Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 09:11   #451
Magda MM
Raczkowanie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
a cóż to za okazja że grają? orientuję się któraś ?
Co piątek na Rynku występują artyści pod patronatem Prezydenta Lublina, często tam chodzimy na piwko z kumpelami. Były już występy folkowe, bluesowe a wczoraj grał zespół AGAT. Naprawdę dali niezłego czadu, ludzie do wpół do jedenastej tańczyli na rynku i nie chcieli ich wypuścić (a zawsze było do 22-iej). W ogródkach pełno i jeszcze tłumek się zebrał przed sceną. My same z koleżankami kicałyśmy jak głupie
Grali świetne kawałki na poziomie a wokalistkę mają WYPAS!

jagodzia - gratuluję Ci świetnej kapeli
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 09:20   #452
marcia45
Zadomowienie

Witam

Wstałam po wczorajszym drinkowaniu po pracy, trochę główka boli ale pewnie prędzej na pogorszenie pogody.

Zapisałam się na drugi kierunek na magisterskie właśnie. Jeszcze trzeba wnieść opłatę to do końca tygodnia przeanalizuje, czy nasze fundusze nie ucierpią na tym za bardzo przed weselem, bo studiów nie było w kosztorysie Dobrze, że te jeszcze nie najdrozsze, te na których jestem dziennie byłyby sporo droższe. I srednio mi się widzi sesja przed samym weselem.

Dziękuje za info na temat nauk. Do Piaseczna troche daleko, a czy jak nie bierzemy ślubu w wawie to jest w ogóle szansa na bezplatne nauki tu. Musimy już teraz to ogarnąć, bo później praca na praktycznie cały etat, plus studia dzenne a w weekendy zaoczne więc ciężko będzie.

Sztuczko
ja bym ten drugi wybrała, tylko ciekawe jak w realu.

Już ustalone w weekend za dwa tygodnie ruszamy z mama i siostra na podbój salonów ślubnych.

Ponadrabiam trochę i sprzatam mieszkanie.
Miłego dnia

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 09:57   #453
jagata
Wtajemniczenie

Witajcie, dopiero jestem po śniadaniu i zaraz lecę posprzątać. Jakoś wstać nie mogłam. szczerze to z chęcią bym dziś nie wstawała z łóżka....
Stary 2011-08-06, 10:34   #454
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Ja nie dawno wstałam po wczorajszym drinkowaniu i ploteczkach. Wieczór spędziłam słuchając rozterek na temat ślubów tego że niektórzy faceci jak przyszło co do czego to nie wiedzą czy chcą się hajtać. Aż się zdolowlam i muszę pogadać z TŻ
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:38   #455
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witajcie Laseczki
Właśnie skończyłam sprzątać, wyjęłam z piekarnika szarlotko-jabłecznik - wiem, jest gorąco, ale tak mnie naszło na coś z jabłkami. Zaraz skoczę do sklepu po bitą śmietankę w spray'u i będzie na popołudnie na deserek
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Mnie się też zdaje, że coś tu jest nie tak. Ale ja się polityką nie param w ogóle, brzydzę się wręcz, więc już wypowiadać się nie mam co.
Moje odczucia do polityki są identyczne, jak Twoje. Tylko czekać, aż będą snuć jakieś dziwne domysły.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja nie dawno wstałam po wczorajszym drinkowaniu i ploteczkach. Wieczór spędziłam słuchając rozterek na temat ślubów tego że niektórzy faceci jak przyszło co do czego to nie wiedzą czy chcą się hajtać. Aż się zdolowlam i muszę pogadać z TŻ
Kiciu, nie dołuj się na zapas. Nie ma potrzeby. I nie smutaj
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:52   #456
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
mnie zastanawia jedna rzecz, co musiało się stać, że aż zdecydował się na taki krok. Słyszałam dziś wypowiedź Beger, że ona nie wierzy i nie może uwierzyć w to, że Lepper sam się powiesił. A potem dodała, że ostatni raz z nim rozmawiała z rok temu przez rok może się tyle zmienić w życiu człowieka, że powinna dokładnie zastanowić się nad tym co mówi.
No i nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że to jest tak "dziwne" jak katastrofa prezydenckiego samolotu. To całkiem inna para kaloszy. Nie będę się na ten temat rozpisywać bo to nie jest odpowiednie na to miejsce.

no ja mam inne zdanie na ten temat. Pewnie i tak teraz przez caly rok będą wyjasniac czy to wkoncu bylo samobojstwo czy nie. Mnie ciekawi tylko ktory polityk bedzie nastepny, ktory zginie w nie do konca wyjasnionych okolicznosciach. Ale masz racje, nie tutaj o tym rozmawiac
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 10:54   #457
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Kiciu, nie dołuj się na zapas. Nie ma potrzeby. I nie smutaj
wiem tylko kurcze takie głupie się ma myśli jak przez tyle czasu uważało się te pary wręcz za wzór zawsze tak się kochali... A tu jedna się rozstała a druga twierdzi że chciała by poszaleć jeszcze... a ich faceci nie lepsi... wiem że mój TŻ mnie kocha i chce tego ślubu ale i tak muszę z nim pogadać tako zeby po prostu polepszył mi humor.. przytulił pogłaskał...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 11:56   #458
D0tk4
Zadomowienie

Czesc dziewczyny! Pamietacie? tesknilyscie? :P wlasnie sprawdzam i widze, ze ostatni raz odzywalam sie 11 dni temu! Straszny zawrot glowy w pracy mialam normalnie, tak, ze na kompie w domu w ogole nie siedzialam, a w pracy nawet nie mialam wolnej chwili, zeby zajrzec tu do Was! a co ja widze, nowy watek! ale chyba nie powinno mnie to dziwic :p

teraz sytuacja w wpracy wraca powoli do normalnosci, wiec i ja sie pojawiam poki co, zeby powiedziec, ze zyje! bo wracam teraz do strony 96 w poprzenim watku, zeby sie zorientowac o czym byla mowa do uslyszenia ;p
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:13   #459
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana To prawda, że mamy swoje charakterki... Mam nadzieję że się poukłada Aj a przed @ to już w ogóle szaleństwo... ale o to to akurat mam żal do TŻa, bo jak widzi że mam zły nastrój to jeszcze to podkręca i głupio mi podgaduje
Oj wiem o czym mówisz z tymi lokatorami Mięliśmy takich 2ch paskudnych osobników i pozbyliśmy się ich na amen A do Was kiedyś wrócą?
no właśnie mnie też sie wydaje ze TŻ jak mam @ jeszcze podkręca atmosferę ale może po prostu przewrażliwione wtedy jesteśmy wczoraj znów mieliśmy awanturę, 5 minut darcia sie a po 2 minutach już się przepraszaliśmy, no głupki normalnie
co do lokatorów to nasi byli w porządku, ale za ciasno nam było w naszym mieszkaniu, stąd ta ulga juz na pewno nie będziemy mieć żadnych współlokatorów, mieszkanie jest oficjalnie nasze i ewentualnym lokatorem zostanie może nasz przyszły kot oraz przyszły potomek
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Wujek google wszystko Ci powie
Poszukałam i znalazłam w archiwum wizażu, że od listopada przysługuje mi urlop uzupełniający. Czyli od listopada do końca roku przybywa mi ekstra 6 dni urlopu a od nowego roku pełne 26 dni
Pytałam się też księgowej w firmie, ale ona nie bardzo zna się na sprawach kadrowych. No ale obiecała, że się dowie jak to wygląda.

Jak się okaże, że tak powinno być, to szef szczęśliwy z pewnością nie będzie....
moim zdaniem będziesz mieć te dodatkowe dni, bo moja siostra ma identyczną sytuację, też 2 lata jej w listopadzie mijają i ma dostać dodatkowe dni
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
zrobiłam włąśnie pierwsza zawieszkę? może być?
śliczna
Cytat:

Na chwilę wklejam fotę (tylko nie brechtajcie z mojej głupiej miny ;p) - identyczny jest dostępny na all za pół ceny :P

Fuuuuck... Sztuczce znowu litania wyszła... Przepraszam
fajny całkiem ten welon chociaż nie lubie takich kogucików, wolę proste, spływajace po plecach (ale ja zawsze wolę wszystko prostsze, takie zboczenie )
Cytat:
wiem tylko kurcze takie głupie się ma myśli jak przez tyle czasu uważało się te pary wręcz za wzór zawsze tak się kochali... A tu jedna się rozstała a druga twierdzi że chciała by poszaleć jeszcze... a ich faceci nie lepsi... wiem że mój TŻ mnie kocha i chce tego ślubu ale i tak muszę z nim pogadać tako zeby po prostu polepszył mi humor.. przytulił pogłaskał...
rozumiem Cię, bo też mi sie zdarzało słuchać/widzieć takie rzeczy i wtedy się pojawiają wątpliwości czy aby u nas zawsze będzie tak różowo jak jest ale musimy wierzyć i starać sie żeby tak było
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Pamietacie? tesknilyscie? :P wlasnie sprawdzam i widze, ze ostatni raz odzywalam sie 11 dni temu! Straszny zawrot glowy w pracy mialam normalnie, tak, ze na kompie w domu w ogole nie siedzialam, a w pracy nawet nie mialam wolnej chwili, zeby zajrzec tu do Was! a co ja widze, nowy watek! ale chyba nie powinno mnie to dziwic :p
witaj znowu

Wyczaiłam że salon w którym chciałam bardzo mierzyć suknie, ale nie mogłam bo był zamknięty z powodu remontu już w przyszłym tygodniu otwierają wkleję Wam później zdjęcia sukien które chcę tam przymierzyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:20   #460
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

teraz sytuacja w wpracy wraca powoli do normalnosci, wiec i ja sie pojawiam poki co, zeby powiedziec, ze zyje! bo wracam teraz do strony 96 w poprzenim watku, zeby sie zorientowac o czym byla mowa do uslyszenia ;p
Witaj z powrotem Widzę, że nie tylko u mnie ostatnimi czasy nawał pracy. Dobrze, że już się u Ciebie w pracy sytuacja normalizuje

Burz idzie. Już grzmi. Ale od wczoraj jest tak duszno, że masakra.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:32   #461
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyneczki Uuuch ale się wyspałam po wczorajszej imprezce Pospaliśmy z TŻem do 10tej, dostałam kawusię () no a teraz TŻcik musiał lecieć do pracki a ja zostałam sama...
Oj wczoraj było zacnie ^^ Nawet załapaliśmy się na jedno bardzo ogniste zdjęcie w tańcu - wrzucę Wam jak tylko koleżanka która je robiła wróci z wakacyjnych wojaży i się nim podzieli :p

Cytat:
eeeeeee no ogarnięty Twój Chłop jest Zapytałam mojego, rozmowa wyglądała tak:
- Kochanie, jakie znasz rodzaje sukien ślubnych?
- Ee, ale chodzi o kolory?
- Nie, jakie rodzaje są.
- Eeee, ale mówisz o materiałach??
- Nie no Słonko, rodzaje, fasony.
- E... falbankowa?

(swoją drogą, ciekawe, czy by wymienił jakieś kolory i materiały... )
Hehe oj tam, oj tam :p Najważniejsze, że ogarnia iż są takie suknie jak falbankowe A to przecież akurat najważniejsze w Twoim przypadku

Cytat:
Welonik piękny, ale co to za kiecka, w którą się wbiłaś, hę? Bo albo jestem już zupełnie ślepa, albo to nie wygląda jak Twoja księżniczka

Ten drugi efektowniejszy, chyba bardziej by pasował do Twej sporej przecież sukni Także stawiam na sztuczkę w bombce
Hmm... Czyli jednak Sztuczka pie.przy od rzeczy Taka litania a niewiadomo o co chodzi Napisałam tam gdzieś, że mierzyłam ten welon w innym salonie, chciałam tylko przypomnieć jak wygląda - a kiecka jak to kiecka - specjalnie jeszcze fotkę obcięłam, żebyście skupiły się na welonie ^^ No ale trudno, żeśmy się nie dogadały

Widzę, że generalnie są głosy i za jednym i za drugim Hmm... no ale właśnie doszłam do wniosku, że ten bombkowaty jest piękny, ale nie widzi mi się do mojej sukni... Zamawiam pierzaka

Co tam w ogóle dziś porabiacie? Jakie plany? TŻ kazał mi zrobić pranie (:p) a potem pójść do centrum handlowego znaleźć dla siebie dobry staniczek w esotiqu
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 12:49   #462
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no właśnie mnie też sie wydaje ze TŻ jak mam @ jeszcze podkręca atmosferę ale może po prostu przewrażliwione wtedy jesteśmy wczoraj znów mieliśmy awanturę, 5 minut darcia sie a po 2 minutach już się przepraszaliśmy, no głupki normalnie
co do lokatorów to nasi byli w porządku, ale za ciasno nam było w naszym mieszkaniu, stąd ta ulga juz na pewno nie będziemy mieć żadnych współlokatorów, mieszkanie jest oficjalnie nasze i ewentualnym lokatorem zostanie może nasz przyszły kot oraz przyszły potomek

fajny całkiem ten welon chociaż nie lubie takich kogucików, wolę proste, spływajace po plecach (ale ja zawsze wolę wszystko prostsze, takie zboczenie )

Wyczaiłam że salon w którym chciałam bardzo mierzyć suknie, ale nie mogłam bo był zamknięty z powodu remontu już w przyszłym tygodniu otwierają wkleję Wam później zdjęcia sukien które chcę tam przymierzyć
Oj to dużo nas łączy ^^ Ja chodzę wtedy jak ze sra.czką :/ Też mi się wydaje, że czasem przesadzam, no ale niech ci TŻci też się troche pilnują U nas już lepiej - potańczyliśmy wczoraj, było miło, a po 3 jak wróciliśmy do domku to się jeszcze ładnie godziliśmy ]:->

Hehe no ja właśnie mam dylemat z tymi welonami Bo ten co był w komplecie z moją suknią jest długi i delikatny, ma raptem lamóweczkę po brzegach, za to na grzebyku ma zdobienia jak przy dekolcie i pasuje żeby go przymocować do jakiegoś półupięcia czy coś, w każdym razie z tyłu głowy - na pół godzinki wrzucam (EDIT: wrzuciłam ;p) fotkę ze ślubu mojej sukniowej wybawicielki (od razu możecie zobaczyć jak suknia i welon się prezentowały przed ołtarzem mam nadzieję, że powtórzą sukces na naszym ślubie i że będzie się podobać ) Znowóż na sali chcę mieć tego pierzaka z czubka głowy a do niego to raczej pasuje jakieś wysokie uczesanie hmm... Oj będzie jeszcze rozkmin na ten temat
Mnie właśnie nie pasują jakoś takie krótkie i średniodługie welony spływające po plecach, w sensie że tak mało jest tego materiału, takie minimalistyczne... chociaż wczoraj przymierzałam ładny, przy brzegach miał cyrkonie podobne do tych które mam przy sukni... ale nieee - do kościoła biorę ten długi a na salę pierzaczka

A fotki kiecek którymi się interesujesz pokazuj teraz a nie "później"

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-08-06 o 13:36
Stary 2011-08-06, 12:50   #463
marylka80
Zadomowienie

Dzien doberki sobotnie

Jak to dobrze ze weekend Wczoraj po pracy juz nawet tutaj nie zagladalam bo zmeczona bylam ale i tak bylo lepiej niz pierwszego dnia choc nogi tak samo bola buuu...ale podobno pod dwoch tygodnia sie przyzwyczaja wiec mam nadzieje ze jakos to bedzie
Na szczescie moj TZ jest taki kochany, ze juz w domu nic nie musze robic...sprzata, robi zakupy, gotuje ehhh...od tej strony go nie znalam chyba sobie na powanie wzial do serca co mu kiedys powiedzialam...ze jak pojde do pracy to zeby sobie przypadkiem nie wyobrazal ze bede skakac kolo niego na paluszkach i ze wszystko bedzie mial na tacy podane no i sie widac chlopak stara mam tylko nadzieje ze po tygodniu mu sie nie znudzi

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Zabijecie mnie, ale pomęczę Was sukniami. Którą wg Was jest ładniejsza?
Zdecydowanie druga

Cytat:
Witam po przymiarce

(...)

Na chwilę wklejam fotę (tylko nie brechtajcie z mojej głupiej miny ;p) - identyczny jest dostępny na all za pół ceny :P

Fuuuuck... Sztuczce znowu litania wyszła... Przepraszam
A gdzie jaks fotka z dalsza? Zeby dol tez bylo widac???

Cytat:
Yeah - miód ma moje serce Paulinko
A piosena... no musi być na naszym weselu Hehe poproszę naszego dj'a żeby puścił jak ciotki i wujkowie już się zmęczą

Eeeej... Patrzcie, tu jest ten welon w którym fotę wstawiłam:
http://allegro.pl/welon-szarpane-tro...712977820.html
a tutaj taki w kształcie bombki jeszcze znalazłam:
http://allegro.pl/lilly-rose-welon-w...745045598.html --> no i kuuuurczęęęę... wygląda ciekawie...
Urzyjcie swej wyobraźni i spróbujcie doradzić Sztuczce
Mi sie bardziej podoba drugi Ale widze ze juz sie zdecydowalas na pierwszy

Cytat:

Co tam w ogóle dziś porabiacie? Jakie plany? TŻ kazał mi zrobić pranie (:p) a potem pójść do centrum handlowego znaleźć dla siebie dobry staniczek w esotiqu
My leniuchujemy na razie, TZ byl rano w piekarni po swieze buleczki teraz poszedl mi autko umyc, a po poludniu smigamy na grilla do znajomych, mam tylko nadzieje ze nie zacznie padac

Milego dzionka wam dziewczynki zycze
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:55   #464
gosiulka22
Wtajemniczenie

a ja kolejny wekend spedzam sama w domkuno i nuda będzie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 12:58   #465
D0tk4
Zadomowienie

O mamo, no dzisiaj to na pewno Was nie nadrobie! :P TZcik co raz to mnie rozprasza, a niedlugo wychodze, bo sie umowilam ze znajoma, wiec na razie skomentuje, to co zdazylam przeczytac!

Niektore z Was mowily o grillu na poprawiny. My prawdopodobnie wlasnie na taka opcje sie zdecydujemy. Hotel, w ktory, bedziemy mieli wesele ma ogromne zielone tereny wokol i jest tam taka piekna duza altanka, tak na ok. 50 osob, wiec na pewno nasi poprawinowi goscie sie zmieszcza Ogolnie to bedzie koncowka czerwca, wiec wychodzimy z zalozenia, ze co sie w budynku kisic :p

W temacie rodzicow i ich wtracania sie .. My na szczescie mamy to szczescie, ze mamy ich absolutne poparcie! Tylko raz moj tata powiedzial, ze jakiejs tam konkretnej sali nie mozemy wziac, ale akurat za to jestem mu wdzieczna, bo jak ja teraz ogladam, to sama nie wiem jak mogla mi sie podobac :p w kazdym badz razie, jestem im strasznie wdzieczna, ze pozwalaja nam planowac ten dzien, zeby byl taki jak chcemy

Jagodziu, strasznie mi przykro z powodu Twojej sytuacji w domu, z mama i siostra .. Ciezko mi to sobie w ogole wyobrazic i powiedziec cos madrego. Najwazniejsze, ze masz przy sobie TZ i jego rodzine. Musisz byc silna. Mam nadzieje, ze wszystko sie jakos wyjasni. Trzymam za to mocno kicuki!

verumka prosze sie tu duzo udzielac! witam

I oczywiscie mega gratulacje dla nattive i maruda80 za zakup ich pieknych sukien! ahh, za miesiac mam zamiar dolaczyc do coraz wiekszego grona PMek 2012 z sukniami
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 13:05   #466
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dzien doberki sobotnie

Jak to dobrze ze weekend Wczoraj po pracy juz nawet tutaj nie zagladalam bo zmeczona bylam ale i tak bylo lepiej niz pierwszego dnia choc nogi tak samo bola buuu...ale podobno pod dwoch tygodnia sie przyzwyczaja wiec mam nadzieje ze jakos to bedzie
Na szczescie moj TZ jest taki kochany, ze juz w domu nic nie musze robic...sprzata, robi zakupy, gotuje ehhh...od tej strony go nie znalam chyba sobie na powanie wzial do serca co mu kiedys powiedzialam...ze jak pojde do pracy to zeby sobie przypadkiem nie wyobrazal ze bede skakac kolo niego na paluszkach i ze wszystko bedzie mial na tacy podane no i sie widac chlopak stara mam tylko nadzieje ze po tygodniu mu sie nie znudzi

A gdzie jaks fotka z dalsza? Zeby dol tez bylo widac???
Mi sie bardziej podoba drugi Ale widze ze juz sie zdecydowalas na pierwszy

My leniuchujemy na razie, TZ byl rano w piekarni po swieze buleczki teraz poszedl mi autko umyc, a po poludniu smigamy na grilla do znajomych, mam tylko nadzieje ze nie zacznie padac

Milego dzionka wam dziewczynki zycze
Oj to postarał się TŻcik Mój też jest kochany i pomaga mi w domku
Fotka z dalsza? Ale czego? Welonu :P? Jeśli chodzi o kiecę, to wiesz, że to nie moja, c'nie :P? Zresztą już usunęłam - i tak miała być tylko chwilę
No mnie oba się podobają, ale doszłam do wniosku że wolę pierzaka bo ma dżety i jest taki cięty, surowszy jakby Bombka taka pozawijana trochę, jednak wolę efekt pierzaka
Trzymam kciuki za ładną pogodę na grillu
Stary 2011-08-06, 13:08   #467
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wczoraj było zacnie ^^ Nawet załapaliśmy się na jedno bardzo ogniste zdjęcie w tańcu - wrzucę Wam jak tylko koleżanka która je robiła wróci z wakacyjnych wojaży i się nim podzieli :p
czekam na fotkę
Cytat:
Oj to dużo nas łączy ^^ Ja chodzę wtedy jak ze sra.czką :/ Też mi się wydaje, że czasem przesadzam, no ale niech ci TŻci też się troche pilnują U nas już lepiej - potańczyliśmy wczoraj, było miło, a po 3 jak wróciliśmy do domku to się jeszcze ładnie godziliśmy ]:->
to bardzo dobrze My teraz nie mamy okazji na porządne godzenie z powodu mojego @
Cytat:
Hehe no ja właśnie mam dylemat z tymi welonami Bo ten co był w komplecie z moją suknią jest długi i delikatny, ma raptem lamóweczkę po brzegach, za to na grzebyku ma zdobienia jak przy dekolcie i pasuje żeby go przymocować do jakiegoś półupięcia czy coś, w każdym razie z tyłu głowy - na pół godzinki wrzucam fotkę ze ślubu mojej sukniowej wybawicielki (od razu możecie zobaczyć jak suknia i welon się prezentowały przed ołtarzem mam nadzieję, że powtórzą sukces na naszym ślubie i że będzie się podobać ) Znowóż na sali chcę mieć tego pierzaka z czubka głowy a do niego to raczej pasuje jakieś wysokie uczesanie hmm... Oj będzie jeszcze rozkmin na ten temat
Mnie właśnie nie pasują jakoś takie krótkie i średniodługie welony spływające po plecach, w sensie że tak mało jest tego materiału, takie minimalistyczne... chociaż wczoraj przymierzałam ładny, przy brzegach miał cyrkonie podobne do tych które mam przy sukni... ale nieee - do kościoła biorę ten długi a na salę pierzaczka
ślicznie wygląda ten welon na PMce ale jak Ty wolisz pierzaki to musisz sobie taki sprawić
Cytat:
A fotki kiecek którymi się interesujesz pokazuj teraz a nie "później"
ok, wklejam poniżej nie wybrałam "ulubionej" bo wolę się nie nastawiać na zdjęcia, te wszystkie wyjątkowo dobrze na modelkach wyglądają
Cytat:
dobrze ze sie TŻ stara, oby tak dalej

Wrzucam kiecki (niektóre z nich już chyba kiedyś wrzucałam ale daaawno temu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg big_4606_1.jpg (31,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_4609_1.jpg (29,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_4611_1.jpg (32,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_4706_1.jpg (23,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_6605_1.jpg (23,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_20996_memphis_01.jpg (18,4 KB, 17 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-08-06, 14:26   #468
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
a ja kolejny wekend spedzam sama w domkuno i nuda będzie
Bidulka... uskutecznij jakiś fitness dla zdrowia czy coś Zabijesz czas i poczujesz się lepiej

Cytat:
W temacie rodzicow i ich wtracania sie .. My na szczescie mamy to szczescie, ze mamy ich absolutne poparcie! Tylko raz moj tata powiedzial, ze jakiejs tam konkretnej sali nie mozemy wziac, ale akurat za to jestem mu wdzieczna, bo jak ja teraz ogladam, to sama nie wiem jak mogla mi sie podobac :p w kazdym badz razie, jestem im strasznie wdzieczna, ze pozwalaja nam planowac ten dzien, zeby byl taki jak chcemy

I oczywiscie mega gratulacje dla nattive i maruda80 za zakup ich pieknych sukien! ahh, za miesiac mam zamiar dolaczyc do coraz wiekszego grona PMek 2012 z sukniami
Z rodzicami mam tak samo Jestem im totalnie wdzięczna za to co robią No i za poświęcenie - wczoraj szliśmy prawie przez pół miasta w deszczu (akurat rozkopali okolice salonu, bo drogi remontują przez co musieliśmy dosyć daleko zaparkować ;p) do tego salonu na przymiarkę, tata niósł mi suknię, potem tak się do mnie uśmiechali jak widzieli że jestem zadowolona z sukni, chwalili że pięknie się prezentuje, nie mrugnęli okiem że trzeba zrobić poprawkę oj kocham ich I nie wtrącają się do niczego (no, poza tym drobnym szczegółem że mama ma awersję do dzieciaków na weselu a ja postanowiłam, że te powyżej 7 lat zaprosimy ;p) i akceptują nasze wybory Wszystkim życzę takich wyrozumiałych rodziców w sprawach ślubno-weselnych

A co do fioletowego uuu... czyżbyś miała jakąś suknię na oku ? Przypomnij proszę, jeśli już o tym wspominałaś wcześniej

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
czekam na fotkę

to bardzo dobrze My teraz nie mamy okazji na porządne godzenie z powodu mojego @

ślicznie wygląda ten welon na PMce ale jak Ty wolisz pierzaki to musisz sobie taki sprawić

ok, wklejam poniżej nie wybrałam "ulubionej" bo wolę się nie nastawiać na zdjęcia, te wszystkie wyjątkowo dobrze na modelkach wyglądają
Oki, jak tylko będę miała foto to zapodam Dodam, że jest nieco wyuzdane ]:-> (miałam świetny pomysł na dizajn - rajstopowe legginsy i do tego tunika która właściwie miała być sukienką... ale ciągle mi się podwijała do góry koleżanka strzelała focisze a ja cały czas chowałam du.pkę )
Buu... współczuję akurat teraz @ kiedy "pogodzenie się" wyszłoby Wam podwójnie na zdrowie... Ja na długo zapamiętam wczorajszą zgodę
Prawda, że pięknie wyglądał welonik na PMce? Ogólnie to naprawdę śliczna dziewczyna jest... I włoski miała ładnie ułożone - z przodu przedziałek na boku, na czubku głowy mały tapirek, z tyłu zawijaski i na nich welon, blond loczki... szkoda, że moje włosy są takie oporne i szybko się prostują - chętnie zrobiłabym sobie podobnego fryza Ale spoko - na którąś sesję ślubną na 100% się tak uczeszę Wtedy z tym welonikiem i będzie och i ach No i w kościele - jak mówiłam - też z niego nie zrezygnuję Bardzo mi pasuje mieć ten welon podczas przysięgi

Widzę, że wszystkie suknie utrzymane w jednym stylu i tonacji - wiesz czego chcesz Mnie najbardziej podoba się 2 i 3 - bardzo ładne mają dekolty, część korpusową i drapowania, naprawdę super I tak mi się wydaje, że delikatne welony mgiełki o których pisałaś sprawdzą się przy takich sukniach wyśmienicie! Szczerze, to sama bym chętnie takie suknie pomierzyła, tak dla własnej frajdy (oczywiście teraz głupio mi iść do jakiegoś salonu i palić głupa, że szukam kiecki kiedy moja właśnie się dla mnie poprawia ), one są pewnie z takiej mięciutkiej satynki, hm? Bardzo elegancki, klasyczny look Mierzyłaś już któreś?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Buuu... nikogo nie ma

Hehe jakaś młoda z mojej ulicy na dziś ślub Oczywiście nie znam i nie widziałam nawet - wystarczy że słyszałam jej grajka na akordeonie Przepraszam, bo wiem że niektóre z Was będą miały takie przygrywki czy jak to się fachowo nazywa, ale no... jak to usłyszałam to
Stary 2011-08-06, 15:03   #469
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

tez mam ten sa "problem" co Ty---> @ ale jak sie skonczy to odbjemy sobie z podwójną mocą hehe

sukienki bardzo ładne, klasyczne, eleganckie juz nie mge sie doczekac Twoich fotek w tych sukienkach
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 15:21   #470
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

^
|
|
Och Boziu... tyle czasu nie było tu żywej duszy...

Kupiłam tego pierzaka
Stary 2011-08-06, 15:40   #471
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Oj to postarał się TŻcik Mój też jest kochany i pomaga mi w domku
Fotka z dalsza? Ale czego? Welonu :P? Jeśli chodzi o kiecę, to wiesz, że to nie moja, c'nie :P? Zresztą już usunęłam - i tak miała być tylko chwilę
No mnie oba się podobają, ale doszłam do wniosku że wolę pierzaka bo ma dżety i jest taki cięty, surowszy jakby Bombka taka pozawijana trochę, jednak wolę efekt pierzaka
Trzymam kciuki za ładną pogodę na grillu
Oj to wychodzi na jaw moje pobiezne czytanie
Bylam pewna ze to twoja sukienka
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-06, 16:08   #472
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Oj to wychodzi na jaw moje pobiezne czytanie
Bylam pewna ze to twoja sukienka
Jasne, że to nie moja sukienka Przecież moja jest w zestawieniu

Hehe nunu A tak poważnie to przy długości moich postów wcale się nie dziwię, że pobierznie je czytasz I tak mi miło, że wyrażasz jakiekolwiek zainteresowanie
Stary 2011-08-06, 16:28   #473
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Oki, jak tylko będę miała foto to zapodam Dodam, że jest nieco wyuzdane ]:-> (miałam świetny pomysł na dizajn - rajstopowe legginsy i do tego tunika która właściwie miała być sukienką... ale ciągle mi się podwijała do góry koleżanka strzelała focisze a ja cały czas chowałam du.pkę )

Cytat:

Buu... współczuję akurat teraz @ kiedy "pogodzenie się" wyszłoby Wam podwójnie na zdrowie... Ja na długo zapamiętam wczorajszą zgodę
Prawda, że pięknie wyglądał welonik na PMce? Ogólnie to naprawdę śliczna dziewczyna jest... I włoski miała ładnie ułożone - z przodu przedziałek na boku, na czubku głowy mały tapirek, z tyłu zawijaski i na nich welon, blond loczki... szkoda, że moje włosy są takie oporne i szybko się prostują - chętnie zrobiłabym sobie podobnego fryza Ale spoko - na którąś sesję ślubną na 100% się tak uczeszę Wtedy z tym welonikiem i będzie och i ach No i w kościele - jak mówiłam - też z niego nie zrezygnuję Bardzo mi pasuje mieć ten welon podczas przysięgi
na pewno jakąś ładną, pasującą do welonów fryzurkę wyczarujesz może nawet lepiej że inną niż tamta PMka, bo byście od tyłu tak samo wyglądały na zdjęciach
Cytat:

Widzę, że wszystkie suknie utrzymane w jednym stylu i tonacji - wiesz czego chcesz Mnie najbardziej podoba się 2 i 3 - bardzo ładne mają dekolty, część korpusową i drapowania, naprawdę super I tak mi się wydaje, że delikatne welony mgiełki o których pisałaś sprawdzą się przy takich sukniach wyśmienicie! Szczerze, to sama bym chętnie takie suknie pomierzyła, tak dla własnej frajdy (oczywiście teraz głupio mi iść do jakiegoś salonu i palić głupa, że szukam kiecki kiedy moja właśnie się dla mnie poprawia ), one są pewnie z takiej mięciutkiej satynki, hm? Bardzo elegancki, klasyczny look Mierzyłaś już któreś?

dziękuję wiem czego chcę i konsekwentnie się tego trzymam, nawet nie mierzę raczej innych sukienek bo w bardziej strojnych czułabym sie "przebrana", jak nie ja nie noszę na co dzień rzucającej sie w oczy biżuterii itp, nawet pierścionek zaręczynowy mam minimalistyczny, więc suknia tez musi taka być
Mojemu TŻowi najbardziej się podoba 2 (bo mu pokazuję co mi się podoba żeby usłyszeć jego zdania, oczywiście nie powiem którą wybrałam ostatecznie ) czyli 2 prowadzi jeśli chodzi o zdjecia zobaczymy jak będzie na żywo
Nie mierzyłam jeszcze tych sukni bo one są wszystkie z salonu który był teraz 2 miesiąca zamknięty i dopiero go na nowo otworzą nie wiem też w związku z tym z jakiego materiału są, ale myślę że to taki muślin/szyfon, coś lekkiego w każdym razie, tak przynajmniej to wygląda
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
tez mam ten sa "problem" co Ty---> @ ale jak sie skonczy to odbjemy sobie z podwójną mocą hehe
koniecznie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
sukienki bardzo ładne, klasyczne, eleganckie juz nie mge sie doczekac Twoich fotek w tych sukienkach

mam nadzieję ze będę mogła robić fotki, mam pecha coś bo nawet w salonach w których podobno można mnie nie pozwalają (może wyglądam na fałszerze sukienek )
Cytat:
^
|
|
Och Boziu... tyle czasu nie było tu żywej duszy...

Kupiłam tego pierzaka

Strasznie tu cicho gdzie się wszystkie podziały? ja byłam trochę skorzystać ze słońca, ale już się schowało i chyba będzie padać więc lipa

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-08-06, 17:07   #474
gosiulka22
Wtajemniczenie

sztuczko coś muszę właśnie wymyślic na tą nudę
dla mnie ten "grajek" też jest śmieszny, nie będę miała czegos takiego na szczęście u mnie nie ma takiej tradycji (bo rozumiem że w niektórych rejonach jest to po prostu niezbędna część wesela).
Ja osobiście nie znosze tego i tych przyspiewek
Stary 2011-08-06, 17:12   #475
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
na pewno jakąś ładną, pasującą do welonów fryzurkę wyczarujesz może nawet lepiej że inną niż tamta PMka, bo byście od tyłu tak samo wyglądały na zdjęciach

dziękuję wiem czego chcę i konsekwentnie się tego trzymam, nawet nie mierzę raczej innych sukienek bo w bardziej strojnych czułabym sie "przebrana", jak nie ja nie noszę na co dzień rzucającej sie w oczy biżuterii itp, nawet pierścionek zaręczynowy mam minimalistyczny, więc suknia tez musi taka być
Mojemu TŻowi najbardziej się podoba 2 (bo mu pokazuję co mi się podoba żeby usłyszeć jego zdania, oczywiście nie powiem którą wybrałam ostatecznie ) czyli 2 prowadzi jeśli chodzi o zdjecia zobaczymy jak będzie na żywo
Nie mierzyłam jeszcze tych sukni bo one są wszystkie z salonu który był teraz 2 miesiąca zamknięty i dopiero go na nowo otworzą nie wiem też w związku z tym z jakiego materiału są, ale myślę że to taki muślin/szyfon, coś lekkiego w każdym razie, tak przynajmniej to wygląda

Strasznie tu cicho gdzie się wszystkie podziały? ja byłam trochę skorzystać ze słońca, ale już się schowało i chyba będzie padać więc lipa
Dzięki Mam taką nadzieję, że będzie ładnie Na sam ślub marzy mi się kok, coś w tym stylu jak zapodaję fotki (jasne, że bez tych kwiatków, aczkolwiek nie wykluczam doczepienia takiej ozdoby, albo jakiejś fioletowej kokardki, po oczepinach ) bo jak już wiele razy wspominałam - rozpuszczone włosy nie wytrzymają mi przez całe wesele... Ale na sesjach zdjęciowych to już poszaleję z rozwianym włosiem

To super, że wiesz czego chcesz, to już połowa sukcesu Ja od początku wiedziałam jaką chcę mieć suknię ale o dziwo przebrana się nie czuję mimo jej strojności i wielkości To chyba znak, że jest mi przeznaczona

No właśnie strasznie cicho jest... nawet zaczęłam się zastanawiać, czy nie jestem przypadkiem nadpobudliwa z tymi postami Sama do siebie gadałam... No ale nic, do centrum handlowego się nie pofatygowałam no to lecę zaraz do Bierdony po coś smacznego do przygotowania kolacyjki dla mojego Skarba kochanego

Jakieś pomysły na pyszną kolację we dwoje ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura4.jpg (34,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura4a.jpg (50,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura4b.jpg (42,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-08-06 o 17:17
Stary 2011-08-06, 17:38   #476
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
czekam na fotkę

dobrze ze sie TŻ stara, oby tak dalej

Wrzucam kiecki (niektóre z nich już chyba kiedyś wrzucałam ale daaawno temu)
sukieneczki śliczne, tez podobaja mi sie wlasnie takie fasony a szczególnie przypadła mi do gustu pierwsza chciałabym mieć właśnie cos podobnego, takie marszczenia na bok wyszczuplaja i dlatego taka chciałabym suknie mam nadzieje ze mi bedzie pasował taki krój

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

sztuczko może jakas sałatkę zrobisz? ja swojemu TZ-cikowi zawsze robie sałatkę jak przyjezdza bo bardzo lubi, koniecznie z mieskiem

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Dzięki Mam taką nadzieję, że będzie ładnie Na sam ślub marzy mi się kok, coś w tym stylu jak zapodaję fotki (jasne, że bez tych kwiatków, aczkolwiek nie wykluczam doczepienia takiej ozdoby, albo jakiejś fioletowej kokardki, po oczepinach ) bo jak już wiele razy wspominałam - rozpuszczone włosy nie wytrzymają mi przez całe wesele... Ale na sesjach zdjęciowych to już poszaleję z rozwianym włosiem

To super, że wiesz czego chcesz, to już połowa sukcesu Ja od początku wiedziałam jaką chcę mieć suknię ale o dziwo przebrana się nie czuję mimo jej strojności i wielkości To chyba znak, że jest mi przeznaczona

No właśnie strasznie cicho jest... nawet zaczęłam się zastanawiać, czy nie jestem przypadkiem nadpobudliwa z tymi postami Sama do siebie gadałam... No ale nic, do centrum handlowego się nie pofatygowałam no to lecę zaraz do Bierdony po coś smacznego do przygotowania kolacyjki dla mojego Skarba kochanego

Jakieś pomysły na pyszną kolację we dwoje ?
fryzurka extra gustowna i elegancka. moja siostra miała bardzo podobna na swoim ślubie. i to jest fajne ze mozna ja zrobic nawet z nie długich włosów
Stary 2011-08-06, 17:47   #477
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
sztuczko coś muszę właśnie wymyślic na tą nudę
dla mnie ten "grajek" też jest śmieszny, nie będę miała czegos takiego na szczęście u mnie nie ma takiej tradycji (bo rozumiem że w niektórych rejonach jest to po prostu niezbędna część wesela).
Ja osobiście nie znosze tego i tych przyspiewek
hm.... a to w niektórych rejonach się śpiewa ?? tego to jeszcze nie widziałam...

dla mnie taki "grajek" jest nieodłączną częścią wesela ale pod warunkiem że gra cos z sensem... np u mnie będzie na powitanie Pana Młodego i gości u mnie grany weselny marsz powitalny a potem przy błogosławieństwie pieśń Serdeczna Matko...

okropnym jest dla mnie gdy grają np coś w stylu "u cioci na imieninach" albo melodię "akukaracza" no kurde to już jest porażka a na jednym weselu w bloku mojego TŻ się z tym spotkałam

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-08-06 o 17:51
Stary 2011-08-06, 17:51   #478
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
sztuczko może jakas sałatkę zrobisz? ja swojemu TZ-cikowi zawsze robie sałatkę jak przyjezdza bo bardzo lubi, koniecznie z mieskiem

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

fryzurka extra gustowna i elegancka. moja siostra miała bardzo podobna na swoim ślubie. i to jest fajne ze mozna ja zrobic nawet z nie długich włosów
Hihi dziękuję, właśnie też miałam ochotkę na sałatkę z mięskiem W sumie często robimy, ale za każdym razem trochę inną Żeby było tak po **uju () to kupię fryty to się upiecze

Oj fryz bardzo mi się podoba Znaczy, z tyłu będzie nieco inaczej wyglądać, bo włosy mam za łopaki Coś tam mi kobietka ładnego z tyłu wyczaruje, żeby po ściągnięciu welonu też fajnie się prezentowało Ale podoba mi się tez to, że to uczesanie sprawia wrażenie takiego lekkiego za sprawą faliście układających się włosów przy głowie Może nie powinnam się tak czesać bo mam wysokie czoło, ale w sumie na co dzień też robię sobie różne koczki z odkrytym czołem i dobrze się czuję

A gosiulka jaki fryz planuje ?
Stary 2011-08-06, 17:54   #479
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
hm.... a to w niektórych rejonach się śpiewa ?? tego to jeszcze nie widziałam...

dla mnie taki "grajek" jest nieodłączną częścią wesela ale pod warunkiem że gra cos z sensem... np u mnie będzie na powitanie Pana Młodego i gości u mnie grany weselny marsz powitalny a potem przy błogosławieństwie pieśń Serdeczna Matko...

okropnym jest dla mnie gdy grają np coś w stylu "u cioci na imieninach" albo melodię "akukaracza" no kurde to już jest porażka a na jednym weselu w bloku mojego TŻ się z tym spotkałam
a no to Wy bedziecie mieli całkiem fajnie u mnie tez cos tam beda grali podobnie jak u Ciebie, jeszcze do końca nie wiem jak to bedzie wygladało. bo bedę też miała śpiewaczkę wiec musze wszystko dograć.
Niedaleko mnie tylko tak bardziej w strone nowego sacza jest taki jakby wodzirej i tam na przykład po obiedzie on śpiewa o kazdym jakas glupia przyspiewke i za to trzeba mu dac 10-20zł. albo w domu u panny młodej albo pana młodego spiewa. jak dla mie jest to tragiczne...
Stary 2011-08-06, 17:59   #480
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
a no to Wy bedziecie mieli całkiem fajnie u mnie tez cos tam beda grali podobnie jak u Ciebie, jeszcze do końca nie wiem jak to bedzie wygladało. bo bedę też miała śpiewaczkę wiec musze wszystko dograć.
Niedaleko mnie tylko tak bardziej w strone nowego sacza jest taki jakby wodzirej i tam na przykład po obiedzie on śpiewa o kazdym jakas glupia przyspiewke i za to trzeba mu dac 10-20zł. albo w domu u panny młodej albo pana młodego spiewa. jak dla mie jest to tragiczne...
o czymś takim się nie spotkałam i to już jest trochę na siłe wyciąganie kasy. Bo ze zbieraniem np na wózek co też jest dla mnie tradycją nikt nikomu tam wrzucać kasy i tańczyć nie karze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości