![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Napiwek U Fryzjera !pilne!
Zgadzam się kosmetyczki, wizażystki,manikiurzystki nie dostają napiwków - przynajmniej nie słyszałam o tym, ale fryzjerzy często, chociaż oczywiście nie wszyscy
![]() Myślę Pooniu, że może rzeczywiście fryzjer duży nacisk położył na poprawę kondycji twoich włosów, stąd "opóźnienie" w strzyżeniu i farbowaniu. Ale już druga wizyta powinna dużo zmienić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile pieniedzy zostawiacie u swojego fryzjera?:)
wiecie może ile kosztuje prostowanie włosków u fryzjera ? takie zwykłe prostownicą ,nie na stałe... ja sama nie potrafię sobie tak idealnie ich wygładzić ,poza tym zawsze się elektryzują ,a nie chce mi się kupować jeszcze tych kosmetyków ochronnych ,a na imprezkę chętnie bym sobie zrobiła takie idealnie proste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
ja średnio co miesiąc chodze do fryzjerki i za podcięcie zostawiam 45zł - jestem baaardzo zadowolona !!!
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Mój rekord to 90zl:pasemka i jakaś super maseczka odżywiająca(ale to u drogiego fryzjera). Ale teraz dawno nie byłam. Choć muszę iść na podcięcie końcówek i lekkie cieniowanie-to będzie tanie, jakieś 10zl
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Ja za delikatne pasemka (jak refleksy słoneczka), cięcie oraz ułożenie (czyli w moim przypadku prostowanie) płacę 80 złotych. Cena moim zdaniem całkiem ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nigdy nie dałam napiwku fryzjerowi, sorry, może jakaś dziwna jestem. uważam, ze napiwki najbardziej się należą panom, którzy rozwożą pizzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Strzyżenie plus prostowanie dla moich półdługich włosów - 41 złotych. U nas, w Zielonej Górze to jednak drogo, ale ponieważ do tej pory tylko 'moja fryzjerka'
![]()
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Cięcie bez podziału na długość na szczęście, z moimi schodzi baaardzo dlugo 22zł a takie pseudo modelowanie-nałożenie gumy albo lekkie wyprostowanie gratis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
Ja też nigdy nie dałam napiwku..a niedługo chcę sie wybrać do dosyć drogiego salonu i mam mętlik w głowie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Ja co 3 miechy robie sobie baleyage i zostawiam 130 zl a co miesiac ide na podciecie koncowek i jakas fajna maseczke i zostawiam jakies 30 zl i jest cholernie zadowolona bo wreszcie znalazlam MOJEGO fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
wiem, że w niektórych, renomowanych z resztą, salonach pracodawcy celowo zmniejszaja procent, na jaki zatrudniają fryzjerów twierdząc, że przecież i tak dostaną napiwki. bywają one czasem spore, nawet przewyższające wartość usługi. częściej jednak są niewielkie, a zwykle i tak nie związane z ceną usługi. Pamiętam, jak kiedyś przy recepcji kobieta pytała się, czy to wypada i czy jest taki zwyczaj, bo wróciła z zagranicy i tam byłoto normalne, aleco do Polski to się obawiała...
dla mnie to tak samo, jak w restauracji - albo dajesz, albo nie - nikt Cię nie zmusza. Myślę, że jest to po prostu miłe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze raz w miesiacu podcinam kóncówki i cieniuje przod;-) zawsze place 30zl ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Średnio co dwa miesiące baleyage 2 kolory + podcięcie + wyprostowanie moich średnich włosków 110zł. A podcięcie końcówek (a'propos muszę sie wybrać
![]() I nie zamienię mojej fryzjerki na żadną inną, raz zdradziłam i pożałowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
madziunia a gdzie chodzisz do fryzjera?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Chodze srednio 4-5 razy w roku do fryzjera i zwykle nie udaje mi sie zostawic tam 40 zł za strzyzenie, poniewaz zawsze cos dokupie z pielegnacji.. Wychodzi 100 zl na wizyte...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
a ktoras z was moze ma taniego/umiarkowanego fryzjera w wawie do farbowania na blond?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Ja bym chciala sie podlaczyc do pytania inblack
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Ja po długich poszukiwaniach znalazłam wreszcie fryzjerkę,z którą się rozumię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
za obciecie 15 zł i za styling 40
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
ja mam robione takie rzeczy:
nałożenie rozjaśniacza na odrost spłukanie rozjaśniacza nałożenie farby na całe włosy (blond) umycie głowy sauna na włosy z ampułką i maską obcięcie modelowanie na grubej szczotce zeby unieść włosy prostowanie Jak zaczynałam tam chodzić płaciłam 190 zł, teraz gdy jestem już stałą klientką płacę 140 zł. Jest to salon, w którym precują na profesjonalnych produktach schwarzkopf i matrix. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Ja "wyczaiłam" z jakis rok temu fryzjerkę, która za obcięcie, pocieniowanie i lekkie ułożenie włosów[tzn nakłada mi jakiś specyfik, wysusza i ''układa'' rękami] bierze 11 zł. Jestem bardzo zadowolona tym bardziej, że tuż obok jest drugi zakład, gdzie fryzjerka bierze 20 zł i ścięła mnie dużo gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Jestem winna sprostowanie odnośnie ceny mojej wizyty u fryzjera.Po ostatniej wizycie okazało się,że usługa zdrożała i teraz obcięcie z prostowaniem kosztuje 70 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
ja zazwyczaj place od 40 do 50 zl, tylko sie strzyge... zawsze jestem zadowolona...
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zrobilam sobie prezent na urodziny i zaplacilam 160 zl za balejaz(z 3ech kolorkow) strzyzenie i ulozenie.Jestem baardzo zadowolona
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
pasemka
mycie wlosow+odzywka i jeszcze cos strzyzenie suszenie i ułożenie+wosk w sumie 80zł jednak jestem w trakcie poszukiwania nowej fryzjerki bo juz tak sie wkurzylam po dwoch ostatnich wizytach ze powiedzialam sobie DOŚĆ TEGO :[ Za duzo podcinala i blond czasem wychodzil jakis zoltawy...ehhhhhh...tylko ze nie wiem gdzie teraz isc w Białymstoku do fryzjera dobrego...napisalam wątek w "dobry fryzjer" ale narazie nikt nie pomogl ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
eh ja to nie wiem jak niektore z Was to robia ze tak malo placa za fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam w grudniu tamtego roku 130zł za bajeyage z prostowaniem z którego byłam średnio zadowolona a w czerwcu poszłam do babki ktora pracuje w jednym z najlepszych zakladow w moim miescie tyle ze do domu i zapłaciłam za bajeyage 50zł i byłam 100razy bardziej zadowolona
![]() ![]() A jesli chodzi o strzyżenie to nic nie płace bo moja mama z zawodu jest fryzjerką (niepraktykującą) i ona mnie przewaznie obcina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Ja place za obciecie (tzn. podciecie koncowek) i styling ok. 50zl. Wczesniej chodzilam regularnie do malego saloniku i placilam za te same uslugi 20zl, zanim doszlam do tego, ze za kazdym razem wychodze stamtąd wyglądając tak samo, nawet jeśli proszę o coś zupełnie innego...
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Farbowanie i strzyzenie 460 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ja zawyczaj robię odrost (brąz) + pasemka (blond) do tego podcięcie końcówek, jakaś odżywka i uczesanie na koniec. Płacę w granicach 160-180 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.