|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
27.07 (tu już nie było tak fajnie pierwszego dnia
O: Kallos Serical Latte M: Szampon Hipp Baby Sanft O d/s: Maska Alterra Granat, potem na końce odżywka Nivea Diamond Gloss O b/s: mgiełka Pinio + mgiełka Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 Styl: odżywka Nivea Diamond Gloss + żel Bielenda z czarną rzepą super mocny grzechy: ręcznik, silikony w odżywkach kroki: 1 odciśnięcie dłoniami 2 odciśnięcie w ręcznik 3 turban 4 plunking w koszulkę na 15 min (mam wrażenie, że mi nie służy, chyba za krótkie włosy mam) 5 schnięcie na powietrzu 6 mokre włosy suszenie z dyfuzorem bieg 1 7 wygniecenie w koszulkę 8 stylizacja przez nawijania na palec (jak Lorraine) efekty: z przodu znośnie, z tyłu siano (na mozaice foto 1)dzień 2: Rossmann, Isana Hair, Express Spulung Oil-Care (NIE POLECAM! robi siano) + odrobina mgiełki Pinio (efekty, prostujące się sianko, mozaika foto 2) dzień 3: odrobina mgiełki Pinio + obficie mgiełka Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 (nie mam fotek )dzień 4: mgiełka Pinio pasmo po paśmie, stylizacja przez nawijania na palec (jak Lorraine) i podpięcie żabkami na ok. 1,5 h biegania po domu + mgiełka Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 (zadowolona z uzyskanego efektu, mozaika foto 3 i 4, ale cała zabawa pracochłonna, choć uratowała sytuację na głowie )
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-07-31 o 12:38 |
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś minimum
![]() mycie: isana bobas d/s bingo 5 alg b/s joanna z lnem stylizacja delia czerwona
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to ja też zacznę może trochę w codzienniku pisać:
29.07.11 O – isana babassu, M – babydream, O – garnier awokado 10min Włosy niby ok, ale bez jakiś rewelacji. Chciałam żel położyć żeby poprawic ogólny wygląd, ale się zepsuł już. Dałam Nivea FC – efekt był fajny. Zdjęcia tylko po samym myciu bo potem nie miałam jak zrobić. 1 zdj jeszcze ze spinkami...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-31 o 18:27 |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Maska: olej lniany, wax avocado, ziaja med żel do demakijażju, herbatka lniano-szałwiowa
+rycyna na końce Pranie wstępne: szampon Cien Baby Mycie: żel micelarny z Biedronki Skalp OK. Włosy dość proste i bez siana, nawet jakby błyszczały ;] |
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Poniedzialek 1 sierpnia 11
Uwielbiam wolne dni (w Irlandii dzisiaj Bank Holiday ), jest czas na maskowanie i potem wloski moga schnac sameMycie: Creme de la Curl (Miss Jessie's) Odzywka ds: Creme de la Creme (Miss Jessie's) - nalozona na wlosy i skalp, masaz skalpu 5 minut Maska: Super Sweetback (Miss Jessie's) ok 30 min Turban (curl-ease towel) 10 min Stylizacja: wilgotne Aloe Fix (Curl Junkie), zawsze nakladam zel z glowa w dol poprzez ugniatanie, max 5 minut Schniecie naturalne, jak wlosy wyschly loki odgniecione, trzymam glowe w dol jak odgniatam (jak chcialabym objetosc to wtedy wkladam dlonie miedzy wlosy i potrzasam)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-01 o 19:49 |
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
1.08.11
Mycie wieczorne: O – isana babassu M – alterra migdał O – alterra morela schnięcie naturalne Mycie wieczorne więc rano (2.08.11) dodałam żel lniany (na zwilżone włosy, ugniatanie głową w dół, wysychanie naturalne i wygniecenie). Efekt wg mnie naprawdę fajny Jestem zadowolona. To mój jedyny sprawdzony zestaw jak do tej pory.Zdjęcia z rana 1,2 po samym myciu, no i śnie. 3,4 po wygnieceniu żelu lnianego.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-02 o 15:06 |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Za wczoraj:
Isana różowa Szampon Ziaja aloes Garnier awokado ręcznik z mikrofibry, wygnieciony zielony żel z rossmanna schnięcie naturalne Efekty: włosy puszyste, miękkie, spora objętość, skręt ok ale bez rewelacji, do tego frizz Wnioski: zestaw Alterra z granatem + szampon Babydream jak narazie daje najlepsze efekty
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Dopisuję się i ja do codziennika. Będę przynajmniej mieć zapis moich działań, bo z pamięcią to różnie...
1. Na noc: garnier avocado i karite zmieszane w proporcji 1:1 z oliwą z oliwek (taki eksperyment inspirowany radami Rybiorka-wprawdzie nie do mnie skierowanymi, ale skorzystałam) 2. Rano: -obfite spłukanie ciepłą wodą -mycie emulsją Gloria -mycie Babydream 3. Nivea flexi curls na pół godziny w turban (wiem, że ona nie bardzo jako odzywka, ale chciałam sprawdzić, czy coś z falami zadziała). 4. Spłukanie, odciśnięcie. 5. Nie zdobyłam jeszcze Joaśki b/s , więc tylko trochę żelu lnianego na dłonie, kropla D-panthenolu (może za mało, ale testuję i nie chciałam przesadzić) i plunking w pieluszce tetrowej (znalazłam dwie po młodych )6. Po zdjęciu turbanika w lekko wilgotne -żel lniany solo. 7. Dosychanie naturalne. Wnioski: włosy bardziej miękkie niż ostatnio [po samym oleju spłukanym O(biovax)M(babydream)O(al terka granat)], mimo żelu-wcale mocno nie usztywnia, a utrwala. Zdjęcia na dworze, 2,3,4 w słońcu (stąd ten blask!) |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów mycie z naturalnym schnięciem. I jakie efekty? Średnie: skręt jest słabszy (szczególnie tył), korkociągów jest mniej, lekki oklap i puszak.
Mycie: Isana babassu Odżywka ds: Alterra morelowa Odżywka bs: brak Stylizacja: żel aloesowy Podpięcie włosów tukanami, naturalne schnięcie ok. 3 godzin (w domu, ale nasłonecznionym pokoju). Dziwnie mi było bez odżywki bs ale chciałam spróbować. Dziś za dużo Alterry i może? za długo trzymanej (to przez gotowanie obiadu) i za dużo żelu nałożonego na zbyt mokre włosy.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-04 o 00:53 |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj, czyli 3.08
mycie: isana bobas metodą kubeczkową d/s alterra morella b/s joaśka len rumanek stylizacja czerwona delia efekt: proste włosy, jedynie końcówki lekko podkręcone; może to przez alterrę albo odżywka do mycia nie jest dla mnie... dziś: 4.08 błoto morza martwego + bingo 5 alg w proporcjach 1:2 na 30 min mycie isana bobas metodą kubeczkową bez odżywki d/s b/s joaska z lnem i rumiankiem bez typowej stylizacji psikadło: jantar, hydrolat oczarowy, keratyna, pantenol, aloes efekt: na razie mi się podoba, zobaczymy jak doschnął
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
O: Isana Babassu
M: Ziaja aloes O: Garnier awokado plunking, wgnieciony żel zielony z ross, duuużo żelu efekty: nie do końca mogę je określić, bo za szybko odgniotłam żel zanim dokładnie wyschły, ale generalnie mocny skręt, mało puchu, mało objętości (to pewnie spowodowane niedoschnięciem) - a potem dopadł mnie fryzjer
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Piatek 5.08.2011
Na noc na skalp - AshaOmega Scalp Booster (Hairveda) Rano: Mycie: odzywka myjaca Daily Fix (Curl Junkie) Odzywka ds: Hibiscus&Banana Deep Fix (Curl Junkie) - 5 minut Turban: 10 min Zel: Aloe Fix (Curl Junkie) Schniecie: dyfuzor 15 min cieplawy nadmuch ze srednia moca
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze mycie pofryzjerowe:
O: Isana Babassu M: Ziaja aloes O: Garnier awokado odciśnięte porządnie w ręcznik z microfibry, dużo zielonego żelu ross do stylizacji (dłonie zmoczone wodą) efekt: dłuuugo schną z tym żelem, ale warto poczekać do końca na wygniecenie wnioski: w sumie nie wiem czy jest gorzej, lepiej czy tak samo
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2011-08-05 o 17:20 |
|
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
No i tak jak sądziłam na drugi dzień, czyli wczoraj (zdj. 1) po równych falach zostało wspomnienie... Jednak wbrew obawom- nie ma sztywnej suchej szczoty (jak ostatnio). Tzn. suche są nadal (lat zniszczeń nie naprawi się w dwa tygodnie, ba-pewnie wcale się nie naprawi-trzeba czekać aż odrosną zdrowe), jednak miękkie. Próbowałam reanimować fale żelem lnianym, udało się tylko na końcówkach, mimo to żel jest świetny-po wygnieceniu nadal miękkie.
Dzień trzeci (zdj. 2)- rano w miarę, wieczorem już większy frizz i sztywność. Na noc coś napaćkam i rano mycie. |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś powrót do miodu
![]() mycie: isana bobas d/s: garnier awokado + miód płynny naturalny w proporcjach 2:1 b/s: joaśka len psikadło: jantar, hydrolat, keratyna, pantenol, aloes
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
6.08.11
p { margin-bottom: 0.21cm; } Mycie było wczoraj standardowe O – isana babassu M – alterra migdał O – alterra morela Potem koszulka, schnięcie naturalne, zwilżenie i żel lniany, schnięcie i ugniatanie. A dzisiaj w miejsce zelu lnianego - żel Artiste z fioletową nakrętką. Efekt fajny rzadko mam tak wysoko pofalowane przy skalpie ![]() ostatnie zdj to dodatkowo dzisiejszy image różyczki z h&m w roli głównej.
|
|
#617 |
|
Konto usunięte
|
Szampon:
1. płukanie: Head & Shoulders (zawiera SLS i sporo silikonu); 2. płukanie: Barwa skrzyp polny (zawiera SLS). Oba płukania ciepłą wodą. Odżywka do spłukiwania: Rossmann Isana różowa Trzymałam odżywkę około 5-6 minut na włosach, po czym przy spłukiwaniu rozczesałam włosy plastikowym grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Do spłukania użyłam zimnej wody. Odżywka bez spłukiwania: Joanna Naturia miód i cytryna Nałożyłam na włosy od uszu w dół, po czym ponownie rozczesałam je grzebieniem. Stylizacja: Rossmann styling gel żółty super strong Wgniotłam żel we włosy, zwłaszcza u nasady. Suszenie: włosy pozostawione do wyschnięcia w temperaturze pokojowej, rozpuszczone. Gdy były już prawie suche, ponownie wgniotłam niewielką ilość żelu. Włosy utrwaliłam lakierem. Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2011-08-06 o 19:33 |
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
1. Wczoraj na noc: w skalp: olej rycynowy z jojobą (dla lepszego rozprowadzenia rycynki), na długość: garnier karite z olejem z krokosza
2. Rano: mycie babydream, odżywka nivea FC (stara wersja) na prawie godzinę (zagapiłam się) 3. Płukanie ostatnie zakwaszone octem jabłkowym. 4. Żel lniany z panthenolem (3 krople), harmonijkowanie i plunking. 5. Niby wszystko tak jak ostatnio, ale falki jakby mniejsze mi się wydały, więc wystylizowałam inaczej: skręciłam ruloniki i podpięłam żabkami. Muszę jednak dokupić żabek, bo na niektóre pasma zabrakło. Efekt: drobniejsze falki chyba, zwłaszcza z tyłu i z boku, z przodu w miarę duże falo-rulonki. Znów mięciutkie, ale sianko nadal przebija. Zdj. 2. - w pełnym słońcu-stąd taki kolor |
|
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
03.08
nagrzeszyłam farbowaniemdo tego niestety rozczesywanie na sucho najdelikatniej jak się dało pasmo po paśmie grzebieniem z szerokimi zębami i ręcznik potem farbowanie L'oreal Preference Hollywood + Viking pół na pół odrost na wodzie 9%, długości na wodzie 3% mycie: szampon Schwarzkopf Schauma do włosów farbowanych (stara wersja z SLS bez silikonu) odżywianie: maska z farby Loreal Preference (napakowana samymi grzechami) mgiełka b/s: Loton Provit Rosa we włosach KLIK efekt - przyklap jak jasny gwint efekt z następnego dnia po porannej reanimacji żelem Bielenda z czarną rzepą i mgiełką Gliss Kur Total Repair Magiczne-Serum-Spray Deep Repair 19 KLIK---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- 04.08 moja skóra nie lubi się z SLS, więc spróbowałam poratować sytuację grzechy: silikony i ręcznik mycie odżywką: Mrs Potter's balsam aloesowy (cudnie miłe w dotyku włosy po jego zmyciu) odżywka: maska Alterra z granatem mgiełka b/s: Loton Provit Rosa we włosach (usilnie próbuję czymś zastąpić moją ukochaną mgiełkę Pinio, której nigdzie nie mogę znaleźć )tradycyjnie wygniecenie trochę dłoniami i spanie w mokrych włosach, podpięłam żabkami włosy nad twarzą i faktycznie przyklap jakby mniejszy rano reanimacja mgiełką Loton i Gliss Kur 19 efekty: marne, sianowate, wciąż przyklap, choć trochę lepiej, ale w ciągu dnia swędziała mnie skóra głowy (trudno mi się przekonać do określenia "skalp", bo zaczytywałam się w dzieciństwie serią książek o Winnetou ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- 05.08 cały czas włosy po farbowaniu nie mogły dojść do siebie, więc... przyszła pora na OMO odżywianie: olejowanie olejem kokosowem na godzinę przed myciem mycie: Rossmann Liliputz extrasensitive Shampoo & Dusche odżywka d/s: balsam z aloesem Mrs Potters odciśnięcie w koszulkę (tym razem bez ręcznika ), harmonijkowanie, plunking odwrócony w koszulkę z odrobiną żelu Bielenda z czarną rzepą, potem odrobina spray'u Provit Rosa we włosachspanie z podpiętymi żabkami pasmami przy twarzy rano odświeżenie mgiełką Loton i Gliss Kur 19 efekty: w końcu lepiej ![]() ale i tak tęsknię za mgiełką Pinio ![]() 07.08 kolejna reanimacja: mgiełka Loton i Gliss Kur 19, wygniecenie w koszulkę plus zakręcenie na palcu i podpięcie żabkami kilku pasm w koronie głowy, bardzo zadowolona z efektu - dodaję foto
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-07 o 23:16 |
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
7.08.11
Wczoraj położyłam na noc: resztę żelu lnianego ok. 70ml ok 1,5 łyżki Alterry morelowej ok 1,5 łyżki oliwy z oliwek na oko jednak domieszałam i nie wszystko wylądowało na włosach, odrobinę wylałam. Czepek, koszulka w turban i spać. Rano umyłam Hippem, skalp dokladnie i całe włosy przejechałam szamponem. Dalej Alterra granat na jakies 5 min W koszulkę na 10-15min schnięcie naturalne 1,2 zdj po tych zabiegach Dalej zwilżyłam włosy, ugniatałam żelem Artiste fioletowym 3,4 zdj juz po wyschnięciu i ugnieceniu żelu
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
dziś:
maska gloria na kilka godzin przed myciem O Balsam Potters M Mypa z aloesem O Joanna len z rumiankiem stylizacja dużo żelu lnianego schną same Efekt: nawet ładne ale bez rewelacji
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
8.08
![]() przed myciem: nafta z drożdżami na 20 min (boli mnie głowa po tej nieszczęsnej nafcie )mycie: joaśka z pokrzywą, metoda kubeczkowa (jedno mycie) d/s: cien z aloesem b/s: joaśka z lnem i rumiankiem psikadło: jantar, hydrolat, keratyna, pantenol, aloes stylizacja: czerwona delia efekt: póki są mokre to dobrze wyglądają, zobaczymy jak wyschną
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
3.08
O-Issana z babassu M-Babydream O- Garnier z awokado na 20 minut pod czepek b/s Joanna z Apteczki babuni, balsam nawilżająco-regenerujący stylizator- odrobina żelu Delia Bardzo miło, ładnie i 4 dnia nadal kręcono-falowano ![]() 8.08 O-Issana M-Babydream O-Alterra morelowa na 20 minut pod czepek b/s Joanna stylizator Delia Jest Zdjęcia z dziś: |
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
O: Isana babassu na suche i tak z godzinkę
M: szampon AA dla superwrażliwców (z SLS) raczej na skalp + aloesowy O: wax Avocado grzebień b/s: żel aloesowy + krem do rąk z biedrony pielucha później ukocił mi się żel lniany to i doszedł ![]() Póki co dobrze rano i tak będzie rozpirz ;(
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Piatek 12.08.11
Na noc standardowo na skalp Busy Izzy Oil (Hairveda) Rano: Mycie: Daily Fix CJ Odzywka ds: Strengthening Conditioner CJ, doslownie nalozona i splukana Turban 10 min Zel: Aloe FIX CJ, nalozony poprzez ugniatanie (ok 5 minut) Suszenie: dyfuzor 15m, wlosy zostawione jak wyschly i w takim ladnym kasku lokowym jechalam do pracy (jade ok 50m), przed wysiadka z busa odgniotlam zel fotki sa marne ale musicie wybaczyc, dzisiaj jest malo slonca a w lazience w pracy okno jest wielkosci zeszytu A4, staram sie stanac jak najblizej i na palcach bo okienko jest powyzej mojej glowy ale jak malo slonca na zewnatrz to jeszcze mniej wpada przez okienko, takze kolor troche przeklamany choc chyba wlasnie przez to ze sa ciut ciemniejsze od olejku wyszly kompletnie inaczej
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
na całą noc olejek kokosowy i rycynowy
dziś zmyłam to wszystko szamponem Mypa aloesowym O: balsam Potters od uszu w dół stylizacja : żel lniany dość spora ilość jak podsychały wgniotłam jeszcze troszkę Joanny b/s len z rumiankiem schły same efekt: bałam się,że będą obciążone i pozlepiane od dużej ilości żelu ale nie wyszło źle |
|
|
|
|
#627 |
|
sentimental animal
|
mycie Babydream
Alterra z morelą na 15 minut harmonijkowanie Joanna balsam nawilzająco-regenerujący b/s ugniatanie ![]() plunking (nie wyszedł najlepiej ;/) odrobina Nivea FC http://img841.imageshack.us/img841/8286/12081a.jpg http://img685.imageshack.us/img685/7512/12082.jpg http://img835.imageshack.us/img835/5677/12083.jpg
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
pranie wstępne: isana bobas (skończyłam w końcu i biorę się za pottersika
)d/s garnier karite b/s joaśka len stylizacja czerwona delia plopping i dyfuzor ładny puszek i fale
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-12 o 18:30 |
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
12.08.11
Mycie Hegronem do spłukiwania Odżywka Alterra Morelowa odsączenie wody w koszulkę i żel lniany ugniatanie i harmonijkowanie rezultat po wyschnięciu zdj 1,2 (objętość zniknęła) Ratowałam przez: zwilżenie i żel Artiste fioletowy ugniatanie, harmonijkowanie zgrzeszyłam i podsuszyłam głową w dół, harmonijkując - suszarką bez dyfuzora. Rezultaty niezłe jak na ratowanie: zdj 3,4,5,6 (wybaczcie jakość, ciężko po zmroku o dobre zdjęcia)
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

(na mozaice foto 1)
)
)

), jest czas na maskowanie i potem wloski moga schnac same

)