|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy! Cz: XII
ależ to był pracowity dzień.. padam z nóg
![]() Cytat:
![]() Piękne są i ten kolor Cytat:
Cytat:
Tak jak czeko napisała - po długości było cacy, a na odroście ze względu na czerwony pigment wywaliło na rudy - szkoda, że pierw odrostu nie zorbiłam skandynawskim jak zakładałam początkowo to by całość wyszła ładnie - ale człowiek na błędach się uczy
|
|||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Tak odrost po 219
A długaski, no rosną, ale konce do podciecia ![]() Kurde no zakochałam sie w tych włoskach Enchy U mnie pewnie i tak by potrzebna była pigmentacja Yatta jak ty robiłaś tą Kopenhagą z wodą 3 % to jak ci przyciemniło to spłukało sie w całosci czy zostaly chociaz troche ciemniejsze? ;> |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, że jutro Ench wrzuci fotki bez lampy, bo jestem ciekawa odcienia, czy taki cieplejszy czy popielaty
![]() mi podobny wyszedł po Alfaparf 9,1+9NB, ale popielu dałam 1/3 tubki wiec w dziennym wyszedł taki kolor jak u Ench z lampą(tylko odrost mniej złoty) także podejrzewam ze u niej bardziej popielato jest w realu. A tez mi się podoba na tamtych fotkach ![]() dodaje link do mojego kolorku->http://swiat-swiadomej-blondynki.blo...,ID424506291,n |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez 9%
![]() obejrzałam dzis stare fotki, bo czegos szukałam i stwierdziłam, ze albo musze miec takie jak teraz ew.poziom 9 , albo ciemne-ciemny blond/brąz-> z tym, ze wyglądam starzej pomiedzy wyglądam tak zwykło ![]() no chyba ze bym zrobiła zupełnie inny kolor np rudy taki mi się nie miał jak znudzic jeszcze
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo takie jak teraz albo takie jak po tym Wellatonie. Mi w sumie... w każdym kolorze dobrze ![]() Tak w sumie sie zastanawiam jakbym dała np 8/1 na odrost, a na całość 1/3 8.1 i 2/3 8.0 to chyba by ok wyszło? Bo te włosy które mam cieplejsze to popiel i tak ich nie przygasi, a te jasniejsze włosy mocniej złapią. |
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
ale z pigmentacją czy bez?
bo bez to potrzyma Ci jak wtedy wiec bez sensu
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
jak na 3% to moze i by dało rade
![]() Adzi kiedys przyciemniała na 4,5
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
No mi teraz nawet na tej wodzie 6 % przyciemniło i zostało jednak troche
Dlatego tak myślałam żeby 8/1 czy tam 9/1 na odrost a na długość z naturą, ale popielu pół tubki.
|
|
|
|
#3521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na pewno musiała pigmentować.
A w ogóle zauważcie że nam się nudzą nasze blondy każda chcialaby czegoś innego ![]() Wczoraj widziałam w sklepie taaakie piękne brązy ze ach ![]() czekoladowo Ty juz masz długie włosy, fajnie CI urosły ![]() I ładny masz kolor, jasniutki ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
On zlapał bez pigmentacji? Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2011-08-07 o 09:31 |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trochę się to przekłada na odczucie lekkiej monotonii, bo robie sama, regularnie gładze odrost etc.. wczesniej to jak troche miałam jasne, to potem kładłam ciemniejszy blond, a jak walnełam na brąz to schodziłam z powrotem u fryzjerki, wiec ciągle coś robiłam, coś się działo ![]() ale jakoś się przywiązałam do tego kolorku, kiedyś bym w minute się zdecydowała połozyc inny kolor, teraz juz wiecej mysle-że szkoda, że ładnie mi, że spitole coś nawet lepiej-bo wygląda naturalnie skoro ludzie się mylą, że to moj własny ![]() za brązy tzn oglądać możesz, ale ani mi się waz ![]() mi sie podobają te czekoladowe brązy z Syossa, ale mamy za delikatne buzie do nich ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- byłam byłam ![]() taaak, bez pigmentacji, ale wtedy miałam poziom 9, wiec nie miałam co pigmentowac jak robiłam 9tkami ![]()
|
|
|
|
|
#3524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamy- jakis dobry rozjasniacz dajacy odcien wlosow srebrny albo bialy najlepiej- ale wlosy moga byc tragiczne... jej ryzyko, jej wybor. dla ciebie- farba rozjasniajaca poziom 11-12- tylko te sa biale! plus 1cm mixa niebieskiego- ja bym tak sprobowala. i bedzie jasniej i chlodniej- kazdy inny poziom na mixie lekko przyciemni kolor. Cytat:
widze ze przyciemnilas? Cytat:
Cytat:
Yatta miala inny odrost po bezowej farbie... ale sam zabieg pigmentacji byl udany. pigmentuj 8.0 lub 9.0 zalezy jaki chcesz i na to jakas farbe ktora ci sie podoba z tych poziomow i bedzie dobrze.
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff... wczoraj caly dzien u mamy i pol nocy i jestem padnieta i mam mega kaca
tak mi niedobrze i glowa boli.... ![]() tz jeszcze spi ale jak wstanie to cierpienie go nie ominie, a ciekawe jak tam mamusia? ![]() a dzis po poludniu powtorka z rozrywki... ale pofarbowalam wczoraj 219 ![]() mam fotki! i rozczesalam wlosy pierwszy raz od.... nie pamietam wiec sa proste pierwsze w sloncu- reszta w cieniu swiatlo naturalne bez lampy: 219 sierpien 006.jpg219 sierpien 001.jpg219 sierpien 004.jpg219 sierpien 007.jpg219 sierpien 008.jpg Jestem absolutnie zakochana w 219 To farba idealna dla mnie. Mama od razu skomentowala mnie ze mam dzis piekne wlosy i cudowny kolor i wygladam jak krolewna sniezka albo ksiezniczka lodu z jakiejs krainy marzen takze zostalo mi jeszcze z czasem wyrownac kolor i bede zadowolona.
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie nie tyle co nudzi Co po 1 mam jakąś obsesje że niszcze włosy i będą brzydkie Po 2 kurcze no jednak odrost mi inny wychodzi nadal. Ale hamuje mnie to że tyle się nastarałam, naniszczyłam włosów a teraz bede kombinować, znając życie pogadam pogadam a i tak zostawie ![]() Cytat:
Tylko nie wiem jak tą różnice kolorów zrównać, bo wiem że jesienią to będzie mi przeszkadzać bo bedzie bardzo widoczne ![]() A powiedz mi jak mi ten odrost wychodzi złoto, to przy następnych farbowaniach mimo, że to popiel to będzie gasił ten stary odrost i tak? Bo c12 jednak się boje że spartoli mi kolor albo za jasno będzie na tych włosach które już mam jasne. Cytat:
Ja zauważyłąm jedynie że te włosy z tyłu na których mam długo farbe to ostro po tyłku dostały... tak sie kołtunią
|
|||
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasniutko, a w słoncu to juz prawie Ci się nie odznacza od skandynawskiego ![]() no i w prostych włosach super ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
po 219 jednak Ci się odcina, pewnie dlatego Cie wkurzają te włosy, ja bym robiła c12 i juz, no ale .... a róznica na długosci to moze refleksy?? |
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiem że mnie to nie wkurza bo wkurza Ale nie aż tak bardzo jeśli bedzie sie zrównywać, jeszcze mam pół farby to zrobie a jak nie to wtedy chyba c12 wypróbuje i zobaczymy. Bardziej mnie wkurza właśnie ta różnica na długości, i to mi głównie przeszkadza, te rude spod spodu mi tak nie przeszkadzają bo to nawet fajny efekt daje, no ale jednak od góry się reszta i tak odróżnia. Czy refleksy by wystarczyły to nie wiem, bardzo możliwe. |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie ostatnio 2 par na koturnach dorobiłam,jedne takie zwykłe,a drugie oxfordy
Ale chyba nie wklejałam
|
|
|
|
#3531 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
ja chętnie popatrzę
|
|
|
|
|
#3532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój kolorek mi się podoba ale jak patrzę na wasze to czasem mam ochotę się "przefarbować" ![]() Cytat:
Co do 219 to efekt mi też się podoba, ale jednak ona niszczy włoski, no i robią mi się strupki na głowie
|
||||
|
|
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaraz po farbie mam tak- ze wlosy sie uwrazliwiaja i odrost nabiera wsciekle rudego koloru. jesli bym pofarbowala przykladowo wlosy teraz i miala gdzies wyjsc to bym nie wyszla. ale po nocy wszystko mija, rudosc znika i zostaje leciutko cieplejszy- nowy odrost taki zlocisty. z kolejnym farbowaniem nakladam farbe na nowy odrost i poprzedni- i dzieki temu tamten zloty odrost gasnie do popielatego, a nowy staje sie zlocisty... i tak z farbowania na farbowanie. znam swoje wlosy i wiem ze nie ma szansy otrzymania z nich koloru idealnego i jednolitego w sensie- odrost i dlugosc- zawsze cos tam lekko sie odznacza ale tego na co dzien nie widac! widze ze jak przycisne wlosy dlonia do glowy to odrost po 219 ma poblask taki srebrzysto-bezowo-rudawy. ale gdy puszcze wlosy to sie wyrownuje blask i tego nie ma. po c12 mialam jak w skandynawskim ten swiezy odrost kaczo zolty. i tez sie wyrownywalo z tym, ze kolor spieral mi sie do zoltego blondu- a mi w takim zle- zdecydowanie lepiej mi juz w rudo-bezach. mysle ze koloru nie wyrownasz do jesieni bo te wlosy co masz na dole sa uwrazliwione i one juz nie biora farby ani niczego jak powinny- jedyna rada- dac spokoj i to sciac w cholere z czasem albo przyciemniac. to juz jak czujesz. ale uwazam ze masz naprawde ładne te wlosy i ja bym dala spokoj. odrost bedzie sie wyrownywal jesli co farbe polozysz ja na nowy i stary odrost. a co do wlosow z tylu co sie koltunia... ja tak nie mam- moje wlosy nareszcie maja za✂✂✂ista kondycje i jestem z nich dumna- jak je wczoraj rozczesalam to tz oczy az sie zaswiecily i powiedzial ze mam przepiekne wlosy i zebym je juz zawsze czesala a nie robila mopa- loczki ![]() mozesz sprobowac je bardziej zadbac- wiecej masek! ale moze byc tak ze po prostu twoje wloski juz wolaja o podciecie... no i ty chyba masz jeszcze czesc cieniowania nie? Cytat:
![]() czeko moze probowac z c12 ale moze kolor nie podejsc, bo jest z zoltych blondow... niemniej poziom farb jest jednakowy- wiec potem polozy 219 i wroci do tego co przed- przeciez ja zmienilam c12 na 219 i sie ładnie te kolory stopily i miedzy nimi roznicy nie mam.
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Blondasy
![]() wróciłam, jechałam całą noc ale kuszetką, więc sobie spałam, tylko trochę telepało, więc idę trochę pospać ![]() miłej niedzieli
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie mi proszę dobrać jakiś odcień blond
Naturalne mam ciemne blond.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2011-08-07 o 11:57 |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba też zalezy od naturalek, ja bym nigdy nie powiedziała, ze c12 jest z żółtych blondów
poza tym sama mowiłaś, ze ma niebieski i fioletowy barwnik, to jak moze dac żółty ![]() jak podepne włosy do góry to do dzis mam siwe i przy skroniach ![]() a Czeko nie ma ciemnych naturali przeciez, dlatego ja tak namawiam na c12 ![]()
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ścinać dużo na pewno nie będe - tylko końce bo za dużo sie namęczyłam ze schodzeniem z boba i wiem jak każde podcinanie przepłakiwałam To jest koszmar jak sie ma włosy mega długie a potem nagle krótkie... Cieniowania mi jeszcze troche zostało i to wszystko do świąt na pewno będzie obcięte. Jeśli chodzi o kondycje włosów to poza końcówkami to ja nie widze żeby były w kiepskim stanie...Tylko końce i to wszystko. No i spod spodu po umyciu mi sie po prostu mega kołtunią te włosy. To jest jednak woda 12 % a ja mam delikatne włoski ![]() Dbam o nie jak moge, nakładam maski co 2 mycie, zabezpieczam jedwabiem, nie susze, nie prostuje, no robie co moge... Wiem, że bede walczyć o ten kolor, ale priorytetem u mnie są długie, ładne włoski więc jeśli bede musiała je troszke przyciemnić to trudno, jakoś to przeżyje Narazie na pewno zostawiam jak są, poodżywiam je, zobacze jak będzie po kolejnym farbowaniu, i wtedy będe podejmować decyzje... U mnie jest to że do mojej urody pasuje tak dużo kolorów że ja moge sobie w blondach przebierać i przebierać, mam to szczęscie Ale zrobie co moge żeby utrzymać ten kolor co mam.Tylko wtedy kłaść nature czy też coś popielatego wrazie co? |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi przychodzi na mysl ten Syoss Buahhot
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi chłodny ale ciemniejszy...
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem, jaki odcień bym chciała. Przyznaję, że ten Buahhot jest ładny. Obejrzę dzisiaj w drogerii. Podoba mi się np. ten odcień: http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/5,1...sien_2007.html
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

A długaski, no rosną, ale konce do podciecia 

za brązy
ale kuszetką, więc sobie spałam, tylko trochę telepało, więc idę trochę pospać