Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 13:42   #541
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Bylismy z TZcikeim na dluuugim spacerze przyszlismy , patrze i mialam kleszcza na kostce! dopiero sie wbijal i szybko go wyjelismy... to juz drugi kleszcz w tym tygodniu:/ ale sie zmeczylam tym spacerkiem, tyle kilometrow ale fajowo bylo pikna pogoda, gadalismy sobie znowu o slubie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:48   #542
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Mnie czeka właśnie pakowanie..
Wieczorem aż na 3 tygodnie jade do Wiednia, no i już powoli łapie doła za TŻtem..
No ale mam nadzieje że to zleci.. Tym bardziej że przyjedzie do mnie na dlugi weekend, wiec na razie tym żyję
Nadrobię Was już na miejscu pewnie jutro po pracy
Buziaki dla Was !!!!
Do usłyszenia

Ps. A właśnie! TŻ wczoraj zrobił mi niespodziankę i zabrał na zamek do Olsztyna!
Droga niesamowicie Nam sie dłużyła, ale warto było
Madzie przepraszam ze jej nie poinformowałam, ale to tak szybko wszystko wyszło
Dołączę kilka zdjeć, na ostatnim widać jak niesamowicie wiało :P
No i wiekszośc zdjec właśnie mam z włosami na wszystkie strony, ale najczęściej na twarzy
śliczne zdjęcia ale masz super włosy, takie długie i proste zazdroszczę Ci

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

niut0 drugi bukiet jest rewelacyjny, przesliczni i w ogóle idealny polkecam taki
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:02   #543
tusia_m
Zakorzenienie

Witajcie moje kochane
Tusia wróciła z urlopu Było booossskkkko Wypoczęliśmy, pogoda dopisała, Beskidy Śląskie zaliczone, także będzie co wspominać.

Widze, że produkcja postów idzie Kolejna część
Zaraz zabieram się za czytanie tego, co napisałyście, jak mnie nie było.... a trochę tego jest.

Miłej niedzieli!!!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:07   #544
madzia2306
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
jesteśmy z tżtem już w domu
będzie nam teraz ciężko, bardzo to wszystko przeżyliśmy ale oboje damy radę bo strasznie się kochamy, to co się stało utwierdziło mnie w tym że nie wiem co bym ze sobą zrobiła gdybym straciła tżta
będę z wami pisac pewnie trochę rzadziej ale będę się odzywac

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:19   #545
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Bylismy z TZcikeim na dluuugim spacerze przyszlismy , patrze i mialam kleszcza na kostce! dopiero sie wbijal i szybko go wyjelismy... to juz drugi kleszcz w tym tygodniu:/ ale sie zmeczylam tym spacerkiem, tyle kilometrow ale fajowo bylo pikna pogoda, gadalismy sobie znowu o slubie
Eh, te kleszcze coś Cię za bardzo lubią...
A coś ciekawego Wam przyszło ślubnego do głowy?

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane
Tusia wróciła z urlopu Było booossskkkko Wypoczęliśmy, pogoda dopisała, Beskidy Śląskie zaliczone, także będzie co wspominać.

Zaraz zabieram się za czytanie tego, co napisałyście, jak mnie nie było.... a trochę tego jest.

Miłej niedzieli!!!
Świetnie, że miałaś udany wyjazd Pokaż parę fotek

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
będzie nam teraz ciężko, bardzo to wszystko przeżyliśmy ale oboje damy radę bo strasznie się kochamy, to co się stało utwierdziło mnie w tym że nie wiem co bym ze sobą zrobiła gdybym straciła tżta
Kochana, my tu cały czas o Was myślimy i Was wspieramy Cieszę się, że najgorsze już minęło, teraz na pewno będzie już tylko lepiej

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:29   #546
madzia2306
Zakorzenienie

byłam w rozsypce, ale tż jest już w domu, jestem z nim od kilku dni bo on nie chce sam siedziec w domu, powiedział że strasznie mnie kocha, i jedyne co go cieszyło to to że z nim wtedy w samochodzie nie jechałam
na razie o przygotowaniach ślubnych nie myślę, ale to wszystko utwierdziło mnie w tym że z nim chcę być do końca życia

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-07, 14:37   #547
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie czeka właśnie pakowanie..
Wieczorem aż na 3 tygodnie jade do Wiednia, no i już powoli łapie doła za TŻtem..
No ale mam nadzieje że to zleci.. Tym bardziej że przyjedzie do mnie na dlugi weekend, wiec na razie tym żyję
Nadrobię Was już na miejscu pewnie jutro po pracy
Buziaki dla Was !!!!
Do usłyszenia

Ps. A właśnie! TŻ wczoraj zrobił mi niespodziankę i zabrał na zamek do Olsztyna!
Droga niesamowicie Nam sie dłużyła, ale warto było
Madzie przepraszam ze jej nie poinformowałam, ale to tak szybko wszystko wyszło
No i wiekszośc zdjec właśnie mam z włosami na wszystkie strony, ale najczęściej na twarzy
hehe mnie TŻ zabrał tam (na zamek do Olsztyna) tydzień temu w czwartek
Pięknie tam jest

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Skoro jesteśmy w temacie urlopowym to wrzucę wam kilka fotek z naszego wyjazdu. Same zobaczcie jaka Chorwacja jest piękna
Na ostatnim zdjęciu widok z naszego balkonu
A wiesz, że ostatnio o Tobie myślałam?
Widze, że wyjazd się udał! Gdzie w końcu byliście? I co z tymi paszportami?
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Świetnie, że miałaś udany wyjazd Pokaż parę fotek
zabij mnie.... ani ja ani TŻ nie wzieliśmy na wyjazd aparatu Także fotek ni ma

It is where we are...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 14:40   #548
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie moje kochane

Miłej niedzieli!!!
super, ze urlop sie udal pokaz focie

Cytat:
cześć dziewczyny
dobrze, ze juz TZ jest w domu teraz bedzie tylko lepiej to musi byc straszne przezycie TZ sam jechal tym samochodem?
Stary 2011-08-07, 14:43   #549
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
zabij mnie.... ani ja ani TŻ nie wzieliśmy na wyjazd aparatu Także fotek ni ma
Nieeeeeee... nie wyobrażałabym sobie wyjazdu bez żadnej fotki nawet w najgorszych koszmarach Nawet telefonem, nic? Matulu, 3majcie nie, bo

Cytat:
byłam w rozsypce, ale tż jest już w domu, jestem z nim od kilku dni bo on nie chce sam siedziec w domu, powiedział że strasznie mnie kocha, i jedyne co go cieszyło to to że z nim wtedy w samochodzie nie jechałam
na razie o przygotowaniach ślubnych nie myślę, ale to wszystko utwierdziło mnie w tym że z nim chcę być do końca życia
Domyślam się, że to było dla Niego straszne przeżycie i na pewno nie chce być sam teraz...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 14:50   #550
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, te kleszcze coś Cię za bardzo lubią...
A coś ciekawego Wam przyszło ślubnego do głowy?
pytalam sie Go o te przyspiewki dla gosci, to na szczescie powiedzial, ze nie slyszal o takim czyms i oczywiscie nie chce takiego czegos a co do jakiegos grajka ktory wyprowadza Paremlodą z domu to powiedzial, ze przeciez moj kuzyn mlodszy gra na wszelkich instrumentach i jak cos to moze go poprosimy ale to musimy z nim pogadac nie chcemy zadnego faceta podpitego grającego na akordeonie z tego sie dzisiaj smialimsy hehe
TZ mowil, ze chcialby zaprosic naszego Sąsiada z gory, ktory wynajmuje nam mieszkanko i jeszcze jednego znajomego z zonami sie zastanawialismy czy nie czuli by sie obco na naszym weselu, ale jednak chyba nie bo wujek TZ ich zna i poza tym duzo gosci ktorzy dobrze znają angielki, wiec jak tylko by chcieli nie widze powodu dlaczego nie mieliby nie przyleciec takze juz niedlugo poinformujemy ich o tym
Stary 2011-08-07, 15:06   #551
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeeeeee... nie wyobrażałabym sobie wyjazdu bez żadnej fotki nawet w najgorszych koszmarach Nawet telefonem, nic? Matulu, 3majcie nie, bo
Z racji tego, że za każdym razem jak tam jeździmy ( byliśmy w domku letniskowym TŻ) to zabieramy ze sobą aparat Teraz nam się zapomniało TŻ chciał mnie obfocić aparatem na Równicy, ale powiedziałam mu, że "przecież tu jeszcze przyjdziemy i zrobimy sobie wtedy fotki"

It is where we are...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 15:45   #552
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cześć Kochane! Jak u Was wygląda dziś niedzielna pogoda? W Irlandii pięknie słonecznie aż do południa, a od południa szaro buro i non stop kropi...

