Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 21:42   #1651
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

ufff nadrobiłam Was

wpadłam tylko się przywitać, bo dzisiaj miałam pracowity dzień, sprzątanie, gotowanie i góóóra prasowania heh ze 4 godz z koszulami mi zeszło więc napiszę więcej jutro

buziaki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:14   #1652
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Kamciurka, ja sie kompletnie na tych wynikach nie znam i szczerze nie wiem o co nawet z tym testem papa chodzi bo nie mam w planie go robić wiec się nie mogę wypowiedzieć. Trzymam za Ciebie kciuki zeby wszystko było dobrze żeby to tylko o te hormony chodziło o których piszesz. Bądź dobrej myśli
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:17   #1653
kamciurka
Zakorzenienie

dziekuje za dobre slowo ja jak tak czytam na necie to wychodzi na to, ze faktycznie te testy to loteria jedna dziewczyna robila i wyszly jej zle, zrobila za tydzien gdzie indziej i wyszly idealne, no szok jakis, zrobie ten potrojny tylko najgorsze znowu to czekanie na wynik...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:48   #1654
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

kamciurka ja nic nie rozumiem z tych wyników, ale tak jak piszesz, już kiedyś czytałam, że te badania to tak naprawdę loteria i nie są miarodajne... tylko powodują stres a z hormonami może zlecą Ci zrobienie ich i może do endokrynologa powinnaś iść??

Dziewczyny dostałam kilka gazet 'ciążowych' od znajomej i właśnie w jednej są pokazane ćwiczenia na kręgosłup w ciąży, jak któraś ma ochotę to mogę wkleić. Ja mam zamiar je robić, bo ból kręgosłupa mi dokucza
Stary 2011-08-08, 22:48   #1655
czubasek20
Zakorzenienie

Ja zjadłam kolacyjkę a potem miałam przytulanko z kibelkiem Przez cały dotychczasowy okres ciąży nie wymiotowałam a od tygodnia zdarza mi się to coraz częściej.

Jestem wykończona, uciekam spać. Kolorowych snów

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-08-08 o 22:49
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 22:50   #1656
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam kolacyjkę a potem miałam przytulanko z kibelkiem Przez cały dotychczasowy okres ciąży nie wymiotowałam a od tygodnia zdarza mi się to coraz częściej.

ehh, ja też późno zaczęłam wymiotować

dobranoc, ja też zaraz zmykam
Stary 2011-08-09, 07:39   #1657
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej kochane mamusie

a ja wczoraj zgrzeszyłam byłam z siostra w mc donaldzie na zestawie ale jakie byłyśmy potem zadowolone nie da sie opisać

anankee w pełni popieram Twoje słowa odnośnie sytuacji zoski

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
tylko? tak jest napisane żeby zaznaczyć do 3 próbek to ja zaznaczyłam trzy (poza lotionem chyba) zobaczymy
ja zamówiłam chyba z 3 tygodnie temu te próbki i jeszcze nie dostałam a jak siostra zamawiała to przyszły takie bardzo malutkie buteleczki no ale zawsze coś

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Zamówiłam 3 próbki, a co mi tam ciekawe ile ml wysyłają...
to są takie malutkie buteleczki chyba na jedno użycie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
butelki,smoczki,podgrzewa cze,laktakory - aveny czy tommee tippe??
Ja polecam tommee tippe

http://www.bobovita.pl/poradnik można coś zamówić

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-08-09 o 07:47
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:32   #1658
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry
Dziś u mnie wieje jak w listopadzie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 08:38   #1659
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dziekuje za dobre slowo ja jak tak czytam na necie to wychodzi na to, ze faktycznie te testy to loteria jedna dziewczyna robila i wyszly jej zle, zrobila za tydzien gdzie indziej i wyszly idealne, no szok jakis, zrobie ten potrojny tylko najgorsze znowu to czekanie na wynik...
ja swoich wyników nie umiem zinterpretować, zaufałam jedynie lekarzowi i jak stwierdził, że wszystko ok to mu wierze. Ale właśnie lekarze sami podkreślają, że to tylko statystyka, nie denerwuj się bo to dzidziusiowi zaszkodzi mi lekarz zalecił picie melisy jak się mam martwić cały czas czyms

Cytat:
kamciurka ja nic nie rozumiem z tych wyników, ale tak jak piszesz, już kiedyś czytałam, że te badania to tak naprawdę loteria i nie są miarodajne... tylko powodują stres a z hormonami może zlecą Ci zrobienie ich i może do endokrynologa powinnaś iść??

Dziewczyny dostałam kilka gazet 'ciążowych' od znajomej i właśnie w jednej są pokazane ćwiczenia na kręgosłup w ciąży, jak któraś ma ochotę to mogę wkleić. Ja mam zamiar je robić, bo ból kręgosłupa mi dokucza
ooo ja poproszę coś mi zaczyna kregosłup dokuczać i ostatnio mnie mąż masował piłeczką tenisową co za ulga

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej kochane mamusie

a ja wczoraj zgrzeszyłam byłam z siostra w mc donaldzie na zestawie ale jakie byłyśmy potem zadowolone nie da sie opisać

ja też popieram

ja zamówiłam chyba z 3 tygodnie temu te próbki i jeszcze nie dostałam a jak siostra zamawiała to przyszły takie bardzo malutkie buteleczki no ale zawsze coś

to są takie malutkie buteleczki chyba na jedno użycie

Ja polecam tommee tippe
a mi polecono medelę, ale jeszcze nie czas pewnie kupię coś z medeli i aventu, zobaczymy

http://www.bobovita.pl/poradnik można coś zamówić
a ja już po porannej kłótni z mężem znowu i prawie ryczałam, wszystko przez hormony z drugiej strony, chcieliśmy jechać na urlop, za granicę a tu okazało się, że teściowa nie może zostać z naszym psem a Oskar z nikim innym nie zostanie, więc nie pojedziemy. Wymyśliłam, że możemy się wybrać nad morze, na kilka dni, tam gdzie przyjeżdzają ludzie z psami, przeszukałam internet i znalazłam fajne domki, to tz, że daleko i że pies się w samochodzie będzie męczył ( hehe nie o mnie w ciąży się martwi tylko o psa) i że właściwie to on nie weźmie urlopu, bo ma dużo pracy i właściwie nie pojedziemy.. dodam tylko, że nie byliśmy nigdzie 3 lata ponad, nie licząc tylko 3 dniowego wyjazdu do pragi w maju, który praktycznie wymusiłam, i okazał się naszą podróżą poślubną, bo do tej pory na porządne wakacje mnie nie zabrał.. a teraz nie chce wziąć 2 dni urlopu, żebyśmy mieli długi weekend ;/
no wyżaliłam się już mi lepiej
Stary 2011-08-09, 09:03   #1660
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny co ja dzisiaj mialam za dzien najpierw poodbieralam te wszystkie wyniki, na szczescie wszystkie dobrze, pojechalam do mojego ginekologa i jak juz czekalam na wizyte dostalam smsa z kliniki gdzie robilam testy Pappa, ze testy wymagaja konsultacji lekarskiej zapraszamy na bezplatna wizyte :/ zaraz zadzwonilam i umowilam sie od razu. No i nie za ciekawe mam te wyniki testu, co prawda lekarz powiedzial, ze ogolne nie sa zle, tylko z krwii cos nie bardzo, ze moze cos z hormonami u mnie, powiem wam ze sama nie wiem, fakt moze stad te moje jakies plamienia, no i przez ostatnie pol roku mialam problemy z cera, a nawet wyciek z brodawek, jak konsultowalam to z lekarzem to powiedzial, ze mozliwe ze podwyzszone jakies tam hormony bo bralam po mojej tamtej ciazy leki na nerwice, moze ja faktycznie mam rozwalone te hormony jakos. Powiedzial, zeby dla pewnosci zrobic test potrojny no i w przyszlym tyg. mam isc. Moj gin jak mi robil dzis usg to wszystko ok. Martwie sie strasznie, podam wam wyniki ryzyko biochemiczne +NT 1:1036, test podwójny 1:153, ryzyko wieku 1:548 i trisomia 18 + NT 1:10000, wolne B HCG 46,6 ng/ml, Pappa 0,98 mlU/ml
kamciurka ja się też nie znam na tych wynikach mogę ci jedynie moje podać z tym że wiekiem się różnimy a to wiem że ma znaczenie...a i u mnie jest super z wynikami wg lekarzy
wolna b-hcg 49,6IU/I
PAPP-A 2.000IU/I
ryzyo trisomii21(zespół Downa) 1:972 moje ryzyko to 1:17662
ryzyko trisomii 18(zespół edwardsa) 1:2242 moje ryzyko to 1:44845
ryzyko trisomii13(zespół Patau`a) 1:7069 moje ryzyko to 1:141373
nie wiem czy to w czymś pomoże kochana bo mi pewnie by nie pomogło bo się tym nie interesowałam skoro jest ok to jest ok, ale może się już w tym łapiesz mogę ci też napisać na pocieszenie że mojej kuzynce wyszło wysokie rysyko zespołu Downa przy pierwszym badaniu(12tydz) a przy drugim(połówkowym) wyszło dużo lepsze a urodziła córeczkę zdrową
te badania tylko określają ryzyko kochana wystąpienia dane choroby
czyli jak masz trisomie 18 1:10000 to znaczy że jedna ciąża na 10tys twoich ciąż będzie chora także wg mnie niewielkie ryzyko ale ja się nie znam moja kuzynka miała wynik 1:100 więc wiesz...a córcia zdrowa

Cytat:

ja poprosze zdjęcia ćwiczeń na kręgosłup
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

a ja już po porannej kłótni z mężem znowu i prawie ryczałam, wszystko przez hormony z drugiej strony, chcieliśmy jechać na urlop, za granicę a tu okazało się, że teściowa nie może zostać z naszym psem a Oskar z nikim innym nie zostanie, więc nie pojedziemy. Wymyśliłam, że możemy się wybrać nad morze, na kilka dni, tam gdzie przyjeżdzają ludzie z psami, przeszukałam internet i znalazłam fajne domki, to tz, że daleko i że pies się w samochodzie będzie męczył ( hehe nie o mnie w ciąży się martwi tylko o psa) i że właściwie to on nie weźmie urlopu, bo ma dużo pracy i właściwie nie pojedziemy.. dodam tylko, że nie byliśmy nigdzie 3 lata ponad, nie licząc tylko 3 dniowego wyjazdu do pragi w maju, który praktycznie wymusiłam, i okazał się naszą podróżą poślubną, bo do tej pory na porządne wakacje mnie nie zabrał.. a teraz nie chce wziąć 2 dni urlopu, żebyśmy mieli długi weekend ;/
n1kotynka twój małż może jest typem domatora że tak jeździć nie lubi?ja sobie nie wyobrażam wakacji bez wakacji i pewnie też bym się kłóciła
tez miałam z rana super poczatek dnia bo byłam u księdza pytać o poradnie małżeńską i takie tam duperoły i się okazało że jak byliśmy pierwszy raz to nam ksiądz nic nie powiedział nt. zapowiedzi a to się załatwia 3 miesiące przed ślubem... i dostałam opieprz za tono i mamy przyjśc w piątek razem bo tż musi mieć te zapowiedzi w swojej parafii a po co komu te zapowiedzi to ja nie wiem

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:21   #1661
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
hej dziewczyny co ja dzisiaj mialam za dzien najpierw poodbieralam te wszystkie wyniki, na szczescie wszystkie dobrze, pojechalam do mojego ginekologa i jak juz czekalam na wizyte dostalam smsa z kliniki gdzie robilam testy Pappa, ze testy wymagaja konsultacji lekarskiej zapraszamy na bezplatna wizyte :/ zaraz zadzwonilam i umowilam sie od razu. No i nie za ciekawe mam te wyniki testu, co prawda lekarz powiedzial, ze ogolne nie sa zle, tylko z krwii cos nie bardzo, ze moze cos z hormonami u mnie, powiem wam ze sama nie wiem, fakt moze stad te moje jakies plamienia, no i przez ostatnie pol roku mialam problemy z cera, a nawet wyciek z brodawek, jak konsultowalam to z lekarzem to powiedzial, ze mozliwe ze podwyzszone jakies tam hormony bo bralam po mojej tamtej ciazy leki na nerwice, moze ja faktycznie mam rozwalone te hormony jakos. Powiedzial, zeby dla pewnosci zrobic test potrojny no i w przyszlym tyg. mam isc. Moj gin jak mi robil dzis usg to wszystko ok. Martwie sie strasznie, podam wam wyniki ryzyko biochemiczne +NT 1:1036, test podwójny 1:153, ryzyko wieku 1:548 i trisomia 18 + NT 1:10000, wolne B HCG 46,6 ng/ml, Pappa 0,98 mlU/ml

Będzie dobrze - zobaczysz.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:22   #1662
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczyny, ja dzis umieram;/ alegria pelna para nie widze na oczy kicham a katar ciurkiem leci brak slow;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:22   #1663
n1kotynka
Zadomowienie

ano jest domatorem a ja szaleje nie pracując już mi się marzy powrót do pracy
a wakacje heh, zawsze warto wyrwać się na kilka dni, a maż ma tak, że jojczy, że jedziemy a jak już gdzieś jesteśmy to nie chce wracać

co do zapowiedzi, to u nas się ksiądz śmiał, żeby dać znać innym dziewczynom, którym Twój TŻ obiecał co nieco czas na upomnienie się o niego ale dla mnie to też głupota a poradnia małżeńska to już w ogóle. Może uda Wam się załatwić poradnię w jeden dzień tak jak nam, bo my tez na ostatnią chwilę wszystko robiliśmy ale to zależy na jaką babkę w poradni się trafi
Stary 2011-08-09, 09:30   #1664
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Macie też takie straszne rwanie w dole brzucha jak kichacie? ja to muszę aż cała się skulić bo czuje jakby w brzuchu mi wszystko podskakiwało i opadało...
Mam podobnie jak kichne i sie nie skule przed kichnieciem to czuje jak by mi macice rozrywało,okropny ból,czasmi też tak mam jak leżę i się przekręcam na drugi bok to też mnie złapie.
Dzis zamierzam pojechać do mojej mamy i siostry ,ale sie trochę boję bo już 3 miesiace nie prowadziłam samochodu,przez to ze ciagle wymiotowałam.Co prawda nie jest to daleko jakieś 7 km ale po takiej przerwie jakoś mi dziwnie.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:54   #1665
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Przez weekend nie zagladalam wiec duzo wczoraj mi zajelo nadrabianie i juz nic nie napisalam .
Na ten boot sale w koncu zapomnialam pojsc a jest 2 kroki ode mnie . Jakos w wirze sprzatania i tata przyjechal , upieklismy razem placka i juz nie ruszalam sie z domu. No nic jeszcze na pewno bedzie w tym roku.
Nudnosci mi wkoncu przeszly, kawki sie moge normalnie napic . No a upaly sie niestety skonczyly i nie ma co robic . Dzis rano zimnica byla jak szlam do pracy.

Wstawilam zdjecia wbrzuszka do klubu

Cos Zoska sie nie odzywa , tak na nia napadlyscie

Monika przytulam i mam nadzieje ze stres Ci minie jak przekroczysz 21 tc

Gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni oraz poznania plci . Ja sie dowiem dopiero za 3 tygodnie na usg.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, ja dzis umieram;/ alegria pelna para nie widze na oczy kicham a katar ciurkiem leci brak slow;/
Mi tez dzis oczy lzawia strasznie

Slyszalyscie co sie dzieje w Londynie? Maskara i to niedaleko gdzie mieszkam. Moj maz wczoraj jak wracal z pracy to drogi zablokowane przez policje, spalone budynki, wybite szyby w sklepach. Banda murzynow nie wie co ze soba zrobic, jak bym takich w rece zlapala W niedziele zabili nozem 13 latka a niby manifestuja przeciw zabijaniu a wczoraj zona szefa meza dzwonila ze banda debili zaczela wybijac szyby w autobusie kijami i walili kamieniami a ona w srodku z dziecmi byla i od razu pognal do niej...

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Nikotynka walcz o wakacje

Bebibebi widac szczescie na waszych twarzach, pieknie wygladalas. Czekamy na relacje i wiecej zdjec

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:55
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:56   #1666
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Przeleciałam na szybko

Wczoraj miaałam koszmarne popołudnie... po powrocie z pracy zjadłam obiad i zaczęło mnie mulić, przeczekałam i się uspokoiło... potem zaczęłam robić obiad na dziś i znów... wypiłam herbatkę i spokój... potem skubnęłam kilka kulek winogrona i czułam się po nich extra... a potem po próbowaniu smaku zupy nie dałam rady i sprintem do toalety

Ewidentnie praca mi nie służy wczoraj pierwszy dzień po urlopie i od razu załamanie samopoczucia
Tak wstępnie postanowiłam, żeby pracować do końca września jak zasugerwał mi lekarz...

aaaa... dostałam propozycję od koleżanki odkupienia od niej wózka za 1200 zł, takiego o: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...r,icon,at.html

I kurcze nie wiem... muszę decydować jak najszybciej...

Mój mąż twierdzi, że do tysiąca znajdziemy na pewno nowy dobry wózek, ale sama nie wiem...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:58   #1667
kropeczka1984
Rozeznanie

Dziewczyny ostatnio troszkę zamilkłam, bo strasznie dużo pracy mam i nie mam kiedy się do Was odezwać. Mam nadzieję, że się nie gniewacie

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci

W skrócie co u mnie: dostałam wczoraj książkę wylicytowaną na allegro "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i dzisiaj zacznę ją czytać Poinformowałam drugiego szefa o ciąży i się ucieszył Zamówiłam spodnie ciążowe na allegro nowe i przyszły z dziurką :/ No, ale sprzedająca ma mi je wymienić Cały czas kaszlę... Też mam bóle kłujące, ale mam wrażenie, że to jajnik prawy... Na następnej wizycie zwrócę na to uwagę.

Spadam popracować, bo mi się sterta papierów na biurku utworzyła
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:59   #1668
AgaMili
BAN stały

[I]Bambusiek na pewno do 1000 znajdziesz nowy wozek , ja bym w zyciu od kolezanki nie kupila tak drogo uzywanego wozka. W ogole ja planuje kupic wozek do £1000 nowy[/I]
Stary 2011-08-09, 10:02   #1669
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
[I]Bambusiek na pewno do 1000 znajdziesz nowy wozek , ja bym w zyciu od kolezanki nie kupila tak drogo uzywanego wozka. W ogole ja planuje kupic wozek do £1000 nowy[/I]
uważam tak samo
znalazłam blog gdzie często dodają linki gdzie można dostać jakieś próbki
http://probeczki.bloog.pl/kat,0,index.html
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:02   #1670
AgaMili
BAN stały

Bambusiek fajny ten wozek, zastanowilabym sie nad kupnem ale nie za taka cene a ze nowy kosztuje 2000 to w ogole kosmos. Ja tam wole allegro
Stary 2011-08-09, 10:02   #1671
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
No tak drogo, bo kosztował prawie 3 tys.
Ale jestem coraz bardziej na nie, bo np. jest za duży jak na wyjazd z mojego mieszkania wczoraj koleżanka przyjechała z małym i nieźle się napociła, żeby nakręcić...
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-09, 10:15   #1672
EciaPecia
Raczkowanie

Dzień dobry

Mało piszę, bo znów nudności do mnie wróciły

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry
Dziś u mnie wieje jak w listopadzie
No już chyba jesień do nas nadeszła....

Cytat:
Ja też przy pierwszej ciąży i teraz od początku mam problem z alergią, już nawet kiedyś pytałam tu o tabletki antyalergiczne jakie można łykać w ciąży ale nikt mi nie odpowiedział a niby w ciąży alergia się uspokaja a u mnie nos cały zapchany a do tego oczy czerwone i opuchnięte. przy następnej wizycie zapytam lekarza czy jest dla nas jakiś ratunek

Cytat:

Slyszalyscie co sie dzieje w Londynie? Maskara i to niedaleko gdzie mieszkam. Moj maz wczoraj jak wracal z pracy to drogi zablokowane przez policje, spalone budynki, wybite szyby w sklepach. Banda murzynow nie wie co ze soba zrobic, jak bym takich w rece zlapala W niedziele zabili nozem 13 latka a niby manifestuja przeciw zabijaniu a wczoraj zona szefa meza dzwonila ze banda debili zaczela wybijac szyby w autobusie kijami i walili kamieniami a ona w srodku z dziecmi byla i od razu pognal do niej...
Koszmar.... mieszkałam kiedyś w Anglii więc mam sentyment i interesuję się tym, co tam się dzieje... Szkoda mi anglików, bo w sumie tolerancyjni, otwarci na obcokrajowców a teraz obrywają i to właśnie od tych, których "przygarnęli". A banda idiotów rozwala wszystko naokoło nie licząc się z nikim

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:23   #1673
agawoo
Zakorzenienie

Hello
Ultra jak zwykle pierwsza na dzien dobry
U nas (tzn. tu gdzie pracuję), nawet ładna pogoda dzisiaj Zobaczymy po południu...
Wczoraj jak waracałam z pracy, to tak lało, że świata nie było widać I potem cały wieczór Tylko na zakupy pojechaliśy, bo w lodówce tylko światło było

Cytat:
Kamciurka, może to faktycznie przez hormony? Mi te wyniki nic nie mówią, nie mialam takich testów Na pewno jest wszystko ok, zrobisz bad. w przyszłym tygodniu i będzie jassne Trzymam kciuki mocno

Cytat:
ufff nadrobiłam Was

wpadłam tylko się przywitać, bo dzisiaj miałam pracowity dzień, sprzątanie, gotowanie i góóóra prasowania heh ze 4 godz z koszulami mi zeszło więc napiszę więcej jutro

buziaki
Ja chyba tez się muszę wziąć za prasowanie, ale to może w weekend

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej kochane mamusie

Oj, ale bym zjadła shake'a z Maca Tylko u nas Maca nie ma (mają w planie kiedyś otworzyć,ale kiedy to nastapi )

A te próbki to zawsze coś, można wypróbować czy nie uczula czy coś

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
n1kotynka twój małż może jest typem domatora że tak jeździć nie lubi?ja sobie nie wyobrażam wakacji bez wakacji i pewnie też bym się kłóciła
tez miałam z rana super poczatek dnia bo byłam u księdza pytać o poradnie małżeńską i takie tam duperoły i się okazało że jak byliśmy pierwszy raz to nam ksiądz nic nie powiedział nt. zapowiedzi a to się załatwia 3 miesiące przed ślubem... i dostałam opieprz za tono i mamy przyjśc w piątek razem bo tż musi mieć te zapowiedzi w swojej parafii a po co komu te zapowiedzi to ja nie wiem

Renatka, to sa wlaśnie te wszystkie beznadziejne formalności kościelne, które trzeba załatwić przed ślubem. Nie wiem po co to komu potrzebne i cieszę się, że mam to już za sobą. Drugi raz bym sie na to nie zdecydowala.

Cytat:
Nikotynka, widzę, że Twój TZ nie lubi być daleko od domu ...
Wytłumacz mu, że przyda Wam się odpoczynek, bo jak urodzi sie dzidzia to dopiero trudno będzie wypad zorganizować ......

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:27   #1674
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Przez weekend nie zagladalam wiec duzo wczoraj mi zajelo nadrabianie i juz nic nie napisalam .
Na ten boot sale w koncu zapomnialam pojsc a jest 2 kroki ode mnie . Jakos w wirze sprzatania i tata przyjechal , upieklismy razem placka i juz nie ruszalam sie z domu. No nic jeszcze na pewno bedzie w tym roku.
Nudnosci mi wkoncu przeszly, kawki sie moge normalnie napic . No a upaly sie niestety skonczyly i nie ma co robic . Dzis rano zimnica byla jak szlam do pracy.

Wstawilam zdjecia wbrzuszka do klubu

Cos Zoska sie nie odzywa , tak na nia napadlyscie

Monika przytulam i mam nadzieje ze stres Ci minie jak przekroczysz 21 tc

Gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni oraz poznania plci . Ja sie dowiem dopiero za 3 tygodnie na usg.

Mi tez dzis oczy lzawia strasznie

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Nikotynka walcz o wakacje

Bebibebi widac szczescie na waszych twarzach, pieknie wygladalas. Czekamy na relacje i wiecej zdjec
O matko, Aga, nawet nie wiedzialam, że to koło Was... Mam nadzieję, że Wy jesteście bezpieczni? Mam jeszcze koleżankę w Londynie, muszę się z nią skontaktować, bo nie pamiętam dokladnie w ktorej części Londynu mieszka ...
Masakra ..
Ja to w ogóle boję się wlączać telewizor, bo codziennie jakaś nowa tragedia, awantura, zabójstwo, katastrofa ... Co się dzieje?

Stary 2011-08-09, 10:31   #1675
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ja znowu miałam nockę nieprzespaną nie wiem co się dzieje... jeszcze mi się głupoty śniły, że na usg lekarz powiedział że dziewczynka a ja zaczęłam się martwić co zrobię z niebieskim kombinezonem, który mama kupiła

n1kotynka szkoda, że tż tak do tego podchodzi, bo zawsze warto się gdzieś wyrwać, chociaż na kilka dni, ale może jeszcze uda Ci się go namówić

AgaMili ja też mam nadzieję, że dowiem się płci na następnej wizycie - u swojego lekarza mam na 22.08 a dzisiaj dzwonię żeby się zapisać na 3d, ciekawe jak to wygląda z terminami
uważaj na siebie podczas tych zamieszek

kropeczka1984 ja mam tą książę, ale mnie jakoś nie wciągnęła. Dla mnie zwykła, napisana jak książka i niewiele przydatnych informacji tam jest. Mam za to 'w oczekiwaniu na dziecko' i to już są konkretne porady i jeśli chodzi o jakąś wiedzę to moim zdaniem lepsza. Ale 'ciężarówką..' można przeczytać jak normalną książkę o kobiecie w ciąży i lekko się czyta

Cytat:
do £1000 to i tak dużo

Wklejam te ćwiczenia, w razie czego dam linka na pierwszej stronie do postu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (37,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (32,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (38,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-08-09, 10:36   #1676
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się wydaje że 1200 zł za używany wózek to drogo. Jak bym miała tyle kasy dać za wózek, to bym nowy kupiła (co i tak zamierzam zrobić, ale nie za taką kasę )

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No tak drogo, bo kosztował prawie 3 tys.
Ale jestem coraz bardziej na nie, bo np. jest za duży jak na wyjazd z mojego mieszkania wczoraj koleżanka przyjechała z małym i nieźle się napociła, żeby nakręcić...
No to masz chyba najlepszą odpowiedź na swoje pytanie - czy warto ....

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Ja też przy pierwszej ciąży i teraz od początku mam problem z alergią, już nawet kiedyś pytałam tu o tabletki antyalergiczne jakie można łykać w ciąży ale nikt mi nie odpowiedział a niby w ciąży alergia się uspokaja a u mnie nos cały zapchany a do tego oczy czerwone i opuchnięte. przy następnej wizycie zapytam lekarza czy jest dla nas jakiś ratunek
Ecia, chyba nie widzialam wcześniej Twojego pytania. Żadnych tabletek nie można Ani loratadyna, ani cetyryzyna nie moga być stosowane w ciaży. Ja mam silną alergię (na prawie wszystko) i od początku ciazy sie morduję z kichaniem, lzawieniem oczy, swędzeniem ... I nic nie mogę zrobić. Bylam u alergologa, to kazała mi wodę morska psikac do nosa, i kropelki do oczu przepisała .... W drugim trymestrze cos tam chyba w wyjątkowych przypadkach można podać na alergię, ale nie wiem co ...

Stary 2011-08-09, 10:39   #1677
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No to masz chyba najlepszą odpowiedź na swoje pytanie - czy warto ....
To jest tylko moje rozważanie, chciałam zapytać Was, bo wiem, że jesteście bardziej obeznane
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-09, 10:49   #1678
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:

Ecia, chyba nie widzialam wcześniej Twojego pytania. Żadnych tabletek nie można Ani loratadyna, ani cetyryzyna nie moga być stosowane w ciaży. Ja mam silną alergię (na prawie wszystko) i od początku ciazy sie morduję z kichaniem, lzawieniem oczy, swędzeniem ... I nic nie mogę zrobić. Bylam u alergologa, to kazała mi wodę morska psikac do nosa, i kropelki do oczu przepisała .... W drugim trymestrze cos tam chyba w wyjątkowych przypadkach można podać na alergię, ale nie wiem co ...
No to pupa... ja słyszałam, że jakieś tam można, bo są dwa rodzaje tych tabletek tylko nie pamiętam jakie W pierwszej ciąży coś tam brałam sporadycznie ale nie pamiętam co to było :/ Dlatego czekam na wizytę albo może nawet zadzwonię dziś do lekarki. a przyznam się, że czasem nie wytrzymywałam i łykałam pół tab allertecu... i wodą morską też psikam nos i solą fizjologiczną oczy ale nic nie daje. Ja mam do tego astmę ale na szczęście ataków nie mam na razie i nic nie biorę. Przy poprzedniej ciąży miałam duszności i pulmonolog kazała mi przyjmować, jak przed ciążą, wszystkie leki wziewne.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:59   #1679
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry mamuski
Cytat:
no wlasnie tez tak sobie pomyslalam ze zrobie badania hormonow w tym samym czasie co test potrojny
Cytat:

ja nie wymiotowalam ani razu ale mecza mnie caly czas mdlosci, w poprzednich ciazach nie mialam tak dllugo, moze to przez duphaston
Cytat:
Dzień dobry Mamusie

ja swoich wyników nie umiem zinterpretować, zaufałam jedynie lekarzowi i jak stwierdził, że wszystko ok to mu wierze. Ale właśnie lekarze sami podkreślają, że to tylko statystyka, nie denerwuj się bo to dzidziusiowi zaszkodzi mi lekarz zalecił picie melisy jak się mam martwić cały czas czyms

staram sie zachowac spokoj, co ma byc to bedzie... odnosnie urlopu to moze wytlumacz mezowie ze to ostatnie na razie takie wczasy gdzie bedziecie mogli byc tylko dla siebie bo potem juz w powiekszonym skladzie
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kamciurka ja się też nie znam na tych wynikach mogę ci jedynie moje podać z tym że wiekiem się różnimy a to wiem że ma znaczenie...a i u mnie jest super z wynikami wg lekarzy
wolna b-hcg 49,6IU/I
PAPP-A 2.000IU/I
ryzyo trisomii21(zespół Downa) 1:972 moje ryzyko to 1:17662
ryzyko trisomii 18(zespół edwardsa) 1:2242 moje ryzyko to 1:44845
ryzyko trisomii13(zespół Patau`a) 1:7069 moje ryzyko to 1:141373
nie wiem czy to w czymś pomoże kochana bo mi pewnie by nie pomogło bo się tym nie interesowałam skoro jest ok to jest ok, ale może się już w tym łapiesz mogę ci też napisać na pocieszenie że mojej kuzynce wyszło wysokie rysyko zespołu Downa przy pierwszym badaniu(12tydz) a przy drugim(połówkowym) wyszło dużo lepsze a urodziła córeczkę zdrową
te badania tylko określają ryzyko kochana wystąpienia dane choroby
czyli jak masz trisomie 18 1:10000 to znaczy że jedna ciąża na 10tys twoich ciąż będzie chora także wg mnie niewielkie ryzyko ale ja się nie znam moja kuzynka miała wynik 1:100 więc wiesz...a córcia zdrowa
no Ty masz faktyczznie super wyniki wiem wiem staram sie brac na to poprawke
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Będzie dobrze - zobaczysz.

Cytat:
wspołczuje, ja czasem tez mam ale rzadko, wiec wiem co czzujesz, czlowiek nie jest w stanie nic zrobic, ja zawsze chustki w nosie mam
Cytat:
Kamciurka, może to faktycznie przez hormony? Mi te wyniki nic nie mówią, nie mialam takich testów Na pewno jest wszystko ok, zrobisz bad. w przyszłym tygodniu i będzie jassne Trzymam kciuki mocno
no tak powiedzial lekarz zeby sie nie przejmowac ale cos z hormonami musi byc... dziekuje

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:59   #1680
Psotnika
Raczkowanie

cześć wszystkim
dzień rozpoczęłam od badań krwi, a jak wróciłam do domu to biegunka straszna mnie dopadla i nie wiem czy to jednorazowy przypadek, czy może m się ta grypa żołądkowa zaczyna co mąż miał w tamtym tygodniu w każdym razie na razie nie mam temp ale idę spać bo jestem słaba i jakoś mi nie tak
nie będę zatem odpisywać wam teraz..

tylko kamciurka - ja też miałam problem z interpretacją wyników testu pappa- parę stron wcześniej zamieściłam moje wyniki.. i wiem że podobno poziom hcg i białka pappa jako taki nie jest ważny ale ich stosunek wzajemny... i należy patrze raczej na wyniki ryzyka (czyli te np. 1: 1000)
..z tego co widziałam to miałaś jakiś 1:153 i pewnie ten zaniepokoił lekarza bo podobno jak jest stosunek większy od 1:500. 1:300 to wtedy już kierują na te dodatkowe badania..
tylko tobie pozostałe wyniki wyszły spoko a w tych chorobach występują podobne wady genetyczne.. więc ja bym się nie przejmowała poczekaj spokojnie na wynik
- a tak ci jeszcze powiem, że bez sensu są te testy pappa - chyba nie będę ich robić w następnej ciąży, bo to tylko statystyka, a statystycznie człowiek i pies mają po 3 nogi więc sama widzisz ile wiedzy ten test daje i jak dużo wspólnego z rzeczywistością, i się nie potrzebnie denerwujemy

no to spadam spać albo chociaż leżeć

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości