|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
No tak.
Dobrze chociaż ,że Ty sobie ze wszystkim radzisz i na każdą sytuację masz rozwiązanie, bo z tego co piszesz to własnie tak wygląda ananke. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Napisać , napiszę , ale wracać do pracy nie chce. |
|
|
|
|
#1592 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Ja ci wczesniej nic nie pisałam, nie radziłam, bo szlag mnie trafiał, jak dziewczyny się produkowały, doradzały ci, a ty w kółko swoje, że nie wiesz, że nie masz siły i nic sobie z tych rad nie robiłaś. I widzę, że dalej tak jest. Z twojej strony słyszę tylko żal i utyskiwanie, a nie robisz nic konkretnego, nie mierzysz się aktywnie z problemem. Chciałbyś żeby ktoś do ciebie przyszedł, napisał to odwołanie za ciebie, wysłał czy zaniósł i załatwił wszystko za ciebie. Taka jakaś niezaradna jesteś. A komu ma zależeć najbardziej jak nie tobie??? Dojrzyj bo już nie ma odwrotu. I nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak na twoją osobę, po prostu się we mnie nazbierało (bo przecież znam twoją historię od poczatku). |
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() co do ostatniej wypowiedzi Anankee - popieram w 100% dzisiaj przysżły moje spodnie zamowione na all wrzucilam do prania. wygladaja jak nowe za 25 zł +przesyłka warto było ![]() a ja się dzisiaj wnerwiłam- laska z ktorą siedzę w pokoju poszła sobie kolejny raz na zwolnienie.... no to ja tez mam wszytsko w d... i jak 18.08 idę na wizytę to tez proszę o zwolnienie bo juz mam dość zasuwać na 2 etaty.... |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
uff ale aktywny dzien był. Wzielismy sie z rana za porzadki, bo chcielismy wystawic na sprzedaz mebloscianke, a tam bajzel niesamowity. Ale usprzatane zdjecia zrobione, teraz zeby udalo sie sprzedac ![]() ja pomyłam okna , narazie tylko w salonie bo zaczelo padac tz zrobił na obiad nalesniki z nutellą i bananami oproznilismy tez pawlacz, ktory byl zawalony wszystkim i niczym ![]() wyprałam ciuszki dla Lenki, juz sie uzbierały 4 pralki, a to dopiero poczatek ![]() I teraz laba ![]() na kolacje idziemy na kebaba bo mam straszną ochote na rollo ![]() Aaa i zamówilismy ławę ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- zosia kazdy panem swego losu i jesli nie masz sił, to trudno, zostaniesz z niczy:bezradny:. My za Ciebie nie napiszemy odwołania.Podejrzewam ze rowniez straciłaś status osoby bezrobotnej i byc moze nawet nie masz ubezpieczenia. jednak szkoda mi ciebie bo parokrotnie juz pisałas ze nie masz sił- zarowno w sprawie stazu jak i tz, a niestety wieksze zmartwienia przed Tobą/nami i czas najwyższy wziac sie w garsc. Ze swojej strony proponuje sprobowac z odwołaniem, wkoncu nie masz nic do stracenia
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Hania to pracowity i smakowity dzień mieliscie
|
|
|
|
#1596 | |||||||
|
Zadomowienie
|
wróciłam
meleństwo nasze ma już10cm i ma brzuszek jak piłka jak to zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć i się smiałam z niej bo na55% będziemy mięli córeczkę![]() mówiłam jej o ruchach powiedziała mi że w pierwszej ciąży to raczej niemożliwe pod koniec 17tyg i siła mojej podświadomości. jestem szczupłą osobą myślałam że może dlatego tak wcześnie poza tym wy ciągle piszecie o ruchach więc może za bardzo chciałam i wzięłam gazy albo jelita za kopniaki za 3 tyg mam się spodziewaćCytat:
![]() klas ki:Cytat:
Cytat:
my też zrezygnowaliśmy z Krymu na rzecz polskiego morza jedziemy w ten piątek ale mamy 150zł za pokój/dobe bez jedzenia co prawda ale to się na miejscu zorientujemy czy można wykupić śniadania chociaż...strasznie u was drogo...mam nadzieję że u nas będą knajpy z rybami świeżymi ![]() Cytat:
i trzymam kciukiCytat:
Cytat:
![]() co do nfz zalezy jak trafisz u nas jest super na każdej wizycie ez wyjąztku mam usg i dostaję zdjęcia później. nawet jak byłam tydzień po usg 3d(genetycznym gdzie indziej robionym)z wynikami do niej przyszłam to wtedy tez sprawdzała chyba u mnie jest jakaś wyjątkowa ginka![]() Cytat:
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Renata to gratuluję córci
![]() Bebi własnie zapomnialam napisac-slicznie wygladalas,..... Monika bedzie wszystko dobrze.... ja dzisiaj biore ostatni antybiotyk.... |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh no i zapomniałam
![]() Bebi Bebi slicznie wyglądaliscie, widac ze szcześliwi ![]() klaurencja gratuluje sisiola renata kolejna dziewuszka jakie typy imion?
|
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje kochane udanych wizyt
![]() ja tez jestem po ale zla na maxa wrrrrrr nie cierpie tej angielski słuzby zdrowia :/ Wszystko jest oki polazali mi nozki gołwke roczki zoładek kregosoup ipt itd ale nawet nie bylo lekarza z ktorym mogła bym porozmawiac czemu mnie ten brzuch tak boli :/ porazka
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
my jeszcze w sumie nie mamy jakiś pewnych typów tak sobie rzucamy swobodnie imiona
na dzień dzisiejszy chłopak byłby Radek lub Jan a dziewczynka Liliana Liwia Laura lub Gaja lub Pola zawsze dziewczęce imiona mi się podobały a męskie średnio dlatego tak dużo
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
my wcale nie mam pomysłu na imię
tzn nie mozmy sie dogadac z TZ
|
|
|
|
#1602 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie nie, ja jestem z Torunia, tu też luxmed jest ![]() Cytat:
![]() Wiesz co, z tymi kopniakami to chyba zależy od kobiety ja jestem bardzo szczupłą, wysoką osobą, brzuszka jeszcze nie mam, a od 14 tc czułam tylko takie 'kopnięcia' raz na jakiś czas, oraz jak kichnęłam to było miłe i dziwne zarazem ale cudne, nie powiem... że tak długo dawał o sobie znać... a dziś czuję tylko kopnięcia ale nie jestem w stanie przyuważyć, bo jeden kop i koniec pewnie wieczorkiem zacznie szaleć Na suwaczkach piszą, że od 14 tc kopią dzieciaki ale jest mało wyczuwalne, więc coś w tym musi chyba być
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek ma nowy av
![]() własnie napchałam się brzoskwiń i jabłek
|
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny SOS! Czy też macie takie dziwne bóle brzucha tzn. czuje jakby coś mnie kuło z lewej strony i od niedzieli pojawia się to uczucie dość często. Nie jest to ból intensywny ale troszkę mnie niepokoi... W sobotę byłam u gina i było wszystko ok ale wtedy nic mnie nie kuło. W środę idę do niej po L4 (to tak zamiast urlopu, by przyoszczędzić
) to może coś zaradzi i mnie uspokoi...
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, że wszystkie wizyty udane.
Kasia, może zadzwoń i zapytaj. mnie też od kilku dni kłuje, głównie z lewej strony, też nie wiem co to jest, zapytam lekarza, ale wizytę mam dopiero 22.08. Najgorzej jak leżę i muszę się przekręcić albo wstać. Aha zapomniałam wam napisać, pisałyśmy kiedyś o poduszkach do spania, w czwartek będą w lidlu takie, ja się chyba skuszę http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_20679.htm i tu jest link do darmowych próbek johnson'a https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() czytałam, że to albo od macicy rozciągającej się albo może być torbiel jeśli po jednej stronie -> mnie też kuje lewej. Jak byłaś u lekarza i nic nie widział na jajniku to znaczy chyba że macica ja wczoraj schizowłam że coś nie tak z tego powodu
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
BebiBebi byłaś piękną panną młodą. Fajnie, że wszystko się udało. Gratulacje.
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
tylko? tak jest napisane żeby zaznaczyć do 3 próbek to ja zaznaczyłam trzy (poza lotionem chyba) zobaczymy
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się dowiem w środę co to jest konkretnie to dam znać. A tymczasem muszę zacząć myśleć o czymś innym bo zwariuję....
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
ja tez mam dziewczyny takie bóle ale jak czytam wasze posty to stwierdzam że to norma
poza tym jak zwykle miałam 100pytań na kartce a tego akurat na kartce nie było więc nie zapytałam...
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Cześć. Czy tylko ja jestem taka panikara?!!! Poleciałam jak głupia dziś do ginekologa po opinie co do brania antybiotyku DUOMOX. Uspokoił mnie
Jest Bezpieczny. Mój maż twierdzi, że mi odbija - ale ja tak bardzo boje się o tego dzidziusia.Opuchlizna zeszła!!! Hurrraaaa |
|
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tydzień temu też to znalazłam w necie i wysłałam też zaznaczyłam 3 tak jak było podane i teraz czekam czy przyślą
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

uff ale aktywny dzien był. Wzielismy sie z rana za porzadki, bo chcielismy wystawic na sprzedaz mebloscianke, a tam bajzel niesamowity. Ale usprzatane zdjecia zrobione, teraz
zeby udalo sie sprzedac
tz zrobił na obiad nalesniki z nutellą i bananami
oproznilismy tez pawlacz, ktory byl zawalony wszystkim i niczym 

klas ki:

ja jestem bardzo szczupłą, wysoką osobą, brzuszka jeszcze nie mam, a od 14 tc czułam tylko takie 'kopnięcia' raz na jakiś czas, oraz jak kichnęłam
to było miłe i dziwne zarazem
ale cudne, nie powiem... że tak długo dawał o sobie znać...