Chyba się zabiję z tym zespołem normalnie ale mają parcie na kasę!!! ehhh Niedość, że w tym roku biorą 4,500zł, a na przyszły życzą sobie już 6tys..... to teraz, jak dzwoniłam, żeby już potwierdzić wstępną rezerwację, którą Nam zapewnił kilka dni temu, koleś mi mówi, że jednak musi się dopytać zespołu czy 5tys to aby nie za mało i czy jednak nie podpisalibyśmy z nimi umowy na 6tys., a oni Nam zwrócą to, co uzbierają podczas wesela np z dedykacji...!!!

A przecież Nasze negocjacje telefoniczne parę dni temu, stanęły na 5tys., za granie do 3rano, a później za 300zł za każdą dodatkową godzinę... i dlatego wstępnie zarezerwowaliśmy termin, żeby to przemyśleć... Teraz, jak się już zdecydowaliśmy i dzwonię żeby powiedzieć, że możemy podpisać umowę, koleś mi coś kręci!!!!! Powiedział, że da mi odp. do wieczora, jak już mu wszyscy z zespołu odpowiedzą....!!!! Ja się zastrzelę chyba!!!!!!!!!!

W dodatku, nie wiem jak jest u Was, ale oni nie płacą ZAiKSu....więc My będziemy musieli sobie go opłacić sami...
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 16:02   #553
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
super, ze urlop sie udal pokaz focie

dobrze, ze juz TZ jest w domu teraz bedzie tylko lepiej to musi byc straszne przezycie TZ sam jechal tym samochodem?
tak jechał sam ale powiedział że cieszył się że mnie tam z nim nie było...

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Cześć Kochane! Jak u Was wygląda dziś niedzielna pogoda? W Irlandii pięknie słonecznie aż do południa, a od południa szaro buro i non stop kropi...

Chyba się zabiję z tym zespołem normalnie ale mają parcie na kasę!!! ehhh Niedość, że w tym roku biorą 4,500zł, a na przyszły życzą sobie już 6tys..... to teraz, jak dzwoniłam, żeby już potwierdzić wstępną rezerwację, którą Nam zapewnił kilka dni temu, koleś mi mówi, że jednak musi się dopytać zespołu czy 5tys to aby nie za mało i czy jednak nie podpisalibyśmy z nimi umowy na 6tys., a oni Nam zwrócą to, co uzbierają podczas wesela np z dedykacji...!!!

A przecież Nasze negocjacje telefoniczne parę dni temu, stanęły na 5tys., za granie do 3rano, a później za 300zł za każdą dodatkową godzinę... i dlatego wstępnie zarezerwowaliśmy termin, żeby to przemyśleć... Teraz, jak się już zdecydowaliśmy i dzwonię żeby powiedzieć, że możemy podpisać umowę, koleś mi coś kręci!!!!! Powiedział, że da mi odp. do wieczora, jak już mu wszyscy z zespołu odpowiedzą....!!!! Ja się zastrzelę chyba!!!!!!!!!!

W dodatku, nie wiem jak jest u Was, ale oni nie płacą ZAiKSu....więc My będziemy musieli sobie go opłacić sami...
nasz zespół też nie płaci zaiksu my musimy sami opłacic ale to już dogadamy się z właścicielem sali

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

melod_y fajnie że byliście w olsztynie ale z racji ostatnich wydarzeń napewno bym tam nie pojechała

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-07, 16:06   #554
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Co do ZAiKSu, jeśli Wasz zespół nie ma licencji w ZAiKS, a Wy nie wiecie ile będziecie musiały zapłacić, super przydatna jest ta tabelka:

http://www.zaiks.org.pl/pliki/256/WO-ZA_26.03.08_K1.pdf

Cenę wylicza się na podstawie miejscowości, w której odbędzie się wesele (ile mieszkańców miejscowość ta liczy) + ilość par na weselu.

Nam wstępnie (przy początkowo branej pod uwagę liczbie zaproszonych par) wychodzi kwota 123 zł i Mamy możliwość zapłacenie jej zamkowi, w którym odbędzie się wesele- zamek już zajmie się szczegółami.
Stary 2011-08-07, 16:13   #555
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ZAiKSu, jeśli Wasz zespół nie ma licencji w ZAiKS, a Wy nie wiecie ile będziecie musiały zapłacić, super przydatna jest ta tabelka:

http://www.zaiks.org.pl/pliki/256/WO-ZA_26.03.08_K1.pdf

Cenę wylicza się na podstawie miejscowości, w której odbędzie się wesele (ile mieszkańców miejscowość ta liczy) + ilość par na weselu.

Nam wstępnie (przy początkowo branej pod uwagę liczbie zaproszonych par) wychodzi kwota 123 zł i Mamy możliwość zapłacenie jej zamkowi, w którym odbędzie się wesele- zamek już zajmie się szczegółami.
ja pisałam do oddziału zaiksu w moim mieście i gościu odpisał mi że kwotę zaiksu łatwo wyliczyc bo jest to 10% wynagrodzenia jakie zespół bierze za granie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-07, 16:58   #556
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Hmmm to dziwne, bo My tą kwotę (123zł) Mamy wpisaną w umowę wynajmu komnat, a wtedy nie wiedzieliśmy jeszcze nawet jaki zespół będziemy mieć, więc również nie znaliśmy kwoty, jaką sobie krzykną... A ta tabelka jest ze strony ZAiKSu.....weszła w życie w kwietniu 2008r

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

No nic, dla 100% pewności napisałam też do dyrekcji w Krakowie.

UDAŁO SIĘ!!!! MAMY TEN ZESPÓŁ!!!!!!!!!
Ale mi napsuli krwi....uffffff Podałam już dane do i czekam

Piszę teraz maile z zapytaniem do różnego rodzaju busików, które się oferują na wynajem na różnego rodzaju uroczystości Macie załatwione coś w temacie transportu/noclegów? My Mamy zarezerwowaną willę na 21 miejsc noclegowych ze śniadaniami za 1400zł, głównie dla ludzi, którzy będą jeszcze z Nami kolejnego dnia, na poprawinach w gronie najbliższych i dla tych, którzy są z bardzo daleka reszta pewnie będzie wracała autami, a część mogłaby mieć załatwiony przez Nas transport, taki właśnie busik. Ciekawe jakie są ceny....
Stary 2011-08-07, 17:10   #557
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm to dziwne, bo My tą kwotę (123zł) Mamy wpisaną w umowę wynajmu komnat, a wtedy nie wiedzieliśmy jeszcze nawet jaki zespół będziemy mieć, więc również nie znaliśmy kwoty, jaką sobie krzykną... A ta tabelka jest ze strony ZAiKSu.....weszła w życie w kwietniu 2008r

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

No nic, dla 100% pewności napisałam też do dyrekcji w Krakowie.

UDAŁO SIĘ!!!! MAMY TEN ZESPÓŁ!!!!!!!!!
Ale mi napsuli krwi....uffffff Podałam już dane do i czekam

Piszę teraz maile z zapytaniem do różnego rodzaju busików, które się oferują na wynajem na różnego rodzaju uroczystości Macie załatwione coś w temacie transportu/noclegów? My Mamy zarezerwowaną willę na 21 miejsc noclegowych ze śniadaniami za 1400zł, głównie dla ludzi, którzy będą jeszcze z Nami kolejnego dnia, na poprawinach w gronie najbliższych i dla tych, którzy są z bardzo daleka reszta pewnie będzie wracała autami, a część mogłaby mieć załatwiony przez Nas transport, taki właśnie busik. Ciekawe jakie są ceny....
gratuluję zaklepania zespołu!
Fakt faktem nieźle sobie liczą, ale jeśli są warci swojej ceny, to nic tylko brać
Też bym się wkurzyła jakby facet w tak krótkim czasie zmienił decyzję co do warunków umowy.
Poza tym, nie wiem, nie znam się, ale na wszystkich weselach na jakich byłam żaden zespół nie brał kasy za dedykacje od gości. Wydaje mi się, że takie "usługi" są wliczone w cenę.

Nadrobiłam poprzednią część wątku, teraz jestem w trakcie tej

CHyba będzie dziś u nas burza, albo jakiś konkretny deszcz. bo się mocno zachmurzyło. a cały dzien było tak ładnie ciepło.

It is where we are...
Stary 2011-08-07, 17:40   #558
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt faktem nieźle sobie liczą, ale jeśli są warci swojej ceny, to nic tylko brać
Też bym się wkurzyła jakby facet w tak krótkim czasie zmienił decyzję co do warunków umowy.
Poza tym, nie wiem, nie znam się, ale na wszystkich weselach na jakich byłam żaden zespół nie brał kasy za dedykacje od gości. Wydaje mi się, że takie "usługi" są wliczone w cenę.

