"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 11:04   #571
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

hej laseczki.
Noc przespałam spokojnie, choć kilka razy się obudziłam bo mój mąż łaził po domu - widać było że spać nie mógł. Wstałam po 9. Dziś na wadze 57,3 czyli ciut mniej. Zjadłam śniadanko - takie jak zwykle Pogoda jest cudowna, mam nadzieję że się nie popsuje. Idę nie długo na dwór.
Z mężem rozmawiałam i wyrzygałam mu wszystko. Widać, że nie chce się rozstawać ale ja już podjęłam decyzję, bo wiem że to nie ma sensu i on to za jakiś czas znowu zrobi. Moi rodzice go nienawidzą, jego rodzice nie nawidzą mnie i to naprawdę nie ma sensu.

Sweet, Mureczko, Tinek, Czbasia, Meeedzik, Amadziaz dziękuję Wam kochane jesteście. Też wierzę, że dam radę. Będzie ciężko ale muszę to zakończyć.
To jest cudowne, że mnie tak wszystkie wspieracie

Mureczko śliczne zdjęcia Pięknie wyglądasz i dobrze, że się nie odchudzasz chudzinko nasza

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Lecę na dwór z synkiem miłego dnia

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:14   #572
olaoo87
Raczkowanie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Hej , ja zaraz wychodzę na spacer z koleżanką, potem nad jeziorko na rowerach wybieramy się . Na śniadanie zjadłam 3 kromki chleba razowego ze słonecznikiem (jedna ma 71kcal wg opakowania), jedna z paprykarzem szczecińskim z łososiem, jedna z szynką z indyka z warzywami i jedna taka galaretka z chrzanem, taka szynka. Wyszlo coś około 300kalorii, czyli wg planu. Drugie śniadanie też już zjadłam, 2 nektarynki (jedna nekatrynka w 100gramach, a jedna ma 100gram ma 45kalorii- myślałam, że mniej hehe). Czyli dalej wg planu. Na obiad nie mam pojęcia. Chyba kupię jakąś sałatkę rybną bo będę nad jeziorkiem i nie chciałabym zjeść żadnego fast fooda. A takie sałatki w opakowaniu mają coś około 350kalorii. Na podwieczorek a już na kolację tym bardziej nie mam pojęcia co zjeść. Chyba jakiś jogurt, a na kolację może jakieś jajko z plastrem sera? Okaże się.

Monika Ja nie piszę Ci, że przykro mi itd, mimo, że jest mi przykro ale wiem jak to było ze mną, im więcej osób mówiło mi, że jest im przykro, że tyle chwil razem itakdalej to ja miałam coraz więcej myśli, żeby dać mu jeszcze szansę. Prosiłam wszystkich żeby o Michale nie mówili mi nic ani w mojej obecności bo chcę zapomnieć. Udało się! I jestem z tego dumna. On teraz jest magistrem farmacji i spotykam go w aptece w której kupuję leki, rozmawiamy normalnie i mimo to, że rozmawiamy jak nigdy, o wszystkim - nie wróciłabym za nic w świecie do tamtych czasów. Teraz wiem co to szczęście i wiem, że o tym marzyłam od dziecka. TŻ chciałaby mieć już dziecko ale ja narazie nie chcę. Jedynie ta rana jest wciąż świeża... Dlatego Monisiu, nie bądź zła, że nie będę pisała tyle na ten temat co inne dziewczyny, poprostu wiem, że sama nie chciałam ciągle wałkować tego tematu i podejrzewam, że Tobie tez tak będzie latwiej .3mkaj się Kochana! Jesteś śliczna, zgrabna, młoda i fajna - pamiętaj o tym!!

Dlaczego Never zablokowali??
mimi0290 jesteś szczuplutka! Nie wyglądasz na tyle kg co masz w opisie . Jednak uważam, że każdy wie jaką wage chce osiągnąć i jeśli to uważasz za swój cel to dąż do niego
murka a ja myślałam, że masz 14 lat . CHUDZINKA jesteś

Zapomniałabym, na wadze ranno, na czczo, bez wypróżnienia 65,3kg .
Od dzisiaj za 3 miesiące będzie 12kg mniej, musi!!

pssstr, dostałam ostrzeżenie, właśnie widzę

Edytowane przez olaoo87
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:20
olaoo87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:20   #573
kosaciec
Raczkowanie

witam

u mnie 59,3 bylo...no waga zmierza ku dolowi, wiec jest ok
kosaciec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 11:21   #574
_Baletnica_
Zadomowienie

tinekk, znowu to powtórzę, lód, pomidor i ciasteczko? o Tym żyłaś do kolacji? A gdzie obiad?

U mnie w weekend na bakier z dietą..W piątek normalny dzień, zgodnie z harmonogramem, ale wieczorem byłam u Tżta..a tam tyle słodkości, skończyło się na 3ciastkah, 3 HIT-ach, 2jogobellach małych. I późnym wieczorem desperados.

W sobotę rano pojechaliśmy na ryby:
płatki, a potem przez cały dzień jadłam łososia z Biedronki- "dziki łosoś"(pół kg.) na dwa posiłki
bardzo pyszny polecam. Do tego 2bułki białe z dynią. |Wieczorem pół udka z grilla i wódkę- wypiłam ćwiartkę cytrynówki ze Spritem przyjechali znajomi i nie mogłam się opanować.
W niedziele rano płatki, a potem jedną pętaczkę kaszanki(wielkości parówki) z połową kajzerki i duży kawałek karpia z grilla- pyszny był.
Wieczorem pomidor z jogurtem nat. i 2kanapkami.
Potem było tragicznie, o 21.00....2ziemniaki, kanapka z serem białym i dżemem, 2duże kawałki piernika z masłem, i takie oblane w miodzie faworki.

Więc same widzicie..dzisiaj wracam do diety...bo w sobotę jedziemy na długi weekend..i nie chcę się tak źle czuć nad wodą jak w ten..brzuch mam straszny.. to nie to co kiedyś jak biegałam.. jutro dostanę @...więc może się zmuszę dzisiaj do 40 min. biegów..
poza tym zaczynam naukę na wrzesień- tak Mi się nie chce!!!
Tinekk, Ty mówiłaś o tych musli z biedronki Sante banan z czekoladą? Są pyszne!! Niestety jest w środku, ku mojemu zdziwieniu, dużo rodzynek..i muszę je wybierać, bo nienawidzę rodzynek.

Weekend był udany. Opaliłam się bardzo, za bardzo...twarz Mi spiekło..Przeżyłam w sobotę największą burzę i nawałnicę w namiocie- Tż trzymał mnie w ramionach..było słodko.
Za to dzisiaj wyglądam za okno, a tam szaro-buro i nijako. Muszę kupić sobie kalosze..a nawet nie mam na to kasy.. masakra. Jeszcze nigdy nie byłam tak spłukana jak teraz.

Dziś na wadze 51,5. Koszmar.

Monia, jak się czujesz? Jak przespałaś noc? Nie dzwoń do męża, nie pisz. Niech on sobie przemyśli swoje zachowanie. I jeśli nadal Go kochasz to nie możesz mówić o rozstaniu. Będziesz musiała Go zmienić. Nie dobrymi obiadkami i dogadzaniem, lecz stanowczością i uporem. Wyjedź do rodziców na jakiś czas. Niech on ochłonie, zrozumie co robi. Mówisz, że on będzie mieszkał u swoich rodziców- nie wierzę w to.
Stary 2011-08-08, 11:24   #575
kosaciec
Raczkowanie

tinek...te Twoje jedzenie wczorajsze to jakas masakra...gdzie tam sa jakies wartosci odzywcze dla organizmu? jakies bialko? moze warzywko?

dzaga...a Ty nie chudniesz dalej? bo jak jesz ponizej 1800kcal to mysle, ze bedziesz chudla wciaz...ja mam zapotrzebowanie 2000kcal a moj sport to spacer do galerii i czasem rower w weekend...

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:30
Stary 2011-08-08, 11:48   #576
aniaczyrek
Raczkowanie

hej kochane kobitki nie było mnie tutaj od piątku i widzę, że nieźle się u niektórych porobiło... ja nie wiem co się dzieje na tym świecie u mnie też nie za ciekawie .... ale szkoda nerwów na opisywanie wszystkiego, tż wczoraj też nabroił ale na szczęście dziś już dzwonił z pracy skruszony....

Moniu
z zapartym tchem słuchałam Twojej historii... naprawdę Ci współczuję, powiem tak mamy tyle samo lat, ja zaczynam żyć w małżeństwie a Ty kochana jesteś w podobnej sytuacji jak osoba z mojej rodziny która ma dwoje dzieci i właśnie szarpie się z mężem, który odszedł do innej....z tym, że u ciebie wchodzi w grę dodatkowo alkohol... z autopsji wiem, że wiele rzeczy można wybaczyć, wiele zapomnieć, wiele przemilczeć, 3ba walczyć o swoje, o to co w życiu się ceni, moim skromnym zdaniem nie patrz na to co mówią inni- kieruj się intuicją, serduszkiem i rozumem, wybierz to co będzie dla Ciebie i dzieci najlepsze, nie słuchaj "dobrych rad" innych, bo niestety nie zawsze się sprawdzają, posłuchaj siebie...
mi od samego początku wszyscy odradzali bycie z tż, bo z patologicznej rodziny gdzie był alkohol i takie tam, nie dałam się i nie żałuję, do dziś nieraz słyszę docinki, ale uważam, że to nie jest reguła, jak dwoje ludzi się kocha jest w stanie pokonać przeciwności losu... nie zawsze jest to możliwe, ale chyba warto próbować... co prawda dostaję po d**** i pewnie będę, jednak ta cena jest niewielka w porównaniu do tego co dostaję w zamian
nie znam Ciebie, nie znam Twojej sytuacji, nie chcę być kolejną osobą która CI będzie wmawiać jak masz postępować co robić, chcę Cię po prostu pocieszyć, bo widzę z postów, że fajna z Ciebie dziewczyna....
ps. a na pocieszenie napiszę, Ci słowa które zawsze sobie powtarzam, gdy jestem w dołku:
Nie płacz, nie mów, że los Ciebie kopnął, bo gdy Bóg zamyka drzwi to otwiera okno ...

