|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Nie wiem czy moja nie ma trochę innych odcieni ale i tak mi się podoba
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam mamuśki, spokojnej bezskurczowej nocy życzę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Rozeznanie
|
Sernik się studzi to mogę do Was wrócić
![]() Przede wszystkim- MalgosiaM8 super że się odezwałaś! I że Stasio jednak zostanie chociaż chwilę dłużej w środku. Trzymam kciuki za Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do używania mózgu- u mnie już jest masakra momentami. Mówicie, że będzie jeszcze gorzej? ![]() A w ogóle skąd to się bierze? Krew nam stamtąd odpływa czy co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Ja to i tak was podziwiam, że wy czytacie książki, ja za cholerkę się skupić teraz nie mogę. Chwilę poczytam a po 5 minutach orientuje się że nie wiem o czym czytałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
ja chyba wpadam w jakąś przedporodową depresję...albo innaczej paranoję... normalnie ...
![]()
#638 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() jestem padnięta i oczęta same mi się zamykają ale musiałam do Was coś skrobnąć ![]() troszke tylko podczytałam ![]() Małgosiu trzymaj się dzielnie i Staś też niech siedzi jeszcze w brzusiu troszke ![]() ![]() wiecie, powiem Wam ze zdjęcia strasznie męczą ![]() ![]() Tż jutro już na szczęście do pracy nie idzie więc zaczynamy urlopowac ![]() ![]() ![]() Dobranoc, pchełeczki na noc a karaluszki do poduszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gerda;28578778]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
mmadzia...nie stresuj się... tu mało która ogarnia wszystko
![]() a ja się naczytałam o porodach,o tym jak odróżnic przepowiadające skurcze od zwykłych.. tych przepowiadajacych już mam dość... ehhh... jeszcze się małgosią zestresowałam ![]()
![]() |
#642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jedne na spokojnie ze skurczami jeszcze kapiel, włosy robiły inne szybko do szpitala i rodziły w 3 godz w sumie ja nie wiem jak ze mną będzie, nawet szpitala nie wybrałam do końca - czy w moim mieście czy obok... w moim nie ma znieczulenia ale wolałabym mój, żeby Dzidziuś był urodzony tutaj, obok znowu nowy oddział otworzony w ub. roku, wszystko full wypas, znieczulenie na życzenie, ciekawe czy w praktyce też to tak pieknie wygląda nie no ja teraz ogólnie to NIE WIEM NIC ![]() a teraz w tej chwili cię męczą skurcze? ja mam chyba poczatek przepo od kilku dni ale tak delikatnie jak na @ czuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kupiłyście takie dzyndzałki nad łózeczko? Tzn karuzelka czy jak to się nazywa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale już mam zakaz bo kupiłam matę, siedzisko ![]() ![]() ![]() a wogóle to od kiedy taki maluszek zwraca uwagę na coś takiego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Chyba całkiem szybko. I wydaje mi się że to przydatne, bo kolorki, kształty...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wiesz co widziałam filmik z ta karuzela na youtube bo na zywo nigdy jej nie widziałam i powiem Ci, że te liście tak kiepsko - nie płynnie - się poruszają, jakby za chwilę miały przestać a ogólnie to to co kupiłam o czym pisałam mam używane bo nowe rzeczy mają takie ceny że masakra a te info czerpiesz może z mamazone.pl ? zarąbista jest ta stronka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie widziałam jedną karuzelkę fisher price w akcji i nie powalała. Poza tym są strasznie masywne, ale inne wcale nie lepsze, więc ciężko podjąć dobrą decyzję
![]() Też właśnie swojego czasu śledziłam kilka aukcji, ale tż mówi , że mam poczekać aż już Filipek będzie z tym i z bujaczkiem ( który swoją drogą też raczej będę brała używany- bo taki który mi się podoba naj to ponad 400 zł ![]() ![]() Widzę że ty też nie z tych co się prędko kładą. Fajnie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
a jaki ten bujaczek masz na oku bo ja w sumie też jeszcze nie mam
![]() chyba padam na twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Witajcie!!
mmadziaa ![]() Małgosia Ty to nam fundujesz atrakcje ![]() ![]() ![]() Cotka ja też ubolewam, bo nie mogę się na czytaniu skupić ![]() ![]() Wczoraj rozmawialiśmy z tż-tem-chyba będzie dobrze ![]() Agnysko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Raczkowanie
|
Małgosia rany to już tak blisko... trzymam mocno za Was kciuki i nie dajcie się za szybko zapędzić na porodówkę
![]() ![]() Ja zaczynam jutro 30 tydzień (i dlatego tak bardzo boję się o małego, żeby za szybko się nie urodził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Dzisiaj chyba już mi lepiej, przynajmniej na razie brzuch mi tak nie twardnieje. Oby tak dalej ![]() Tak sobie wczoraj myślałam, że może miałam skurcze przepowiadające? Od kiedy one w ogóle się pojawiają i jak wyglądają? Wizyta dopiero w czwartek a ja nic nie wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Na razie jeszcze nie. I chyba nie będę kupować, zostawię gościom co będą chcieli Młodej coś kupić. Tym bardziej, ze jak czytałam i tak nie ma sensu na początku wieszać tego dziecku nad główką bo i tak jeszcze wzroku nie ma tyle wykształconego żeby to dobrze widzieć. Dopiero od 2-3 miesiąca rzeczywiście z tego skorzysta. |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#655 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamiszcza
![]() wirus przegoniony - TZ się wyspał i okna pucuje od rana ![]() Cytat:
![]() ![]() łaaaadna ![]() Cytat:
![]() moja juz od jakiegoś czasu ma głowę na dole...mam nadzieje, ze juz jej sie nie odwidzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś miałam straszny sen. Coś goniłam i ciągle biegałam. I tak długo biegałam, że nagle jak się zatrzymałam to byłam bez brzucha ![]() ![]() ![]() Małgosiu ale ty tutaj temperaturę podniosłaś. Te porody zaczynają sie urealniać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
http://www.ciazowy.pl/artykul,ciazow...ie,1795,1.html
Popłakałam się ze śmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak łapie porządnie..to jak przed ciężkim okresem.. ![]() Cytat:
![]() pierwszy miesiąc pewnie i tak to będzie młoda miała w nosie..a melodyjek róznych to mamy pod dostakiem ... a potem..zobaczę z tą karuzelką. podoba mi się jedna z tiny love.. ale nie wiem czy to konieczne... tym bardziej,że mamy też leżaczek z melodyjkami i pałąkiem.. i hustawkę z melodyjkami i pałąkiem.. może dostanie od kogoś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co się dzieje... chyba zaczynam się przerażać porodem.. boję się,że będę sama,że Mąż w pracy będzie wtedy... mam coraz silniejsze te przepowiadające... za każdym razem jak się zaczynają to się zastanawiam czy to już,czy to tylko kolejne przepowiadacze...ehh... jesteśmy gotowi z wyprawką.. torba spakowana.. a teraz czekanie..i zamiast spokoju to widzę,że mi się nerwy dopiero zaczynają ![]() madzialena... jaki prawdziwy artykuł ![]()
![]() |
#660 | |||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() no mi się zdarzyło już parę razy, i idzie od pachwiny w dół nogi. a dzisiaj jeszcze w nocy dołączyło kłucie w brzuchalu ![]() Cytat:
chodzi ten mój królewicz jak zaczarowany, w życiu bym nie pomyślała, że zwraca na takie szczegóły uwagę, a potem mnie powala jakimś tekstem heh ![]() haha nie odpływa ![]() po prostu mama w ostatnim okresie ciąży jest myślami już przy dzidziolku, myśli tylko o nim i dlatego "normalne" myślenie trochę szwankuje ![]() Cytat:
![]() nadrabiam zaległości czytelnicze... szkoda tylko, że mono tematycznie ![]() Cytat:
a u Ciebie czymś spowodowane czy po prostu samo z siebie? nie martw się, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() na swoją obronę dopiszę tyle, że trafiła się w super promocji ![]() a u mnie znowu kiepsko ze spaniem... tak jak pisałam na początku budziłam się i jakieś takie dziwne kłucie miałam, nie wiem czy to ta rozciągająca się macica czy co... do najprzyjemniejszych rzeczy to nie należało... niby się pocieszam, że to tylko miesiąc został, ale jak pomyślę, że właśnie teraz będzie jeszcze więcej takich mało przyjemnych "atrakcji" to.... ehh już mi się maruda załącza więc zmykam... miłej soboty kochane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.