Tez tak myslę. Nie slyszalam, zeby jakis gośc musial placic za dedykacje... Kurde skoro biorą tyle kasy to mogliby juz to sobie darowac... chociaz, jak maja dac Wam ta kase, to dla Was dobrze ale mysle, ze w takim razie nie bedzie zbyt duzo tych dedykacji...
Stary 2011-08-07, 17:48   #559
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:

Nadrobiłam poprzednią część wątku, teraz jestem w trakcie tej

CHyba będzie dziś u nas burza, albo jakiś konkretny deszcz. bo się mocno zachmurzyło. a cały dzien było tak ładnie ciepło.
Dziękuję!!!! Tak się cieszę!!! Ogromny kamień z serca

Co do kasy za dedykacje...jest różnie. Ja sama byłam w szoku, na pierwszym weselu, na którym śpiewałam z zespołem, jak podszedł podchmielony facet "proszę o dedykację dla młodych od wujka Staszka" i hop-10zł.... Kwestia teraz jest taka: albo zespół uzbieraną kasę sobie bierze i swoją drogą kasuje także młodych... Albo pomniejsza kwotę, jaką płacą mu młodzi o kwotę uzbieraną od gości, co wg. mnie jest bardzo uczciwe.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Tez tak myslę. Nie slyszalam, zeby jakis gośc musial placic za dedykacje... Kurde skoro biorą tyle kasy to mogliby juz to sobie darowac... chociaz, jak maja dac Wam ta kase, to dla Was dobrze ale mysle, ze w takim razie nie bedzie zbyt duzo tych dedykacji...
To nie jest tak, że "musi" płacić za dedykację. Jest różnie. To jest zależne od samej kapeli. Goście sami z siebie płacą nie raz kapeli za zagranie jakiejś dedykacji... A My np. jak byliśmy na weselu, poprosiliśmy kapelę o dedykację dla młodych od świadków (od Nas) i nie zapłaciliśmy- i nie doczekaliśmy się tej dedykacji!!!! Druga sprawa, niech oni mnie tutaj nie zwodzą tym zwracaniem uzbieranych pieniędzy, bo ile oni mogą uzbierać, jak ja wcale nie mam jakiejś super ilość gości.... Jak im powiedziałam, że planujemy wesele na 80os., ale nie wiemy ile osób potwierdzi przybycie, to sam koleś stwierdził "aaaa to nieduże wesele" .....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 17:50   #560
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Dziękuję!!!! Tak się cieszę!!! Ogromny kamień z serca

Co do kasy za dedykacje...jest różnie. Ja sama byłam w szoku, na pierwszym weselu, na którym śpiewałam z zespołem, jak podszedł podchmielony facet "proszę o dedykację dla młodych od wujka Staszka" i hop-10zł.... Kwestia teraz jest taka: albo zespół uzbieraną kasę sobie bierze i swoją drogą kasuje także młodych... Albo pomniejsza kwotę, jaką płacą mu młodzi o kwotę uzbieraną od gości, co wg. mnie jest bardzo uczciwe.
to ja bym chyba wolała zapłacić więcej zespołowi, niż goście musieliby płacić za dedykacje

Nocny Motylku - nie dziwię się Twojej radości, bo sama byłam w 7 niebie, gdy zarezerwowaliśmy zespół...bo była to dla nas najtrudniejsza decyzja z dotychczasowego załatwiania

Ha... parę godzin czytania i.... wszystko nadrobione

Madziu - również jestem z Tobą

Co do naszego tytułu - sprawdza się w 100 % !!! Byłam na urlopie i nie dość, że myślałam o moich PMkach to jeszcze mi się śniło, że wizażowałam z Wami

It is where we are...
Stary 2011-08-07, 18:00   #561
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Rada dla Dziewczyn rozglądających się już za obrączkami :

Trwałość jest bezpośrednio związana z próbą: im niższa próba, tym wyższa trwałość. Niestety trwałość jest osiągana kosztem estetyki wyrobu: staje się on bardziej matowy, a poza tym- co nie jest bez znaczenia- obniża się jego wartość. Czyste złoto to metal bardzo mięki, podatny na ścieranie i uszkodzenia mechaniczne. W związku z tym potrzebny jest kompromis pomiędzy estetyką a trwałością. Najczęściej polecaną i oferowaną próbą jest tzw. „ czternastka”' która w nomenklaturze jubilerskiej ma różne nazwy ( 585, 14 karatów, próba numer 3 i inne). Bez wzgledu na nazwę jest to zawsze to samo „ złoto”. Złoto czternastokaratowe zawiera w jednym gramie 0,585 grama czystego złota, a pozostałe 0,415 grama to inne metale(głownie srebro). Obrączki wykonane ze złota tej próby oferowane sa w przystepnych cenach, a przy tym charakteryzują się wysoką trwałością i nienaganną estetyką.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
to ja bym chyba wolała zapłacić więcej zespołowi, niż goście musieliby płacić za dedykacje

Nocny Motylku - nie dziwię się Twojej radości, bo sama byłam w 7 niebie, gdy zarezerwowaliśmy zespół...bo była to dla nas najtrudniejsza decyzja z dotychczasowego załatwiania

Ha... parę godzin czytania i.... wszystko nadrobione

Madziu - również jestem z Tobą

Co do naszego tytułu - sprawdza się w 100 % !!! Byłam na urlopie i nie dość, że myślałam o moich PMkach to jeszcze mi się śniło, że wizażowałam z Wami
Gratuluję nadrobienia wszystkiego!!!!

