Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1301 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 13:49   #39001
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
jaki człowiek ślepy był, czyż nie?
BTW o rozpoznawaniu tendencji do falowania powinni w szkole uczyć! Tyle kompleksów by dziewczynom oszczędzili :P
oj co prawda to prawda i ile kłopotów z ułożeniem...
Stary 2011-08-07, 13:59   #39002
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
czytam to wszystko już od paru dni zapisalam linki. ale tegho taaaka masaaaa ze się gubię narazie chciałabym zmyc sylikony bo czytaajc dowiedzialam sie ze katowalam je nimi kilka ładnych lat. nie wiedząc ze moje odzywki i inne pierdołki je zawierają. wyczytalam gdzies ze mam zmyc je szamponem Barwa czy cos takiego? i co dalej?oto i one.. nie chca sie juz krecic.. kiedys całe był pokręcone pofalowane teraz tylko na koncach takie jakies ciężkie. gdzie ta moja burza fal się podziała..
FAQ-> link nr 4 czyli od czego zacząć i tam opisane etapy z przykładami (w linkach z blogu Małgosi, z tym że wejdź na stronę główną bloga bo w tych linkach jest coś lekko pomerdane).

Nie umiem Ci podać przykładu tak hop siup, nie wiem jaką masz skórę głowy, czy masz alergię itd. Z Twojego opisu wynika za to dokładnie że włosy są obciążone i straciły wigor. Ciężkie mogą być od długości.
Już są bardzo ładne a będą o ho ho
Polecam Ci zajrzeć do bloga Cascady

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi które Pottersy nadają się do mycia i są zgodne z CG? Bo z tego co widzę na analizowanym żaden z tych balsamów Bo chciałam kupić jakieś myjadło inne niż Isana babassu i te Pottersy są łatwo dostępne. Hegrona widziałam... Co lepiej wziąć ? Chciałam byc ortodoksyjnie CG ale chyba mi nie wyjdzie
Isany i Hegron są orto. I Joaśki.
Miałam Hegrona i polecam, prosta i dobra do wielu rzeczy

Dziewczynki - polecam też jajecznicę po Chorwacku - na słodko Z masełkiem i cynamonem - mniam. Wcinam i spadam, trzeba wykorzystać niedzielę

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-07 o 14:01
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:06   #39003
AguŚ87
Zakorzenienie

ok, teraz lecę do rossmana po jakąś Barwę zeby zmyc sylikony :d i wlasnie nałozyc potem odzywkę ? czy nic?

potem odstawiam barwę ? i myje łagodnym szamponem np babydream czy sama odzywką?

jak 20 min w koszulce? z czym na głowie ?

przepraszam za moze dla was głupie pytania ale jestem zielona, nauczę się podstaw to potem będzie już z górki.

świetny wątek
Stary 2011-08-07, 14:19   #39004
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ok, teraz lecę do rossmana po jakąś Barwę zeby zmyc sylikony :d i wlasnie nałozyc potem odzywkę ?
Koniecznie, najlepiej bogatą - np Garnier z Avocado (żółty), Isana sendenglanz, Isana babassu. Te Isany nadają się też do mycia. Więc jak garnier to Isana różowa
Cytat:
potem odstawiam barwę ? i myje łagodnym szamponem np babydream czy sama odzywką?
Jak Ci podejdzie. Nie przewidzisz

Stary 2011-08-07, 14:24   #39005
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie, najlepiej bogatą - np Garnier z Avocado (żółty), Isana sendenglanz, Isana babassu. Te Isany nadają się też do mycia. Więc jak garnier to Isana różowa

Jak Ci podejdzie. Nie przewidzisz
Ale to tak do końca nie jest powiedziane przecież, bo u mnie najlepiej działa Garnier z Isaną babassu, a nie tą różową

Ajrisz, wiedziałam, że szykujesz dla nas jakąś bombę, tylko czekałam, aż pokażesz Ślicznie wyglądasz, ładnie, naturalnie i teraz odpowiednia pielęgnacja, ale Ty to wiesz i potrafisz

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:26   #39006
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
aktogimko mi się też wydawało, ze mam proste kiedyś. Eloe zajrzy to ci napisze na pewno taka motywacyjną wiadomość, ze sama zobaczysz. Ona ma taki dar chyba Z resztą wszystkie dziewczyny tutaj pomagają i doradzają, ja jako początkująca niewiele jeszcze wiem - więc raczej nie udzielam rad, bardziej pytam. Ale z całego serca polecam udzielanie się na wątku bo dużo daje

Zdążyłam już zauważyć, że Eloe ma zawsze dobre rady i potrafi nieźle zmotywować. Mam nadzieję, że i w mojej sprawie się wypowie. Na dodatek jesteśmy z jednego miasta, więc pewnie zna miejsca, gdzie można kupić to i owo stacjonarnie.
Dzisiaj znów umyłam kudełki OMO, ale tym razem na koniec wgniotłam trochę żelu do włosów Joanny (muszę kupić ekwipunek przejrzałam moje kosmetyki i póki co dysponuję tylko szamponem Babydream i odżywką Isana z Babassem, a w kuchni jest olej z pestek winogron) i są na łebku falki. Ależ mi się to podoba! Nawet mama zrobiła "" i się pyta, czym zaczarowałam włosy.
Przeczytałam te wszystkie pigułki, spisałam sobie na kartkę interesujące mnie szampony i odżywki. Jeszcze muszę dokładniej poczytać o olejach (ich boję się najbardziej, nie wiem czemu ) i otych emolientach, proteinach, cudach wiankach.
Cytat:
Witajcie kochane loczki i falki

Przyznam się jak nagrzeszyłam ;P
Zrobiłam trwałą
Najlżejszą z możliwych, największe wałki, najkrótszy czas trzymania. I jestem prze-zadowolona, bo wreszcie mam loczki. Będę grzecznie pielęgnować zgodnie lub mniej zgodnie z CG jak do tej pory, tylko - hm - zupgrade'owałam materiał wyjściowy. Będę mogła lokową wiedzę sprawdzić w praktyce

Chcecie mnie tu dalej?
Przyznam się, że miałam robione trwałą dwa razy. I uwielbiałam swoje włosy wtedy. Ładne masz te falki, takie grube. Na początku pomyślałam, że zrobiłaś baranka.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2011-08-07 o 14:27
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:27   #39007
AguŚ87
Zakorzenienie

własnie kupilam ostatnio ISANĘ OIL spulung cos tam.

widac ładnie zielona w temacie jestem, 2 dni temu nie wiedzialam co to sylikony i nakladałam je na wlosy w kazdy mozliwy sposob. dramatttt !
Stary 2011-08-07, 14:28   #39008
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
własnie kupilam ostatnio ISANĘ OIL spulung cos tam.

widac ładnie zielona w temacie jestem, 2 dni temu nie wiedzialam co to sylikony i nakladałam je na wlosy w kazdy mozliwy sposob. dramatttt !
Błagam - silikony.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:30   #39009
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Błagam - silikony.
przepraszam teraz zapamiętam.
Stary 2011-08-07, 14:30   #39010
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
czytam to wszystko już od paru dni zapisalam linki. ale tegho taaaka masaaaa ze się gubię narazie chciałabym zmyc sylikony bo czytaajc dowiedzialam sie ze katowalam je nimi kilka ładnych lat. nie wiedząc ze moje odzywki i inne pierdołki je zawierają. wyczytalam gdzies ze mam zmyc je szamponem Barwa czy cos takiego? i co dalej?oto i one.. nie chca sie juz krecic.. kiedys całe był pokręcone pofalowane teraz tylko na koncach takie jakies ciężkie. gdzie ta moja burza fal się podziała..

piszcie co i jak a jeszcze dzisiaj szybko polece zakupic odpowiednie produktyyyy
Śliczna długość teraz trzymam kciuki za odpowiednią pielęgnację i efekty

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz, ale naprawde nie miałam głowy do tego... Wstawiam fotki włosów po kremach stylizujących Dabur Vatika - które ubóstwiam.
Benku, gdzieś Ty zniknęła? Włoski śliczne, też sobie zamówię te kremy i wypróbuję - teraz już na pewno

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Kompletnie jesteś bez szamponu? Możliwe, że trzeba.
Co nakładałaś? Jak zachowują się włosy?
Bosko!
Trzymam za słowo!
Włosy zwykle myję co 3, 4 dni, więc po ponad miesiącu pewnie sporo się nadbudowało. Nie szłam do sklepu po Hippa czy Babydreama, a umyłam włosy Naturią pokrzywa i zielona herbata (najpierw sprawdziłam, czy zgodna z CG, a jest, więc nie szłam). Teraz siedziałam z Garnierem i nałożę coś na koniec za chwilę

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:51   #39011
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Benku, gdzieś Ty zniknęła? Włoski śliczne, też sobie zamówię te kremy i wypróbuję - teraz już na pewno
Miałam trochę problemów, to i zniknęłam, ale jestem już.
Kremy sa cudowne. Ja zazwyczaj łączę je albo z odżywką bs Tigi Catwalk Curls Rock 2 albo z Love peace the planet - też Tigi - bs cherry almond. A potem żel Delia i ugniatam. Efekt jest taki dzięki tym kremom Vatika, że włosy zachowują się tak, jakby były naolejowane. Są ciężkie ( w jak najlepszym znaczeniu tego słowa) , sprężyste i mięsiste, ale nie oklapnięte, no i ten połysk

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:53   #39012
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę się przyłączyć ?

ktoś mnie tu keidyś zapraszał jak pokazałam swoje włosy

od pewnego czasu są proste nie chcą się kręcić dramat jakis, no i zaczełam czyatc o sylikonach... co ja robilam swoim włosom

pogubiona jestem juz w temacie... poki co odstawilam szampon myje odzywką ISANA ale sa straszne, potem wyczytalam ze musze zmyc sylikony.. jakim szamponem?

liczę na ciekawe porady i pomoc w celu odzyskania moich loczków/fal
silikony.

nikt nie powiedział, że są one złe

Cytat:

piszcie co i jak a jeszcze dzisiaj szybko polece zakupic odpowiednie produktyyyy
nikt Ci nie poda zestawu dla Ciebie. Każdy eksperymentuje sam i sam dochodzi do wszystkiego. Nie wiemy jakie masz włosy, jaki masz skalp.

Cytat:
Powiedzcie mi które Pottersy nadają się do mycia i są zgodne z CG? Bo z tego co widzę na analizowanym żaden z tych balsamów Bo chciałam kupić jakieś myjadło inne niż Isana babassu i te Pottersy są łatwo dostępne. Hegrona widziałam... Co lepiej wziąć ? Chciałam byc ortodoksyjnie CG ale chyba mi nie wyjdzie
Pottersy mają silikon zmywalny wodą
Ja poluję od dłuższego czasu na balsam z arniką bodajże. Bardzo je lubię do mycia, są zupełnie inne niż isana
hegrona miałam, ale nie pamiętam jakiego; zużyłam całą butlę, ale jakoś tak hmm, bez szału raczej, przynajmniej dla mnie

Cytat:
ok, teraz lecę do rossmana po jakąś Barwę zeby zmyc sylikony :d i wlasnie nałozyc potem odzywkę ? czy nic?

jak 20 min w koszulce? z czym na głowie ?

przepraszam za moze dla was głupie pytania ale jestem zielona, nauczę się podstaw to potem będzie już z górki.

świetny wątek
właśnie, naucz się podstaw z pigułki i faq, a później zadawaj pytania;
tam jest wszystko dogłębnie wyjaśnione, niemalże jak krowie na rowie, że się tak wyrażę

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-07 o 14:55
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:56   #39013
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
silikony.

nikt nie powiedział, że są one złe

Bo nie są, nie wszystkie i zależy jak stosujesz. Ja stosuję - zdjęcia moich włosów masz 2 strony wcześniej 100% metoda CG nie służy moim włosom. Nie wiem dlaczego, nie wnikam w to. Ważne, że wreszcie świetnie wyglądają.

Stary 2011-08-07, 15:01   #39014
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie są, nie wszystkie i zależy jak stosujesz. Ja stosuję - zdjęcia moich włosów masz 2 strony wcześniej 100% metoda CG nie służy moim włosom. Nie wiem dlaczego, nie wnikam w to. Ważne, że wreszcie świetnie wyglądają.
to chyba nie do mnie
raczej do AguŚ87
Stary 2011-08-07, 15:03   #39015
michachacha
Wtajemniczenie

Mam pytanie, mam nadzieje, że mnie nie zbesztacie.
Jeżeli będę miała odżywkę z silikonami, ale zmywalnymi wodą, to czym używanie takich silikonów od tych co się nie zmywają będzie się różnić, bo przecież zanim nie umyję głowy to te sylikony zmywalne się nie spłuczą, a jak umyję to znów przecież nałożę tą odżywkę i wszystko od nowa, a więc np. nakładając olej na noc to może on nie wiele zdziałać skoro silikon ciągle będzie. Czyli wychodzi na to, że najlepiej stosować produkty w których są tylko silikony, które same odparowują z włosów?
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:14   #39016
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Jeżeli będę miała odżywkę z silikonami, ale zmywalnymi wodą, to czym używanie takich silikonów od tych co się nie zmywają będzie się różnić, bo przecież zanim nie umyję głowy to te sylikony zmywalne się nie spłuczą, a jak umyję to znów przecież nałożę tą odżywkę i wszystko od nowa, a więc np. nakładając olej na noc to może on nie wiele zdziałać skoro silikon ciągle będzie. Czyli wychodzi na to, że najlepiej stosować produkty w których są tylko silikony, które same odparowują z włosów?
silikon zmywalny wodą, czyli moim zdaniem jak myjesz włosy np. pottersem, bo on taki silikon zawiera, to w momencie jak spłukujesz odżywkę z włosów on zmywa się z nich razem z wodą tak mi się zawsze wydawało, że tak jest i tak to sobie wyobrażałam niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony

Rybiorek
: Twoje trzepotanie włosami się sprawdziło! Serdecznie dziękuję w końcu lokasony będą się ładniej układać

Tak w ogóle czy ktoś przestrzega 13 dzień każdego miesiąca jako święto loka? Pamiętacie o tym?

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-07 o 15:19
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 15:36   #39017
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba nie do mnie
raczej do AguŚ87
Oj tak, przepraszam, zamotałam się z cytowaniem

Stary 2011-08-07, 15:40   #39018
AguŚ87
Zakorzenienie

wiem czytam UCZE SIĘ, to dopiero mój 2 dzien tej wiedzy.
dlatego wlasnie kupilam przed chwilą Barwę i zaraz ide myć głowę i odzywkę ISANE.

czasami jednak po prostu nie wiem co uzywać potem i tyle.

nie wiem co zrobić po zmyciu sylikonów jak znów będę myc głowę czy szampon delikatny babydream czy samą odzywką, tyle.
Stary 2011-08-07, 15:52   #39019
michachacha
Wtajemniczenie

Cytat:
silikon zmywalny wodą, czyli moim zdaniem jak myjesz włosy np. pottersem, bo on taki silikon zawiera, to w momencie jak spłukujesz odżywkę z włosów on zmywa się z nich razem z wodą tak mi się zawsze wydawało, że tak jest i tak to sobie wyobrażałam niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony
No to logiczne co napisałaś. Nie myślałam tak o tym Ale co jak używamy odżywki bez spłukiwania i są w niej silikony, ale rozpuszczalne w wodzie(nie utleniające się)? Wtedy to one zostają do następnego mycia, czy jak mam to rozumieć?
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:13   #39020
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Pottersy mają silikon zmywalny wodą
Ja poluję od dłuższego czasu na balsam z arniką bodajże. Bardzo je lubię do mycia, są zupełnie inne niż isana
hegrona miałam, ale nie pamiętam jakiego; zużyłam całą butlę, ale jakoś tak hmm, bez szału raczej, przynajmniej dla mnie
Cytat:
Isany i Hegron są orto. I Joaśki.
Miałam Hegrona i polecam, prosta i dobra do wielu rzeczy
Jak widać co głowato inni ulubieńcy
nooo ja kiedyś za dawnych czasów miałam Hegrona ale nie w tym celu co trzeba i mi8 sie nie podobał - jako odżywka odżywiająca - nic dziwnego Jako myjadło może się sprawdzić bo konsystencję mniej więcej pamiętam.
Balsam z Pottersa też miałam aloesowych chyba i też uzywałam jako odzywka odżywiająca i cudów nie było, bo do tego się średnio nadaje chyba.

Pójde po hegrona najpierw chyba, żeby było ortodoksyjnie

Cytat:

Rybiorek
: Twoje trzepotanie włosami się sprawdziło! Serdecznie dziękuję w końcu lokasony będą się ładniej układać

Tak w ogóle czy ktoś przestrzega 13 dzień każdego miesiąca jako święto loka? Pamiętacie o tym?
Ja też tak sobie wyobrażam ta historię z silikonami zmywalnymi wodą, no chyba że są w odżywce b/s to wtedy zmyją się woda przy następnym moczeniu włosów. A nigdy się nie nadbudują tak jakby bo włosy moczy się przy każdym myciu. A taki silikon zmywalny sls'em bedzie się nadbudowywał przy każdym nałożeniu odżywki.
Tak ja to sobie w głowie obrazuję.

O święcie loka nie wiedziałam

I ja tez potrząsam głową po zdjęciu koszulki i trochę lepiej jest z tym zawijaniem włosów itp

Aguś w zależności od tego co ci podpasuje możesz albo myć odżywką albo OMO. Jeżeli myjesz odżywką to prostą z listy CG i potem nakładasz odżywkę do odżywiania i dalej zabezpieczasz (tutaj odżywka b/s np ale ja osobiście nie używam na razie) i stylizujesz żelem czy innym stylizatorem.
Jeżeli myjesz OMO to masz tam 2 odżywki jedna do mycia, jedna odżywiająca a w środku szampon delikatny.

Ale to wszystko w pigułce jest. Więc dziewczyny nie powtarzają tego dla każdego od nowa. Ja napisałam w skrócie skrótów a w pigułce masz wszystko dokładnie i prawidłowo. (ja jeszcze się uczę więc jakbym co źle napisała poprawcie! właśnie po to jest pigułka, zeby amatorzy nie tłumaczyli amatorom )

A jak chcesz przykładowy zestaw zobaczyć to zajrzyj do codziennika - jest tam nawet kilka moich wpisów mimo, ze dopiero zaczynam

O koszulkowaniu, ręcznikowaniu/plunkingu na 20 min (ja tak robię, inni nie robią wcale, inny na krócej) też jest w FAQ TU

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-07 o 16:17
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:26   #39021
AguŚ87
Zakorzenienie

MgielkaM dziękuję

powiem ci ze jak zaczelam czytac ten dziennik to juz w ogole jestem zielona tyle tam prosuktów i kombinacji. czy ja się tego kiedyś nauczę póki co przeraza mnie to wszystko

powoliiiiii muszę to jakoś ogarnąć. bo do wczoraj nie mialam nawet o niczym pojęcia.
Stary 2011-08-07, 18:00   #39022
MgielkaM
Zakorzenienie

Aguś Spokojnie, oddychaj hehe ja miałam to samo, nie przejmuj się. Dalej olejowanie czy nawet następstwo odzywek to dla mnie czarna magia. Na pewnie nie wolno się zniechęcać. Ja miewałam dni kiedy nie dałoby się wyjść z domu, ale próbowałam dalej.
Moje zestawy są dość proste, a mimo to efekty widać.

A propo dzisiejsze mycie w codzienniku.
Włosy po tym olejowaniu były dziiiiwne... Takie w dotyku jakby bardziej szorstkie a z kolei jak widać na zdjęciach efekt takiego rozbicia loków na pojedyncze włoski. Z przodu to widać najbardziej - tu najbardziej zniszczone włosy pewnie - nie ma zbitych grubszych sprężynek.
Sama nie wiem... może to ten dziecinny szampon mi nie służy?
Skad może brać się ten frizz po samym myciu, za bardzo zmyłam olej może?

Na koniec wyszły nieźle po dodaniu żelu, z przodu mniej mi się podoba ale tył coraz lepiej wygląda. (dla porównania pierwsze mycie CG w ogóle i pierwsze mycie z użyciem stylizatora)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 18:06   #39023
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś Spokojnie, oddychaj hehe ja miałam to samo, nie przejmuj się. Dalej olejowanie czy nawet następstwo odzywek to dla mnie czarna magia. Na pewnie nie wolno się zniechęcać. Ja miewałam dni kiedy nie dałoby się wyjść z domu, ale próbowałam dalej.
Moje zestawy są dość proste, a mimo to efekty widać.

A propo dzisiejsze mycie w codzienniku.
Włosy po tym olejowaniu były dziiiiwne... Takie w dotyku jakby bardziej szorstkie a z kolei jak widać na zdjęciach efekt takiego rozbicia loków na pojedyncze włoski. Z przodu to widać najbardziej - tu najbardziej zniszczone włosy pewnie - nie ma zbitych grubszych sprężynek.
Sama nie wiem... może to ten dziecinny szampon mi nie służy?
Skad może brać się ten frizz po samym myciu, za bardzo zmyłam olej może?

Na koniec wyszły nieźle po dodaniu żelu, z przodu mniej mi się podoba ale tył coraz lepiej wygląda. (dla porównania pierwsze mycie CG w ogóle i pierwsze mycie z użyciem stylizatora)
MASZ CUDNE WŁOSY ja umyłam tą barwą i nałozyłam isanę i zmyłam. jestem w szoku ja księ całe pokręciły od lattakich nie widzialam, tylko są taaaaaaaaaak suche jak sianko, straszne kupie jakis olejek do olejowania czy jak to się zwie. ale dalej kurcze nie wiem jak je myć następny raz skalp tą barwą reszte odzywką czy jak za duzo tych sposobów

nie mogę się na twoje włosy napatrzeć

też chcę takie

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2011-08-07 o 18:09
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:51   #39024
anoska
Zakorzenienie

MgielkaM - tak patrze na Twoje włosy i wydaje mi się coraz bardziej, że mamy chyba taki sam skręt loka i fali
Stary 2011-08-07, 20:19   #39025
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cześć jesteście niegrzeczne...od wczoraj nadrabiam i nie mogę skończyć
Zacznę od OT [przepraszam ]. KOCHAM GÓRY za zmienną pogodę, piękne widoki, brak nudy. Uwielbiam się zmęczyć po pieszej 30km trasie [na Turbacz 1310m, potem zejście z niego i do Rabki-Zdrój] to nic, że jakieś 10km szlaku po betonie i brak czucia w stopach KOCHAM GÓRY! Za błotniste szlaki [do tego źle oznaczone] po nieustająco padającym deszczu przez kilka dni, za kolejną nauczkę - bez filtra nie wychodź i tak dalej...
Do rzeczy, front włosowy: wypadają strasznie, nie mogę tego powstrzymać i nie wiem nadal jaka przyczyna [obawiam się, że sprawcą może być henna...ja nie chcę ]. Wcieram Joannę Kurację Wzmacniającą, Sesa czeka w kolejce...Mimo braku odpowiednich warunków [schronisko ze straszną wilgocią, gdzie nic nie wysychało oraz prysznic, który nie chciał współpracować ] i minimalnej pielęgnacji, loki były bardzo ładne - nawet na 2 dzień. Miałam ze sobą Jantar do reanimacji, ale on robi mi przyklap chyba jeszcze testuję...
Dziś myłam i nie jest już tak fajnie wrrrr...jak Was nadrobię to składam zamówienie na mazidłach, potrzebuję keratynę, ale już...!
Widziałam tu piękne kręcioły, nie będę cytować, byłoby za dużo
Rybiorek zachwycasz [tak samo jak sensualitka wmawiam sobie, że kosmetyki, których używasz, zdziałają u mnie podobne cuda ] oraz GRATULACJE!
katie100 moje pierwsze skojarzenie po zobaczeniu Twoich włosów to MM ale nie przez avatar :P
Ag Rafka cieszę się, że mam kolejną osobę na lokowym sumieniu piękne masz włosy, kolor i takie gęste, ciężkie...ach!
Mgiełka bardzo fajnie masz włosy ścięte, podoba mi się kształt fryzury, no i kręcą się już wyżej... a dziś pięknie!!!
Basia szkoda, że wczoraj nie doczytałam o promocji w Sephorze, bo przechodziłam obok a nie weszłam zobaczyć co się tam dzieje
karolowanka KLIK!
Kociasta brawa za samodzielne cięcie, mi się podoba. Startowałam z podobnej długości szybko urosną.
Benek najpierw błoto z Bielendy, teraz to...
Ajrisz jakie ładne bardzo naturalne, super
AguŚ87 to chyba znów ja Cię tu wysłałam pisałam o tym 'ogonku' w 'Pochwalmy się...', który bym podcięła...a w ogóle to masz piękne włoski
Ufff, dobra, jestem na bieżąco już

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:21
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:31   #39026
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Ale to tak do końca nie jest powiedziane przecież, bo u mnie najlepiej działa Garnier z Isaną babassu, a nie tą różową
Jedno jest emolientowe, drugie z proteiną, warto sprawdzić reakcje zanim się kupi taczki odżywek
Cytat:
Ajrisz, wiedziałam, że szykujesz dla nas jakąś bombę, tylko czekałam, aż pokażesz Ślicznie wyglądasz, ładnie, naturalnie i teraz odpowiednia pielęgnacja, ale Ty to wiesz i potrafisz

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
przejrzałam moje kosmetyki i póki co dysponuję tylko szamponem Babydream i odżywką Isana z Babassem, a w kuchni jest olej z pestek winogron) i są na łebku falki. Ależ mi się to podoba! Nawet mama zrobiła "" i się pyta, czym zaczarowałam włosy.
No to fajnie
Cytat:
Przeczytałam te wszystkie pigułki, spisałam sobie na kartkę interesujące mnie szampony i odżywki. Jeszcze muszę dokładniej poczytać o olejach (ich boję się najbardziej, nie wiem czemu ) i otych emolientach, proteinach, cudach wiankach.
Oleje są magiczne tylko trzeba utrafić najlepiej spróbować dwóch z przeciwnych biegunów, czyli kokos i np słonecznikowy/oliwę. Albo na początek mieszanki (np oliwa Babydream) tylko one nam nie powiedzą, jakie oleje lubią nasze włosy czyli też jak z porowatością
Cytat:
Przyznam się, że miałam robione trwałą dwa razy. I uwielbiałam swoje włosy wtedy. Ładne masz te falki, takie grube. Na początku pomyślałam, że zrobiłaś baranka.
Pielucha na ociekające. Zawsze chciałam to zrobić, żeby takie grube wyszły
Cytat:
Napisane przez michachacha Pokaż wiadomość
Oj aż takie jesteśmy złe?
Cytat:
Jeżeli będę miała odżywkę z silikonami, ale zmywalnymi wodą...
Dziewczyny dobrze Ci piszą, one najpewniej zmywają się w trakcie nakładania. Ale niestety nie w 100%. Nie znamy dokładnie ich działania, więc zakłada się, że nie są zgodne z ortodoksynjym CG i poleca się SLS w razie przyklapu. W odżywianiu przeszkadzać nie powinny, emolientami raczej nie będą.
Cytat:
Dobrze wiedzieć
Cytat:
dlatego wlasnie kupilam przed chwilą Barwę i zaraz ide myć głowę i odzywkę ISANE.
tę? KWC. Miałyśmy na myśli inne, ale jak już ją masz to warto zużyć, zła nie jest chociaż nic specjalnego. Niezbyt nadaje się do mycia odżywką
Cytat:
nie wiem co zrobić po zmyciu sylikonów jak znów będę myc głowę czy szampon delikatny babydream czy samą odzywką, tyle.
Możesz odżywką jeśli chcesz. Albo szamponem jeśli chcesz mieć pewność, że nie będzie przyklapu.

Mgiełko - nie umiem powiedzieć o co cho.

Nałożyłam maskę wax avocado na suche (+glorię na końce, próbuję zużyć ;] ), umyłam SLS, żel aloesowy na całość i kokos na końcówki. Pod ręką psikadło z siemienia lnianego z nagietkiem. I tak sobie teraz gratuluję porannej miotły, bo za nic mi to nie wyschnie przed spaniem

Dziewczyny z innej beczki zupełnie - poradźcie, pokierujcie. Muszę uregulować mój stosunek z urzędem pracy. Jutro mija tydzień odkąd pracuję (oficjalnie). Ubezpieczenia już są w toku ale umowa jeszcze nie spisana, a ma być od 1.08. Co mam robić, w jakiej kolejności?

Stary 2011-08-07, 20:43   #39027
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Benek najpierw błoto z Bielendy, teraz to...
No co ja poradzę...

Stary 2011-08-07, 20:51   #39028
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek zachwycasz [tak samo jak sensualitka wmawiam sobie, że kosmetyki, których używasz, zdziałają u mnie podobne cuda ] oraz GRATULACJE!
dziekuje tez sie ciesze, z kosmetykami to bede szczera - to dzieki nimi mam takie loki, co uzyje polskich ktore mam to sa tylko loko-fale, takze kosmetyki maja duzo do gadania

Cytat:
Dziewczyny z innej beczki zupełnie - poradźcie, pokierujcie. Muszę uregulować mój stosunek z urzędem pracy. Jutro mija tydzień odkąd pracuję (oficjalnie). Ubezpieczenia już są w toku ale umowa jeszcze nie spisana, a ma być od 1.08. Co mam robić, w jakiej kolejności?
z tego co pamietam z polskich przepisow umowa powinna byc spisana jak najszybciej nie pozniej jednak niz 7 dni, normalnie popros o umowe poniewaz jako osoba zarejestrowana w urzedzie pracy powinnas niezwlocznie zawiadomic ich o podjeciu pracy, ja z tego co pamietam tylko zadzwonilam do urzedu a umowe donioslam po paru dniach. No ale ja wiedzialam ze umowe dostane bo sama ja sobie drukowalam, uporzadkuj to jak najszybciej, w pracy powinni zrozumiec.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 21:00   #39029
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
No co ja poradzę...
dziel się dalej oczywiście

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dziekuje tez sie ciesze, z kosmetykami to bede szczera - to dzieki nimi mam takie loki, co uzyje polskich ktore mam to sa tylko loko-fale, takze kosmetyki maja duzo do gadania
No właśnie, więc jak tylko się ojp pojawi to jakaś rozbiórka czy coś...oczywiście, jeśli chętne będą [tu wołam: Sensualitkaaaa]

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 21:02   #39030
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
:
AguŚ87 to chyba znów ja Cię tu wysłałam pisałam o tym 'ogonku' w 'Pochwalmy się...', który bym podcięła...a w ogóle to masz piękne włoski
AAAAAAAAAAAAAAAA to wszystko Twoja wina !! kilkanascie h slecze przed kompem czytam czytam czytam i w łeb juz dostaje !
Cytat:
J

tę? KWC. Miałyśmy na myśli inne, ale jak już ją masz to warto zużyć, zła nie jest chociaż nic specjalnego. Niezbyt nadaje się do mycia odżywką

Możesz odżywką jeśli chcesz. Albo szamponem jeśli chcesz mieć pewność, że nie będzie przyklapu.
tak tę, tak wyczytałam juz ze jest za ciężka do mycia. wiec bede ją po myciu nakładac. a do mycia nei wiem jaką ? wyczytalam jakis Young rozowy, potters aloesowy ale gdzies widzialam ze jakis poters jest niezgodny z cg , ktos mi mówił o odzywce alterra morelowa z rossmana.

nieeeee mam pojęcia co jutro iść kupić

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2011-08-07 o 21:03
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości