|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
Przecież nie wyrzuci Cię za to, że pytasz. Spokojnie, nie ma się co denerwować
|
|
#1622 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam też Tracy Hogg (ale nie traktuję i nie traktowałam jej jako biblii matki), ot, jako ciekawostkę przeczytałam, dostałam w prezencie. Natomiast serdecznie polecam dwie inne książki: http://www.empik.com/gry-i-zabawy-dl...2630,ksiazka-p Świetne pomysły, jak bawić się wszystkim A druga to: http://merlin.pl/Gry-i-zabawy-z-niem.../1,671186.html Cytat:
Tak, hormonów więcej = więcej śluzu. |
|||
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!! ale sie dziś rozpisałyście... i widzę,że nowa mamusia do nas dołaczyła
coraz więcej nas jest,fajnie![]() ale ja dzis mialam straszny dzień... wszystko w biegu robić musiałam. i jeszcze mój tż przeszedł samego siebie. Przychodze z pracy wykończona jak cholera ( wszystkiemu winien ten upał) a tu w domu cisza, obiad nie gotowy,zakupy nie zrobione,bałagan po śniadaniu. Wchodze,a mój hrabia sobie drzemke urządza.. A dodam że byla 4:30 a na 6:00 ma do pracy. Myślałam że mnie rozerwie!!! i on z usmiechem do mnie mówi że zdąży ze wszystkim. Tylko że ja musiałam latać jak samolocik żeby się ze wszystkim wyrobić a on poszedł sobie kapiel zrobić! ledwie ten obiad zrobiłam bo mnie odrzuca od wszelakiego mięsa. na dodatek głowa mi pękała,ach szkoda słow.dopiero przed chwila w końcu mogłam usiąśc i odsapnąć... Ciekawie sie to wszystko zapowiada. Coś mi sie wydaje że etap euforii minąl u niego bezpowrotnie i znów trzeba sie bedzie nim jak dzidziusiem zajmować i pochwaliłam się mojej koleżance że będe mieć dzieciątko a ona do mnie,że sobie życie zmarnowałam i ona będzie musiała harować na benefity dla mojego bahora(doslownie tak powiedziała)... A mi się strasznie smutno zrobiło i już chyba raczej nikomu nie powiem o tym...
|
#1624 |
|
Konto usunięte
|
Balbina, to mi teraz jak krowie na rowie wyjaśnij, bo nie łapię: po cholerę mu robiłaś ten obiad
Uświadom sobie: jesteś w ciąży, niedługo (uwierz, zleci jak szlag) urodzisz dziecko i nie ty jedna masz harować w domu na króla, tylko teraz to on ma być twoją opoką. A koleżankę do pionu bym ustawiła od razu, że to dziecko również na jej emeryturkę harować będzie A może w przyszłości uratuje jej życie jako lekarz?
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
balbinka, mężem się nie przejmuj, jeszcze mu euforia wróci (z poczucia winy bardziej
).Po prostu pokaż, że jesteś zmęczona, że źle się czujesz itp. I jak raz czy drugi czegoś nie dasz rady zrobić, to powinien sam ruszyć 4 litery do roboty... A koleżanka jakaś nienormalna jest. Wygarnęłabym takiej ile wejdzie. Nie dostałam wypłaty. Jak się dowiedziałam, to księgowa nie obliczyła mi pensji z chorobowym (100% chorobowego). A szef nie odbiera telefonu Nerwa mam normalnie. Trzeci raz dzwonić nie będę, wypadałoby, aby oddzwonił ![]() Idę teraz z psem na spacer
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28577414]Fakt, lepszy pomysł Ja miałam z empiku dwie jakieś, nie Kaz Cookie, bo tam (choć zabawna) wiele rzeczy ma się nijak do naszej rzeczywistości polskiej ![]() Mam też Tracy Hogg (ale nie traktuję i nie traktowałam jej jako biblii matki), ot, jako ciekawostkę przeczytałam, dostałam w prezencie. Natomiast serdecznie polecam dwie inne książki: http://www.empik.com/gry-i-zabawy-dl...2630,ksiazka-p Świetne pomysły, jak bawić się wszystkim A druga to: http://merlin.pl/Gry-i-zabawy-z-niem.../1,671186.html Brawo Tak, hormonów więcej = więcej śluzu.[/QUOTE] kaz cokie cyztalam wpierwszje czesci bardziej dla rozrywki niz zeby cos z niej wyciagnac ;] i dzieki za tlumaczenie wiecej hormownow ;] ja panikuje ! wiem umowmy sie ze ja bede wizaozwym "panikaczem" Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28577647]Balbina, to mi teraz jak krowie na rowie wyjaśnij, bo nie łapię: po cholerę mu robiłaś ten obiad
Uświadom sobie: jesteś w ciąży, niedługo (uwierz, zleci jak szlag) urodzisz dziecko i nie ty jedna masz harować w domu na króla, tylko teraz to on ma być twoją opoką. A koleżankę do pionu bym ustawiła od razu, że to dziecko również na jej emeryturkę harować będzie A może w przyszłości uratuje jej życie jako lekarz?[/QUOTE]bo głupio mi się przyznać ale ja to go tak rozpuściłam.... i nie mogłabym go głodnego do roboty na cała noc wysłać. masz świętą rację z tym co piszesz,ale ja już taka niemądra jestem..sama siebie za to karcę. a co do koleżanki to Ci powiem,że ona była głosem wszystkich polaczków (nie polaków!) w uk.. bo oni nie mogą zdzierżyć,że jakas ich rodaczka będzie mogła na zasiłku siedzieć tyle m-cy a oni będą pracować musieli. Tylko że oni nie zdają sobie sprawy z tego,że prawda jest troszkę inna...---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Gizmiatko nie tylko Ty panikujesz naprawdę ja jestem druga histeryczką na tym forum:p
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
balbinka20 musisz odpocząć i się zrelaksować ...
![]() ja jak mam takie nerwy na swojego TŻ to piszę do niego list opisując swoje uczucia czasami mu daje go... a czasami pomaga mi same przelanie mojej goryczy na papier który potem ląduje w śmieciach ![]() a co do koleżanki która jest taka pyskata to bym pomyślała nad jakimś tekstem żeby jej uciąć takie głupie gadanie
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w tych farbach nie ma amoniaku? Ciekawe tam sa kolory wlasnie patrzylam ze czy rudy czy ciemny to pisz eblond jakis tam![]() Jak cos to bed episac na pw, jesli juz zakupie
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
engela ja właśnie się relaksuje siedząc na naszym forum
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
balbinka to w takim razie powinnysmy sie przyjaciolkami ogloscic hahahah ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
taaaa
a potem by się ta przyjaźń w wariatkowie skończyła,bo bysmy siebie nawzajem wpedziły w jakiś obłed
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewcyzny znacie jakies dobra pracownie usg na slasku?
|
|
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta ja mam pytanko czy czymś się już smarujecie żeby jakoś poprawić stan skóry w czasie ciąży i po?
Znacie jakieś dobre i tanie kosmetyki? Czy można je stosować już teraz? Czy w ogóle jest sens
|
|
|
|
#1635 |
|
Konto usunięte
|
Gizmiątko, a skąd jesteś?
