![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co o tym sądzicie?
Cytat:
Mam kumpele, okola 30 letnia dziewczyne, zamezna, ktora jako dziecko, z rodzicami zostala zaatakowana u siebie w domu, panowie szukali kasy, fizycznie nikogo bardzo nie uszkodzili, ale to pozostawilo na niej wielki slad. Psychiatra, terapia przez wiele lat, nerwica. Nikomu tego nie zycze. A ten pajac, ktory to zrobil, posiedzial przez rok i wyszedl. Teraz pewnie tez gada, ze wiezienie go zmienilo i szuka prawdziwej milosci. Ja drugich szans nie daje. Szanuje bardziej ofiary niz katow.
![]() |
![]() |
#32 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że ta idea "dawania drugiej szansy" daj wielu ludziom furtkę do gry na emocjach, ktoś, kto świadomie zrobił źle, może manipulować wrażliwą osoba mówiąc jej "Nie dasz mi drugiej szansy? Przecież każdy na nią zasługuję, jesteś złą, samolubną, niewyrozumiałą osobą, wstydź się". Według mnie bardzo mało osób zasługuje na drugą szansę. Ja mogę dać drugą szansę koleżance, która np. mnie olała i nie przyszła na spotkanie, a nie komuś, o kim wiem, że był przestępcą, a miałabym z nim spędzić resztę życia. Poza tym życie z człowiekiem z kryminalną przeszłością jest po prostu trudne. Takim ludziom prace znaleźć trudniej, nie każdy ma ochotę zatrudniać kryminalistę, a w tych czasach i tak o pracę trudno. Mając w perspektywie swoją przyszłość i tworzenie ogniska domowego z tym mężczyzną szukam jednak kogoś, o kim wiem, że ma większe predyspozycje do wspólnego utrzymania naszej wspólnej rodziny, a nie ze strachem, że wszystko może spaść na moje barki. I tak, prace może stracić nawet najlepszy fachowiec, jednak ja wolę po prostu minimalizować ryzyko. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Ja sama nie mówię, że zdecydowałabym się na życie z "kryminalistą". To nie jest takie łatwe. WSZYSTKO zależy od człowieka.
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
chcesz zupełnie kogo innego, niż ten chłopak, więc nie widzę sensu, byś cokolwiek z nim zaczynała
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
A ja powiem tak : może to i podłe z mojej strony ale nie związałabym się z facetem ,który był w więzieniu.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A mnie bardzo ciekawi za co koleś siedział w więzieniu , bo nie wyczytałam i co to za złe rzeczy? Chyba też nie zaryzykowałabym związku kimś , kto zrobił coś złego na tyle, zeby pójść za to do więzienia (celowo nie używam określenia kryminalista, bo znam przypadek mężczyzny, który przesiedział kilka lat za to, że bronił swojej matki i przekroczył granice obrony koniecznej, dla mnie, według mojego systemu wartości ten człowiek kryminalistą nie jest i jak najbardziej byłabym skłonna związać się z kimś takim). Przestępca, a przestępca to nieraz wbrew pozorom różnica. Chociaż, skoro piszesz, ze dowiedziałaś się jakiś innych rzeczy, to pewnie ma coś za uszami.
Co do Twoich poszukiwań odpowiedniego chłopaka Autorko, bez przesady, mnóstwo jest wartościowych , ułożonych facetów, z którymi warto się związać . Poszukiwania wśród studentów też mogą być bardzo owocne, ale tutaj ostrożnie, bo łatwo można trafić na typ wiecznego imprezowicza z sieczką w głowie, niestety ![]() Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-08-08 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 | |
.
|
Cytat:
![]() ja bym sie nie pakowala w zwiazek z kryminalista. fajni, wolni, rozwiajacy sie faceci sa jeszcze na tym swiecie, wiec nie musisz obnizac wymagac odnosnie przyszlego partnera zyciowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Być może, praca zweryfikuje moje poglądy. Wszystko przede mną. Ja po prostu wyrażam swoją opinię.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Nie no, dziewczyny,może zakochana jest idealistką, ale kurcze, takich ludzi też nam trzeba. Jak niby ten system resocjalizacji ma się zmienić, jeśli nie będziemy mieć ludzi naprawdę wierzących w swoją "misję", że tak to ujmę? Na pewno po rozpoczęciu studiów, a zwłaszcza już po rozpoczęciu pracy w zawodzie jej poglądy się zweryfikują, ale mam nadzieję, że nie zrezygnuje ze swoich zamiarów i postara się coś zrobć dla tych ludzi.
![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys przyszła do nas do zakładu dziewczyna na praktyki- z podobnym podejściem. Ufna w stosunku do chłopaków niesamowicie. Zasady znała- ale uznała, ze przecież oni są tacy sympatyczni i podała jednemu swój adres. Gdy wyszedł z zakładu na przepustkę miała poważny problem- bo koleś zaczął jej grozić i ją nachodzić. Dlatego jestem mocno uczulona na taką postawę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
,
![]() Edytowane przez Ania666000 Czas edycji: 2013-07-13 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) Nie uważam się za nadmiernie ufną osobę, aczkolwiek posiadam dużą wiarę w ludzi. Może kiedyś się na tym zawiodę, nie wiem. 3) Rozumiem Cię. Jesteś bardziej, dużo bardziej doświadczoną osobą w tej dziedzinie. Nie wiem jak wygląda (mogę się tylko domyślać) praca z trudną młodzieżą lub osobami w więzieniach. Nie miałam jeszcze możliwości praktyk. Wszystko przede mną.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Nie pije, nie bije i nawet miły. Ja bym brała, ale na szczęście mam swojego już...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety- to bardzo mała część. Sama zobaczysz. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
W takim razie, jeżeli tych ludzi jest tak mało, to po co istnieje coś takiego jak resocjalizacja?
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem jest w metodach, jakie są uzywane w polskim więziennictwie; lepsze metody dawałyby lepsze efekty.... ale nie o tym temat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
No tak. Trochę zeszłyśmy z tematu.
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już mam tego dosyć. Naprawdę. Ciągle pisze masowo na wszystkich wątkach odpowiadajac tylko na 1 post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Ja jej nie namawiam do tego, żeby ryzykowała. Tylko pisałam tak ogólnie.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
- skoro to kradzież, pobicia itp. to dałabym sobie spokój tym bardziej. Pól światu tego kwiatu, potrzebny ci jakiś facet po więzieniu??? na kij? Żeby jak mu się coś nie spodoba, wlał ci? okradł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Marszałkini II RP
|
Akurat dla mnie to, że koleś siedział w wiezięniu nie jest problemem, bo mój kuzyn siedział i jak wyszedł z więzienia zmienił się diametralnie. I tu jest właśnie sedno sprawy: nie chodzi o to, żeby dać komuś drugą szansę, ale o to, żeby taka osoba na nią zasłużyła, aby swoim postępowaniem chciała zmazać haniebną przeszłość. Cytując Szekspira: "Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędów". Ale właśnie wiele dziewczyn daje się szantażować drugą szansą, a to właśnie koleś powinien być "szantażowany", jak się nie zmienisz to nic z tego.
Temat więzienia zbytnio wysunął się na pierwszy plan więc wracając... Młoda dziewczyna, która nawet nie szuka, a już zgadza się, żeby był, już nie ważne jaki, ale żeby był. To jest niewłaściwe, a nie jego pobyt w zakładzie penitencjarnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli naprawdę masz wątpliwości co do niego- nie ma co się w to pakować. powiedz mu prosto z mostu, że nie szukasz znajomości na dłużej bo nie masz na to czasu i kropka. a i na siłę też miłości nie szukaj, nie bierz pierwszego który się nawinie bo prędzej czy później wyjdzie ci to bokiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.