|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
Cytat:
![]() Ale i tak warto pojechać żeby spędzić trochę czasu wśród przyrody, spokoju
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torty powoli pieczemy bo za chwilę ROCZKI świętujemy - Mamusie IX-X 2010 cz. IV
hallo!!!!!!!!!!
Spałysmy 12 h bez zadnej pobudki ![]() ja czekam na okres noz kur... juz sama niewiem kiedy mam go dostac Ja mysle ze po Nowym Roku tez moze zaczniemy staranka ![]() Karissa Jak Natka znosi te podróże, moja nie umie usnąc w samochodzie...
|
|
#123 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż nie chciałby pewnie hucznej imprezy, ale co to za huczna impreza jak są tylko nasi rodzice i rodzeństwo no i chrzestni, a w sumie chrzestny, bo chrzestna z rodziny - uzbiera się razem chyba 15 osób. I tak pewnie każdy by chciał do Krzysia wpaść i pewnie jeszcze każdy innego dnia (chociaż nam roczek wypada w sobotę) to bym musiała zawsze jakiś drobny poczęstunek mieć......Cytat:
I tak jakiś dodatkowe ciasto będę robila własnoręcznie zapewne.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez przesady, zdolniacha to ja nie jestem, to tak brzmi dopóki sie tego dzieła nie widziało ![]() U nas raczej bez zmian, Krzysiu powolutku sobie zaczyna raczkować, smieszny jest taki i kochany i nieporadny trochę, ale ostro kombinuje. Chwyta się też czego tylko może żeby wstać, ale nadal podniesie się tylko na kolanka. A wczoraj spadł z dywanu!! Buźką prosto na panele, płakusiał
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Małej wreszcie pojawiły się górne ząbki już takie widoczne. Jejku ja nie wiedziałam, że one są takie duże
i w sumie wylazły jej 4 na raz bo jedynka też się już przebiła ![]() Armada widziałam w tv co u was się dzieje... coś się uspokoiło już?Klarissa fajnie ,że macie takie miejsce Monya gratuluje przespanej nocki jak budowa?Co do piesków to racja, wiele zależy od wychowania. Ale każda rasa odznacza się jakimś charakterem psa, więc jeśli ktoś nie wie czy będzie umiał psa wychować to lepiej wybierać rasy łagodne i bezproblemowe. A z yorkami to racja...wiekszość jest traktowana jak małe dziecko ,więc pewnie stąd takie ich zachowanie mnie wnerwia w małych psach to ich ciągłe szczekanie
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia wypadła mi dziś z łóżeczka...
Szczęście w nieszczęściu, że spadła na pufę, bo w jednym miejscu między ścianą a łóżeczkiem jest pufa. Głowa cała poobdzierana, myślałam, że zawału dostanę
|
#126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mała musiała się nieźle przechylić , że fiknęła. Teraz kiedy nasze dzieci coraz więcej umieją to naprawdę nie można ich spuszcząć z oka bo nigdy nie wiadomo co tym naszym maluchom przyjdzie do głowy. Cytat:
. Chociaż ja też od ciąży nie mogę dojść do ładu z okresem. Raz po 30 dniach raz po 26. MasakraA ja prawdopodobnie 30.09 idę na wesele i kurcze muszę schudnąć 8-10 kg. Trzymajcie kciuki - zabieram się za siebie. Super wkońcu jakaś impreza od naszego wesela
|
||
|
|
|
#127 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w czym wczesniej spala?U mnie tez dzis prawdziwe swieto- mala spala pierwszy raz w swoim lozeczku, cala noc Dzis znow bede probowac.Moze sie udaja przetransportowacCo do jazdy samochodem to za duzo nie jezdzimy,bo go nie mamy Ale te kilkanascie razy na wakacjach mloda zawsze przesypiala.Cytat:
Cytat:
No ja k..wa nie rozumiem co ta policja wyprawia. Nie moga sobie poradzic z banda gnojkow...U nas juz dawno by wojsko wkroczylo a oni czekaja niewiadomo na co. Jakas wazna suka powiedziala, ze armatki wodne i strzelanie gumowymi kulami do tego tlumu to nie jest rozwiazanie A co jest? Mowie Wam az sie poplakalam z bezsilnosci, ze zyje w takim popier....kraju
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na najniższym.
Cytat:
Tyle, że w tym modelu jest taka listwa przez całe łóżeczko i na tym opierał się spód kiedy Asia była wyżej. I się na to wdrapała... Szukam nowego łóżeczka. Doprowdza mnie już do szału, w ogóle nie słucha
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
przypominam że u mnie rodzinka do piątku więc nie mam jak zaglądać
|
|
#130 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak najbardziej przy wyborze psa należy zwracać uwagę na temperament i wrodzone cechy A bullteriery i amstafy nie są wpisane na listę ras agresywnych. Cytat:
dobrze, że nic się nie stało.Cytat:
ale cudów nie wróżę. Jak schudnę 5 kg to będzie super ![]() Armada, a co się tam u Was dzieje? Jestem ostatnio odcięta od tv i nic kompletnie nie wiem. Nawet o śmierci Leppera dowiedziałam się z wizażu
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
gabisun
czekamy na ciulów od wylewek mieli byc w tamtym tyg, a beda pod koniec tego teraz maz "bawił" sie w poprawienie cieku wodnego, bo sasiad kazał go przesunac a nie dał pogłebic i po ulewach wyszły rury z gazem i woda. myslimy moze jeszcze o jakims kredycie ale kur... niewiem co z tego bedzie ![]() Armana Wiktroia spała w samym body z krótkim rekawem ![]() To super ![]() kaska1980 niewiem własnie czy to pajac czy to ze była cieplej ubrana ![]() ani nie gadaj cierpliwie czekam![]() Bordowa współczuje bardzo
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co sie u mnie dzieje? O tu poczytaj :http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...irmingham.html We lbach sie poprzewracalo z nudow. Krzycza ,ze pracy nie ma ale jak ich urzad pracy wysyla do roboty to odmawiaja. Na zasilkach wola siedziec nieroby pier.... monya4 to moze jej zimno bylo w krotki rekawie?
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Bordowa..współczuje.
abz..mszu nie na fb..to wolny strzelec monya..osz Ty to masz magiczne ciuszki ![]() ![]() co do mojego wyglądu..to zdiecia nie oddają prawdy, jak ja sie pomyliłam oceniając weronike, myślałam zo Ona taaaaka wysoka...a tu kurdupelek jak i ja
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa współczucie biedna Asia dobrze że jje się nic nie stało ja czuje że moja też coś wykombinuje bo na ochraniacz się wdrapuje i rozłożyłam koc kolo łozeczka
abz 280 ml wody plus kaszka i wychodzi jakies 300 gęste jak do jedzenia łyzeczko bo sama dziure w smoku wycielam, u mnie gadzina nie zje kaszki łyzeczka tylko z butli ale na sniadanie je 120 ml czasami 150 monya4 a może kto wie, ale u mnie z okresem to masakra też nigdy nie wiem co i jak dlatego zawsze w torebce mam potrzebne rzeczy tyle godzin szok nie chwaliłabys sie ja jestem szczesliwa jak 4-5 godz przespie Natala84 podziwiam że masz jeszcze siłe ja bym usnela w pracy, a ile bym stresu zadla przy udzielaniu kredytów żeby się nie ppomylic na samą myśl brrrrrrrrrr dziś ledwo obiad gotuje ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- oj i to jaki kurdupelek ![]()
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Armanda Aneczka
dzis tez ubiore jej te spiochy i zobaczymy czy jej było zimne czy pajacyk jest magiczny weronika23 u mnie jest teraz od 26 do 35 wiec jeszcze poczekam pare dni![]() aaneczka1984 jak ja bym chciała miec takie ciałko a nie takie szerokie barki i ogólnie taka mam nie kobieca sylwetke
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha... a mój właśnie nie lubi butelek, jedynie niekapka zaczął tolerować, ale takiego z miękkim ustnikiem
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety!!!
Przywoluje do porzadku !!! Kazda jest piekna, wyjatkowa i wspaniala!!! Wszystkie jestesmy mamuski NAJ ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mamuski planuje kupic mojej malej taki stoliczek na roczek, ma ktoras, jak sie spisuje, jakie jest jego wykonanie? http://allegro.pl/smily-edukacyjny-m...759008258.html |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
viola211985
viola211985 viola ja mam stoliczek ale inny i moge jedynie powiedziec ze superowa sprawa mala uwielbia sie przy nim bawic stoi tanczy kuca włacza i to juz 3 tydzien i sie jej nie znudziło, jedyna zabawka no jeszcze gasienica
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
A jaki Ty masz? Ten mi sie wydaje ze ma najwiecej tych roznych bajerkow z ktorymi maluszek moze cos zrobic. A moja mala uwielbia stac i bawic sie w tej pozycji wiec tez mysle ze bedzie zadowolona, ciekawe jak z wykonaniem tego stoliczka...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/little-tikes-1621-...742472646.html
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/smily-play-muzyczn...743944607.html |
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
hej,
mam dostęp do netu więc wpadam napisać że żyjemy ![]() właśnie zakończyliśmy zwiedzanie gór, było super teraz wróciliśmy na wybrzeże i mamy nadzieje na spotkanie z kangurami, podobno no pobliskiej plaży, są niemal zawsze ![]() niestety dziecko nam się popsuło ciągle urządza histerie, nawet z byle powodu wpada w spazmy np jak się je czegoś nie da a one tego chce. w wózku nie chce siedzieć, od od razu się drze. najgorzej jest że nie chce siedzieć w aucie w foteliku, a nawet jak wozimy ją na nielegalu na kolanach to się zaraz nudzi, chce pełzać i się drze że nie może. mówie wam masakra, wpada w taką histerie że strach. dziś oboje nas wyprowadziła z równowagi. Już myśleliśmy że może coś ją boli ale jak się dzieje coś ciekawego albo zrobi się to co ona chce to nagle jest na jakiś czas ok. nie wiem o co chodzi. może teraz dopiero się odbija ta zmiana czasu, bo w nocy też słabo śpi, ciągle się budzi z płaczem. a może to jakiś etap rozwojowy. oby tak już nie zostało. a może te podróże ją męczą. ale w sumie w aucie nie spędzamy dużo czasu. jak jeździmy do niemiec to mała ładnie całą podróż znosi a to 5 h. och musiałam się wam wyżalić.dziś was już nie nadrobie bo zaraz spać idę. postaram się jutro wpaść i poodpisywać. mam 5 stron do nadorbienia. buziaki dla wszystich mam i ich maluchów Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-08-09 o 13:16 |
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
viola teraz mały nawet to lubi, wie co się kreci i w którą stronę, umie juz naciskać te duże przyciski, fajna jest funcja motion, że jak walnie (dosłownie) w cokolwiek na blacie to zaczyna grać. Na pewno ma to mniej funkcji niż stoliczek, ale też może być interesujące. My dostaliśmy to na chrzciny, bo sama pewnie bym tego nie wymyśliła.
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
viola kurcze sprawdzilam nie ma nazwy na stoliku jak bede miec chwile dam zdjecia, patrzyła na all ale nie widzialam ja dostałam go od mamy,
http://allegro.pl/little-tikes-1621-...742472646.html też mamy fajny jest bo faktycznie rośnie z dzieckiem niunia w miare sie bawi ale woli stoliczek a ten co znalazłaś faktycznie wyglada ciekawie |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa aż mi ciary przeszły. Dobrze, że nic jej się nie stało. Chyba bym umarła ze strachu.
A mi dzisiaj Pascal wstał w wózku i by wypadł. On w wózku siedzi twarzą do mnie. Odwróciłam się tylko na chwilę, a ten się złapał drążków i się dźwignął. A że stać nie umie, to by wypadł. Złapałam go w locie. Chyba będę go przypinać szelkami. Armada ja nie w temacie, bo tu nie mam telewizora, więc i z wiadomościami jestem w tyle. Może podjadę dziś do tesciów na wiadomości. Gibasun gratuluje kolejnych zębów. Ja to się chyba już nie doczekam. Mój nadal szczerbaty. Superbejbe, Wróżka mam nadzieję, że już jesteście w drodze do mnie Czekam już
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-08-09 o 14:45 |
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak wstanie to jemy obiadek i wyruszamy. Nie mamy daleko więc powinnyśmy szybko dotrzeć
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
My też niedługo będziemy piekłytorta i chciałybyśmy dołączyć do waszego grona Lena 17.09.2010 51 cm i 2950.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ninaad do mnie dzwoniła, że też przyjedzie później, bo jej dzieć się drze, a muszą jeszcze gdzieś coś załatwić. Kotek81 dzwoniła, że jednak nie przyjedzie. Jest w Gdańsku na Starówce, ale bez samochodu, a za chwilę jadą do Gdyni. Miałyśmy się spotkac na Starówce, no ale skoro spotkanie jest jest u mnie, to nie da rady. A Superbejbe pewnie zaraz przyjedzie, bo pisała, że postara się być ok. 15.00 Ciesze się na to nasze spotkanie ![]() Co prawda Pascal dziś mało spał i nie wiem czy nie da nam popalić. Najwyżej go położę i prześpi nasze spotkanie ![]() Pikaso witaj w naszym gronie Napisz cos więcej o was
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-08-09 o 14:55 |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
pikaso witamy
Weronisia ale wam dobrze ja też chce ![]()
Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2011-08-09 o 14:57 |
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez zazdroszcze spotkania.... My tu takie samotne, tak na prawde to od slubu z nikim sie nie spotykamy, kontakty ze znajomymi sie pourywaly wszystkie. I zadnej wizazanki nie ma z moich stron...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

coś się uspokoiło już?
jak budowa?
. Mała musiała się nieźle przechylić , że fiknęła.
A co jest? 

kto wie, ale u mnie z okresem to masakra też nigdy nie wiem co i jak dlatego zawsze w torebce mam potrzebne rzeczy