05, 14:50   #1341
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Monika jaka pokazna kolekcja
a bylas na tym usg w poznaniu? ciekawa jestem jak wrazenia po usg 3d

zoska ja tez uzywam tego z rossmana, ale na rozstepy cudow sie nie zdziala, trzeba dobrze nawilzac skore, smarowac jak najczesciej. Moze oliwka dla dzidzi, to bardziej natłusci

to jest dopiero 6-7sierpień ale 6 nie dam rady bo jadę z rana po lodówkę więc po południu nie ma sensu jechać bo tam decyduje kolejnośc zgłoszeń ale może się w niedzielę wybiorę
Stary 2011-08-05, 15:06   #1342
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Ja już po pracy
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
To prawda, po przejściu przez #, początki to same stresy. Ja muszę przyznać się, że nawet do tej pory mam obawy i na każdą wizytę idę z sercem walącym jak młot. Chyba mi to już zostanie do końca...
Życzę saaaaaamych radosnych nowin

Gratuluję córeczki

Jejku też bym chciała znać już płeć Wizytę mam 22 sierpnia, w 20 tyg, mam nadzieję, że wtedy dowiem się, kto tam mieszka

Dzisiaj wyjeżdżam za miasto w plener na weekend. W końcu czas wypocząć, mam dość miasta a kocham naturę, więc nie mogę się doczekać Najpierw muszę zrobić zakupy mega i popakować się
O 15:30 wyjeżdżamy. Wracam albo w niedzielę ok 21 albo w poniedziałek

Do zobaczenia
Sofciaa udanego wypoczynku. Baw się dobrze

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Matko dziewczyny oszaleje Musze sie wam wyżalić i poradzić

wczoraj wieczorem nie moglam spac, i napisalam sms do mojej kuzynki ze bede miala coreczke. Ta kuzynka jest w szkocji, kiedys sie przyjaznilysmy a pozniej sie wszystko rozwaliło i juz nie mamy kontaktu W kazdym razie odpisala z gratulacjami i czy imie wybrane. Napisalam ze Lena. Momentalnie dostalam takiego sms nie milego, ze aaz dwa razy musialam przeczytac, min bylo tam napisane ze ona od dawna mowi ze jej sie imie Lena podoba ( zabijcie mnie nie wiedzialam) ze ja to napewno zrobilam celowo, i ze ona sie mogla spodziewac bo my jestesmy tacy "dublerzy" masakra. napisałam jej ze spokojnie, ze skad mialam wiedziec ze ona ma wybrane imiona dla swoich dzieci. jedyne co wiem, to ze nie planuja narazie, i moze cos mowila w rozmowie a ja zwyczajnie nie zapamietalam. Aona mi tu teraz zaczela wyjezdzac z tekstami, ze ze slubem to tez akurat w tym samym roku musielismy brac
Sie wkurzyłam i jej napisalam ze ta przyjemnosc nie nalezy tylko do nich i nie rozumiem z jakiej racji mialam sie jej pytac kiedy moge wziac slub. My mielismy w maju oni maja teraz na koniec sierpnia( ogolnie juz z tym slubem urzadzila sobie wyscigi bo wszystko komentowała, ale pomine ten fakt bo to nasz slub i nie dla niej zrobiony).
Ale z tym imieniem sie wkurzyłam. I teraz najchetniej dla swietego spokoju poszukałabym inne imie, ale z drugiej strony to w jaki sposob i przez jakie slowa mnie zaatakowała mam ochote zostawic jak jest i niech sobie mysli co chce

Musiałam sie wygadac

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Mi powiedział w 13t4d ale to pewnie zalezy jak sie maluch usadowi i od sprzetu
Nie powiedziała Ci przypadkiem, że ona dzidziusia też planowała i że ją zdublowałaś i ubiegłaś specjalnie?? Nie no ja nie rozumiem takich ludziorów. Ale Ty się nie masz co przejmować! Po pierwsze to ona nie jest jeszcze nawet w ciąży, a po drugie to skąd wiadomo, że akurat dziewczynkę będzie dane jej urodzić. Nie denerwuj się i nazwij swoje dzieciątko tak jak Tobie pasuje, a na nią nie zwracaj uwagi, skoro jest taka jaka jest. Boszszsz co za ludziska!!! Zresztą sama napisałaś, że kontakt Wam się urwał, a teraz skoro takie"świństwo jej zrobiłaś", że ślub w tym samym roku i ukradłaś jej imię dla córki to pewnie obrazi się na Ciebie na śmierć i nie będzie chciała już wogóle mieć z Tobą nic wspólnego to co za różnica czy Wasze dzieci będą nosić takie samo imię czy nie?

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-08-05 o 15:12
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 15:07   #1343
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mów...

Dopiero połowa 4 miesiaca, a tu juz takie rozstępy:/ to co będzie pod koniec ciąży? Ani nie chce wiedzieć, załamana jestem jak to zobaczyłam
ja używam codziennie kremu Le'Maadr za 100 zł i mi też wychodzą, co prawda płytkie i jakoś mało widoczne ale wychodza ;/
planuje kupić krem z Biotherm na rozstępy bo podobno jest ok, Mustele mam Zosiu za krem na rozstępy i na biust dałam 260 zł i jest do d****. Strasznie ciężko jest go rozsmarować i teraz w lato potem cała się kleisz. Zostawiłam go na chłodniejsze dni, ten Le'Maadr to jest taki krem-żel i jest znacznie przyjemniejszy, to samo Biotherm. Znajoma polecała mi jeszcze Pharmaceris i chyba się po niego wybiorę bo ona nie ma pół rozstępu po ciąży i jeszcze w innym wątku dziewczyny polecały krem Palmers z kokosem, ale nie można go kupić u nas, jedynie przez allegro a cene ma super pewnie też wypróbuje bo taki krem to mi na tydzień - dwa starczy A Palmers kosztuje jakies 20-25 zł więc cena ok
http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...726657631.html
tu możesz zobaczyć jest zreszta cała seria jak się okazuje
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 15:09   #1344
uska000
Zadomowienie

dziewczyny wpadlam w trans posprzatalam wszystko;p i zrobilam moje ulubione kotlety i surowke wiec tylko ziemniole wstawie jak tz da znaka ze jedzie w strone domu

co do rozstepow Zosiu to prawda jak masz miec to bedziesz miala.. a regularnie sie smarowalas?? bo ja smaruje sie codziennie i mam tylko te z okresu dojrzewania nowych nie widze.. tzn jeden ze staryuch zrobil sie czerwony;/

wozki to dla mnie temat rzeka.. juz nie mam sily ogladac.. ale jedno pewne kupuje tani zeby zostawiac pod blokiem i nie dziwgac a na lato kupuje pozadna lekka spacerowke i tyle

juz bym zjadla te kotleciki tak patrza na mnie dobrze ze zrobilam wiecej to wsune zaraz kilka bez ziemniaczkow

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 15:21   #1345
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja używam codziennie kremu Le'Maadr za 100 zł i mi też wychodzą, co prawda płytkie i jakoś mało widoczne ale wychodza ;/
planuje kupić krem z Biotherm na rozstępy bo podobno jest ok, Mustele mam Zosiu za krem na rozstępy i na biust dałam 260 zł i jest do d****. Strasznie ciężko jest go rozsmarować i teraz w lato potem cała się kleisz. Zostawiłam go na chłodniejsze dni, ten Le'Maadr to jest taki krem-żel i jest znacznie przyjemniejszy, to samo Biotherm. Znajoma polecała mi jeszcze Pharmaceris i chyba się po niego wybiorę bo ona nie ma pół rozstępu po ciąży i jeszcze w innym wątku dziewczyny polecały krem Palmers z kokosem, ale nie można go kupić u nas, jedynie przez allegro a cene ma super pewnie też wypróbuje bo taki krem to mi na tydzień - dwa starczy A Palmers kosztuje jakies 20-25 zł więc cena ok
http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...726657631.html
tu możesz zobaczyć jest zreszta cała seria jak się okazuje

Ale piękny mi wykład zrobiłas

Posmarowalam sie narazie oliwka, ale w nastepnym tygodniu przejde sie po drogeriach, poogladam, a jak nic to nie da to czeka mnie zabieg jakis po ciazy

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadlam w trans posprzatalam wszystko;p i zrobilam moje ulubione kotlety i surowke wiec tylko ziemniole wstawie jak tz da znaka ze jedzie w strone domu

co do rozstepow Zosiu to prawda jak masz miec to bedziesz miala.. a regularnie sie smarowalas?? bo ja smaruje sie codziennie i mam tylko te z okresu dojrzewania nowych nie widze.. tzn jeden ze staryuch zrobil sie czerwony;/

wozki to dla mnie temat rzeka.. juz nie mam sily ogladac.. ale jedno pewne kupuje tani zeby zostawiac pod blokiem i nie dziwgac a na lato kupuje pozadna lekka spacerowke i tyle

juz bym zjadla te kotleciki tak patrza na mnie dobrze ze zrobilam wiecej to wsune zaraz kilka bez ziemniaczkow
Ja nigdy wczesniej rozstepów nie miałam, dopiero teraz bo mi piersi jak szalone rosną
jak ja sie pokaze w łózku facetowi kiedys :P

Smarowałam sie no.. srednio regularnie, teraz juz sie biorę za siebie :P
moja mama rozstępów nie miała, bo pytałam ją o to

a co do wozka, ja narazie z tym nie kombinuje, bo ponoc ma dziadek dzieciaczka kupić, niby taka tradycja, no zobaczymy, a ja i tak sie na tym nie znam

A Haniulka tą kobietą sie nawet nie przejmuj, przecież imię to nie było zarezerwowane , czy tam wymyślone akurat przez nią. Tysiace dziewczynek ma tak na imię , a poza tym ona jeszcze nie ma dziecka, więc niech fochów nie strzela nawet.