będzie dobrze

ola087 podziwiam z pełną szczerością, to jak podniosłaś się po tym, co los Ci zgotował... a sporo tego było jesteś żywym przykładem, że MOŻNA gratuluję !!!

Wzrost : 170 cm ;
2011: marzec: 74kg
;kwiecień:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesień 66kg lipiec 2012 - 72 kg :-( - walki c.d.

Edytowane przez aniaczyrek
Czas edycji: 2011-08-08 o 11:52
aniaczyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:13   #577
czbasia
Zakorzenienie

Hej!! Nie wiem czy to możliwe, ale coś się dzieje
Zaczełam przygodę z dieta 4-08-2011 i jest 1 kg mniej, możliwe??
Ważyłam się wczoraj rano w połunie wieczorem i pokazuje ten kilogram mniej)
Podejrzewam, że u trata wody albo coś podobnego, ale jak motywuje
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:32   #578
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Hej Ja przez weekend nie pisałam,zazwyczaj spędzam czas z TŻ . W sobotę robiłam urodzinowego grilla dla znajomych, także dieta lekko naruszona chociaż nie jakoś strasznie Z grilla jadłam tylko takie cieniutkie białe kiełbaski+ sałatka grecka alkoholu mało bo tylko 1 desperados z tego względu że rośnie mi ósemka i ciągle jestem na prochach ;/
Wczoraj musli , 2 parówki, frytki , czyli tragedia . Pocieszam się że już poniedziałek czyli powrót do normalnego jedzenia.

Monia przeczytałam co napisałaś i jestem w szoku. Jak mąż może Cie traktować. Nawet nie docenia tego jaką ma cudowną żonę, dzieci. Już nawet nie mam co komentować dziewczyny to bardzo dobrze już opisały. A Ty nie poddawaj się dasz dobie rade, musisz tylko w to uwierzyć
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:26   #579
murka04
Zadomowienie

tinekk albo zaczniesz więcej jeść, albo dostaniesz od nas porządne lanie! naprawdę to za mało, nie ma w Twoim menu żadnego większego dania tak nie może być.
dzaga dziękuję, bardzo mi miło co do prezentu to może torebka? albo książka? albo jakieś urządzenie do kuchni.. ja z siostrą kupiłyśmy mamie na święta parowar do gotowania na parze skoro jest praktyczną kobietą to może coś takiego jej się spodobać
ola serio jak 14latka wyglądam? może rzeczywiście wśród tych wymalowanych dziewczyn wyglądam dziecinnie
Baletnico faktycznie dużo zjadłaś ale już trudno, dziś jest nowy tydzień i dietkowanie od nowa a Ciebie nie boli brzuch przed @? ja to umieram..
Coctail ja tam nie widzę żadnej tragedii, 2 parówki musli i frytki to tak źle? nie przesadzaj, chyba że zjadłaś jakąś ogromną ilość tych frytek

ja na razie zjadłam tylko bułkę z pasztetem i ketchupem, tak mnie brzuch boli że zwinęłam się na łóżku i płakałam. a zawsze jak coś zjem to boli mnie jeszcze bardziej zanim tabletka zadziała mija sporo czasu i to jest straszny czas!! zdrzemnęłam się o 13 godzinkę, zaraz przyjdzie Tż to może nie będę tak o tym myślała. jeszcze muszę iść do biedry po podpaski nie wiem jak ja się tam doczłapię..

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:32   #580
Gosia2011
Rozeznanie

murka04 biedactwoja kiedyś też tak miałam nic nie pomagało jedynie ketonal, a on jest bartdzo mocny... teraz biorę tabletki to jest dopiero ulga )

ja dzisiaj postaram się grzecznie ;0
zupka z warzywami kawałek kurczaka, potem sałatka, mieszam serek wiejski zwykły+serek wiejski ze szczypiorkiem + tuńczyk + pomidorki ze 2 oczywiście to nie wszystko na raz ale na kilka razy mi wystarczy.. przepis ten gdzieś kiedyś na Dukanie stosowałam

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:38   #581
monika01011986
Zakorzenienie

JA byłam na spacerku z dzieciaczkami. Wróciłam bo zaczęło się chmurzyć i kropić. Zrobiłam obiad - zupę ogórkową a na drugie danie ziemniaki i gyros z piersi kurczaka z pieczarkami i cebulką, do tego mizerię. Mój mąż cały dzięń dziś w domu siedzi. Ale póki co dziś jest grzeczny i nawet normalnie do mnie się odzywa....... Jak mu powiedziałam że ma umyć po sobie patelnię (bo robił sobie jajecznicę) to poszedł i umył!!!!
Synek mi zasnął to on też się z nim położył więc mam cisze i spokój. Starszy synek ogląda bajki. U mnie przed chwilą była taka burza, że świata nie było widać za oknem!!!!! Tak lało że masakra. Naprawdę strasznie! Co chwilę zresztą pada i się błyska. Fajnie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-09 o 17:48
Stary 2011-08-08, 15:42   #582
dzaga1989
Zakorzenienie

Kosaciec, jem do 1200kcal. Mi zależy na utrzymaniu wagi, ale na 1200 nie chudnę nic a nic. Więc pomyślałam, że gdy nagle wciągnę 1800 to od razu mi waga skoczy.

Murka, właśnie wrzucałam fotkę swojej torebki na Szafę i pomyślałam, że może kupie mamie torebkę, bo miała taką fajną ecru, ale jej się zamek rozwalił Tylko już lato się kończy i nie wiem czy jeszcze będzie miała okazję pośmigać z taką jasną. A na książkę nie mam pomysłu. A sprzęt w domu ma. Chociaż...mówiła, że suszarka jej wysiada powoli. To jest myśl
Jej, jakbyś mi nie dała tych rad, to nie wpadłabym na ten pomysł. Dziękuję

U mnie dziś sukces. Od 10 naginałam pracę mgr i zapisałam ręcznie ponad dwie strony A4 co w edytorze na pewno da mi z 2-3 strony. Obiecałam sobie do piątku skończyć rozdział.
Jeszcze nie jadłam obiadu bo TŻ pojechał po pracy coś z autem robić, więc czekam. Po owsiance zjadłam tylko kanapkę z plastrem fileta. Byłam w sklepie i mam zdjęcie tego co na siebie włożyłam, więc wrzucam. Mam na sobie legginsy, za co ostatnio bardzo mnie objechano na Wizażu. Ale dla mnie przejść się w 100% kryjących legginsach po osiedlu to nie zbrodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rsz_dsc01793.jpg (30,8 KB, 142 załadowań)
Stary 2011-08-08, 16:04   #583
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość
Monia, jak się czujesz? Jak przespałaś noc? Nie dzwoń do męża, nie pisz. Niech on sobie przemyśli swoje zachowanie. I jeśli nadal Go kochasz to nie możesz mówić o rozstaniu. Będziesz musiała Go zmienić. Nie dobrymi obiadkami i dogadzaniem, lecz stanowczością i uporem. Wyjedź do rodziców na jakiś czas. Niech on ochłonie, zrozumie co robi. Mówisz, że on będzie mieszkał u swoich rodziców- nie wierzę w to.
A dziękuję dziś czuję się lepiej. Troche mi tylko głupio, że w to wszystko zmieszałam rodziców Oni się strasznie denerwują i to przeżywają - niepotrzebnie Noc przespałam dobrze, byłam strasznie zmęczona więc spałam mocno dosyć Co do męża to on mieszkamy dalej razem. Nie wyprowadził się. Teraz śpi z synkiem w sypialni. Do rodziców nie mogę wyjechać bo oni mieszkają po drugiej stronie ulicy i mają małe mieszkanko więc nie chce im tam na głowe wchodzić z dzieciakami. Dziś mąż porozsyłał swoje CV do różnych firm w Niemczech. On jest elektrykiem i tam takich potrzebują, więc może nie długo wyjedzie.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
Monika Ja nie piszę Ci, że przykro mi itd, mimo, że jest mi przykro ale wiem jak to było ze mną, im więcej osób mówiło mi, że jest im przykro, że tyle chwil razem itakdalej to ja miałam coraz więcej myśli, żeby dać mu jeszcze szansę. Prosiłam wszystkich żeby o Michale nie mówili mi nic ani w mojej obecności bo chcę zapomnieć. Udało się! I jestem z tego dumna. On teraz jest magistrem farmacji i spotykam go w aptece w której kupuję leki, rozmawiamy normalnie i mimo to, że rozmawiamy jak nigdy, o wszystkim - nie wróciłabym za nic w świecie do tamtych czasów. Teraz wiem co to szczęście i wiem, że o tym marzyłam od dziecka. TŻ chciałaby mieć już dziecko ale ja narazie nie chcę. Jedynie ta rana jest wciąż świeża... Dlatego Monisiu, nie bądź zła, że nie będę pisała tyle na ten temat co inne dziewczyny, poprostu wiem, że sama nie chciałam ciągle wałkować tego tematu i podejrzewam, że Tobie tez tak będzie latwiej .3mkaj się Kochana! Jesteś śliczna, zgrabna, młoda i fajna - pamiętaj o tym!!
Oleńko cieszę się, że tak Ci się życie polepszyło Zasłużyłaś sobie na to w 100%. To nagroda za ciężkie chwile i śmierć dziecka. Teraz na pewno będzie dobrze U mnie jest gorzej odejść od męża, bo mamy dwoje dzieci.... wspólne mieszkanie i kredyt w banku na 37 lat jeszcze. Więc jest to trudna sytuacja. Mnie on nigdy nie uderzył pierwszy. Zawsze ja zaczynałam ale to już naprawdę w bardzo ostrej kłótni gdy rzucał moimi rzeczami albo mnie wyzywał jakoś wulgarnie. Jemu agresor do kłotni się włacza jak wypije..... gdyby nie to było by dobrze między nami

Ola a za co dostałaś ostrzeżenie?

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaczyrek Pokaż wiadomość

Moniu
z zapartym tchem słuchałam Twojej historii... naprawdę Ci współczuję, powiem tak mamy tyle samo lat, ja zaczynam żyć w małżeństwie a Ty kochana jesteś w podobnej sytuacji jak osoba z mojej rodziny która ma dwoje dzieci i właśnie szarpie się z mężem, który odszedł do innej....z tym, że u ciebie wchodzi w grę dodatkowo alkohol... z autopsji wiem, że wiele rzeczy można wybaczyć, wiele zapomnieć, wiele przemilczeć, 3ba walczyć o swoje, o to co w życiu się ceni, moim skromnym zdaniem nie patrz na to co mówią inni- kieruj się intuicją, serduszkiem i rozumem, wybierz to co będzie dla Ciebie i dzieci najlepsze, nie słuchaj "dobrych rad" innych, bo niestety nie zawsze się sprawdzają, posłuchaj siebie...
mi od samego początku wszyscy odradzali bycie z tż, bo z patologicznej rodziny gdzie był alkohol i takie tam, nie dałam się i nie żałuję, do dziś nieraz słyszę docinki, ale uważam, że to nie jest reguła, jak dwoje ludzi się kocha jest w stanie pokonać przeciwności losu... nie zawsze jest to możliwe, ale chyba warto próbować... co prawda dostaję po d**** i pewnie będę, jednak ta cena jest niewielka w porównaniu do tego co dostaję w zamian
nie znam Ciebie, nie znam Twojej sytuacji, nie chcę być kolejną osobą która CI będzie wmawiać jak masz postępować co robić, chcę Cię po prostu pocieszyć, bo widzę z postów, że fajna z Ciebie dziewczyna....
ps. a na pocieszenie napiszę, Ci słowa które zawsze sobie powtarzam, gdy jestem w dołku:
Nie płacz, nie mów, że los Ciebie kopnął, bo gdy Bóg zamyka drzwi to otwiera okno ...

będzie dobrze
Aniu gdybym ja nie miała dzieci z tym człowiekiem to już dawno bym uciekła. To one mnie trzymają przy nim. Ogólnie on po trzeźwemu nie jest złym człowiekiem. Pod wpływem alkoholu mu odbija. Ciężko mi go zostawić ale mam już dość tego wszystkiego ile można? Czasami chciałabym aby to on odszedł do innej. Byłoby po problemie - i łatwiej by mi było podjąć decyzję.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Monia przeczytałam co napisałaś i jestem w szoku. Jak mąż może Cie traktować. Nawet nie docenia tego jaką ma cudowną żonę, dzieci. Już nawet nie mam co komentować dziewczyny to bardzo dobrze już opisały. A Ty nie poddawaj się dasz dobie rade, musisz tylko w to uwierzyć
Dziękuję mój mąż jest takiego zdania, że to ja powinnam się cieszyć, że on jest moim mężem .... i to ja powinnam to docenić! także sama widzisz.... aaa szkoda gadać

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Mam na sobie legginsy, za co ostatnio bardzo mnie objechano na Wizażu. Ale dla mnie przejść się w 100% kryjących legginsach po osiedlu to nie zbrodnia
Nie rozumiem. Za co Cie objechano? Że ubrałaś legginsy?

Śliczne zdjęcie. Jak prawdziwa modelka

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-08 o 15:54
Stary 2011-08-08, 16:07   #584
kosaciec
Raczkowanie

dzaga, no bardzo fajne to zdjecie, i na co Ty tak marudzisz he? troche wiecej wiary w siebie

a ze nie schudniesz przy 1200 kcal to mi sie wierzyc nie chce...zobaczymy za 2 tygodnie...bedzie 1kg mniej jak nic...stopniowo sobie zwiekszaj...do 1600kcal to juz obowiazkowo...po 200 kcal dodawaj tygodniowo...tu sobie sprawdz zreszta: http://kalkulator.medycyna.anauk.net...alkulator.html mnie wyszlo 1740 jak zaznaczylam siedzacy, a 1810 jak lekko aktywny...

a leginsy to jak kto woli...ja akurat sie nie czuje w nich za dobrze to nie zakladam...ale u kogos mi nie przeszkadzaja

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-08 o 16:15
Stary 2011-08-08, 16:11   #585
justwoman
Przyczajenie

Hej Dziewczynki, dołączam się do Was - przestawiam się na zdrowe żywienie i wracam do aerobiku i do ukochanego rowerka [w weekendy więcej sportu!].

Normalnie ważę się bardzo rzadko, nigdy nie miałam w domu wagi, ale wydaje mi się, że mam ok 60 kg przy wzroście 173cm. Nigdy nie byłam na diecie, a moim celem nie jest schudnięcie, tylko raczej zdrowsze życie.

Może jeszcze dodam, że zawsze byłam wieeeelką fanką czekolady, którą postaram się ograniczyć. Reasumując - batony i inne słodkości - STOP, a czekolada - jedzenie z umiarem

Postanowiłam, że przestawiam się na ciemne pieczywko, dużo warzyw i owoców, oraz oczywiście woda! Dziś mój pierwszy dzień, mam nadzieję, że do słodyczy już nie wrócę. Trzymajcie za mnie kciuki
justwoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:14   #586
monika01011986
Zakorzenienie

Amadziaz rozmawiałam z kolegą Powiedział mi że jeśli chcesz iśc do wojska to najlepiej jak skończysz szkołę podoficerską. Ogólnie bardzo ciężko jest teraz się dostać do wojska bez znajomości. Jak nie masz pleców to marne są szanse. Co do misji to dziewczyn nie wysyłają ( w jego wojsku, nie wie jak w innych). On na wyjazd na misję czeka już 2 lata w kolejce. Powiedział też że jak chcesz iść na szeregowca to będziesz musiała zasuwać jak facet. A jak chcesz pracowąć np. za biurkiem w papierkach to studia obowiązkowo plus znajomości Ale najgorsze właśnie w tym wszystkim jest dostanie się do wojska. Ponoć praktycznie nie ma szans bez znajomości

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-08, 16:15   #587
Dorisek16
Raczkowanie

no i ja jestem
u mnie pogoda srednia, raz slonce raz chmury
u mnie na sniadanko platki z jogurtem a na II sniadanie jogurt + jablko
Tinnek stanowczo za malo jesz, zwieksz porcje posilkow
Dzaga fajne zdjecie
Never wracaj do nas szybciutko i sorka bo zaczelam temat
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:20   #588
kosaciec
Raczkowanie

a witam justwomen mysle ze juz sie tu powoli zrobi watek zdrowego zywienia a nie odchudzania, bo prawie same szczypiorki zostaly mnie juz tez niewiele brakuje
Stary 2011-08-08, 16:20   #589
aniaczyrek
Raczkowanie

Moniu no właśnie tak to jest, że mężczyźni ale i kobiety też - nie ma reguły, każdy pod wpływem zmienia się bardziej lub mniej niestety ten problem to teraz codzienność i plaga... chyba nie ma rodziny, w której ktoś bliższy czy dalszy nie sięgał by zbyt często do kieliszka.... u mnie w rodzinie też jest ten problem, u mojego tż to już szkoda gadać bo najbliżsi piją na umór a najgorsze, że do tego sieją bluje, obrażają itp itd wczoraj np dowiedziałam się, że powiedziałam teściowej w oczy cytuję: nienawidzę cię - no i warjatka taka wydzwania po rodzinie, robi zamęt opowiada i powiedz mi kochana jak tu żyć normalnie ? muszę się do niej zdystansować bo mnie psychicznie wykończy, jak się będę przejmować wszystkim co mówi... a na wesele nie przyjdzie i oczywiście z mojej winy jeszcze tak sobie myślę, że w ogóle to jestem winna sama sobie, że żyję także z teściami czasami najlepiej na foto a małżeństwo faktycznie powinno swoje problemy załatwiać w 4 ścianach, bo najgorzej jest jak mieszają się w to postronne osoby... ale nie przejmuj się rodzice jakoś to przeżyją, ja swoich niestety też musiałam wplątać w tą całą patologię i wyjaśnić co nieco bo zrobiło się naprawdę nieprzyjemnie ...
Co do męża... cóż zrobisz jak uważasz, my Cię tutaj wspierać duchowo na pewno będziemy cokolwiek byś nie postanowiła

A ja dziś jestem taka wczorajsza , że szok... ledwo chodzę i pewnie zaraz się położę i prześpię chwilę, bo oczy 3mam na zapałkach....

;kwiecień:72kg,maj:66,50kg, czerwiec:65kg; lipiec:64kg,wrzesień 66kg lipiec 2012 - 72 kg :-( - walki c.d.

Stary 2011-08-08, 16:27   #590
Gosia2011
Rozeznanie

dzaga1989 podobno jak z poniedziałku się zaczyna to i tak do końca tygodnia ja od następnego się wezmę wtym pozbieram informacje jakieś a ty jaki masz temat pracki?
ładnie wyszłaś na zdjęciu!
a z tymi leginsami to w ogóle, zauważyłam, że niektóre upierają się, żeby kobiety w rozmiarze XL w ogóle nie nosiły leginsów, poza tym, koniecznie muszą zakrywać chociażby bluzki tyłeczek ;D dla mnie to durnowate jakieś wymysły niech każdy nosi jak chce..
Ja tam się nie wstydzę i noszę leginsiaki w rom. L, leginsy jeansy wroxm. XL i w zasadzie mam w nosie co tam mówią bo jest wygodnie! A paradoks w tym cały, że szczupłe laseczki noszą tuniki, no i do nich zazwyczaj nie zakładają nic więcej, często na disco tyle stringów się naoglądać można

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
a witam justwomen mysle ze juz sie tu powoli zrobi watek zdrowego zywienia a nie odchudzania, bo prawie same szczypiorki zostaly mnie juz tez niewiele brakuje

szczypiorki to mało powiedziane
patrząc na to co niektóre jedzą to ojjej )czytam wcześniejsze fora.. podpatrując od czego zaczynały.. bo tutaj porcje mega maluśkie..

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:33   #591
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Murka tragedia pod tym względem że tylko 3 posiłki i na dodatek te frytki.

Dzaga ale z Ciebie laska . Ja nie widzę nic złego w tych leginsach, no może oprócz puszystych pań z koszulką do pasa
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 16:33   #592
amadziaz
Zadomowienie

Moniu kochana jesteś że wszystkiego się dowiedziałaś dziękuję
ehhh właśnie od roku wszystkie szkoły podoficerskie są pozamykane , te oficerskie zostawili
To widzę, że nie lada wyzwanie mnie czeka... w sumie to nadziei już praktycznie nie mam. Ale na tą siłownie to od września chyba się zpiszę, i zacznę biegac A może jednak się uda ;p
Stary 2011-08-08, 17:11   #593
meeedzik
Zakorzenienie

Dzaga jaka Ty jesteś śliczna a jaka szczuplutka nóżki jak patyczki Możesz mi napisać ile masz w udzie?
Co do leginsów to ja też je bardzo lubię i często w nich chodzę Jedynie moja mama się denerwuje jak zakładam do nich krótkie bluzki ( a nie takie zakrywające tyłek ) bo wtedy uważa, że za chudo wyglądam
Monia mam nadzieję, że jakoś to wszystko się ułoży po Twojej myśli i będziesz szczęśliwa
A co do Never no to mam nadzieję, że ta wizyta jej pomoże i wyleczy się z tej paskudnej choroby
Aniaczyrek współczuję Ci kochana, że masz taką sytuację z teściami. Musisz być twarda i nie pozwolić teściowej na takie traktowanie, bo nie zasługujesz na to!
Stary 2011-08-08, 17:31   #594
aniaczyrek
Raczkowanie

Medzik dzięki kochana... no akurat teraz wszystko wybuchło kiedy wesele na dniach, ale cóż z nią żyć nie będę, a jak ma mi szkodzić to lepiej niech się 3ma z daleka dla wszystkich ... tylko jak Ci taki ktoś życie zatruwa to też się odechciewa wszystkiego

A ja się chwilę zdrzemnęłam i właśnie za oknem przeszła ulewa... eh lato tego roku daje pięknie w kość...

Stary 2011-08-08, 17:43   #595
dzaga1989
Zakorzenienie

Gosiu, mój temat pracy to "Rozważna i romantyczna Jane Austen jako polemika z ideałem country house (nie ma polskiego odpowiednika) - obraz country house w powieści i adaptacjach filmowych."
Co do legginsów, to też nie mam nic przeciwko jeśli nie prześwitują. Ale na Szafie dziewczyny są chyba zbyt wymagające. Czasem sobie coś wbiją do głowy, bo ktoś na którymś blogu tak nosi, a ktoś inny powiedział, że to fajnie, więc teraz każdy ma się tak ubierać. Przykład to platformy nude. Owszem, pasują naprawdę do wielu rzeczy, ale to nie powód, żeby pchać je do każdej stylizacji, a odrzucać czarne buty Nurtuje mnie pytanie, w czym chodziły te laski, gdy platformy nude nie były tak dostępne jak teraz.

Monia, cieszę się, że już troszkę lepiej u Ciebie. Wczoraj na pewno wszystko przeżywałaś o wiele silniej, bo tak na świeżo, i wcale Ci się nie dziwię. Zobaczysz, wszystko się jakoś ułoży
A legginsy (całkowicie kryjące) miałam na jednej z fotek, którą zamieściłam na Wizażowej Szafie. Założyłam do nich bluzkę, która zakrywała mi 3/4 tyłka i marynarkę, która była za tyłek. I zostałam zjechana za to, że "nie mam spodni" i że tak się nie chodzi. I już.

Kosaciec, kurde, dzięki. Ojjj nie wiem czemu w ogóle sobie tak wmówiłam że tamta laska jest taka za*******. No ale nakładłam sobie do łba, że też chciałabym tak fajnie wyglądać. I już, już idę do nich "w gości" niby odstawiona i pewna siebie, wchodzę i dupa. Bo i tak ona wygląda tysiąc razy fajniej... Znajomi mówią, że obwiesi się jak choinka i że to wcale nie tak fajnie, a ja i tak jej zazdroszczę.
No i nie chudnę. 1200kcal staram się jeść już od jakiegoś czasu, ale waga nie rusza do dołu. Jeszcze przed dołączeniem do tej grupy jadłam 1200kcal, czasami zdarzało się, że do 1300 przekroczyłam, ale nie więcej. Nie chcę chudnąć, ale dziwi mnie, że i tak nic się nie dzieje z wagą.
Właśnie weszłam w ten kalkulator i przy mało aktywnym (sama nie wiem czy taki jest, ćwiczę codziennie bardziej taki fitness, no a tak to trochę chodzę i siedzę, no ale tak już zaznaczyłam) wyszło mi 1704kcal

Justwoman, hej hej! Dobre postanowienia na dobry początek

Coctailrespberry, dziękuję

Madzia, dziękuję No ja właśnie za bluzkę na 3/4 tyłka dostałam ochrzan. Mi się wydaje, że sporo dziewczyn pisze tak trochę z zazdrości. Kiedyś sama strasznie zazdrościłam dziewczynom rurek skinny, ale przy swoich 65kg nie miałam odwagi ich założyć. Dopiero przy jakichś 55kg ośmieliłam się takie kupić a teraz śmigam w rurkach cały czas.
A w udzie, zaraz pod pupą, mam 46cm.

Dorisek, dziękuję. Dopiero teraz zauważyłam post Przepraszam

Ja już pół godziny po obiadku. Jeju, ryż z sosem słodko-kwaśnym i kiełbasą mogłabym jeść chyba codziennie. Jutro zjemy carbonarrę, a w środę zrobię leczo Na razie oglądam Sędzię AMW a później pójdę poćwiczyć

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2011-08-08 o 19:27
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:51   #596
__A__
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, Monika jak Ci się udało tak schudnąć ? ;o wszystko to wyniki tej diztey ? :P Ile czasu ja stosowalaś ?

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem
-No właśnie, żałujesz, że nic nie zrobiłeś?

__A__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:11   #597
agniesikk
Zakorzenienie

Hej

Monika, jestem w szoku, że sytuacja się tak potoczyła. Ale wiesz co? Cieszę się, że zdecydowałaś się od niego odejść, to nie jest facet dla Ciebie. Ślubował Ci miłość, a teraz próbuje Cię uderzyć i wyrzucić z domu Dzieci dziećmi, ojca będą widywać nadal, ale Twoje szczęście jest najważniejsze. Bo jak Ty będziesz cierpieć, to one też będą smutne i nerwowe, wszystko się na nich odbije, wasze kłótnie itp.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:17   #598
monika01011986
Zakorzenienie

No ja przed chwilą zjadłam miseczkę zupy ogórkowej pyszna mi wyszła!
Synek jeszcze śpi, a mąż z drugim synkiem pojechali gdzieś. Powiedział, że jedzie obejrzeć mieszkanie do wynajęcia bo musi przecież gdzieś mieszkać. Zapewne specjalnie tylko tak powiedział....

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez justwoman Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki, dołączam się do Was - przestawiam się na zdrowe żywienie i wracam do aerobiku i do ukochanego rowerka [w weekendy więcej sportu!].
Witamy

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-08, 18:30   #599
Dorisek16
Raczkowanie

Dzaga a w udzie w najgrubszym miejscu ile masz?
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:35   #600
meeedzik
Zakorzenienie

Dzaga jej ale masz malutko w udzie zazdroszczę Ci no ale nie można mieć wszystkiego
Aniaczyrek wiem, że nie jest Ci łatwo i to przed samym ślubem, no ale jak mówisz, nie będziesz z nią mieszkać i żyć Mam nadzieję, że babka w końcu wyluzuje i przestanie Ci uprzykrzać życie

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości