|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. II
Cytat:
Cytat:
kaaroo, a mi się zdaje, że metamorfoza powinna też dotyczyć Twojego poczucia własnej wartości - bo nawet jak się wylaszczysz, oczytasz, nagotujesz cudów - zawsze się znajdzie coś, w czym jesteś teoretycznie "gorsza". Olej tą osobę, a jak ktoś próbuje porównywać - zrównaj z ziemią, że gucio Cię obchodzi, jaka ona jest - i basta. Nie możesz się czuć mniej warta - od kogokolwiek...kiedyś o tym w klubie było... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Po prostu nie lubię być porównywana.. a metamorfoza polega też na pozbyciu się własnych kompleksów, których nabawiłam się przez wygląd.. I tak kółeczko...
Spać mi się chce, dzisiaj na 14 do roboty... Co Wam powiem, to Wam powiem, ale Wam powiem - nie chce mi się iść do roboty.
#2883 |
Zakorzenienie
|
Mi też się nie chce iść do roboty... A mam na 15.00.
Karo, jak zamierzasz pozbywać się kompleksów? Jakiś konkretny sposób?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Chce polubić sama siebie
![]()
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie Drogie Koleżanki
Cytat:
![]() ad 2 Emilko, ja to bym Cię najchętniej związała i przefarbowała na ciemno, bo jestem głęboko przekonana, że to idealny wariant kolorystyczny dla Ciebie, ale chyba to tak już jest, że my sami postrzegamy siebie inaczej niż reszta. Dla przykładu, zauważyłam, że większość Dziewczyn opitoliłaby mnie na pazia, a ja tymczasem zupełnie nie widzę się tej fryzurze. ad 3 Bardzo mądrze napisane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty mi się podobasz z gładkimi włosami - jest jakieś foto z kokiem czy czymś podobnym, masz włosy z przedziałkiem z boku - a warkocze, poezja ![]() ![]() Ano - to, co pisze kaaroo, jakbym widziała moją mamę sprzed wielu lat. Jej mama skutecznie wkładała do głowy, że jest brzydka, do niczego się nie nadaje, potem nastał mój tatuś - terrorysta emocjonalny - i mama miała poczucie własnej wartości ślimaka. A nie jest ani głupia, ani brzydka. Wiele lat jej zajęło, żeby sobie z tym poradzić - ale udało się. I nie uważam, że nie należy dbać o siebie etc, tylko akceptować to, co jest - ale jakoś to połączyć...ja bym chciała nie mieć celulitisu, piękną cerę, szczuplejszą talię, gładkie nogi - a tu cholera dziedzicznych żyłek coraz więcej - znać języki (wiem, moje lenistwo) etc etc - ale szkoda życia na zamartwianie się... A kaaroo, mi się zdaje - oczywiście to takie teorie na podstawie tego, co tu czytam - to chyba ma z rodziną problem. Tzn - rodzina nie jest taka, jak być powinna, tylko dziewczynę utwierdza w tym, że brzydka głupia itd, bo jakaś tam kuzynka to osiągnęła bóg wie co. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() A wiecie co? Moze trąci to troche zarozumialstwem,ale ja sie wcale nie czuje gorsza od kogokolwiek,a poczucie wartosci mam tak wysokie,ze chetnie Karo i calemu Slasku polowe odstapie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tym milym akcentem powitalam sloneczne popoludnie ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
I o to chodzi Gips, o to chodzi!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
Ten wiersz Tawrdowskiego(ktorego poezje uwielbiam) zawsze mi dodaje pewnosci siebie:
"Gdyby wszyscy mieli po cztery jabłka gdyby wszyscy byli silni jak konie gdyby wszyscy byli jednakowo bezbronni w miłości gdyby każdy miał to samo nikt nikomu nie byłby potrzebny...[..]" Sa to swiete slowa i bylo by na swiecie wrecz tragicznie gdybysmy wszyscy byli idealni ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Lux Mundi
|
Gipssis- mam identyczne podejście
![]() Nie jestem idealna, ale staram sobie z tym idealnie radzić ![]() Poza tym : primo- ideały nie istnieją ![]() secundo- gdyby wszyscy byli idealni, byłoby cholernie NUDNO ![]() tertio- fajnie, jak Ludzie się uzupełniają ![]() Kaarooo- olej kuzynkę czy kogoś tam sikiem prostym ![]() Nie będziemy wszyscy tacy sami, doceń w końcu SIEBIE, to co w Tobie najlepsze ![]() ![]() ![]() Tego, że jestem mega uparta, zazwyczaj bezkompromisowa w ważnych dla mnie sprawach, mam zapędy dyktatorskie i ogólnie dość apodyktyczny charakter ![]() Rilla- a mi się też zdarzyło poznać na czacie Kogoś, z Kim mogłam porozmawiać np. o literaturze porównawczej ![]() No właśnie- mimo, że z kognitywizmu miałam 5, bardziej do serca zawsze przypadała mi komparatystyka ![]() Pewnie dlatego, że lubię czytać ![]() W ogóle muszę opisać Wam duuużooo w Klubie, ale jakoś weny brak ![]() Poza tym wczoraj spiekłam doopkę nad morzem i ciężko mi siedzieć przed kompem ![]() Emilko- bardzo się cieszę, że puder Ci podszedł ![]() Ja mam jeszcze jeden, ten zaaplikowałam na próbę, a że nie zdążę go zużyć, to Ci podrzuciłam ![]() Daj znać czy pudełeczka dotarły i jak odżywka ![]() Pinkswan- badmintona też lubię ![]() Ale mi się kurzą paletki, bo nie mam z kim popykać ;/ A tak w ogóle, to dzień dobry ![]() Widzę, że mam dziś refleks japońskiego zapaśnika tudzież szachisty ![]()
![]() |
#2891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja z moich wad zrobilam zalety ![]()
Wolę byc niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego.Bo lepiej zaliczać sie do niektórych niż do wszystkich ![]() Życie to nie konkurs na złożenie najzdrowszego ciała w grobie ![]() Edytowane przez Gipssis Czas edycji: 2011-08-05 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i co najlepsze nic mnie to nie nauczyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam. Włosy odrosną, gorzej eksperymentować np z tatuażem...widziałam ostatnio panią mocno po 50-tce, ramiona już mało jędrne, ogólnie typ baby z bazaru - i na tym miękkim ramieniu jakiś motylek czy coś...no moim zdaniem - żałość. Żeby to jeszcze była taka baba z jajami, pół biedy - a to taka ciocia była...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko że w takim miejscu żebym jak coś mogła go łatwo zakryć ubraniem, bo wiadomo np w pracy lepiej nie świecić takim czymś i nie myślę tu wcale o d**ie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |||||
Zadomowienie
|
Helołłł
![]() ![]() Ech, znowu będzie tylko z doskoku, bo trzeba iść sprzątać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Leżę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
OMG, Andrzej Lepper popełnił samobójstwo. Nie, że jestem zwolenniczką teorii spiskowych, ale coś podejrzanie dużo polityków umiera ostatnio w PL, niczym za czasów stalinizmu... Coś się wyjątkowo śmierdząca to polityka ostatnio zrobiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając poczucie humoru mojego ślubnego - ja też w to nie wierzę. Wydaje mi się, że to był zbyt prosty człowiek na takie coś (imo, prości ludzie nie są w niczym gorsi - a żyje im się łatwiej, i z nimi łatwiej współżyje; nie mam na myśli oczywiście półmózgów...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Konto usunięte
|
wrocilam.... a tu takie mowosci.... nie wierze w samobojstwo, no ale...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to z tego wynika, że ogólnie ja nigdy nie wyrokuję od razu czarne/białe. Najpierw zbieram fakty a później wyciągam własne wnioski - i to aż do przesady, ja muszę porozkminiać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam nawet umówiona w studio i w ogóle ![]() Ale angina mnie dopadła, później kasę przepiłam ![]() i po tatuażu zostało wspomnienie ![]() Cytat:
![]() W ogóle mam nadzieję, że Ciocia już wróci i nie będę się Wam zwalać na głowę ![]() Ja mam podobne zdanie. Oglądałam w wiadomościach. Jakby nie był przybity [depresja etc] człowiek, który tak kocha życie [bo można to o Nim spokojnie powiedzieć] nie rezygnuje z niego przez kolejną rozprawę w sądzie czy chorobę najbliżej osoby. Nie wierzę w to.
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Cindy, dotarły pudełeczka - bardzo dziękuję
![]() ![]() A ja mam od jakiegoś czasu zagwozdkę, zamęczam jedną wizażankę. Mianowicie - kupiłam ze dwa miesiące temu Dolce Vita. W międzyczasie dowiedziałam się, że ok 2007 roku była reformulacja - jakaś tajna chyba, bo ekspedientki w sephorze nie słyszały o czymś takim, ale na forum o tym głośno było. Nowa wersja jest podobno nieco uboższa - ale nie każdy czuje różnicę. Kiedy zaczęłam używać moją, okazało się, że faktycznie pachnie jakby inaczej - mniej bogato, i jest skandalicznie nietrwała. Posłałam próbkę jednej wizażance, żeby przetestowała - no i na biedna teraz testuje moją nową, i swoją starą, i swoją nową. No i chyba wychodzi na to, że moja jest po prostu jakaś zwietrzała albo co - bo jej nowa pachnie jak stara, czyli ok. A moja nowa - raz czuje różnicę, raz nie. Mam już łeb jak koń. Olałabym sprawę, ale DV to jedne z moich ukochanych perfum, używam ich z różną częstotliwością od 13 lat... |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie pozdrowienia od Lou i zani
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do A. Leppera - aż ciężko uwierzyć... Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-08-05 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Lux Mundi
|
Emilko, cieszę się, że wszystko dotarło
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem, wiem ![]() ![]() ![]() Hm... zawsze zostaje Aruś ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Emilko, dobrze Ci się zdaje, ale to głębsza sprawa - ogólnie można poczytać o mnie w klubie. Samobójstwo Leppera? Nie wierzę... A przynajmniej nie wierzę, że zrobił to sam, z własnej woli...
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczor. Dziwne rzeczy dzieja sie w polityce...Pewnie dla kogos byl niewygodna partia i pewnie okolicznosci smierci beda tak samo zagmatwane jak smierc S.P.B. Blidy.
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Wtajemniczenie
|
Rilla,a jak tam Wasze tance wywijance?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | ||||
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie, dawno o tym nie wspominałaś - jak postępy? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2011-08-05 o 21:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Wtajemniczenie
|
Niektore z Was przepraszm za "lancuszek"
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.