|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
w sumie na koncercie Prodigy było ok 700tys. osób a jak wrażenia Adaśka?? wróciłam!! było za✂✂✂iaszczo... znów poczułam ten klimat... jak za młodych lat ale kurna były korki, ostatnie 8 km to jechaliśmy 2 godziny, w sumie to tak krótko bo zachowałam się po świńsku i wpakowałam na przeciwny pas za autem z pogotowia drogowego na sygnale ...tz i znajomi mnie namówili zaparkowaliśmy auto i szliśmy jeszcze godzinę teraz przeglądam filmiki na youtube i aż mam dreszcze http://www.youtube.com/watch?v=DBpvUOiw0FI padam na ryj! dobranoc
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Chociaż raz bo zwykle jest tak że weekendy są do bani .
Minka fajnie że sie wyszalałaś mój TZ cI zazdrości bo on za młodych lat jeździł na takie koncerty . Kuzyni jak są w Polsce to cały czas jeżdżą . U nas burza przed chwilką oczywiście była , lało strasznie teraz mam bajoro pod domem
|
#1263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z wykształcenia i z zamiłowania. Studia pedagogiczne (też samodzielnie zapracowaneCytat:
Cytat:
Oczywiście Twój teść jest wyłączony z wszelkiej klasyfikacji bo on jest tępy niezaleznie od wykształcenia jakie udało mu się zdobyć---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Ja bym poszła jeszcze raz do doktora żeby sprawdziła inna osoba, tak na wszelki wypadek
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Niestety ale ja także mówiłam późno. I do tego jąkałam się. Dość często wyśmiewali sie ze mnie z tego powodu w szkole. Nawet jak byłam w liceum -to jak sie zdenerwowałam to sie zacinałam. Madzia_PL - ja dobrze wiem jak to jest chodzić latami do logopedy i jak to jest jak się jest wyśmiewanym. Na szczęście miałam zawsze silny charakter i gdzieś podświadomie zawsze znałam swoją wartość. Moja siostra zawsze sie śmiała jak to jest że ja zawsze w szkole występowałam i deklamowałam wierszyki czy grałam w przedstawieniach jak normalnie nie umiałam mówić. Mrowka - Gabi faktycznie tu rządzi jeżeli chodzi o mówienie. I jak wiedzisz czasami Ci co mało mówią też się jąkają. Machaj, Gusinek - fajnie że sie odezwałyście. Jakie niedopatrzenie - zapomniałam o Tobie Ale Ty też młoda i piękna więc akcie Twoje jeszcze nieźle stoją. ![]() Cytat:
.![]() A Lepera mi szkoda. I trochę to nie tak że teraz go Wszyscy chwalą. Po prostu o zmarłych starmy sie mówić dobrze a wszyscy mamy jasne i ciemne strony. Ja osobiście podziwiałam go za to jak sie wyrobił. Niemniej Somoobrona nigdy nie była z mojej bajki.
|
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byliśmy dziś w przychodni, koło 15ej bo znowu miała 38,5. Lekarka potwierdziła, że to przez zęby. Nie ma oznak żadnej innej infekcji. Zaleciła nurofen plus paracetamol (czopki). Tak na zmianę, co 4 godziny. Do tego smarować dentinoxem i dawać jedzonko letnie. Oby do jutra minęło bo TZ będzie z nią sam, ja muszę już iść do pracy
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze do żar jeździłam , super wspominam, pogo pod sceną rzucanie kudłami ech się rozmarzyłam![]() Ja też przeglądałam filmiki , dreszcze mi przeszły jak usłyszałam hymn polski z poprzednich woodstocków U nas też dzisiaj padało , szkoda rolników bo jeszcze nie zebrali wszystkiego.Miko był marudny jak ni wiem co , spał pół godzinki z zegarkiem na reku , tak spi ostatnio , no chyba że zaśnie w samochodzie i go tam zostawie w foteliku to i 3 godziny pospi , parkuje sobie na przeciw wejścia drzwi otwieram i go widze, no a w domu pół godz i ani minuty dłużej , juz sie smiałam ze będe go wsadzać w samochów rundkę zrobię i dziecko pospi , tylko co by zimą było Ania twój tz to ma wygląd rokmena tak mi się jakoś od razu skojarzył |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
taak!! Zawsze tak jest że cały tydzien ładnie a przychodzi sobota niedziela.. tak jak teraz chcielismy z michalina w koncu na plaze pojechac i co lało i wiało buuuuuuuuuu
ja ten weekend bedzie podobnie to nie wiem co...PS. do kiedy gmyrelka i oliwka mają byc w mielnie?? ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Mam jeszcze PYTANIE.. czy któaś uzywała juz tej pianki koloryzującej z Wellaton.. bo dostałam do przetestowania ... a chciałam opinie tych co uzywały poznac. Ja widziałam efekt po blondzie i czerwieni moich kolezanek.. no boskie wyszły włoski..
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka wczoraj już była nad morzem. Nie wiem, jak Oliwka.
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jakie fajne:
http://allegro.pl/drewniane-mebelki-...736832784.html Mieliśmy ciężki weekend i noce... Michałowi wyszedł nowy ząbek i kolejny w drodze. Póki co mamy 6 (wszystkie jedynki + lewa dolna i prawa górna dwójka). Ma któreś dziecko jeszcze tak mało ząbków?
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama sobie nie farbuję, tylko fryzjerkaCytat:
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Michalina ma dopiero hcyba6 zebów nawet nie wiem... ma jedynki, góne i dolnei chyba 4 albo 5 bo takie duze i niedawno 2 zaczeły wychodzic .. dziwnie u niej z ta kolejnoscia
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
wracam do was po weekendzie:P
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- madzia co do aparatu to zaraz ci odpisze bo musze poszperac bo o tych hybrydach za duzo nie wiem |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdźcie dzisiejszą ofertę CityDeal! http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...632184/.6JD5k1
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że dziś nie wpadne na chwilkę jak to ostanio czyniłam i troszkę poklikam. Mój dzieć zasnął i liczę że chociaz godzine da mi spokoju
![]() 2 tygodnie urlopu minęły z predkością światła. No ale jak mowią- "wszystko co dobre..." Wakacje się udały, na pogodę narzekać nie mogę biorąc pod uwagę to całe lato. Pierwszy tydzień spędzony nad morzem. Piersze 4 dni słoneczne i cieple, 3 ostatnie raczej deszczowe. Ale uzyć słońca i plaży zdążyliśmy (już fotosiki zamieszczałam ). Drugi tydzień u rodzicow w Pleszewie. Miałam odwiedzic mnóstwo osob a skończylo się na polowie z nich Po pierwsze była ładna pogoda więc korzystalismy i siedzieliśmy dużo na dworze a po drugie- tam gdzie byly małe dzieci odpadało bo mala mi się przeziębiła W nocy z niedzieli na poniedziałek obudzila się cała zasmarkana a my o 9 mielismy jechać do Pleszewa. Wiec na 8 do lekarza. Ale nic nie było słychać, wiec dał tylko syropek, rutinoscorbin i calcium. Tam słabo spala bo katar jej dokuczał a u rodzicow w domu straaaasznie duszno i nam nawet ciężko się spało a co dopiero jej. na szczęście nie goraczkuje ale za to doszedl kaszel. szczegolnie w nocy. Dziś wiec byłam na kontroli ale osluchowo czysto. Kazal dalej brać to co wczesniej i jak nie będzie przechodzić przyjśc znów na kontrolę. To chyba tyle... ![]() Piszecie o poczynaniach słownych swoich pociech i muszę powiedzieć, ze moje dziecko się zatrzymało. To co potrafiło mówić juz dawno gada do tej pory a od dłuzszego czasu nic nowego nie potrafi się nauczyć. Jedynie odglos gołębia (takie smieszne grrrrrr). A jak chce spytać o cos czy pokazać to tylko jęczy coś w stylu "yyyyyy?" Ale ja wiem, że też dośc późno zaczęlam mowić ale od razu całymi zdaniami i myślę, że z nią będzie podobnie. Coś tam czasem załapie, powtórzy po nas (np. ostatnio spytalam "chcesz pić" a ona "piiiić, piiiić" ale teraz jak ją spytam to już nie umie powtórzyć). Ale jakoś się tym nie marwtię co do mnie niepodobne ![]() mrówka- Gabi wymiata. szkoda, ze niestety nasze spotkanie znow nie wypaliło jak przejeżdzaliśmy koło was to mala spała wiec i tak byłby problem ale do przejscia. Po prostu bylabym wyrodną matką i bym ją z lekka wybudzila no ale... mam nadzieję, że w końcu się uda...dusiaka- szkoda, że i nam nie wyszlo spotkanie na lodach. Ale jak napisalaś to my zdążyliśmy przyjść do domu. Piotr nosił walizki a ja je rozpakowywałam bo troche rzeczy bylo mokrych po praniu. Po za tym mała tej nocy spala krotko i w samochodzie tylko godzinę wiec byla mega marudna. W ogóle wtedy miała zly dzień więc musialabym na gwałt ja i siebie uszykować i jeszcze się z marudą męczyć No ale "co się odwlecze..." ![]() Ale się rozpisałam... Teraz pozgrywam fotki i kilka (lub znów -naście) wkleję ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dziewczyny, che wystawić na all paczkę ciuszków na zime typu kurtki, kombinezony, sweterki, czapki... myślicie że już czas czy jeszcze poczekać??
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziś mogę tylko pomonologować
![]() No to wklejam te fotki. Znów wyszło naście ![]() 1. Prasówka 2. Wszędzie wejdę 3.Muszę złapać to piórko 4. Na kocyku 5,6. Hopa-hopa! 7.na działce 8.majstruję przy sprzęcie dziadka 9. w piaskownicy u kuzynów
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
madziwnia- wczoraj rozmawiałam z Oliwką- jeśli bedzie ładnie, to będzie z rodzinką do weekendu. W klubie jest do Oliwki telefon, najlepiej się zdzwońcie.
Cytat:
Na pewno będziemy jeszcze miały okazję się spotkać Ja wystawię rzeczy zimowe na sprzedaż pod koniec września, wtedy też sama zaczynam się rozglądać za ciepłymi ubraniami dla rodziny. Dziś jestem po urlopie pierwszy dzień w pracy. Przyszłam mocno niewyspana, jestem już po 3ej kawie. W nocy do 4ej nad ranem walczyliśmy z gorączką . Przez cały urlop spałyśmy razem, i całe dnie byłyśmy razem, a teraz dziecko z gorączką zostawiłam z tatusiem.Czy te trójki to muszą się tak długo wyrzynać? ![]() :pal a:A może macie pomysł, co zrobić i jak, żeby w końcu znaleźć TZ pracę??? Po urlopie zajrzałam do listy rachunków - duuuużo nam brakuje w tym miesiącu, oj duuużo...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-08-08 o 11:30 |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
1. tak reaguję na komendę "UŚMIECH" ![]() 2. dzisiejsze wigabasy 3. nie lubię kurtek...
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wyrzynały się szybko ale też najgorzej je przechodziła. Co prawda bezgorączkowo ale była marudna, przebudzala się w nocy, a ostatnia noc (rano było widać 3 trojki) prawie nie przespana. Nie mogła zasnąć i się denerwowała... Nie wiem czy mojej teraz 5 nie będą szły bo pakuje rączki tak bardzo glęboko i się ślini niemiłosiernie. Moze to ślinienie to wina kataru ale może i ten katar to wina ząbkowania
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się podoba ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Weronika jest czadowa
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - Weronika jest naprawdę śliczna
![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-08-08 o 11:58 |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Te gazety to wszystko KROPKI (czy jakoś tak) z biedronki. gazety z programem
Musiała się zaznajomić o której jakie bajki będą
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Swoją drogą Maciej doipero od niedawna zaczął interesować się bajkami w tv, czasem go zainteresują na 5 minut i mam chwilę spokoju.
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
A następny weekend to będzie o dzień dłuższy
Matka TZ ostatni stwierdziła że Oliwka tak trochę „ZATRONCA mną”. Jak z TZ zaczęliśmy dopytywać co to znaczy to stwierdził że podobnie do mnie chodzi i że podobnie do mnie je. I na tym podobieństwo do matki się kończyMoje dziecko też ostatnio jakoś nie przepada za nocnikiem. Rano to nawet da sie posadzić ale kupę do zdecydowanie woli na stojąco robić
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to raczej bajek nie ogląda, oczywiscie zartowałam z tym programem
moja tylko staje i tańczy jak się bajki zaczynaja i kończą (muzyczka ją interesuje) srodek jest dla niej nudny ![]() Mykam na spacerek poki słonce swieci i nie pada Mala pospala AŻ godzinkę!!---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- pop- kto ma długi weekend ten ma Galerie niestety w weekend otwarte
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - Ty po urlopie to wypoczęta jesteś więc możesz pracować
![]()
|
#1286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do pacy tz, to chyba on by musiał się sam przekonać, Bo jak ja bym nie mogla pracy znaleźć to bym pomyślała o czymś swoim, lub o zmianie branzy w której szukam. Cytat:
![]() mój siada na nocnik dużo chętniej jak Eryk jest obok, bo tylko czeka aż mu starszy brat brawo bije. Jak Erykowi bicie brawa się znudziło, to Erwi mniej chetnie na nocnik siadał. Zrobilam wielki gar lecza, takiego light, mam na kilka dni dietowania
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Dzisiaj mamy przyjemny chłodek po dusznym weekendzie. Wczoraj temp. na dworze w ciągu godz. spadła o 15 st.. Lało póxnym wieczorem i w nocy a dzisiaj pokropuje. Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka - u nas też chyba te 3 idą. I objawia sie to - biegunką. Co druga kupka jest na rzadko. TZ konsultował się z pediatrą i ta powiedziała że to przez zęby. Więc u nas jest tak dziwinie że mała robi jedną kupkę normalną a drugą na rzadko i tak codziennie od 2 tygodni
.A zębów coraz więcej -ale do Mika (Libry) to jeszcze daleko.
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Bao i inne mamy niejadków - w najnowszym numerze Dziecko (wrzesień 2011) jest artykuł o nie jedzeniu. Jeszcze nie czytałam ale może znajdziecie coś dla siebie.
No i dla Megi (i innych potrzebujacych) gdy dziecko nie chce pić mleka
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
fajny ten stolik z krzeselkiem
![]() a ja mam do oddania krzesełko jesli któras chetna to prześlę jest to krzesełko z metalowym oparciem i nóżkami a na siedzeniu ma zielony materiał w kratkę i na oparciu tez ma takie coś z materiału Julka dostała i jest nam to zbędne a tam nie zostawię bo bezsensu wiec chętnie oddam potrzebujacemu dziecku ![]() Lind jutro powinno cos do ciebie dojść wysłaąłm w piątek dzisiaj odebrał kurier więc jutro najpóxniej pojutrze powinno być
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

w sumie na koncercie Prodigy było ok 700tys. osób 

ja chyba do specjalisty pójdę...mój mówi tylko mama, tata, koko!!!! i dodam że świadomie mówi tylko tata
oczywiście ja się bardzo cieszę z postępów waszych maluchów, ale zdołowałam się jeszcze bardziej
.
.

W nocy z niedzieli na poniedziałek obudzila się cała zasmarkana a my o 9 mielismy jechać do Pleszewa. Wiec na 8 do lekarza. Ale nic nie było słychać, wiec dał tylko syropek, rutinoscorbin i calcium. Tam słabo spala bo katar jej dokuczał a u rodzicow w domu straaaasznie duszno i nam nawet ciężko się spało a co dopiero jej. na szczęście nie goraczkuje ale za to doszedl kaszel. szczegolnie w nocy. Dziś wiec byłam na kontroli ale osluchowo czysto. Kazal dalej brać to co wczesniej i jak nie będzie przechodzić przyjśc znów na kontrolę. To chyba tyle... 

.