|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
jedyne objawy jakie mam to bolace piersi i wysyp mega pryszczy i mam nadzieje ze juz tak zostanie ![]() bezbolesnie mialo byc w cudzyslowiu ![]() oby sennosc szybko minela |
|
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Misia, miałyśmy ślub w tym samym dniu
|
|
#1743 |
|
MBZ♥
|
Dziewczyny straciliśmy Dzieciątko-kolejny raz w 9 tygodniu. Jestem po zabiegu
![]() Na szczęście mam cudownego Męża. Jedziemy do kliniki genetycznej na badania bo jak twierdzą lekarze raz może przydarzyć się Każdej Kobiecie, ale 2 i więcej i do tego w tym samym tyg to nie przypadek. Narazie dochodzimy do siebie. Trzymam kciuki za Was
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
BYou
dużo sił życzę!
|
|
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
co za zbieg okolicznosci
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem zjem jakies jablko, kiedys lubilam banany ale teraz nie moge na nie patrzec no i melony mi smakuja ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28600179]A ja po 4 smsy dostaję, moja przyjaciółka zaczęła rodzić, hihi [/QUOTE]uuu no to trzymamy kciukasy za szybki porod i zdrowa kruszynke ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28600536]A, nie pochwaliłam się. Wczoraj w ciuchlandzie kupiłam sobie jeansy ciążowe, fajne, bo nie są to szerokie wory, same nogawki są ze stretchem, takie sportowe bardziej, można je podpiąć pod kolana też. 29zł. A w normalnym sklepie ciążowe spodnie są koszmarnie drogie (w poprzedniej dawałam za mateiałowe rybaczki 129zł - po 3 miesiącach potargały się w kroku, spódnica 140zł jeansowa ale super jest, sztruksowa też coś koło tego). Wtedy też udało mi się za 12zł jeansy dorwać, ale już się poprzecierały i wywaliłam. Bluzek, tunik mam pełno, o, pokażę wam, jakiego typu często nosiłam wtedy (jedokolorowe, mam chyba z 7-8 ich, tanie są 20-29zł w sieci BUTIK): Edit: nie pokażę, bo na starym kompie mam fotki :/[/QUOTE] Ja wczoraj poogladalam sobie w h&m ciuchy ciazowe i masakra jesli hcodzi o jakosc.... te spodnie to jakis szajs - ten pasek na brzuch jakis taki powyciagany, mam wrazenie ze tylko by sie zsuwal przy wiekszym brzuchu, material tez do bani .... a bluzki i tuniki owszem z formy i kroju ladne ale wzory jak dla babci Cytat:
trzymaj sie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie.
Proszę o dopisanie do listy wiosennych mam ![]() Dowiedziałam się 28 lipca: nieprzeciętne zmęczenie, spóźniająca się @, bolesność rosnących (!) piersi i awersja do wszelkiego jedzenia skłoniły mnie do zrobienia testu. Na dwie wyraźne kreski nie musiałam czekać nawet 10 sekund (co udowadnia, że z testem nie trzeba czekać do rana - ja robiłam około 17.00). Tak właśnie rozpoczął się dla mnie chyba najbardziej zaskakujący okres życia. Jeszcze tego samego dnia obecność zarodka potwierdził lekarz. Ze względu na silne bóle brzucha zalecił Duphaston co 8h i "zwolnienie tempa" do minimum, zabronił dźwigać. Powiedział, że lokalizacja jest prawidłowa, odnotował wtedy +/- 5 tydzień ciąży. Po tygodniu bóle brzucha ustąpiły (a raczej zmieniły nasilenie i charakter), więc zmniejszył mi dawkę Duphastonu do co 12h. Powiedział, że serduszko bije i wszystko jest tak jak powinno. Dał wykaz badań do zrobienia. Stwierdził 6 tydzień. Dodam jeszcze, że zdecydowanie nie należę do grona tych, które przechodzą wczesny okres ciąży bezobjawowo. Bóle w podbrzuszu nie dawały mi początkowo spać, teraz się już uspokoiły, ale nadal często coś zakłuje, uciśnie... Przez dwa dni byłam przekonana, że pojawił się dodatkowo ból pęcherza (przeszło). Rano budzi mnie burczenie w brzuchu z jednoczesną niechęcią do jedzenia . Nie odczuwam wielkiej nadwrażliwości na zapachy, ale zdarza się, że zemdli mnie kiedy nos zbliżę na 1m do kiełbasy. Słońce mnie parzy, jestem spokojna i potulna jak baranek, czasem oczy zachodzą mi łzami, kiedy patrzę na małe dzieci (nigdy bym siebie o to nie podejrzewała! dotychczas nie znosiłam dzieci!).P.S. 1) Piszę szczegółowo, bo wiem, że dla niektórych kobiet takie informacje są ważne. ![]() 2) Wybaczcie, ale nie prześledziłam całego wątku od początku bo ma już 59 stron. 3) Gratuluję wszystkim przyszłym mamom! |
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cos to dzisiaj malo rozmowne jestescie Mnie ostatnio do frytek z ketchupem ciagnie, ile to mozna jesc tylko zdrowe zupki ![]() Cytat:
Dzis nawet poranek byl dla mnie laskawszy ale pozniej tak do popoludnia meczylo mnie troche ;/ A ja tez uwielbiam teraz brzoskwinki i nektarynki, co dla mnie jest dziwne bo przed ciaza mogly dla mnie te owoce nieistniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj sie kochana.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- witaj gratulacjedobrze ze bole sie zmniejszyly i ze lekarz w dobrym momencie zadzialal
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się wzruszam
byle czym,że tak powiem ![]() Mój TŻ bardzo się dziwi w takich momentach bo myśli,że coś mnie boli itp.,a ja poprostu muszę sobie pochlipać chwilke ![]() Jak ja mam ochotę na barszcz! Masakra jutro rano, albo jeszcze dziś po pracy lece po buraki i ugotuje wieeelkie gar i będe jadła i jadła przez kilka dni ![]() Oglądam wózki na necie szukam jakiegoś z 3 funkcjami : gondoli,spracerówki i fotelika... Macie cuś fajnego do polecenia? Ja ja się boje, tak bardzo się boje,że wszystko może prysnąć jak mydlana bańka... |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
a mi sie chce lodow ... najlepiej czekoladowa kulke i kulke tiramisu ale maz nie chce ze mna isc, wiec cierpie w samotnosci
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
no naprawdę dzis o dziwo nie miałam za dużo do nadrobienia,bo strasznie cichutkie jesteście... no ale co sie dziwić,niedziela jest ja też do południa sie leniłam niemożliwie,dopiero teraz się z łózka zwlokłam tylko mam strasznego stracha,bo od wczoraj boli mnie brzuch,tzn.bardziej jajnik mi się wydaje. i momentami nie mogę już wytrzymać... rano aż się zwijałam z bólu na łózku... ech i musze mimo wszystko czekac do 17-go
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Witaj
![]() Cytat:
![]() Co do wózka, ja mam 3 funkcyjny Tako Jumper, kolor czarny+beż)- jestem zadowolona http://allegro.pl/wozek-3w1-tako-jum...732441442.html
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
kumkura całkiem, całkiem ten wózeczek. powiedz mibo w tej spacerówce podnózek nie jest plastikowy tylko z materiału czy ciężko to utrzymać w czystości?
Kupowałaś u tego sprzedawcy? Można go zobaczyć w jakimś sklepie stacjonarnym? Ja mam plan na następny tydzień barszcz, barsz i jeszcze raz barszcz i chyba będą jeszcze placki ziemniaczane ...
|
|
|
|
#1756 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyjaciółka urodziła, SN, prawie 11h w sumie od rozpoczęcia. Nic na razie więcej nie wiem. |
||||||
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam na basenie fajnie było aż zapomniałam, że jestem w ciązy i co to znaczy źle się czuć ![]() Poranek był względny, bo jeszcze zanim podniosłam głowę, zjadłam sporo płatków jogurtowych. Potem jakoś funkcjonowałam, chociaż po obiedzie miałam chwilę słabości i myślałam, że coś będzie. Na szczeście przeszło ![]() A potem miałam przejażdżkę syrenką z mężem i pojechałam popływać ![]() Przyjemnie było. I poczułam co to znaczy taki prawdziwy głód i jedzenie bez zastanawiania się czy mam na to ochotę czy nie. Dostałam też jabłecznik. Co prawda nie taki, na jaki miałam chęć, ale zawsze to coś
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko raz przebiłam koło. Gondola i fotelik bez zarzutu, spacerówa też, tylko jedynym minusem jest mały dostęp do koszyka pod wózkiem właśnie w spacerówie- jest on pakowny, ale ciężko włożyć tam większe rzeczy. Super się nim jeździ, śniegi i wysokie podjazdy zaliczam bez wysiłku[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28610138]ja też bez wymiotów, czasem mi lekko mdło ale naprawdę leciutko. Sutki i piersi bolą. Trzymaj się, oby badania pozwoliły na wyjaśnienie sytuacji na przyszłość W tej gumie jest rurka i w niej gumka ![]() Witaj i rośnijcie zdrowo Obejrzyj sobie BEXĘ. Mam. Tako mnóstwo na ulicach widuję Przyjaciółka urodziła, SN, prawie 11h w sumie od rozpoczęcia. Nic na razie więcej nie wiem.[/QUOTE] O to super, że już poooo.. I 11 godzin to fajny wynik
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28610138]ja też bez wymiotów, czasem mi lekko mdło ale naprawdę leciutko. Sutki i piersi bolą.
.[/QUOTE] gratuluje dla koleznaki boze 11 h ;/ no i ciesze sie ze nie tlko ja mam/nie mam takich dolegliwosci ;] my dzis w zoo z synkiem bylismy ;] fajnie bylo deszcz zlapal nas w drodze powrotenej wiec wypad zalicozny do udanych ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1760 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj byczyłam się na działeczce teściów.
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ale Ci fajnie!!!! ja bylam na obiedzie u tesciow tylko hehe
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28611729]A ja dzisiaj byczyłam się na działeczce teściów.[/QUOTE]
o jak super ![]() idę coś zjeść, bo normalnie jestem głodna!!
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym cos zjadla z lakomstwa ale sie powstrzymuje bo juz przytylam troche
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię jak mi coś chrupie. Kupuję albo chrupkie pieczywo wieloziarniste albo własnie wafle ryżowe jako taką przekąskę lub na posiłek. Dobre są też z miodem. A pieczywo chrupkie lubię z pomidorem. W ogóle lubię teraz pomidory (jakiś czas temu zastanawiałam się, czy twarożek ze szczypiorkiem, do tego pomidor można zjeść z musztardą )
|
|
#1765 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28611729]A ja dzisiaj byczyłam się na działeczce teściów.[/QUOTE]
), ale boję się komarów U nich jest miliard trylionów tych przeobrzydłych krwiopijców
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam dziewczyny. Nie wiem czy pisąłam wczoraj zmarła moja szefowa. Dzis zamiast wolengo ide do pracy i cały tydz bed emiala zarypany godzinami bo nie 4 a moze 10? Wczoraj zdenerwowała mnie tez strasznie tesciowa. Boze jak to dobrze z emy z Nimi nie mieszkamy..... zycze miłęgo dnia Ja musz esmigac niedlugo na zakupy a do pracy mam na 12.
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
my tez bylismy wczoraj na obiedzie u tesciowej
![]() a tak w ogole to dzine dobry Prince, przykro mi z powodu szefowej, a tesciowa sie nie przejmuj Ja juz meza wyprawilam do pracy, zjadlam sniadanko i nie wiem co robic... musze skonczyc ta prace. bo przez ostatnie dni nie usiadlam do niej nawet na 5 minut :/
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
to widze ze niedziela minela pod znakiem obiadkow u tesciow
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
dziewcyzny - ile wy placicie za usg te prenatalne w miedzy 11 a 13 tc ? ja dzownilam do dwoch klinik i to koszt okolo 250 złotych ..... wy tez tyle placicie ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1770 |
|
Konto usunięte
|
Gizmiątko, przecież pisałam ci wcześniej. Tak, ja już w 2009r. płaciłam 220zł.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

dużo sił życzę!

. Nie odczuwam wielkiej nadwrażliwości na zapachy, ale zdarza się, że zemdli mnie kiedy nos zbliżę na 1m do kiełbasy. Słońce mnie parzy, jestem spokojna i potulna jak baranek, czasem oczy zachodzą mi łzami, kiedy patrzę na małe dzieci (nigdy bym siebie o to nie podejrzewała! dotychczas nie znosiłam dzieci!).