|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
albo jak już jest to nierozkładanai ostatnio przypadkiem zwróciłam uwagę na świetny stolik, rozkładany, prosty, ciemny brąz, zadnych zdobień, szkieł, taki klocek jakby, regulowany na wysokości i wielkości właśnie tylko, że to było na targu u mnie :/ kosztował 500 albo 600 ale był super. więc może rozejrzyj się w takich miejscach albo spróbuj na zamówienie Ja nie liczyłam nigdy ruchów dopiero bym się wkręcać zaczęła. Mój Młody też nie zawsze się rusza jak siedze. Ale co do ruchów to mam pytanie do Was, w środę okazało się że Bartuśprzygotowany jest jużdo startu główkąw dół, to jest 34 tydzień. czy on może wrócić spowrotem dupką w dół albo ułożyć sie poprzecznie bo takie wrażenie mam od wczoraj, że tylko po bokach go czuję, tak jakby położył się w poprzek. Gin mówił że na 99,9 % nie zmieni już pozycji ale przed poprzedniąteż miał nie zmieniać z miednicowego na główkowe a jednak fiknął... namieszałam ? ogólnie to nie jest bardzo ruchliwym dzieckiem... chłolera wie... :?
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-08 o 16:41 Powód: cos mi sie przypomniało :) |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- najchętniej męża o to że bałagan robi, że w zabawie piszczy...-nie potrzebnie moje nastroje jemu się udzielają - na nim odbijają ) smutna nie jestem, zła i jakaś taka zniechęcona owszem... planuję się nie odzywać do męża... zobaczymy jak on będzie się zachowywał i od niego zależy jaka będę na urlopie... czy mi złość przejdzie, czy urządzę mu "najprzyjemniejszy" urlop w życiu...
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czemu nie atakuję? a może też zmęczona jest albo teraz robi sobie coś innego. Ja wiem że się martwisz ja też się bałam ale spokojnie, jak się rusza co jakiś czas to raczej jest ok.
|
|
#1084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
później kilka kopniaczków i panika właśnie mi cycki skopała W środę miałam jechać do Poznania do poradni diabetologicznej ale przełożyłam na późniejszy termin, żeby z mężulem i synkiem pojechać (mężul jeszcze nic nie wie...) zrobimy sobie rodzinną wycieczkę później zarejestrują mnie na połowę września i już tam nie pojadę
|
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobra zmykam zrobić obiadek bo mężuś zaraz wróci z pracy miłego popołudnia laseczki Kasiuleczka a mąż kiedy teraz przyjeżdża?
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
irmith zatem spóźnione, ale najlepsze życzenia rocznicowe
6 rocznica to jest coś |
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się ciesze, że nie muszę liczyć, bo kiedyś jak miałam dwa dni kiedy sama to sobie narzuciłam to chodziłam po ścianach.
Czasami dziecko ma takie dni leniucha, że nie ma co dramatyzować. Już nawet kilka ruchów to już wystarczająco dużo. A z tego co wiem poprawne jest już 10 liczonych od rana do wieczora w porze aktywności. Jak dziecko jakoś smyra, da leciutki znak, kopniaczek czy coś to nie powinno się martwić. Gorzej jak tak samo jest następnego dnia i następnego... to wtedy faktycznie można się przejsć na IP albo do ginka swojego. |
|
|
|
#1089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Dzisiaj weszłam na wagę wciąż ważę tyle samo co przed ciążą 2kg przytyłam, w pierwszym tyg. cukrzycy schudłam te 2kg i nie tyję... położna z gin mówią, że jeszcze z 5kg przytyję albo i nie
|
||
|
|
|
#1090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
No to zjadłam mleczna kanapkę
|
|
#1091 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
W foteliku samochodowym tym który kupujemy na początek to do ilu dziecko przejeździ? Realnie, nei wg producenta? Zna się ktos?
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-08-08 o 17:06 |
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie to też różnie. Czasami cichutko siedzi, czasami się rozbryka. A już w środę zobaczę na usg co u niego ![]() Swoją drogą jutro kończę 35 tygodni, czyli jeszcze 2 tygodnie i mogę rodzić hi hi. |
|
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
Witam! poczytuje sobie Was od samego początku ciąży i postanowiłam się w końcu zalogowac. Jestem teraz w 33tygodniu i 5 dniu ciąży. Mam termin na 22 września i bedzie dziewczynka. Co do imienia, to ciagle nie mozemy sie zdecydowac, ale chyba bedzie joanna.
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobno realnie tak do 10 miesiąca ale czy to prawda. W zasadzie dobre pytanie, mamusie które już mają dzieciaczka jak to u was było??
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bobly
jestem dziewczyny, jestem, podczytuje was ale stwierdzilam ze napisze na forum jak sie ogolnie uspokoje i wylajtuje co by wam nie marudzic za duzo sis i agus ja tez... a poza tym skurcze i tak nie mijaja i nadal sa, dzisiaj nawet mialam jeszcze inny od wszystkich jakie miewalam, kolejna noc nieprzespana, jakies ciezkie te noce sa ostatnio, chyba przez to duszne powietrze czy cus
|
|
#1097 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wam dziewczyny proponuję nie robić żadnych wyrzutów ani szantaży. Takie rzeczy nie działają. Jakby mnie facet zaszantażował lub robił wyrzuty (wg mnie niesłuszne), bo bym się okoniem postawila :diabel: Ja to zawsze w takich sytuacjach jestem cudowna, kochająca itd. A potem jakoś przy okazji pytam delikatnie czy nie można by było czegoś tam zmienić, bo mi tak źle i tyle przykrości. Łezka jakaś mi się w oku zakręci, a jemu mnie szkoda i bardziej się przejmuje niż gdybym mu głowę o to suszyła. Ale wiecie - każdy facet potrzebuje innego podejścia. Jedno jest pewne, ciągłe pretensje dotyczące tego samego tylko zniechęcają facetów. Cytat:
I potwierdzam - z konserwacją ostrożnie. Mi też się bąbel zrobił, a że myślałam, że to wosk (nie wiem skąd, bo świeczek nie palę) i zdrapałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez malamutka Czas edycji: 2011-08-08 o 17:22 |
||||||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Kasiakuleczka moje dziecie dzis tez jakies leniwe chyba przez pogode ![]() no i takei moje odkrywcze spostrzezenie: w zaleznosci gdzie i jak dziecko lezy to raz czuje je intensywniej raz mneij, ostatnio wam pisałam ze ułożył sie w takim miejscu i naciska mi cos ze boli , od wczoraj rana wiem ze sie przesunoł bo nic mi dosłownie nic nei doskwiera, ale tez kopniaki i w ogóle czuje jakos go delikatniej, nawet musiałam pare razy popukac zeby sie odezwał, no i pare razy gdyby nie łapa na brzuchu nei wiedziałabym ze sie rusza, wiec pozycja dzieciaczka tez chyba duzo robi ![]() Archi, Agus najlepszego z okazji rocznic i kolejnych szcześliwych lat razem Antiopa strzeliłas mi teraz tym znieczuleniem w knurowie i teraz mam mentlik w głowei gdzie rodzic, najpierw było Pyskowice , teraz juz byłąm na 100 % zdecydowana na zabrze no a teraz te znieczulenie powiem ci bardzo bardzo mnei kusi.... ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
mozesz na gg w razie czego |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-08 o 17:32 Powód: nie wodać moich odp, wciąż sięuczę :) |
|
|
|
|
#1101 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam, pisze już z domku po przejechaniu połowy Polski. podróż zniosłam okej, a teraz leżę objedzona pierogami truskawkami.
aha w lidlu od 18go sierpnia promocje dla maluszków Cytat:
tak, na 18go i to dwa kolejne usg mi tak pokazaly, ciekawe co "powie" środowe.... ![]() przy 4 tez tak będzie ![]() Cytat:
:confus ed:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No ewidentnie odczuwanie ruchów zależy jak te nasze się ułożą - ja właśnie święcie przekonana byłam, że mój w ogóle nie ma czkawek, a poczułam przypadkiem dopiero jak położyłam rękę na brzuchu w konkretnym miejscu Aż się zaczęłam zastanawiać czy taka gruboskórna się zrobiłam, ze nie czuję "brzuchem" ![]() malamutka- link do aukcji ze stanikiem wklejałam jakoś parę postów po zdjęciu ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Kiź-miź???????? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
co do tych pierwszych fotelików , nosidełek to moja córcia jeżdziła w nim pol roku mimo ze jest napisane do 15kilo albo wiecej |
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nie byla moja inicjatywa![]() Cytat:
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia widze Cie
co tam u Ciebie? chodzisz dalej do tej naszej pani doktor? możesz sie poruszac czy musisz lezec cały czas? |
|
|
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
Archi dzięki, ale Wy chyba macie większe piersi ode mnie i muszę poszukać gdzieś innego rozmiaru
Buuuuuu
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde no i Tobie to akurat nie wiem czy gratulować czy lać, wszystko zależy od tego jak się czujesz????????????????
![]() Ale widze, że klimat naszych rocznic Wam się udzielił Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

albo jak już jest to nierozkładana
ogólnie to nie jest bardzo ruchliwym dzieckiem... chłolera wie... :?

- najchętniej męża

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a poza tym skurcze i tak nie mijaja i nadal sa, dzisiaj nawet mialam jeszcze inny od wszystkich jakie miewalam, kolejna noc nieprzespana, jakies ciezkie te noce sa ostatnio, chyba przez to duszne powietrze czy cus
Ja wam dziewczyny proponuję nie robić żadnych wyrzutów ani szantaży. Takie rzeczy nie działają. Jakby mnie facet zaszantażował lub robił wyrzuty (wg mnie niesłuszne), bo bym się okoniem postawila :diabel: 

:confus ed: