|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Bylismy z TZcikeim na dluuugim spacerze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- niut0 drugi bukiet jest rewelacyjny, przesliczni i w ogóle idealny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
![]() Tusia wróciła z urlopu ![]() ![]() Widze, że produkcja postów idzie ![]() ![]() Zaraz zabieram się za czytanie tego, co napisałyście, jak mnie nie było.... a trochę tego jest. Miłej niedzieli!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() jesteśmy z tżtem już w domu będzie nam teraz ciężko, bardzo to wszystko przeżyliśmy ale oboje damy radę bo strasznie się kochamy, to co się stało utwierdziło mnie w tym że nie wiem co bym ze sobą zrobiła gdybym straciła tżta będę z wami pisac pewnie trochę rzadziej ale będę się odzywac
#545 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A coś ciekawego Wam przyszło ślubnego do głowy? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
byłam w rozsypce, ale tż jest już w domu, jestem z nim od kilku dni bo on nie chce sam siedziec w domu, powiedział że strasznie mnie kocha, i jedyne co go cieszyło to to że z nim wtedy w samochodzie nie jechałam
na razie o przygotowaniach ślubnych nie myślę, ale to wszystko utwierdziło mnie w tym że z nim chcę być do końca życia
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie tam jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Widze, że wyjazd się udał! ![]() zabij mnie.... ani ja ani TŻ nie wzieliśmy na wyjazd aparatu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TZ mowil, ze chcialby zaprosic naszego Sąsiada z gory, ktory wynajmuje nam mieszkanko ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Rozeznanie
|
Cześć Kochane!
![]() Chyba się zabiję z tym zespołem normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() A przecież Nasze negocjacje telefoniczne parę dni temu, stanęły na 5tys., za granie do 3rano, a później za 300zł za każdą dodatkową godzinę... ![]() ![]() ![]() W dodatku, nie wiem jak jest u Was, ale oni nie płacą ZAiKSu....więc My będziemy musieli sobie go opłacić sami... |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- melod_y fajnie że byliście w olsztynie ale z racji ostatnich wydarzeń napewno bym tam nie pojechała
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
Co do ZAiKSu, jeśli Wasz zespół nie ma licencji w ZAiKS, a Wy nie wiecie ile będziecie musiały zapłacić, super przydatna jest ta tabelka:
http://www.zaiks.org.pl/pliki/256/WO-ZA_26.03.08_K1.pdf Cenę wylicza się na podstawie miejscowości, w której odbędzie się wesele (ile mieszkańców miejscowość ta liczy) + ilość par na weselu. Nam wstępnie (przy początkowo branej pod uwagę liczbie zaproszonych par) wychodzi kwota 123 zł i Mamy możliwość zapłacenie jej zamkowi, w którym odbędzie się wesele- zamek już zajmie się szczegółami. |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
Hmmm to dziwne, bo My tą kwotę (123zł) Mamy wpisaną w umowę wynajmu komnat, a wtedy nie wiedzieliśmy jeszcze nawet jaki zespół będziemy mieć, więc również nie znaliśmy kwoty, jaką sobie krzykną... A ta tabelka jest ze strony ZAiKSu.....weszła w życie w kwietniu 2008r
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- No nic, dla 100% pewności napisałam też do dyrekcji w Krakowie. ![]() UDAŁO SIĘ!!!! ![]() ![]() Ale mi napsuli krwi....uffffff ![]() ![]() ![]() Piszę teraz maile z zapytaniem do różnego rodzaju busików, które się oferują na wynajem na różnego rodzaju uroczystości ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fakt faktem nieźle sobie liczą, ale jeśli są warci swojej ceny, to nic tylko brać ![]() Też bym się wkurzyła jakby facet w tak krótkim czasie zmienił decyzję co do warunków umowy. Poza tym, nie wiem, nie znam się, ale na wszystkich weselach na jakich byłam żaden zespół nie brał kasy za dedykacje od gości. ![]() Nadrobiłam poprzednią część wątku, teraz jestem w trakcie tej ![]() CHyba będzie dziś u nas burza, albo jakiś konkretny deszcz. bo się mocno zachmurzyło. a cały dzien było tak ładnie ciepło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kasy za dedykacje...jest różnie. Ja sama byłam w szoku, na pierwszym weselu, na którym śpiewałam z zespołem, jak podszedł podchmielony facet "proszę o dedykację dla młodych od wujka Staszka" i hop-10zł.... Kwestia teraz jest taka: albo zespół uzbieraną kasę sobie bierze i swoją drogą kasuje także młodych... Albo pomniejsza kwotę, jaką płacą mu młodzi o kwotę uzbieraną od gości, co wg. mnie jest bardzo uczciwe. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nocny Motylku - nie dziwię się Twojej radości, bo sama byłam w 7 niebie, gdy zarezerwowaliśmy zespół...bo była to dla nas najtrudniejsza decyzja z dotychczasowego załatwiania ![]() Ha... parę godzin czytania i.... wszystko nadrobione ![]() Madziu - również jestem z Tobą ![]() Co do naszego tytułu - sprawdza się w 100 % !!! Byłam na urlopie i nie dość, że myślałam o moich PMkach to jeszcze mi się śniło, że wizażowałam z Wami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Rozeznanie
|
Rada dla Dziewczyn rozglądających się już za obrączkami
![]() Trwałość jest bezpośrednio związana z próbą: im niższa próba, tym wyższa trwałość. Niestety trwałość jest osiągana kosztem estetyki wyrobu: staje się on bardziej matowy, a poza tym- co nie jest bez znaczenia- obniża się jego wartość. Czyste złoto to metal bardzo mięki, podatny na ścieranie i uszkodzenia mechaniczne. W związku z tym potrzebny jest kompromis pomiędzy estetyką a trwałością. Najczęściej polecaną i oferowaną próbą jest tzw. „ czternastka”' która w nomenklaturze jubilerskiej ma różne nazwy ( 585, 14 karatów, próba numer 3 i inne). Bez wzgledu na nazwę jest to zawsze to samo „ złoto”. Złoto czternastokaratowe zawiera w jednym gramie 0,585 grama czystego złota, a pozostałe 0,415 grama to inne metale(głownie srebro). Obrączki wykonane ze złota tej próby oferowane sa w przystepnych cenach, a przy tym charakteryzują się wysoką trwałością i nienaganną estetyką. ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() Sen przerąbany ![]() ![]() My też mieliśmy cholerny problem ze znalezieniem zespołu...albo były kiczowate....albo fajnie grały, ale wokal nie bardzo dawał radę....albo ang. był porównywalny do tureckiego ![]() ![]() ![]() ![]() A Wy co już Macie, Tusia, załatwione, że zespół był najcięższym orzechem do zgryzienia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha to porównanie mnie rozbawiło ![]() My też mieliśmy podobne dylematy jeśli chodzi o wybór zespołu. Bo wiadomo, muzyka jest bardzo bardzo ważna. Wybraliśmy sprawdzony zespół, przy którym bawiliśmy się na weselu u znajomych, także myślę, że był to dobry wybór ![]() Przesłuchałam sobie kilka piosenek i powiem Ci, że babka ma bardzo ciekawy wokal ![]() Co mamy, że zespół był najcięższym wyborem? -salę (z tym nie było problemu, pierwsza, którą oglądaliśmy, również "sprawdzona") -kamera/foto - też nie było problemu. nawet nie oglądałam żadnych ofert i nie szukałam ![]() - auto - też bez zastanawiania się ![]() - no i zespół - i tutaj trzeba było spędzić mnóstwo czasu, by wyszukać w necie zespoły, przesłuchać, podzwonić itd.... Zastanowić się...Ale się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No najlepiej jest jak się bierze zespół sprawdzony, tym bardziej nie przez znajomych czy rodzinę, ale przez siebie. ![]() No Nas rozbroiła ta dziewczyna swoim wokalem ![]() ![]() ![]() ![]() Sporo już macie!!! ![]() ![]() A co macie za kamerzystę/fotografa? Bo My teraz zabieramy się właśnie za poszukiwania kamerzystów i fotografów, choć jednego fotografa już mam na oku od zeszłego roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
a ja Was pomecze troche sukienkami i prosze sie wypowiadac co o nich myslicie
![]() 1. http://allegro.pl/show_item.php?item=1737278263 2. http://allegro.pl/show_item.php?item=1736861474 3. http://allegro.pl/show_item.php?item=1741544626 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie byl o tyle problem ze zupelnie nie mialam nic z polecenia, musialam sama szukac...no i w ostatecznosci padlo na http://www.singers-band.com/ Mam nadzieje ze na zywo rownie dobrze sie zaprezentuja jak na demo ![]() A tak w ogole to ile placiliscie za swoj? ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
2. Calkiem spoko 3. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() jutro w pracy Was ponadrabiam ![]() Madziu jutro nasze spotkanie aktualne ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Kochane
![]() Dzisiejszy dzień jest strrrasznie leniwy... Aż smutno, że lata nie ma tego lata... A jak wczoraj była śliczna pogoda to TŻ pracował do 20 ![]() Byliśmy dziś w centrum handlowym i zajrzeliśmy do jednego jubilera, gdzie mają kolekcję Breuninga i jak zobaczyłam na żywo, to niespodziewanie zakochałam się w tych, popularnych zdaje się ostatnio, obrączkach: http://sklep.terpilowski.com.pl/obra...-48-06121.html - jest to dla mnie szczególnie dziwne z tego powodu, że zawsze marzyłam o żółtych obrączkach, a tu nagle pragnę takich ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() PS. Dzieci na pewno będą piękne! Tak, ja będę się bronić najprawdopodobniej 25 czerwca, czyli niecałe 4 tygodnie przed ślubem :p Wieeem świr ze mnie, ciekawe czy nie przedawkuję uspokajaczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-08-07 o 20:01 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#570 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pierwszą znamy tu dobrze na Naszym wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.