![]() |
#3031 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry fryzjer w Warszawie
Jest to możliwe ale tylko z listy rezerwowej a najlepiej zadzwonić i się zapytać. Normalnie się czeka od miesiąca do nawet trzech
Edytowane przez dandi2828 Czas edycji: 2011-07-09 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
A to dziwne bo mi zaproponowali po 2 tygodniach.
![]() |
#3033 |
Przyczajenie
|
No to ja mam pecha bo jak dzwonię to najwcześniej jest wolny termin za miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3034 |
Przyczajenie
|
Dzięki kochane ! w takim razie dzwonie w poniedzialek i licze na to ze uda mi sie wcisnac na samo ciecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3035 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() po raz pierwszy wszedłem na tą stronkę i jak poczytałem twoje posty, to aż się zarejestrowałem ![]() Twoje włosy to ciekawy przypadek ![]() twierdzisz że masz miedziane włosy, jak się wcześniej doczytałem, po dekoloryzacji. chciałabyś zrobić prepigmentację i uzyskać chłodny blond - z tego co zrozumiałem. jeśli masz miedziane, rude lub jak to nazwiesz, włosy. a zakładam ze ta miedź jest wynikiem tego co zostało odkryte przez dekoloryzację, a nie wynikiem nałożenia farby w tymże odcieniu, to oznacza to że masz włosy na poziomie od 5 do 8, czyli od jasnego brązu do jasnego blondu. skrajne przypadki, czyli 5i 8 bym odrzucił bo gdybys miała włosy rozjaśnione do jasnego brązu to podkład rozjaśniający (czyli to co masz na włosach bezpośrednio po spłukaniu rozjaśniacza) byłby czerwono-pomarańczowy (Panie widzą tam zawsze czerwony), a w przypadku jasnego blondu - żółty (chociaż w odczuciu Pań zawsze jest to rudy ![]() skupmy się więc na przypadkach ciemnego blondu i blondu, gdzie rzeczywiście podkład rozjaśniający jest miedziany. nie wiem na jakim poziomie chciałabyś uzyskać ten blond o którym marzysz. ale jeżeli ma on być jasny, to technicznie bez kolejnego rozjaśniania jest to awykonalne. i żadna prepigmentacja nic tu nie pomoże. Prepigmentacja jest przede wszystkim zabiegiem który wykonuje się na włosach jasnych lub bardzo jasnych (czytaj blondy po rozjaśniaczach lub po bardzo jasnych farbach) w celu ich przyciemnienia. wprowadza się wtedy do takich włosów(pozbawionych pigmentu) pigment aby uzyskać na nich efekt podkładu rozjaśniającego, co potem pozwoli na osadzenie sie pigmentu z wybranej przez Klientkę farby. Z tego co mówisz, masz włosy w kolorze miedzi więc siłą rzeczy ten pigment tam jest ![]() ![]() ![]() ![]() być może wszystko co napisałem nie jest warte funta kłaków. bo każdy włos i każdy przypadek jest inny. nie da się tego ocenić i skutecznie doradzić tak wirtualnie. jesli chcesz, przeslij mi fotkę swoich włosów na maila, może wtedy moje uwagi będą celniejsze rozbester@o2.pl odpowiem w miarę możliwości i wolnego czasu, choć z tym ostatnim jest kiepsko ![]() a jeśli chcesz się pobawić to weź sobie jakieś farby, kartkę papieru i łącząc w odpowiednich proporcjach żółty z czerwonym stwórz obecny kolor swoich włosów, a potem stwórz swój wymarzony kolor, i spróbuj je ze sobą połączyć, i wtedy stwierdzisz czy to co wychodzi Ci się podoba czy niekoniecznie. jak zauważysz łaczenie i nakładanie na siebie kolorów nie jest łatwe. a tym samym i praca strzygi to efekt wiedzy wyobraźni i kilku innych wypadkowych... ale przemówkę palnąłem hahaha! idę spać. Powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3036 |
Raczkowanie
|
kathy nie mialam problemu z ta prepigmentacja ?
ja probowalam zrobic sama w domu na jednym pasemku w ramach testu. polozylam sama farbe, potrzymalam ok 30-40 min nastepnie wmasowalam w ta pasemko goraca wode i tam masowalam chwilke. potem rozczesalam i chcialam wysuszyc.. i tu pojawil sie problem to pasemko nie chcialo mi sie wysuszyc bo ta farba sie z woda jakos tak oblepila wlosy ze suszylam i suszylam a ono nie schlo ![]() ![]()
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe co to znaczy ze Panie sa specyficzne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=8168
![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3041 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej! Też ostatnio chciałam przejść z ciemniejszego koloru na jasny i w tym celu odwiedziłam salon 4sins na Powiślu.Fryzjerka zapowiedziała od razu,że zabieg ten nie jest krótki i być może będę musiała przyjść drugi raz na poprawkę. Zaproponowała mi łagodną kąpiel myjącą zamiast ostrej dekoloryzacji, która niszczy włosy. Po kąpieli myjącej, która rozjaśniła mi włosy o dwa tony została zrobiona regeneracja a później stylistka nałożyła mi delikatną farbę. Efekt był rewelacyjny! Szczerze polecam Ci ten salon. ;-) ps. dziewczyny ze studia bardzo miło mnie przywitały, dostałam pyszną herbatę. Jedyny minus jest taki, że zapisać się trzeba z miesięcznym wyprzedzeniem, ja miałam z tym problem i czekałam półtora miesiąca na wizytę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3042 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomocy, poszukuje dobrego fryzjera, który nasiesie mi ciekawy odcień rudego i zrobi coś z fryzurą - mam włosy do ramion równo obcięte a chciałabyum coś zmienić, dodatkowo mam kręcone włosy. Doradźcie mi salon fryzjerski który mi tego nie schrzani !! PLISSSSSSSSS !!!! Zastanawiałam się nad Akademią Perfect Hair na Świętokrzyskiej a nad Kristofem na Krochmalnej. Nie wiem który jest lepszy, doradźcie coś ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3043 |
Przyczajenie
|
Pomocy !!
Dziewczyny potrzebuję pomocy, chciałabym iść do jakiegoś dobrego fryzjera nałożyć na włosy farbę w kolorze rudym (już miałam ten kolor, ale teraz szukam ciekawszego odcienia), a poza tym chciałabym podciąć włosy - nie mam pojęcia jak szukam osoby z pomysłem mam włosy do ramion równo ścięte bez wydziwień. Mam tez kręcone włosy co utrudnia kombinowanie. Chce coś ciekawego ale też kobiecego - czyli nie za krótko. Zastanawiałam się nad salonem Akademia Perfect Hair na ul. Świętokrzyskiej a nad Kristof na ul. Krochmalnej. Nie wiem, która lepsza - którą polecacie??? Proszę o pomoc szczerze mówiąc zależy mi na czasie ;********
![]() Pozdrawiam Renia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3044 |
Przyczajenie
|
MILK DESIGN
Byłam w tym salonie po raz pierwszy w zeszłym tygodniu. Skąd pomysł by iść właśnie tam? Z opinii z tego forum.... Zapisałam się do Pana Darka na godz. 13.00 Przybyłam do salonu na godz. 12.45 i czekałam na przyjęcie do 13.30 ! O tej godzinie Przemek (młodziutki - 22 lata - sympatyczny chłopak) mnie przejął i zaprosił na myjkę i farbowanie włosów !! ( a myślałam że umawiałam się do P. Darka!). Ja przyszłam do salonu z zamysłem zrobienia dwóch kolorów na głowie (brąz ciemny po całości i od połowy po końce jaśniejszy brąz ), przed farbowaniem na rozmowę (3minutową podszedł P.Darek ) i zaproponował inne rozwiązanie na moich włosach (refleksy) Na myjce + farbowaniu spędziłam 3,5h! Na strzyżenie zaprosił mnie już Pan Darek - chciałam jakieś radykalniejsze cięcie - on podciął końcówki , skrócił grzywkę , pożegnał się i tyle co go widziałam. Następnie miły Przemek wyciągnął mi na szczotce włosy i koniec zabiegu. Czas: 4,5h Zapłaciłam : 390zł !!!!! .... i wyszłam niezadowolona. Refleksy widać ale w słońcu i jak ktoś się przypatrzy. Ogólnie nikt nie zauważył u mnie zmiany ! Plusy: sympatyczny Przemek Minusy: cena, brak kreatywności za taką cenę , brak zainteresowania ze strony w tym przypadku Darka do którego się umawiałam , 2 razy prosiłam o wodę do picia i o niej zapomniano, bardzo dużo ludzi , chaos , kolejka do myjki itd Szczerze niezbyt polecam Pozdrawiam serdecznie Kinga Maliszewska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3045 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy !!
Cześć Renia.
Polecam Ci salon 4sins. Naprawdę byłam zadowolona wychodząc z tego studia,stylistki bardzo profesjonalnie podchodzą do klienta,naprawdę znają się na rzeczy i przede wszystkim słuchają co się do nich mówi. Pozdrawiam Zuzu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Przyczajenie
|
Witam,
Poszukuję fajnego i w przyzwoitej cenie fryzjera gdzieś na Ursynowie lub Mokotowie a najlepiej to w okolicy metra Ursynów. Od niedawna mieszkam w Warszawie i co prawda w okolicy widzę kilka salonów ale może byłyście, znacie i wiecie gdzie warto się wybrać. Moje włosy są niestety cienkie i puszące się, dlatego prawie zawsze je związuję a na lato chciałabym mieć fajną zwiewną fryzurkę i zdrowo wyglądające włosy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3047 |
Raczkowanie
|
Hey,
jestem nowa na tym wątku . Liczę, że może któraś z Was poleci mi jakiś salon w Warszawie, w którym robią koloryzację ombre hair? Bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę (poza jednym salonem, który miał w swojej ofercie wymienioną tę usługę) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana dziekuje ci bardzo ![]() ![]() za twoja rada udalam sie do salonu o ktorym pisałas. salon wygladem mo9ze odstraszac ale pani ktora tam pracuje pani ALA zna sie na wlosach jak malo kto, najpierw z pol godziny ze mna rozmawiala, powiedziala ze farbowanie wlosow po dekoloryzacji i kilkukrotnym farbowaniu ktore nie dalo efektu nie ma sensu gdyz farba farby sie nie rozjasni.. opowiedziala z czego sie sklada wlos itd.. Dodam ze Pani Ala na moje oko ma ok 50-60 lat, dosc ekscentrycznie ubrana ale o wlosach wie wiecej niz wszyscy fryzjerzy z tych salonow markowych razem wzieci .. zrobila mi pasemka za pierwszym razem na koronie glowy, rozjasniacz i oxydant, rozrobila dwie mieszanki na odrost oksydant 6% a na reszte wlosow 9%, pasemka wyszly jasny blond ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zreszta zdjecie wklejam ponizej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pani fryzjerka (długowłosa blond z grubymi brwiami) wykazała się skrajnym brakiem delikatności i talentu. Po kolei: Mycie włosów: szarpanie, drapanie paznokciami (zdecydowanie za mocne, a ja nie jestem jakimś delikatnym salonowym pieskiem!), rozczesywanie na silę mokrych włosów, kosmetyki wyraźnie słabej jakości o zapachu żelu pod prysznic z podajników na publicznych basenach. Strzyżenie: Bogu dzięki poszłam tylko na podcięcie końcówek, co trudno schrzanić, ale odniosłam wrażenie, że Pani strzygła byle jak. Modelowanie: Jeżeli lubicie puszyste włosy - ale puszyste tak, jak to się rozumiało w latach 80-tych, to tutaj będziecie zachwycone. Pani ciągnęła włosy niemiłosiernie. Grzywkę wymodelowała mi jak u żony Al'a Bundiego. Modelowała mnie jednocześnie trzema szczotkami. Gdy pracowała jedną to pozostałe dwie miałam no głowie owinięte pasmem włosów. Nigdy nie sądziłam, że szczotki mogą się wbijać w skórę jak korona cierniowa... Ogólny efekt: całe szczęście fryzura wprawdzie kompletnie jałowa i bez szału, ale przynajmniej nie jestem do połowy łysa. Wycierpiałam się za to strasznie - a wierzcie mi, nie jestem jakaś wrażliwa szczególnie. P.S. Pani fryzjerka na dodatek niezbyt ładnie pachniała. No dobra. Śmierdziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 |
BAN stały
|
@GRUBSTEIN: naprawdę piękny i chwytający za serce opis doświadczeń u fryzjera; nawet jeśli masz kiepską fryzurę, pozostaje przynajmniej talent literacki ^^
A Warszawiankom z Bielan mogę polecić salon Nefertiti na ul. Przy Agorze 13. Nie farbuję włosów, więc o tej usłudze nie mogę nic powiedzieć, ale strzyżenie + modelowanie = pierwsza klasa. Ceny na poziomie 55-70 zł, do tego sympatyczne, zadbane fryzjerki, chilloutowa muzyka i ogólna atmosfera relaksu i odprężenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3051 |
Przyczajenie
|
Polecam Mio Studio na Duchnickiej, a szczególnie Pierra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3052 |
Raczkowanie
|
A czy ktoś coś może powiedzieć o Look Studio przy Jana Pawła II? Bo jest ciekawa oferta na grouponie, ale też obawiam się, że tacy klienci są traktowani gorzej...
Interesowałaby mnie koloryzacja i strzyżenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3053 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i znów zostałam bez fryzjera a moje włosy pilnie potrzebują podcięcia :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3054 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
|
Sluchajcie dziewczyny, chodzilam kiedys do polecanej przez Was Akademii Perfect Hair. Chodzilam do Anety. Niestety wiem, ze od kilkunastu miesiecy tam nie pracuje. Czy ktoras z Was wie gdzie teraz strzyze?
Chwilowo zapisalam sie do Marioli (czytalam tez pozytywne opinie na jej temat). Chcialabym jednak znalezc Anete ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
a czy ktoras z Was byla moze w Atelier Fijołek na Chmielnej? Zastanawiam sie nad wizyta w tym miejscu,ale w internecie praktycznie nie ma zadnych opinii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3057 |
Przyczajenie
|
Hej, 9.08.2011 roku wybieram się do akademii perfect hair na farbowanie i strzużenie. Idę do Marioli. Polecacie czy racze zniechęcacie? ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3058 |
Przyczajenie
|
Znacie jakiś dobry i nie za drogi (do 50zł) salon w centrum? I jednocześnie mało oblegany? Planuję wybrać się w przyszłym tygodniu a nie we wrześniu
![]() P.S Jest tu gdzieś wątek w rodzaju przywitań? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3059 |
Przyczajenie
|
A ja zapisałam się do fryzjerni na nowolipkach do Pani Virginii na koloryzację. Znacie to miejsce i tę Panią? Czy to dobry wybór? Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Krótkie włosy kosztowały mnie 350zl z farba. Dobranie fryzury beznadziejne (bob) kolor beznadziejny , strzyzenie perfekcyjne. Podejrzewam , ze u Marioli zapłacisz drożej. A może ktoś sie orientuje ile kosztuje u nich samo strzyzenie? Edytowane przez Agaaa-a Czas edycji: 2011-08-07 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.