|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
My Huggisy na początek kupujemy takie http://allegro.pl/huggies-newborn-pi...743827449.html
A takie rzeczy dostałam od siostry wybrałam te co mi najbardziej do gustu przypadły fot.robione telefonem
#3362 |
Zakorzenienie
|
urocze ciuszki
![]()
#3363 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz walcze z zaparciami. Jem zelazo, a to jeszcze pogarsza sprawe. Juz najadlam sie wczoraj sliwek i nic... Magnez tez nie pomaga... Sama juz nie wiem czego probowac. Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/11937/ Na razie kupie tylko lozeczko i regal z dostawka do przewijania, a za rok, kiedy to juz bedziemy mieszkac w naszym budujacym sie 4-pokojowym mieszkaniu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mamy podobną sytuację, mam jeden pokój do dyspozycji, teraz już dla 3 osób i muszę wszystko ścieśniać ![]() Dlatego wpadłam na pomysł, aby kupić właśnie takie wkłady/półki na wymiar szafy. W tedy tego nie widać a maleństwo ma swój kącik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokupione do niej mialam takie kosze na dolne polki- super sie miescily tam zapasiki pieluch, poscieli, kocyki i takie tam. a na te 2 poleczki u gory mialam mniejsze ikeowe "pudeleczka" takie z naterialu- jedo na skarpetki, drugie na kosmetyki, trzecie na leki i tak dalej. mi sie swietnie sprawdzilo ![]() ![]() o taka http://produkty.ikea.pl/p8161/szafa caly zetaw odsprzedalam jak wyjezdzalam z Irlandii i baaardzo nad tym ubolewam bo teraz bym miala jak znalazl.... aha a komoda powiem ci ze od biedy z doczepionym przewijakiem moze pozniej posluzyc jako biureczko. jak Sonia miala kilka mcy cos kolo 5ciu chyba, zaczela sie juz przewracac na brzuch- to przewijak zdemontowalismy i mialam tam polki na ksiazki zrobione. jednym slowem- pochwalAM WYBOR ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-07 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
uciekam spać.
Coś przez tą pogodę i nic nie robienie w ciągu dnia czuję się zmęczona. Miłej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() szkoda że jestem najedzona bo zjadłabym śledzia-kupiliśmy takie dobre,ostre... ![]() Cytat:
a kawy prawdziwej nie lubię-tznżeby zrobic sobie taką dobrą kawke,ale z rozpuszczlną to musiałabym mieć ekspres jakiś.rozpuszlaka jest dobra ![]()
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc laseczki
![]()
![]() |
#3370 |
Rozeznanie
|
jaki tu spokoj....
Ja dzis mialam bardzo pracowita niedziele. Bylismy wczoraj z TZ kupic wreszcie szafe do naszej sypialni i ja do pozna skladalismy, dzis poukladalam w niej nasze ubrania i nareszcie zakonczylismy etap zycia "w kartonach". Odkad sie wprowadzilismy to caly czas mielismy nasze ubania w walizkach, wczesniej mielismy caly sprzet kuchenny w kartonach, a teraz wszystko ma rece i nogi! Teraz jeszcze tylko szafa do przedpokoju i meble do pokoju dzieciecego. Dzis rano dostalam serie kopniakow od dzidziusia! Ale te byly takie mocne ![]() ![]() Ech, jutro do pracy...nie mialabym nic przeciwko, ale jak patrze na kilka osob z naszej dyrekcji, to juz nie moge sie doczekac macierzynskigo ![]() Doswiadczone dziewczyny, poradzcie prosze ile ciuszkow powinnysmy miec dla maluszka? Latem pewnie nie trzeba tyle co zima, latem sie wypierze, nawet codziennie, wyschnie i jest znow do uzycia, a zima, zanim jedno nie wyschnie to drugiego prania raczej wstawiac nie bede, a ile razy dziennie zienia sie srednio ciuszki? I czy spiochy sa praktyczne? bo mi sie nie podobaja, a mama caly czas mi o nie suszy glowe, ze powinnam miec, bo sa wygodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
Soza mysle ze zima jest ten plus ze mozesz sobie w razie potrzeby na kaloryferku dosuszyc ... takie male i jeszcze bawelniane to szybko schna
nie wiem ja mysle ze to ile ciuszkow potrzeba to zalezy od dziecka. sa takie ze niestety ulewaja co karmienie i trzeba po 8 razy dziennie przebierac... zdarza sie ze siku z pieluchy wyplynie gora lub boczkiem, albo ze maluch przy przewijaniu jeszcze "doladuje" i trzeba od stop do glow przebierac- mysle ze tak minimum 3 komplety dziennie trzeba liczyc- mam na mysli tak odziez "codzienna" ja spioszki dosclubilam na poczatku bo nic si enie podwijalo- ale rownie dobrze mi sie sprawdzaly pajacyki. mysle ze obecnie jest taki wybor ze kazdy sobie znajdzie cos co mu wizualnie odpowiada i jest wygodne dla mamy i dziecka, jak ci sie nie podobaja to kup pajacyki i tez bedzie dobrze
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-07 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Zadomowienie
|
Witam się po całym dniu
![]() Dziewczyny ciuszki super, lubię je oglądać ![]() Basiula brzuś cudny i cała Ty też ![]() Glam cieszę się że wypad się udał, a jeszcze to że wszyscy dbali o Ciebie to full wypas ![]() Seona a gdzie Ty chodzisz do koscioła, tzn do którego? Bo ja w wielu bywałam studiując, w niektórych śpiewałam wiec ciekawa jestem gdzie taki oryginał- organista się trafił ![]() ![]() Ja obecnie gram w jednym kościele do którego dojeżdżam, wcześniej w innych podgrywałam. Ja to jestem rozrywkowa baba to czasem i na szybko coś lubię, oczywiście odpowiednio do okazji ![]() ![]() Dzis cały dzień poza domem, czuję sie mocno zmęczona ale szczęsliwa bo synek uradowany, cały dzień na świeżym powietrzu, wybiegał się, pojeździł na rowerze, był na placu zabaw, super dzień. Muffinko Ty pisałaś ze dużo czytasz? Ja też, właśnie Chmielewskiej mam parę książek ale nie czytałam jeszcze więc muszę zacząc. Zmykam do łóżka z ksiazka, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
Elu ja tez uwielbiam czytac
![]() ![]() a ja jeszcze z babskich lektur bardzo Szwaje lubie ![]() Elcia bo ja jestem po tym weekendzie mega zrelaksowana, najedzona i zadowolona z zycia ![]() nie wiedzialam ze jestes spiewaczka, mi to slon na ucho przydeplan- i w ogole sie smiejemy ze mam sluch 1go stopnia- tzn odrozniam kiedy graja a kiedy nie ![]() tez ide spac, do jutra
#3374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wrocilam dzis od babci i mysle, ze te laczne 12 h w aucie znioslam dobrze. tak wiec o ile tak bedzie dalej to na pewno gdzies na urlop za 3 tygodnie pojedziemy ![]() W ogole dostalam od kuzynki 2 worki ciuszkow glownie rozm 62-74, wiekszosc z blekitem jednak, bo po chlopcu, ale mysle, ze mala sie nie obrazi ![]() Dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Ela-a ksiązki kupujesz gdzieś taniej czy nie patrzysz na cenę??kupujesz nowe wydania czy starsze??bo jakby nie było książki tanie nie są;/ja zawsze kombinuje i nie ukrywam,że cena ksiązki często decyduje,że jej NIE kupuję
![]() ja Chmielewskiej jeszcze nic nie czytałam i cos bym sobie przweczytała-ja muszę czytać optymistyczne rzeczy bo inaczje doła łapię... ![]()
![]() |
#3376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dygotka na all mozna tanio kupic ksiazki... uzywane nie sa gorsze ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wreszcie wróciłam do domu.. cały piątek, sobote i niedziele spędziłam z dala od komputera u rodziny na wsi... nawet nie staram sie Was nadrobić... zapisałyście całe 10 stron!!!!! Może rano przejrzę piąte przez dziesiąte to co naskrobałyście aby zoabczyć czy nic ciekawego mnie nie ominęło ![]() Dziś od siostry dostałam kilka ciuszków... we wrocku jest likwidacja jakiegoś sklepu i ciuszki można kupić już od 5 zł... kurcze w Czewie jak likwidują sklep to ciuszy o 20% przeceniają a nie o 80%.... Mykam juz spać bo padam ze zmęczenia. Zdjęcia ciuszków wstawię jutro... są takie słodkie że aż pochwalę ![]() Dobranoc ![]() ps. ten sklep do Cubus.... więc Wrocławianki do sklepu znaim wszystko wyprzedadzą ![]()
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie zapomnę to jutro pójdę i się zapiszę... witaminkaccc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Dygotko to polecam ''lesia'' jak chcesz z chmielewska zaczac, bo usmiac sie mozna niezle
![]() ![]() Glam ja tez za biografiami nie przepadam, zobaczylam cos nowego Grocholi to wzielam nie wnikajac, dopiero domu zajarzylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Rozeznanie
|
Glam - az sie przestraszylam zaczynajac czytan twoj post o meblach. Myslalam, ze teraz napiszesz, ze mialas te meble i sa beznadziejne i nie mam ich kupowac bo...
Nie widzialam ich jeszcze na zywo, chociaz do Ikei jezdzimy kilka razy w roku. Spodobala mi sie ich cena i ponadczasowy, romantyczny wyglad - idealnie dla dziewczynki. DO tych mebli wszystko bedzie pasowalo. Tez planuje po jakims czasie odkrecic przewijak i zostawic ragal na zabawki i ksiazki. No i oczywiscie tez planuje kupic pudelka, w ktorych bede miala najpotrzebniejsze rzeczy dla malej. Dzieki za pozytywna opinie. ...a biada ci jak sie zawiode... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
hej
ja juz nie śpię od ponad godziny ![]() ![]() ![]() humor do bani przez to ![]() zmierzę sobie ciśnienie i śniadanko zjem. 107/64 tętno 65. myślałam,że mam niższe ciśnenie też lubię ksiązki biograficzne.nie lubie ksiązek tkóe są standardowe-czyli kryminałów-wszytskie na jedno kopyto;/
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-08 o 05:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja kiedys nalezalam do biblioteki, ale aktualnie we Wro do zadnej nie naleze, w zasadzie teraz czytam glownie po angielsku, jak jezdzilam do Anglii sluzbowo to przywiozlam sobie lacznie z 20 ksiazek to mam na jakis czas. Tam jest fajna opcja, zeby kupowac w charity shopach i raz to placilam nawet 50 pensow(ok 2.5 zl) za 2 ksiazki, wiec naprawde fajna opcja. Kilka tych co przeczytalam, ale byly takie srednie, zdazylam jeszcze oddac spowrotem, a to fajna opcja bo ja mam duzo ksiazek i nie mam gdzie trzymac ![]() jak bylam taka mala nastolatka to zbieralam pieniadze na ksiazki wlasnie. Wstyd sie przyznac co to byly za ksiazki, ale idea pozostala. Ktos czytal cos z serii "nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla kazdej malolaty" albo "ulica strachu" ![]() U mnie dzis o 12 w nocy ktos podpalil smietnik 2 klatki dalej, obudzil mnie gryzacy zapach. Trzeba bylo pozamykac wszytskie okna, myslalam, ze sie udusze od tego smrodu. Potem straz przyjechala to tez troche zeszlo. I mamy teraz wszedzie na parapetach, na praniu na szczescie malym czarna sadze. A ja mieszkam na 9 pietrze! Masakra, to juz 2 raz w przeciągu miesiaca i co komu smietnik przeszkadza? Tyle jest nieszczesc na swiecie, a ludzie jeszcze sie dokladaja swiadomie do tego. Chyba za duzo wiadomosci ostatnio ogladam... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
jak chodziłam do LO to wtedy ksiązki pochłaniałam wtedy wypozyczając z biblioteki,ale potem już nie miałam co czytać i poszłam na studoa i zakres książek się zmienił;/;/ potem praca i jakos tak czasu brak na większe czytania,ale staram sie kilka książek w roku przeczytać zawsze.
ale mnie kręgosłup bolli-jakby przestał boleć to bym sie połozyła na drzemkę.... mam pytanko-jak się wypije glukozę to przez te 2 godziny można pić wodę czy też nie wolno?? no i pytanie kltóre już było i odp też były,ale nie pamiętam-do którego tyg musiałyście zorbić tą glukozę??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-08 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedyś też średnio czytałam takie książki, ale polecam Cobena .... bardzo fajnie pisze, niemniej rzeczywiscie u niego schemat ten sam.... ale on potrafi tak pisać, że jak siadam z książką to mnie nie ma nawet na siku ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
współczuje bólu kręgosłupa... aż nie wiem co poradzić... może na basen idz, na bicze wodne... kurde nie wiem sama... współczuje ![]() pytanie 1wsza klasa ...w sumie nie wpadło mi do głowy, choć mam przeczucie, że nie ![]() a samo badanie bodaj do 27 tyg ale to ze 2-3 str wcześniej chyba było gdzieś.... albo na necie looknij ![]() ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduję się po weekendzie, jakoś nie było czasu Was doczytywać, wykorzystywaliśmy z mężem jego ostatnie dni urlopu. Dzisiaj postanowiłam zrobić listę co potrzebujemy dla małej i zaczynamy od września wielkie kupowanie. A pod koniec sierpnia zamawiamy dla małej te mebelki z meblika... tak, żeby początek/środek października były ![]() http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/74/roza-roz/ Wujek męża jest teraz w Stanach i w weekend kupił mi to łóżeczko turystyczne: http://www.toysrus.com/product/index...uctId=10969790 http://www.youtube.com/watch?v=Iclnz...eature=related Chyba jeszcze złożę zamówienie na dresy dla Małej i buciki, bo tam to markowe ciuszki za grosze można kupić. Lecę jeść śniadanko, dziś kawa zbożowa, kanapki z szyneczką, serkiem żółtym, pomidorkiem i dodatkowo jajeczko w majonezie ![]()
#3387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio szukam autorów wśród pisarzy skandynawskich-mam nadzieję,że mają jakkieś inne spojrzenie i inne pióro niz amerykańscy pisarze. mogłam się domyślić,że skoro wczoraj miałam takl bardzo dobry humr to dzisiaj będzie nienajlepszy...już zdążyłam sie poryczeć ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
kkkasikkk niezłe śniadanko-przeczytałam i stwierdziłam,że zjadłam już pierwsze śniadanko-2 małe kawałki bułki z serem i pomidor.herbatę do tej pory męczę od godziny około 6.30.może zjem coś jeszcze??ale co??chyba znowu kanapkę;/
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
ja tez pare Cobenow przeczytalam, moja mama za nim przepada, ja tak troszke mniej- jak dla mnie za skomplikowany i nie nadazam za zwrotami akcji
![]()
#3389 |
Raczkowanie
|
Ja czytałam obydwie serie, nałogowo pożyczałam w bibliotece. Teraz też dużo czytam ale głównie jakieś romansidła, tak dla odstresowania.
#3390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahhahahaha.... powiem Ci, że jak kumpel mi podsunął książke to potem wziełam od razu 3, zamówiełam na all jeszcze z 5 i po tej serii pod rząd, stwierdziłam, że mam dość... teraz czytam jak tylko coś znajde w nowościach w empiku ![]() ![]() ![]() podoba mi się to że od 1wszej strony książka wciąga.... jeśli macie takie tytuły w kolekcji to chętnie poczytam coś innego ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.