|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
tylko oby akurat kasa była
|
|
#39032 |
|
Strażnik Wizażu
|
Rozlejemy produkty, więc nie powinna to być jakaś ogromna suma
tzn liczę na to ustalimy, które konkretnie, jaka pojemność, podzielimy przez ilość chętnych + opakowania puste + koszty wysyłki. Będzie dopsz |
|
|
|
#39033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o widzisz, a ja się do fryzjera wybieram - żebym chociaż gorzej nie narobiła... A dziękuję podobało mi się też, chociaż czuję sporego puszaka teraz z niewiadomego powodu... mi ciężko jest nawet jednoznacznie określić jaka nastąpiła zmiana. Ja wiecznie po wyschnięciu a przed stylizacją mam puch i zero mięsistości jaką u niektórych widzę na zdjęciach... Ale cięzko mi powiedzieć czy są bardziej suche, czy mniej, czy mam bardziej czy mniej przyklap. Jak zdjęcia porównam to mogę różnice wyłapać... a tak to nie bardzo... ![]() Aguś alterra morelowa dla mnie bomba, ale ciężka - to nie do mycia. Ja z raz myłam Isaną z babassu, ale ona tez potrafi obciążyć podobno. Sama idę jutro po HEgrona do mycia żeby używać.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-07 o 21:16 |
||
|
|
|
#39034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
).
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-07 o 22:15 |
||
|
|
|
#39035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Primo: blog Małgosi aka lista kosmetyków zgodnych z CG (u mnie w linkach) *Isana Hair sedenglanz też bywa używana do mycia z powodzeniem, chociaż falom może być ciężko Secundo nie 100% CG ale używane: *Joanna Naturia (te duże) *Mrs Potter's i te 0,2l i te 0,5l (duża taniej) i jaka chcesz, poleca się aloesową Właściwie na fale to lepiej lekką, Pottersa albo Hegron, a jak się spisze to wtedy jakieś inne bardziej treściwe Cytat:
Cytat:
Dziękuję bo ja tu panikuję pół dnia
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-07 o 21:25 |
|||
|
|
|
#39036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#39037 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie było mnie dwa dni, a tu tyle czytania.
Wszystkie włoski z codziennika są piękne. Ajrisz, bardzo podoba mi się Twoja trwała , wygląda bardzo naturalnie. Jestem za![]() tu wyczytałaś ![]() Jeśli chcesz być ortodoksem, do mycia używaj hegrona (różowa lub fioletowa nakrętka). Cytat:
![]() Ona będzie do odżywiania jako ds, też o tym pisałam
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-07 o 21:34 |
|
|
|
|
#39038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mam dosyc chyba sobie to wszystko podaruje
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-08-07 o 21:36 |
|
|
|
|
#39039 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Aguś, pisałam Ci na PW dokładnie do co dziewczyny.
Zrób sobie przerwę
|
|
|
|
#39040 |
|
Zakorzenienie
|
wieeeeeeeeeem
joanna ,young rozowy, babydream do mycia potters aloesowy.nie wiem jak sie nazywam juz za duzo przed monitorem za duzo z CG a i tak pewnie nie bede wiedziała jaka odzywke do mycia jutro kupic ;/
|
|
#39041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem chętna ![]() Cytat:
co do puchu to się nie zgodzę pielęgnuj, wszystko przed Tobą wrzucałaś zdjęcia do dziennika regeneracji?
|
|
#39042 |
|
Strażnik Wizażu
|
No jak to co
rozlewamy kosmetyki, których Rybiorek używa tzn zabierzemy się za to za jakiś czas...niedługi mam nadzieję.
|
|
|
|
#39043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos (nie pamietam kto i bardzo przepraszam za to) pytal mnie o robienie odrostow, jak to zrobic zeby tylko odrosty pomyziac farba, dzisiaj robilam odrosty tak jak opisywalam w tamtym poscie ale wtedy nie dodalam jednej rzeczy - nie uzywam rekawiczek z pudelka, kupuje sobie takie cienkie, gumowe rekawiczki (cos a la lekarskie) ktore przylegaja do dloni, w tamtych z pudelka nie da sie byc precyzyjnym bo sa za duze i folia jest malo poddajaca sie, w tych gumowych rekawiczkach dlonie sa jak bez rekawiczek i mozna ladnie oddzielac pasma i nakladac farbe aplikatorem z butelki od farby tylko na odrosty.
|
|
#39044 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Bardzo fajny patent, pamiętam jak o tym pisałaś.
Mnie się to udaje płaskim pędzelkiem (dostałam kiedyś w sklepie takie z garniera). Zawsze farbuję tylko i wyłącznie odrosty. Rybiorku, tak czytam i czytam jak piszesz o swoich kosmetykach, że moja akcja denko może nie przetrwać .Bo do dziewczyn na pewno się przyłączę. Ale po co odlewka. Brałabym od razu całe opakowanie (odżywka ds i stylizator, więcej raczej nie, bo to i tak dużo dla mnie). Wydałam ostatnio w ciągu kilku dni ponad połowę wypłaty (to nie jest mało) na ubrania, kosmetyki i biżuterię
|
|
|
|
#39045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz swoj typ? Ktore Cie interesuja? A moze inaczej, co chcesz nimi osiagnac?
|
|
#39046 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie dostane w jakiejs sieciówce tego Hegrona
bylam dzisiaj w realu i rossmanie kilku kioskach, jak szukalam Barwy i tego nie widzialam ![]() czy sobie podarowac szukanie i wyjdzie na to samo jak kupie potersa aloesowego ? ![]() chyba sie jednak nie poddam
|
|
#39047 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() .A tak poważnie, mam zamiar pogrzebać w Twoich postach, codzienniku z Twoimi zdjęciami, w wątku z analizami kosmetyków podanych przez Ciebie. Myślałam o KCCC, miałam troszkę od Małgosi, super wydajne i świetny efekt. A efekt? Chciałabym takie loki jakie lubię najbardziej i jakie miewam mięsiste, grube loki. Coś takiego jak tutaj np. , a nawet więcej, skoro tak zachwalasz kosmetyki, to liczę na dużo więcej![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Co wybierzesz zależy od Ciebie. Hegron jest 100% cg, potters ma silikon zmywalny wodą (czyli się nie nadbuduje, tylko zmyje go wodą, kiedy będziesz spłukiwać). Wolę pottersa. Bardziej odpowiada mi jego konsystencja. |
||
|
|
|
#39048 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#39049 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Wtedy zorientujesz się czego potrzebujesz, zależy co chcesz zrobić z półproduktów. |
|
|
|
|
#39050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tam wyżej Ci dziękowałam za roztrzepywaną metodę, żeby nie było Cytat:
albo w jakichś małych drogeryjkach prywatnych ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
zaraz znajdę ![]() EDIT: mam ![]() ukryło się w faq dziad jeden ![]() oto link: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=35 ja bym dorzuciła tam jeszcze spirulinę tania jest, a fajna i zielona
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-07 o 22:44 |
||||
|
|
|
#39051 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#39052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie numerem jeden jest Aloe Fix Styling Gel z Curly Junkie, dziala po zazdym zestawie, tylko jest jeden warunek - bez odzywki bs. To jakie wyjada loki zalezy co uzyje do mycia i ds/maske, najfajniej do tej pory mam po zestawie Daily Fix CJ (odzywk myjaca) i Hibiscus&Banana Deep Fix CJ (intensywna odzywka). Ale fajnie jest tez po Miss Jessie's (odzywka myjaca i ds) oraz Come Clean KC (szampon) i Knot Today KC (odzywka), tyle ze po tym ostatnim zestawie wloski sa takie lekkie, uzywam go zawsze przed farbowaniem, i wtedy jako stylizatora uzywam Spiral Spiritz KC, wtedy nastepnego dnia robie farbowanie. Po Spiralu mam takie leciutkie loczki ktore nie wiem czy przetrwalyby brzydka pogode Eloe - mnie Knot Today nie pasuje tylko jako bs, jako odzywka ds moze byc ale nie moglabym uzywac tylko tej odywki bo czasem trzeba wlosy porzadnie odzywic
|
|
#39053 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Tylko tam jest sporo półproduktów, z czym się zgadzam. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i do czego to ma służyć.
|
|
|
|
|
#39054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak masz Reala pod nosem to Potters ma szansę dać ładniejszy efekt. Dobranoc
|
|
|
|
|
#39055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basiu, piękne loczki na tym zdjęciu, które wklejałaś Rybiorkowi
|
|
#39057 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Edycja: problem z czytaniem ze zrozumieniem ![]() do odżywek najczęściej dodaję: masło tucuma lub shea, oliwę z oliwek lub jakikolwiek inny olej pantenol, spirulinę. Mam jeszcze inne półprodukty, ale tych używam najczęściej. Cytat:
Najwięcej nakładam żelu lnianego, bo 1/3 i tak ląduje w wannie spływając z włosów. Cytat:
![]() Cytat:
Kusisz wszystkim, co tu dużo mówić/pisać Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-07 o 22:57 |
||||
|
|
|
#39058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39059 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge się juz doczekać kiedy jutro kupie jakas odzywke i umyje nią głowę bo... po tej barwie mi głowe wypala
swędzi szczypie aaaa ![]() jak by mi ktoś na łeb wylał wrzątek. ![]() kupie tego potersa czy hegrona, potem naloze jeszze tą isanę oil cos tam co mam i powiem jaki efekt. czy mnie wypali czy mi odpadną czy będą ładne
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-08-07 o 22:59 |
|
|
|
#39060 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję, to moje zdjęcia z dziennika.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

[tu wołam: Sensualitkaaaa] 

, wygląda bardzo naturalnie. Jestem za

tzn zabierzemy się za to za jakiś czas...niedługi mam nadzieję.
bylam dzisiaj w realu i rossmanie kilku kioskach, jak szukalam Barwy i tego nie widzialam
swędzi szczypie aaaa