|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Przejrzałam co jeszcze sprzedaje ten allegrowicz od podwiązek, i znalazłam dwa świetne welony dla siebie
![]() Ten długi to mój typ do kościoła, a ten krótki na salę |
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe mamy identyczny gust Suknie nam sie podobaja te same i jeszcze bukiety ![]() I co z ta suknią?
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję. Miło, że Wam się podoba, bo jak pokazałam bratowej, to stwierdziła, że prosta i brzydka i będę wyglądała jak gość weselny, a nie jak PM ![]() Niut0! I na Ciebie widzę przyszła kolej , by stanąć na ślubnym kobiercu (kojarzę Cię z wątków o grupowych zamówieniach )
|
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musiało nieźle wyglądać Cytat:
Bardzo sympatyczne. Oprócz tego, że trzeba odgonić pijaków i sąsiadów
|
||
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z przyjęciem Cie do grona musimy pomyśleć nie no żarcik My tu każdego (a w zasadzie każdą) mile przyjmujemy i nikogo nie wyganiamy Baw się u nas dobrze!!Cytat:
TŻ się wkurza jak to oglądam, a jeszcze bardziej się wkurza jak wychodzi dr Latoszek a ja takie klasyczne "ehhh" ![]() Bordowe pznokcie tez baaaardzo lubię i czerwone i nawet moja rock'n'rollowa dusza zaakceptowała pastelowy róż...A teraz właśnie próbuję nowe lakiery (swoją drogą jeden coś w deseń bordo (midnight rouge), a drugi czerwony (coral reef)). I nie wiem co wybrać, bo oba świetne!!!! Muszę sobie gdzieś w tel zapisać, że mam podczas wizyty u siostry kolczyki dorwać ![]() Cytat:
Koleżanka teraz w sobotę miała bukiecik ze storczyków. Jak to wygląda cenowo nie wiem, ale bukiet uroczy.
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dr Latoszek- ciacho![]() Uwielbiam też czerwony lakier (nazywam ten kolor kurew... czerwień )
|
|
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gdzie mogę obejrzeć Twoją suknię?
|
||
|
|
|
#1119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu obydwa to angielskie zabytki A co do wypróbowywania to po prostu będziesz się musiała umówić na fryzurkę i makijaż próbny bez okazji. Gdyby nie te wesela, to ja też bym tak zrobiła, boś nie wyobrażam sobie iść na żywioł, jeśli chodzi o wygląd w dniu ślubu.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W sumie powiem Ci, że dla mnie ten rok jest bardziej aktywny niż będzie przyszły, bo nie dość, że studiowałam, pisałam pracę, pracowałam często jak na cały etat w czasie studiów, bo miałam dużo zleceń, to jeszcze w kwietniu zaczęliśmy urządzanie domu, teraz czeka nas przeprowadzka. Za to w przyszłym roku praktycznie tylko ślubem będę się zajmować i ewentualnie jak zdecyduję się zdawać egzamin na tłumacza przysięgłego to to będzie moim jedynym stresem. Ale wiesz - jak się ma dużo na głowie, to człowiek się lepiej organizuje, więc i Ty sobie poradzisz i wszystkie dziewczyny, które mają jeszcze obronę przed sobą. Cytat:
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-09 o 11:54 |
|||||
|
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i muszę sobie taki lakier zafundować ![]() Cytat:
I przypuszczam, że do pewnego momentu jest to zabawne, a później (szczególnie PM i rodzicom) zawawa ta przestaje się podobać. No nie i najbardziej wariują Ci, których to już minęło. Normalka! Cytat:
Mój dziadzio jak mnie pierwszy raz widział z czerwonymi paznokciami właśnie coś mówił, żebym mi sie po paznokciach nie zachciało czegoś innego kur********
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo stylowe auto! Podoba mi się, ma swój urok.