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana, negatywnych ludzi Ci w życiu nie potrzeba. Trzymaj się od niej z daleka i ciesz się ciąża [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28577647]Balbina, to mi teraz jak krowie na rowie wyjaśnij, bo nie łapię: po cholerę mu robiłaś ten obiad [/QUOTE]no... właśnie. Trzeba było sobie zrobić pyszne jedzonko. A on by poszedł głodny. Nic by mu nie było. A nauczył by się czegoś. ![]() No ale ja czasem też coś robię za TŻta z automatu i dopiero po fakcie się pukam po głowie: po co??? No ale walczę z tym - nawet z niezłym skutkiem ![]() Cytat:
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-05 o 20:50 |
||
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28579093]Gizmiątko, a skąd jesteś?[/QUOTE] bytom,zabrze w tych dwoch miastach zyje zariah - najlepsze jest tekst o pogotowiu pieluszkowym hahah ;] ksiazka pisana w czasie tetry ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-08-05 o 21:05 |
|
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
Giz, to np. Katowice TUTAJ, tam usg robiłam u dr Patrycji Budziszewskiej, byłam zadowolona. Koleżanki 2 były u innych tam lekarek i też sobie chwaliły. A niedawno koleżanka była tu: http://www.bazamedyczna.net/unimed_a...sik_30942.html
To ten lekarz, o którym pisałam że niedawno otworzył centrum i ma w dobrej cenie usg, dziewczyna zachwycona (a panikara wielka ).A gdzie chcesz rodzić? |
|
|
|
#1639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzis pierwszy raz na 2 godz. odpuscily mi mdlosci...
wysprzatalam domek bo tyle energii bez mdlosci mialam, a ostatnio nawet nie mam ochoty zrobic herbaty tak mi ciezko bo wszystko wzbudza mnie odruch wymiotny... moze pomalu bedzie mi sie konczyc ta dolegliwosc...oby... tak mialam ten pamietnik tylko ze bylam w trakcie studiow akurat pisalam prace licencj. i nie mialam za duzo czasu na wpisy i zaluje troche pisalam ale stanowczo za malo![]() A ksiazki naprawde warte polecenia na potem: Cudowna ksiazka uczaca dziecko spac w lozeczku: "Każde dziecko może nauczyć się spać" Dzieki tej ksiazce nauczylam Filipka spac osobno w swoim lozeczku ale trzeba byc bardzo wytrwalym Nast. ksiazka wspaniala, pokazujaca jak postepowac z urwiskiem z tej samej serii):"Każde dziecko może nauczyć się reguł" Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja Cie doskonale rozumiem, bo zastaje to samo w domu a w dodoatku ja pracuje ciezej niz moj maz a wszystko w domu procz gotowania robie ja (fakt ugotuje obiad ) ale jest tyle do zrobienia w domu poza tym a on tego nie widzi... ale kochana w zyciu bym mu nie gotowala absolutnie! dziecku tylko jemu nie! tym bardziej ze na mieso nie mozesz patrzec kochana nie rob nic wbrew sobie, nie ucz go tego bo potem bedziesz miala przechlapane.... ja teraz centralnie mowie: prosze powiesic pranie, prosze sobie poparowac skarpety. Bo on mowil nie raz przy klotni ze on nie wie ze to czy tamto trzeba zrobic, to teraz mu mowie. Prasowac nienawidzi wiec juz go nie zmuszam, skladanie koszulek to dla niego wyzwanie wiec tez mu daruje ale pewne rzeczy ktore moze to niech robi. Ja kochana jakbym tak musiala wszystko zrobic to bym zemdlala wkoncu ze zmeczenia. Ale tez to znam jak wracam do domu po 12godz dyzurze na ciezkim oddziale z chorymi i zastaje huragan w domu to brakuje mi slow naprawde...nie mam sily a musze ogarnac chalupe, oczywiscie maz ma opieprz za kadym razem wiec chyba czasem cos trafia do niego i jest troche lepiej niz bylo. A z ta kolezanka to nie rozumiem? Cytat:
Pisz jakby cos na pw Jesli chodzi o kolory to nie patrz na nazwy tylko na palete. Ciemny blond to jasny braz np. Cytat:
Wiadomo ze moze jak sie smaruje to troche poprawia sie stan skory, jednak ja smarowalam tylko oliwa z oliwek abo zwykla oliwka dl dzieci i nie mam ani jednego rozstepu ale moja mama tez nie miala wgole rozstepow. A slyszalam ze niektore dziewczyny wcieraly specjalistyczne kremy i popekala im skora bardzo. Najlepiej zapytaj mame to bedziesz wiedziala czy masz tendencje.
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz TŻ jest sfochowany bo w koncu przestalam kolo niego latac a on mi na to ze "ciaza to nie choroba" musza sie faceci na inny styl zycia przestawic, moj mi wciaz wmawia ze bedzie mial tyle samo czasu na kompa co teraz czyli non stop
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Przyczajenie
|
Ale mam straszne zaleglosci dziewczynki
Nie mozna was zostawic samych nawet na trzy dni Zmykam nadrobic zaleglosci U mnie nudnosci ciag dalszy, choc doszlam do wniosku ze im wiecej jestem na powietrzu, tym mi lepiej.... Moze cos w tym jest.Dzis spotkala mnie nieprzyjemna sytuacje-mialam brazowe plamienia po raz pierwszy... Bylam na usg jeszcze tego samego dni w szpitalu (wszystko ok, serduszko pieknie bije), ale lekarz przypisal mi magnez i tabletki z progesteronem. Zaczerpnelam opinii innego lekarza i on potwierdzil, aby to brac Musze sie teraz trzymac i miec nadzieje ze plamienia mina i z dzidziusiem bedzie wszystko ok.Wczoraj kolezanka urodzila chlopczyka Ach... i jeszcze nowa wiadomosc: moja szwagierka jest w ciazy ![]() Zycze milego weekendu i slonecznej pogody
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28579947]Giz, to np. Katowice TUTAJ, tam usg robiłam u dr Patrycji Budziszewskiej, byłam zadowolona. Koleżanki 2 były u innych tam lekarek i też sobie chwaliły. A niedawno koleżanka była tu: http://www.bazamedyczna.net/unimed_a...sik_30942.html
To ten lekarz, o którym pisałam że niedawno otworzył centrum i ma w dobrej cenie usg, dziewczyna zachwycona (a panikara wielka ).A gdzie chcesz rodzić?[/QUOTE] dzieki za cynk jak nic w okolicy mnienie znajde to tam pojde ;] ja chyba w zabrzu tam mam gina chce sie umowic na cesarke bo po pierwsyzm dziecku nie milo wpsominam porod kotry i tak sie zakonczyl cesarka bo byla zamartwica stwierdzona ...a to wczesniak niby chcieli czekac aby sterydy dziallay ale ....... ale sie zastanwiam jeszcze ....a ty gdzie rodzic bedziesz? slyszalam dobra opinie o starych tarnowicach ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- ale bede dzownic tam gdzie jest agata wloch ponoc bardzo dobra lekarka ;] ja bylam u jej najlepszej uczennicy i tez sobie chiwliam nietety juz w bytomiu nie prowadzi przychodni i zginal mi slad po niej - orientujeszsie jaka jest cena z pierwszego linku
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem.
Moja wypłata składa się z dwóch części - podstawy + nieoficjalne "wyrównanie". Za czerwiec wypłatę dostałam normalną, a że na koniec lipca nie było mnie już w pracy, nikt nie raczył dać mi cynku, że wyrównanie jest płacone, a należy mi się, bo jak dawałam zwolnienie, to z szefem o tym rozmawiałam. Druga sprawa to to, że nie dostałam lipcowej wypłaty, bo jak powiedziała koleżanka, wypłaty nie obliczyła księgowa jeszcze, bo przecież miałam zwolnienie... tak, ale płatne 100%. Dzwoniłam do szefa, ale nie odbiera. Będę próbowała jeszcze jutro. Poza tym jedna z babek zaczęła coś sugerować w firmie, że swoje obowiązki wypełniałam niesumiennie więc w sumie tego wyrównania dostać nie powinnam (nie ma to jak ukarać za organizację pracy 'po swojemu'). Jestem wkurzona, nie zarabiam kokosów i co gorsza w takim wypadku nie mogę do nikogo się zgłosić, że są jakieś nieprawidłowości, bo przecież na papierze wszystko jest ok.
|
#1644 |
|
Konto usunięte
|
Gizmiątko, no właśnie u Sodowskiego dr Włoch jest
A ja na Łubinowej, tam gdzie Agatkę.
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idz sobie na L4 do konca ciazy to bedziesz miala wyplacona srednia za ostani rok wyplaty (liczy sie podstawa i premia) tzn bedzie sie zmiejszac wyplata do podstawy ale masz spokoj i pewnie zmiejszy sie do podstawy jak juz na macieryznskim bedziesz- bo i tak wtedy ma sie tylko ta podstawe co masz na umowie ze tak powiem . U mnie to samo jest w pracy tez takie problemy robia dlatego sobie poszlam i co mam o 100 zlotych wiecej iz zwykle (tzn chodzi o to ze ostanie dwie wyplaty mialam po wypowiedzenie warunkow plac) wiec tragedi nie ma a jak odlicze koszt dojazdu, snaidanie itd to i tak ejstem na duuuzym plusie;]
|
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a i dziewczynki postaram się ogarnąć i już nie będę aż tak "matkować" mojemu tż-towi od dziś będę się sobą zajmować
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-08-05 o 22:06 |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28580833]Gizmiątko, no właśnie u Sodowskiego dr Włoch jest
A ja na Łubinowej, tam gdzie Agatkę.[/QUOTE]rodzilas w katowicach na lubinowej??? ja mialam tam rodzic ale nie zdecydowalam sie bo tam podobno nie ma zadnego sprzetu dla noworodkow w razie powiklan...
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie premie były dawane pod biurkiem. Żadnego kwitka, nic. Podwyżka również była pod biurkiem. A szef mógłby okazać się człowiekiem i zmienić mi płacę na umowie, bo on już nic nie traci. NIC!! Cytat:
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
chora troche ta sytuacja w firmie się wydaje być.... i ten szef jeszcze... naprawdę nie fair się w tym momencie zachowuje i tyle... ja na Twoim miejscu pofatygowalabym się do firmy i pogadała w 4oczy z nim,a nie dzwoniłabym do niego... bo wiesz,połączenie latwo odrzucić,ale jak już do niego pójdziesz to Cię nie wyrzuci... pogadaj z nim na spokojnie może to cos da...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Przecież nie wyrzuci Cię za to, że pytasz. 

Uświadom sobie: jesteś w ciąży, niedługo (uwierz, zleci jak szlag) urodzisz dziecko i nie ty jedna masz harować w domu na króla, tylko teraz to on ma być twoją opoką. A koleżankę do pionu bym ustawiła od razu, że to dziecko również na jej emeryturkę harować będzie
A może w przyszłości uratuje jej życie jako lekarz?
Nerwa mam normalnie. Trzeci raz dzwonić nie będę, wypadałoby, aby oddzwonił
i nie mogłabym go głodnego do roboty na cała noc wysłać. masz świętą rację z tym co piszesz,ale ja już taka niemądra jestem..sama siebie za to karcę. a co do koleżanki to Ci powiem,że ona była głosem wszystkich polaczków (nie polaków!) w uk.. bo oni nie mogą zdzierżyć,że jakas ich rodaczka będzie mogła na zasiłku siedzieć tyle m-cy a oni będą pracować musieli. Tylko że oni nie zdają sobie sprawy z tego,że prawda jest troszkę inna...

z tej samej serii):

teraz TŻ jest sfochowany bo w koncu przestalam kolo niego latac a on mi na to ze "ciaza to nie choroba"
Musze sie teraz trzymac i miec nadzieje ze plamienia mina i z dzidziusiem bedzie wszystko ok.