![]() |
#991 |
Organizatorka
|
Dot.: Cilest - wątek zbiorczy!
Jestem po trzecim opakowaniu Cilestu i chyba bedzie trzeba nasza znajomosc zakonczyc
![]() Bole glowy dalej mam straszne, nie pomagaja tabletki, wlasciwie to nie moge swobodnie funkcjonowac. Na tydzien przed ostatnia tabletka z blistru mam niesamowite wahania nastrojow, raz chce mi sie plakac, raz jestem zla jak diabli. Na dodatek dosc czesto boli mnie zoladek. Krwawienie mam dosc obfite. Cera mi sie popsula ![]() Jedyny plus to libido wieksze niz przy Qlairze. Tabletki dla mnie chyba nie istnieja.
![]() |
#992 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Pogrubione to też idealnie do mnie ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Przyczajenie
|
witam. wraz z lekarzem ustaliliśmy zmianę tabletek Qlaira na tabletki Cilest (z powodów średniego tolerowania Qlairy i dobrego tolerowania Cilestu w przeszłości). lekarz zalecił przerwanie Qlairy (przy 15 tabletce, żółtej), odczekanie do pojawienia się krwawienia z odstawienia i pierwszego dnia krwawienia rozpoczęcie przyjmowania Cilestu. mówi, że działanie anty w takim wypadku zostaje zachowane. czy któraś z Was się nie orientuje, czy to wszystko zgodne z prawdą? któraś może zmieniała tabsy wielofazowe na jednofazowe? nie chcę podważać kompetencji lekarza, jedynie dla własnego spokoju uzyskać alternatywną opinię, a w zasadzie ciężko mi coś znaleźć na ten temat. z góry dziękuję za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej!
Mam pytanie dziewczyny, może trochę głupie ale wole się zapytać niż potem żałować: za półtora tygodnia wypada mi okres i wtedy zacznę stosować Cilest (pierwszy raz tab. anty)... tylko nie wiem od której tabletki zacząć... bo są tam dni tygodnia, więc jak okres wypadnie mi w np. czwartek to mam zacząć brać od czwartkowej tabletki przez co nie zużyje z opakowania 21 tab. tylko mniej, czy po prostu od pierwszej tab. w tym wypadku poniedziałkowej w obojętnie jaki dzień mi wypadnie okres... lekarz mi tego nie wyjaśnił a ja nie wiedziałam, że będą tam dni tygodnia a nie liczby od 1 do 21 i trochę się zdezorientowałam... dzięki z góry za info |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
a zużyjesz całe opakowanie, bo przecież musisz wziąć wszytskie tabletki z listka! zaczynasz w czwartek np i bierzesz normalnie przez 21 dni do końca listka! to tabletki które mają taki sam skład więc możesz teoretycznie zacząć od obojętnie której, ale lepiej zacznij od tej z odpowiednim dniem tygodnia- wtedy będziesz wiedziała że np danego dnia wzięłaś tabletkę, tak jest łatwiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
...tak podejrzewałam, dzięki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Przyczajenie
|
czy Cilest to tabletki o większym stężeniu hormonów niż Qlaira? bo coś ze składu to nie wynika, a wszędzie trąbią (z tego co poczytałam), że Cilest jest silnym lekiem. w ogóle jakiś słabiutki się ten Cilest wydaje w porównaniu z innymi -nowszymi- tabsami (np Yasminelle czy właśnie Qlairą). jak to jest w końcu? :/
Cilest: 0,250 mg Norgestimatum 0,035 mg Ethinyloestradiolum Qlaira: 2 tabletki ciemnożółte: 3mg walerianinu estradiolu 5 tabletek jasnoczerwonych: 2mg walerianinu estradiolu + 2mg dienogestu 17 tabletek jasnożółtych: 2mg walerianinu estradiolu + 3mg dienogestu 2 tabletki ciemnoczerwone: 1mg walerianinu estradiolu 2 tabletki białe: bez aktywnych składników Edytowane przez shewerewolf Czas edycji: 2011-08-06 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Czy tabletki Cilest powodują, wzmagają,że rośnie nowe niechciane owłosienie ? Zauważyłyscie może to dziewczyny?
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny!!
Mam takie do Was pytanko... zażywam pierwsze opakowanie tabl. Cilest i zastanawiam sie czy przed drugim zrobic krótsza przerwę czy w ogóle jej nie robić, gdyż w tym tygodni planowanej przerwy ma swój ślub i wizja okresu mnie trochę przeraża.... jak myślicie co byłoby lepsze bo są to moje pierwsze tabl. anty i nie bardzo wiem na co się zdecydować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
... no właśnie i tak źle i tak nie dobrze... nie wiem, ma jeszcze trochę czasu na zastanowienie ale ten czas tez mi chyba nie pomoże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1008 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Rozeznanie
|
Gratuluję!
![]() A jeśli chodzi o tabletki... Na początku organizm i tak troszkę szaleje, bo musi się przyzwyczaić do tabletek, więc przewidzieć raczej się nie da. Ja przez całe pierwsze opakowanie plamiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1010 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, to teraz ja mam do Was pytanko. Przeszukałam forum, bo mam mały problem. Czy plamienie w trakcie brania tabletek (zostało mi 9, a tabletki biorę od 10 miesięcy) oznacza, że mój organizm dostaje za małą dawkę hormonów i właśnie mam owulację? Czytałam wypowiedzi, że właśnie taka wersja jest najbardziej prawdopodobna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1014 |
Rozeznanie
|
Może idź do niego jeszcze raz? Albo przejdź się do innego... Ja idę do swojego za miesiąc to zobaczę co mi powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie ile płacicie za Cilest?
Ja zawsze płaciłam ok. 11-13zł zależy w jakiej aptece. Ostatnio w sierpniu wykupowałam i właśnie tyle kosztował, a dzisiaj zapłaciłam 21zł za opakowanie właśnie w tej aptece, gdzie zazwyczaj było najtaniej i się zdziwiłam. Dodam, że najczęściej były to tabletki z importu, a te nie są, ale kiedyś pamiętam, że też miałam parę razy tabletki nie importowane i były w normalnej cenie. Nie zapytałam się pani w aptece, bo kupowałam przy okazji inne rzeczy i łączna cena i tak wyszła kosmiczna i dopiero w domu jak zaczęłam analizować rachunek, to zobaczyłam ile kosztowały... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Wtajemniczenie
|
W Super Pharmie jest Cilest w najlepszej cenie: potrójne opakowanie za 26 czy 27zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Mile Panie,
mam pytanie odnośnie tabletek: Cilest. mianowicie moja Dziewczyna własnie zaczęła je brać i chciałem się dowiedzieć po jakim czasie zaczynają one działać, kiedy już będziemy mogli bezpiecznie położyć się do wyrka ![]() Z góry dziękuje i pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Zadomowienie
|
Zapytaj swoją dziewczynę, proponuje zapoznać się z ulotką internetową bądź papierkową dołączaną do każdego opakowania. Nie mówię tego złośliwie, chodzi o małą świadomość niektórych dziewczyn które stosują tę forme antykoncepcji a potem się dziwią czemu są w ciąży ;/ w razie jakich niedomówień lub wachań możecie zapytać na forum z pewnością Wam pomogą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.