Sen przerąbany ale Cię ten wizaż prześladuje

My też mieliśmy cholerny problem ze znalezieniem zespołu...albo były kiczowate....albo fajnie grały, ale wokal nie bardzo dawał radę....albo ang. był porównywalny do tureckiego albo cenę sobie taką zaśpiewali, że przy takiej liczbie od razu sam laptop mi się zawieszał albo po prostu są już zajęci.... no i wreszcie MAMY!!!! www.hot-night.pl zespół z Myślenic, woj. małopolskie
A Wy co już Macie, Tusia, załatwione, że zespół był najcięższym orzechem do zgryzienia?
Stary 2011-08-07, 18:13   #562
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:

Trwałość jest bezpośrednio związana z próbą: im niższa próba, tym wyższa trwałość. Niestety trwałość jest osiągana kosztem estetyki wyrobu: staje się on bardziej matowy, a poza tym- co nie jest bez znaczenia- obniża się jego wartość. Czyste złoto to metal bardzo mięki, podatny na ścieranie i uszkodzenia mechaniczne. W związku z tym potrzebny jest kompromis pomiędzy estetyką a trwałością. Najczęściej polecaną i oferowaną próbą jest tzw. „ czternastka”' która w nomenklaturze jubilerskiej ma różne nazwy ( 585, 14 karatów, próba numer 3 i inne). Bez wzgledu na nazwę jest to zawsze to samo „ złoto”. Złoto czternastokaratowe zawiera w jednym gramie 0,585 grama czystego złota, a pozostałe 0,415 grama to inne metale(głownie srebro). Obrączki wykonane ze złota tej próby oferowane sa w przystepnych cenach, a przy tym charakteryzują się wysoką trwałością i nienaganną estetyką.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

My też mieliśmy cholerny problem ze znalezieniem zespołu...albo były kiczowate....albo fajnie grały, ale wokal nie bardzo dawał radę....albo ang. był porównywalny do tureckiego albo cenę sobie taką zaśpiewali, że przy takiej liczbie od razu sam laptop mi się zawieszał albo po prostu są już zajęci.... no i wreszcie MAMY!!!! www.hot-night.pl zespół z Myślenic, woj. małopolskie
A Wy co już Macie, Tusia, załatwione, że zespół był najcięższym orzechem do zgryzienia?
dzięki za info odnośnie prób złota. na pewno się przyda

haha to porównanie mnie rozbawiło
My też mieliśmy podobne dylematy jeśli chodzi o wybór zespołu. Bo wiadomo, muzyka jest bardzo bardzo ważna. Wybraliśmy sprawdzony zespół, przy którym bawiliśmy się na weselu u znajomych, także myślę, że był to dobry wybór

Przesłuchałam sobie kilka piosenek i powiem Ci, że babka ma bardzo ciekawy wokal Świetnie śpiewa.

Co mamy, że zespół był najcięższym wyborem?
-salę (z tym nie było problemu, pierwsza, którą oglądaliśmy, również "sprawdzona")
-kamera/foto - też nie było problemu. nawet nie oglądałam żadnych ofert i nie szukałam
- auto - też bez zastanawiania się
- no i zespół - i tutaj trzeba było spędzić mnóstwo czasu, by wyszukać w necie zespoły, przesłuchać, podzwonić itd.... Zastanowić się...Ale się udało

It is where we are...
Stary 2011-08-07, 18:27   #563
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
dzięki za info odnośnie prób złota. na pewno się przyda

haha to porównanie mnie rozbawiło
My też mieliśmy podobne dylematy jeśli chodzi o wybór zespołu. Bo wiadomo, muzyka jest bardzo bardzo ważna. Wybraliśmy sprawdzony zespół, przy którym bawiliśmy się na weselu u znajomych, także myślę, że był to dobry wybór

Przesłuchałam sobie kilka piosenek i powiem Ci, że babka ma bardzo ciekawy wokal Świetnie śpiewa.

Co mamy, że zespół był najcięższym wyborem?
-salę (z tym nie było problemu, pierwsza, którą oglądaliśmy, również "sprawdzona")
-kamera/foto - też nie było problemu. nawet nie oglądałam żadnych ofert i nie szukałam
- auto - też bez zastanawiania się
- no i zespół - i tutaj trzeba było spędzić mnóstwo czasu, by wyszukać w necie zespoły, przesłuchać, podzwonić itd.... Zastanowić się...Ale się udało
Nie ma za co

No najlepiej jest jak się bierze zespół sprawdzony, tym bardziej nie przez znajomych czy rodzinę, ale przez siebie.
No Nas rozbroiła ta dziewczyna swoim wokalem nie tylko kawałkami ang. , ale pl. też nawet porównałabym miejscami (w tym pl. kawałku) jej wokal do Chylińskiej ma taką podobną manierę gdzieniegdzie

Sporo już macie!!! Najważniejsze już i nawet autko!

A co macie za kamerzystę/fotografa? Bo My teraz zabieramy się właśnie za poszukiwania kamerzystów i fotografów, choć jednego fotografa już mam na oku od zeszłego roku ale warto zawsze mieć "duet" żeby sobie nie przeszkadzali, nie wchodzili w kadr... bo jak foto jest z innej firmy niż kamera, to różnie bywa.....
Stary 2011-08-07, 19:00   #564
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:

Gartulue wyboru- super zespół. Miałam okazję słyszec ich na targach slubnych w Tarnowie i powiem szczerze ze powaznie barlismy ich pod uwagę. Dziewczyna ma super wokal!
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:18   #565
__Paulinka__
Zakorzenienie

a ja Was pomecze troche sukienkami i prosze sie wypowiadac co o nich myslicie

1. http://allegro.pl/show_item.php?item=1737278263
2. http://allegro.pl/show_item.php?item=1736861474
3. http://allegro.pl/show_item.php?item=1741544626
Stary 2011-08-07, 19:37   #566
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Świetne zdjęcia
Śliczna z Ciebie dziewczyna!

O rany, te dwa pierwsze to koszmar studniówek z lat 90

Skoro jesteśmy w temacie urlopowym to wrzucę wam kilka fotek z naszego wyjazdu. Same zobaczcie jaka Chorwacja jest piękna
Sliczne fotki Az sie rozmarzylam Bylam na Chrwacji ale juz dawno temu...ale na pewno tam wroce bo moj TZ tam jeszcze nie byl, a naprawde jest co ogladac A gdzie byliscie dokladnie?

Cytat:

Bardzo fajny zespol, wiem ze znalezienie dobrego zespolu to drga przez meke, mialam dokladnie takie same problemy...super ze macie damsko meski wokal, dla mnie to byl byl priorytet, zaraz po "nietureckim angielskim" hehe
U mnie byl o tyle problem ze zupelnie nie mialam nic z polecenia, musialam sama szukac...no i w ostatecznosci padlo na http://www.singers-band.com/
Mam nadzieje ze na zywo rownie dobrze sie zaprezentuja jak na demo
A tak w ogole to ile placiliscie za swoj?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
1. Taka sobie
2. Calkiem spoko
3.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:38   #567
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilkę, bo cały weekend z TŻtem z imprezy na imprezę i jestem ledwo żywa
jutro w pracy Was ponadrabiam

Madziu jutro nasze spotkanie aktualne ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:44   #568
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dobry wieczór Kochane
Dzisiejszy dzień jest strrrasznie leniwy... Aż smutno, że lata nie ma tego lata... A jak wczoraj była śliczna pogoda to TŻ pracował do 20 No trudno...
Byliśmy dziś w centrum handlowym i zajrzeliśmy do jednego jubilera, gdzie mają kolekcję Breuninga i jak zobaczyłam na żywo, to niespodziewanie zakochałam się w tych, popularnych zdaje się ostatnio, obrączkach: http://sklep.terpilowski.com.pl/obra...-48-06121.html - jest to dla mnie szczególnie dziwne z tego powodu, że zawsze marzyłam o żółtych obrączkach, a tu nagle pragnę takich Wydaje mi się, że po obrączki będziemy musieli się wybrać na spontanie bo co chwilę zmienia mi się wizja

Cytat:
(...)
Jeeej ale jesteś śliczna Zakochać się można! Twój TŻ to prawdziwy farciarz Też wygląda jak model?
PS. Dzieci na pewno będą piękne!

