|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
no niestety nie rozmawiałam nawet nie wiem jak zacząć...
czuję się tak dziwnie... naprawdę się do siebie oddaliliśmy.. nie wiem czy coś wskuram czym kolwiek.. to wszystko jest takie trudneee.. ;( |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Lulek, łerarju?
Chciałam pisać że może pojechała na IP zbadać co to za skurczybyczki, ale widzę że była godzinkę temu. Może się na nas obraziłą
|
|
|
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kuleczki
![]() Mam pytanko, na początku ciąży byłam przeziębiona i nie pamiętam co stosowałam... proszę doradźcie mi co mogę zażywać??? na katar i ból gardła -widziałam, że temat dość "na topie" bo Wasze maluszki i Wy chorowałyście - mnie też jakieś paskudztwo łapie NIE PRZEŁKNĘ czosnku |
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
raczej na dłużej.. przynajmneij on chce na dłużej.. wnioskując z jego gadania.. ;(
dla mnie to nie jest nic satysfakcjonującego.. ale co mam zrobić... ? powiedzieć albo ja albo zagranica. ? to powie mi z eon w polce za marne grosze nie będzie pracował i że musi na nas zarobić... więc nawet nie wiem czy jest sens z nim rozmawiać... nie chce mi się nicc ;( dobija mnie too .. mam dość (
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - płukanie gardła wodą z solą i syrop chyba penatan??
|
|
|
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak zerknęłam kilka stron wstecz, to niektóre z nas zaczęły zaciskać nóżki
|
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj oczywiście zamiast coś pisać to raz po raz strz puscił... później długo, długo, długo... w ogóle się nie odzywał. Trochę na skype gadaliśmy ale przekaz był kiepski i wydaje mi się że wypity był a jak takie coś widzę to mi się nóż w kieszeni otwiera no i w ogóle jakieś głupoty klepał... -czy dzwoniłam sobie na busa, żeby do Polski jechać? Boziuuu... on ma jakieś dziury w mózgu czy co??? to chyba on jedzie do Polski? coś tam jeszcze jakby gadał, że razem pojedziemy... że szkoda, że na hotel nie mogę przyjść - że co???!!! To ja już oczywiście się rozłączyłam i mu napisałam, że ma z głową i że rozmawiał ze mną a nie ze swoją kochanką... nie wiem o co - o kogo mu chodziło...Jutro ma urodziny... nie odezwę się... myślę napisać mu, że życzę mu szybkiego przeszczepu mózgu ale lepiej w ogóle cały tydzień się nie odezwę chociaż to goowno daje
|
|
|
|
|
#1059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie też się zastanawiam gdzie jest sis... Co do narzuty to bladego pojęcia nie mam Cytat:
Kasia- i jeszcze syrop PRENALEN |
|||
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o tantum verde myślałam no i wody morskiej do nocha zastosuję (zrobię inhalację) Dzięki dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Kurczę moja mała jakoś bardzo mało się rusza
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
No przecież to widać w profilu
Ok idę się pozbierać i do szpitala. Nie piszcie za dużo ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Zjedz coś słodkiego poleż i zaraz się naprawi |
|
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
no własnie Kasiu.. zeby to nieodzywanie coś dawałoooo... ;(
zawsze jak mój Tż wyjeżdżał.. był kochany.. i wogole jak wracał tez nawet neibyło źle.. ale teraz jakoś tak od miesiąca... się wszystko po✂✂✂✂✂✂✂liłoooo ![]() nasze ssmsy przestał przypominać smsy dwoje kochajaćych się ludzi.. to były tylko takie wymuszone smsy.. na odczepnego.. ![]() a teaz jak przyjechał.. eh.. zamiast pokazać ze się stęsknił.. to też tak dziwnie.. ![]() a pytam się w artach czy mi się za babami nie oglądał tam.. to on że oglądał jak każdy facet naprawdę ja już nie mam siły.. jak się rozejdziemy to może dopiero otworzy oczy.. choć już w to też wątpie.. najchętniejbym to wszystko ✂✂✂ła i huj...
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi fajny ten stanik, więc też sobie zalicytowałam
|
|
#1067 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie widzę że pojawiam się i znikam tutaj Parę dni mnie nie było i tyyyyle się nazbierało rocznic i chyba urodzin, wszystkiego najlepszego kochane mamuśki My w sobotę "obchodziliśmy" 6 rocznicę ślubu przy słoikach, rano wycieczka na giełdę a potem kompociki z wiśni, śliwek, jakieś leczo... jednym słowem impreza po pachy, chabazia nie było była kawa i lody tylko.Za to wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę na zamek w Malborku, obeszliśmy cały kto był wie ile to łażenia ale żeby nie było za wesoło na początku wycieczki aparat fotograficzny zrobił pierdut więc nie mamy ani jednej fotki no bo oczywiście komórki pozdychały po drodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() : dziekuje-kwiatek:Cytat:
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
jesteśmy razem ponad dwa lata..
i to chyba pierwszy nasz kryzys... zawsze się układało.. zawsze było ok.. teraz naprawdę mam dość.. jedyne co nas łączy to chyba to dziecko.. ja chcę żeby było dobrze :[ |
|
|
|
#1070 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jejku jak mi się dziś nic nie chce
![]() Cytat:
Cytat:
W większości jakieś kompletnie bez sensu![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja odp. - może Pan mi powie - napisze, co cały dzień robił? i jak zwykle dostałam wspaniałą odpowiedź - a spałem i siedziałem a Ty? To mu odp - a spałam i siedziałam. I nic się do niego nie odzywam. Jakiś głupi się zrobił... marzy mu się żebym włosy zapuściła... dziwne... widziały gały co brały i nigdy nie miałam długich włosów. Bardzo mi się łamią, już tyle nie wypadają ale b. łamią, więc dziś je obcięłam i kupiłam w aptece szampon i odżywkę VAXa czy jak to tam KOJARZY KTÓRAŚ? MOŻNA W CIĄŻY TO STOSOWAĆ? BO NIE SPYTAŁAM W APTECE
|
|
|
|
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli wypięła się na wszystko i śpi i ani myśli współpracować z otoczeniem ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:
|
||
|
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(nie aż takie duże na szczęście...)
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
justii19, kasiuleczkakuleczka Nie wiem co Wam napisać... Współczuję takich "jazd", ale radzić coś bez sensu,nie znając Was i Waszych tż. A może to też kwestia hormonków ciążowych, po sobie też widzę, że na wiele rzeczy ostrzej reaguję niż kiedyś i bardziej się czepiam... Trzymajcie się kochane i pamiętajcie że zawsze macie się gdzie wygadać |
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i w nocy często się budziłam i kazałam jej się ruszać a ona uparciuszek raz mnie smyrnęła. około 4rano trochę pobrykała. Położę się troszkę i znów będę ją dręczyć i męczyć.A dziś poszłam do lek. rodzinnego, bo mój tatko był, więc przy okazji ja się zabrałam - tak dawno nie byłam u lek... nawet w kartotece jeszcze moje stare nazwisko i adres był no i poprosiłam panią doktor czy mi receptę na paski wypisze i skierowanie na badania, bo wciąż wszystko prywatnie robić muszę i bez problemu mi wszystko wystawiła
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
my.. tak naprawdę znamy się już dość długo.. byliśmy kiedyś ze sobą..
i zostawiłam goo.. bardzo chciał zebym wróciła.. i po półtora roku jakoś do siebie wróciliśmy.. i to naprwwdę były wspaniałe 2 lata.. ale teraz jakbyśmy się rozeszli.. śmiem wątpić by chciał to naprawiać czasami myśle że to jedyne rozwiązanie... zostawić go.. pzestać wiecznie się dołować tym że jest źle.. nie tak wyobrażam sobie mój związek... życie... tylko szkoda mi maleństwa które nosze... mam doła .. mega doła.. nie wiem co robić.. nie wime czy jeszcze jest co ratować.. nie wiem już nic...
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale takie rozłąki też wiele w związkach zmieniają... my już jeden taki kryzys przeszliśmy - daliśmy radę i zdecydowaliśmy się na drugie dzieciątko, pozostaje zatem wierzyć, że i teraz jakoś z czasem dojdziemy do porozumienia... Przez pierwsze 3-4tyg rozłąki jest w miarę ok. później już człowiek tęskni, złości się o wiele rzeczy, wiele spraw pozostawia nie wyjaśnionych i tak we mnie złość narasta... Jak przyjedzie będzie ok (tak myślę, bo zawsze tak było...) ale jak narazie jestem taka zła (od długiego czasu) że nie chcę go widzieć... Cytat:
![]() No ja ostatnio po 30ruchów w ciągu pół godz naliczałam, na necie naczytałam się że powinno się codziennie liczyć ruchy i gdyby ich ilość zmalała, należy niezwłocznie zgłosić się do gin. lub na IP ale to też chyba przesada... (?) po kilka godz ale nie aż 10 zdarza mi się dzisiaj jej nie czuć albo lekko mnie raz smyrnie, no i w sumie to trochę się nalatałam, no ale teraz siedzę przecież to czemu mnie nie atakuje?
|
||
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() obiadłam się obiadem jak niewiem.. a teraz zmykam do lekarza po zwolnienie... 3 majcie kciuki,by się udało mu mnie wepchnąć gdzieś i zbadać...albo uspokoić albo dobić ![]() w każdym razie wieczorem zajrzę jak wróce miłego popołudnia!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

NIE PRZEŁKNĘ czosnku 
(

jeszcze żadna laseczka nie urodziła

wczoraj oczywiście zamiast coś pisać to raz po raz strz puscił... później długo, długo, długo... w ogóle się nie odzywał. Trochę na skype gadaliśmy ale przekaz był kiepski i wydaje mi się że wypity był a jak takie coś widzę to mi się nóż w kieszeni otwiera
Boziuuu... on ma jakieś dziury w mózgu czy co??? to chyba on jedzie do Polski? coś tam jeszcze jakby gadał, że razem pojedziemy... że szkoda, że na hotel nie mogę przyjść - że co???!!! To ja już oczywiście się rozłączyłam i mu napisałam, że ma z głową i że rozmawiał ze mną a nie ze swoją kochanką... nie wiem o co - o kogo mu chodziło...

była kawa i lody tylko.
kto był wie ile to łażenia
I tak jestem w końcówce terminu wątku, ale mimo wszystko Wam tu już dzieci w kanały wchodzą, czopy odchodzą, a walizki spakowane. A ja 29 tydzień zaczęłam...
remont stoi a ja mieszkam na kartonach ciągle
Czekać do końca ciąży z zamawianiem tych do karmienia, czy brać rozmiar większe, czy jak?