Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-07, 20:19   #2821
teleskop86
Rozeznanie

Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Nooooo mi też się zdarzyło
Mi też ale to było dawno, jakoś w gimnazjum

teleskop86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 20:58   #2822
RastaGirl89
Rozeznanie

a ja się zastanawiam, jak można zapomnieć stanika - przecież to takie naturalne, automatyczne wręcz
RastaGirl89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 12:17   #2823
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RastaGirl89 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam, jak można zapomnieć stanika - przecież to takie naturalne, automatyczne wręcz
Chodziłam sobie po domu bez, bo lubię aż tu nagle się okazało że trzeba pędzić do szkoły no i popędziłam w połowie drogi się skapnęłam i wracałam
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 13:09   #2824
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Gdy kupujecie coś na Allegro, bardzo uważnie czytajcie opisy aukcji i regulaminy sprzedawców. Szczególnie punkty dotyczące zapłaty za przesyłkę przy kupowaniu kilku przedmiotów.
Ja w ten sposób dałam się trochę nabić w butelkę. No cóż, mam nauczkę na przyszłość
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:35   #2825
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaspałam i w pośpiechu ubrałam tylko bluzkę, na szczęście przy drzwiach zorientowałam się, że coś mi tak luźno
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:54   #2826
mln
Rozeznanie

Z dzisiaj: nie przychodź za wcześnie do dentysty, bo zaczniesz denerwować się już w poczekalni słysząc odgłosy wiercenia, nawet jak idziesz tylko na kontrolę.
mln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 17:22   #2827
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
ee tam, ja do kosciola nie nalozylam....zajelam sie makijazem i ogolnym lookiem...

ale mialam marynarkę

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 18:25   #2828
tirami
Raczkowanie

* Nigdy nie jedz pół litra lodów na raz! Prawie eksplodował mi pęcherz (a w dodatku toalety były w tym czasie sprzątane)
Czas zacząć zdrowy styl życia.

Zapuszczam włochale od lipca 2010
33cm - 3.08.2011
cel 60cm
Ograniczam siedzenie przy komputerze

START9h-8h-7h-6h-5h-4h->META2-3h
tirami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:16   #2829
kocim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tirami Pokaż wiadomość
* Nigdy nie jedz pół litra lodów na raz! Prawie eksplodował mi pęcherz (a w dodatku toalety były w tym czasie sprzątane)
Masz pojemny żołądek

Nie odkładaj kupowania pamiątek i wysyłania pocztówek na ostatni dzień wyjazdu bo możesz nie zdążyć albo o czymś zapomnieć. A potem będziesz żałować, że można było coś jeszcze kupić albo wysłać...

Jeśli chcesz kupić pamiątkę i masz duży wybór, to najpierw przejdź się po kilku sklepach i stoiskach bo możesz sporo zaoszczędzić. Nie musisz się bać, że ktoś sprzątnie Ci coś sprzed nosa bo takie sklepy z pamiątkami są szybko i dobrze zaopatrywane.
kocim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:18   #2830
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

nie jedz i nie oglądaj strony wiocha.pl jednocześnie

Stary 2011-08-10, 18:11   #2831
mln
Rozeznanie

Jak czujesz, że zaraz kichniesz to wyjmij z ust gumę, albo szybko połknij to co jesz, naprawdę nie uda Ci się tego zatrzymać, a miny ludzi na widok gumy lecącej na kilka metrów - bezcenne.
mln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 22:54   #2832
voice_of_silence
Zakorzenienie

Jak gotujecie coś na kuchence gazowej to zwróćcie uwagę czy jakiś plastikowy talerz czy miska nie stoją zbyt blisko palnika.

Gotowałam dziś wodę na herbatę. Maszeruję przez przedpokój i czuję swąd spalenizny. Ale co? Ale gdzie? Chodzę i wącham. TŻ grzebał przy kompie, myślałam, że może mi spalił zasilacz, ale nie. Potem sobie myślę - frytki ktoś spalił, ale też nie. Chodzę i chodzę, wącham i wącham, zawołałam TŻ - orzekł, że gaz. Ale w końcu daliśmy sobie spokój bo źródła nie mogliśmy dociec a zapach złagodniał.

Przychodzi mama o 22 z roboty i pokazuje mi do połowy stopiony plastikowy talerz pytając jak to się stało.
Eureka.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 22:54   #2833
RastaGirl89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Chodziłam sobie po domu bez, bo lubię aż tu nagle się okazało że trzeba pędzić do szkoły no i popędziłam w połowie drogi się skapnęłam i wracałam
Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Zaspałam i w pośpiechu ubrałam tylko bluzkę, na szczęście przy drzwiach zorientowałam się, że coś mi tak luźno
Ach, rozumiem W sumie ja też chodzę 'po domu' bez, wygodniej Ale na szczęście nie zdarzyło mi się tak wyjść, choć często mam ochotę

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
nie jedz i nie oglądaj strony wiocha.pl jednocześnie
oo, wyobrażam sobie jak można się obrzydzić

Cytat:
Napisane przez mln Pokaż wiadomość
Jak czujesz, że zaraz kichniesz to wyjmij z ust gumę, albo szybko połknij to co jesz, naprawdę nie uda Ci się tego zatrzymać, a miny ludzi na widok gumy lecącej na kilka metrów - bezcenne.
Stary 2011-08-10, 23:49   #2834
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Ach, rozumiem W sumie ja też chodzę 'po domu' bez, wygodniej Ale na szczęście nie zdarzyło mi się tak wyjść, choć często mam ochotę

Ostrzegam, u mnie chodzenie po domu bez stanika przez długi czas (przychodziłam ze szkoły, zdejmowałam stanik i tak do wieczora bez) czyli ok. roku skończyło się tym, że piersi zaczęły wędrować w dół Na szczęście w porę się zorientowałam, kupiłam porządny stanik i już jest ok Teraz najchętniej bym stanika w ogóle nie zdejmowała, jest jak druga skóra
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:53   #2835
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Ostrzegam, u mnie chodzenie po domu bez stanika przez długi czas (przychodziłam ze szkoły, zdejmowałam stanik i tak do wieczora bez) czyli ok. roku skończyło się tym, że piersi zaczęły wędrować w dół Na szczęście w porę się zorientowałam, kupiłam porządny stanik i już jest ok Teraz najchętniej bym stanika w ogóle nie zdejmowała, jest jak druga skóra
Mi nie ma co wędrować w dół a jak są gorące dni to każdy stanik mi przeszkadza, czuję się jak w zbroi
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:39   #2836
RastaGirl89
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że jestem ' uświadomiona ', bo swego czasu czytałam lobby/balkonetkę/stanikomanię itd. ale stanik z obwodem 65 mogę co najwyżej zamówić przez internet, bo nie mam do nich dostępu stacjonarnie A biustonosz jednak trzeba przymierzyć, kiedyś spróbowałam i zamówiłam Tango, ale powędrował na all
Kurczę, to chyba nie będę zdejmować jak przyjdę do domu, bo moje piersi i tak mają wystarczająco przerąbane W ciągu ostatniego pół roku skakanie 75 F - 75 C - i znów 75 D na pewno nie wpływa na nie dobrze
Stary 2011-08-11, 13:16   #2837
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się, że jestem ' uświadomiona ', bo swego czasu czytałam lobby/balkonetkę/stanikomanię itd. ale stanik z obwodem 65 mogę co najwyżej zamówić przez internet, bo nie mam do nich dostępu stacjonarnie A biustonosz jednak trzeba przymierzyć, kiedyś spróbowałam i zamówiłam Tango, ale powędrował na all
Kurczę, to chyba nie będę zdejmować jak przyjdę do domu, bo moje piersi i tak mają wystarczająco przerąbane W ciągu ostatniego pół roku skakanie 75 F - 75 C - i znów 75 D na pewno nie wpływa na nie dobrze
Mnie niestety nie stać na częste kupowanie staników, na razie mam dwa dobrze dobrane (65E) i zbieram kasę na kolejny. Na szczęście mam w mojej miejscowości sklep z bielizną, gdzie sprzedawcą jest facet wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy ledwo weszłam i powiedziałam, że szukam stanika, to on już niósł mój rozmiar Żeby było w temacie: na allegro zamawiaj stanik, jak jesteś pewna że będzie pasował albo masz możliwość odesłania. Wydałam 50 zł za stanik, który leży w szafie, bo odstaje miseczka muszę go wystawić na allegro...
Stary 2011-08-11, 13:35   #2838
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Jak gotujecie coś na kuchence gazowej to zwróćcie uwagę czy jakiś plastikowy talerz czy miska nie stoją zbyt blisko palnika.

Gotowałam dziś wodę na herbatę. Maszeruję przez przedpokój i czuję swąd spalenizny. Ale co? Ale gdzie? Chodzę i wącham. TŻ grzebał przy kompie, myślałam, że może mi spalił zasilacz, ale nie. Potem sobie myślę - frytki ktoś spalił, ale też nie. Chodzę i chodzę, wącham i wącham, zawołałam TŻ - orzekł, że gaz. Ale w końcu daliśmy sobie spokój bo źródła nie mogliśmy dociec a zapach złagodniał.

Przychodzi mama o 22 z roboty i pokazuje mi do połowy stopiony plastikowy talerz pytając jak to się stało.
Eureka.
A jeżeli gotujesz coś w małym garnuszku i przytrzymujesz go sobie ścierką żeby nie kręcił się podczas mieszania to dopilnuj żeby płomień nie sięgnął ścierki
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:58   #2839
RastaGirl89
Rozeznanie

Cytat:
Mnie niestety nie stać na częste kupowanie staników, na razie mam dwa dobrze dobrane (65E) i zbieram kasę na kolejny. Na szczęście mam w mojej miejscowości sklep z bielizną, gdzie sprzedawcą jest facet wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy ledwo weszłam i powiedziałam, że szukam stanika, to on już niósł mój rozmiar Żeby było w temacie: na allegro zamawiaj stanik, jak jesteś pewna że będzie pasował albo masz możliwość odesłania. Wydałam 50 zł za stanik, który leży w szafie, bo odstaje miseczka muszę go wystawić na allegro...
Haha, też bym się zdziwiła
Ostatnio mnie kusiła arabellka na all bez przymierzania oczywiście Ale zdrowy rozsądek wziął górę
Żeby nie było off-topu - Wizażanko, nie zamawiaj na allegro biustonoszy bez przymierzenia - rzadko kiedy pasują
Stary 2011-08-11, 14:27   #2840
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

jesli jakis kosmetyk strasznie sie osypuje, to nie pozbywaj się pylków odwracając go do góry nogami

przed chwilą moj rozswietlacz sleeka wyladował w formie kupki w zlewozmywaku

Stary 2011-08-11, 14:32   #2841
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Haha, też bym się zdziwiła
Ostatnio mnie kusiła arabellka na all bez przymierzania oczywiście Ale zdrowy rozsądek wziął górę
Żeby nie było off-topu - Wizażanko, nie zamawiaj na allegro biustonoszy bez przymierzenia - rzadko kiedy pasują
Chociaż moja mama powiedziała, że woli chodzić w źle dobranym staniku niż żeby ją jakiś facet obmacywał Mi to jakoś nie przeszkadza, przecież widzi mnie w staniku - na plaży też chodzę w stroju.
Na szczęście mama powoli się przekonuje i teraz jak idzie kupić stanik to muszę jej doradzać, patrzeć czy gdzieś nie odstaje itp. Zawsze to jakiś postęp
Stary 2011-08-11, 15:02   #2842
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Co zrobiła?
Tasowała bony kilka razy, zmieniała je, dokładała i tak mnie zamotała, że dała mi 260zł, mówiąc jednocześnie, że to 360 i jakimś cudem tak też wprowadziłam to do systemu
Stary 2011-08-11, 15:31   #2843
szprotka_
Zakorzenienie

wizażanko, pilnuj kolejki. dzisiaj mi się dziewczę na tzw. na trzeciego do kolejki wepchnęła, bo się kobieta przede mną zlitowała nad nią, że jej prom ucieknie i ona stała za jakimś panem (tylko, że jej nikt nie widział żeby tam stała). także pilnuj ogonka, to i problemów nie będzie.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:22   #2844
Ivi 1988
Zakorzenienie

Klam ile zarabialas w poprzedniej pracy

Szybko wyjmuj ubrania z pralki, bo ladny zapach po Arielu zniknie, gdy beda sie one kisic cala noc w bebnie

Nie pij czekolady na miesice, jesli nie "umiesz" (poplamiona bluzka i nawet spodnie!!)

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:31   #2845
virtual_luv
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Klam ile zarabialas w poprzedniej pracy

Szybko wyjmuj ubrania z pralki, bo ladny zapach po Arielu zniknie, gdy beda sie one kisic cala noc w bebnie

I nigdy nie wrzucaj nowego ciucha do pranie z innymi rzeczami poki nie sprawdzisz czy dane ubranie nie farbuje
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:37   #2846
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virtual_luv Pokaż wiadomość
I nigdy nie wrzucaj nowego ciucha do pranie z innymi rzeczami poki nie sprawdzisz czy dane ubranie nie farbuje
Oraz -zanim lekko wrzucisz czysciutka biala bluzeczke do szuszarki ,sprawdz laskawie, czy Twoj TZ nie wrzucil tam poprzednio 2 brudnych sciereczek czekajacych na pranie

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 00:09   #2847
201607111632
Konto usunięte

Nigdy przenigdy nie wrzucaj luzem staników do pralki, tym bardziej, jeśli są one lekko zniszczone i mają wystające np druciki. Bęben rozerwany i pralka do naprawy.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 17:43   #2848
kocim
Rozeznanie

Ostatnio usłyszałam od pani w sklepie z bielizną, że obwodów 65 i 70 nie można dostać w normalnym sklepie, więc najlepiej kupować 75. Przecież też można nosić Bo tylko ktoś wybredny bierze mniejsze... Poczułam się jak jakaś wredna klientka. Usłyszałam też, że lepiej nosić push-up bo ładniej piersi wyglądają i im większy, tym lepiej. Rozumiem małą poduszeczkę, która podnosi i usztywnia, ale nie gąbkę, która gniecie i rozpłaszcza...
Dlatego rada: lepiej pochodzić trochę po sklepach i nie ufać do końca sprzedawcom. Są takie miejsca, gdzie wystarczy wejść, a pani za ladą zna rozmiar niemal od razu i nie trzeba słuchać, że idealny rozmiar to 75B bo się najlepiej sprzedaje
kocim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:02   #2849
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kocim Pokaż wiadomość
Ostatnio usłyszałam od pani w sklepie z bielizną, że obwodów 65 i 70 nie można dostać w normalnym sklepie, więc najlepiej kupować 75. Przecież też można nosić Bo tylko ktoś wybredny bierze mniejsze... Poczułam się jak jakaś wredna klientka. Usłyszałam też, że lepiej nosić push-up bo ładniej piersi wyglądają i im większy, tym lepiej. Rozumiem małą poduszeczkę, która podnosi i usztywnia, ale nie gąbkę, która gniecie i rozpłaszcza...
Dlatego rada: lepiej pochodzić trochę po sklepach i nie ufać do końca sprzedawcom. Są takie miejsca, gdzie wystarczy wejść, a pani za ladą zna rozmiar niemal od razu i nie trzeba słuchać, że idealny rozmiar to 75B bo się najlepiej sprzedaje
Na mnie baba nawrzeszczała w sklepie Że nie mogę nosić obwodu 65. I też mi chciała 75B wcisnąć.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:20   #2850
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
A jeżeli gotujesz coś w małym garnuszku i przytrzymujesz go sobie ścierką żeby nie kręcił się podczas mieszania to dopilnuj żeby płomień nie sięgnął ścierki
Dokładnie! Dzięki mnie w jednej z ściereczek widnieje piękna dziura wielkości pięści

Jeżeli masz zamiar/musisz oszczędzać, pod żadnym pozorem nie wchodź na Allegro. Ja to zrobiłam i teraz gryzę się w środku
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości