|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#38972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#38973 |
|
Wtajemniczenie
|
Mgiełka Twoje włoski w codzienniku są super
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-07 o 01:05 |
|
|
|
#38974 |
|
Zadomowienie
|
Wspomniałam wcześniej, że dałam dziś mało żelu i ... to był błąd
wyschły szybciej, co było raczej oczywiste, ale są OKROPNE, są suche, napuszone i ogólnie brzydkie, jestem zła, że tak zrobiłam
|
|
#38975 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane loczki i falki
![]() Przyznam się jak nagrzeszyłam ;P Zrobiłam trwałą Najlżejszą z możliwych, największe wałki, najkrótszy czas trzymania. I jestem prze-zadowolona, bo wreszcie mam loczki. Będę grzecznie pielęgnować zgodnie lub mniej zgodnie z CG jak do tej pory, tylko - hm - zupgrade'owałam materiał wyjściowy. Będę mogła lokową wiedzę sprawdzić w praktyce Chcecie mnie tu dalej?
|
|
|
|
#38976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#38978 |
|
Zakorzenienie
|
Już już
nie wiedziałam czy chcecie sztuczne ![]() 1,2 - wczorajsze (po powrocie przepłukałam wodą, pielucha i cały dzień psikanie żelem aloesowym) 3 - dzisiaj - reanimacja podejście pierwsze: woda i aloes+kokosowy Wieczorem będzie maseczka, nie mogę się zdecydować jaka, bo podejrzewam że mają teraz wyższą porowatość, czyli około normalnej |
|
|
|
#38979 |
|
Zadomowienie
|
Ajrisz, bardzo ładnie Ci to zrobiła, włoski wyglądają super, nie widać żeby były zniszczone czy cokolwiek. Wyglądają bardzo naturalnie
Ciekawe tylko jak to będzie z odrostami u Ciebie próbuję to sobie wyobrazić
|
|
#38980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzone miejsceCytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-07 o 11:25 |
||
|
|
|
#38981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ajrisz, chcemy, chcemy, najlepiej razem ze zdjęciami!!! Baty pewnie będą, ale ja sama tyle lat grzeszyłam prostowaniem, że nie śmiem Cię upominać ![]() Dorcia, Ty tez się od fot nie wymigasz Czekamy.Giga, kołtuny to chyba "przywilej" zniszczonych włosów-przynajmniej u mnie to jest wynikiem zniszczeń i większej porowatosci, która sie z tym wiąże. Dlatego tak trudno wytrzymać mi bez czesania, wciąż mi się wydaje, że potargana jestem. Ale już widzę mały postęp-kołtuny zeszły niżej. Początkowo zaczynały się od środka długości, teraz właściwie na końcach. No i wyraźna poprawa miękkości. coraz mniej sztywne są. Z sianem walka jak dotąd przegrana... Benek, pocieszyłas mnie trochę, wiem , ze to spooooooro potrwa(motywuję się zdjęciami- Twoimi i pozostałych zdrowowłosych kobiet), ale ponieważ już widzę niewielką poprawę w dotyku włosów, mam nadzieję, ze kiedys nastąpi także w ich wyglądzie. Mgiełko, dzięki I ślicznie z kwiatkiem.O, Ajrisz dodała w miedzyczasie zdjecia. Naprawdę bardzo ładnie to wygląda. Pewnie narażę się "naturalsom", ale jako laik nie odróżniłabym od naturalnych loczków. Brawo dla fryzjera. Już się wystraszyłam,że "barana" masz. Swoją droga moje ostatnie fale po "żabkach" mi barana przypominały z tyłu i z boku. Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-07 o 11:33 |
|
|
|
|
#38982 | |
|
Zakorzenienie
|
nałożyłam wczoraj resztkę żelu lnianego ok 70ml+ Alterra Morelowa 1,5 łyżki+ oliwa z oliwek 1,5łyżki (ale to na oko tyle gdzieś dałam) nie wszystko poszło na włosy odrobina została to wylałam już. czepek koszulka turbanowa i na całą noc.
I teraz myślę, dziewczyny czym to zmyć? Myślałam o Hipp'ie tylko zmyc mam teraz całe włosy nie? Czy tylko skalp jak w OMO. Potem myslałam żeby dać Alterre z granatem bo lżejsza podobno niz morelka. ojej dziękuje strasznie się cieszę, ze zmieniłam pielęgnację - jeszcze długa droga przede mną ale będę próbować co mi służy itp.Cytat:
to mnie zaskoczyłaś, ale takiego eksperta nie możemy stracić tu ooo i są zdjecia, bardzo naturlnie to wygląda, podoba mi się. Bo mam koleżankę z trwałą która wygląda jakby miała karbownicą zrobione i rozczesane :/ (tak mi sie to kojarzy) śrenio mi się podoba w sumie... AgRafko no problem a z kwiatkiem to tak troche romantycznie wyszło - trochę głupio się czułam na początku bo nigdy nie noszę takich dodatków - no ale pomyślałam, ze będzie pasował do paznokci i makijażu
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-07 o 11:51 |
|
|
|
|
#38983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skręt Ci się zacieśnia. Po czym takie są? W sensie kosmetyków ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Koleżanka może mieć przypalone włosy (bo o to bardzo łatwo, zaznałam niestety) plus nie dba odpowiednio, czesze suche itd, nie zabezpiecza, plus małe wałeczki |
||
|
|
|
#38984 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz no fakt, ty znasz się na włosach i krzywdy im na pewno nie zrobisz.
A koleżanka coś tam dba, trwała jakaś ziołowa (nie wiem z czym to się je - nigdy nie miałam) a efekt jej sie podoba. Mi zawsze podobały się duuuże loki, albo takie cos jak Caskada u nas. (dobrze nick zapamiętałam? blondynka taka). doradz czym zmyc papkę z włosów, bo nie wiem i czy dobrze rozumuję, ze zmyć całe włosy mam...?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-07 o 12:00 |
|
|
|
#38985 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam bladego pojęcia
Oba są cudne.Cytat:
|
|
#38986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problem w tym, że średnio wiem z czym się to wszystko je Prześlę wam linki do rzeczy, które przeglądałam i jakby któraś z was mogła, to prosiłabym żeby mi powiedziała coś o tych produktach, jak mogłabym je połączyć, czy mogłabym je dodawać np. do odżywki? albo używać samodzielnie. ->eclipta -> NIACYNAMID -> amla ->witamina E -> kreatyna hydrolizowana ->d-pantenol ->hydrolat aloesowy -> jedwab hydrolizowany
|
|
|
#38987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cascada ma śliczne włoski ![]() A mi się bardzo podobają takie sprężyny sprężyste, co to chce się sprawdzić czy się buja Eloe ma takie, mam wrażenie ![]() Cytat:
![]() Zrób "pranie wstępne", czyli nałóż troszkę roztartego Hippa na niezmoczone, skalp też. Spłucz i będziesz mniej więcej czuć czy trzeba domyć (to pewnie Hipp) a może już nic nie trzeba Cytat:
Przejrzyj receptariusz, jakieś psikanki powinno się dać zmontować łatwo z takich składników. Na stronach powinny wisieć gotowe przepisy dla niewtajemniczonych, np jakieś gotowe serum ze stężeniami i podmienianie składników na podobne. |
||||
|
|
|
#38988 |
|
Zakorzenienie
|
Vanilde - po co dwukrotnie, każdorazowo myjesz włosy szamponem i to dwoma różnymi? czytałam Twój wpis w dzienniku i możesz mieć takie piękne zdrowe loki, a tu taki peszek
|
#38989 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz już zmyłam po swojemu
spłukałam całość i hipper zmyłam przy skalpie tylko odrobinę resztę - nie czułam niby tłuściocha żadnego, ale zmyłam trochę jeszcze sam skalp i nałożyłam Alterre granat na jakieś 5 min. I zobaczymy co z tego będzie aż się boję bo TZ chce wyjść gdzieś wieczorem a jak będę miała przyklap przyklapów albo coś takiego to nigdzie nie idę
|
#38990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38991 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz... no właśnie w tym problem, ze ja nie mogę zaplatać, wiązać ani nic
mam odstające uszy i mam niemal zaaawsze rozpuszczone włosy..Aha i Malinka pozdrawia komputer jej padł i tęskni bardzo
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-07 o 13:00 |
|
|
|
#38992 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się przyłączyć ?
![]() ktoś mnie tu keidyś zapraszał jak pokazałam swoje włosy ![]() od pewnego czasu są proste nie chcą się kręcić dramat jakis, no i zaczełam czyatc o sylikonach... co ja robilam swoim włosom pogubiona jestem juz w temacie... poki co odstawilam szampon myje odzywką ISANA ale sa straszne, potem wyczytalam ze musze zmyc sylikony.. jakim szamponem? liczę na ciekawe porady i pomoc w celu odzyskania moich loczków/fal
|
|
#38993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś straszną grzesznicą jednak ![]() też kiedyś miałam trwałą, ale żeby chwyciła fryzjerka musiała trzymać ją 3 godziny, a efekt był naturalnie wygądający między 3a a 3b, ale jak pomyślę, że mogły wypaść po takiej torturze...
|
|
|
|
|
#38994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale to było wtedy kiedy jeszcze myślałam, że moje włosy są proste i nic z nich sama nie uzyskam...
|
|
|
|
|
#38996 | |||
|
Zakorzenienie
|
To pokaż i tu
Opisz je dokładniej, to będzie łatwiej nam coś wymyślećCytat:
Zaradzimy coś ![]() Cytat:
Owszem prosty szampon się przyda, tak jak skórze peeling zanim się zrobi maseczkę. Lista : 1szy post -> wyszczególniony blog Małgosi -> oczyszczanie Przeczytaj sobie Pigułkę (u mnie w podpisie) i w razie pytań sprawdź najpierw FAQ (też). Zapisz sobie jakoś te strony bo będziesz tam wracać często Cytat:
Dziwne i ciekawe, czemu tak długo Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-07 o 13:14 |
|||
|
|
|
#38997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i było właśnie 1.siano, 2.baran 3.luźne ledwo co (ale to była zima plus długie, teraz wiem że mogły nie wyjść sprężyny)Cytat:
![]() BTW o rozpoznawaniu tendencji do falowania powinni w szkole uczyć! Tyle kompleksów by dziewczynom oszczędzili :P |
|||
|
|
|
#38999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytam to wszystko już od paru dni narazie chciałabym zmyc sylikony bo czytaajc dowiedzialam sie ze katowalam je nimi kilka ładnych lat. nie wiedząc ze moje odzywki i inne pierdołki je zawierają. wyczytalam gdzies ze mam zmyc je szamponem Barwa czy cos takiego? i co dalej?oto i one.. nie chca sie juz krecic.. kiedys całe był pokręcone pofalowane teraz tylko na koncach takie jakies ciężkie. gdzie ta moja burza fal się podziała..piszcie co i jak a jeszcze dzisiaj szybko polece zakupic odpowiednie produktyyyy
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-08-07 o 13:27 |
|
|
|
|
#39000 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi które Pottersy nadają się do mycia i są zgodne z CG? Bo z tego co widzę na analizowanym żaden z tych balsamów
Bo chciałam kupić jakieś myjadło inne niż Isana babassu i te Pottersy są łatwo dostępne. Hegrona widziałam... Co lepiej wziąć ? Chciałam byc ortodoksyjnie CG ale chyba mi nie wyjdzie ![]() Aguś tu może być bajecznie moje przed CG to wyglądały całkiem jak proste.Ja na początek zmyłam silikony Joaśką z sodą i potem umyłam OMO, zapakowałam w koszulkę na 20 min - i tyle. Zobaczyłam jaki mają potencjal bez stylizacji, bez odżywki b/s itp. Ale Czytałaś na pewno jakie są etapy: oczyszczene, mycie, odzywianie, zabezpieczanie, stylizacja. Więc możesz od razu zastosowac wszystkie etapy. Polecam wycieczke do Rossmanna bo tam znajdziesz niemal wszystko na początek.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-07 o 13:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.

nie wiem czy to dobrze??)i podcielam koncówki, w efekcie sa teraz bardziej pofalowane niz krecone, mniej sie pusza i objetosciowo jest ich mniej.Jak na razie jestem zadowolona 

wyschły szybciej, co było raczej oczywiste, ale są OKROPNE, są suche, napuszone i ogólnie brzydkie, jestem zła, że tak zrobiłam

Baty pewnie będą, ale ja sama tyle lat grzeszyłam prostowaniem, że nie śmiem Cię upominać 

strasznie się cieszę, ze zmieniłam pielęgnację - jeszcze długa droga przede mną ale będę próbować co mi służy itp.
to mnie zaskoczyłaś, ale takiego eksperta nie możemy stracić tu
narazie chciałabym zmyc sylikony bo czytaajc dowiedzialam sie ze katowalam je nimi kilka ładnych lat. nie wiedząc ze moje odzywki i inne pierdołki je zawierają. wyczytalam gdzies ze mam zmyc je szamponem Barwa czy cos takiego? i co dalej?oto i one.. nie chca sie juz krecic.. kiedys całe był pokręcone pofalowane teraz tylko na koncach