bardzo ładna! Lubię takie suknie, choć strojne też mi się podobają. Wszystko zależy od Panny Młodej, od tego jak się w niej czuje, bo wydaje mi się, że nawet w prostej można wyglądać wytwornie
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje oczywiście najpierw miało być 2013, później w jeden weekend zdecydowaliśmy 2012, a teraz wypadałoby w końcu fotografa wybrać i za sukienka zacząć się rozglądać bo zostało mi już 298dni ![]() A Ciebie też z wątków z zamówień kojarzę ![]() Cytat:
![]() Myślę, że wygląda to tak jak Gosza napisała - to większa frajda dla "gości" (w cudzysłowie, bo nikogo się na to nie zaprasza, ludzie sami przychodzą), niż dla Młodych i rodziców. Często wychodzi z tego drugie wesele, szczególnie gdy młodzi chcą się pokazać i na trzaskanie zatrudniają zespół, catering, fotografa i kamerzystę
|
|
|
#1126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie lubię brać butów na zmianę jak mi nie pasują do kreacji, dlatego szukam czegoś w czym będę mogła wytrzymać całą noc bez zmieniania na drugą parę Co do mieszkania, to właśnie widzisz - dla niektórych jest to akceptowalne, żeby mieszkać z rodzicami po ślubie, dla innych nie i tak jak wczoraj pisałam - trzeba to uszanować, bo każdy ma inną sytuację, inaczej do tego podchodzi. Dla mnie od razu było jasne, że jak się zdecydujemy na ślub to musimy być na swoim i TŻ miał takie samo zdanie, to oznaczało dla nas samodzielność. Ale to tylko nasz pogląd, który w naszej sytuacji mógł być zrealizowany, natomiast nikomu go nie narzucamy, każdy ma swoją drogę do samodzielności. Cytat:
![]() Wiesz, to zależy gdzie chcecie robić. My chcieliśmy koniecznie iść do Dominikanów na tzw. "wieczory dla zakochanych" i zapisywaliśmy się w lipcu na październik (!), bo tak bardzo popularne były te nauki, a liczba miejsc była ograniczona. Więc jak sobie już wybierzecie konkretny kurs, to lepiej się dowiedzcie jak to wygląda.
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
No własnie taki długi, ciągnący się za mną, mi się strasznie marzy
![]() Cytat:
Cytat:
No u mnie jest tak, że i moi rodzice mają świadomość, że wspólne mieszkanie to zły pomysł, i teściowa. Oczywiście, gdyby była taka konieczność, to by nas przyjęli, ale są zwolennikami kontaktu raz na tydzień na obiadku i zachowania zdrowych relacji
|
||
|
|
|
#1128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w demetrios mieli fajne rozwiązanie, jak mierzyłam tam 3 suknie- treny były odczepiane
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28645874]No właśnie mi to podpięcie też nie bardzo się podoba, szczególnie w tiulowych
w demetrios mieli fajne rozwiązanie, jak mierzyłam tam 3 suknie- treny były odczepiane[/QUOTE]Jeszcze w tych falbankowych można ładnie podpiąć bo wtedy da się to wtopić w resztę sukni. Najgorsze są takie kacze kuperki
|
#1130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i ja skorzystam, bo też mam androidka. Cytat:
Cytat:
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28643445]O temat paznokci- a powiedzcie macie zażelowane czy naturalne? I do ślubu jakie planujecie? Nie chodzi mi o konkretne zdobienia tylko o to czy żel, akryl czy ozdobiona naturalna płytka [/QUOTE]Ja zawsze miałam swoje naturalne, niby nie mam problemu z zapuszczaniem, ale bywa tak, że mi się łamią w wirze codziennych zajęć i wtedy jeden jest np. krótszy. Dlatego, aby mieć pewność, że na ślubie będą ładne, regularne, to pewnie jakiś żel sobie zafunduję. W sumie nie znam się na tym zupełnie, ale słyszałam, że żel zdrowszy niż akryl Prawda to?Mi się podoba sala taka, jak jest na zdjęciach. Białe kwiaty, ciemne serwetki. Ewentualnie widziałabym tu jeszcze coś w nasyconej zieleni lub hm... pastelowym pomarańczu?
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorek na dzisiaj
![]() Jadę dzisiaj do TŻcika naładować akumulatorki szczęścia
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
byłam rano a tu już kolejne 4 stronki wow
ja do ołtarza pójde z towarzystwie swiadka i drużby a moj TZ w towarzystwie świadkowej i druhny wiem, wiem dziwne! ale taka u nas tradycja paznokietki planuje zrobic żelowe french i moze jakis delikatny kwiatek mam już sprawdzona kosmetyczke wiec mysle ze tak okolo srody przed weselem bede robic.Witam nowe PM-ki ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
a tren wprost cudowny, sliczny jest taki z koroneczki cały
|
||
|
|
|
#1134 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak myślę, że może nawet do końca tego tygodnia te butki przyjdą, bo jak mają dzisiaj/jutro je robić, to powiedzmy, że w czwartek by wysłali, a wybrałam opcję przesyłki kurierskiej, która ma być dostarczona na drugi dzień.Cytat:
A co do trenu, to też mi się wydaje, że go bez problemu podepniesz, musi być taka opcja w sukni. Szkoda by było takie ładne koronki ciągać po podłodze.A to mojego TŻta najbardziej urzekło to autko Mi tam w sumie obojętne czym pojedziemy, a ten Austin ma ewidentną zaletą taką, że w środku jest mega dużo miejsca i z każdą suknią się tam zmieszczę Jak do tej pory TŻtowi podobały się wszystkie moje wybory co do ślubu, to teraz ja mogę przystać na jego propozycję co do auta Tylko wymyślę jakąś fajną dekorację.Cytat:
Ja się zastanawiam czy jak zamieszkamy razem, to teściowa nie będzie za często wpadać - tzn. jestem prawie pewna, że będzie, bo ma tam swój ogród, który uprawia, więc w ciepłych miesiącach to będzie nieuniknione, ale czy nie będzie się zbytnio wtrącać w nasze domowe życie.Model butów, które zamówiłam to Venus Y z firmy Akces 2. Takie jak na zdjęciu tylko, że z czarnej satyny i obcas 9 cm, bez tej ozdobnej klamerki. Wiesz, do Laboutinków to im daleko, nie są w stylu glamour, ale pisałam już o motywach swojej decyzji - estetyka ma tu znaczenie drugorzędne.
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiulko łączę się z Tobą w bólu. No może mój TŻ był teraz na weekendzik, ale co to jest, raptem parę godzin.
I czekam dalej. Jeszcze ok 2 tygodnie
|
#1136 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi się z tych krótkich bardziej podoba ten z cyrkoniamii z innej aukcji![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czy zdrowszy to nie wiem. Też mam właśnie ten problem, że czasem któryś paznokieć jest krótszy i dlatego z żelem łatwiej. Ja miałam 3 razy robione, potem paznokietki trochę osłabione były, ale dość szybko wróciły do formy.
|
||||
|
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no tak, nasze Zimóweczki Kochane już mają jedynkę ![]() Ja idę zgotować jakiś obiadek!
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
gosza
ehh taki już nasz losja to czekam, kilka dni szczęścia i znowu czekanie.. |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teściówka też niczego sobie ![]() Bardzo ładny model wybrałaś, najprostszy, tez mi sie podoba Ale czarne??? ![]() [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28647254]widziałam je mi się z tych krótkich bardziej podoba ten z cyrkoniamii z innej aukcji![]() nie masz trenu w sukni? Bo mi się właśnie podobają te tiulowe bez trenu (jak już jest podpięty) i też myślę o takim długim welonie Z cyrkoniami raczej nie mogę mieć, patrząc na moją suknię i biżuterię... A tren mam, ale krótki. Uważam, żen nie będzie przy nim problemu z długim welonem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

).

nie no żarcik 

ale to nic- mam jeszcze co najmniej 2 wesela przed własnym, więc jeszcze mogę sobie kupić jakies na próbę.
tzn. obcas, wkładkę itd., bo nad fasonem to musze troszkę sobie pomyśleć. 

ehh taki już nasz los