|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX
każde dziecko jest inne i każdemu co inne pasuje
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
e no DADY nigdy nie beda lepsze od Pampersow.
Szkoda ze pampersy takie drogie, bo z checia kupowalabym te premium care. bo sa super cienkie i super chlonne. serio.Agatek ja hugisow tez nie uzywalam akurat. Mialam probke bella happy - nie zdazylam malej zalozyc a juz poszly gumki w falbankach. Podczas ciazy kupilam kilka paczek pampersow na promocjach, a potem wsiadlam na Dady - uzywalam 1 paczke wersji starej sztywnej i grubej. Nowa wersja jest dobra, nawet bardzo dobra jesli chodzi o cene - 27zl za paczke. Zuzka ich tez nie przesikuje, chyba ze zaczynaja byc male rozmiarowo - jak mi zaczynalaprzesikiwac w nocy to kupowalam wieksze od razu Gdyby originalne tyle kosztowaly to bym kupowala, alemam wrazenie ze te 20zl ktore sie placi dodatkowo za oryginal to po pierwsze za reklame, po drugie za ciut lepszy material z ktorego sa wykonane i to wszytsko edit: jak masz jakies znaojjme mamy to popros o jednego pampersa - bedziesz mogla sobie porownac. a rosmanowskie babydream sa w paczkach po 5 sztuk nawet Ale lunelo
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-08-05 o 22:28 |
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama kupilam dady dla proby nioe dziekuje ola jak sie mocno zsiusiala to od razu wierci sie ryk i marudzenie bo mokro i przesikiwala je no i kupka bokiem wychodzila a w pampersach zero problemu huggiesy mialam probke to juz jest w ogole katastrofa kuzynka tez ich uzywala bo skusila sie na cene, ale zalowala, bo badziewie tak mowila ja chusteczki i pampki z pampersa polecam ![]() mam zapalenie oskrzeli prawostronne glupia klima w silowni i na stepie spocona niemilosiernie ze az wlosy mokre a z klimy lodowate powietrze
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
agus aaa to Twoja z tych wrazliwych na mokra pieluche?
o wspolczucia![]() Ale sie zalatwilas co za idiota prowadzi ta silownie? ![]() agatek jak dziewczyny pisaly musisz na swoim dzieciu sprobowac
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niestety nadal po ciazy mam oslabiony organizm, wlosy leca, non stop sie przeziebiam, choruje eh |
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za wszelakie informacje
![]() Kiedyś gadałyśmy już o pampersach- huggiesach i po prostu się chciałam upewnić, czy faktycznie są beznadziejne, no i każda popiera. Może kiedyś faktycznie były lepsze, bo promocja w tesco dziwna- 35 zł za 84 sztuki... ![]() Faktycznie może być różnica jak chłopiec a dziewczynka siusia, zobaczymy, kupię próbki i będę porównywać
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachwycona )) dodałam fotkę na nk i facebookadodam jeszcze jedną z Sherkanem
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
aa co do chusteczek dla dziecka. Mamy zapas pampers premium i zwykłych pampersowych chusteczek, niestety zwykłe uczuliły Lilkę i tak się bimba 6 paczek i czeka na poród kuzynki
Dad nie próbowaliśmy ale kiedyś muszę kupić i zobaczyć, najwyżej pójdą do auta dla nas Za to używamy jeszcze chusteczek z reala (tip te zielone) i one są jak dla nas dobre. Lilki nie uczuliły i ładnie pachną (na pewno przyjemniej niż pampersy). No oczywiście, gdyby było mnie stać na kupno tylko pampersów (pieluszek) to bym je kupowała bez wahania, no ale to jednak 15zł różnicy dlatego pampki tylko na noc, co by ją mokra pieluszka nie budziła aaaaa i ostatnio pojawiła się 1 z dady <-chociaż tu to polecam pampersy z tego rozmiaru, zazwyczaj zużywa się jedną paczkę i można przejść na 2.
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() india powodzenia w remoncie łazienki. A co do samobójstwo, to może mu ktoś w tym pomógł ![]() *Agatek* co do zakrytego : TAK ![]() martucha84 ja też zawsze po imprezach doceniam posiadanie zmywarki śliweńko po 10 latach bycia razem przyzwyczaił się chłopak agus zdrówka życzę. |
|
|
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja rozmiaru jeden to chyba 3 paczki uzylam, a zuzka urodzila sie normlana 3460kg
tez sie nastawialam na 1 pake i na 2 :d a musialam dokupic hahaa Mi sie pampersowe chusteczki obslizgle ciut wydaja, choc te premium sa jakby mniej nasaczone. Ostatnio kupilam husteczki Johnsona w piotrze i pawle - ale fajnie pachna i sa jakby nasaczone woda na prawde delikatne. zaluje ze wiecej nie kupilam :/ No a pampersowe chusteczki byly w marcu po 4.50za paczke w kauflandzie. kupilam chyba 6 3pakow i mi sie wlasnie koncza. Choc dadowe tez uzywam A i tak zawsze po mokrej chusteczce musze osuszyc sucha chusteczka, bo sie krem nie trzyma tylka rosi hej hej ![]() Wlasnie koncze kawe ![]() ide na zakypu warzywne dla zuzkowej zupy. a pozniej chyba meza na 3h wypuszcze o ile bedzie mu sie chcialo i sie pobycze, bo mnie w krzyzu boli, ze siedziec ledwo moge, ze o wyprostowaniu sie do pionu to nie ma mowy
|
|
|
|
#1452 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#1455 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ho ![]() my dziś też się byczymy mamy jedzenia w cholere mieszkanie posprątane więc luz ![]() zakochaliśmy się w dużym stole i w końcu mąż dał się przekonać do szybkiego kupienia - tzn szybko nie szybko ale to będzie nr na zakupowej liście no chyba ze coś dokumentnie szlak trafi więc mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy stołów dużych: 1. z jakiej firmy macie? 2. czy są rozkładane jak tak to na jak dużo (czy sie wyciąga część rozkładaną czy ma inny system rozkładania - np boki się odklika czy jakoś w tym stylu) 3. ile daliście za stół 4. czy jesteście z niego zadowolone czy jednak inny rozmiar inny system 5. jakie wykonanie drewno/mdf 6. ile osób siedzi przy złożonym/rozłożonym ale tak żeby mogli oddychać a nie być upchniętym ![]() ![]() ja nie ukrywam mam już swój typ ale chce się upewnić albo odkochać w nim więc potrzebuje waszych spostrzeżeń no i wczoraj Pat dostał krzesełko do karmienia ale nie takie z tacą do jedzenia tylko dosuwane do stołu wiec póki co będzie jadł z nami w kuchni ale... już nie długo może przy naszym ![]() ooo takie dostał tzn zostało zamówione na all ![]() http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...752936146.html
|
|
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz stół drewno-dąb z firmy paged http://meble.meblopol.pl/p/pl/pg_por...porto_dab.html daliśmy za niego ok. 2400zł, udało mi sie troszkę obnizyc cene bo bralismy od niech jeszcze komplet krzeseł. szer. 95cm dł. 170cm bez rozkładania i przy tej wielkości 8 gosci - siedza tak normalnie, ani za luzno ani za ciasno. na co dzien mamy ustwione przy nim 6 krzeseł (2 stoja w pogotowiu w sypilani) zeby nie zagracac salonu Masz możlwiosci wydłuzenia stołu do 215 lub 260cm- ale wtedy to juz naprawde słoł wydaje się ogromny i nie wiem czy kiedykolwiek skorzystam z tej opcji u nas stół się powieksza poprzez rozsuniecie go i dorzucenie do środka wkładek, ktore normalnie sa przymocowane pod stołem i ich nie widacNa zdjeciach z linku stół wygląda "chudo" w rzeczywistosci jest dośc masywny jak bedziesz zainteresoana wrzuce fotki z mojego salonu ![]() a pokaz swój typ ![]() no a Pat bedzie siedział teraz jak król, ta urodzinowa korona była chyba proroctwem
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
martucha ja mam drewniany stylizowany - i jest o wiele lepszy od MDF ktory mielismy
ciezki solidny jest okragly , a u ciebie lepszy bylby kwadrat/prostokat. u mnie rozjezdzaja sie boki, i spod spody wyciaga sie 2 kawalki blatu, u mieszcza na miejscu i zsuwa razem. Przy okraglym 4 osoby luzem, przy rozlozonym 6 luzem upchnieci 8 osob firmy nie podam bo nie ma naklejki U nas tez slonce wyszlo i nie ma czym oodychac, w mieszkaniu mamy 70%wilgotnosci ![]() Tez wywiesilam pranie. zuzka zasnela na dworzu i mezul jeszcze z nia chodzi A jak akolejka w miesnym masakra ![]() a dzis robie zupe pomidorowa na jutro z indycza szyja w skladzie
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest też ekstra
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
no są pycha
))i najbardziej mi smakują te środkowe na wskaźniku ostrości ![]() o matko, ona ma przednie zęby jak królik co do pampersów to używamy pampers (najczęściej i jestem zadowolona i Jula też) huggisy czasami (ale obcierają Julkę po bokach) Dady - z 2 razy kupiłam, szybko przemakają, trzeba zmieniać co 3 godz.. chusteczki to teraz Dady i są naprawdę dobre wcześniej (do roku czasu) używaliśmy pampers pakowane w 6-pak teraz po promocji są w tesco za 25,99zł
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
rosiale sie pobyczylam, eeeehe
poslzismy najpierw z spem do znajomych weterynarzy, tam nam zeszla godzinka worcilam powiesilam pranie, i zabralam sie za orbie zupy - obralam i pokroilam warzywa bla bla, no ale zupa dla zuzki wymaga wiekszej ilosci krojenia hahaha i dopiero siadlam ![]() ponad godzina w kuchni yeah a zaraz wraca zuzka
|
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, nie bywam bou nas masakra, ktoś mi podmienił moje bezproblemowe dziecie
![]() Ostawiłam Agate od piersi, no bo nic tam nie było. Po mm zaczeła michlustać i ulewac + problemy z kupką. Pediatra kazała przejsc na pepti. I cholera sajgon. Mała się drze, bo ma jakies zatwardzenie. I chyba kolke (choc dr podejrzewa, ze to chybareakcja na herbatke rumiankową). Jak do poniedzialku sie nie polepszy toprzechodzimy na Nutramigen. W ciagudwóch dni zostawiłam w aptece ponad 100 zł ![]() Cytat:
Cytat:
Sto lat uśmiechu dla Patryka |
||
|
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
u nas na szczęście jest miejsce, i nam super spakuje w kąt przy oknie... za jakiś czas jeszcze zabawki Pata wrócą do jego pokoju, więc nam się przestrzeń spora zrobi, wtedy nasz kawowy zmienimy na taki maleńki i będzie super.. mam nadzieję
![]() ![]() Cytat:
zobaczymy co zdecydujemy ![]() wczoraj mięliśmy pożyczony o rodziców taki "prl'owski" i po rozłożeniu miał 170 cm siedziało przy nim 8 osób i było ok ale jak wkońcu raczył przyjść szwagier z dziewczyną to w dziesiątkę było ciasno.. przyznam szczerze że dopiero przeglądam stoły ale takie mi się podobają (tylko kolor wenge a obicia ciemny brąz) http://allegro.pl/nowosc-stol-80x140...753213845.html szczególnie ze po złożeniu ma 140 (6 osób) a potem 190 (8 osób) albo 240 (10 osób) ale to na luzie żeby był komfort bo i 12 a się upchnąć i tu też jest opcja wyciąganych ze środka blatów jak u ciebie i to mi sie bardziej podoba niż takie jakby końcówki doklikane przy bokach... a krzesełko Pata będzie iście królewskie, zakochana jestem w tych krzesełkach dla dzieci, znajomi takie mają dla córek i Pat wymiatał w nim przy stole z nami, najpierw ma pałąk zabezpieczający potem można go ściągnąc i obniżać nóżki i siedzenie wtedy krzesło rośnie z dzieckiem i dzieciaki zawsze mają odpowiednią wysokść do stołu ![]() kto ma jeszcze stoły? wypowiadać się proszę ![]() szybciutko ![]() Cytat:
![]() i ja chce prostokątny koniecznie ![]() ![]() ojeeeee Cytat:
![]() , bo tak zdrowiej niż ciągle chusteczki, ale potem za duży sie, zrobił żeby go utrzymać jedną ręką no i za bardzo się wiercił czasem jak jesteśmy w 2 a strzeli kupsko to też idziemy ![]() i dzięki za życzenia
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-08-06 o 15:04 |
|||
|
|
|
#1468 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
matrucha
fajny ten stol macalas? pokaz to patowe siedzisko ![]() my zakupilismy takie: http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...737051553.html kolo chocolade sa takie fajne turystyczne jakby nakladki na prawdziwe krzesla, ale nasze stylizowane i obite tkanina krzesla sie niestety nie nadaja. musialabym jej specjalnie kupic do tego krzeslo ![]() rosi zporbilam rosol - bedzie na jutro, a wponiedzialek z tego pomidorowa do tego zorbilam 18zup dla zuzki - 6 buraczkowych i reszta standardowe. ktore przed podaniem bede upiekszac o kalafiora lub spzinak i inne takie badziewia![]() Z mezem mielsimy lekka sprzeczke podczas odgrzewania obiadu z fochem poszedl z zuzka na drugi spacer a ja sie hcyba poloze przed tv i porobie nic
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-08-06 o 15:48 |
|
|
|
#1470 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

Szkoda ze pampersy takie drogie, bo z checia kupowalabym te premium care. bo sa super cienkie i super chlonne. serio.
o wspolczucia
musisz na swoim dzieciu sprobowac

Za to używamy jeszcze chusteczek z reala (tip te zielone) i one są jak dla nas dobre. Lilki nie uczuliły i ładnie pachną (na pewno przyjemniej niż pampersy).
dlatego pampki tylko na noc, co by ją mokra pieluszka nie budziła