Buźki dla Lenki i Dla Ciebie

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-08-05 o 15:28
Stary 2011-08-05, 15:25   #1346
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci ze jakbym pamietała taką naszą rozmowe to faktycznie moze i bym nie wybrała tego imienia, bo faktycznie jest tyle innych. Ale jak Boga kocham pierwszy raz widzialam ze oni chca miec Lenke.
My caly czas liczylismy na chłopca i mial byc Leon, to juz postanowione od dawna. A ze w wyborze imienia dla córki nie moglismy dojśc do porozumienia to stwierdzilismy ze wybierzemy na L jak Leon, i znalezlismy w necie, ale to juz na poczatku ciązy i cała rodzina o tym od poczatku wie.

jest mi przykroo, bo tak zareagowała, zaczela w tych sms sie wyśmiewac z nas, ze ona juz zauwazyla ze nic nie moze mowic na glos bo potem wszystko dublujemy. No ludzie. To ja mam sie pytac kiedy moge sie zareczyc - bo jak pozniej sie przyznala chodzilo jej o zareczyny ze oni mieli 14lutego a my 5marca. Ale co, wg niej kiedy moj P klekał przede mna mialam dzwonic do niej i poytac czy moge? bo to nie była planowana uroczystośc.
Normalnie szczeki opadają. A ja w tej ciazy jestem strasznie wrazliwa i zaraz rycze na wszystko takie

Nie dadzą sie cieszyc ze dziecko zdrowe, zawsze coś

to soczki w dłon i opijamy 19tc
Nie przejmuj się Haniula widać, że dziewczyna nie ma za grosz taktu. Jak można mieć do kogoś pretensje o datę ślubu czy zaręczyn. No właśnie miałaś ją o zgodę pytać?? Jak tak można z buciorami w czyjeś życie włazić. Może to jakaś zazdrośnica jest?
Stary 2011-08-05, 15:27   #1347
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja też mam rozstępy mimo że się codziennie smaruję , coś się źle czuję katar nagle dostałam i głowa mnie boli chyba mnei coś łapie
aaa dziewczyny polecam wam tą panierkę winiary do kurczaka moze widziałyście ta reklame z tymi dziećmi co chcą cos zamówić do jedzenia a ich mama wyciąga panierkę to wczoraj to z mamą zrobiła z sosem czosnkowym no rewelacja ale kupiłyśmy 2 piersi a tylko jedną panierkę i na wszytsko nam nie starcyzło ale jak to spróbowałam to myślałam że padne takie pyszne do tego frytki i obiad rewelka muszę kupić kilka szt tego i mieć w szafie pod ręką jak nie będe mieć pomysłu na obiad to mięcho panierka i obiadek jak tralala
Stary 2011-08-05, 15:29   #1348
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja też mam rozstępy mimo że się codziennie smaruję , coś się źle czuję katar nagle dostałam i głowa mnie boli chyba mnei coś łapie
aaa dziewczyny polecam wam tą panierkę winiary do kurczaka moze widziałyście ta reklame z tymi dziećmi co chcą cos zamówić do jedzenia a ich mama wyciąga panierkę to wczoraj to z mamą zrobiła z sosem czosnkowym no rewelacja ale kupiłyśmy 2 piersi a tylko jedną panierkę i na wszytsko nam nie starcyzło ale jak to spróbowałam to myślałam że padne takie pyszne do tego frytki i obiad rewelka muszę kupić kilka szt tego i mieć w szafie pod ręką jak nie będe mieć pomysłu na obiad to mięcho panierka i obiadek jak tralala
mm, ale smaczka robisz, ja sie dzis objadłam frytkami ;P
Stary 2011-08-05, 15:30   #1349
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamuśki
Ja przed chwila dopiero wstałam i wcinam tościki z serem...mniam
Dzisiaj mamy 5 rocznice i nie wiem czy mężuś coś szykuje(bo generalnie prezentów sobie nie robimy) ale tak myślę ze mu ulubioną potrawę na obiadek zrobię
kasikzaki wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy
Stary 2011-08-05, 15:31   #1350
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Ja już po pracy

Sofciaa udanego wypoczynku. Baw się dobrze
Nawojka, ale ci dobrze
Je jeszcze powinnam z dwie godziny siedzieć (bo się spóźniłam przez badania), ale chyba zmyję się wcześniej ....Głowa mnie boli cały dzień, wzięłam tabletke i jest trochę lepiej

Nikotynka, nie stać mnie na tak drogie specyfiki Chociaż Biotherm bardzo lubię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości