|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#15451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Pewnie, ze zejdzie
Jestem opuchnieta cala, chyba przez te hormonalne tabletki i jeszcze operacja......... Co tam, z czasem wszystko bedzie ladnie![]() Najbardziej opuchniety mam mostek, wyglada jak kurza klatka piersiowa, ale dzisiaj juz troszke mniej, albo mi sie wydaje. I na brzuchu spora opuchlizna,czuc jakby mocne zakwasy, tez zejdzie Albo od tych wszystkich przeciwbolowych itd w szpitalu, albo za duzo sie ruszalam po wybudzeniu i sie przesililam. Ale ogolnie jest spoko, 3 dni po operacji robie juz pomalu wszystko................. .....glowy jeszcze nie mylam, bo nie wiem jak
|
#15452 |
|
Zakorzenienie
|
zabulek
Kochana widziałam sesję-pierwsza klasa ![]() I piersi mimo że swieze to jakie równe i ładne wow U mnie się porobiło, doczytałaś? |
|
|
|
#15453 |
|
Raczkowanie
|
Żabulu nasz Kochany
Powtórzę co już napisałam - wariatka z Ciebie nieziemska (w pozytywnym znaczeniu oczywiście!! ), zrealizowałaś wszystkie swoje plany łącznie z zakupami ![]() Byłam w albumiku, cycuchy wyglądają ślicznie już teraz, a co to będzie jak dojrzeją ulalalaaaaaa GRATULUJĘ!!!!!!!Mya, Korinka, Agatau, Horo, Żabulek, Dalmatynka, Foczka, Sensuel (i jeżeli kogoś pominęłam to przepraszam ) - dziękuję Wam przeogromnie za wsparcie!! Może nie uwierzycie, ale to naprawdę przeogromnie poprawia kondycję psychiczną! Dzięki Wam, nie czuję się z tym wszystkim osamotniona Byłam na USG, i lekarz kręcił głową, że takie duże implanty. Stwierdził, że widzi taką samą ilość płynu w obu piersiach, i nie potwierdzi jakoby w lewej piersi miało być go więcej. Co dziwne - w jak stoję lewa pierś jest większa, ale jak się położę - większa jest prawa Sama tego nie odkryłam, bo nie kładłam się wcześniej bez stanika na płasko. Ginekolog (u którego robiłam USG) nie był w stanie stwierdził po badaniu dlaczego lewa pierś jest położona niżej. Zalecił wstrzymać się jeszcze z jakimkolwiek odsysaniem płynów do przynajmniej sześciu tygodniu po operacji. Dzwoniłam do dr Macieja Pastuchy (baardzo miły człowiek) i opowiedziałam mu o badaniu USG. Doktor zgodził się z ginekologiem, żebym jeszcze zaczekała. Jeżeli będzie mnie coś niepokoić, mogę dzwonić, ale do 6 tygodni po operacji piersi mogą jeszcze płatać figle. Jeżeli zauważę zmianę na gorsze, mam niezwłocznie przyjeżdżać. Nawet nie wyobrażacie sobie jak się cieszę, że mam w pobliżu siebie doktora, do którego mogę dzwonić o każdej porze i wiem, że mi pomoże. Dziewczyny, myślicie, że to dobra decyzja z tym wstrzymaniem się od działania? Horo, tak miałam wybrać się do Artplasticy. Cieszę się, że ktoś słyszał o tym doktorze dobre opinie. To mnie utwierdza w przekonaniu, żeby słuchać jego rad
|
|
|
|
#15454 |
|
Zakorzenienie
|
Cykaneczka
ja mysle ze tak, jak doktor tak mowi i to nie jeden to musi byc prawda. Na pewno wiedzą co mowia. A implant masz duzy fakt, ale czemu krecil głową na to, nie rozumiem? I naprawdę nie dziękuj, to naturalne wspierać kogoś
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-08-05 o 22:06 |
|
|
|
#15455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz-moze i lubi małe, ale nie powinien tego komentować w niemiły sposób. Mogl dać inaczej do zrozumienia jesli np. to że jest płyn to wina wielkości-niech powie ale nie w tak niemiły sposób. |
|
|
|
|
#15457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestes 3 tygodnie po, wiec moze sie wyrowna??? Poczekaj jeszcze troche, bo zwariujesz od biegania po lekarzach. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Co tam sie stalo, mam nadzieje, ze zrobisz w nowym terminie
|
|
#15460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi o to, ze Dr lubi małe... Jak robiłąm usg piersi u mamy mojej kolezanki (też ma implanty) byłą zaskoczona, ze takie duże... z takimi sa w przyszłości największe problemy... wie to, gdyz jest radiologiem, a poza tym naoglądała się masę piersi. I nie mówiła tak, ze lubi małe, bo nie lubi... Mnie jeszcze wytłumaczyło to, ze jestem po porodach, więc za dużo nie kręciła głową, ale jak poopowiadała o młodych dziewczynach, które najpierw implanty (nie wiedząc jak się zachowa skóra po ciąży), potem ciąża, a potem podwieszanie, bo im biust przez implanty wisiał do pępka, to... niejednej by się odechciało ![]()
|
|
#15461 |
|
Zakorzenienie
|
horo
ja rozumiem, wiem co masz na mysli ![]() zabulek W skrócie-Rodzice jadą teraz na wakacje i Mama stwierdziła nagle że ona ma być po mojej op i się mną zając itd. ![]() Więc mam zrobić jak oni wroca, bo pojutrze jadą ![]() I Doktor przełożył mi na 26 sierpnia
|
|
|
|
#15462 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa no to fajnie, ze mama tak sie przejela
To znowu bedziemy Cie zegnac hehehe ![]() A jeszcze Wam nie powiedzialam, ze moje dzieci wiedza o operacji Nie wiem na ile rozumieja, ale zaraz po wejsciu do domu malego musielismy uswiadomic, zeby sie na mnie nie rzucil w celu przytulenia. Powiedzielismy im, ze bylam w szpitalu i pan dr naprawil mi piersi i nie mozna mnie mocno przytulac i denerwowac Starszy dziwnie patrzyl, ale nic nie pytal, a maly diabel zadawal 100 pytan po co, dlaczego, czy mam krew, czy on moze zobaczyc itd. Pokazalam mu pancernik i teraz omija mnie z daleka, zeby tylko nie dotknac![]() A za 2 tygodnie jade pod namioty z dziecmi na 3 dni- musze, bo mnie posadzili, ze ich oklamalismy z namiotami:- no i jestem kierowca Jakos przezyje, bo czego sie nie robi dla dzieci
02.08.2011 Edytowane przez zabulek1 Czas edycji: 2011-08-05 o 22:54 |
|
|
|
#15463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te kilkanaście dni więcej nie robi mi wielkiej róznicy ![]() O to fajnie ze dzieci wiedzą ale ten namiot ![]() Mam nadzieje ze dasz rade, jedziesz sama z dziecmi? |
|
|
|
|
#15464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
Mam mały niedosyt odnośnie oceny lekarza który robił USG mam mieszane uczucia czy wiedział co widzi i mówi. Miejmy nadzieję, że umiejetności tego lekarza są większe niż profesjonalizm w podejściu do pacjenta
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#15465 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel 10.08 - 4![]() ![]() Dalmatynka101 15.08 -9 ![]() ![]() Vipera 20.08- 14 ![]() ![]() Agatau88 26.08-20![]() ![]() Vanessita 16.09- 41![]() ![]() Nadinka2 19.12- 138 [COLOR="Silver"]
|
|
|
|
#15466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uważaj... czasem można przesadzić... wszystko jest jeszcze bardzo świeże
|
|
#15467 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem horo kochana, uwazam bardzo i robie wszystko pomalu i kalecznie. Dzisiaj umylam glowe, myslalam, ze bedzie ciezko mam klaki dlugie, ale za nim sie zabralam za mycie poprubowalam pare pozycji i w jednej bylo spoko, nic na sile, glowa czysta, ja zadowolona
Takie teraz to smieszne jak Twoim marzeniem jewst umycie glowy, albo wyprostowanie sie![]() Wlasnie ja caly czas jestem zgarbiona i juz nie mam sily sie garbic, nienawidze tego, ale nie moge sie wyprostowac do konca. To normalne po takim czasie od operacji??? Kiedy to sie zmieni??? A i sie mierzylam dzisiaj, mam nadzieje ze dobrze, w koncu technologiem odziezy jestem i sie tego uczylam hehehe ![]() Bylo 75cm pod i 79/80cm (roznie, nie wiem dlaczego) Jest 72cm pod i 91cm w biuscie przy nieco zgarbionej sylwetce. Nawet nie wiem co za rozmiar, chyba D co???
|
#15468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do mierzenia się... poczekaj jeszcze... na razie opuchlizna, nie taka pozycja i Twoja i piersi
|
|
#15469 |
|
Raczkowanie
|
ŻABULEK witaj spowrotem, już się stęskniłam
![]() 450ml to teraz niezła laska jesteś do twojej wysportowanej figury! ![]() CYKANECZKA opisuj nam wszystko i dużo, cieszymy się że możemy ci służyć radą i podnieść trochę na duchu. W kupie zawsze raźniej. Trzymaj się i czekaj, kiedyś musi być lepiej
|
|
|
|
#15470 |
|
Zakorzenienie
|
Foczko dobrze piszesz- w kupie raźniej
![]() U mnie dziś słoneczko- kurcze trzeci dzień pod rząd Byłam ostatnio na spotkaniu rodzinnym- takie grilowanie. Było chyba dziesięć cioć i jeden wujek. Wszyscy bardzo dawno się nie widzieliśmy- no i oczywiście nie chciałam się w oczy rzucać mimo że wszystkie ciocie biuściaste i trudno by było mi je przebić. Ubrałam bluzkę taką z maskujących tzn. tak uważałam dopóki wczoraj zdjęć z tej imprezy nie dostałam ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Teraz mykam dalej na słonko. Cykaneczko buziaki
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
#15471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15472 |
|
Wtajemniczenie
|
Doktor mi powiedzial, ze nie mam zmieniac opatrunkow do czasu sciagniecia szwow. SZOK !!!2 tygodnie w tych samych??? I nic tam nie bedzie sie robic??? Mnie juz korci, zeby zmienic, ale najpierw Was spytam o rade
![]() We wtorek moge wziasc prysznic, wiec moze moglabym sciagnac plastry , przemyc i nalepic swierze plasterki???
|
#15473 |
|
Raczkowanie
|
witajcie hej Zabulek co do tego garbienia to he ja tez cały czas jakaś zgarbiona chodze i strasznie mnie plecy bolą nie wiem czemu tak jest ale juz sie trzeba prostowac bo przeciez jak to wygląda hehehhehehe dzisiaj miałam pierwszą kontrole po operacji ze szwami nic nie robic same sie rozpłyną plastry same sie odkleja jak bede sie kompac i aby miec je jak najdluzej na sobie tak powiedzieli wtedy blizna bedzie wcale niewidoczna i jeszcze przez mieiac nosic opaske elastyczną i stanik a ja juz mam z 7 nowych staniczkow w szafce hehe piersi mam jeszcze opuchniete i troche mostek ale wszystko ladnie sie goi dzisiaj dodam nowe fotki
Zabulek-moje dzieci tez wiedza ze mamusi powiekszyli piersi ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- hej nic nie zmieniaj jak nie kazali ja tez mam te same plastry od operacji do dzisiaj i dalej mam jenosic nic mi sie nie papra tylko ja nie mogłam tez moczyc piersi tylko przemywac delikatnie dopiero dzisiaj na kontroli kazała mi juz normalnie sie kompac tylko piersi jeszcze niemydlic zeby płyn sie niedostal do ciecia a jak odklei sie plaster to dopiero przykleic nowy i nosic jak najdłuzej |
|
|
|
#15474 |
|
Wtajemniczenie
|
To jak mam ten prysznic wziac??? Omijajac ciecia??? I nie odklejajac plastrow??
O tyle rzeczy sie zapytalam a o tym prysznicu zapomnialam Powiedzial , ze moge wziac prysznic za tydzien a ja kiwnelam glowa........ moze do niego napisze i sie zapytam
|
#15475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musialam wziąć prysznic zaraz na drugi dzień po op (z tego co pamiętam to dokładnie po ok. 15-16 godz.) i bez zmian, jak zawsze... włącznie z myciem mydłem ran. potem spirytus, woda utleniona , maść i świeży plasterek... zmiana opatrunku 2 razy dziennie
|
|
#15476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja po prostu się starałam omijać opatrunki, zeby nie pomoczyć ![]() mało to wygodne- ale jak mus to mus tylko,że ja brałam kąpiel, nie prysznic, tż pomagał z placami itd hi hizostają jeszcze chusteczki nawilżane, można się tym odświeżyć |
|
|
|
|
#15477 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no ja myje codziennie panienki tak na szybko i kremuje, ale wlasnie omijam plasterki. Tak pomyslalam, ze jak juz bedzie prysznic to zdejme i zmienie na swierze
|
#15478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hellloo laseczki,ja tylko na chwilę wpadłam i poczytam później co pisałyście.Chciałam się pochwalić,że dostałam już list z kliniki z godziną.Na 11:00 muszę być w klinice,a operację mam na 14:15
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Łooo matko ![]() Poczytałam sobie już i na dzisiaj koniec,bo TŻ robi posiadówkę z kolegami,a ja spadam chyba do koleżanki. Zastanawiam się jak rozwiążę problem z dziećmi,bo TŻ chodzi tylko na nocki i nie da rady wziąć wolnego,bo nikogo na zastępstwo nie ma,a mnie się wydaje,że na noc mnie zatrzymają.Muszę z koleżankami pogadać
|
|
#15479 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie .
Zamierzam i tutaj bywac choc nadrobic naraz co napisalyscie chyba nie dam rady ... Dopisuje sie do waszej listy , tyle , ze jestem na szarym koncu Termin to 21 marzec dr. Brzuchanski 380-400 ml. Oszaleje jak slowo daje , nie ze szczescia a ze strachu , ze sie piersi " nie udaja "
|
|
|
|
#15480 | |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel
no juz 4 dni ![]() U mnie nieco więcej się zrobiło, ale też już tuż tuż jak dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() Tylko wylicz ile od jutra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Jestem opuchnieta cala, chyba przez te hormonalne tabletki i jeszcze operacja......... Co tam, z czasem wszystko bedzie ladnie
Powtórzę co już napisałam - wariatka z Ciebie nieziemska (w pozytywnym znaczeniu oczywiście!!
) - dziękuję Wam przeogromnie za wsparcie!! Może nie uwierzycie, ale to naprawdę przeogromnie poprawia kondycję psychiczną! Dzięki Wam, nie czuję się z tym wszystkim osamotniona
Sama tego nie odkryłam, bo nie kładłam się wcześniej bez stanika na płasko. Ginekolog (u którego robiłam USG) nie był w stanie stwierdził po badaniu dlaczego lewa pierś jest położona niżej. Zalecił wstrzymać się jeszcze z jakimkolwiek odsysaniem płynów do przynajmniej sześciu tygodniu po operacji.

Sensuel 10.08 - 4