|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Byla to przezroczysta galareta w kulkach ![]() Wody mi przebili (u mnie najpierw sie zaczely skurczybyki...) i tez jak mi przebili to byl chlust jak z wiadra i bylo to cieplutkie bardzo Lau...Ja tez ciagle mysle jak to sie zacznie tym razem... Ponoc kazdy porod jest inny ![]() Takze my nie pierwodrodki a tez w blogiej nieswiadomosci zyjemy |
|
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Archi widze, że zaczynasz z zakupami
![]() Lau przeczytałam to co wkleiłaś i zaczynam się bać tego wszystkiego
|
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie bedzie tak jak u was dzien jak co dzien ![]() choc mam nadzieje ze mni mąż czyms zaskoczy ![]() ![]() gratki za zakupy synusiowe
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane widzę, że Małgoś nadal w dwupaku, co za ulga mam nadzieje, że coś przekręciłam/źle wyczytałam. No i moja sis widzę, że odpoczywa AgnesD wszytskiego najlepszego w II rocznicę ślubu A u mnie - znów nuda po imprezce. Tata nie przyjechał - trudno. Pogoda powiedzmy, że była ok. Jedzonko pyszne, goście zadowoleni, dostaliśmy piękne prezenty i życzenia Mała chyba uciskała mi na wątrobe, bo miałam problem z oddychaniem i strasznie mnie bolało, ale dzis już ok. Przede mną cały weekend do nadrobienia, lecę czytać co u Was
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia, o jak miło nie być w tym samej
Chociaż od wczoraj to ja bym tż jedynie kijem od miotły popieściła A dzisiaj to już nawet uważam, że to by było za przyjemne dla niego. |
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak nieśmiało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To widzę, że u Ciebie rocznica najlepiej wypadła A jak tam historie pewniej miłej pary?? Nie musiałaś korzystać z moich złośliwości?
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-08-08 o 11:47 |
||
|
|
|
#997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie mam skurczy, a to 33tc (albo 34tc) Nie wiem czy ma mnie to martwic... Do tej pory to chyba 3 razy mnie w pachwinie zakluło a tak nic... a. no i pare razy jak na miesiączke
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-08-08 o 11:59 |
|
|
|
|
#999 | |
|
KWC
|
Dzień dobry, drogie piłeczki
![]() Cytat:
![]() Idę coś zjeść w takim razie. |
|
|
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za życzonka rocznicowe
Ja od Tż niczego raczej się nie spodziewam, uzgodniliśmy sobie, że w prezencie podarujemy sobie monitor oddechu dla Igorka A co najlepsze dziś rano wstaliśmy i zapomnieliśmy , że mamy rocznicę i dopiero przez telefon życzonka sobie składaliśmy ale My to już 10 lat razem także wiecie
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1002 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zakupy śliczne ![]() ![]() ![]() Cytat:
dobrze, że nie mam na tyle siły, żeby robić to co sobie zaplanowałam![]() Cytat:
Cytat:
po prostu mi się nie chce, nie czuję się atrakcyjnie i w ogóle du*a![]() ![]() Cytat:
Nazwałabym je jedynie upierdliwymi Cytat:
a no szkoda kiecki i dobrego jedzonkageneralnie ma to być duża "kulka" innego niż normalnie śluzu Cytat:
Dobrze przeczytałaś, ale to na pewno nie był cały czop i na porodówkę mi nie spieszno ![]() Dobrze, ze imprezka całkiem udana |
|||||||
|
|
|
#1003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coraz częściej mam myśli, że się przeterminuję bo nic nie zapowiada jak narazie porodu![]()
|
|
#1004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno się przeciążyłaś przygotowaniami i Cię kręgosłup bolał. Dziś sobie poodpoczywaj i poleniuchujCytat:
oj kochana, co się stało?? mamy męża![]() Cytat:
![]() A ja mam rocznicę za 2 tygodnie w niedzielę
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny macie moze gdzies zapisane jakie cwiczenia robic zeby pomóc dziecku obrocic sie główka w dół
![]() jakos tak mnie cały czas martwi ze moja mała jeszcze sie nie obróciła... to dopiero 31 tydzien ale jakos cały czas o tym mysle i nie daje mi to spokoju
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Dziewczyny czy Wy w ciąży też macie baaaaaaaardzo głupie sny ?? dzisiaj śniło mi się, że straciłam rekę, obudziłam się z płaczem :/ AgnesD wszystkiego NAJ ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Jeżeli podczas badania USG dowiesz się, że dziecko ułożyło sie w pozycji miednicowej, możesz je delikatnie namówić do zmiany poprzez leżenie na plecach z biodrami uniesionymi wyżej, na kilku poduszkach albo klęczenie z głową i ramionami położonymi na podłodze, a biodrami uniesionymi wysoko. Dobrym sposobem według niektórych lekarzy jest też mycie podłogi na kolanach i namawianie w ten sposób dziecka w brzuchu, by wykonało fikołka z głową w dół. ![]() ale to mycie podłogi to ja nie wiem ...
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypinasz do góry plecy jak kotek ale w srugą stronę juz nie. |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
za wszytskie życzonka rocznicowe bardzo dziękuje ![]() ![]() Archi czyli dla tż należą się baty faceci to jednak paskudy A jak zegrek dla meża?? Podobał się?? Wyskoczyliście na ten obiadek? Szwagier i szwagierka - w szoku byłam!!! nie było przechwalania, bo słowem nie zapytałam o urlop a oni sami też nie zaczęli. Wogole byli jacyś obrażeni (jak sie potem okazało z teściem mieli poważną rozmowe), więc nie zepsuli imprezki danika jak Twój cukrowy dół?? Myślę, że nie powinnaś sie tak przejmować wynikami ciut ponad 120, skoro inne cukrowe mamy mają normę do 140. Ja już też tego nie analizuje az tak bardzo. indygo79 współczuję Dla mnie to trochę dziwna sprawa, bo z "przyjaciółką" mojego taty (jak i z nim samym) nie mamy dobrych kontatktów z mężem. Kobieta omotała tate i buntuje go przeciwko nam, a on głupi lata za nią i dzieci ma w doopie..... Ale u Was inna sytuacja, wiec i Ty pewnie to przeżywasz. 3maj się i wspieraj tatę. rabarbar83 ja mam skończony 34 tc i o ktg ani słowa, chodze do gina prywatnie malamutka zatem kochana spóźnione życzenia urodzinowe Ceratkę mam - tak jak pisały dziewczyny pampersy nie są nieprzemakalne MAGiALENA
|
|
|
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Stokrotko ja 1,5 miesiąca temu zdecydowałam, że przenoszę sie do rodziców. Bo tak, to w domu siedziałam samiuteńka w domu, wszyscy znajomi w pracy, tż w pracy (nawet czasem do 22-23) więc zapakowałam walizkę i psa i 350km do mamusi A tutaj jak na wczasach Obiadki ugotowane, z psem na spacery pełno chętnych, zawsze jakaś rodzinka się zjedzie i jakoś tak ogólnie lepiej. No i szpital podobno z dobrymi warunkami, więc obecnie my w rozłące. Ale od czego są tel, internet A tż jak może to i czasem przyjedzie ![]() A to jakieś konkretne powody, czy ogólnie ciążowy chwilowy nastrój? No tak - sukienka kupiona ![]() Spray ja nigdy nie byłam dobra w biegach, tym bardziej w maratonach ale chętnie zrzucę tyle kalorii
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
cotynato Kochana mogłabyś mi pokazać gdzieś na necie ten bujaczek o kórym myślałaś? ja jeszcze żadnego nie upatrzyłam ale skoro karuzelka ta sama nam się podoba to może mamy podobny gust
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
natka czyli u Ciebie już też blizutko....
