|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
Nic nie zrobilam;p jakos szybciej jadla kazda butle(bo w samochodzie;p) wiec byly mniejsze przrwy miedzy karmieniami;p i tyle;p ale to raz na ruski rok sie zdarza;p zazwyczaj wcisnac 5 porcji po 150ml to truuuudne zadanie, aniby powinna jest 180ml;p jeszcze wypila 100ml wody ![]() tesciowa mowila zeby jej dac zimna... taka z lodowki.. hehe chyba ja pogrzalo;p tz jej mowi ze nie, a ona co sekunde'' no ale daj jej troche;p'' My dajemy wode w temp. pokojowej(powietrza;p) czyli okolo 25C
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie kapania bez stojaka-komoda kąpielowa to dla nas jeden z najprzydatniejszych sprzętów, jakie kupiliśmy. Cytat:
tajka- nie przejmuj sie tymi porcjami, ja dopiero co Nadie przestawiłam na 150-tki a i tak często koty maja wyżerkę.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-08-08 o 22:25 |
||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis ta 8 miesieczna dziewczynka zjadla troche frytki(miazszu) i loda wodnego... co kraj to obyczaj;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-08 o 22:29 |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczka super, że wszystko ok
![]() Kurde a ja młodą od miesiąca kąpię w wanience wstawionej do wanny nie powiem co na to mój kręgosłup ![]() ale dziś miałam nawet plecy przez nią ochlapane tak wywija nogami.Powinnam z nią na basen pójść to miałaby frajdę
|
|
|
|
#2315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
i jest takie
![]() Cytat:
no dziękuję za przepis pyyycha nawet Buce o dziwo smakowało... Cytat:
Cytat:
ty to masz teraz z tą szaloną rodzinką... ta dziewucha to jakaś nienormalna a teściowa też niezła hehe ![]() Cytat:
dobra lecę bo buka chce siadać...nalega
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślę, czy Marsupi nie sprzedać, bo wogóle go nie używam
![]() Strasznie się napaliłam na ten zakup i jakoś nie mam gdzie go używać. Chyba poczekam do wyjazdu nad morze i sprzedam. Zmykam spać, położę się wcześniej. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
a tu już na 180 czas się przerzucać ![]() narazie 1-2 razy dziennie wypiję 180ml
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo robimy z kapiela;p Cytat:
To super, z ejuz zaczyna 180ml ja jakos nie widze... jak zje 150ml to sie nie dopomina... zreszta czesto zasypia po skonczeniu 150
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lecę spać ![]() do jutra |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce wcale tak gorąco nie jest, w stolicy temperatura przewaznie nie przekracza 20 stopni, wiec na nosidełko akurat.
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Co do temperatury to pisalam u mnie;p ale tak czy siak mysle, ze dla Izy bylo troszke pozno, poza tym z tego co wiem daleko od miasta mieszka wiec gdzie to uzyc...
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojego folderu troszkę ppsów do pośmiania
![]() Na końcu zdjęcia zwierzątek - dużo kotów ![]() http://www.4shared.com/document/oC5P...h_kobiet1.html http://www.4shared.com/document/kujP-IYK/dlaczego.html http://www.4shared.com/document/2DY5fTMg/klocki.html http://www.4shared.com/document/RSfmmwBy/mezczyzni.html http://www.4shared.com/document/DaxR...ATEK_2007.html http://www.4shared.com/document/NjTS...em_dzieci.html http://www.4shared.com/document/OI7v...a_kobitek.html http://www.4shared.com/document/DroPeGs2/Zwierzaki.html |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? 23o kurde musz epogadac z Tztem hehe
|
|
#2323 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak byłam w odwiedzinach u swoich rodziców to dużo czasu spędzałam u kuzynki, która ma trójkę dzieci, zwykle jeszcze jej rodzice i teściowie, a dodatkowo moja siostrzenica. Po dwóch dniach nie wiedziałam co się dzieje Cytat:
![]() Cytat:
wanienka ze stojakiem dobra rzecz, my korzystamy praktycznie od początku i nie wyobrażam już sobie inaczej, dzięki temu kręgosłup trochę oszczędzam ![]() uciekam spać my jutro rano do lekarza i trzecia dawka szczepienia ![]() nie lubię tych szczepień, niby fizycznie nic się Lusi nie dzieje tzn. ani gorączki ani spuchniętej nóżki itp. ale zwykle w ciągu trzech dni po szczepieniu wieczorem jest rozdzierający płacz ![]() ehh...oby tym razem było lepiej dobranoc |
|||
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa dni bym nie dala rady;p 6 h to byl wyczyn
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
wierzę, że to był wyczyn
pewnie trudniejszy niż wspinaczka
Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-08-09 o 00:30 |
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tyle miałam, jak za mąż wychodziłam
![]() Alleluja, Leoś przespał całą noc, pierwszy raz od wielu tygodni!!! A teraz kryć się, teściowa nadjeżdża
|
|
|
|
#2327 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() coś ostatnio na nic czasu nie mam. nie wiem co się dzieje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOT bylismy dziś na kontroli bioderek i wszystko ok - więcej nie musimy isć u nas skok nadal trwa-niestety juz trace nadzieje ze kiedykolwiek sie skonczy ... mielismy teraz 2 dni odwiedzin rodzinki wiec czasu na nic nie mialam . kupilismy z tz dzis wanienke ze stojakiem -bo nas kregoslupy bola od schylania sie i trzymania malego w kąpieli dlatego teraz będzie ułatwienie w koncu kupilismy na all bo bylismy w browarze w smyku ale niestety tam mieli tylko 1 rodzaj stojakow do max 8kg i malej wanienki a nasza dzidzia na dniach do 8 kg dobije dzisiaj byla siostra tz i stwierdzila ze strasznie ciezki sie zrobil i jak ja daje rade i dziś na bioderkach widziałam małego chłopczyka miał 4 tyg urodzil sie majac 2700 i taki melnki byl tak patrzalam na niego i sie zastanawialam ze Kacper chyba nigdy taki maly nie byl [/QUOTE]super że z bioderkami wszystko dobrze ![]() my kąpiemy w kuchni bo w łazience byśmy się nie zmieścili we 3. ustawiamy wanienkę na stołkach i kąpiemy. pomijam stan naszych kręgosłupów. no jak ponad 4kg na starcie miał to pewnie. jejku zazdroszczę takiej wagi bo u nas na początku była walka o każde 50gram do przodu. do tej pory się martwię jak kilka dni pod rząd jest niewielki przyrost wagi lub spadek. Cytat:
Mateusz coś ostatnio mniej je. niby na wadze przybiera ładnie ale 200ml mniej dziennie wychodzi. i nie ma możliwości żeby wypił więcej jak 170 i to raz dziennie, bo z reguły po 120-135 pije. a już był taki okres że jadł po 200. nie wiem co się dzieje.a dziś zrobiłam poranne mleko to nawet nie tknął i poszło do wylania. wczoraj wieczorem też ledwo co wypił 70. kurczę nie wiem co się dzieje ![]() Cytat:
ja dziś kolejny dzień latania po urzędach. wykończyć się można |
||||||||
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
No i super teściówa przyjeżdża godzinę wcześniej jak mąż akurat nie może być w domu.....no szlag by to trafił. Wiedziałam, że nie może być tak pięknie....
|
|
|
|
#2329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy!
wczoraj juz nie mialam czasu na forum bo miałam mnóstwo roboty w domu i po zupce poszla taka kuuupa, że musiałam uprac hustawkę ![]() aaaa i lodówka mi sie rozmrażała i pół kuchni miałam w wodzie znam taki przypadek ![]() Cytat:
u mnie również maleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Castia;28627128]fajna, porządnie ciepła ![]() moze i na wrzesien za ciepła ale jak będą sztormy i oropny wiatr to byłaby w sam raz, tylko pod nią bodziak nic więcej. nie wiem, ale nie podoba mi sie to.nie mam siły zajmowac się Malwinką QUOTE] ojjjjjj bidulko, co Ci jest??? może faktycznie ciśnienie . Buziaki, żeby sie polepszyło dziewczyny, czy plamy po jabłuszkach ciężko doprać? wczoraj rozmawiałam ze szwagierką i mówiła, że tych plam nie da sie doprać?? prawda to?? lece nadrabiać dalej |
||||
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
moje dziecko obudziło się o 7:40 zjadło i wcale nie miało zamiaru spać, więc siedzimy sobie, ale straszna maruda niewyspana jest ![]() tity współczuje |
|
|
|
#2331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ego, moja wstała popatrzyła na mnie, przekręciła sie i śpi dalej ![]() iza, super leginsy kupiłas! ja ostatnio zauważyłam, że teściowa w ogóle nie może sobie poradzic z mała. zostawilismy ją na 30 minut w sobote i wydzwaniała zebysmy szybko wracali bo nie daje rady we wrzesniu mamy 2 wesela i tesciowa miała podczas jednego siedziec z mała - nie wiem jak to będzie
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-08-09 o 08:50 |
|||
|
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to musicie czesciej zostawiac tesciowej Lenke niech sie uczy |
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Jej tłumacze, że mała jest śpiąca to żeby wyszła z Nią na dwór to w wózku usnie, to ta ma swoją racje, bo albo wg niej za zimno, albo za ciepło i nie można iść na dwór i próbuje w domu z ją uspić, a Lena jak juz się wkurzy to nie ma zmiłuj.jak jest śpiąca i nie może zasnąć to jest mega krzyk!
|
|
|
|
|
#2334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z moja weekend spedzilam, bo TZ byl w delegacji ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() zgłaszamy się z kawką ![]() same bo tz miał miec urlop ale spędza go w pracy ![]() Cytat:
![]() ze za późno to niekoniecznie, bo w końcu nawet i większe dzieci się nosi, ale to chyba nie moja bajka ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
jak mu się rozdarła to biegiem na podwórek z nią leciał
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Cytat:
My mieliśmy/mamy jechać na zjazd rodzinny od strony Tż, teściowa organizuje ![]() Ale jestem tak na niego wściekła (a jeszcze dziś rano dołożył do pieca), że się wkurzę i nie pojadę ![]() To ma być niby ostatni weekend sierpnia. |
|
|
|
|
#2337 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak to zwykle przed pójściem do lekarza, wczoraj oczko było bardzo ładne dostaliśmy krople floxal i mamy dużo masować, jeśli po 10 dniach nie bedzie poprawy to dostaniemy jeszcze jeden lek a potem to już sondowanie niestety, czyli to czego się najbardziej obawiam ale poza tym mały ma bardzo dobry wzrok i wg lekarki tak bardzo wszystko obserwuje i rozgląda się jak dużo starsze dziecko.Cytat:
![]() Ego, prunelle świetne avatarki ![]() Cytat:
współczuje takiego zbiegowiska ja tam lubię ciszę i spokój i chyba bym sie wśród tylu ludzi nie odnalzałaCytat:
![]() ale się wymęczyliście z kąpaniem bez stojaka, ja sobie jakoś nie wyobrażam, u nas od początku stojak w użyciu i przewijak na blacie w łazience Cytat:
chyba bez sensu wydana kasaCytat:
U nas dziś w nocy był mały wypadek, głupia strasznie matka ze mnie |
|||||||
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2339 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze tak chwalicie stojaki - bo ja do konca przekonana niw bylam czy nie wyrzucamy kasy niepotrzebnie ![]() Cytat:
dziękimy tak samo wanienka do wanny i to schylanie przez to kąpiel w miarę ekspresowa bo ciężko tak długo się nachylać . Cytat:
dzięki ![]() kciuki za szczepienie my jak zwykle pobudka o 6 rano już się przyzwyczaiłam że sypiam bardzo mało przez to wyglądam jak chodzący trup. mały mi się budzi co 3 godziny potem co godzina ja nie wiem co mu jest przeciez tak ladnie sypial 6-7 godzin a pozniej 3 a teraz co 3 godziny pobudka potem co godzina i wykonczona jestem .znów poszalałam na all i kupiłam leżaczek FP o taki http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...747183035.html tylko ze używany bo mamy też FP ale od 0-9kg ten kick&play i mały z niego powoli wyrasta bo ma juz ok 8kg i już się w nim tak jak by zapada dlatego trzeba bylo kupić od 0-18kg starczy na dłużej
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
wkoncu
a ile ma twoje dziecko? i czy próbowałaś już zmniejszyć jej dawkę Declicolu? Gdyby moja po skończonych 4 miesiącach nadal potrzebowała 8 kropli na kazdy posiłek to bym sie poradziła pediatry Chociaż niby są przypadki kolki do 6 miesiąca
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

znów tyle naskrobane

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)