|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Hej laski
U mnie nie najlepiej niestety. W czwartek miałam u gina robiony cukier, obciążenie 75, po godzinie mój wynik to 298 . Od razu dostałam skierowanie do poradni i tam następnego dnia znów miałam robioną krzywą cukrową. Pobieranie krwi na czczo, godzine po obciążeni i dwie godziny po obciążeniu. Mój organizm się zbuntował i zasłabłam między pobieraniami. Dobrze że TŻ był ze mną (przez te badania musiał wziąć wolne z pracy, bo ja nie mam prawka, a autobusy tu nie jeżdżą). Zadzwonili do mnie o 14.30, że wyniki złe i że muszę w poniedziałek z samego rana przyjechać, powiedziałam, że nie mam jak i będę musiała taxówką, to babeczka na to, że taxi nie, bo za drogo i żebym teraz przyjechała, jeśli mam jak. Czekali na mnie pomimo, że przychodnia do 15 otwarta. Specjalnie zostały dłużej w pracy, żeby mnie przyjąć. Wyniki mam tak złe, że od razu dostałam glukometr, recepty na insulinę itd. Ścisła dieta, 5 razy dziennie mierzę cukier i przed każdym większym posiłkiem robię sobie zastrzyk. Wszystko z zegarkiem w ręku. Załamałam się na początku, teraz już mi trochę lepiej ale bardzo boję się o dzidzię, czy mu nie zaszkodziły te słodkości, których jadłam całkiem sporo .na szczęście w piątek mam usg, mam nadzieję, że nic sie nie zmieniło od ostatniego usg i synek nadal jest w świetnej formie. Dzisiaj po południu mam znów wizytę w poradni dla cukrzyków, chcą skontrolować czy insulina mi pomaga ( pomaga) i czy nie trzeba mnie do szpitala położyć. Szczęście w nieszczęściu mamy, że tutaj wszystkie te igły, paski, peny, insulinę dostałam za free, bo to jakoby nie dla mnie tylko dla dziecka, bo moja cukrzyca najbardziej zagraża dziecku, a tutaj dzieci mają leki za darmo. za to wszystko co dostałam z poradni i z apteki zapłaciłabym około 250 euro w cenach regularnych.
|
|
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez sie zastanawiam jak sie miesci, poniewaz wcale nie mam duzego brzucha. Lekarka powiedziala, ze dosc nisko jak na ten tydzien lezy i dlatego brzuch w miare maly. Powiedzialam tez, ze jak chodze, to ciagnie mnie w dole brzucha. Jest to podyktowane wlasnie tym niskim polozeniem malej. Czy ma doklanie 37cm, to nie wiadomo. Lekarze mierza dlugosc kosci udowej i mnoza ja razy 7. W ten to sposob wychodzi prawdopodobna dlugosc dzidzi. |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio pytałam mojego gina, ile maluszek mierzy. Z medycznego punktu widzenia nie jest to istotne - ważna jest waga i długość kończyn - czy są symetryczne, ale ponoć wszystkie jego pacjentki się o to pytają
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena dobrze, ze szybko zareagowali i nie musialas na leki czekac do wizyty
bienioka mnie tez cisnie przy chodzeniu, nie jest to najprzyjemniejsze, ale taki urok mojego dziecka macice czuje juz 4 palce nad pepkiem, a lekarz jak pokazywal dzisiaj jak Filipek lezy, to tylek ma kolo pepka z lewej, chociaz tyle miejsca nad nim
|
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
Truscafka, ja tez jestem skorpionica!!!
i doskonale Cie rozumiem! moi rodzice mają wlasna dzialalność od kiedy pamiętam, ja jednak chciałam pierwsze doświadczenie zdobyć gdzie indziej, ale już mi wystarczy! najwiecej czlowiek uczy sie popełniajac błedy na własnym podworku
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wydrukowane wyniki z ostatniego USG i oznaczenie FL czyli dł. kości udowej to 50 mm (jest dosyć długa jak na mój tydz ciąży) czyli 5 cm x 7 = 35 cm w 26 tc. Chyba tez będzie gigant
|
|
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba ze przejadę się po Tesco i zobaczę Cytat:
Cytat:
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena przykro mi z powodu cukru... Ale dla Dzidzi robi sie wszystko
![]() A mi siara cieknie z cyckow Jade popoludniu ogladac wozki do Wołomina. Te Emjot. I jak mi sie nie spodobaja to musze szukac innych... |
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w 28 tygodniu, mam nadzieję, ze to nie jest za późno wykryte, co z dzidzią, dowiem się w piątek, miesiąc temu miałam usg 3d i było wszystko super, trzymam się myśli, że nic się nie zmieniło. Wolałabym, żeby mały nie ważył 5000g, ja w tej chwili ważę 47,5kg i na diecie to już pewnie za wiele nie przytyję. Trochę ciężko urodzić siłami natury takie wielkie dziecko, a cały czas mam nadzieję, że obejdzie się bez cc. |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi nic nie leci czy to znaczy, że nie będę mogła karmić piersią?Dziewczyny kombinezon jest potrzebny na początku? Madzia będzie dobrze Ja też cosik ostanio sporo słodkiego jem ![]() Moja mama wczoraj mi przygrzała, że cc to pryszcz (nie wiadomo czy nie będę musiała mieć). Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-08 o 13:02 |
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jej waga 1455 g Zobaczymy ile teraz będzie ważyć w 33 tyg ![]() Ważne że mała jest zdrowa i możesz wyjść do domu Dziewczyny wczoraj kupiłam na carboot coś takiego http://allegro.pl/ms-miseczka-z-lyze...749113586.html nowe w opakowaniu i się zastanawiam do czego to jest ![]() i smoczki tommee tippee 3-6 miesięcy i od 6-18 miesięcy zobaczymy jak się sprawdzą dla noworodka już mam
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-08 o 13:04 |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu tak Ci zazdroszcze, że zostaniesz mama we wrzesniu
ja chce miec juz ciaze za soba... za duzo nerwow. Moj maluch prawie wcale sie nie ruszal w sobote w dzien i w nocy to myslalam ze oszaleje... chodzilam i plakalam. Tz mowil, ze mam dac sie wyspac dziecku ![]() a dzis od rana bomarduje mnie kopniakami Elfie siara nie decyduje o karmieniu pozniejszym. Nie jest ponoc wyznacznikiem pojawienia sie mleka ![]() Musze odwiedzic Superpharm bo maja Lactovaginal za niecale 22zl!!! A ja co drugi dzien biore go. |
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Magdalenko nie smutkaj się, będzie dobrze, najważniejsze że juz jesteś pod kontrolą
Ja w tym tygodniu mykam na glukozę .Bienioka super ze już wychodzisz ze szpitala, nie ma to jak w domku i swoim łóżku Muffinko ja bym chyba zwiała stamtąd gdzie pieprz rosnie, co za dziwna baba, kompetentna ze hej, aż strach do niej iść następnym razem .U mnie dziś naleśniki z serem, zapraszam Joamic fajny przepis, i gratuluję drugiej rocznicy |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
goldika butelkuj i mroz
moze sie przyda ela nastepnym razem zwaze sie i zmierze w domu, powpisuje sama w karte i bedzie z glowy
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-08-08 o 13:16 |
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tajemnica, prowadzę SPA
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A że dzieci długo jedzą, to podgrzewać im często trzeba kilkakrotnie jeden posiłek, najprościej w mikrofali.
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oooo super sprawa sama bym się przejechała na kilka dni do SPA ale obecnie odpada, mam nadzieję, ze chociaż na urlopie sobie trochę odpocznę
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
SPA mi się marzy
![]() A to obecny domek Oliwci
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
ania21_21 - ja laktatora narazie nie kupuję bo nie wiem czy będzę mieć pokarm i ile tego będzie
![]() truscafka - moja doktor mówiła że po cytologii może być lekkie plamienie, ale ja go nie miałam.Mnie moja doktor robiła cytologię na samym początku ciąży. Myszeczka86 - piękny brzuszek rośnie ![]() Seona - ![]() basiula19 - jaka Ty szczuplutka jesteś, fajny brzusio ![]() joamic1 - ubranka słodkie tez oglądałam te skarpeteczki brzuszek cudny ![]() kkkasikkk - przesliczne mebelki ![]() witaminkaccc - ja zwracam uwagę na ruchy synka,ale nei notuję tego, w czwartek ide do lekarza to poromawiam na ten temat ![]() muffinka90 - też bym się zdenerwowała na Twoim miejscu,żeby ciśnienia nie umiała zmierzyć :/ ważne że z maluszkiem wszytsko dobrze mam nadzieję że moja doktor szybko się ogarnie po swoim porodzie tak jak obiecywała, albo że przynajmniej da kogoś tak dobrego i sympatycznego jak Ona na zastępswo. Magdalena512 - przykro mi z powodu cukrzycy. Nie martw się z maleństem na pewno wszystko w porządku ![]() Witam po weekendowej przerwie w chłodniejszy poniedziałek ![]() Wczoraj się nie odzywałam bo rano byłam na tagru,a popołudnie spędziłam u rodzinki na obiadku,pojadłam lasagne ![]() ![]() . Wieczorkiem byliśmy u znajomych na grillu i wrociłam do domku zmęczona -> kompanko i spać ![]() Dziś wstalam o 10 i jakoś nie mogłam się za nic zabrac ![]() Nadrobiłam co naskrobałyście przez weekend,sporo tego było ![]() A pochwalę się co kupiłąmw weekend dla maleństwa bodziaczka dostałam od mojej mamy, a śpiworek kupiliśmy używany za 40złotych-myślicie że opłacalo się go zakupić???
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
muffinka aha... czyli moja mała jeszcze słabo ruchliwa lub słabo wyczuwalna, bo na godzine to czuje ze 20 ruchów a czasem i wcale
![]() bienioka wooooooooow.... ale Ci zazdroszce... moja kruszynka jest maleńka jeszcze i super ze do domku wracasz truscafka super, gratuluje... mi się marzy działalność, która prowadze, gdyz jest to moja forma zatrudnienia, ale mysle o swoim.... Magdalena512 biedna... wspołczuje... trzymam kciuki by jak najlepiej sie wam to skonczylo, by nic nie szkodzilo i by szybko poszlo w las owieczka 40 zł to nie drogo... ja zakupiłam po 20 zł, bo akuracik sie trafil :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-08 o 15:10 |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
joa ale fajny i okragly
moj taki troche splaszczony z przodu porzyczylam aparat, a juz dawno nie robilam fotek, z miesiac chyba, mam nadzieje, ze szybko wroci, to tez sie pokaze![]() owieczko sliczne ciuszki moje dziecko wlasnie probuje wyjsc przez pepek ![]() lece prasowac i nastepne pranie wieszac, pa |
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
a oto moje dzisiejsze zdobycze dla małej
![]() smok, gruszka, szczotka do włosów z grzebyczkiem i grzechotką, 2 komplety naklejek, szczoteczka do zębów oraz 2 komplety haczyków ...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Pszczółki fajne i haczyki gdzie kupiłaś?
A to jeszcze raz My z wczoraj. Teraz się zorientowałam że za tydzień zaczynamy 7 miesiąc
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-08-08 o 15:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

U mnie nie najlepiej niestety. W czwartek miałam u gina robiony cukier, obciążenie 75, po godzinie mój wynik to 298
. Od razu dostałam skierowanie do poradni i tam następnego dnia znów miałam robioną krzywą cukrową. Pobieranie krwi na czczo, godzine po obciążeni i dwie godziny po obciążeniu. Mój organizm się zbuntował i zasłabłam między pobieraniami. Dobrze że TŻ był ze mną (przez te badania musiał wziąć wolne z pracy, bo ja nie mam prawka, a autobusy tu nie jeżdżą). Zadzwonili do mnie o 14.30, że wyniki złe i że muszę w poniedziałek z samego rana przyjechać, powiedziałam, że nie mam jak i będę musiała taxówką, to babeczka na to, że taxi nie, bo za drogo i żebym teraz przyjechała, jeśli mam jak. Czekali na mnie pomimo, że przychodnia do 15 otwarta. Specjalnie zostały dłużej w pracy, żeby mnie przyjąć. Wyniki mam tak złe, że od razu dostałam glukometr, recepty na insulinę itd. Ścisła dieta, 5 razy dziennie mierzę cukier i przed każdym większym posiłkiem robię sobie zastrzyk. Wszystko z zegarkiem w ręku. Załamałam się na początku, teraz już mi trochę lepiej ale bardzo boję się o dzidzię, czy mu nie zaszkodziły te słodkości, których jadłam całkiem sporo .na szczęście w piątek mam usg, mam nadzieję, że nic sie nie zmieniło od ostatniego usg i synek nadal jest w świetnej formie. Dzisiaj po południu mam znów wizytę w poradni dla cukrzyków, chcą skontrolować czy insulina mi pomaga ( pomaga) i czy nie trzeba mnie do szpitala położyć. Szczęście w nieszczęściu mamy, że tutaj wszystkie te igły, paski, peny, insulinę dostałam za free, bo to jakoby nie dla mnie tylko dla dziecka, bo moja cukrzyca najbardziej zagraża dziecku, a tutaj dzieci mają leki za darmo. za to wszystko co dostałam z poradni i z apteki zapłaciłabym około 250 euro w cenach regularnych.

To już nie taka kruszynka

TŻ ma nadzieje na chłopca i za kazdym razem wpatruje sie w ten monitor, przylepia sie dosłownie do niego tak, że lekarz nic nie może zobaczyć 

brzuszek cudny