Małgoś, stokrotka, natka DZIEWCZYNY NÓŻKI RAZEM!!!
|
|
|
|
#1012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
od dzisiaj zaczne cwiczyc moze cos pomoże pozycja kotka nie jest ciezka i meczaca ![]() ja juz cała wyprawke do spitala na poród naturalny kupiłam wiec niech mi nie robi niespodzianek ![]() bardziej boje sie cesarki niz normalnego porodu
|
|
|
#1013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba nasz forumowy detektyw Cotka ![]() Cotka będę Cię molestować dopóki mi nie powiesz, gdzie kupiłaś te bodziaki kibica Wczoraj dzwoniła moja przyjaciółka. Przywiezie mi karuzelę Fisher Price'a I w dodatku przerobioną z zasilaniem do gniazdka, bo podobno jest strasznie bateriożerna. I jak oni kupli, to baterie starczały na tydzień Dzięki dziewczynki za rady odnośnie walizki i ceratki
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja będę Cotkę molestować o bujaczek ![]() ale super z ta karuleza, ciekawe czy to ta sama na którą ja choruję - z serii Rainforest? |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko jeszcze się nie rozsypałam
![]() Gadałam dziś z dziewczyna która miała podobnie jak ja i prawie dotrzymała terminu, leżąc także wiecie, ja już się nie nastawiam na nic ![]() Kupiłam sobie pościel i jestem happy, ide na frutki bo oczywiście była kasza manna na drugie... ehhhh a ja tu głodna! Cycki mnie bolą strasznie, mleko cieknie
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje Kochana Ja też z tych powolnych...a raczej leniwych
|
|
#1017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki: ja Cię podziwiam ![]() wkrótce Dzidzia Ci wszystko wynagrodzi i już wiesz że będzie miała co jeść
|
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś nie mogę skojarzyć jak wyglądała na jej łóżeczku Ale skoro misie to na pewno nie rainforest ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny...
tż zrobił mi jeszcze większą niespodzianke i przyjechał dzisiaj rano... ii eh... przywitalismy się i jakoś tak nic specjalnego... po prostu zwyczajnie jakbyśmy widzieli się w dzień w dzień.. rozumiem ze cała noc jechał.. i ze nie spał.. i wogole.. ale eh.. noo nie wiem.. kiepsko to wszystko widze.. mam zamiar przeprowadzić z nim porządną rozmowe... ale jak później przyjedzie.. bo pojechał naprawiać samochód.. o ile dzisiaj przyjedzie bo mówił ze raczej nie.. ;( więc mozliwe ze dopiero jutro pogadamy. w tygodniu mamy tez jechać po ostatnie rzeczy dla maleństwa... ostatnie ale trochę tego jest.. może too mu da coś do myślenia tez jak zobaczy że już niedługo dzieciątko przyjedzie na świat.. eh.. no nic zobaczymy jak to się wszystko potoczy.. ehm. dzisiaj w nocy chyba miałam dwa porządne skurcze.. bo aż się przebudziłam z bólu.. i zwinełam... ;| trochę po sklepach pochodziła i też mnie pod brzuchem bolało.. chyba to nie są już zarty.. koniec zbliża się wielkimi krokami.. w środe wizyta iz obaczymy co mi Pani gin. powie.. wszystkim mamusią życzę miłego po połoudnia.. . eh i trzymajcie kciuki żebyśmy z tym Tż sobie jakoś to wsyzstko wyjaśnili ;( |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu miałam nadrabiania Ale udało się. melduję się na nowym wątku moze wrtej części będę się więcej udzielać.. Padam z nóg musze się położyć...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

mam nadzieje, że coś przekręciłam/źle wyczytałam. No i moja sis widzę, że odpoczywa 
Nie musiałaś korzystać z moich złośliwości? 

Coraz częściej mam myśli, że się przeterminuję bo nic nie zapowiada jak narazie porodu
oj kochana, co się stało?? mamy męża