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dużo z PMek będzie miało sesje lub obronę przed samym ślubem??
Tak, ja będę się bronić najprawdopodobniej 25 czerwca, czyli niecałe 4 tygodnie przed ślubem :p Wieeem świr ze mnie, ciekawe czy nie przedawkuję uspokajaczy Ale przynajmniej mam motywację, żeby pójść do ołtarza już jako pełnoprawny wykształciuch

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się, żeby koczki kogoś postarzały, to już nie są takie fryzury, które robiło się kiedyś
Tym bardziej, że jest różnica między dwoma pierwszymi kokami, a trzecim i czwartym
Załącznik 4140660 Załącznik 4140661
Załącznik 4140662 Załącznik 4140663
Dokładnie! Mnie też brakowało takiego porównania Najlepsze, że w niektórych folderach ślubnych jeszcze są zdjęcia takich koków z lat 90tych :p Brakuje mi tu jeszcze tylko lakieru do włosów z brokatem

Cytat:
Uuu fablous też niezła laseczka A ta Chorwacja... Koniecznie napisz, w jakiej miejscowości dokładnie byliście - ten wodospad rozłożył mnie na łopatki... Też marzą mi się takie przepiękne wakacje

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy z Tż w ZOO Głaskałam chodzący salceson nawet (świnki) Właśnie zrobiliśmy pizzę i piecze się w piekarniku, a po uczcie lecimy na rowerki Życzę miłej niedzieli
EDIT: ...budowa ciała świni nie pozwala jej spojrzeć w niebo Hehehe ostatnio widuję ten tekst na ekranach w autobusach Takie coś z cyklu: "czy wiesz, że...?" Hehehe ;p

Cytat:
O, superowo, zróbcie parę fotek
My już w połowie sierpnia jedziemy w nasze miejsca sesyjne, już nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę dokładnie takie, jakimi będą za rok (bo do tej pory widziałam je tylko jesienią, a sesja będzie przecież w sierpniu)
No właśnie niestety ze względu na kiepską pogodę (pochmurno, buu... ) nigdzie nie pojechaliśmy dzisiaj... A w tym ogrodzie można robić zdjęcia/kręcić filmy za dodatkową opłatą 100zł Więc dopiero za rok z okazji pleneru poślubnego pozwolimy sobie na taką fanaberię :p

Cytat:
cześć dziewczyny
Kochana cokolwiek się stało trzymam za zdrowie TŻa kciuki Wspaniale, że macie siebie i że wspierasz TŻa w trudnych chwilach, to się chwali Będzie dobrze

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:01
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:45   #569
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Wg. mnie 2 najładniejsza
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:57   #570
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Gartulue wyboru- super zespół. Miałam okazję słyszec ich na targach slubnych w Tarnowie i powiem szczerze ze powaznie barlismy ich pod uwagę. Dziewczyna ma super wokal!
Dziękujemy!!!! No właśnie gdzieś czytałam o tych targach- czy grali tylko oni czy jeszcze inne zespoły, bo na stronie targów w pliku pdf tylko oni są wymienieni z kapel... Dlaczego jednak się na nich nie zdecydowaliście?

Cytat:
Ogólnie widzę księżniczki w serduszko trzecia na pewno nie
pierwszą znamy tu dobrze na Naszym wątku robi wrażenie a druga to typ najnowszego krzyku mody jeśli taki styl Ci się podoba, to jak najbardziej ja nie wiem sama co myślę o tych piórkowych/strzępionych dołach niby suknia mi się podoba, ale jednak coś mi mówi, że to nie mój styl i to mi przeszkadza.... tak więc obstawiam nr 1

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny zespol, wiem ze znalezienie dobrego zespolu to drga przez meke, mialam dokladnie takie same problemy...super ze macie damsko meski wokal, dla mnie to byl byl priorytet, zaraz po "nietureckim angielskim" hehe
U mnie byl o tyle problem ze zupelnie nie mialam nic z polecenia, musialam sama szukac...no i w ostatecznosci padlo na http://www.singers-band.com/
Mam nadzieje ze na zywo rownie dobrze sie zaprezentuja jak na demo
A tak w ogole to ile placiliscie za swoj?
Ojjj wiem, wiem, męka bez dwóch zdań...i ile stresu... eh Oni w tym roku sobie życzyli 4,5o0zl, ale że pytamy o 2012 to już sobie śmignęli do 6tys ostatecznie udało się nam dogadać i zakończyć negocjacje na 5tys. za granie do 3rano + ewentualne 300zl za każdą dodatkową godzinę Myślę, że wesele potrwa do 4, max 5. A zespół zobowiązał sie zwrocic Nam jakiekolwiek pieniądze uzbierane podczas wesela za np. dedykacje. 5tys. to i tak dla Nas dużo jak za 1 noc... a za 2 dni (z poprawinami) zaśpiewałNam 9tys A Wy ile płacicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości