mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 18:15   #3361
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

My Huggisy na początek kupujemy takie http://allegro.pl/huggies-newborn-pi...743827449.html

A takie rzeczy dostałam od siostry wybrałam te co mi najbardziej do gustu przypadły fot.robione telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110806_010.jpg (75,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110806_008.jpg (72,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110806_005.jpg (91,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110806_001.jpg (87,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20110806_002.jpg (92,2 KB, 23 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 18:34   #3362
glamourous
Zakorzenienie

urocze ciuszki
Stary 2011-08-07, 18:35   #3363
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Nic nie zażywałam, byłam w WC chyba z 5 razy i koniec, jak przy standardowym zatruciu i na szczęście minęło. Straszne jest uczucie jak skurcz jelita przenosi się na cały brzuch, aż sie bałam o maleństwo....Jeden jest taki tego wszystkiego plus że czuję się trochę lżejsza
Tez tak mialam kilka tygodni temu. AL ew moim przypadku to nie bylo zatrucie, tylko najadlam sie kapusniaku i po nim dostalam takich skurczy. Myslalam, ze zaczynam rodzic. 2 albo 3 razy mnie wzielo tak mocno, ze nie umialam nic powiedziec i sie ruszyc. Potem szybkona kibelek i po bolu

Teraz walcze z zaparciami. Jem zelazo, a to jeszcze pogarsza sprawe. Juz najadlam sie wczoraj sliwek i nic... Magnez tez nie pomaga... Sama juz nie wiem czego probowac.

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
tak, tak, tez mi coś takiego świta, ale na str nie mogłam znaleźć
Nic tylko trzeba się wybrać na zakupy, bądź chociaż zorientować się co w trawie piszczy
Ja sie zastanawiam nad ikeowskim kompletem do pokoiku Hensvik

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/11937/

Na razie kupie tylko lozeczko i regal z dostawka do przewijania, a za rok, kiedy to juz bedziemy mieszkac w naszym budujacym sie 4-pokojowym mieszkaniu dokupie szafe i inne gadzety, na ktore teraz nie mam miejsca w 40m2
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 18:49   #3364
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My Huggisy na początek kupujemy takie http://allegro.pl/huggies-newborn-pi...743827449.html

A takie rzeczy dostałam od siostry wybrałam te co mi najbardziej do gustu przypadły fot.robione telefonem

Śliczne

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:02   #3365
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Tez tak mialam kilka tygodni temu. AL ew moim przypadku to nie bylo zatrucie, tylko najadlam sie kapusniaku i po nim dostalam takich skurczy. Myslalam, ze zaczynam rodzic. 2 albo 3 razy mnie wzielo tak mocno, ze nie umialam nic powiedziec i sie ruszyc. Potem szybkona kibelek i po bolu

Teraz walcze z zaparciami. Jem zelazo, a to jeszcze pogarsza sprawe. Juz najadlam sie wczoraj sliwek i nic... Magnez tez nie pomaga... Sama juz nie wiem czego probowac.

Na razie kupie tylko lozeczko i regal z dostawka do przewijania, a za rok, kiedy to juz bedziemy mieszkac w naszym budujacym sie 4-pokojowym mieszkaniu dokupie szafe i inne gadzety, na ktore teraz nie mam miejsca w 40m2

No to mamy podobną sytuację, mam jeden pokój do dyspozycji, teraz już dla 3 osób i muszę wszystko ścieśniać
Dlatego wpadłam na pomysł, aby kupić właśnie takie wkłady/półki na wymiar szafy.
W tedy tego nie widać a maleństwo ma swój kącik
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:44   #3366
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość

Bienioka ja mialam dla SOni lozeczko i ta komode z przweijakiem Hensvik i powiem ci ze o ile na necie na zdjeciach ta komoda tak super nie wyglada o tyle na zywo sie w niej po prostu zakochalam w ogole ja sie balam ze nie bedzie stabilna ale powiem ci ze jest mega wygodna, solidna, stabilna- wazy chyba kolo 40 kilo tak zer naprawde nie ma strachu ze cos sie przechyli, przeciazy itd. sam przewijak tez baadzo duzy- wiekszy niz powiedzmy takie nakladki na lozczka, fajnie zabezpieczony po boczkach, naprawde wygodny bo wysokosc tez jak dla mnie super byla
dokupione do niej mialam takie kosze na dolne polki- super sie miescily tam zapasiki pieluch, poscieli, kocyki i takie tam. a na te 2 poleczki u gory mialam mniejsze ikeowe "pudeleczka" takie z naterialu- jedo na skarpetki, drugie na kosmetyki, trzecie na leki i tak dalej. mi sie swietnie sprawdzilo i jeszcze mialam taka wysoka szafke waska aneboda Z IKEI- tez pasowala super do kompletu bo wykonczenie drzwi miala z kolei takie samo jak ten zabudowany bok lozeczla- takie biale w paseczki delikatne, ladnie pasowalo a szafeczka wysoka chyba na 180 cm byla, w srodku chyba z 6 poleczek- a wymiary tylko 40 na 40 - na te maluskie ciuszki swietna byla

o taka
http://produkty.ikea.pl/p8161/szafa

caly zetaw odsprzedalam jak wyjezdzalam z Irlandii i baaardzo nad tym ubolewam bo teraz bym miala jak znalazl....

aha a komoda powiem ci ze od biedy z doczepionym przewijakiem moze pozniej posluzyc jako biureczko. jak Sonia miala kilka mcy cos kolo 5ciu chyba, zaczela sie juz przewracac na brzuch- to przewijak zdemontowalismy i mialam tam polki na ksiazki zrobione.
jednym slowem- pochwalAM WYBOR

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:06
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 19:50   #3367
Bahamadia_25
Zakorzenienie

uciekam spać.
Coś przez tą pogodę i nic nie robienie w ciągu dnia czuję się zmęczona.

Miłej nocki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 20:00   #3368
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
M
a szef mnie ubawil jak poszlismy wszyscy na dancing i on mowi ze ze mna zatanczy bo sie brzucha nie boi

i w ogole az bylam wzruszona bo przez caly pobyt wszyscy o mnie sie troszczyli jak o smierdzace jajko, dogadzali, podtykali pod nos normalnie az milo
kochana naley Ci sie by ktos koło Ciebie skakał i dogadzał skoro mąz daleko
Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Dygotka jak Ty taka niewyspana, to może odespij w dzień. Ja jak czasem nie mogę spać w nocy, to zazwyczaj odsypiam w dzień.
A dlaczego pijesz tylko rozpuszczalną? ja pję normalną z tym że sypię jej połowę tego co przed ciążą. Wydaje mi się że tak też ok, a przynajmniej ma to dobry smak
cały dzień mnie nie było i nic nie spałam w dzień,a huor miałam dziś taki dobry-ze aż sama się dziwiałam-chyba z tego niewyspania??no po prostu ze wszystkiego sie smiałam wystarczyłoby powiedzieć:dłuugopis-a ja juz mogłabym sie śmiać....teraz to już zmęczona jestem,ale humor nadal okna szczęście
Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam się i ja co do ostrych potraw, ja jadam w ogóle lubię mocno doprawione dania i jem takie od zawsze.... Położna mówiła, że z tym niejedzeniem chodzi o to że jak ktoś jest niezwyczajny do takiego to powinien uważać bo to prowadzi do rozstroju żołądka a więc jego skurczy i to może zagrażać dzdzi, ale jak ktoś od zawsze je i jego organizm jest przyzwyczajony to nie ma problemu wątpie że4by np w Indiach kobiety przez to że są w ciąży przestały doprawiać swoje dania.... a oni trochę tych przypraw sypią :P
no mamy takie fajne przyprawy z meksyku to zrobię jakiś ostry sosik w tym tygodniu bo iel można tego słodkiego jeść??

szkoda że jestem najedzona bo zjadłabym śledzia-kupiliśmy takie dobre,ostre...
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
To witam się i ja

Dygotka a nospę brałaś, mnie pomaga. Chociaż wczoraj też mnie brzuszek pobolewał.
A tego nie wyspania to współczuję.

marli z tą kawą to ile osób tyle opinii. Ale ja muszę filiżankę wypić, bo to chyba już przyzwyczajenie
nie brałam no spy bo jakos nie pomyślałam.dziś w ciągu dnia też mi jakoś bzruch twardnial,ale nie bolała więc no spy nie brałam...
a kawy prawdziwej nie lubię-tznżeby zrobic sobie taką dobrą kawke,ale z rozpuszczlną to musiałabym mieć ekspres jakiś.rozpuszlaka jest dobra choć nie jest tka skuteczna

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:12   #3369
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dobranoc laseczki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:13   #3370
sozaa
Rozeznanie

jaki tu spokoj....

Ja dzis mialam bardzo pracowita niedziele. Bylismy wczoraj z TZ kupic wreszcie szafe do naszej sypialni i ja do pozna skladalismy, dzis poukladalam w niej nasze ubrania i nareszcie zakonczylismy etap zycia "w kartonach". Odkad sie wprowadzilismy to caly czas mielismy nasze ubania w walizkach, wczesniej mielismy caly sprzet kuchenny w kartonach, a teraz wszystko ma rece i nogi! Teraz jeszcze tylko szafa do przedpokoju i meble do pokoju dzieciecego.

Dzis rano dostalam serie kopniakow od dzidziusia! Ale te byly takie mocne widzialam jak mi brzuch podskakuje! Nawet TZ sie zalapal na "skopanie"

Ech, jutro do pracy...nie mialabym nic przeciwko, ale jak patrze na kilka osob z naszej dyrekcji, to juz nie moge sie doczekac macierzynskigo Coraz czesciej mysle aby pojsc na swoje, zobaczymy, na macierzynskim moze zaczne rozgladac sie za czyms innym i na macierzynskim tez juz powoli zaczne rozkrecac cos swojego.

Doswiadczone dziewczyny, poradzcie prosze ile ciuszkow powinnysmy miec dla maluszka? Latem pewnie nie trzeba tyle co zima, latem sie wypierze, nawet codziennie, wyschnie i jest znow do uzycia, a zima, zanim jedno nie wyschnie to drugiego prania raczej wstawiac nie bede, a ile razy dziennie zienia sie srednio ciuszki? I czy spiochy sa praktyczne? bo mi sie nie podobaja, a mama caly czas mi o nie suszy glowe, ze powinnam miec, bo sa wygodne
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:22   #3371
glamourous
Zakorzenienie

Soza mysle ze zima jest ten plus ze mozesz sobie w razie potrzeby na kaloryferku dosuszyc ... takie male i jeszcze bawelniane to szybko schna
nie wiem ja mysle ze to ile ciuszkow potrzeba to zalezy od dziecka. sa takie ze niestety ulewaja co karmienie i trzeba po 8 razy dziennie przebierac...
zdarza sie ze siku z pieluchy wyplynie gora lub boczkiem, albo ze maluch przy przewijaniu jeszcze "doladuje" i trzeba od stop do glow przebierac- mysle ze tak minimum 3 komplety dziennie trzeba liczyc- mam na mysli tak odziez "codzienna"
ja spioszki dosclubilam na poczatku bo nic si enie podwijalo- ale rownie dobrze mi sie sprawdzaly pajacyki. mysle ze obecnie jest taki wybor ze kazdy sobie znajdzie cos co mu wizualnie odpowiada i jest wygodne dla mamy i dziecka, jak ci sie nie podobaja to kup pajacyki i tez bedzie dobrze

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-07 o 20:24
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 20:24   #3372
ela3010
Zadomowienie

Witam się po całym dniu.

Dziewczyny ciuszki super, lubię je oglądać.

Basiula brzuś cudny i cała Ty też.

Glam cieszę się że wypad się udał, a jeszcze to że wszyscy dbali o Ciebie to full wypas.

Seona a gdzie Ty chodzisz do koscioła, tzn do którego? Bo ja w wielu bywałam studiując, w niektórych śpiewałam wiec ciekawa jestem gdzie taki oryginał- organista się trafił.
Ja obecnie gram w jednym kościele do którego dojeżdżam, wcześniej w innych podgrywałam. Ja to jestem rozrywkowa baba to czasem i na szybko coś lubię, oczywiście odpowiednio do okazji. W sobotę gram na ślubie i doczekać sie nie mogę, wlokę ze sobą keyboard bo zaśpiewam coś z podkładem na wesoło itp, uwielbiam tę robotę.

Dzis cały dzień poza domem, czuję sie mocno zmęczona ale szczęsliwa bo synek uradowany, cały dzień na świeżym powietrzu, wybiegał się, pojeździł na rowerze, był na placu zabaw, super dzień.

Muffinko Ty pisałaś ze dużo czytasz? Ja też, właśnie Chmielewskiej mam parę książek ale nie czytałam jeszcze więc muszę zacząc.

Zmykam do łóżka z ksiazka, dobranoc
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:35   #3373
glamourous
Zakorzenienie

Elu ja tez uwielbiam czytac chociaz fakt ze ostatnio wizaz mnie tak wciaga ze coraz mniej czasu na to posiwecam

a ja jeszcze z babskich lektur bardzo Szwaje lubie takie optymistyczne bajeczki

Elcia bo ja jestem po tym weekendzie mega zrelaksowana, najedzona i zadowolona z zycia

nie wiedzialam ze jestes spiewaczka, mi to slon na ucho przydeplan- i w ogole sie smiejemy ze mam sluch 1go stopnia- tzn odrozniam kiedy graja a kiedy nie

tez ide spac, do jutra
Stary 2011-08-07, 20:35   #3374
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My już po obiadku i zakupach. Dla niuni oczywiście kupiliśmy
Kupiłam jeszcze album dla niuni ;-) http://empikmedia.pl/c/pamietnik-nie...od12560019.jpg

Kaftanik-bluzeczka w Smyku za 10zł przecena z 35zł
Mam ten sam kaftanik

Wrocilam dzis od babci i mysle, ze te laczne 12 h w aucie znioslam dobrze. tak wiec o ile tak bedzie dalej to na pewno gdzies na urlop za 3 tygodnie pojedziemy

W ogole dostalam od kuzynki 2 worki ciuszkow glownie rozm 62-74, wiekszosc z blekitem jednak, bo po chlopcu, ale mysle, ze mala sie nie obrazi musze teraz kiedys znalezc czas i to posortowac
Dobranoc
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:38   #3375
dygotka8
Zakorzenienie

Ela-a ksiązki kupujesz gdzieś taniej czy nie patrzysz na cenę??kupujesz nowe wydania czy starsze??bo jakby nie było książki tanie nie są;/ja zawsze kombinuje i nie ukrywam,że cena ksiązki często decyduje,że jej NIE kupuję
ja Chmielewskiej jeszcze nic nie czytałam i cos bym sobie przweczytała-ja muszę czytać optymistyczne rzeczy bo inaczje doła łapię...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 20:51   #3376
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Ela-a ksiązki kupujesz gdzieś taniej czy nie patrzysz na cenę??kupujesz nowe wydania czy starsze??bo jakby nie było książki tanie nie są;/ja zawsze kombinuje i nie ukrywam,że cena ksiązki często decyduje,że jej NIE kupuję
ja Chmielewskiej jeszcze nic nie czytałam i cos bym sobie przweczytała-ja muszę czytać optymistyczne rzeczy bo inaczje doła łapię...

dygotka na all mozna tanio kupic ksiazki... uzywane nie sa gorsze w sumie ksiazke sie czyta przewaznie raz, niekiedy tylko sie wraca do tych "ulubionych" .... ewentualnie polecam biblioteke

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:57   #3377
Tottie1984
Rozeznanie

Hej
Wreszcie wróciłam do domu.. cały piątek, sobote i niedziele spędziłam z dala od komputera u rodziny na wsi... nawet nie staram sie Was nadrobić... zapisałyście całe 10 stron!!!!! Może rano przejrzę piąte przez dziesiąte to co naskrobałyście aby zoabczyć czy nic ciekawego mnie nie ominęło
Dziś od siostry dostałam kilka ciuszków... we wrocku jest likwidacja jakiegoś sklepu i ciuszki można kupić już od 5 zł... kurcze w Czewie jak likwidują sklep to ciuszy o 20% przeceniają a nie o 80%.... Mykam juz spać bo padam ze zmęczenia. Zdjęcia ciuszków wstawię jutro... są takie słodkie że aż pochwalę
Dobranoc

ps. ten sklep do Cubus.... więc Wrocławianki do sklepu znaim wszystko wyprzedadzą
Stary 2011-08-07, 20:59   #3378
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
dygotka na all mozna tanio kupic ksiazki... uzywane nie sa gorsze w sumie ksiazke sie czyta przewaznie raz, niekiedy tylko sie wraca do tych "ulubionych" .... ewentualnie polecam biblioteke
zupełnie bez bicia przyznam sie,że o bibliotece zapomiałam:brzyd al:
jak nie zapomnę to jutro pójdę i się zapiszę...
witaminkaccc

Stary 2011-08-07, 21:04   #3379
muffinka90
Zakorzenienie

Dygotko to polecam ''lesia'' jak chcesz z chmielewska zaczac, bo usmiac sie mozna niezle ja raczej ksiazek nie kupuje, bo raz przeczytane i sie kurza, a biblioteki wszedzie i za free

Glam ja tez za biografiami nie przepadam, zobaczylam cos nowego Grocholi to wzielam nie wnikajac, dopiero domu zajarzylam a co do serialu ''nad rozlewiskiem'' to widzialam jeden odc z ciekawosci, ale jest tak dretwy, ze szok. Chociaz jak dla mnie to nie ma takiej ekranizacji, ktora sie rowna ksiazce.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 21:07   #3380
bienioka
Rozeznanie

Glam - az sie przestraszylam zaczynajac czytan twoj post o meblach. Myslalam, ze teraz napiszesz, ze mialas te meble i sa beznadziejne i nie mam ich kupowac bo...

Nie widzialam ich jeszcze na zywo, chociaz do Ikei jezdzimy kilka razy w roku. Spodobala mi sie ich cena i ponadczasowy, romantyczny wyglad - idealnie dla dziewczynki. DO tych mebli wszystko bedzie pasowalo. Tez planuje po jakims czasie odkrecic przewijak i zostawic ragal na zabawki i ksiazki. No i oczywiscie tez planuje kupic pudelka, w ktorych bede miala najpotrzebniejsze rzeczy dla malej. Dzieki za pozytywna opinie. ...a biada ci jak sie zawiode...
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 21:35   #3381
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Seona a gdzie Ty chodzisz do koscioła, tzn do którego? Bo ja w wielu bywałam studiując, w niektórych śpiewałam wiec ciekawa jestem gdzie taki oryginał- organista się trafił.
Ela, chodzę do Błogosławionej Karoliny w Rzeszowie. Na muzyce trochę się znam (chociaż nie gram na żadnym instrumencie, ani nie znam nut), cała moja rodzina jest muzykalna, tylko ja takie beztalencie (Siostra gra na pianinie, brat na gitarze, chodzili do szkoły muzycznej, nie zliczę wujków i cioć muzyków). Przez kilka lat pracowałam w Wypożyczalni Muzycznej w Rzeszowie. I ten organista jest nie do przejścia Wcześniej byli naprawdę fajni. Nawet jak z sąsiadami gadam, to nie trawią tego obecnego organisty Jak go znasz, to powiedz mu, niech coś zrobi z tym swoim graniem

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 05:16   #3382
dygotka8
Zakorzenienie

hej
ja juz nie śpię od ponad godziny kręgosłup i ból głowy zwycięzyły a tak chciałam sobie pospać albo chociaż poleżeć,a tu lipa
humor do bani przez to
zmierzę sobie ciśnienie i śniadanko zjem.
107/64 tętno 65. myślałam,że mam niższe ciśnenie

też lubię ksiązki biograficzne.nie lubie ksiązek tkóe są standardowe-czyli kryminałów-wszytskie na jedno kopyto;/

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-08 o 05:19
Stary 2011-08-08, 06:00   #3383
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Hej

ps. ten sklep do Cubus.... więc Wrocławianki do sklepu znaim wszystko wyprzedadzą
To juz go wyprzedali jakis czas temu

ja kiedys nalezalam do biblioteki, ale aktualnie we Wro do zadnej nie naleze, w zasadzie teraz czytam glownie po angielsku, jak jezdzilam do Anglii sluzbowo to przywiozlam sobie lacznie z 20 ksiazek to mam na jakis czas. Tam jest fajna opcja, zeby kupowac w charity shopach i raz to placilam nawet 50 pensow(ok 2.5 zl) za 2 ksiazki, wiec naprawde fajna opcja. Kilka tych co przeczytalam, ale byly takie srednie, zdazylam jeszcze oddac spowrotem, a to fajna opcja bo ja mam duzo ksiazek i nie mam gdzie trzymac

jak bylam taka mala nastolatka to zbieralam pieniadze na ksiazki wlasnie. Wstyd sie przyznac co to byly za ksiazki, ale idea pozostala. Ktos czytal cos z serii "nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla kazdej malolaty" albo "ulica strachu"

U mnie dzis o 12 w nocy ktos podpalil smietnik 2 klatki dalej, obudzil mnie gryzacy zapach. Trzeba bylo pozamykac wszytskie okna, myslalam, ze sie udusze od tego smrodu. Potem straz przyjechala to tez troche zeszlo. I mamy teraz wszedzie na parapetach, na praniu na szczescie malym czarna sadze. A ja mieszkam na 9 pietrze!
Masakra, to juz 2 raz w przeciągu miesiaca i co komu smietnik przeszkadza? Tyle jest nieszczesc na swiecie, a ludzie jeszcze sie dokladaja swiadomie do tego.
Chyba za duzo wiadomosci ostatnio ogladam...
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-08, 06:09   #3384
dygotka8
Zakorzenienie

jak chodziłam do LO to wtedy ksiązki pochłaniałam wtedy wypozyczając z biblioteki,ale potem już nie miałam co czytać i poszłam na studoa i zakres książek się zmienił;/;/ potem praca i jakos tak czasu brak na większe czytania,ale staram sie kilka książek w roku przeczytać zawsze.

ale mnie kręgosłup bolli-jakby przestał boleć to bym sie połozyła na drzemkę....

mam pytanko-jak się wypije glukozę to przez te 2 godziny można pić wodę czy też nie wolno??

no i pytanie kltóre już było i odp też były,ale nie pamiętam-do którego tyg musiałyście zorbić tą glukozę??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-08 o 06:40
Stary 2011-08-08, 06:56   #3385
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
hej
ja juz nie śpię od ponad godziny kręgosłup i ból głowy zwycięzyły a tak chciałam sobie pospać albo chociaż poleżeć,a tu lipa
humor do bani przez to
zmierzę sobie ciśnienie i śniadanko zjem.
107/64 tętno 65. myślałam,że mam niższe ciśnenie

też lubię ksiązki biograficzne.nie lubie ksiązek tkóe są standardowe-czyli kryminałów-wszytskie na jedno kopyto;/

kiedyś też średnio czytałam takie książki, ale polecam Cobena .... bardzo fajnie pisze, niemniej rzeczywiscie u niego schemat ten sam.... ale on potrafi tak pisać, że jak siadam z książką to mnie nie ma nawet na siku

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
ale mnie kręgosłup bolli-jakby przestał boleć to bym sie połozyła na drzemkę....

mam pytanko-jak się wypije glukozę to przez te 2 godziny można pić wodę czy też nie wolno??

współczuje bólu kręgosłupa... aż nie wiem co poradzić... może na basen idz, na bicze wodne... kurde nie wiem sama... współczuje

pytanie 1wsza klasa ...w sumie nie wpadło mi do głowy, choć mam przeczucie, że nie

a samo badanie bodaj do 27 tyg ale to ze 2-3 str wcześniej chyba było gdzieś.... albo na necie looknij

30t 1d - ?
Stary 2011-08-08, 06:57   #3386
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny

Melduję się po weekendzie, jakoś nie było czasu Was doczytywać, wykorzystywaliśmy z mężem jego ostatnie dni urlopu.

Dzisiaj postanowiłam zrobić listę co potrzebujemy dla małej i zaczynamy od września wielkie kupowanie. A pod koniec sierpnia zamawiamy dla małej te mebelki z meblika... tak, żeby początek/środek października były
http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/74/roza-roz/

Wujek męża jest teraz w Stanach i w weekend kupił mi to łóżeczko turystyczne: http://www.toysrus.com/product/index...uctId=10969790
http://www.youtube.com/watch?v=Iclnz...eature=related

Chyba jeszcze złożę zamówienie na dresy dla Małej i buciki, bo tam to markowe ciuszki za grosze można kupić.

Lecę jeść śniadanko, dziś kawa zbożowa, kanapki z szyneczką, serkiem żółtym, pomidorkiem i dodatkowo jajeczko w majonezie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 07:04   #3387
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś też średnio czytałam takie książki, ale polecam Cobena .... bardzo fajnie pisze, niemniej rzeczywiscie u niego schemat ten sam.... ale on potrafi tak pisać, że jak siadam z książką to mnie nie ma nawet na siku
Cobena czytywałam-nie jest zły
ostatnio szukam autorów wśród pisarzy skandynawskich-mam nadzieję,że mają jakkieś inne spojrzenie i inne pióro niz amerykańscy pisarze.

mogłam się domyślić,że skoro wczoraj miałam takl bardzo dobry humr to dzisiaj będzie nienajlepszy...już zdążyłam sie poryczeć

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
współczuje bólu kręgosłupa... aż nie wiem co poradzić... może na basen idz, na bicze wodne... kurde nie wiem sama... współczuje

pytanie 1wsza klasa ...w sumie nie wpadło mi do głowy, choć mam przeczucie, że nie

a samo badanie bodaj do 27 tyg ale to ze 2-3 str wcześniej chyba było gdzieś.... albo na necie looknij
na basen mam zamiar się wybrać,ale musze kupic czepek i jakieś kalpki-w kostiumie wyglądam już jak wieloryb,ale trudno-chce pójśc na zajęcia dla kobiet w ciązy-może w następnym tygodniu znajdę czas.póki cco chodzę na ćwiczenia,ale to też dopiero zaczęłam

kkkasikkk niezłe śniadanko-przeczytałam i stwierdziłam,że zjadłam już pierwsze śniadanko-2 małe kawałki bułki z serem i pomidor.herbatę do tej pory męczę od godziny około 6.30.może zjem coś jeszcze??ale co??chyba znowu kanapkę;/

Stary 2011-08-08, 07:11   #3388
glamourous
Zakorzenienie

ja tez pare Cobenow przeczytalam, moja mama za nim przepada, ja tak troszke mniej- jak dla mnie za skomplikowany i nie nadazam za zwrotami akcji
Stary 2011-08-08, 07:17   #3389
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

jak bylam taka mala nastolatka to zbieralam pieniadze na ksiazki wlasnie. Wstyd sie przyznac co to byly za ksiazki, ale idea pozostala. Ktos czytal cos z serii "nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla kazdej malolaty" albo "ulica strachu"
Ja czytałam obydwie serie, nałogowo pożyczałam w bibliotece. Teraz też dużo czytam ale głównie jakieś romansidła, tak dla odstresowania.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 07:27   #3390
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja tez pare Cobenow przeczytalam, moja mama za nim przepada, ja tak troszke mniej- jak dla mnie za skomplikowany i nie nadazam za zwrotami akcji

hahahahhahahaha.... powiem Ci, że jak kumpel mi podsunął książke to potem wziełam od razu 3, zamówiełam na all jeszcze z 5 i po tej serii pod rząd, stwierdziłam, że mam dość... teraz czytam jak tylko coś znajde w nowościach w empiku

podoba mi się to że od 1wszej strony książka wciąga.... jeśli macie takie tytuły w kolekcji to chętnie poczytam coś innego

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości