![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Włoch
ja dla znajomych hurtowo przywożę kafeterki (macchinetta) do robienia kawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Hmm we Włoszech byłam parenaście razy i zazwyczaj proszono mnie o jakieś pierdołki typu breloczek z papieżem itp. Ale jak nie chcesz takich rzeczy, to możę przyprawy, pizze
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast np kawa Lavazza - szczegolnie jesli trafi sie na promocje w supermarkecie - wychodzi taniej. ![]() Cytat:
![]() bezkitu17 - a moze cos typowo wloskiego - np coz z jedzenia - winko, limoncello (taka nalewka cytusowa), slodycze. Makarony juz nie - bo tez sa w sklepie na kazdym rogu w Polsce. Sa tanie marki takze i we Wloszech - polecam kosmetyki marki Kiko. Ja kupilam juz tam kilka pomadek, tusz do rzes, cien do oczu itp - bardzo fajne a ceny nie sa powalajace. http://www.kikocosmetics.com/it/labbra Zwroc uwage na pomadke za 2 euro! A to ich strona z wyprzedazami - slowo saldi jest tu kluczem! Warto by mama go zapamietala. Bo zaczely sie juz sie letnie promocje. ![]() http://www.kikocosmetics.com/it/saldi
![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włochy-Punta Sabbioni-Camping Marina di Venezia
Witam , wakacje w pełni a ja od kilku dni szukam pomysłu na rodzinny wyjazd do Włoch w miare tani.
Camping to jedna z opcji , czytając wasze opinie chciałoby sie.... Mam jednak wątpliwości gdyż na innych forach dotyczących campingu Marina di Venezia polecają go głównie rodzinom z małymi dziećmi a młodzież jest podobno nie mile widziana. Chcę jechać z córkami 16 i 18lat i mam wątpliwości . Może jakieś inne miejsce ? albo ktoś był z młodzieżą i poleca? Ratunku ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey wybieram sie w okolice Ligniano czy ktos moze tam był ? jaka plaza , gdzie jesc ? Gdzie wieczorem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Przyczajenie
|
Dot.: Włochy , ktos sie wybiera ?
Hey, byliśmy z rodzinka i znajomymi 2 lata temu było super... świetna pogoda ogólnie oki, szeroka plaża oczywiście w dużej części płatna ale w jeśli wytrzymasz bez parasola to 1/3 jest bezpłatna i nie ma problemu... jest też gdzie pospacerować ceny jak to w kurorcie lody 1,2 euro ale zakupy w markecie bez wariacji.....w tym roku jedziemy do Bibione to ok 20 km dalej na południe i mam nadzieję że, też będzie fajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w Ligniano kilka lat temu, plaża bardzo długa i szeroka, byliśmy w sierpniu i woda nie była zbyt czysta
![]() ![]()
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
witam wszytskich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Włochy-rimini 22 lipiec ! :d
Czee. Piszę, gdyż zachciało mi się na ostatnią chwile jechać do Rimini. Problem jest taki, że jak pojadę to sama
![]() ![]() Edytowane przez blanka18 Czas edycji: 2011-07-18 o 23:52 Powód: poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Jesli intereuja Cie ceny jedzenia, to mysle ze bedziesz dosc milo zaskoczona. W marketach jest tylko troche drozej niz u nas na niektore artykuly spozywcze typu pieczywo czy wedliny, ale sa i takie ktore sa o wiele tansze, na przyklad wino, czy woda. Jesli chodzi o zakupy to polecam Ci raz na jakis czas wyskoczyc do wiekszego marketu na obrzeza miasta.
Co do cen w restauracjach to pizze mozna zjesc juz od 6 EUR. Napoje sa drozsze, wiec polecam lane wino, najlepiej prosecco (gdzie niegdzie nazywane frizzante lub spumante), ktore sprzedaja na karafki Litrowa karafka powinna kosztowac okolo 8 EUR, do tego butelka wody i wszyscy przy stole maja dobry humor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ceny w restauracjach (zaleza od restauracji,polozenia restauracji ecct.) ale ogolnie ,
pizza od 7-10 euro (pizza na wynos np. klasyczna Margherita od 3,50 do 5 euro) male piwo - 3,50 - 5,00 euro duze piwo - 5,00-10,00 euro coca-cola - 3,50 talerz makaronu od 7,00 euro do 20,00 klasyczne spaghetti al pomodoro to jakies 7-8 euro Lasagne - 10-15 euro w supermarketach chleb krojony od 1,50-2,50 euro buleczki (sztuk 3-4) od 0,90 do 2,50 euro coca-cola - 1,50 euro szynka (w plasterkach) 5 euro mozzarella - od 0,60 do 6,00 euro sery zolte od 2,50 do 10 euro bazarki jesli chodzi o ciuchy jeansy - 10 euro bluzeczki od 5 do 15 euro spodniczki i sukieni od 10 do 20 euro paski od 5 do 10 euro torebki od 10 do 20 euro
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o Rimini to w sierpniu szczerze watpie,abys cos znalazla,to urlopowy miesiac wlochow bardzo wielu jedzie wlasnie tam,na sierpien trzeba robic rezerwacje z duzym wyprzedzeniem,jechanie tam bez zarezerwowanego noclegu to ryzyko .
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włochy Szarpie travel (Riwiera Adriatycka, Rimini)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W miarę tanie noclegi we Włoszech znajdziesz na www.venere.com
![]() |
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
ey no ja też . xD byłaś z P.Eweliną itd ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Hmmm.. Kim jesteś ? xd tzn imię, nazwisko albo coś ? xD
Ja byłam u P. Krysi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
włochy - cesenatico
Witam, za kilka dni wybieram się do miejscowości Cesenatico we Włoszech, koło Rimini.
Może jest ktoś zorientowany i mógłby mi powiedzieć jak jest z życiem nocnym, imprezami w tym mieście oraz w jaki sposób można się dostać do Rimini - ile kosztuje taksówka lub autobus ![]() Z góry dzięki!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Dot.: włochy - cesenatico
Z tego, co pamiętam, to życie nocne tam kwitło, tylko, że ja byłam hm... 12 lat temu
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
dołączam się, również za kilka dni wyjeżdzam do cesenatico pierwszy raz i także mnie to interesuje
![]() ![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
W Cesenatico byłam rok temu na wakacjach - świetne miasteczko
![]() Tak pisała już jedna z Dziewczyn - na kluby to tam nie liczcie, bo ich po prostu nie ma - kawiarenki, bary - owszem - i o dziwo - zawsze pełno ludzi na ulicach nocą ![]() W Rimini są kluby, to miasteczko leżące obok ![]() Zazdroszcze Wam wyjazdu, chętnie pojechałabym tam po raz kolejny ![]() a, i uwaga na Włochów - są tam tacy, którzy choćby nie wiadomo co, to muszę zrobić sobie zdjęcie z Polkami ![]() jeśli chodzi o zakupy - raczej wybierajcie się do marketów - w lokalnych sklepikach baaaardzo kiepściutko mówią po angielsku i trzeba na migi pokazywać co się chce.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.