|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX
Cytat:
![]() no niestety w domku jeszcze troszkę jest roboty, ale już z górki: - panele i malowanie w jeszcze jednym pokoju - malowanie na jakis kolor (bo na bialo juz jest) małego pokoju- choc tu sie wstrzymuje, bo byc moze od razu bedziemy ten pokoj juz urzadzac dla dziecka oczywiscie za jakis czas ![]() - garderoba wyposażenie + drzwi - przesuwne drzwi laczace lazienke z pralnia - taras i balkon - wylozenie posadzki i zrobienie balustrad - schody do domu, bo na razie sa betonowe - kupienie mebli do łazienek i 2 pokoi - doprowadzenie ogrodu do ładniejszego stanu -wymiana ogrodzenia, to jest okropne i to by bylo na tyle ![]() zapomniałam jeszcze montaz drzwi w górnych pomieszczeniach (na szczescie drzwi juz mamy) Edytowane przez india83 Czas edycji: 2011-08-07 o 14:16 |
|
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
India - to już z górki, z górki
Mały pokój bym zostawiła jak jest (do czasu aż się dowiesz czy chłopczyk czy dziewczynka ), resztę powoli zrobisz. Masz jakiś plan na ogród? Chcesz tylko trawkę czy też warzywa/owoce?W ogóle mam biznes do Ciebie (pamiętam, że robiłaś kartki i albumy) - jaki klej mogę użyć, żeby do plastikowych kul (takich wielkości dłoni) poprzyklejać różne rzeczy np. koronkę, nici, żeby mi to nie poodpadało? Mam kilka takich kul, a chciałam je na bombki choinkowe przerobić. A i pralnia - widziałam gdzieś inspirację, przepiękne pomieszczenie kobita zrobiła, jak znajdę to Ci wkleję, bo sama bym taką chciała mieć (zaraz obok tej łazienki z oknami od ziemi do sufitu hehhehe).
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-08-07 o 16:51 |
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plan na ogród: ma byc zielono przede wszystkim trawa i wzdłuż ogrodzenia drzewka np. tuje. az tak tak tragicznie nasza posesja teraz nie wygląda, bo wiele drzewek jest, trwa tez jest tylko sie w niektorych miejscach zniszczyła podczas budowy. Warzyw nie planuje, ale drzewa owocowe sa- wisnia, jabłon, sliwa, czersnia i brzoskiwnia i leszczynaW przyszłym roku prawdopodonie brzoskiwnie wytniemy, bo za bardzo sie rozrosła i w ogole zajmuje sporo miejsca dla mnie najlepszy klej to Magic i wlansie zawsze go uzywałam moja pralnia malutka wiec nie wiem czy cos sie da w niej zrobic, ale inspiracje poprosze
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,3...,39293281.html podoba mi się ta brązowa ściana, nad resztą bym jeszcze popracowała
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
iwka no fajnie, ale znacznie wiecej miejsca... u mnie to jesta raczej pseudo pralnia haha niewiele ponad 4m2
mam tam pralke, wieszaki i suszarke, detergenty w przyszłosci planuje jakas pólke no i moze jedna szafka sie zmiesci (szafenka) ![]() ale zaczeło lać
|
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
India - mnie się najbardziej ta jedna ściana podoba - tzn. blat roboczy, zlew, półki i kosze - fajnie że na wierzchu wszystko nie leży i jest zgrane kolorystycznie.
W porównaniu z moją pralnią to masz salon pralniczy (ja mam coś ala wnękę z drzwiami, jest tam piec CO i pralka i ...tyle. No jeszcze się zmieściły pojemniki na proszek kolor i biały (ale jeden na drugim a nie koło siebie bo nie weszły hehehe).
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, ale mnie wzieło na gotowanie.... siedze w kuchni i pitrasze... stwierdziłam, ze w weekend troche pogotuje w tanszej tarydie a w tygodniu bede tylko odgrzewac juz kombinuje jk nie wiem zeby zaoszczedzic , bo miesiac mamy cieniutki |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka kolor wyszedł rewelacyjny
Rosi za późno Ale tarła octem i zeszło
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
z okazji jutrzejszej rocznicy mąż mi suprajsa zrobił ugadał się potajemnie z moją mamą i po basenie jechaliśmy na obiad - tak bynajmniej myślałam a okazało się że podrzuciliśmy im Pata a mnie mąż zabrał do naszej ulubionej knajpki obiad potem spacer nad jeziorem i na molo nawet dostałam wate cukrową miło
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Marta widzę, że też rocznicę spędzacie we dwoje i w stylu romantico
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie to też oszczędność czasu - robię po parę porcji i siup do zamrażarki. Co pitrasisz?Cytat:
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka nic nadzywczajnego, po prostu wyczysciłam lodówke
wkurzam się, że ciagle wyrzucamy mnóstwo jedzenia... wiec aby tego uniknac mam weekndowe opróznanie lodówkiz dostepnych rzeczy zrobiłam - ogórkowa(bede miala na obiad pn i wt- moj maz zup nie jada) - makaron z tunczykiem (wezme sobie do pracy) - pieczarki z cebulka - sos do spagetti -brokul z bulka tarta polwe juz zjadla zaraz maz wroci z pracy to zje reszte ![]() a teraz robie frytki sama z ziemniaków, takie najbardziej uwielbiamy, a ze dostałam ziemniaki giganty to w sam raz |
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba polnoc... w kazdym razie slonca tam nie ma) wiec moze nic by sie z nimi nie dzialo ale nie wiem...Melduje sie i ja na weselu bylo bardzo fajnie poznalam znajomych tzta ze studiow, niezle sie usmialam bo tacy z nich jajcarze zaraz podobne klimaty podlapalismy tak ze obsluga bala sie podchodzic do naszego stolika bylo bardzo wesolo na weselu gral dj... niby z polecenia tzn gral gdzies wczesniej i mloda para dlatego go wziela... no ale mi sie srednio podobalo jak gral, bo wlasciwie nie umial rozgrzac imprezy... para mloda po obiedzie pojechala na zdjecia i nie bylo jej chyba z 2 godziny, a w tym czasie nikt sie nie bawil... dj puszczal hity disco polo... takze porazka ale potem sie troche rozkrecilo i podensowalismy nawet bede nieskromna mowiac ze nasze wesele lepsze bylo hahaha na pewno orkiestra zarelko bylo bardzo dobre... do domciu wrocilismy po 5 rano i wczoraj pol dnia przespalismy potem bylismy na malym spacerku i znowu poszlismy spac ![]() :brzyda l: a dzis rano z trudem zebralismy sie i pojechalismy na budowe... pownosilismy troche pustakow na gore bo od jutra tesciu zaczyna murowanie pieterka i oderwalismy szalunki ze stropu ale mnie dzis opalilo... kurde nie chce mi sie jutro isc do pracy byle do urlopu... mam we wrzesniu
|
|
|
|
|
#1545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tak z Tż nazywamy czyszczenie lodówki jak nam się nie chce iść do sklepu albo sklep jest zamknięty Sama wyrzucałam jedzenie, dopóki nie zaczęłam robić zakupów z kartką i zaplanowanymi obiadami na tydzień. Teraz nie mam problemu bo jemy w pracy, tylko na kolację i śniadania a obiady tylko w weekendy.Na zupę bym się załapała ![]() Cytat:
Szybko zleci
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Samba fajnie, że się wesele udało. Ale wiesz co... my z mężem też zawsze twierdzimy, ze nasze wesele było lepsze, niż te na których byliśmy i orkiestra i jedzenie i generalnie cała zabawa. Fajnie, ze wy też tak sądzicie
|
|
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba - tż utrzymuje znajomości ze studiów? A TY? U nas znajomi się porozjeżdżali, na początku jeszcze się spotykaliśmy (m.in. na weselach) ale teraz to już sporadycznie. Widujemy się regularnie z 5 osobami.
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednymi częściej się widuję, z innymi rzadziej ale można to uznać za regularne kontakty... tż utrzymuje kontakt z kilkoma osobami tylko... jakoś brak czasu, okazji i może chęci? nie wiem... jak już gdzieś "balujemy" to raczej z moimi znajomymi...
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam się udało, że mamy wspólnych znajomych, studiowaliśmy na jednym wydziale tyle że różne kierunki. A znajomi którzy się "ostali" to Ci z którymi mieszkaliśmy na piętrze w akademiku
![]() Zaczynam się powoli pakować i nie wierzę, ze będę chodzić w moich letnich rzeczach hehhe, sprawdziłam pogodę na najbliższe 10 dni i mam 25-30 stopni więc BOSKO!!!
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka baw się dobrze i wypoczywaj
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samba drzwi wejsciowe za 500zł, powiem Ci szczerze,ze ja w takich cenach nie widziałam dopytaj sprzedawcy o parametry, na pewno powinny miec dobre wlasciwosci termoizolacyjne... moje nie sa z drewna tylko z jakiego tworzywa a w srodku stalmam takie tylko inne tłoczenie http://kmt.com.pl/drzwi/plus-b/#1 dalismy za calosc cos chyba 1600zł kurcze juz nie pamietamCytat:
wyprzedaz, weisz fajnie to brzmi- musze mezowi objasnic co od dzis bedzie oznaczal ten termin. Iwka my niby zakupy z kartka robimy, co prawda nie robie rozpiski obiadowej, ale ciagle cos trafia do kosza
|
||
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda - uwierz mi mam zamiar tylko to robić
![]() India - praktyka czyni mistrza Jak się wyprowadzaliśmy ostatnio to trzeba było też opróżnić lodówkę - to była Mega Wyprzedaż
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
My właśnie niedawno wróciliśmy z Łeby . Było super pogoda dopisała. Choć nie miałam odwagi się kąpać, mimo, że masa ludzi się kąpała.Ile ludu! Autentycznie nie było gdzie koca wcisnąć. Wyjechaliśmy w czwartek. Byliśmy w domku do góry nogami. Polecam super wrażenie, tzn. takie jakbyś była pijana Coś niesamowitego. Poza tym Sopot i molo i powrót do domu. Ach, uwielbiam morze! Góry nie dla mnie. A my jeszcze tydzień w robocie i znów urlop Madzia fajnie, że urlop Ci się udał! Iwka wypoczynku życzę!
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosiu super, że urlop się udał. Pokaż zdjęcia
|
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym dać w klubie, tak jak Wy to robicie, ale wciąż czekam na zaproszenie Myszki
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
ooo a ja myslałam, ze w nim jesteś
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iwka ja Tobie tez zycze wspanialego wypoczynku, zreszta w takich warunkach nie moze byc inaczej ![]() Cytat:
![]() miło, ze urlop sie udał tez czekam na zdjecia
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

nie podejrzewam Cię o takie rzeczy broń boże, ale spróbuj z tym składowiskiem a dostaniesz odznakę Kapitana Planety
(Tak na marginesie jakby ktoś doniósł, że palicie na terenie działki to dostaniecie mandat).

Mały pokój bym zostawiła jak jest (do czasu aż się dowiesz czy chłopczyk czy dziewczynka 

byle do urlopu... mam we wrzesniu
dopytaj sprzedawcy o parametry, na pewno powinny miec dobre wlasciwosci termoizolacyjne... moje nie sa z drewna tylko z jakiego tworzywa a w srodku stal
Autentycznie nie było gdzie koca wcisnąć. Wyjechaliśmy w czwartek. Byliśmy w domku do góry nogami. Polecam super wrażenie, tzn. takie jakbyś była pijana