Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 08:56   #3391
Daria16071989
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
hmmm denerwujesz sie bardzo ? zawsze mialas regularne @? odczekaj moze kilka dni i zrob tescik......
Czy się boję?? Hmmm... Jakaś taka spokojna jestem,ale denerwuje się,że w razie ciąży nie mam żadnych badań,nie byłam jeszcze na kontroli po # i to,że przez to,że nie mam tych badań może stać się znowu to samo... Tak zawsze miałam regularne @ nigdy mi się nie spóźniała,nawet po # miałam jak w zegarku,a co do testu to tego się właśnie boję hehe

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Daria16071989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:02   #3392
Cookie24
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

daria nie ma co gdybac, jesli zaszlas w ciaze to lekarze zajma sie Toba odpowiednio..... Ale w glebi serduszka chcialabys ? Nie chce Cie nakrecac, ale czasami trzeba zdac sie na los
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:03   #3393
natalia_23
Zakorzenienie

Witam

Lucy za USG

sofcia mnie pierwszy raz taki skurcz złapał w nd, bardzo nie fajne uczucie ;/ a te tabletki to chyba chodzi tam o ten potas, ja mam slow-mag b6

akeneki
mi krew z nosa leciała chyba do końca 1 trymestru
trzymam kciuki za twoją wizytę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:03   #3394
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Kasiorek no widzisz, jemu puszczają i tobie puszczają to może coś z tego wyniknie i jednak zaczniecie starania??? kiedy macie te wyniki kariotypów?
Kazali czekać minimum miesiąc a nawet więcej więc przed 1 września nawet nie mamy na co czekać. Chociaż w tym przypadku im dłuższe oczekiwanie tym lepiej, bo jeśli cokolwiek złego wychodują to widzą, że jest złe i szybciej informują (tak było przy amniopunkcji, ze zadzwonili jeszcze przed terminem jaki wskazywali podczas badania). A jeśli komórki sa prawidłowe to po prostu czekają dla "czystego sumienia i porządku w papierach" do przepisowego czasu. Więc jak dla mnie to mogą wogóle nie dzwonić tylko przyłać info, że kariotypy są w porządku.
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:04   #3395
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Mądrze prawisz towarzyszko Tylko dobre jest to, że jak o sobie myślę to dochodzę do wniosku, że nic nie wiem i pokręcona jestem. A jak czytam to samo napisane przez Ciebie to jakieś to takie normalne i logiczne się wydaje
Pewnie masz na myśli te kwestie, które piszę "po spożyciu". Lepiej pominę to milczeniem. A co do "wiedzenia" i "nie wiedzenia", to czasami mam wrażenie, że moją dewizą życiową powinno być sokratesowskie "wiem, że nic nie wiem". Proponuję zdać się na los, bo same nic nie wykombinujemy .

Cytat:
A nie wiem czy przegapilam, jak Twoj tz zareagowal na 2 kreseczki ?
No właśnie, akeneki nie napisała jak Tż zareagował.

inutil dobry sen . Myślę, że dziewczynka się nie obrazi za niebieski. Zosia mojej siostry obojętnie przyjęła niebieskie body z autobusem . Bardziej ją interesuje kiedy dostanie jeść.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:06   #3396
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
daria nie ma co gdybac, jesli zaszlas w ciaze to lekarze zajma sie Toba odpowiednio..... Ale w glebi serduszka chcialabys ? Nie chce Cie nakrecac, ale czasami trzeba zdac sie na los
A więc tak: Jeżeli miałoby być wszystko dobrze i nie musiałabym przechodzić kolejnego # to tak chciałabym bardzo... Ale to wydaje mi się takie nierealne,że mogłabym zajść w ciąże.. Tak jak już pisałam,wiem że nie musiało dojść do wytrysku i można być w ciąży,ale wątpię w to ponieważ jeszcze nie spotkałam się z takim przypadkiem żeby tak ktoś zaszedł w ciąże,a po drugie ja kocham się z moim tż-tem już tak jakieś parę lat-może nawet 3 lata już są i nigdy nie wpadliśmy...

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-09, 09:07   #3397
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Pewnie masz na myśli te kwestie, które piszę "po spożyciu". Lepiej pominę to milczeniem. A co do "wiedzenia" i "nie wiedzenia", to czasami mam wrażenie, że moją dewizą życiową powinno być sokratesowskie "wiem, że nic nie wiem". Proponuję zdać się na los, bo same nic nie wykombinujemy .
No to mnie podsumowałaś! Jak gadasz po spożyciu to ja Cię wtedy rozumkuje bo wtedy gadasz jak ja na trzeźwo??!!to ja lepiej nie będę piła bo wtedy to się już z nikim nie dogadam...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:14   #3398
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daria16071989 Pokaż wiadomość
A więc tak: Jeżeli miałoby być wszystko dobrze i nie musiałabym przechodzić kolejnego # to tak chciałabym bardzo... Ale to wydaje mi się takie nierealne,że mogłabym zajść w ciąże.. Tak jak już pisałam,wiem że nie musiało dojść do wytrysku i można być w ciąży,ale wątpię w to ponieważ jeszcze nie spotkałam się z takim przypadkiem żeby tak ktoś zaszedł w ciąże,a po drugie ja kocham się z moim tż-tem już tak jakieś parę lat-może nawet 3 lata już są i nigdy nie wpadliśmy...
Kochanie nie chcę Cię nakręcać ale NIGDY NIE MÓW NIGDY!! jakby nie było byłaś w ciąży a po # hormony są podwyższone i szybciej można zajść w ciążę także nic nie wiadomo! A jak ma być dobrze to bedzie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:18   #3399
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dzięki Wam za słowa otuchy!
Tak, tż jedzie ze mną, mimo że wrócił z nocki Niestety... taka rola ojca
czy wejdzie do gabinetu? jeszcze nigdy nie był ze mną na usg...
Cześć Dziewczynki
Lucy mój Tż jak był ze mną pierwszy raz na usg to oczy miał wielkie jak 5zł tak mu sie podobało ze chodził juz na każde
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u mnie dziś słonko świeci ahhh z rana dostałam wiadomość od koleżanki która tutaj pisała kilka razy adevile nie wiem czy pamiętacie?? zrobiła test i II krechy
Ja pamiętam koleżanke Adevile udzielała sie na wątku mam lipcowych . Bardzo sie ciesze że jej sie udało trzymam kciuki za spokojne 9 mc
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość

Mama wczoraj kupiła mi Neomag Skurcz tam jest magnez, potas i b6... i nie wiem do chol... czemu jest napisane 'nie stosować w ciąży' mało się nie popłakałam ... A czytając w necie na forach o skurczach łydek w ciąży... to co? Kobiety piszą, że lekarz zaleca jakieś magne b6, magnezin czy aspargin no to o co chodzi?! Składem nic nie różni się od tych tabletek... W nosie to mam i wzięłam wczoraj na noc i na szczęście spokój... ale i tak mnie bolą jak chodzę... Niefajnie
Ja brałam magnez z b6 przez całą ciąże a na ulotce było napisane że w ciąży nie stosować lub tylko pod kontrolą lekarza no a mnie gin kazała brac

Toto

Za wszystkie Wasze wizyty i pozytywne testy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:19   #3400
Cookie24
Zadomowienie

daria ja tez ta metode praktykowalam kilka lat i nic...... Ale jak to agatka napisala nigdy nie mow nigdy

shehzadi Wyslalam Tobie wiad na priv ale nie wiem czy doszla ? Jesli bedziesz miala czas to zerknij. Dziekuje .
Stary 2011-08-09, 09:21   #3401
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kochanie nie chcę Cię nakręcać ale NIGDY NIE MÓW NIGDY!! jakby nie było byłaś w ciąży a po # hormony są podwyższone i szybciej można zajść w ciążę także nic nie wiadomo! A jak ma być dobrze to bedzie!!
No tak wiem Ryba,ale inaczej pewnie bym to rozumowała gdyby to było po zabiegu tak jak Nita miała(miałabym żywy przykład),a ja już miałam jedną @ i jakoś mi to do głowy nie chce "wejść"
Poza tym tż mnie bombarduje telefonami czy już dostałam @ i mu mówię,że nie a on do mnie:a może w ciąży jesteś? Przecież mogło się zdarzyć,że zaszłaś.. To mnie rozwaliło.. Prędzej tą @ z nerwów dostanę heheh

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:22   #3402
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Daria hmmm, skoro miałaś regularne @ i wczoraj powinna być i nie było, dzisiaj też nic... może jak będziesz miała możliwość to kup ten test, jak przyjdzie, to będziesz miała na 'zaś'

Kasiorek211 no a jeśli przyjdzie że wszystko ok to będziecie się starać?

Cytat:
Zosia mojej siostry obojętnie przyjęła niebieskie body z autobusem . Bardziej ją interesuje kiedy dostanie jeść.
ufff, to dobrze, bo normalnie zaczęłam się stresować że w razie czego 'mała' mi kiedyś wypomni

No właśnie, Akeneki, jak tam tż? jaka reakcja?
Stary 2011-08-09, 09:23   #3403
Daria16071989
Zadomowienie

Cookie jeszcze Ty mnie strasz hehe

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-09, 09:26   #3404
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
No to mnie podsumowałaś! Jak gadasz po spożyciu to ja Cię wtedy rozumkuje bo wtedy gadasz jak ja na trzeźwo??!!to ja lepiej nie będę piła bo wtedy to się już z nikim nie dogadam...
Hahaha. Chodziło mi raczej o to, że tylko po spożyciu jestem w stanie mówić rozumnie i się z ludźmi dogadać. Problem leży chyba raczej po mojej stronie.

Stary 2011-08-09, 09:27   #3405
Daria16071989
Zadomowienie

Inutil jakbym słyszała mojego tż-ta On do mnie mówi tak: Ciekawe co byś zrobiła jakbym kupił Ci test,zrobiłabyś go i by były II kreski? A ja mu na to,że na zawał bym odjechała
Jednak skorzystam z rady Shehzadi i poczekam te 5 dni jeżeli to normalne,że tyle może się spóźniać @
Cykor jestem hehe

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-09, 09:27   #3406
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Znowu nockę z głowy miałam, co chwilę się budziłam, oczy jak 5 zł i spać nie mogłam no i głupie myśli przychodzą do głowy, zasnęłam jak już się jasno robiło jak się obudziłam to normalnie śmiałam się sama z siebie, bo nie wiem czy to mi się śniło czy myślałam sobie tak realistycznie że miałam usg i lekarz mówi, że dziewczynka i potem zastanawiałam się do rana co ja zrobię z tymi ubrankami 'bardziej chłopięcymi' co już mam i co ja robię z tym kombinezonem niebieskim co go mama kupiła
normalnie problemy natury egzystencjalnej myślę że jak będzie dziewczynka to nie obrazi się że ma niebieski kombinezon dla równowagi dokupię jej różową czapeczkę
ja miałam w ciąży prawie identyczny sen tylko że ja miałam same chłopięce ubranka tylko pare uniwersalnych na szczęście sen sie nie sprawdził choć z drugiej strony płeć nie jest ważna tylko żeby dzidziuś zdrowy był
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:28   #3407
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Cookie jeszcze Ty mnie strasz hehe
Nie strasze wiesz, z naszymi organizmami nigdy nie wiadomo . stosunek przerywany stosowalismy kilka lat, niegdy wpadki nie zaliczylismy i sie zastanawialam czy plodni wogole jestesmy...
Stary 2011-08-09, 09:29   #3408
Nita6
Zakorzenienie

dzień dobry

Daria - nie ma co gdybać, jak jesteś w ciąży to zamartwianie i stres nic nie dadzą , ah sorki dadzą , zaszkodzą fasolce , więc dla świętego spokoju rób test i się uspokój bo najgorszy właśnie ten stres,

Sofcia - mnie pierońskie skurcze łapały , biore magne B6 i jest spokój.

TOTO - dobrze ze masz przy sobie tż

A ja dzisiaj pobrałam krew , dałam mocz do badania

na 17tą idę na wygibasy dla brzuchatek

piorę pranie , muszę dom ogarnąć , tż kosi trawę , nicolka sie bawi ,
i tak dzionek mija
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:31   #3409
Daria16071989
Zadomowienie

Cytat:
Nie strasze wiesz, z naszymi organizmami nigdy nie wiadomo . stosunek przerywany stosowalismy kilka lat, niegdy wpadki nie zaliczylismy i sie zastanawialam czy plodni wogole jestesmy...
Tak,tak Wiem,że nigdy nic nie wiadomo ale jak mi piszecie to cykor mnie oblatuje

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:33   #3410
BERBIE
Zakorzenienie

w końcu was doczytałam, ale sie rozgaadałyście.
Co do karmiących matek - też nie rozumiem takiego zachowania. moja znajoma też raz przy świątecznym stole wywaliła cyce na wierzch i zaczęła karmić, myślałam, że mój tż padnie. powiedział, że nigdy nie pozwoli mi na coś takiego. Inna znajoma gdy poszliśmy na zapowiedziane odwietni wyszła do nas w koszulce zakrywającej tylko biust, całego brzuchala miała na wierzchu a piękny to on nie był , i przez całe odwietki tak siedziała. ja bym tak nie mogła.
co do głaskania, to się rzyznam że lubię dotykać brzuszka mojej siostry, ale tylko wtedy gdy dzidzia kopie i siostra sama mnie woła, żebym dotknęła.
Skoro już o mojej siostrze to Basiu ona pierwsze ruchy poczyła ok 22 tyg. i wszystko jest ok.
Akeneki jeśli jesteś przeziębiona jedz czosnek, pachnieć pięknie nie będziesz ale pomoże.
Mam pytanie do dziewczyn kupujących mieszkania rodzina na swoim: duże będziecie miesięczne raty płacić i jak długo? pytam z ciekawości.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

właśnie jesteś bardzo dzielna skoro masz zamiar tyle wytrzymać.
Stary 2011-08-09, 09:34   #3411
shehzadi
Zadomowienie

Cookie wiadomość widziałam. Odpiszę Ci, jak się zorientuję co i jak, ok?
Daria widzę, że Twój Tż jest jak mój i Kasiorka. Niby uważa, że uważał a za ciążę też się nie obrazi. Czekaj cierpliwie 5 dni .

Cytat:
ufff, to dobrze, bo normalnie zaczęłam się stresować że w razie czego 'mała' mi kiedyś wypomni
Zanim mała dorośnie, może się już moda zmieni. Moja mama mówiła, że kiedyś różowy był dla chłopca a niebieski dla dziewczynki. Możesz powiedzieć w razie czego, że kultywowałaś stare tradycje.

Stary 2011-08-09, 09:35   #3412
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
No tak wiem Ryba,ale inaczej pewnie bym to rozumowała gdyby to było po zabiegu tak jak Nita miała(miałabym żywy przykład),a ja już miałam jedną @ i jakoś mi to do głowy nie chce "wejść"
Poza tym tż mnie bombarduje telefonami czy już dostałam @ i mu mówię,że nie a on do mnie:a może w ciąży jesteś? Przecież mogło się zdarzyć,że zaszłaś.. To mnie rozwaliło.. Prędzej tą @ z nerwów dostanę heheh
A widzisz Kochana czyli do końca sam nie jest pewny ale jeśli wytrzymasz to poczekaj te kilka dni a jak @ nie przyjdzie dopiero zrób test

Cytat:
miałam tak samo a teraz chyba jednak nie jest tak dobrze jakby się wydawało
Kurde czy dziś jest jakiś spadek ciśnienia?? kręci mi się w głowie od rana

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-09, 09:36   #3413
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
ja miałam w ciąży prawie identyczny sen tylko że ja miałam same chłopięce ubranka tylko pare uniwersalnych na szczęście sen sie nie sprawdził choć z drugiej strony płeć nie jest ważna tylko żeby dzidziuś zdrowy był
Noo, tylko mi jeszcze lekarz nie powiedział że chłopak będzie -> mówią wszyscy dookoła i chyba sama zaczęłam w to wierzyć

a jak tam Krystian? rośnie? Dawaj zdjęcie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

DObrze pamiętam, że Krystian???
Stary 2011-08-09, 09:36   #3414
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
piorę pranie , muszę dom ogarnąć , tż kosi trawę , nicolka sie bawi ,
i tak dzionek mija
prawdziwa sielanka, rozumiem, że mieszkacie we własnym domku, my też. marzą mi sie maluchy biegające po podwórku...
a tak w ogóle Nituś jak patrze na twoje zdjęci to myślę sobie jaka ona ładniutka!!!
Stary 2011-08-09, 09:37   #3415
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Kasiorek211 no a jeśli przyjdzie że wszystko ok to będziecie się starać?

?
a to dobre pytanie... Dzisiejsza maksyma życiowa Shehzadi: "wiem, że nic nie wiem" jest tu na miejscu.

Pewnie tak, tylko kiedy???? I czy to będzie takie formalne powiedzenie sobie: miejmy dziecko??? Zapewne tego dowiem się dopiero jak już "ten czas" nadejdzie.

Najważniejsze dla mnie teraz jest to, że TŻ wogóle dopuszcza do siebie myśl o planowaniu ciąży skoro zgodził się na folik. Bo wiesz, on mi wprost jak normalny człowiek niczego nie powie tylko ja się muszę nagimnastykować zawsze, żeby coś z niego wyciągnąc a następnie wywnioskować o co mu chodziło

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:43
Stary 2011-08-09, 09:38   #3416
Daria16071989
Zadomowienie

Shehzadi ja poczekam Cierpliwie będę na nią czekać Jakoś spokojna jestem,więc w razie co nic nie zaszkodzi fasolce.. Jakoś mi się wydaje,że dzisiaj @ przyjdzie..

Moje dwa aniołki:
25.02.2011 [*]
12.06.2011[*]
Stary 2011-08-09, 09:38   #3417
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Zanim mała dorośnie, może się już moda zmieni. Moja mama mówiła, że kiedyś różowy był dla chłopca a niebieski dla dziewczynki. Możesz powiedzieć w razie czego, że kultywowałaś stare tradycje.
hihi ale zawsze jakoś lepiej wygląda dziewczynka w chłopięcych niż chłopak w różach i falbankach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 09:38   #3418
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest w zależności od regionu u Nas niebieski jest dla dziewczynki a różowy dla chłopczyka

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2011-08-09, 09:42   #3419
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej babeczki

Ja dzisiaj będę miała znów zalatany dzień..a torcik pokażę jak zrobię...oby wyszedł bo nigdy biszkopta nie piekłam. Na pewno coś zostanie, więc kto chętny to zapraszam

Akeneki nic się nie martw krwawienia z nosa moga się pojawiać..zresztą na wizycie wszystkiego się dowiesz. A jak ta przyszły tatuś zareagował na wiadomość?

Daria z testem lepiej poczekaj jeszcze kilka dni.

Ja swojemu M chyba tez zacznę jakieś witaminki dawać...tylko z nim tez tak jest, ze będę musiała mu przypominać żeby wziął...staruszek...no w końcu dziś 34 urodziny.

Nie wiem czy wam pisałam, że ostatnio śniło mi się że zajrzałam do wózka a tam 5-raczki
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 09:43   #3420
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
hihi ale zawsze jakoś lepiej wygląda dziewczynka w chłopięcych niż chłopak w różach i falbankach
zdecydowanie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości